Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Η 11χρονη που ξεπέρασε τον Αϊνστάιν

Media_httpstaticmadat_ataxe
Υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης και από τον Αλμπερτ Αϊνστάιν έχει μια 11χρονη Βρετανίδα. Η Βικτόρια Κόουι πέρασε το τεστ Mensa και πιστοποίησε τον δείκτη...



 νοημοσύνης της, ο οποίος είναι 162 στην κλίμακα Cattel.
Η Βικτόρια μπήκε έτσι από πολύ μικρή στο ολιγομελές κλαμπ ιδιοφυϊών, όπως ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ με δείκτη ευφυΐας 165 ,ο Αλμπερτ Αϊνστάιν με 160 και ο Κάρολος Δαρβίνος με 145. Ομως το πλεονέκτημά της έναντι των άλλων πανέξυπνων ανθρώπων είναι ότι δεν είναι άριστη μόνο σ’ ένα συγκεκριμένο τομέα αλλά σε πολλούς. Είναι άριστη στη αγγλική και τη γαλλική γλώσσα, τα Μαθηματικά, τη Φυσική.

Γι’ αυτό και τη συγκρίνουν με την Υπατία, την Ελληνίδα μαθηματικό και αστρονόμο του 4ου αιώνα μ.Χ. Είναι επίσης καλή στη μουσική, αφού παίζει πέντε μουσικά όργανα, ανάμεσά τους τσέλο, πιάνο και σαξόφωνο, και αγαπά την ποίηση. Της αρέσει να ακούει κλασική μουσική, ιδιαίτερα τους αγαπημένους της συνθέτες, όπως ο Μπαχ, ο Μπετόβεν και ο Χέντελ, λατρεύει όμως και τη Lady Gaga και τον Μάικλ Τζάκσον.

Επίσης είναι φανατική του «Χάρι Πότερ» και του «Doctor Who». Στον ελεύθερο χρόνο της της αρέσει να λύνει σταυρόλεξα, Sudoku, μαθηματικά προβλήματα και να αθλείται. Ασχολείται με την κολύμβηση, το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ.

Η Βικτόρια ζει με τους γονείς της κοντά στο Γουολβερχάμπτον, όπου βρίσκεται η έδρα της Mensa, του κλαμπ ατόμων με υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Το κορίτσι-θαύμα, είναι απλό, γελαστό και έχει πολύ καλούς τρόπους. Δεν καυχιέται, είναι μετριόφρων, δεν είναι «φυτό» και δεν κρύβει ότι το μυστικό των επιτευγμάτων της είναι πως έχει εξαιρετική μνήμη
.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/11_3276.html

