Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

25.000 ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ "ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ" ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ > ΠΟΙΑ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΕΙΛΗΣ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΘΡΟ;

Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ο αριθμός των παρανομα ευρισκομένων στην χώρα
μεταναστών, είναι αδιευκρίνιστος. Κάποιοι ανεβάζουν τον αριθμο σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες.
Αυτό όμως που φαίνεται να γνωρίζουν καλά ξένες πρεσβείες, είναι η ύπαρξη τεράστιου (για τα Ελληνικά δεδομένα) αριθμού “μπαρουτοκαπνισμένων” μουτζαχεντίν που βρίσκονται στην Ελλάδα ως “οικονομικοί μετανάστες”. Σύμφωνα λοιπόν με πρόσφατη πληροφορία, συγκεκριμένη πρεσβεία υπολογίζει πως μεσα στους εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες, υπάρχουν περί τους 25,000 ισλαμιστές που μάλιστα έχουν εμπειρία σε εμπόλεμες καταστάσεις.

Το θέμα είναι αρκετά σημαντικό, εως ολέθριο. Το επόμενο διάστημα θα δημοσιεύσουμε πληροφορίες για το “προφίλ” των εν δυνάμει ταγμάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εχθροπραξίες. Την καταγωγή τους, τον τρόπο διαβίωσης, συγκέντρωσης και πιθανής ενεργοποίησης.
Είναι ένα “θεματάκι” που πιστεύουμε να απασχολεί και τις αρχές. Όχι σήμερα, αλλά από το 2009 όταν είχαμε αποκαλύψει τους “κόνδορες” του ΔΝΤ και την δράση τους, ταυτίζοντας το προφίλ τους με τις συγκεκριμένες ομάδες. Διαβάστε: Τι σημαίνει “Κόνδορες” και ποιά η δράση τους (φωτό).

Η Συρία στο επικεντρο, η τουρκία στο στοχαστρο!!!


Γράφει ο Κεραμιδόγατος
Τι πραγματικά κρύβετε πίσω από την πραγματοποιημένη επίθεση στην Συρία;
Ποιος είναι τελικά ο απώτερος σκοπός αυτού του πολέμου;

Γιατί τόσο μεγάλη λύσσα από τους δυτικούς για να κάνουν πόλεμο;
Αυτές και άλλες τόσες ερωτήσεις γυρνάμε στο μυαλό όλων μας τις τελευταίες μέρες βλέποντας τα γεγονότα να τρέχουν και να μην τα προλαβαίνουμε…
Διαβάσαμε και διαβάζουμε καθημερινά τα άρθρα αναλυτών που προσπαθούν να δώσουν την δίκιά τους εξήγηση για τον επικειμένων πόλεμο ο καθένας φυσικά με τον δικό του τρόπο . Τα πράγματα είναι έτσι όπως μας τα παρουσιάζουν ; τι κρύβετε πίσω από την κουρτίνα ;τι έχουν στο μυαλό τους που με πρώτη ματια ο απλός άνθρωπος δεν βλέπει; Πάμε λοιπόν να δούμε τα γεγονότα από την αρχή ένα ένα μπας και βγάλουμε μια άκρη

Ο Συριακός εμφύλιος πόλεμος ξεκίνησε το 2011 και είναι μια συνεχιζόμενη εσωτερική βίαιη σύγκρουση στη Συρία. Η συριακή κυβέρνηση εξαπέλυσε το συριακό στρατό για να καταστείλει την εξέγερση, και αρκετές πόλεις πολιορκήθηκαν. Οι αντάρτες ενοποιήθηκαν κάτω από τη σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και με κρυφή βοήθεια από διάφορες εξτρεμιστικές ομάδες και όχι μονο δίνουν την δίκια τους μάχη. Η εξέγερση φυσικά δεν θα μπορούσε να μην έχει θρησκευτικές προεκτάσεις με την αντιπολίτευση κυριαρχείται από σουνίτες μουσουλμάνους, ενώ τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης είναι αλεβίτες μουσουλμάνοι. 

Οι μάχες από την αρχη του εμφύλιου πολέμου διεξάγονται κυρίως στον άξονα Χομς-Χάμα-Ιμπλίντ-Χαλέπι, χωρίς να είναι ξεκάθαρο ποια από τις δύο πλευρές ελέγχει τις περιοχές αυτές, αν και τον τελευταίο καιρό Ο Άσαντ έχει ανακτηση τον τον έλεγχο σε πολες από αυτές. Στις αρχικές φάσεις της σύγκρουσης θεωρείτο πιθανό το σενάριο διάσπασης της Συρίας σε δύο κράτη: ένα σιιτικό υπό τον Μπασάρ αλ Άσαντ, που θα περιλάμβανε την παραλιακή ζώνη μεταξύ Λατάκιας και Ταρτούς και θα αποτελούσε ουσιαστικά αναβίωση του σιιτικού κρατιδίου της περιόδου της γαλλικής Εντολής· και ένα σουνιτικό στην υπόλοιπη επικράτεια υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, με δυνητική απόσχιση των Κούρδων για τον σχηματισμό ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στο έδαφος της βορειοανατολικής Συρίας. 

Όλα αυτά φυσικά μόνο αδιάφορη δεν έχουν αφήσει την Τουρκία που φοβάται πως η τυχόν αυτονόμηση των Κούρδων της Συρίας θα ανοίξει τον δρόμο για την εκδήλωση αποσχιστικών τάσεων στις κουρδικές περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας, με απώτερο στόχο την ενσωμάτωση όλων των κουρδικών περιοχών σε ένα ενιαίο ανεξάρτητο κράτος – το Μεγάλο Κουρδιστάν. Ειναι λοιπόν προφανές γιατι οι φίλοι μας οι τούρκοι δηλώνουν έτοιμοι για μια ενδεχόμενη επίθεση στην Συρία. Προσθέστε μέσα σε ολα αυτά και την ΑΟΖ, τι θα συμβεί αν η Συρια συμφωνήσει με την Ελλαδα και την Κυπρο για την οριοθέτηση της ΑΟΖ;

Πάμε να δούμε λοιπόν ποιο το πραγματικό συμφέρων όλων των εμπλεκόμενων ,για την Τουρκία τα είπαμε. Το Ισραήλ ενώ στην αρχη κράτησε μια ουδέτερη σταση στη συνέχεια συμπέρανε ότι η πτώση του Άσαντ είναι προς το συμφέρον του, διότι θα επέφερε την κατάρρευση του μεσαίου πόλου του απειλητικού σιιτικού άξονα Ιράν-Συρία-Χεζμπολά, μέσω του οποίου εφοδιάζεται με στρατιωτικό υλικό η Χεζμπολά, μια ενδεχόμενος επέμβαση της θα ειχε να κάνει μονο εάν υπάρξει κίνδυνος να καταλήξει το χημικό οπλοστάσιο ή οι πύραυλοι του συριακού στρατού στα χέρια της Χεζμπολά. 

Η Ρωσία από την πλευρά της εχει την ναυτική βάση της Ταρτούς, η μοναδική ναυτική βάση της Ρωσίας στη Μεσόγειο και φυσικά το μοναδικό πάτημα της στη Μέση Ανατολή, τέλος να μην ξεχνάμε ότι Συρία ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικών όπλων μετά την Κίνα. Αυτό όμως που δεν κολαει είναι γιατι η Ρωσία ετοιμάζεται για πόλεμο από τον νότο, στα σύνορα με Αρμενία (η ενίσχυση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στην 102η βάση στο GYUMRI στην όπου οι ρωσικοί πύραυλοι Iskander «κοιτούν» κατά Τουρκία μεριά) .

Οι ΗΠΑ απέφευγαν μέχρι τώρα, να εμπλακούν στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας όχι γιατί φυσικά αγαπούσαν το καθεστώς του Άσαντ αλλά γιατί μέχρι τώρα πίστευαν ότι οι αντικαθεστωτικοί θα είχαν κερδίσει τον πόλεμο ,μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Ουάσιγκτον συμμετείχε στην προσπάθεια να απομακρυνθούν τα συριακά στρατεύματα από τον Λίβανο . Έτσι αφού είδαν ότι τα σχέδια τους δεν έβγαιναν έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο Β΄ Ετσι είδαμε τον Ομπάμα να δηλώνει ότι οι ΗΠΑ δεν θα εμπλακούν άμεσα στη Συρία, εκτός και αν το καθεστώς του Άσαντ έκανε χρήση χημικών όπλων …και δια μαγείας μετά από λιγες μέρες έγινε χρήση χημικών όπλων .Ποια θα ηταν όμως το πραγματικά τους οφέλη από τον πόλεμο στην Συρία; Φαινομενικά θα ήταν ένα βήμα ποιο κοντά στο ιραν και ουσιαστικά από την κυριαρχία της Μέσης ανατολής. Φυσικά μην ξεχνάμε ότι θα είχαν κερδίσει την κόντρα που έχουν ανοίξει με τους ρώσους και θα είχαν κερδίσει και σε εντυπώσεις .Αυτό που δεν φαίνεται είναι ότι με το που θα μπει η Τουρκία στον πόλεμο θα επιστρέψει στο μαντρί που λέγετε ΗΠΑ και θα είναι μόνο αυτό; Ή θα είναι και η αρχή του τέλους της; 

Γιατί πολύ φοβάμαι ότι αν στριμωχτεί πολύ θα κοιτάξει προς την μερια μας με ότι συνεπάγετε αυτό Συμπερασματικά λοιπόν μήπως κοιτάμε λάθος τα γεγονότα ;από αλλού το περιμένουμε και από αλλού έρθει ;Το στρίμωγμα το βλέπω στην Τουρκία και όλοι οι εμπλεκόμενοι λοξά εκεί κοιτάζουν…

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Το ταξίδι Βενιζέλου στην Άγκυρα!

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013



Γράφει ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΝΕΑΡΧΟΥ Πρέσβυς ε.τ.
Γιατί πήγε ξαφνικά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στην Άγκυρα, κατά τις αποφράδες μάλιστα ημέρες της 39ης επετείου της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο;
Τα όσα δηλώθηκαν εκεί παραπέμπουν σε μια σαφή θέληση της Ελλάδος να πρωτοστατήσει πάλι ως σημαιοφόρος της Τουρκικής εντάξεως στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με άλλα λόγια, να ξεμπροστιάσει τους Ευρωπαίους και να εξυπηρετήσει την Αμερικανική πολιτική, που ασκεί ως συνήθως έντονες πιέσεις στους Ευρωπαίους για επιτάχυνση της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας. Πλήρης επιστροφή δηλαδή στις ημέρες της κυβερνήσεως Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου, που ανέτρεψαν την πάγια Ελληνική εξωτερική πολιτική και κατέστησαν την Ελλάδα όχι μόνο συνήγορο αλλά και υπέρμαχο της Τουρκικής εντάξεως, με τον ισχυρισμό ότι αυτή εξυπηρετεί δήθεν τα Ελληνικά συμφέροντα.

Δεν χρειάζεται να μακρηγορήσει κανείς για να αποδείξει πόσο έωλος και ύποπτος είναι ο ισχυρισμός αυτός. Η ένταξη της Τουρκίας ή ακόμη και η παροχή σ' αυτήν, στο πλαίσιο μιας ειδικής σχέσεως, όλων των πλεονεκτημάτων που διεκδικεί στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, της άμυνας και της ασφάλειας, θα αποτελούσε τεράστιο γεωπολιτικό πλήγμα για την Ελλάδα.

Ακόμη όμως και στην αντίληψη της γεωπολιτικής, παρουσιάζεται μια ακατανόητη σύγχυση από την Ελληνική πλευρά. Ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Άγκυρα για τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ, έφτασε στο σημείο να τον εκθειάσει όχι μόνο ως ενεργειακή γέφυρα αλλά και ως παράγοντα γεωπολιτικής αναβαθμίσεως της Ελλάδος. Οι υπερβολές αυτές, ανεξάρτητα από τα πενιχρά πραγματικά οφέλη που προσπορίζει ο αγωγός στην Ελλάδα, παραβλέπουν το γεγονός ότι αυτός που επωφελείται πραγματικά και σε γεωπολιτικό επίπεδο είναι η Άγκυρα.

Η σύζευξη της Ελλάδος με την Τουρκία αποτελεί πάγιο στρατηγικό στόχο των ΗΠΑ και δεν εκφράζεται μόνο με την πολιτική των αγωγών προς την Ευρώπη. Εκφράζεται επίσης με πιέσεις για «συνεννόηση» με την Τουρκία στο Αιγαίο και «συνεργασία» στην εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων που βρίσκονται στην Ελληνική ΑΟΖ. Η Άγκυρα συνεχίζει τις προσχηματικές «διερευνητικές» συνομιλίες για την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, αρνούμενη να συζητήσει θέμα ΑΟΖ, ενώ την ίδια στιγμή προχωρά στη δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων στην περιοχή της ΑΟΖ του συμπλέγματος του Καστελλορίζου και της προεκτάσεώς της μέχρι τα όρια της ΑΟΖ της Αιγύπτου. Η περιοχή αυτή -και κατά προέκταση η περιοχή νότια της Κρήτης και μέχρι το Ιόνιο- θεωρείται ως η περισσότερο υποσχόμενη σε ενεργειακά κοιτάσματα. Η Άγκυρα έδωσε στη δική της εθνική εταιρεία υδρογονανθράκων δικαιώματα ερευνών σ' όλη αυτή την περιοχή, με βάση ένα χάρτη που δημοσίευσε και ο οποίος δεν αναγνωρίζει ΑΟΖ στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελλορίζου και παρουσιάζει ολόκληρη τη θαλάσσια περιοχή μέχρι την ΑΟΖ της Αιγύπτου ως δήθεν Τουρκική ΑΟΖ.
Πού αποβλέπει επομένως ο νέος ζήλος των κυβερνώντων για την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας; Είναι μια άλλη έκφραση της γνωστής κατευναστικής πολιτικής, που ακολουθείται με διάφορες παραλλαγές από την εποχή της μεγάλης στροφής της κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου; Τι σημαίνει, άλλωστε, η επανεμφάνιση του τελευταίου στο προσκήνιο, με μακρά συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών, πριν από την επίσκεψή του στην Άγκυρα; Διεκδικεί πάλι, μετά τα όσα συνέβησαν, ρόλο διαμεσολαβητού προς τους Αμερικανούς, στο πνεύμα προφανώς της Αμερικανικής στρατηγικής για Ελληνοτουρκική «φιλία» και στρατηγική σύμπλεξη και σύζευξη Ελλάδος και Τουρκίας;
Τι προτίθεται να πράξει η Ελληνική πλευρά προς την κατεύθυνση της Ελληνοτουρκικής «φιλίας» και της υποστηρίξεως της Ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας; Θα υποστηρίξει, π.χ., το άνοιγμα του κεφαλαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με Τουρκική κατοχή στην Κύπρο, ή θα ενδώσει στο αίτημα της Άγκυρας για κατάργηση των θεωρήσεων (βίζας) μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ενώσεως; Το τελευταίο το διεκδικεί η Άγκυρα ως αντάλλαγμα για να δεχθεί την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ αυτής και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως για την επανεισδοχή λαθρομεταναστών που μπαίνουν στην Ευρώπη μέσω των Τουρκικών συνόρων.

Η σπουδή για επίσκεψη στην Άγκυρα εντάσσεται στην προοπτική της Ευρωπαϊκής Συνόδου Γενικών Υποθέσεων της περασμένης Δευτέρας και κυρίως στην προοπτική της συναντήσεως του Έλληνα πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών με την Αμερικανική ηγεσία στην Ουάσινγκτον, στις 8 Αυγούστου.

Εντύπωση επίσης προκαλεί η σπουδή για σύγκληση στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας, του Ανωτάτου Ελληνοτουρκικού Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η προβολή, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Ευρωπαϊκής Προεδρίας, των «άριστων» σχέσεων γειτονίας μεταξύ των δύο πλευρών αφαιρεί από την Αθήνα τη δυνατότητα ασκήσεως οποιασδήποτε πιέσεως προς την Τουρκία, μέσω Ευρώπης, για τα Ελληνοτουρκικά θέματα.

Υπάρχει όμως και μια άλλη παράμετρος της σπουδής αυτής. Σε αντίθεση προς την Άγκυρα, με την οποία η Ελλάδα έχει τα γνωστά προβλήματα, καθυστερεί περιέργως η πρωθυπουργική επίσκεψη στο Ισραήλ και η σύγκληση Κοινού Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας με τη χώρα αυτή, με την οποία διακηρύσσεται ότι υπάρχει στρατηγική σύγκλιση.

Γιατί θεωρείται τόσο σκόπιμη η εξαγγελία νέας συνόδου του Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας με την Άγκυρα, πριν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε συνόδου με το Ισραήλ και πριν από την επίσκεψη στην Ουάσινγκτον στις 8 Αυγούστου; Προφανώς, η Αμερικανική πλευρά προτάσσει τη βελτίωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων για να το χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα και προς την πλευρά του Ισραήλ και για να προωθήσει τους γενικότερους σχεδιασμούς της σχετικά με την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο.
 Υπάρχει όμως και το θέμα της Κύπρου, για το οποίο, με έντονη παρασκηνιακή Βρετανική παρότρυνση, ετοιμάζονται οι ΗΠΑ ν' αναλάβουν ενεργό ρόλο για την εξεύρεση «λύσεως». Το θέμα της Αμμοχώστου χρησιμοποιείται ως δέλεαρ για τον εγκλωβισμό της Ελληνικής πλευράς σε μια διαδικασία που έχει στο βάθος της το «απευθείας εμπόριο» και την επιβολή στην Κύπρο μιας καταστροφικής ντε φάκτο «λύσεως» τύπου Σχεδίου Ανάν. Η Ελληνική πλευρά πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα, γιατί ενδεχόμενο στρατηγικό λάθος θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη καταστροφή.
ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Ελληνα ραγια


Από ένα κειμενο που επεσε στην αντιληψη μου τις προαλλες

"Μετά από σιωπή πολλών μηνών, νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ στους
τιποτένιους Έλληνες ραγιάδες προκειμένου να τους συγχαρώ για τη νέα μεγάλη
τους επίκυψη.

Το μεσοπρόθεσμο πέρασε με 155 ηχηρά ΝΑΙ απέναντι σε μερικά χλιαρά όχι και
κάποια παλικάρια που για ώρες ανέπνεαν τα δακρυγόνα στο Σύνταγμα,
αποτελώντας μια μικρή εξαίρεση στον θλιβερό κανόνα αυτού του άχρηστου λαού.

Ο Έλληνας ραγιάς για άλλη μια φορά έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα
από τον κάθε λαό πάνω σ’ αυτή τη γη. Έσκυψε όσο πιο πολύ μπορούσε για να
απολαύσει τον παρά φύσιν βιασμό του από τα εκλεγμένα ανδρείκελα του
«κοινοβουλίου».

Αντί να μαζευτεί 1.000.000 λαός στο Σύνταγμα και 200.000 χιλιάδες στο Λευκό
Πύργο, συγκεντρώθηκαν κάποιοι λίγοι άξιοι αλλά τελικά γραφικοί για να
ξελασπώσουν το σίχαμα που θέλει να λέγεται Νεοέλληνας.

Πριν αρχίσετε να με βρίζετε θα σας πω προσοχή να μη σκίσετε κανένα καλσόν.
Εκ του ασφαλούς θα πείτε όλοι ότι ήσασταν εκεί ή θα βρείτε αστείες
δικαιολογίες. ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ. Δεν ήσασταν εκεί ραγιάδες
και τιποτένιοι γιατί τότε τα 100 – 200 αμειβόμενα κοπρόσκυλα του παρακράτους
δε θα τολμούσαν ούτε καν να εμφανιστούν. Δεν ήσασταν εκεί κοπρίτες
Νεοέλληνες γιατί τότε οι 155 ως θρασύδειλοι όπως και όλοι εσείς δε θα
τολμούσαν να φωνάξουν ΝΑΙ στο ξεπούλημα της χώρας και την εξαθλίωσή της.

Όσοι φωνάζετε και γράφετε τόσες μέρες στα blog, θα σας πρότεινα να αγοράσετε
κανένα καινούριο στρινγκ για να είστε πιο επιθυμητοί από τον επίσημο και
εκλεγμένο επιβήτορά σας. Αυτό δεν κάνετε εξάλλου τόσες μέρες; Αποδείξατε ότι
τα blog για το μόνο που είναι ικανά, είναι να δίνουν χώρο σε κάθε πικραμένο
να γράφει  ότι σαχλαμάρα του κατεβαίνει στο κεφάλι. Κατά τα άλλα, η
δυνατότητα των blog να κινητοποιήσουν τον κόσμο και η συνεισφορά τους στη
διαμόρφωση θέσεων, απόψεων και κατ’ επέκταση δράσεων είναι ανύπαρκτη.



Τους χιλιάδες καθημερινούς αναγνώστες τους θεωρώ αόρατους από τη στιγμή που
ενώ θα έπρεπε να υπερασπιστούν την τιμή και την αξιοπρέπεια τους δεν ήταν
εκεί. Γιατί δεν ήταν εκεί.

Ραγιά των 30, 40, 50 ετών, κυριούλα των αντίστοιχων ηλικιών, χαζογκόμενες
των 20 και τσουρόμαγκες των 25 δείξατε για άλλη μια φορά ποιοι είμαστε ως
λαός. Όλοι εσείς αναγνωρίζετε τον εαυτό σας σε κάποια κατηγορά; Δε μπορεί,
είμαι σίγουρος.

Βέβαια, μπορεί και όχι γιατί  υπάρχει και μία άλλη κατηγορία. Οι βολεμένοι ή
αλλιώς γυμνοσάλιαγκες. Το ίδιο είναι. Και αυτή η κατηγορία είναι το ίδιο
απαίσια και απεχθής όπως και oi προηγούμενες.

Σίγουρα όμως ανήκετε σε κάποια από αυτές. Γιατί διαφορετικά θα ήσασταν εκεί.
Αλλά δεν ήσασταν και γι’ αυτό δεν υπάρχει άλλη δικαιολογία. Σήμερα με τη
δική σας σιωπηλή συμφωνία τελείωσε η Ελλάδα που κάποιοι πολύ διαφορετικοί
από εσάς αγωνίστηκαν να την κάνουν κράτος και να την απελευθερώσουν, για να
έρθετε εσείς και οι εκλεγμένοι όμοιοί σας να τη διαλύσετε.

Σας εύχομαι να μάθετε καινούρια κόλπα στο κρεβάτι για να ικανοποιήσετε ακόμα
περισσότερο τον επιβήτορά σας στο επόμενο μνημόνιο.

Καλό καφέ, καλή τηλεθέαση, καλό «αγώνα» στα πληκτρολόγια και τον καναπέ.
Εξάλλου τι σε νοιάζει εσένα; Κάποιο κορόιδο θα βρεθεί να βγάλει το φίδι από
την τρύπα. Εσένα σε νοιάζουν οι διακοπές, το γκομενάκι, ο φραπές και η
τηλεόραση. Οι έννοιες της αξιοπρέπειας, της τιμιότητας και της ηθικής δεν
υπάρχουν στο λεξιλόγιό σου.

Γεια σου Νεοέλληνα ραγιά. Εύχομαι να μη ξαναμιλήσω ποτέ μαζί σου."

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ποια κοιτάσματα έχουν εντοπιστεί και γιατί παίζεται παιχνίδι καθυστερήσεων...

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ "ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ"
07/04/2013 - 15:40
 
«Πωλητήριο» μπαίνει από σήμερα στα πρώτα πακέτα σεισμικών δεδομένων, που διεξήγαγε η νορβηγική εταιρεία Petroleum Geo Services (PGS) στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, αλλά το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσον υπάρχει διάθεση ταχείας αξιοποίησης των κοιτασμάτων, ειδικά αυτών του φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης
 
Δεδομένου ότι καταγράφεται μια διάθεση από κάποιες πλευρές για καθυστέρηση στην έναρξη των ερευνών, ειδικά προς την κατεύθυνση της Κρήτης. Ο λόγος: Υπάρχουν φόβοι ότι τρεις ομάδες κοιτασμάτων (Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ) αν ρίξουν ποσότητες σχεδόν ταυτοχρόνως μεταξύ 2018-2023, θα πιέσουν σε μεγάλο βαθμό τις τιμές φυσικού αερίου.
 
Κάτι που το έχει σημειώσει και ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι "δεν πρέπει να δοθεί στη Κύπρο τρίτη άδεια ερευνών, καθώς οι τιμές φυσικού αερίου θα συμπιεστούν και αυτό δεν κάνει καλό ούτε για την ίδια την Κύπρο".
 
Φαντασθείτε λοιπόν τι πίεση θα επέφερε στις τιμές φυσικού αερίου η εναρξη εξορύξεων στα τεράστια πεδία που έχουν εντοπιστει νοτίως της Κρήτης και τα οποία αναμένουν την έναρξη των πρώτων γεωτρήσεων.
 
Γενικά και από την κυβέρνηση όλοι σήμερα μιλούν για το Ιόνιο όπου τέσσερις περιοχές καταδεικνύουν «μεγάλες δυνατότητες και σημαντική δυναμική» σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων (φυσικού αερίου και πετρελαίου).
 
Η πρώτη περιοχή ξεκινά από τα βορειοδυτικά της Κέρκυρας, στα όρια με την Αλβανία, και εκτείνεται προς τα κάτω, στους Παξούς και στους Αντίπαξους, μέχρι και τη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου απέναντι από τον Αμβρακικό Κόλπο. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε το γιατί οι Αλβανοι προσπαθουν να αποκυρήξουν τη συμφωνία που είχαν υπογράψει με την κυβέρνηση Καραμανλή, για την ΑΟΖ κοντά στα Διαπόντια νησιά, λίγο πάνω από την Κέρκυρα. Μια συμφωνία που την ακύρωσε στη συνέχεια το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας. 
 
Η δεύτερη περιοχή είναι δυτικά της Κεφαλονιάς και φτάνει μέχρι την τρίτη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Κατάκολου. 
 
Ο ομότιμος αθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και Ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας της Καναδικής Κυβερνήσεως Αντώνιος Φώσκολος υποστηρίζει σε δηλώσεις του ότι είχε υποστηρίξει ότι  "Κάναμε ένα έγκλημα το 1997 όταν σταματήσαμε τις έρευνες. Δεν πρέπει να το επαναλάβουμε".
 
Ο κ. Φώσκολος επεσήμανε ότι το κοίτασμα στην Κύπρο είναι... μικρό γιατί έχει άλλα... τρία στρώματα ακόμη που δεν τα έχουν ψάξει, ενώ ενδεικτικά ανέφερε ότι στην Κρήτη υπάρχουν επτά στρώματα. τεχνολογία παλιότερα δεν είχε προχωρήσει σε μεγάλα βάθη. Τώρα μπορούμε μέχρι και 2,5 χιλιόμετρα στη θάλασσα και 7 χιλιόμετρα στο πέτρωμα. Το πετρέλαιο θα εξάγεται καθώς η λεκάνη της Κρήτης έχει επιπλέον 22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο και το σύνολο είναι 38 δισ βαρέλια.
 
