Πρόκειται, όπως επισημαίνεται, για επένδυση ύψους 1,5 δισ. ευρώ, που είναι η μεγαλύτερη ξένη άμεση επένδυση στη χώρα. Η υλοποίησή της, ωστόσο, εξαρτάται από την απόφαση που αναμένεται στις αρχές του 2013 από την Κοινοπραξία εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν ως προς τον αγωγό που θα επιλεγεί για να τροφοδοτηθεί από το κοίτασμα. Ανταγωνιστής του TAP είναι ο αγωγός Ναμπούκο που δεν περνά από την Ελλάδα, ενώ ο TAP σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα ξεκινά από την Κομοτηνή και θα καταλήγει στην Ιταλία, μέσω Αλβανίας. Ο Country Manager του TAP για την Ελλάδα Rikard Scoufias, δήλωσε ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση αποτελεί σημείο- κλειδί ενόψει της επιλογής της Κοινοπραξίας του Σαχ Ντενίζ. Δήλωσε επίσης ικανοποιημένος από το επίπεδο της συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση. Μέτοχοι του TAP είναι οι εταιρίες Axpo (Ελβετία) με 42,5% η Νορβηγική Statoil (42,5%) και η γερμανική E.ON Ruhrgas (15%).
...Βλέποντας κανείς, ειδικά το κομμάτι που αφορά τα συμφέροντα της Γερμανίας και των ΗΠΑ, αντιλαμβάνεται, γιατί διώξαμε την Ρωσία από δίπλα μας και μία άμεση επένδυση με πολλαπλά οφέλη για την χώρα μας και αντί αυτής μένουμε στο εάν θα αποφασίσουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς και στο εάν τελικά περάσει και από εδώ ο αγωγός τους... με σχεδόν μηδενικά οφέλη για εμάς μπροστά στον αντίστοιχο ρώσικο South Stream!
Κάθε πολίτης πρέπει να είναι σε θέση να γνωρίζει κάθε στιγμή ποιος, που, πότε, πως και γιατί επεξεργάζεται τα προσωπικά του στοιχεία.. Σωτ.Γ.Σωτηρόπουλος
ΤΕΡΜΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ TΩΝ BLOGGERS!!! ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Όσον όμως αφορά το Διαδίκτυο, με χαρά μου σας πληροφορώ ότι η κοινοτική νομοθεσία προβλέπει την εγγύηση του απορρήτου στις επικοινωνίες. Πιο συγκεκριμένα, η οδηγία 2002/58/ΕΚ αναφέρει τα εξής: “ Η οδηγία υπενθυμίζει ως βασική αρχή ότι τα κράτη μέλη οφείλουν να εγγυώνται, μέσω της εθνικής νομοθεσίας, το απόρρητο των επικοινωνιών που πραγματοποιούνται μέσω δημόσιου δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Οφείλουν, ειδικότερα, να απαγορεύουν σε κάθε άλλο πρόσωπο εκτός των χρηστών την ακρόαση, την υποκλοπή, την αποθήκευση των επικοινωνιών χωρίς τη συγκατάθεση των ενδιαφερόμενων χρηστών. Ο συνδρομητής ή ο χρήστης που αποθηκεύει αυτές τις πληροφορίες θα πρέπει προηγουμένως να ενημερώνεται για τον σκοπό της επεξεργασίας των δικών του δεδομένων. Του δίνεται η δυνατότητα να ανακαλέσει τη συγκατάθεσή του για την επεξεργασία των δεδομένων κίνησης.” Στην κάτωθι ιστοθέση θα βρείτε ολόκληρο το κείμενο της οδηγίας αυτής, καθώς και λεπτομερέστερες πληροφορίες επί του θέματος:
Η παρούσα οδηγία ισχύει στα κράτη μέλη από τις 25 Μαΐου 2011. Εάν λοιπόν κάποιο κράτος μέλος ψηφίσει νομοθεσία που να αντιβαίνει στις αρχές της οδηγίας περί απορρήτου στο Διαδίκτυο, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παράβαση του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στον κάτωθι ιστότοπο της Επιτροπής θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την υποβολή καταγγελίας: http://ec.europa.eu/eu_law/your_rights/your_rights_el.htm
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου