Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ο Πάγκαλος αποκαλεί τώρα .. «κοπρίτες» όσους τον ψήφιζαν

Share
Αν και πραγματικά το να ασχολείται κανείς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τα όσα λέει κινείται πλέον στα όρια του μαζοχισμού, οι δηλώσεις του για ακόμη μια φορά δεν μπορούν να μένουν ασχολίαστες. Συνέντευξη λοιπόν στην εφημερίδα των προθύμων, στο Βήμα δηλαδή,που φαίνεται ότι ο κ. Πάγκαλος χρωστά και του χρωστάνε (μήπως θυμάστε ποιος ήταν αυτός που διόρισε διοικητή του Αγίου Ορους τον Σταύρο Ψυχάρη;).
Ως όφειλε, λοιπόν, ο αντιπρόεδρος του κ. Παπανδρέου, ρόλος εξαιρετικά θεσμικός και με βαρύτητα (δε υπονοούμε κάτι για το βάρος του), έπρεπε να βγάλει είδηση για να παίξει την Πρωτοχρονιά στα μέσα ενημέρωσης. Και τι είπε: “Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένεια του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί. Εχει αλλοιωθεί αυτή καθαυτή η έννοια της απόλυσης. Τι να πει ας πούμε “απελύθη ο έχων σύμβαση ορισμένου χρόνου”; Δεν απελύθη. Επήλθε ο ορισμένος χρόνος” αναφέρει. Και
επιμένει στη θέση του ότι “μαζί τα φάγαμε τα λεφτά” συμπληρώνοντας… “αλλά μέσα στο πλαίσιο ενός φαύλου συστήματος πολιτικής με αθρόους διορισμούς στο δημόσιο“. Επιτίθεται τέλος στον Συνασπισμό λέγοντας ότι συναναστρέφεται με τρομοκράτες και στην Παπαρήγα που ονειρεύεται μια Σοβιετική Ενωση.
Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος είναι το νούμερο 2 στην κυβέρνηση, στην κυριολεξία.
Θα πρέπει, όμως, να απαντήσει ο κ. Πάγκαλος δε ορισμένες ερωτήσεις αφού βγαίνει τόσο τσεκουράτα και μιλά για όλα και για όλους.
  1. Τόσα χρόνια πολιτικός, βουλευτής στην Αττική, με τις ψήφους ποίων βγαίνει; Αυτός και οι όμοιοί του δεν έχουν διορίσει τους κοπρίτες για να τους υφαρπάξουν την ψήφο;
  2. Φταίνε δηλαδή περισσότερο οι κοπρίτες που εν πάση περιπτώσει μπορεί να μην έχουν όνειρα, όραμα, να μην είναι φίλεργοι και ζητούν μια θέση στο δημόσιο ή εκείνοι που δέχθηκαν να γίνουν μεσολαβητές για μια θέση στη Βουλή; Διότι απ’ όσο ξέρουμε κ. Πάγκαλε και λοιποί βουλευτές, για την εργασία σας παίρνετε μισθό πάνω από 8.000 ευρώ το μήνα. Και αν δεν κάνουμε λάθος στη φορολογική σας δήλωση γράφετε πάνω από 600 χιλιάδες ευρώ το χρόνο εισοδήματα. Συγκρίνονται αυτά με τα 1.000 ευρώ του …κοπρίτη που μπορεί μ’ αυτά να ζει ολόκληρη οικογένεια;
  3. Μήπως να του έκαναν μια ερώτηση οι… πρόθυμοι του Βήματος πόσους έχει διορίσει ο κ. Αντιπρόεδρος; Γιατί απ’ ότι ξέρουμε προσπάθησε να κάνει και colpo grosso να κάνει δήμαρχο τη σύζυγό του, όχι στην… Εκάλη που συχνάζει αλλά στα Καλύβια Αττικής.
  4. Επιμένει στο μαζί τα φάγαμε και καλά κάνει. Να το δεχθούμε ότι έχει δίκιο κι όλοι έχουμε μερίδιο της ευθύνης για το χάλι της χώρας. Εκανε μήπως την αυτοκριτική του για το πόση είναι η ευθύνη του για το φαύλο κράτος και πόση του απλού πολίτη;
  5. Επίσης, μήπως να μας πει ο κ. Πάγκαλος πόσα χρόνια είναι ο ίδιος δημόσιος υπάλληλος; Διότι το βουλευτιλίκι είναι η καλύτερη θέση στο δημόσιο. Εχει δουλέψει πολύ ο κ. Αντιπρόεδρος προτού κολλήσει σα βδέλλα στον αείμνηστο Ανδρέα, όπως και πολλοί άλλοι που δεν θα τους γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους;
  6. Τέλος, επιτίθεται στον Τσίπρα ότι συναναστρέφεται με τρομοκράτες. Όχι ότι έχουμε καμιά συμπάθεια στον Τσίπρα αλλά όταν λες κάτι πρέπει να έχεις και αποδείξεις, αλλιώς πρόκειται για μια ακόμη άνανδρη επίθεση. Όσο δε για την Παπαρήγα και τα διάφορα που λέει γι αυτήν, ένα θα πούμε: από που ξεκίνησε την σταδιοδρομία του; Ξεχνάει προφανώς οτι δεν φτύνει κάποιος εκεί που λιβάνιζε χρόνια.

