Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009Πλούσιοι λιμενεργάτες, φτωχοί λέκτορεςΤου Νεκτάριου Β. Νώτη (Capital.gr) |
Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009
Πλούσιοι λιμενεργάτες, φτωχοί λέκτορες
ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ:
1/ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
2/ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
3/ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΤΟΛΜΟ, ΑΣΥΝΕΠΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟ ΠΟΥ ΑΘΕΤΕΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΛΑΨΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΝ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ Ή ΚΑΚΗ.
4/ ΤΟΝ ΠΕΛΕΚΥ ΝΑ ΚΤΥΠΑ ΣΑΝ ΜΠΟΥΥΜΕΡΑΓΚ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΠΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΙΣΩ
5/ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΩΡΟΜΕΝΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΟΣ ΧΑΡΙΝ ΤΡΙΤΩΝ.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ;
-ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
- Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ, ΕΦ' ΟΣΟΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΡΗ.
-Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ.
ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ
Επισκεφθείτε τον ιστοχώρο:
----- Original Message -----
From: Aleyromageiros Demetre
Sent: Friday, October 16, 2009 2:25 PM
Subject: Fw: Πλούσιοι λιμενεργάτες, φτωχοί λέκτορες
Δεν μπορουμε να ελέγξουμε τα στοιχεια του δημοσιεύματος, αλλά και το 30% να ειναι αλήθεια , υπαρχει τεράστιο πρόβλημα, οταν το κρατος ειναι ετοιμο να ζητιανευσει απο ξενους[με ολες τις υποτελείς εξ αυτου επιπτώσεις...] για την επιβίωσή του.
Η απεργια αρχισε επι προηγουμένης Κυβέρνησης και συνεχ'ίζεται με την νεα παντοδυναμη κυβερνηση με νωπή λαικη εντολη.
Δεν το ψάχνετε κυριοι της κυβερνησης πιο πολύ ;.Ποιοι εχουν συμφερον να χανονται 3εκ την ημερα;
Ιδου "σταδιον δόξης λαμπρόν" για την νεα παντοδυναμη κυβερνηση.
Η απεργία -η μεγαλη αυτη εργατικη κατακτηση- εχει αξια οταν οι εργατες ηταν δουλοι.
Ερωτημα προς ολα τα κομματα,Μπορειτε να μας πειτε αν ακόμη και 2000 ευρω παιρνουν οι λιμενεργατες, ειναι αυτο δουλεία;;;
Δ.Αλευρομαγειρος
----- Original Message -----
Sent: Friday, October 16, 2009 1:22 PM
Subject: Πλούσιοι λιμενεργάτες, φτωχοί λέκτορες
Ετικέτες
ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ,
ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ
Αποστάσεις από τη συζήτηση για το πρωτείο του Πάπα
Τι αποφάσισε η ιεραρχία της Εκκλησίας της ΕλλάδοςΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009 07:00 |
Για το θέμα της Μεικτής Θεολογικής Επιτροπής Ορθοδόξων και Καθολικών στην Κύπρο υπήρξε εντονότατη αντίδραση των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους. |
Αποστάσεις έλαβε η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις αποφάσεις που εικάζεται ότι θα ληφθούν κατά τη συνεδρίαση της Μεικτής Θεολογικής Επιτροπής Ορθοδόξων και Καθολικών που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στην Κύπρο, σχετικά με το πρωτείο του Πάπα.
Αποφασίστηκε ότι η οποιαδήποτε απόφαση δεν θα έχει ισχύ αν δεν εγκριθεί από τις κατά τόπους Αυτοκέφαλες Εκκλησίες και συνεπώς από την Εκκλησία της Ελλάδος. Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα υπήρξε εντονότατη αντίδραση των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους.
Αναλυτικότερα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση διατυπώθηκαν οι ακόλουθες θέσεις:
1. Διεπιστώθη η ανάγκη περαιτέρω πληρεστέρας ενημερώσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, στα σημαντικά αυτά ζητήματα. Δηλώθηκε δε ότι εφεξής η Ιεραρχία θα λαμβάνει γνώση όλων των φάσεων των Διαλόγων, διαφορετικά κανένα κείμενο δεν δεσμεύει την Εκκλησία. Άλλωστε αυτό συνιστά το Συνοδικό Πολίτευμα της Εκκλησίας.
2. Ο διάλογος πρέπει να συνεχισθεί, μέσα όμως στα ορθόδοξα εκκλησιολογικά και κανονικά πλαίσια, πάντοτε ύστερα από συνεννόηση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως πανορθοδόξως έχει αποφασισθεί.
3. Οι Εκπρόσωποι της Εκκλησίας στο συγκεκριμένο διάλογο έχουν σαφή γνώση της Ορθοδόξου Θεολογίας, της Εκκλησιολογίας και της Εκκλησιαστικής Παραδόσεως και προσφέρουν τις γνώσεις και τις δυνάμεις τους προς τον σκοπό «της των πάντων ενώσεως», «εν αληθεία» και μέσα στα απαραίτητα θεολογικά πλαίσια και τις αποφάσεις των Πανορθοδόξων Συνδιασκέψεων.
4. Το κείμενο της Ραβέννας και το κείμενο που πρόκειται να συζητηθεί στην Κύπρο τελούν υπό τον όρον της αναφοράς και εγκρίσεώς τους από τις κατά τόπους Αυτοκέφαλες Εκκλησίες, επομένως και από την Εκκλησία της Ελλάδος, Συνοδικώς διασκεπτομένης. Αυτό πρακτικώς σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν τετελεσμένα γεγονότα, χωρίς Συνοδική Απόφαση της Ιεραρχίας. Οι Ιεράρχες είναι φύλακες της Ορθοδόξου Παραδόσεως, όπως ομολόγησαν κατά την εις Επίσκοπον χειροτονία τους.
5. Σχετικά με το κείμενο που θα αναφέρεται στο πρωτείο του πάπα της Ρώμης κατά την πρώτη χιλιετία, το οποίο θα καταρτισθεί στην Κύπρο τις προσεχείς ημέρες, δόθηκε κατεύθυνση στους εκπροσώπους της Εκκλησίας μας να υποστηρίξουν, ώστε να εγγραφεί στο τελικό κείμενο η κανονική θέση του πρωτείου του πάπα Ρώμης κατά την πρώτη χιλιετία σε σχέση προς τις Οικουμενικές Συνόδους και σε αναφορά προς τον 3ον Κανόνα της Β Οικουμενικής Συνόδου και τον 28ο Κανόνα της Δ Οικουμενικής Συνόδου.
6. Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος παρακολουθεί και θα συνεχίσει να παρακολουθεί επαγρυπνούσα το θέμα των διαλόγων της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τους Ετεροδόξους, γι' αυτό και θεωρεί ότι το, ως «Ομολογία Πίστεως» κείμενο, ως εκ περισσού.
Διχοτόμηση Μητροπόλεως Αττικής
Η Ιεραρχία μετά από πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου επικύρωσε παλαιοτέρα Απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τη διχοτόμηση της Μητροπόλεως Αττικής, λόγω ποιμαντικών αναγκών.
Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009
Ο ΚΕΜΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
του Κοσμά Καραίσκου
Αντιλαμβανόμαστε σε κάποιο βαθμό την αγωνία των πολιτευτών για την εκλογή τους. Θα πρέπει όμως να καταλάβουν κι αυτοί ότι σε όλα πρέπει –ελπίζω- να υπάρχει κάποιο μέτρο. Είναι γνωστό το 'ξεβράκωμα' που πέφτει στη Θράκη ενώπιον του τουρκικού προξενείου. Ο …πρωταθλητής όμως φέτος σε αυτό το σπορ, με μεγάλη διαφορά αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Απολαύστε λοιπόν μερικές από τις επίσημες θέσεις του κόμματος αυτού, όπως τις διαβάζω σε φυλλάδιο στα τουρκικά που διένειμαν στην περιοχή της Ξάνθης.
