Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Πώς μπλόκαραν απόβαση Τούρκων στα νησιά μέσω ΤΑΙΠΕΔ - Φραγμός και από Επιτελεία

Συγκεκριμένο σχέδιο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών που περιελάμβανε ακόμα και χρηματοδοτήσεις Τούρκων επιχειρηματιών για αγορά ελληνικών νησιών ήταν η αιτία της κατάθεσης της τροπολογίας των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης με την οποία μπαίνει φραγμός στην ανεξέλεγκτη πώληση νησιών και νησίδων στο Αιγαίο, ακόμα και από το δημόσιο!...
Σημειώνεται ότι μετά την κατάργηση της υποχρεωτικής θετικής γνωμοδότησης του ΓΕΝ από προηγούμενο νόμο της κυβέρνησης Παπανδρέου, μπορούσε να πουληθεί ένα ιδιωτικό ή δημόσιο νησί χωρίς καμία προηγούμενη γνωμοδότηση των αρχών που είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια της χώρας.

Αποτέλεσμα ήταν, να προχωρήσει η αγοραπωλησία ενός τέτοιου νησιού σε Τούρκο επιχειρηματία, όπως αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα το defencenet.gr , ενώ σειρά είχαν πάρει και άλλα νησιά, όπου σύμφωνα με τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών που ασχολήθηκαν εσπευσμένα με το θέμα κατόπιν εντολής "άνωθεν", είχαν προχωρήσει οι διαπραγματεύσεις με άλλους δύο Τούρκους μεγιστάνες!

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Türkiye, ανέφερε ότι ένας Τούρκος μεγιστάνας, πρόεδρος γνωστής τουρκικής λέσχης, αγόρασε πρόσφατα και για πρώτη φορά ένα ελληνικό νησί για να το μετατρέψει, όπως υποστήριξε, σε τουριστικό παράδεισο!

Η κίνηση αυτή θορόβησε την ελληνική κυβέρνηση, η οποία αναζήτησε τον αγοραστή και το νησί και αυτά που ανακάλυψε ... δεν την χαροποίησαν καθόλου. και το χειρότερο ήταν αυτό που προαναφέραμε: Ότι όπως ανέφεραν δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα, η πώληση αυτού του νησιού είναι η αρχή και νέων πωλήσεων ελληνικών νησιώτικων εκτάσεων στους Τούρκους και υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για απόκτηση τουλάχιστον πέντε νησιών, τριών στο Αιγαίο και άλλων δύο στο Ιόνιο κοντά στις περιοχές όπου έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα πετρελαίου και βρίσκονται στην ευθεία γραμμή της περιολίας των τουρκικών υποβρυχίων από την βάση τους στον Αυλώνα της Αλβανίας!

Μάλιστα στην τουρκική εφημερίδα αναφερόταν ότι "Οι Τούρκοι είναι οι καλύτεροι πελάτες στις μεγάλες ευκαιρίες που εμφανίζονται συνεχώς στην ελληνική αγορά".

Όλα αυτά "ήρθαν και έδεσαν" με την πληροφορίαπου είχε επίσης ανακαλύψει το defencenet.gr στις 21/01/2013 για την αγγελία πώλησης που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα privateislandsonline.com η οποία έφερε να πωλούνται οι νησίδες Τοκμάκια στα ανοικτά του Μανταμάδου της Λέσβου, πολύ κοντά στην μικρασιατική ακτή με τιμή εκκίνησης τα 4.000.000 ευρώ!

Αποτέλεσμα ήταν η κυβέρνηση για να προλάβει καταστάσεις να καταθέσει χθες την τροπολογία που υπογράφεται από τους Πάνο Παναγιωτόπουλο και Νίκος Δένδια, κατόπιν προσωπικήε εντολης του Α,Σαμαρά, κατόπιν γνωμοδότησης του γραμματές της κυβέρνησης Π.Μπαλτάκου!

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό σημείο στην τροπολογία είναι ότι εκτός από την γνωμοδοτησης των δύο υπουργών απαιτείται για πρώτη φορά η σύμφωνη γνώμη και των τεσσάρων Γενικών Επιτελείων!

Δηλαδή ακόμα και οι υπουργοί να ήθελαν, αν τα Επιτελεία είναι αρνητικά στην πώληση των νησιών ή των νησίδων, αυτή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί! Είναι η πρώτη φορά που απαιτείται η θετική γνωμοδότηση και των τεσσάρων Επιτελείων!

Ένα άλλο σημείο το οποίο χρήζει προσοχής είναι το σημείο στο οποίο αναφέρεται στο υποχρεωτικό της θετικής γνωμοδότησης των ανωτέρω φορέων (υπουργείων-Επιτελείων) ακόμα και για νησιά τα οποία ανήκουν στο .... δημόσιο!

Γιατί να χρειάζεται άδεια το δημόσιο από το ... δημόσιο για να πουλήσει δική του περιουσία; Εδώ έρχεται το ζήτημα του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο όσο περνά ο καιρός και οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρούν θα μας απασχολεί όλο και περισσότερο.

Ο νομοθέτης θέλησε να προλάβει "περίεργες" καταστάσεις. Είναι κοινό μυστικό στην κυβέρνηση ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν ελέγχεται (ή αλέγχεται σε μικρό βαθμό) από την κυβέρνηση.

Η τρόϊκα που έχει τον πρώτο (και κατά πολλούς τον μοναδικό λόγο) στο τι θα πουληθεί και τι όχι και βάσει των όσων προβλέπουν τα Μνημόνια σε ότι αφορά την εύρεση οικονομικών πόρων για να εξοφληθούν οι δανειστές, έχει "βάλει στο μάτι" ακόμα και νησιά και νησίδες τα οποία ανήκουν στο δημόσιο!

Στην κυβέρνηση (ή τουλάχιστον σε ορισμένους κύκλους της κυβέρνησης οι οποίοι βλέπουν αρνητικά αυτές τις εξελίξεις σήμανε "καμπανάκι" όταν ακούστηκε ότι ήδη Τούρκος αγόρασε νησί.

Να σημειώσουμε ότι το νυν νομοθετικό πλαίσιο είναι (ήταν...) τελείως διάτρητο σε ότι αφορά τον ρόλο του κράτους σε τέτοιου είδους αγοραπωλησίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου