Τρίτη 19 Μαΐου 2009
Επιμένει ο Μπερλουσκόνι στην «απώθηση» μεταναστών
Η Ελλάδα χρειάζεται έναν Έλληνα Μπερλουσκόνι για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.
Επιμένει ο Μπερλουσκόνι στην «απώθηση» μεταναστών παρά την κατακραυγή
Στηρίζοντας πλήρως τη γραμμή της ξενόφοβης Λέγκας του Βορρά στο μεταναστευτικό, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι διαμηνύει ότι το Λιμενικό της Ιταλίας θα συνεχίσει τις απευθείας απελάσεις παράνομων μεταναστών σε διεθνή ύδατα παρά τις αντιδράσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Οι παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται σε διεθνή χωρικά ύδατα, θα συνεχίσουν να απωθούνται από τα πλοία και τα ταχύπλοα του ιταλικού λιμενικού. Το δικαιώμά μας αυτό απορρέει από το ευρωπαϊκό σύμφωνο για τη μετανάστευση» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους.
Υπεραμυνόμενος συνολικά των σκληρών μέτρων της κυβέρνησής του κατά των μεταναστών, ο Μπερλουσκόνι είπε ότι «η Αριστερά όταν κυβέρνησε τη χώρα άνοιξε τις πύλες εισόδου στους παράνομους μετανάστες».
«Οραματιζόταν μια Ιταλία που να τη συνθέτουν διαφορετικές εθνότητες. Εμείς, οραματιζόμαστε μία νέα πραγματικότητα, στην οποία θα δεχόμαστε μόνο τους αλλοδαπούς που δικαιούνται να ζητήσουν πολιτικο άσυλο» δήλωσε.
Ο Μπερλουσκόνι προσέφερε ουσιαστικά απόλυτη κάλυψη στον υπουργό Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, ο οποίος έδωσε την περασμένη εβδομάδα εντολή να «απωθηθούν» προς τη Λιβύη 223 μετανάστες που επεβαιναν σε πλεούμενα και οι οποίοι είχαν εντοπισθεί από την ιταλική εκτοφυλακή σε διεθνή χωρικά ύδατα, στα ανοικτά της Μάλτας.
Ο Μαρόνι, προερχόμενος από τις τάξεις της ξενόφοβης Λέγκας του Βορρά, χαρακτήρισε «ιστορικό γεγονός» την απευθείας απέλαση των παράνομων μεταναστών στη Λιβύη πριν αποβιβαστούν στις ιταλικές ακτές και διεμήνυσε ότι «η εφαρμογή της γραμμής αυτής θα συνεχιστεί μέχρι να σταματήσουν οι παράνομες αποβιβάσεις».
Το βράδυ του Σαββάτου «απωθήθηκαν» άλλοι 162 παράνομοι μετανάστες, ανάμεσά τους 50 γυναίκες και δυο νεογέννητα.
Τους επετράπη να επιβιβασθούν σε πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, εγκαταλείποντας τα επικίνδυνα πλεούμενα με τα οποία ταξίδευαν. Η εντολή που έφθασε όμως από την Ρώμη ήταν να μεταφερθούν αμέσως στο λιμάνι της Τρίπολης της Λιβύης, απ' όπου είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους.
Η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) έχει εκφράσει μεγάλη ανησυχία για τις απευθείας απελάσεις, ενώ οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) καταγγέλλουν ότι ο καταναγκαστικός και κυνικός επαναπατρισμός εξορίζει την Ιταλία από τα πολιτισμένα έθνη.
Συνήθως οι παράνομοι μετανάστες που πλησιάζουν στην Ιταλία μεταφέρονται στην ακτή για έλεγχο, ο οποίος περιλαμβάνει την αναγνώρισή τους, την υποβολή τους σε ιατρικές εξετάσεις και την παροχή της δυνατότητας στους πρόσφυγες να ζητήσουν άσυλο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου