Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Σ' αυτό το blog εμφανίζεται το αρχείο μου με το περιεχόμενο του, το οποίο είναι ελεύθερα προσβάσιμο από τον οιονδήποτε.
Όσον όμως αφορά το Διαδίκτυο, με χαρά μου σας πληροφορώ ότι η κοινοτική νομοθεσία προβλέπει την εγγύηση του απορρήτου στις επικοινωνίες.
Πιο συγκεκριμένα, η οδηγία 2002/58/ΕΚ αναφέρει τα εξής: “ Η οδηγία υπενθυμίζει ως βασική αρχή ότι τα κράτη μέλη οφείλουν να εγγυώνται, μέσω της εθνικής νομοθεσίας, το απόρρητο των επικοινωνιών που πραγματοποιούνται μέσω δημόσιου δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Οφείλουν, ειδικότερα, να απαγορεύουν σε κάθε άλλο πρόσωπο εκτός των χρηστών την ακρόαση, την υποκλοπή, την αποθήκευση των επικοινωνιών χωρίς τη συγκατάθεση των ενδιαφερόμενων χρηστών. Ο συνδρομητής ή ο χρήστης που αποθηκεύει αυτές τις πληροφορίες θα πρέπει προηγουμένως να ενημερώνεται για τον σκοπό της επεξεργασίας των δικών του δεδομένων. Του δίνεται η δυνατότητα να ανακαλέσει τη συγκατάθεσή του για την επεξεργασία των δεδομένων κίνησης.” Στην κάτωθι ιστοθέση θα βρείτε ολόκληρο το κείμενο της οδηγίας αυτής, καθώς και λεπτομερέστερες πληροφορίες επί του θέματος:
http://europa.eu/legislation_summaries/information_society
Η παρούσα οδηγία ισχύει στα κράτη μέλη από τις 25 Μαΐου 2011. Εάν λοιπόν κάποιο κράτος μέλος ψηφίσει νομοθεσία που να αντιβαίνει στις αρχές της οδηγίας περί απορρήτου στο Διαδίκτυο, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παράβαση του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στον κάτωθι ιστότοπο της Επιτροπής θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την υποβολή καταγγελίας:
http://ec.europa.eu/eu_law/your_rights/your_rights_el.htm
Ας μου επιτραπεί ένα σχόλιο: Οι πολλοί Ανώτατοι μας πείραξαν; Στην Ελλάδα οι Υπαξιωματικοί γίνονται Αξιωματικοί και φθάνουν μάλιστα στο βαθμό του Συνταγματάρχη. Στο Πολεμικό Ναυτικό η πλειοψηφία των Αξιωματικών είναι οι εξ Υπαξιωματικών. Η κατηγορία αυτή είναι χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο ή ασχολούνται τα μέλη της με τα ίδια καθήκοντα που είχαν σαν Υπαξιωματικοί, αφού οι σπουδές τους ήταν για να ασκήσουν καθήκοντα μέχρι το βαθμό του Ανθυπασπιστού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΎστερα από αυτό δεν μπορώ να διανοηθώ πως είναι δυνατόν να φθάνει ένας Αξιωματικός από παραγωγική σχολή, πολλές φορές και με μεταπτυχιακές σπουδές ένα μόνο βαθμό παραπάνω από τον μέχρι πρότινος απόφοιτο του Δημοτικού Σχολείου Αξιωματικό εξ Υπαξιωματικών!
Αυτό έχει τρομερές επιπτώσεις στο κύρος των Στρατιωτικών! Ο Κόσμος έξω εξομοιώνοντας και ισοπεδώνοντας όλους θεωρεί τους στρατιωτικούς ολιγογράμματους κλπ., αποκαλώντας μας όλους «μονιμάδες, καραβανάδες και πιλάφια» χωρίς καμμία διάκριση.
Σε κανένα άλλο εργασιακό χώρο δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο. Ούτε και στην Ελλάδα! Ο νοσοκόμος δεν προάγεται σε γιατρό, ούτε ο εργολάβος σε πολιτικό μηχανικό ούτε ο οδοντοτεχνίτης σε οδοντίατρο. Τώρα μάλιστα με τους εθελοντές και τους ΟΠΥ κλπ το κακό καλπάζει! Και για όλα αυτά δεν φταίει μόνο το σύστημα που το χειρίζονται οι ψηφοθήρες πολιτικοί αλλά και οι κανονικοί Αξιωματικοί που για μεν τους συναδέλφους τους από παραγωγική σχολή είναι αυστηρότατοι για δε τους εξ Υπαξιωματικών επιεικέστατοι και εξαιρετικά ανεκτικοί!
Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου!
Στυλιανός Πολίτης