Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Άνθρωπος της Bilderberg στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού της "Τριμερούς"!

O Γκίκας Χαρδούβελης είναι μέλος της λέσχης Bilderberg, επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού και καθηγητής στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Επίσης, ο κ. Χαρδούβελης ήταν οικονομικός σύμβουλος του Ομίλου της Eurobank και διετέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Σημίτη. Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε κεντρικές τράπεζες και τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα: επταετή θητεία στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (1987-1993), διετή θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδος (1994-1995). Διετέλεσε Chief Economist στην Εθνική Τράπεζα (1996-2000)!

Είχε ενεργό ρόλο στο ξεκίνημα του Χρηματιστηρίου Παραγώγων Αθηνών! Υπήρξε, επίσης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Χρηματιστηριακής (1995-2000)! “Παιδί” και αυτός του αειμνήστου Καρατζά! Και γνώστης της χρηματιστηριακής φούσκας του 1999! Φτάνουν αυτά για να βγάλετε συμπέρασμα;;;
prionokordela

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Χωρίς καύσιμα ο στόλος!

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Απίστευτη εμπλοκή χθες με τα καύσιμα του στόλου! Στο "παρά 5'" τα Ελληνικά Πετρέλαια αρνήθηκαν να υπογράψουν τη σύμβαση με το Πολεμικό Ναυτικό για τρίμηνη παροχή καυσίμων, παρότι γνώριζαν ότι θα εισπράξουν αμέσως το σύνολο του ποσού, που ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια ευρώ.Τα Ελληνικά Πετρέλαια ανακοίνωσαν ξαφνικά ότι διακόπτουν κάθε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, διότι τους χρωστούν 80 εκατομμύρια ευρώ ο Στρατός και η Πολεμική Αεροπορία.
Αλήθεια, ποιος από τα Ελληνικά Πετρέλαια παίρνει την ευθύνη για την ακινητοποίηση του στόλου;

Αναψε το... λαμπάκι της βενζίνης στην ΕΛ.ΑΣ.

Χωρίς βενζίνη κινδύνευσαν να μείνουν τα περιπολικά και οι μοτοσικλέτες της ΕΛ.ΑΣ καθώς στέρεψαν οι τέσσερις δεξαμενές καυσίμων, λόγω προβλημάτων στην προμήθεια από τις Ενοπλες Δυνάμεις. Μπροστά στον κίνδυνο να ακινητοποιηθούν τα οχήματα, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τα αποθέματα του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος ενώ έγιναν προμήθειες καυσίμων από τα Ελληνικά Πετρέλαια.

http://www.ethnos.gr/
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4676576

2 σχόλια:


Κωνσταντίνος Ν. Αθανασιάδης είπε...
Δηλαδή όταν λέμε "Ελληνικά Πετρέλαια" πόσο Ελληνικά είναι? μήπως έιναι σαν την ιδιωτική τράπεζα των ιδιωτών μετόχων τις ιδιωτικής τράπεζας τις Ελλάδας? όχι τίποτε άλλο αλλά για να ξέρουμε τι "Γιαλατζή Ντολμάδες" μας ταίζουν?
Ελίνα Γαληνού είπε...
Ο στόλος έμεινε από καύσιμα. Τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ, προχτές, το ίδιο. Οπου να΄ναι, θα ξεμείνουν και τα στρατιωτικά αεροπλάνα. Και τα ΕΚΑΒ οπωσδήποτε θα ακολουθήσουν. Η ασφάλεια της χώρας και του πολίτη, έμειναν από ...βενζίνα. Και ο χορός καλά κρατεί. Ελίνα

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Η μεγάλη μάχη για τη σωτηρία της Ευρωζώνης

ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΜΕΡΚΕΛ - ΣΑΡΚΟΖΙ

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος προωθούν Σύμφωνο Σταθερότητας, το οποίο θα περιορίζεται στις χώρες που πρεσβεύουν τη δημοσιονομική ορθοδοξία. Το "κίνημα του Νότου" καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της Γερμανίας και ζητεί έμπρακτη αλληλεγγύη με ευρωομόλογα και ενίσχυση της ρευστότητας από την ΕΚΤ