Η Λεκάνη του Ηροδότου μοιράζεται γεωγραφικά μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, Ισραήλ και Λιβάνου και κρύβει αποθέματα υδρογονανθράκων που ισοδυναμούν με την τριπλάσια παραγωγή της Αλάσκας.
 
Η περιοχή νοτίως της Κρήτης έχει 22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ εκεί που γίνεται η έρευνα με βάση τα στοιχεία των Γάλλων θα δώσει, στη λεκάνη του Ηροδότου, 14-5 δισ. βαρέλια πετρέλαιο ενώ το κοίτασμα στον Πατραϊκό αγγίζει τα 400 εκατ. βαρέλια. Τα αποθέματα μεθανίου που βρίσκονται στο υπέδαφος της Κρήτης, επαρκούν γιά να κινήσουν για 10.000 χρόνια τα αυτοκίνητα του πλανήτη!
 
Για να καταλάβουμε την ενεργειακή "ισχύ" της συγκεκριμένης περιοχής. Είμαστε στο επίπεδο του Ιράν σε σχέση με τα αποθέματα, είπε. Το 2016-17 θα αλλάξει η όψη της Ελλάδας. Μόλις βγει η πρώτη παραχώρηση και βρεθεί το πετρέλαιο θα αλλάξει η δύναμη της χώρας", κατέληξε ο κ. Φώσκολος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Μονομερής οριοθέτηση AOZ – 136 Ζώνες δεν έχουν προκαλέσει συγκρούσεις

Ἀναρτήθηκε στὸ ἀπὸ τὸν/τὴν
Οι ΗΠΑ έχουν προχωρήσει σε μονομερή ΑΟΖ για όλα τα νησιά τους, όπως επίσης και η Ρωσία. Τον Απρίλιο του 2004 η οριοθέτηση της ΑΟΖ από την Κύπρο δεν δημιούργησε πρόβλημα στις διακρατικές σχέσεις.
Η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε μονομερή οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), ήταν το βασικό συμπέρασμα της χθεσινής εκδήλωσης του Τhe Economist, με χορηγό επικοινωνίας τη «Ναυτεμπορική» και το http://www.naftemporiki.gr.

Ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Πανεπιστημιακό Σύστημα του Μέριλαντ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της μονομερούς υιοθέτησης της ΑΟΖ, υπογράμμισε ότι η ανακήρυξή της δεν απαιτεί τη συγκατάθεση άλλων κρατών. Οπως είπε ο ίδιος, μέχρι σήμερα υπάρχουν 136 ΑΟΖ και όλες ήταν μονομερείς, χωρίς να έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στις διακρατικές σχέσεις χωρών που τις υιοθέτησαν.
Οι ΗΠΑ έχουν προχωρήσει σε μονομερή ΑΟΖ για όλα τα νησιά τους, όπως επίσης και η Ρωσία. Τον Απρίλιο του 2004 η οριοθέτηση της ΑΟΖ από την Κύπρο δεν δημιούργησε πρόβλημα στις διακρατικές σχέσεις. Η Ευρωπαϊκή Ενωση την αποδέχθηκε και η Τουρκία απλώς δήλωσε ότι δεν την αναγνωρίζει. Η ίδια η Τουρκία, όμως, είχε προχωρήσει το 1986 στην οριοθέτηση ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα, όπως προσέθεσε ο ίδιος.
Η Ελλάδα θα πρέπει να επιδιώξει την επέκταση της ΑΟΖ στη Μεσόγειο και να ζητήσει τη στήριξη της Ε.Ε. Η ΑΟΖ στη Μεσόγειο είναι πολύ σημαντικό για τη μελλοντική ενεργειακή επιβίωση της Ευρώπης, τόνισε ο ίδιος. Επίσης, υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο των ΗΠΑ στις συνομιλίες μας με την Τουρκία και τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει η Ελλάδα να υιοθετεί παθητική εξωτερική πολιτική.
Παράλληλα τόνισε ότι η Ε.Ε. συμμετέχει στη σύμβαση του Δικαίου της θάλασσας και ταυτόχρονα οι Βρυξέλλες έχουν προειδοποιήσει την Τουρκία ότι εάν δεν γίνει και η ίδια μέλος αυτής της σύμβασης, τότε δεν θα ενταχθεί στην Ευρωζώνη.


Ο κ. Χρήστος Ροζάκης, πρόεδρος του Διοικητικού Δικαστηρίου τουΣυμβουλίου της Ευρώπης υπογράμμισε ότι η θέση ορίων της ΑΟΖ είναι το βασικό πρόβλημα και όχι η διακήρυξή της. Η Ελλάδα λόγω των γεωγραφικών ιδιομορφιών της δεν είναι σε θέση να ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα της ΑΟΖ, όπως αυτά προβλέπονται από το Δίκαιο της θάλασσας, καθώς δεν υπάρχει η απαραίτητη απόσταση από τα γειτονικά κράτη.
Ετσι η οριοθέτηση μπορεί να επιτευχθεί μόνο αφού έχει επέλθει συμφωνία με τα γειτονικά κράτη. Το πρώτο βήμα είναι να επιδιώξει η Ελλάδα τη διαπραγμάτευση της οριοθέτησης και στη συνέχεια εάν δεν επέλθει συμφωνία με τα γειτονικά κράτη, τότε να προχωρήσει στη μονομερή ΑΟΖ.


Ο κ. Πέτρος Λιάκουρας, επίκουρος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου Πειραιώς, δήλωσε ότι η μονομερής υιοθέτηση της ΑΟΖ δεν σημαίνει και ταυτόχρονη οριοθέτηση.
Ο ίδιος εκτιμά ότι η μονομερής υιοθέτηση μπορεί να οδηγήσει σε διαμαρτυρίες από γειτονικά κράτη και έφερε ως παράδειγμα τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ΑΟΖ της Γαλλίας στην Ισπανία, καθώς οι δύο χώρες έχουν διαφορετική μέθοδο οριοθέτησης. Επίσης, ο ίδιος αναφέρθηκε στο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει στο να συμφωνήσουν δύο κράτη στη «μέση γραμμή».


Ο κ. Ιωάννης Μάζης, καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του debate παρουσίασε τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες των ελληνικών θαλασσών. O ίδιος υπογράμμισε ότι δυσκολότερος συνομιλητής είναι η Τουρκία και είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε εάν όντως εξακολουθεί να επιθυμεί την ένταξή της στην Ε.Ε.
Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση προλόγισε ο κ. John Andrews, Consultant Editor του Τhe Economist, o οποίος ανέφερε ότι το θέμα της ΑΟΖ μπορεί να μην ενδιαφέρει άλλες χώρες, ωστόσο για την Ελλάδα είναι εξαιρετικά σημαντικό λόγω των πιθανών πετρελαϊκών αποθεμάτων που μπορεί να υπάρχουν και τα οποία μπορούν να αποτελέσουν μια διέξοδο στην οικονομική κρίση.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ο αγωγός ΤΑΡ και η γεωπολιτική ΤΑΠΑ - ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013
Γραμματοσειρά:

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ.
Ξεπερνάω τις ντόπιες δημοσιογραφικές αναλύσεις και τις ¨ζητωκραυγές¨ μέσα στην Ελληνική οικονομική εφιαλτική νύχτα που αναβάθμισαν ξαφνικά την γεωπολιτική θέση της πατρίδας μας λες 
και αυτή δεν ήταν φυσικό προνόμιο της ! που ανακαλύψανε χιλιάδες θέσεις εργασίας! Και μαζί πακτωλό χρημάτων! Και την σιγουριά ότι τώρα οι Ευρωπαίοι μας έχουν ανάγκη και δεν πρόκειται να μας βγάλουν έξω από τον ¨θαυμαστό¨ κόσμο του Ευρώ!

Μην τους παρεξηγείτε, το κυβερνητικό δίδυμο εξουσίας χρειαζόταν άμεσα ένα μεγάλο σωσίβιο για να μην πνιγεί και άρπαξε αμέσως την ευκαιρία και καλά έκανε για να μην μας ¨πεθάνει¨ στα χέρια! Ανεξάρτητα αν αυτό είναι διακαής πόθος πολλών ταλαιπωρημένων πολιτών...

Το θέμα είναι αλλού και τα ερωτηματικά που αναφύονται είναι πολλά.
Μήπως η χάραξη της διαδρομής του αγωγού δείχνει μελλοντικούς στρατηγικούς σχεδιασμούς διεθνών κύκλων?
Ποιος μας διαβεβαιώνει ότι δεν θα αλλάξουν τα σύνορα καθ όλη την συνολική διαδρομή του αγωγού από την Ασία μέχρι την Ευρώπη ?
Η Τουρκία θα παραμείνει ένα ενιαίο κράτος? 
Ποιος τελικά θα προσεταιρισθεί τους Αζέρους και τα πλούσια κοιτάσματα τους?
Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι διεθνείς κύκλοι κάνουν ξανά την μοιρασιά του κόσμου και δεν υπολογίζουν τίποτε!!!

Πού βρίσκονται οι ευαίσθητοι οικολόγοι της Νέας εποχής? Να διαμαρτυρηθούν για τις αρκούδες που θα χάσουν την ησυχίας τους και τα μονοπάτια τους. Τα καημένα είναι και αυτά ζωάκια, αλλά για τα άλλα ¨ζωάκια¨ της Ελληνικής ενδοχώρας που είναι οι αγρίως χαρατσωμένοι Έλληνες ποιος πραγματικά υπεύθυνος νοιάζεται και μιλάει?

Ισχύει αληθινά ότι από εκεί που περνάνε τέτοιοι αγωγοί οι περιοχές αυτές γίνονται οικολογικές χαβούζες? Και εδώ πλέον μιλάμε για περιοχές υψηλής αγροτικής- εθνικής διατροφικής αξίας και περιοχές απαράμιλλου φυσικού κάλλους στην στενή λωρίδα της ευαίσθητης Βόρειας Ελλάδος. Ποιός εγγυάται την ασφάλεια των αγωγών σε έκρυθμες καταστάσεις και μάλιστα σε μικρές αποστάσεις με ευαίσθητα συνοριακά σημεία?

Επιτυχία θεωρείται να είμασθε οι μεσάζοντες στην μεταφορά ξένου αερίου και μάλιστα εξαρτώμενοι σε αλλότριες ορέξεις η να γίνουμε οι κατεξοχήν παραγωγοί στην εξόρυξη δικών μας ενεργειακών πόρων και οι αποκλειστικοί διακινητές αυτών μέσω σύγχρονων οικολογικών προδιαγραφών?
Και φυσικά όλα αυτά θα μπορούσαμε να τα είχαμε κάνει πριν μπούμε στην στρατηγική κατοχή των μνημονίων που σάρωσε την κάθε ικμάδα της αναπτυξιακής ανεξαρτησίας μας και με πολιτικούς ταγούς που θα θέλαμε η καρδιά τους να ¨ευωδιάζει¨ ΕΛΛΑΔΑ.

ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ θα μου πείτε .
Προσωπική εκτίμηση μου είναι ότι στην αιματοβαμμένη Ελληνική Θρακική- Μακεδονική- Ηπειρωτική γη ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, την σπαρμένη με κόκκαλα ηρώων οι αγωγοί δεν έχουν μέλλον. Θυμηθείτε τι έγινε με τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη και τι δυσβάστακτες εξελίξεις επέπεσαν επί των κεφαλών μας πριν λίγα χρόνια!!

Οι παγκοσμιο- ποιητές γράφουν, σχεδιάζουν και ξύνουν το κεφάλι τους να βρούνε τρόπους τώρα που μας έχουν αποκάτω για να προωθήσουν τα στυγνά συμφέροντα τους . Αλλά δεν ξέρουν κάτι βασικό , θα το δούνε όμως σύντομα και αυτό είναι η γεωπολιτική ΤΑΠΑ που έχει βάλει το πραγματικό ΑΦΕΝΤΙΚΟ αυτού του τόπου στους υποψήφιους μελλοντικούς αγωγούς τους.

Ποιο είναι αυτό το ΑΦΕΝΤΙΚΟ ? Είναι αυτό που μας χάρισε την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ και την ΛΕΥΤΕΡΙΑ μας . Είναι αυτό που θα μας ξανά ελευθερώσει από την οικονομική σκλαβιά και θα ανατρέψει υποχθόνιους σχεδιασμούς καλά κρυμμένους στα πειραματικά εργαστήρια του αντίχριστου πνεύματος , που εφαρμόζει τακτικές σοκ και δέους στον πανανθρώπινο πολιτισμό.

Είναι αυτό το ΑΦΕΝΤΙΚΟ που θα ξεταπώσει τους στρατηγικούς- ενεργειακούς θησαυρούς της Ελληνικής Επικράτειας την κατάλληλη στιγμή για να τους μεταφέρει μαζί με το ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ και την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ στην καθόλα στεγνή Ευρώπη.
Τι περιμένει το ΑΦΕΝΤΙΚΟ αυτό από εμάς? Κάτι πολύ απλό να γίνουμε μεταξύ μας πραγματικοί συνάνθρωποι, να γίνουμε λεβέντες και ομολογητές πανανθρώπινων αξιών, να αποδιώξουμε από τις ζωές μας την ματαιότητα της εικονικής πραγματικότητας και να σηκώσουμε τα πνευματικά λάβαρα της ράτσας μας απαιτώντας εδώ και τώρα την πραγματική ελευθερία μας. ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ. 



ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ...

 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ...!!!!
Dr Nicolas Kaloy-Καλογερόπουλος ( Ph.D. University of Geneva )
President, THE EUROPEAN LEAGUE OF GENEVA
 
ΠΡΟΣ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ   (ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, ΑΦΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ)
 
Η ΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1953 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1973:
ΕΤΗΣΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠ 7-8% (ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ)
ΕΤΗΣΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ 10% (ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ 15 ΚΑΙ 25%)
ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΤΩ ΤΟ 25% ΤΟΥ ΑΕΠ
ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 20ΕΤΙΑ 4,5%
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ»
 
ΚΑΙ ΤΟΤΕ,
ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΤΟ 1975 ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΠΗΔΑΛΙΟ Ο «ΕΘΝΑΡΧΗΣ»
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΙΩΚΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 106 ΠΑΡ, 3 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΣΚΙΑΧΤΡΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ Η ΞΕΝΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ.
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΑΕΠ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ 3,5%
ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΑΥΤΟΣΤΙΓΜΕΙ, ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 10% ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ 0,6% (ΜΗΔΕΝ ΕΞΙ%)
ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 18%

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1981
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΗΔΑΛΙΟ Ο ...ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ «ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ» ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ (προκαλούσε φόβο για την λογική του Ανατολικού Μοντέλου Η ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ)
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΡΙΕΤΑΙ ΤΟ «ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ»
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΑΕΠ, ΑΠΟ 10 ΚΑΙ 3,5% ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ 1,5% (ΕΝΑΜΙΣΙ %)
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΙΔIΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΟΚΚΑΛΩΝΟΥΝ ΣΤΟ 0,6%
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕΤΑΞΥ 1981 ΚΑΙ 1990 ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 100% ΤΟΥ ΑΕΠ
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ «ΕΒΓΑΛΕ Η ΝΔ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΛΑ, ΞΕΝΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ»
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ «ΤΣΟΒΟΛΑ, ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ» ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΣΚΟΡΠΙΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΛΕΕΙ Ο «ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ»: « Η Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ Η ΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΠΟΥΛΑΓΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΨΗΦΟΥΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΚΑΙ ΘΥΛΑΚΩΝΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΜΟΙΡΑΙΑ, ΤΟ «ΤΣΟΒΟΛΑ, ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ» ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΟ «ΕΛΛΑΔΑ, ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ»
ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΑΦΟΥ ΔΙΩΞΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΖΗΤΑΤΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ;;;;
 AΠO THN ...TOΥΡΚΙΑ !!! ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ 6 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑ ΦΑΜΙΛΙΑ
ΕΝΩ ΟΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΙΑ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΔΕΚΑ-ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ.
ΔΙΟΤΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΤΑΓΗΣ ΔΙΑΛΑΛΕΙ ΟΤΙ«ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ... ΔΙΚΑΙΩΜΑ»!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟΥ ΣΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΒΓΗΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
 
ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΗΠΩΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ
ΥΠΑΡΧΕΙ
ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ
ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΑΡ'ΟΛΟ ΠΟΥ Ο ΤΑΓΟΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ,
 
Ο ΣΗΜΙΤΗΣ.
ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ:
 
«Η πολιτική μας είναι να ενισχύσουμε με κάθε μέσο την αδιαφορία απέναντι σε εξελίξεις με ιδεολογικό περιεχόμενο μια χωρίς απήχηση ελληνική χριστιανική παράδοση. 
ΝΑ ΕΜΠOΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ....»
 
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟN ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΑΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ !!!
 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ
Dr Nicolas Kaloy-Καλογερόπουλος (Ph.D. University of Geneva)
President, THE EUROPEAN LEAGUE OF GENEVA

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ! Δίνουν στους εφοπλιστές, μέχρι και την κρατική ναυτική εκπαίδευση

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013
Γραμματοσειρά:
Οι υπουργοί των... εφοπλιστών προωθούν στα... μουγκά την κατάργηση μεγάλου μέρους κρατικών σχολών του εμπορικού ναυτικού και την «αντικατάσταση» τους από ιδιωτικές με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου

Η κυβέρνηση του success story προωθεί εν κρυπτώ εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα το κλείσιμο σημαντικού ποσοστού των κρατικών σχολών του εμπορικού ναυτικού επιχειρώντας να μεταβιβάσει τη ναυτική εκπαίδευση σε ιδιώτες, πάγιο αίτημα των εφοπλιστών εδώ και χρόνια.

Αν και όλα τα μέσα ενημέρωσης σιωπούν γύρω από το θέμα, είναι γεγονός ότι ο κύβος ερρίφθη από την περίφημη συγκυβέρνηση Παπαδήμου, όταν, μέσω ενός πορίσματος που συνέταξε μια ομάδα διορισμένων ειδικών εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, παρουσιάστηκε ότι «η ναυτική εκπαίδευση, οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), είναι πέρα για πέρα προβληματική τόσο ως προς την παρεχόμενη εκπαίδευση όσο και στη λειτουργία τους».

Τί κι αν έβγαζαν - εδώ και χρόνια - οι κρατικές ναυτικές σχολές «βαρβάτους καπεταναίους» και τους καλύτερους μηχανικούς του κόσμου, οι οποίοι ως άλλοι πρεσβευτές εκπροσωπούσαν στα πέρατα της γης την Ελλάδα;
Τί κι αν έπαιρναν βραβεία και επαίνους για την ναυτοσύνη τους, αλλά και για την άρτια εκπαίδευση που παρείχαν στους σπουδαστές κατά την τετράχρονη παραμονή τους στις Κρατικές Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, οι οποίες σημειωτέον εδρεύουν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ακριτική Χίο, τις Οινούσες, την Ήπειρο, την Ύδρα, την Κύμη, την Μακεδονία, την Κρήτη και τον Ασπρόπυργο;

Όσο για το κλείσιμο κάποιων από τις οκτώ συνολικά ΑΕΝ (κυρίως των περιφερειακών), τα πορίσματα των ειδικών αποφάνθηκαν ότι όλες μαζί στοιχίζουν περίπου 17.000.000 ευρώ, ενώ για το εκπαιδευτικό έτος 2012 το ταμείο είναι μείον περίπου 4.000.000 ευρώ.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, μας λένε ότι ήρθε η ώρα να τα χαρίσουν και αυτά στους εφοπλιστές και στους κερδοσκόπους της παραπαιδείας. Κοινώς ο κάθε επιχειρηματίας θα μπορεί να πουλάει διπλώματα συλλήβδην, για τα οποία ασκείται έντονη κριτική πως θα «ανταποκρίνονται» σε «φτηνούς και πειθήνιους» χωρίς δικαιώματα ναυτεργάτες.