-Να διαλυθούνε οι δύο υπερνομαρχίες που ιδρύθηκαν έναντι στη μειονότητα.
-Να επιτραπεί η λειτουργία στους συλλόγους που είχαν απαγορευτεί επειδή περιείχαν τον όρο 'τουρκικός'.
-Να εκλέγονται από το λαό, δηλαδή από το προξενείο, οι μουφτήδες.
-Να αποδοθεί αμέσως η ιθαγένεια σε όλους όσους τους είχε αφαιρεθεί με βάση το άρθρο 19 του νόμου περί ιθαγένειας.
-Το ποσοστό του 5 τοις χιλίοις για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ να γίνει 10. Οι διορισμοί (των μειονοτικών) να γίνονται μόνο στη Θράκη και να τεθεί ως όρος η γνώση της τουρκικής γλώσσας.
-Να ανοίξει τμήμα Τουρκικής Φιλολογίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Δημοκρίτειο.
-Να κλείσει η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ), και να καταργηθεί ο συντονιστής μειονοτικής εκπαίδευσης.
-Να επιλυθούνε τα επαγγελματικά και κοινωνικά προβλήματα (εξασφάλιση δασκάλων τουρκικών, τζαμιά και νεκροταφεία) των μειονοτικών που διαβιώνουν σε διάφορες περιοχές στη χώρα (ειδικά στο Γκάζι στην Αθήνα).
Θα ήταν όμως χρήσιμο να αναφέρουμε επιγραμματικά και το τί καταλογίζουν στο ίδιο φυλλάδιο οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στα δύο κόμματα εξουσίας.
Ας δούμε λοιπόν μερικές από τις κατηγορίες:
"Αυτοί είναι που έκλεισαν τους συλλόγους μας επειδή είχαν τον όρο 'τουρκικός' στην ονομασία τους. Γυρίζουν την πλάτη στο αίτημα μας για δίγλωσσα (ελληνικά και τουρκικά) σχολεία. Αυτοί είναι εκείνοι που ίδρυσαν τις υπερνομαρχίες για να εμποδίσουν την εκλογή Τούρκου νομάρχη. Δεν αποδέχονται την ιδιαιτερότητα και την αυτονομία των μειονοτικών σχολείων. Αυτοί είναι εκείνοι που παράγουν πολιτικές που αρνούνται τον Τουρκισμό και την εθνική μας ιδιαιτερότητα".
Μάλιστα...
Δηλαδή για να καταλάβουμε, αν έγραφε αυτές τις θέσεις ο Τούρκος πρόξενος, θα έγραφε τίποτε διαφορετικό; Βέβαια με την μηδενική αποδοχή που έχουν οι θέσεις του κόμματος αυτού στους χριστιανούς της Θράκης, ε που αλλού να στραφούν οι έρμοι….
Ας δούμε τι πήραν λοιπόν οι χριστιανοί και μουσουλμάνοι (Τούρκοι κατά δήλωση τους) υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Ροδόπη
Υποψήφιος Ψήφοι
ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ 2296
ΛΑΦΤΣΗ ΕΛΕΝΗ 312
ΚΟΥΤΑΒΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 258
ΓΙΟΥΡΤΣΟΥ ΤΖΕΛΑΙΝΤΙΝ 146
ΠΥΛΙΑ ΜΑΡΘΑ 55
Ξάνθη
ΖΕΙΜΠΕΚ ΧΟΥΣΕΙΝ 1138
ΜΑΛΚΟΤΣ ΧΑΣΑΝ 869
ΚΕΧΑΓΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ(ΕΒΙΤΑ) 290
ΚΑΛΙΑΜΠΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 269
ΚΑΡΑΝΑΣΟΥ-ΜΠΑΤΖΑΚΙΔΟΥ ΜΑΡ 256
Τα νούμερα δείχνουν πως αν δεν είχαν 'δυνατά' ονόματα μουσουλμάνων υποψηφίων θα καταβαραθρωνόταν. Αλλά αυτό είναι δικαιολογία για να πρεσβεύεις όλες τις θέσεις αυτών που επιβουλεύονται την πατρίδα σου; Και κάτι ακόμα (και δεν ισχύει φυσικά μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ). Όταν προβάλλεις σαν κόμμα στην Θράκη υποψηφίους που διαλαλούνε παντού τον τουρκισμό τους, παραβλέποντας το εθνικό συμφέρον αλλά και την πραγματικότητα, μετά φταίει η Τουρκία όταν μιλάει για τουρκική μειονότητα. Και για αυτή σας την πράξη πως πρέπει να σας χαρακτηρίσουμε;
Σχόλιο.
Όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ήξεραν αυτά τα καλούδια και καμώματα του ΣΥΡΙΖΑ στην Δυτ. Θράκη;
ΣΓΣ
Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009
Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες για οικολογικό «έγκλημα» στο Δέλτα Αξιού
Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 15:00
Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παπαγεωργίου έπειτα από τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Θεμιστοκλή Κουϊμτζή πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα, διέταξε να διενεργηθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελέστηκαν παράνομες πράξεις κατά τη διαδικασία της έκδοσης αδειών ανέγερσης της συγκεκριμένης αποθήκης. Η υπόθεση ανατέθηκε στον αρμόδια για θέματα περιβάλλοντος εισαγγελέα.
Η νομιμότητα της άδειας αμφισβητείται, το θέμα έχει φτάσει ήδη στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα είναι αυτός που εντόπισε και κατήγγειλε την ανέγερση του αποθηκευτικού χώρου, που βρίσκεται στην περιοχή της Παλιάς Παλιομάνας, εντός της Γ' Ζώνης προστασίας (παλιά κοίτη Αξιού). Οταν φύλακας του Φορέα εντόπισε τις εργασίες στα τέλη του προηγούμενου Αυγούστου όλοι οι αρμόδιοι έμειναν άναυδοι. Διότι η ανοικοδόμηση των 12 στρεμμάτων δε γινόταν παράνομα. Ο ιδιοκτήτης είχε άδεια, η οποία είχε εκδοθεί από το 2007.
«Σκάνδαλο»
Στο Φορέα γίνεται λόγος για σκάνδαλο και μάλιστα στη συνεδρίασή του στις 24 Σεπτεμβρίου επισημαίνεται πως σε περίπτωση που δεν ανακληθεί η άδεια και δε σταματήσουν οι εργασίες ανέγερσης της εμπορικής αποθήκης «είναι υποχρεωμένος να απευθυνθεί στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και να αξιώσει την προστασία της περιοχής από τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια». Οπερ και εγένετο...
Σήμερα, οι εργασίες ανέγερσης της αποθήκης συνεχίζονται κανονικά και πλέον η μόνη λύση, όπως αναφέρουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Φορέα, είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ενώ δεν είναι λίγες εκείνες οι φωνές που κάνουν λόγο για σύσσωμη παραίτηση του δ.σ., εξαιτίας του συγκεκριμένου θέματος. Αλλωστε, η αποθήκη φαίνεται πως θα έχει χτιστεί μέχρι κάποιος να κάνει κάτι διαφορετικό.
Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του Φορέα, Θεμιστοκλής Κουιμτζής, «είναι μια μεγάλη παράβαση σε ό,τι αφορά την περιβαλλοντική νομοθεσία, για την οποία ακόμη δεν μπορούμε να εξηγήσουμε το γεγονός ότι η νομαρχία έφτασε στο σημείο να μην εφαρμόζει νόμους του ελληνικού κράτους. Το δ.σ. του Φορέα ομόφωνα αποφάσισε να καταγγείλει, όπως υποχρεούται, κάθε τέτοια παράνομη δραστηριότητα και θα φτάσουμε μέχρι τέλους».
Το ανησυχητικό όμως δεν είναι η ανέγερση του συγκεκριμένου τεράστιου αποθηκευτικού χώρου, αλλά το γεγονός πως - σύμφωνα με πληροφορίες - έχουν εκδοθεί και άλλες ανάλογες άδειες εντός των ορίων της προστατευόμενης περιοχής, χωρίς να έχει γίνει γνωστό πόσες...
Διευκρινίζεται πάντως πως ο ιδιοκτήτης του αποθηκευτικού χώρου λειτούργησε νομίμως, καθώς έχει λάβει τις απαιτούμενες άδειες και χτίζει χωρίς να μπορεί κάποιος να επέμβει και να του ζητήσει να σταματήσει...
Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009
12+1 «αγκάθια» για το περιβάλλον
Της ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ
Δώδεκα συν ένα είναι τα μεγάλα «αγκάθια» και δεκάδες μικρότερης κλίμακας που κληροδοτεί ο κ. Σουφλιάς κυρίως στην Τίνα Μπιρμπίλη, υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, και σε μικρότερο βαθμό στον υπερυπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα. Σε καθοριστικούς τομείς, όπως οι ελεύθεροι χώροι και η ποιότητα της ατμόσφαιρας, τα προβλήματα οξύνθηκαν τα τελευταία 5,5 χρόνια, που φαίνεται πως πήγαν χαμένα για την καθημερινότητα του πολίτη.
Οι μεγάλες πυρκαγιές που έχουν πλήξει την Αττική την τελευταία διετία έχουν αφανίσει πάνω από 250.000 στρέμματα δάσους, αλλοιώνοντας τον χάρτη αλλά κυρίως το κλίμα της πρωτεύουσας, όπου ζει το 40% του πληθυσμού της χώρας. Μετά το 2007 η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών έχουν αναθεωρήσει τις προτεραιότητές τους, εκτός από την τέως ηγεσία του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, που επέμεινε στο ίδιο μήκος κύματος. Μάλιστα στην τελευταία δημόσια εμφάνισή του, ο κ. Σουφλιάς έκανε λόγο για «υπερβολές» στην αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν το περιβάλλον, για να εισπράξει την κατάλληλη απάντηση από την κ. Μπιρμπίλη. «Το περιβάλλον δεν είναι μόδα», τόνισε η νέα υπουργός.
Ηταν μάλλον χαμένος κόπος, αφού από το 2004 οι προτεραιότητες του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ ήταν οι αυτοκινητόδρομοι, για χάρη των οποίων δεν μπορούσε να γίνει χωριστό υπουργείο Περιβάλλοντος, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο κ. Σουφλιάς. Ανάλωσε τον περισσότερο χρόνο στον τομέα των έργων. Προώθησε νέο νόμο που επανέφερε το μειδοτικό σύστημα, με αποτέλεσμα να καρκινοβατούν τα περισσότερα έργα που χτυπήθηκαν από τους εργολάβους με εκπτώσεις που έφτασαν έως και 48%. Αλλαξε το θεσμικό πλαίσιο για τις μελέτες, αλλά ακόμη και το Τεχνικό Επιμελητήριο κάνει λόγο για προβληματική εφαρμογή, αλλά και μείωση των διαθέσιμων κονδυλίων, γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα στην έγκαιρη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ, η οποία έπρεπε να έχει ξεκινήσει από το 2007.
Κυκλοφοριακό, νέφος, πράσινο, οι εκκρεμείς παρεμβάσεις στα αστικά κέντρα (πλατεία Συντάγματος, οικολογικό πάρκο Μοσχάτου κ.λπ.), αυθαίρετα, εντάξεις νέων περιοχών στο σχέδιο, «γρηγορόσημο» στις Πολεοδομίες είναι οι επί χρόνια ξεχασμένοι τομείς. Η διαχείριση των απορριμμάτων, με εξαίρεση τα συστήματα ανακύκλωσης, έχουν φορτωθεί τα τελευταία χρόνια στο υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να φάει και τη «ρετσινιά» σε περίπτωση δεύτερης καταδίκης από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με πρόστιμο που θα κάνει τον Κουρουπητό να φαντάζει πταίσμα.
Η «Ε» κατέγραψε τα σημαντικότερα «στοιχήματα» που έχουν μπροστά τους οι δύο νέοι υπουργοί και στα οποία θα κληθούν σύντομα να πάρουν θέση, ερχόμενοι σε σύγκρουση με μεγάλα ή και τοπικά συμφέροντα:
Για περισσότερα http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=91176
Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009
Γιατί η αποσιώπηση των «εθνικών θεμάτων»
Tου Χρηστου Γιανναρα
Eρώτημα δημοσκοπικής περιέργειας (δηλαδή ανάγκης για ρεαλισμό ατομικού και συλλογικού προσανατολισμού):
Ποιο ποσοστό ψηφοφόρων στην Ελλάδα σήμερα επηρεάζεται στην εκλογική του προτίμηση από τη στάση των κομμάτων στα λεγόμενα «εθνικά θέματα»; Πόσες ψήφους έχασε ο αρχηγός του σοσιαλεπώνυμου «κινήματος», επειδή, πριν από πέντε χρόνια, υπεράσπισε και προπαγάνδισε το «Σχέδιο Ανάν»; Πόσες ψήφους έχασε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, επειδή βουβός, άτολμος και άνευ όρων, υπέγραψε την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση; Πόσοι από τους πολίτες του ελλαδικού κράτους έχουν υποψιαστεί ότι η υπερψήφιση της Πλεκτάνης Ανάν θα σήμαινε για τον Ελληνισμό μια δεύτερη, αυτοπροαίρετη Μικρασία στην Κύπρο; Πόσοι καταλαβαίνουν ότι η στιγμή που κρινόταν η (πολυπόθητη για τον Ερντογάν) έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ήταν και μοναδική δυνατότητα να απαιτήσει η Ελλάδα, από θέσεως ισχύος, την άρση του casus belli και τη δέσμευση της Τουρκίας για σεβασμό των ελληνικών συνόρων στη θάλασσα, στον αέρα, στην ξηρά;
Για περισσότερα http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_11/10/2009_332958
The Turkish Empire Expands
Subject: NEW YORK: NATIONAL HERALD
Date: Fri, 9 Oct 2009 16:56:19 +0000
By Theodore G. Karakostas
The late Turkish President Turgut Ozal once declared that the 21st Century would be the century of the Turk. He might have been right. The European Union’s decision to grant Turkey a starting date for accession negotiations this past December 17 was a tremendous diplomatic and political victory for Ankara. While it is true that Ankara may not formally be a member for another ten or 15 years, the reality is that the door which has been opened for Turkey will not likely be closed.
The Turks are finishing off Cyprus, and they have swept Greece aside. With the recent EU decision, Turkish influence is in the process of expanding into Western Europe. Turkey already has a pact with Israel in the Middle East, which expands Turkish power and influence over the Arabs. Both the United States and Israel support Turkish influence in the Caucuses among the Turkic Republics such as Azerbaijan, Kazakhstan (in order to counter Russian and Iranian influence).
Even if Greeks take an optimistic view of the EU’s decision this past December and surmise that Turkish membership can be vetoed at some future date (especially if Ankara does not recognize Cyprus), Ankara has added another political and diplomatic triumph to its list of achievements over the past six years, and will likely adopt an even more intransigent stance on all issues pertaining to Cyprus, Halki and human rights issues. The present era of Turkish influence and power began in 1996, with the signing of the Turkish-Israeli pact, which was signed on the province of Alexandretta, which Turkey took from the Syrians in 1938.
In October 1998, the Generals decided to crush the Kurdish Revolution by trying to capture PKK leader Abdullah Ocalan (then residing in Damascus). The Turkish Military took the offensive by threatening military action against Syria. The late Syrian President, Hafez Al Assad, found himself and his regime surrounded by Turkey and Israel, which is comparable to Poland being surrounded by Hitler and Stalin in 1939. The Syrians capitulated and Ocalan was sent to Moscow.
Two months later, Ankara threatened military action against Cyprus if the free government of Nicosia went ahead and installed Russian-made S-300 antiaircraft missiles, which were to be purchased from the Russians. The Cypriots suddenly found themselves under international pressured (by the Simitis government in Athens, as well) not to install the missiles. The S-300 issue was an early preview of what has been happening to Cyprus since last April 24, and the Turks won yet another victory through the threat of military aggression.
The real beginning of the failed Greek-Turkish "friendship" did not begin with the so-called "earthquake diplomacy" during the summer of 1999 when the people of Greece and Turkey assisted one another in the aftermath of powerful temblors which shook each country. The one-sided "friendship" began when Kurdish leader Abdullah Ocalan was taken to Kenya by Greek officials and ended up in Turkish hands.
The capture of Abdullah Ocalan in February 1999 was a huge triumph for Turkey, which broke the Kurdish Revolution. At the time, a publication of the American Kurdish Information Network noted the irony that, when Ocalan was captured, the Premier of Turkey was none other than Bulent Ecevit, who ordered the Turkish invasions of Cyprus in 1974. In the run-up to the December 1999 European Union decision on whether Turkey should be officially accepted as a candidate for membership, Ecevit openly asserted that he considered the Cyprus matter solved, and that there would be no concessions forthcoming.
Despite Ecevit’s open intransigence, Athens lifted its longtime veto on Turkey and allowed Turkey to become an associate member of the European Union, another great victory for Turkey. Now then, over the course of 14 months, the Turks achieved the following:
1. They broke the Syrians and forced Damascus to expel Ocalan, and to cease supporting the PKK by threatening an outright invasion of Syria.
2. They ensured that Cyprus would remain vulnerable, and at their mercy, by using the threat of war to block the installation of Russian missiles.
3. They crushed the Kurdish Revolution and captured their chief antagonist, Abdullah Ocalan, and…
4. They moved significantly closer to realizing their goal of joining the European Union, despite threats of war directed against neighboring countries.
It is significant to recall that the EU had rejected Turkey’s candidacy in December 1997, citing Cyprus, the Kurdish issue and human rights. Two years later, the EU decision was completely overturned, and Turkey had not made a single concession on any one of those issues. Put into proper historical and political context, it becomes extremely unlikely that the Turks will face any obstacles on their way to Europe. Turkish political and military influence is expanding all the way from Europe to the Balkans (where Washington is helping them extend their influence over the Muslims in Bosnia, Albania and Kosovo), to the Caucuses and the Middle East.
That Ankara behaves like an Empire with imperial ambitions is beyond doubt. Turkey refused to assist the United States with Iraq in March 2003, and despite the high level of anti-Americanism in Turkey, Ankara continues to be favored by Washington. Ankara’s refusal to assist the United States and Islamist Prime Minister Erdogan’s public condemnations of Israel over the Palestinians shows that Turkey is intent on exerting influence throughout, while maintaining complete independence. Ankara’s hard-line stance on Iraq is meant to ensure that no Kurdish entity will ever be established in northern Iraq.
The rise of Turkey is a problem that is going to get steadily far worse for Greece and Cyprus. With Ankara under the European tent, Turkish leaders have nothing to restrain them. By refusing to block Turkey’s path to Europe, Athens has thrown away its only leverage. What is truly disturbing is that Greece did not veto Turkey despite the recent acts of aggression by Turkey, which involved violation of Greek airspace, refusal to recognize the legitimacy of the Republic of Cyprus, and the Gray Wolf demonstrations outside the Ecumenical Patriarchate in Constantinople (present-day Istanbul).
Greece instead welcomes Turkey into the European Union. In light of Turkey’s recent provocations against Greece, however, the probability of Ankara adopting an even more aggressive posture towards Athens is inevitable, since Greece has failed to resist by rationally vetoing Turkey’s European ambitions.
Turkey is still vulnerable internally, but that is another topic altogether. Despite its internal weaknesses and shortcomings, Turkey is faring well and becoming a smaller version of the Ottoman Empire. Greece’s policies on Turkey, since the onset of "earthquake diplomacy," have left Cyprus fatally wounded and Greek national security badly compromised.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)