Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Σ' αυτό το blog εμφανίζεται το αρχείο μου με το περιεχόμενο του, το οποίο είναι ελεύθερα προσβάσιμο από τον οιονδήποτε.
Όσον όμως αφορά το Διαδίκτυο, με χαρά μου σας πληροφορώ ότι η κοινοτική νομοθεσία προβλέπει την εγγύηση του απορρήτου στις επικοινωνίες.
Πιο συγκεκριμένα, η οδηγία 2002/58/ΕΚ αναφέρει τα εξής: “ Η οδηγία υπενθυμίζει ως βασική αρχή ότι τα κράτη μέλη οφείλουν να εγγυώνται, μέσω της εθνικής νομοθεσίας, το απόρρητο των επικοινωνιών που πραγματοποιούνται μέσω δημόσιου δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Οφείλουν, ειδικότερα, να απαγορεύουν σε κάθε άλλο πρόσωπο εκτός των χρηστών την ακρόαση, την υποκλοπή, την αποθήκευση των επικοινωνιών χωρίς τη συγκατάθεση των ενδιαφερόμενων χρηστών. Ο συνδρομητής ή ο χρήστης που αποθηκεύει αυτές τις πληροφορίες θα πρέπει προηγουμένως να ενημερώνεται για τον σκοπό της επεξεργασίας των δικών του δεδομένων. Του δίνεται η δυνατότητα να ανακαλέσει τη συγκατάθεσή του για την επεξεργασία των δεδομένων κίνησης.” Στην κάτωθι ιστοθέση θα βρείτε ολόκληρο το κείμενο της οδηγίας αυτής, καθώς και λεπτομερέστερες πληροφορίες επί του θέματος:
http://europa.eu/legislation_summaries/information_society
Η παρούσα οδηγία ισχύει στα κράτη μέλη από τις 25 Μαΐου 2011. Εάν λοιπόν κάποιο κράτος μέλος ψηφίσει νομοθεσία που να αντιβαίνει στις αρχές της οδηγίας περί απορρήτου στο Διαδίκτυο, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παράβαση του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στον κάτωθι ιστότοπο της Επιτροπής θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την υποβολή καταγγελίας:
http://ec.europa.eu/eu_law/your_rights/your_rights_el.htm
Just out of curiosity. Why doesn't the Greek MoD build an military airport on one of the islands that the Turks call de-militarized or even nearby? A good candidtae for me would be Lesbos,
ΑπάντησηΔιαγραφήMarcus
Στο παρελθόν έχω διατυπώσει την άποψη σθεναρότερης πολιτικής απέναντι στην ολοένα αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα [βλέπε http://arxeio-sotsot36.blogspot.com/2009/04/blog-post_7942.html#comments].
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπί του προκειμένου φίλος μου αντέτεινε την ακόλουθη σκέψη. Αναμφισβήτητα μεταξύ Ταγίπ Ερντογάν και του στρατιωτικού κατεστημένου υφίσταται μια υπόγεια διαμάχη (βλέπε περίπτωση Υπόθεση Εργκένεκον), κατά την οποία ο Ερντογάν χρησιμοποιώντας τις κυβερνητικές διαδικασίες έχει αρχίσει και ξηλώνει σιγά-σιγά το «βαθύ κράτος».
Οι στρατηγοί που διατάσσουν τις παραβιάσεις, παραβάσεις και υπερπτήσεις των ελληνικών νήσων στοχεύουν στην πρόκληση θερμού επεισοδίου ώστε να αποκτήσουν την πρωτοκαθεδρία έναντι του Ερντογάν και να του ανακόψουν το ξήλωμα του «βαθέος κράτους».
Μετά από αυτό το σκεπτικό επιβάλλεται η πάση θυσία θερμού επεισοδίου.
Πάντως ανεξαρτήτως των ανωτέρω, πιστεύω ότι η σθεναρή μέχρι απειλής διπλωματική παρέμβαση προς τους διεθνείς οργανισμούς και την Τουρκία δεν θα έκανε κακό.
ΣΓΣ