Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009
Ελληνικό Έθνος ή Πολυπολιτισμός;
Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2008 Κωνσταντίνος Ρωμανός Ἀφιερώματα - Ομιλίες/Συνεντεύξεις
(Ομιλία στην Ημερίδα «Ιων Δραγούμης και Ελληνισμός», Παλαιά Βουλή, 24-9-08)
Κυρίες και Κύριοι,
Σήμερα βιώνουμε στην Ελλάδα μια μοναδική για τα ευρωπαϊκά δεδομένα ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του έθνους, τόσο σε θεωρητικό όσο σε πολιτικό επίπεδο.
Από τους κουκουλοφόρους και λοιπούς οπαδούς της τηλεκατευθυνόμενης αναρχίας (συμπεριλαμβανομένων μεγάλου αριθμού δήθεν οικολογικών ομάδων από τις οποίες δεν θα περίμενε κανείς να έχουν άποψη επί του θέματος) έως το κόμμα του Συνασπισμού, τον αρχηγό και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, του κυβερνώντος κόμματος ,αλλά και από μεγάλο αριθμό μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας ακούμε τα τελευταία χρόνια όσα επιχειρήματα της σύγχρονης αγγλοσαξονικής βιβλιογραφίας μεταπρατικά εισήλθαν στον ελληνικό χώρο, (αλλά και της παλαιότερης διεθνιστικής φιλολογίας του αριστερού χώρου κατά τον 19ο και αρχές του 20ου αιώνα) για να πλήξουν την ιδέα του έθνους. Σημειωτέον ότι η εκστρατεία αυτή απεχθάνεται τον επιστημονικό διάλογο και έχει καθαρά δημαγωγικό –συνθηματολογικό χαρακτήρα σταυροφορίας από θέσεως ισχύος. Αυτή η στάση είναι γνωστή από την πολιτική – στη χειρότερή της εκδοχή – αλλά ανάξια του επιστημονικού προσωπικού της χώρας.
Η συνέχεια στο http://antibaro.gr/special/interviews/rwmanos-240908.html
Ετικέτες
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,
ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΔΕΙΑ,
ΚΟΜΜΑΤΑ,
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΛΑΘΡΟ,
ΜΚΟ,
ΜΜΕ,
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΙ,
ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΣΔ έγραψε
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνακατεύονται πολλά πράγματα και γίνονται όλα σαλάτα .Το κάθε κομμάτιείναι και μία διδακτορική διατριβή με πολλούς αντίλογους Εάν θέλουμενα υπάρχουμε σαν χώρα πρέπει να μορφώνουμε σωστά τους πολίτες μας,πράγμα που δεν γίνεται σήμερα, μορφώνονται όπως δείχνουν οι εκπομπέςτης τηλεόρασης . Ν α έχουμε παραγωγική οικονομία και εργατικούς καιπαραγωγικούς πολίτες και όχι αργόμισθους δημόσιους υπάλληλους. Ναέχουμε αξιόλογα Πανεπιστήμια με παραγωγή έρευνας και τεχνολογίας. Όχιτα σημερινά Πανεπιστήμια που είναι άντρα των αναρχικών και τουυποκόσμου και ασχολούνται μόνο με τα φαντάσματα της ιστορίας. Ναέχουμε παιδεία από το δημοτικό μέχρι και το γυμνάσιο η οποία ναεκπαιδεύει μαθητές εργατικούς με κοινωνική συνείδηση ,πειθαρχία στοκοινωνικό σύνολο και κριτική σκέψη. Κανένα από αυτά δεν συμβαίνεισήμερα γιατί δεν τα έχουν ούτε οι δάσκαλοι οι οποίοι είναι αργόμισθοιδημόσιοι υπάλληλοι που έχουν μόνο δικαιώματα και καμία υποχρέωση. Οιγυναίκες να γεννούν ώστε να αυξάνεται ο πληθυσμός και όχι να υπάρχειυπογεννητικότητα όπως σήμερα .
ΝΠ είπε
Καλά και σωστά είναι αυτά που μου γράφεις, Δεν μου απάντησες όμως για τηνταμπακέρα!!Ξαναρωτώ λοιπόν : Ελληνικό Έθνος ή ..... Πολυπολιτισμός;
ΘΤ είπε
Παρεμβαίνω στη συζήτησή σας με τα δικά μου.
Καταρχάς πριν από το ερώτημα “ Ελληνικό Έθνος ή ..... Πολυπολιτισμικό “ θα έθετα το ερώτημα αν το Έθνος μας είναι βιώσιμο. Το υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα είναι η υπογεννητικότητα. Οι περισσότερες νέες οικογένειες έχουν ένα παιδί. Η χώρα αδειάζει,και στο κόσμο μας δεν υπάρχουν κενά. Και αυτό το πρόβλημα που δεν είναι μόνο Ελληνικό αλλά και Ευρωπαϊκό, μεταθέτει το ερώτημα όχι στο τι θέλουμε αλλά στο τι είναι δυνατόν να γίνει.
Το πρόβλημα δεν θα είναι σε 100 χρόνια αν θα επιβιώσουν τα Ευρωπαϊκά Έθνη αλλά αν θα υπάρχει ο δυτικός πολιτισμός? Ή θα έχει πνιγεί από άλλους κατώτερους με μεγάλη γεννητικότητα.
Ακόμα θέλω να τονίσω ότι όπως υπάρχει η φυσική επιλογή των ειδών έτσι υπάρχει και η επιλογή των Εθνών. Ανάλογα με το κατά πόσο ορθοί είναι οι θεσμοί δημιουργούνται ισχυρά ή ασθενή Έθνη ή και πεθαίνουν αν οι θεσμοί είναι ακατάλληλοι.
Εάν θέλουμε να υπάρχουμε σαν χώρα πρέπει να μορφώνουμε σωστά τους πολίτες μας, πράγμα που δεν γίνεται σήμερα.
Να έχουμε παραγωγική οικονομία και εργατικούς και παραγωγικούς πολίτες και όχι αργόμισθους δημόσιους υπάλληλους.
Να έχουμε αξιόλογα Πανεπιστήμια με παραγωγή έρευνας και τεχνολογίας. Όχι τα σημερινά Πανεπιστήμια που είναι άντρα των αναρχικών και του υποκόσμου
Να έχουμε παιδεία από το δημοτικό μέχρι και το γυμνάσιο η οποία να εκπαιδεύει μαθητές εργατικούς με κοινωνική συνείδηση, πειθαρχία στο κοινωνικό σύνολο και κριτική σκέψη.
Είναι αναγκαίες συνθήκες αλλά ίσως όχι και ικανές.
Εάν θέλουμε να επιβιώσουμε δεδομένης της υπογεννητικότητας πρέπει να θυμηθούμε το « Έλλην είναι όποιος μετέχει της Ελληνικής παιδείας και θέλει να είναι Έλλην».