Πρωτεργάτης της ιδιωτικοποίησης στη ναυτική εκπαίδευση είναι ο λαλίστατος θαμώνας των τηλεοπτικών παραθύρων και νυν Υπουργός Υγείας της ΝΔ και κατά τις πληροφορίες αγαπημένος των εφοπλιστών, Άδωνις Γεωργιάδης όταν στο ελάχιστο διάστημα που τοποθετήθηκε στο υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας ως Υφυπουργός βρήκε το χρόνο να ασχοληθεί με τις ακαδημίες. Ο Άδωνις, λοιπόν, μαζί με τον Πειραιώτη Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο επιχειρούν με χειρουργικές δηλώσεις τους να θέσουν το θέμα στο τραπέζι.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε προσφάτως ότι «η αναβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης είναι κυρίαρχο θέμα, για τη διατήρηση της στρατηγικής θέσης της ελληνικής ναυτιλίας στον κόσμο, για την απασχόληση των ναυτικών και βέβαια για την ανάδειξη του Πειραιά σε κέντρο ναυτιλιακών αποφάσεων», ενώ ο Αδωνις Γεωργιάδης πρόσθεσε: «Ο προϋπολογισμός της ναυτικής εκπαίδευσης βαίνει μειούμενος. Προσπαθούμε να βρούμε τον τρόπο, ώστε να παράσχουμε στην ελληνική νεολαία και ναυτιλία την ποιοτικότερη ναυτική εκπαίδευση» και γι' αυτό κατά τον υφυπουργό «εξετάζουμε και τη θεσμοθέτηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης», ενώ συμπλήρωσε ότι «πρόθεσή μας είναι να δίνουν διπλώματα πλοιάρχων και από τις ιδιωτικές σχολές»!

Βέβαια είναι απορίας άξιον από που προκύπτουν τα νούμερα περί 17 εκατομμυρίων ευρώ, όταν μέχρι σήμερα ουδεμία από αυτές τις σχολές - που το ίδιο το κράτος έχει υποβαθμίσει - τηρούσε ισολογισμούς.

Πάντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ήδη το ίδρυμα Λασκαρίδη έχει ξεκινήσει σεμινάρια σε συνεργασία με ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και συμπράξεις μεταξύ των Ελλήνων εφοπλιστών προκειμένου να ιδρυθούν σχολές υψηλού κύρους που να εξυπηρετούν τα κοινά τους συμφέροντα.

Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν εφοπλιστικοί όμιλοι, να επενδύσουν σε ιδιωτικά ιδρύματα που θα παρέχουν ναυτιλιακή εκπαίδευση πανεπιστημιακού επιπέδου. Άλλωστε, πολλές ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες έχουν ιδρύσει στην Κίνα και στις Φιλιππίνες σχολές από τις οποίες αποφοιτούν πλοίαρχοι, μηχανικοί και θαλαμηπόλοι και μεγάλο μέρος από αυτούς τους απορροφούν στα βαπόρια τους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κυβέρνηση επισπεύδει τη διαδικασία έκδοσης πράξης νομοθετικού περιεχομένου, ώστε να ενεργοποιηθούν παλαιότεροι νόμοι που αναφέρονται στην ίδρυση ιδιωτικών σχολών Ναυτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης (ΝΕΚΕ). Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που ετοιμάζεται θα ενεργοποιήσει το νόμο 3153/2003 (επί υπουργίας Γιώργου Ανωμερίτη) και το νόμο 4650/2006 (επί υπουργίας Μανώλη Κεφαλογιάννη), και θα έχει ως στόχο τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ναυτικής εκπαίδευσης, τη δυνατότητα χρησιμοποίησης της τηλεκπαίδευσης, τη δυνατότητα παροχής κατάρτισης και επιμόρφωσης και από ιδιωτικούς φορείς (σχολές ΝΕΚΕ), τη δυνατότητα απόκτησης πτυχίου ΚΕΣΕΝ και από τις ΑΕΝ, ενώ θα ρυθμίζονται και θέματα φοίτησης αλλοδαπών ναυτικών στις ΝΕΚΕ.

Πώς θα γίνει το κόλπο, για να «τρυπώσουν» οι ιδιώτες
Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει αρχικά τη συρρίκνωση των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού προκειμένου μετά να δημιουργηθούν ανάγκες ύπαρξης και ιδιωτικών σχολών. Μάλιστα συζητείται ότι θα παραμείνουν σε λειτουργία οι σχολές του Ασπόπυργου, των Χανίων και της Νέας Μηχανιώνας και να γίνει ενοποίηση των σχολών της Χίου και κατάργηση των σχολών Πρέβεζας, Κύμης, Ύδρας, Αργοστολίου και Σύρου.

Ενδέχεται, και υπό προϋποθέσεις, να διατηρηθεί μόνο η ΑΕΝ Πρέβεζας, για να εξυπηρετηθούν οι σπουδαστές των νησιών του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας.
Όταν λοιπόν επιτευχθούν οι συγχωνεύσεις και αναζητηθούν λύσεις, για να καλυφθούν τα κενά, θα επιτραπεί – εν χορδαίς κι οργάνοις - η ίδρυση ιδιωτικών ναυτικών σχολών και στα τρία επίπεδα της ναυτικής εκπαίδευσης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ήδη στον ιδιωτικό τομέα, υπάρχουν δύο κολέγια που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ναυτιλίας:
Το New York College, το οποίο συνεργάζεται με το University Greenwich, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο Ηλίας Φούτσης και Γενικός Διευθυντής σπουδών ο καθηγητής Νίκος Γκουσόπουλος που εντελώς συμπτωματικά (;) συμμετείχε στην επιτροπή που συνέταξε το πόρισμα ότι οι κρατικές σχολές είναι προβληματικές.

Επίσης, λειτουργεί και το BCA, το οποίο συνεργάζεται με το London Metropolitan University και ανήκει στο Βασίλη Δασκαλάκη.
Εξάλλου, σε επίπεδα αντίστοιχα των κρατικών Κέντρων Επιμόρφωσης Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ), των οποίων οι εγκαταστάσεις (τους) είναι στου Ρέντη, λειτουργούν τέσσερις ιδιωτικές σχολές, οι οποίες δίδουν διπλώματα τα οποία όμως δεν αναγνωρίζονται από την Πολιτεία. Οι σχολές αυτές, όπως φημολογείται, θα αναγνωρισθούν σύντομα από το υπουργείο Ναυτιλίας, ώστε να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες.

Οι τέσσερις ιδιωτικές σχολές training είναι η KMC της Πόπης Λυριτζή, η Κόσμος Training του Παναγιώτη Τζωρτζάτου, η Ράνης School και η GMTC του Γιώργου Γιαννόπουλου.
Επίσης, υπάρχει και η σχολή Hellenic Management Centre ICS Creek Branch της Ναταλίας Μαργιώλη Κομνηνού, που παρέχει πιστοποίηση σε ναυλομεσίτες και συνεργάζεται με το Institute of Chartered Shipbrokers.

Στον χώρο της ναυτικής εκπαίδευσης δραστηριοποιείται και το 'Ιδρυμα Ευγενίδη, που σήμερα διευθύνεται από τον εφοπλιστή Λεωνίδα Δημητριάδη Ευγενίδη, το οποίο έχει αναλάβει την προσαρμογή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την πιστοποίηση της εγκυρότητάς τους σύμφωνα με τις τροποποιήσεις της διεθνούς σύμβαση STCW, η οποία ορίζει τα ελάχιστα κοινά πρότυπα επίπεδα εκπαίδευσης και πιστοποίησης.