Το Σύμφωνο που προωθούν Μέρκελ - Σαρκοζί θα στηθεί στα πρότυπα της Συμφωνίας Σένγκεν, δηλαδή θα βασίζεται σε διακρατικές συμφωνίες και οι χώρες που θα μετέχουν θα δεσμεύονται από αυστηρούς κανόνες
Το Σύμφωνο που προωθούν Μέρκελ - Σαρκοζί θα στηθεί στα πρότυπα της Συμφωνίας Σένγκεν, δηλαδή θα βασίζεται σε διακρατικές συμφωνίες και οι χώρες που θα μετέχουν θα δεσμεύονται από αυστηρούς κανόνες
Εν μέσω έντονων και αυξανόμενων ευρωπαϊκών αντιδράσεων σχετικά με την αδιαλλαξία της Γερμανίας για την έκδοση ευρωομολόγων και την ενίσχυση του ρόλου της ΕΚΤ, Μέρκελ και Σαρκοζί προωθούν, από κοινού, ένα νέο Σύμφωνο Σταθερότητας.
Την ίδια στιγμή, υπό τον φόβο της περιθωριοποίησής του και των μεγάλων κινδύνων για το ευρώ, το "κίνημα του Νότου", όπως έγραψε και αναλυτικά χθες το "Εθνος της Κυριακής", δραστηριοποιείται καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις της Γερμανίας και ζητώντας μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και πιέζοντας τη Μέρκελ να δεχθεί την έκδοση ευρωομολόγου και την εξασφάλιση ρευστότητας από την ΕΚΤ.
Το νέο αυτό Σύμφωνο θα στηθεί στα πρότυπα της Συμφωνίας Σένγκεν (για την ελεύθερη διακίνηση των προσώπων), δηλαδή θα βασίζεται σε διακυβερνητικές συμφωνίες και θα περιορίζεται μόνο στις χώρες που πρεσβεύουν τη δημοσιονομική ορθοδοξία.
Οι χώρες που θα μετέχουν στο νέο Σύμφωνο θα δεσμεύονται για σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία, εφαρμόζοντας αυστηρούς κανόνες για το έλλειμμα και τους εθνικούς προϋπολογισμούς. Επιβάλλοντας τις δύο ταχύτητες εντός του ευρώ, Βερολίνο και Παρίσι επιθυμούν αυτό το νέο Σύμφωνο να τεθεί τάχιστα σε ισχύ -από τις αρχές του επόμενου έτους- λαμβάνοντας υπόψη ότι η αλλαγή της Συνθήκης της ΕΕ είναι μια μακροχρόνια διαδικασία που κρύβει πολλές παγίδες, τόσο στο να συμφωνηθεί από τους "27" όσο και στο να επικυρωθεί από τα Κοινοβούλια ή μέσω δημοψηφισμάτων.
Η υπουργός Προϋπολογισμού της Γαλλίας Βαλερί Πεκρές
Η υπουργός Προϋπολογισμού της Γαλλίας Βαλερί Πεκρές
Μηνύματα
Η πρωτοβουλία αυτή ισοδυναμεί με την καθιέρωση ενός σκληρού πυρήνα εντός της Ευρωζώνης και τον παραγκωνισμό των αδύναμων κρίκων. Αναπόφευκτα, οι εξελίξεις αυτές οδηγούν σε μετωπική σύγκρουση κοινοτικού Βορρά και Νότου, με την περιφέρεια της Ευρωζώνης να ζητεί έμπρακτη αλληλεγγύη, προειδοποιώντας ότι το διακύβευμα είναι τελικά η διάσωση του ευρώ και όχι η στήριξη μεμονωμένων χωρών.
Ο κοινοτικός Νότος κατηγορεί ευθέως την Α. Μέρκελ ότι με την αντιευρωπαϊκή της στάση οδηγεί την κατάσταση στα άκρα και "παίζει με μια φωτιά που κινδυνεύει να εξελιχθεί σε ανεξέλεγκτη πυρκαγιά με ανυπολόγιστες συνέπειες".
Το χθεσινό πρωτοσέλιδο του «Εθνους της Κυριακής»
Το χθεσινό πρωτοσέλιδο του «Εθνους της Κυριακής»
Για τους λόγους αυτούς, οι χώρες του Νότου καθιστούν σαφές ότι η "σημερινή έκτακτη κατάσταση απαιτεί έκτακτες και εξαιρετικές απαντήσεις" και ζητούν τη θέσπιση εργαλείων που θα στείλουν τα κατάλληλα μηνύματα στις αγορές και θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη.
Το δίπτυχο "ευρωομόλογα - ενίσχυση της ΕΚΤ" είναι το αίτημα του ευρωπαϊκού Νότου, που θεωρεί ότι σε αυτές τις δώδεκα ημέρες που υπολείπονται ως τη Σύνοδο Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου θα πρέπει να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες "από το σύνολο της Ευρωζώνης με στόχο τη σταθερότητα του ευρώ συνολικά". Πρωτοβουλίες οι οποίες θα οδηγήσουν σε γενναίες αποφάσεις από τους Ευρωπαίους ηγέτες με γνώμονα τη βιώσιμη επιβίωση του ενιαίου νομίσματος.
Πάντως, στις Βρυξέλλες δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το γαλλογερμανικό εγχείρημα, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι η συγκεκριμένη πρόταση βασίζεται στη λογική του "βόρειου και νότιου ευρώ".
Η δυσαρέσκεια των θεσμικών παραγόντων της ΕΕ επικεντρώνεται και στο γεγονός ότι, για ακόμη μία φορά, παρακάμπτεται η λεγόμενη "κοινοτική μέθοδος", δηλαδή ο ρόλος της Επιτροπής, του Συμβουλίου υπουργών και της Ευρωβουλής προς όφελος της διακυβερνητικής συνεργασίας.
Πάντως, Γαλλία και Γερμανία εμφανίζονται να αδιαφορούν για αυτές τις αντιδράσεις και, σύμφωνα με γερμανικές κυβερνητικές πηγές, θα πρέπει να αναμένονται ανακοινώσεις για το νέο Σύμφωνο εντός της εβδομάδας.
Βερολίνο: Προϋπόθεση το Σύμφωνο
Κλειδί για τις εξελίξεις ο νέος ρόλος της ΕΚΤ
Καθοριστικός παράγοντας στην πρωτοβουλία Γαλλίας και Γερμανίας είναι ο ρόλος της ΕΚΤ. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί φόρμουλα που θα διασφαλίζει την ανεξαρτησία της ΕΚΤ με πιο ισχυρές παρεμβάσεις στις κεφαλαιαγορές, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση Ευρωπαίου κεντρικού τραπεζίτη, ο οποίος τονίζει πως "εάν οι πολιτικοί συμφωνήσουν σε ένα σαφές βήμα, τότε η ΕΚΤ θα παρέμβει και θα βοηθήσει".
Αυτό λοιπόν που αναμένει η Φρανκφούρτη είναι αποφάσεις για στενότερη δημοσιονομική ολοκλήρωση, εξέλιξη που "θα λύσει τα χέρια" της ΕΚΤ, προκειμένου να αυξήσει τις αγορές κρατικών ομολόγων και με στόχο τη σταθεροποίηση των αγορών. Σύμφωνα με γερμανικές διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, το νέο Σύμφωνο θα είναι η προϋπόθεση που θα θέσει το Βερολίνο, ώστε να συναινέσει στην έκδοση ευρωομολόγων, τα οποία θα συνδυαστούν με την αναμενόμενη συμφωνία των "27" για να κινηθεί η διαδικασία τροποποίησης της Συνθήκης, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 9 Δεκεμβρίου.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να θεωρείται βέβαιον ότι η πρόταση για το νέο Σύμφωνο θα επισκιάσει τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Νικολά Σαρκοζί με αντικείμενο την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, την ερχόμενη Πέμπτη στη γαλλική πόλη Τουλόν.
Υπ. προϋπολογισμού Γαλλίας
Το Σύμφωνο θα ισχύει για όλους
"Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία θέλουν να είναι η κινητήριος δύναμη μιας περισσότερο ολοκληρωμένης Ευρώπης, πολύ πιο συμπαγούς, με πιο σωστούς κανόνες που δεν θα επιτρέπουν δολοπλοκίες" δήλωσε η υπουργός Προϋπολογισμού της Γαλλίας, Βαλερί Πεκρές.
"Η Ευρωζώνη κινείται προς ένα νέο σύμφωνο διακυβέρνησης με αυστηρότερους δημοσιονομικούς κανόνες και πραγματικές κυρώσεις για όσους τους παραβιάζουν, το οποίο θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών" ανέφερε η Πεκρές, διευκρινίζοντας ότι το Σύμφωνο θα ισχύει "για όλα τα μέλη της Ευρωζώνης".
Βρυξέλλες, Βαγγέλης Δεμίρης