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Η ανέλκυση είναι αναγκαία


 Αυξημένες τιμές βαρέων μετάλλων δείχνει μελέτη για το Sea Diamond
Της Τανιας Γεωργιοπουλου
«Αναγκαιότητα» χαρακτηρίζει την ανέλκυση ή την απομάκρυνση του ναυαγίου του Sea Diamond μελέτη του κ. Ευάγγελου Γιδαράκου, καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης. Μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην καλντέρα της Σαντορίνης όπου βυθίστηκε το κρουαζιερόπλοιο τη Μ. Πέμπτη του 2007 δείχνουν αυξημένες τιμές βαρέων μετάλλων. Σε στρείδια που περισυνελέγησαν από την περιοχή ανιχνεύθηκαν πολύ υψηλές τιμές καδμίου και μολύβδου, γεγονός που πιθανώς τα καθιστά επικίνδυνα για κατανάλωση, όπως σημειώνεται στην έκθεση. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, ο μεγαλύτερος κίνδυνος προκύπτει από το γεγονός ότι το ναυάγιο βρίσκεται κυριολεκτικά «κρεμασμένο» στα βράχια του βυθού, κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή να πέσει ακόμα βαθύτερα. «Σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις συνέπειες και τις ουσίες που θα απελευθερωθούν στο θαλάσσιο περιβάλλον», τονίζει ο κ. Γιδαράκος.
«Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά ένα τέτοιο ναυάγιο σε ένα κλειστό κόλπο όπως η καλντέρα, όπου τα θαλάσσια ρεύματα δεν βοηθούν στη διασπορά των τοξικών ουσιών, είναι ένα πρόβλημα που δεν λύνεται από μόνο του. Επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί», προσθέτει.
Ανεξέλεγκτες διαρροές
Στη μελέτη η οποία εκπονήθηκε για λογαριασμό της Νομαρχίας Κυκλάδων από το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος Εργαστήριο Διαχείρισης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, επισημαίνεται ότι η διάβρωση του ναυαγίου έχει βέβαια ξεκινήσει και θα συνεχιστεί με σταθερούς ρυθμούς. Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον θα λάβουν χώρα έντονες και ανεξέλεγκτες διαρροές πετρελαιοειδών, βαρέων μετάλλων, βαρέων ελαίων, χημικών και άλλων επικίνδυνων ουσιών στο θαλάσσιο περιβάλλον της καλντέρας. Ο κ. Γιδαράκος εξηγεί ότι το κουφάρι του Sea Diamond βρίσκεται σε πίεση 15 bar και κατά συνέπειαν «έχουν σπάσει τα πάντα. Από τις λάμπες και τις τηλεοράσεις έως οποιοδήποτε μηχάνημα, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση ενός τοξικού μείγματος στο θαλάσσιο περιβάλλον».
Σύμφωνα με τις μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν ήδη στη θάλασσα, ανιχνεύονται μεμονωμένα βαρέα μέταλλα, «σε επίπεδα, όμως, που προς το παρόν δεν είναι ανησυχητικά», επισημαίνει ο κ. Γιδαράκος.
Οσον αφορά τη μονάδα αφαλάτωσης που λειτουργεί στο νησί, η μελέτη επισημαίνει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος από διαρροή πετρελαιοειδών ή άλλων ρυπογόνων ουσιών. Απαιτείται, ωστόσο, διαρκής παρακολούθηση, αφού μπορεί να εκτιμηθεί με ακρίβεια η εξέλιξη της κατάστασης.
Η μελέτη αναμενόταν να παρουσιαστεί χθες το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση στη Σαντορίνη


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_19/02/2011_433278