Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Re: Ωραιότατοι οι γείτονες μας!!!

This document has been imported into Google Docs on your behalf:
http://docs.google.com/Doc?id=dfvhbtgv_23968dghwt5d3&invite=
Just FYI,
The Google Docs Team

Ωραιότατοι οι γείτονες μας!!!


Hμερομηνία :  02-05-10             Eκτύπωση |   e-mail
Μ. Τσαβούσογλου: «Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα»

Στις επιδιώξεις της Τουρκίας κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν στην Ελλάδα, στην οικονομική κρίση και την στάση ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης για την Ελλάδα, ο κ. Τσαβούσογλου πιστεύει ότι δίνεται ακόμα μία ευκαιρία στους δύο λαούς να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους, όπως παλαιότερα στον καταστροφικό σεισμό η Ελλάδα συνέτρεξε την Τουρκία, τώρα η Τουρκία θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα.

«Είναι στη φύση των λαών μας», είπε, «να αλληλοβοηθούμεθα στις δύσκολες στιγμές. Τώρα η Ελλάδα έχει οικονομικές δυσκολίες, ελπίζω η ΕΕ το ΔΝΤ αλλά ακόμα και η Τουρκία να βοηθήσουν. Η δύσκολη αυτή περίοδος θα μπορούσε να συμβάλλει στην καλυτέρευση των σχέσεων των δύο χωρών, αν και πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε τις δύσκολες καταστάσεις για να συνεργαζόμεθα».

Ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι από την αρχή της ελληνικής κρίσης ο πρωθυπουργός Ερντογάν, με την ευκαιρία γεύματος στην Αγκυρα, είχε δηλώσει ενώπιον των πρέσβεων των κρατών - μελών της ΕΕ, ότι η Τουρκία «είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα» .

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης χαρακτήρισε ώς «απογοητευτική» την συμπεριφορά που είχαν ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, ανοίγοντας έτσι τις πόρτες στους κερδοσκόπους :

« Από την αρχή δεν συμφώνησα με την αρνητική στάση ορισμένων σημαντικών ευρωπαϊκών κρατών. Μπορείς να δώσεις φιλικές συμβουλές και να θέσεις κάποιους όρους, πράγμα κατανοητό και αποδεκτό. Ο τρόπος όμως που άσκησαν κριτική απέναντι στην Ελλάδα ήταν αρνητικός και απογοητεύτικα από τη στάση ορισμένων κρατών - μελών που ήθελαν στην αρχή να την αφήσουν μόνη της. Στη συνέχεια επικράτησε η κοινή λογική και τώρα η ΕΕ προσπαθεί να την βοηθήσει. Αν και πολιτικός θεσμός η ΕΕ, ιδρύθηκε στην αρχή ως οικονομικός θεσμός με στόχο την αλληλεγγύη ανάμεσα στα κράτη μέλη».

Στο ερώτημα εάν κάποτε Ελλάδα και Τουρκία θα μπορούσαν να αποφασίσουν συγχρόνως για την μείωση των αμυντικών τους δαπανών, ο κ. Τσαβούσογλου απάντησε :

« Ναι, πιστεύω ότι θα πρέπει. Και οι δύο χώρες πρέπει να παραδεχτούν ότι υπάρχουν ευαίσθητα θέματα που αφορούν τα νησιά και το Αιγαίο. Η Κύπρος επίσης είναι ένα θέμα που θα πρέπει να επιλυθεί. Ωστόσο και οι δύο χώρες δεν θα πρέπει να βλέπουν η μια την άλλη ως απειλή και να ξοδεύουν τέτοια ποσά, ειδικά για τέτοιου τύπου ασκήσεις στο Αιγαίο. Δείτε τις ΗΠΑ και τη Ρωσική Ομοσπονδία. Υπέγραψαν συμφωνία για να μειώσουν τα πυρηνικά. Οι δύο χώρες δεν θα πρέπει να θεωρούν η μία την άλλη ως απειλή».

Σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Ερντογάν στην Αθήνα ο κ. Τζαβούσογλου πιστεύει ότι το θέμα της ενέργειας, αλλά και της κατάργησης της βίζας στα νησιά του Αιγαίου για τους τούρκους τουρίστες, θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων .

Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν τη θέληση να συνεργαστούν σε ζητήματα ενέργειας και ενεργειακής ασφάλειας. Πιστεύω ότι θα συζητήσουν τις «High level», τις υψηλού επιπέδου, σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών, κάτι που γίνεται με πολλές γειτονικές χώρες αυτήν την περίοδο, όπως τη Ρωσία, το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη.

Το θέμα της βίζας επίσης προς την Τουρκία για τα νησιά του Αιγαίου πιστεύω ότι θα συζητηθεί, που τελικά όμως είναι θέμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και δεν εξαρτάται από την Ελλάδα, είπε.

Σχετικά με τα θέματα της ελληνικής ορθοδόξου μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε ότι είναι υπέρ της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, λέγοντας ότι επανειλημένα έχει υπογραμμίσει ότι «η Σχολή αυτή θα πρέπει να ανοίξει».

Κατά την άποψή του δε, το θέμα του τίτλου του Οικουμενικού Πατριάρχη είναι δευτερεύουσας σημασίας: «Το θέμα του τίτλου είναι ένα πολιτικό πρόβλημα. Το Πατρτιαρχείο δεν έχει κανένα πρόβλημα στη χρήση του τίτλου «Οικουμενικό». Εξαρτάται από τα κράτη και τους οργανισμούς το πώς θα αναγνωρίσουν αυτόν τον τίτλο, είναι ζήτημα πολιτικό. Το άνοιγμα της Θεολογιικής Σχολής και το θέμα των περιουσιών είναι πιο σημαντικά από το ζήτημα του ονόματος», κατέληξε ο κ. Τσαβούσογλου.


Σχόλιο
Η Τουρκία είναι αγκαλιά με το ΔΝΤ.
Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας, έστω υπόψιν ότι Δαναοί ήσαν οι κάτοικοι της Ιωνίας.
ΣΓΣ

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

20100507 Παραιτήθηκε κι άλλος ναύαρχος!

Παραιτήθηκε κι άλλος ναύαρχος!

Τελικά ρε παιδιά μόνο οι Ναυταίοι είναι εύθικτοι; Βλέπω ότι δε χαρίζουν κάστανα.

Παρασκευή, 07 Μαΐου 2010
Δεύτερη παραίτηση ναυάρχου μέσα σε λίγες ημέρες στο Πεντάγωνο. Ο διευθυντής εξοπλισμών Κωνσταντίνος Γκιώνης υπέβαλε το πρωί τη παραίτηση του. Οι λόγοι που τον οδήγησαν σ´ αυτή την απόφαση δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Ωστόσο το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ στις ένοπλες δυνάμεις μετά και την παραίτηση του υποναυάρχου Στέλιου Φενέκου ο οποίος στις 29/04 με επιστολή του κατηγορούσε τον υπουργό Αμυνας για απαξιωτική στάση απέναντι στους αξιωματικούς.
Bookmark and Share
Αναρτήθηκε από GREECE στις 7.5.10 

Το της πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοις άρχουσιν!
Χαίροισθε, υγιαίνοιτε, Ευτυχοίτε, έρρωσθε !

Δημοσθένης ο Μακεδών

ΕΠΙΤΟΛΗ ΣΤΑΘΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ

Ανοιχτή επιστολή του ΣΤΑΘΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ στον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Κοινοποίηση

 Τετάρτη στις 11:08 μ.μ.

05/05/2010

Αγαπητέ Γιώργο,
ΕΣΥ ΠΡΩΤΟΣ να δώσεις το παράδειγμα και να κλείσεις στη φυλακή δύο τουλάχιστον από τους εκατό περίπου που γνωρίζω και γνωρίζεις. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ σου αναφέρω τους εξής

1. ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ πρώην ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ( που δεν έχει υπηρετήσει ούτε τη θητεία του και πριν μπει στο κόμμα ήταν ανεπάγγελτος ) τώρα όμως διαμένει σε υπερπολυτές σπίτι στην ακριβότερη περιοχή της Αθήνας στην οδό Διον.Αρεοπαγίτου.
Για ρώτα τον πού τα βρήκε τα λεφτά ?

2. ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ πρώην ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ πώς έχτισε υπερπολυτελή τριώροφη βίλλα στην Πεντέλη ? κι αυτόν τον θυμάμαι να μην έχει ούτε τσιγάρα να καπνίσει.
Για ρώτα τον πού τα βρήκε τα λεφτά?

Υστερόγραφο
ΔΙΩΞΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ, νυν κολλητό σου ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ που κυριολεκτικά δεν είχε παπούτσια να φορέσει και πριν τον πλούσιο γάμο του όταν ήταν υφυπουργός ΑΓΟΡΑΣΕ ΔΥΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ένα στην Πατρ. Ιωακείμ και δεύτερο στην Ζαλοκώστα στο Κολωνάκι.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ, από αυτούς να πάρεις τα λεφτά
κι ΟΧΙ από τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ που αυτή τη στιγμή
τους παίρνεις τον κόπο μιας ολόκληρης ζωής.
ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.

ΣΤΑΘΗΣ Β. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ

 






--
ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΟ 2010.

Κάθε μέρα, κάθε ώρα υπάρχει κάτι νέο στο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΕΠΙΚΑΙΡΑ, στο ΑΡΧΕΙΟ SOTSOT36 και στο  www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/?sk=nf

20100507 Παγκόσμια Οικονομική Κυριαρχία

Η  Παγκόσμια Οικονομική Κυριαρχία  ... ΕΡΧΕΤΑΙ

Φίλοι μου
Ανοίξτε τις παρακάτω ιστοσελίδες και δείτε τι μας περιμένει
Αν δεν ενεργήσουμε σαν  ένας άνθρωπος όπως μας συνιστά ξένος άνθρωπος.
 

ΜΗΝ  ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΕΣΤΕ , ΑΣ  ΓΙΝΟΥΜΕ  ΜΙΑ  ΓΡΟΘΙΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ  .--


ΟΤΑΝ  ΤΑ  ΔΕΙΤΕ    ( ΑΠΟ  2  ΦΟΡΕΣ  )

ΣΤΕΙΛΤΕ  ΤΟ  E-MAIL  ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ  ΟΣΟΥΣ  ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ  .



Κυριακή 9 Μαΐου 2010

"Το πολεμικό πλοίο των οργίων"

Όχι , ευτυχώς δεν φτάσαμε ακόμα σ' αυτό το χάλι .

Θ.Γ 

Σάββατο, 01 Μαΐου 2010

"Το πολεμικό πλοίο των οργίων"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1z5Qv9Hz09MdRs1B1Psm7PibiOZLMrTL71BqGiP55gESqkO3DqDyr4XcwCWYSY_h15q3GcUF9AdArJVUJ0g_5xhLwULxqyUU7SiFV9pW-jRBsonEnA8R_PNe8msQRteSYR15MQdAPtvI/s320/THE+HMAS+Success.jpg
"Το Αυστραλιανό πλοίο "THE HMAS Success" θα μπορούσε κάλλιστα να φέρει το τίτλο του πολεμικού πλοίου των οργίων αφού εμπλέκεται σε νέο σεξουαλικό σκάνδαλο.Μια γυναίκα ναυτικός, μέλος πληρώματος του πλοίου, σε μια τυπική έξοδο και ενώ το πλοίο είχε δέσει στο λιμάνι της Σιγκαπούρης ήπιε λίγο παραπάνω με αποτέλεσμα να αρχίσει να αγγίζει και να προκαλεί σεξουαλικά τους συναδέλφους της.
Μάλιστα ένας συνάδελφός της ενοχλήθηκε τόσο από τη συμπεριφορά της γυναίκας που κατήγγειλε το γεγονός στις αρχές με αποτέλεσμα τη διεξαγωγή έρευνας για το συμβάν.Το πλοίο Success -όνομα και πράγμα- βρίσκεται εδώ και καιρό στο επίκεντρο των αρχών και εξετάζεται κατά πόσο αληθεύουν οι φημολογίες που το φέρουν να εμπλέκεται με σεξουαλικά όργια και χρήση παράνομων ουσιών.Όπως λένε οι πληροφορίες οι ναύτες συχνά πυκνά τα έτσουζαν όταν το πλοίο έπιανε λιμάνι κα οργίαζαν επιδιδόμενοι ακόμα και σε σεξ σε δημόσιους χώρους."

http://www.enimerwsi.com