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63571761

Μετά από χρόνια θα ενεργοποιηθεί ο ασύρματος του θωρηκτού Αβέρωφ

Log In
Μετά από χρόνια θα ενεργοποιηθεί ο ασύρματος του θωρηκτού Αβέρωφ
Μετά από πολλά χρόνια, στις 2-3-4 Δεκεμβρίου 2011 θα ενεργοποιηθεί ο ασύρματος του θωρηκτού και θα ακουστεί σε όλον τον κόσμο.
Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού, με αφορμή τα 100 χρόνια από την καθέλκυση του πλοίου και την ένταξή του στις δυνάμεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Η εκδήλωση θα είναι πανηγυρική, αλλά και συμβολική…

Does one 'super-corporation' run the global economy? Study claims it could be terrifyingly unstable

  • Research found that 147 companies formed a 'super entity' within group, controlling 40 per cent of its  wealth
By Rob Waugh

Last updated at 12:00 PM on 20th October 2011
A University of Zurich study 'proves' that a small group of companies - mainly banks - wields huge power over the global economy.
The study is the first to look at all 43,060 transnational corporations and the web of ownership between them - and created a 'map' of 1,318 companies at the heart of the global economy.
The study found that 147 companies formed a 'super entity' within this, controlling 40 per cent of its  wealth. All own part or all of one another. Most are banks - the top 20 includes Barclays and Goldman Sachs. But the close connections mean that the network could be vulnerable to collapse.
The 1,318 transnational corporations that form the core of the globalised economy - connections show partial ownership of one another, and the size of the circles corresponds to revenue. The companies 'own' through shares the majority of the 'real' economy
The 1,318 transnational corporations that form the core of the globalised economy - connections show partial ownership of one another, and the size of the circles corresponds to revenue. The companies 'own' through shares the majority of the 'real' economy
'In effect, less than one per cent of the companies were able to control 40 per cent of the entire network,' says James Glattfelder, a complex systems theorist at the Swiss Federal Institute in Zurich, who co-wrote the research, to be published in the journal PLoS One.
Some of the assumptions underlying the study have come in for criticism - such as the idea that ownership equates to control. But the Swiss researchers have no axe to grind: they simply applied mathematical models usually used to model natural systems to the world economy, using data from Orbis 2007, a database listing 37 million companies and investors.

 
Economists such as John Driffil of the University of London, a macroeconomics expert, told New Scientist that the value of its study wasn't to see who controlled the global economy, but the tight connections between the world's largest companies.
The financial collapse of 2008 showed that such tightly-knit networks can be unstable.
'If one company suffers distress,' Glattfelder says, 'This propagates.'
Protest against global capitalism outside St Paul's cathedral, London: But it seems unlikely that the 147 corporations at the heart of the world economy could wield real political power - they represent too many interests
Protest against global capitalism outside St Paul's cathedral, London: But it seems unlikely that the 147 corporations at the heart of the world economy could wield real political power - they represent too many interests
The research requires more analysis, but it could be used to look for the weaknesses in the network of global wealth, and prevent future financial disaster.
Looking at 'connectedness' also puts paid to conspiracy theories about the world's wealth - companies connect to highly connected companies for business reasons, rather than world domination.
The 'core' of 147 companies also represents too many interests to wield real political power - but it could act 'as one' to defend common interests. Sadly for market reformers, resisting change may be one such common interest.
Click here to read more.