irenepan.posterous.com

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Hμερομηνία :  15-03-11             Eκτύπωση |   e-mail
Παραμένει ισχυρή η διαφθορά σε νοσοκομεία, εφορίες, δημόσιο
 Η οικονομική κρίση επηρεάζει και τη διαφθορά, σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάς. Μείωση της συνολικής διαφθοράς σε 632 εκατ. ευρώ το 2010 έναντι 787 εκατ. ευρώ το 2009.
Από 150 - 15.000 ευρώ «κοστίζει» μια επέμβαση/εγχείρηση σε δημόσιο νοσοκομείο στον «τιμοκατάλογο της διαφθοράς» και το φακελάκι ενός γιατρού ξεκινά από 50 ευρώ και φθάνει τα 1.500 ευρώ. Από 300 - 15.000 «τιμώνται» το κλείσιμο και ο έλεγχος βιβλίων στην εφορία και από 100 - 3.500 ευρώ η ρύθμιση χρεών. Μια οικοδομική άδεια ανέρχεται στον «τιμοκατάλογο διαφθοράς» των πολεοδομιών από 200 - 9.000 ευρώ και η επίσπευση των διαδικασιών από 250 - 15.000 ευρώ. Τέλος, στις ιδιωτικές επιχειρήσεις υπηρεσιών υγείας το «φακελάκι» για επέμβαση/εγχείρηση κοστολογείται από 250 - 15.000 ευρώ και για επίσκεψη/εξέταση από 500 - 6.000 ευρώ. Η φετινή έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς δείχνει για πρώτη φορά αξιοσημείωτη μεταβολή στην έκταση της διαφθοράς, με τα ποσοστά των αναφερόμενων περιστατικών διαφθοράς να έχουν μειωθεί σε 10,4% (σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ) το 2010, έναντι 13,4% το 2009 και το εκτιμώμενο μέγεθος της συνολικής διαφθοράς να εκτιμάται σε 632 εκατ. ευρώ το 2010, έναντι 787 εκατ. ευρώ το 2009. Όπως είπε ο πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας, Κώστας Μπακούρης, «η ευρύτερη οικονομική κρίση αναπόφευκτα κτυπά και το μέτωπο της μικρο-διαφθοράς. Τα μέτρα λιτότητας φαίνεται ότι επηρεάζουν και το φακελάκι!»
Η έρευνα που γίνεται ανελλιπώς από το 2007 και αναδεικνύει το μέγεθος της μικρο-διαφθοράς στη χώρα για πρώτη φορά φέτος δείχνει μειωμένη την ανοχή του κόσμου στη διαφθορά. Το 83% διαφωνεί με την άποψη ότι «αν είναι να κάνουμε τη δουλειά μας, τότε δεν πειράζουμε να δώσουμε και κανένα φακελάκι», έναντι 77% πέρσι που θεωρούσε ότι ο σκοπός δεν αγιάζει πάντα τα μέσα. Αντιστοίχως, αυξήθηκε κατά 2% το ποσοστό των ανθρώπων που διαφωνούν με την άποψη ότι «δεν χρειάζεται να υπακούμε στους νόμους όταν δεν μας βλέπει κανένας» (88% φέτος έναντι 86% το 2008). Επίσης, για πρώτη φορά το 96% διαφωνεί με την άποψη «εάν δεν βλάπτονται τα προσωπικά μου συμφέροντα, δεν θα με ενοχλούσαν οι μίζες ή τα φακελάκια, ακόμα κι αν γίνονταν μπροστά στα μάτια μου» έναντι 86% πριν από δύο χρόνια. Την ίδια στιγμή, το 49% πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί/πρέπει να γίνει μια χώρα χωρίς διαφθορά και το 92% υποστηρίζει ότι υπάρχει πολλή διαφθορά στην ελληνική κοινωνία.
Ο δημόσιος τομέας αναδεικνύεται και πάλι σε πρωταθλητή της διαφθοράς με 7,2% των νοικοκυριών να καταγράφει περιστατικό στο δημόσιο τομέα και το 4% στον ιδιωτικό τομέα. Τα αντίστοιχα ποσοστά πέρσι ήταν 9,3% για το δημόσιο τομέα και 5,3% για τον ιδιωτικό τομέα. Ως προς την κατάταξη των πλέον διεφθαρμένων υπηρεσιών, τα πρωτεία συνεχίζουν να κρατούν τα νοσοκομεία και ακολουθούν οι εφορίες και οι πολεοδομίες. Το 2010 οι Εφορίες ξεπέρασαν τις Πολεοδομίες σε διαφθορά, αφού αυξήθηκαν οι περαιώσεις, οι ρυθμίσεις οφειλών και προστίμων και ταυτόχρονα μειώθηκαν οι οικοδομικές άδεις και σε κυρίαρχη υπόθεση διαπραγμάτευσης αναδείχθηκαν οι νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων και ημιυπαίθριων χώρων.
Στον ιδιωτικό τομέα, πρωτοστατούν και πάλι οι υπηρεσίες υγείας και οι δικηγόροι, ενώ σημαντική μείωση περιστατικών διαφθοράς εντοπίζεται στον τραπεζικό τομέα και πάλι λόγω των οικονομικών εξελίξεων. Όπως σημείωσε ο κ. Γιάννης Μαυρής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Public Issue, με την οποία συνεργάζεται η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς, το 2010 τα θύματα της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα ανέρχονται σε 264.000 νοικοκυριά (έναντι 3.665.000 νοικοκυριών στην Ελλάδα) και στον ιδιωτικό τομέα σε 261.000 νοικοκυριά.
Στο δημόσιο τομέα, τα νοσοκομεία, τις εφορίες και τις πολεοδομίες που πρωτοστατούν στη διαφθορά, ακολουθούν οι Νομαρχίες, το ΙΚΑ, το υπουργείο Μεταφορών (με τα διπλώματα οδήγησης), η ΔΕΗ, οι δήμοι, οι τράπεζες το υπουργείο Οικονομικών. Στον ιδιωτικό τομέα, τα νοσοκομεία, τους γιατρούς και τις κλινικές ακολουθούν οι δικηγόροι και οι νομικοί, οι σχολές οδήγησης, τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και τα συνεργεία, οι εργολάβοι, οι πολιτικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες, οι κατασκευαστικές εταιρείες, οι μεσίτες.
kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ


http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_15/03/2011_382997

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Αισχρόν γαρ σιγείν της Ελλάδος αδικημένης.

 Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος
Αλεξ Ρόντος Γιώργος Παπανδρέου.. και η μέση γραμμή στο Αιγαίο..
Ανατριχιαστικές αλήθειες ή επικίνδυνη προβοκάτσια;
Μου προωθήθηκε επιστολή από την ιστοσελίδα«xipnistere» και τον συνάδελφο (πρώην γ.γ. της ΕΣΗΕΑ) Κώστα  Μπετεινάκη (στο πρόσωπο του οποίου έτρεφα και τρέφω απεριόριστη εμπιστοσύνη κυρίως ως προς την επαγγελματική του επάρκεια άρα και την αξιοπιστία του), σε σχέση με τα πεπραγμένα του διαβόητου αφανούς πρωθυπουργικού συμβούλου ΄Αλεξ Ρόντου για τον οποίο κατά καιρούς έχω γράψει και εγώ. Μεταξύ άλλων και εδώ στο Καφενείο. Πρόκειται για την αναπαραγωγή μιας εντυπωσιακά επίκαιρης (αλλά όχι σύγχρονα συντεταγμένης από έναν εν αποστρατεία στρατηγό Α.Κ.) ανάλυσης, η διασταύρωση των στοιχείων της οποίας έχει από τον ίδιο (τον συνάδελφο) συντελεστεί για να αποδειχτεί  πως στην πλειοψηφία τους αντιστοιχούν με την πραγματικότητα. Όπως και να έχει, ορισμένες και όχι όλες της οι αναφορές τυχαίνουν και της δικής μου επιβεβαίωσης αφού γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα από «πρώτο χέρι». Ωστόσο προσοχή: Επιμένω πως είναι ένα αντικείμενο υπό συγκριτική εξέταση και προβληματισμό και όχι βεβιασμένης υιοθέτησης, αν και κατά την αριστοτελική σχέση αίτιου και αιτιατού το περιεχόμενο της επιστολής επιβεβαιώνεται πλήρως από τα πρόσφατα πολιτικά πεπραγμένα και τα εν εξελίξει δρώμενα.
Ο πολύς Άλεξ Ρόντος


Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

MHNYMA TOY Dr Nielsen Knudsen ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗ ΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΙΝ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΣΘΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ – του Dr Nielsen Knudsen
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ
Γράφει ο Dr Nielsen Knudsen
Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε η οικονομική σας κατάρρευση συνδέεται άμεσα με τον εθνικό κίνδυνο που θα καταλήξει σε ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ελλάδος.  Οι ΗΠΑ, με τους πράκτορες της 5ης Φάλαγγος κηρύσσουν την «Νέα Τάξη», η Τουρκία (ευνοουμένη του Ομπάμα) κηρύσσει την θεωρία του ζωτικού χώρου.  Kαι oι δύο αυτές νέες λέξεις είναι η παλιά ευρεσιτεχνία του Χίτλερ.  Οι ΗΠΑ, με φερέφωνο τον πράκτορα και συμπατριώτη τους, ονειρεύονται «Παγκόσμια Κυβέρνηση»,την παλιά ευρεσιτεχνία της 3ης Διεθνούς του Στάλιν.  Η 5η Φάλαγγα του Χίτλερ έχει δώσει την θέση της στην 5η Φάλαγγα της «Νέα Τάξης», της 4ης Διεθνούςπου λέγεται τώρα «Παγκόσμια Κυβέρνηση» που ο Πρωθυπουργός σας «με αμερικάνικη καρδιά» την θέλει ...«γρήγορα»!  Ο ρους της Ιστορίας σήμερα είναι μολυσμένος με τον ιό ( virus) της βλακείας των μηδαμινών «ηγετών» που στον πυρετό της αρρώστειας τους βλέπουν νοσηρές, φασιστικές, οπτασίες υποδουλώσεως των λαών.  Η Κεντρική Ευρώπη το ξέρει, ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ;
Για σας η πρώτη ένεση έγινε με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ για να σας κοιμήσει πριν από την μεγάλη εγχείρηση.
Ερωτήσατε στην Βουλή σας ΓΙΑΤΙ το ακριβές αντίγραφο του Μνημονίου που σας επεβλήθη δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη χώρα που μπορεί να έχει και μεγαλύτερο χρέος από την χώρα σας;
ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;
Είναι σήμερα οι δειλοί που θέλουν να ρίξουν το βάρος για την καταστροφή σας «στην προηγούμενη κυβέρνηση που λιποτάκτησε».  Νομίζουν τον ελληνικό λαό ηλίθιο να πιστεύει ότι τόση ολοκληρωτική κατάρρευση και εξουθένωση ενός Έθνους μπορεί να επιτελεσθεί μέσα σε δύο ή τρία χρόνια.
ΟΜΩΣ Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΙΝ.
Πρέπει να ανατρέξουμε στην πολιτική που εφήρμοσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και ΕΜΙΜΗΘΗ ο λεγόμενος «ΕΘΝΑΡΧΗΣ» σας.  Γιατί; Διότι οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.
ΔΗΛΑΔΗ:
Η Ελλάς, από το 1953 έβαινε σίγουρα στο να καταστεί μεγάλη οικονομική δύναμις.
Επί μία 20ετία (1953-1973) υπήρχε ετήσια αύξηση του ΑΕΠ 8%
Επί μία 20ετία υπήρχε ετήσια αύξηση ιδιωτικών επενδύσεων 10%
Αυτή η πρόοδος όπου όλοι στην Ευρώπη μιλούσαμε για το «ελληνικό οικονομικό θαύμα» ανησύχησε την Αμερικανική κυβέρνηση. Γιατί; Διότι αν η Ελλάς είχε γίνει οικονομική δύναμη στην ξηρά, όπως ήταν στην θάλασσα, θα ήταν αδύνατη η νοσηρή επιρροή των διαφόρων Πιουριφόϊ.  (Ή μήπως δεν ξέρετε ότι το βαθύ κράτος σήμερα βρίσκεται μέσα στους τοίχους της Αμερικανικής πρεσβείας;).  Οι λόγοι του παμπάλαιου «Ανατολικού Ζητήματος» ακόμη σας βαρύνουν.  Η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος έπρεπε να σταματήσει.
Η πρώτη κίνηση άρχισε με τον «ΕΘΝΑΡΧΗ» που θέλησε να μιμηθεί τα διατεταγμένα από το βαθύ Αμερικανικό κράτος συνθήματα του εξ Αμερικής ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Η δίωξη των Ανδρεάδη και Νιάρχου, ο εκφοβισμός του κεφαλαίου των επενδυτών, η §3 του άρθρου 106 του Καραμανλικού Συντάγματος[1], ήταν η πρώτη εκδήλωση για τα σχέδια και τους σκοπούς της «Νέας Τάξης».
Αποτέλεσμα άμεσο: πτώση του ΑΕΠ στο 3,5% και ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ στο 0,6% (προσέχτε Έλληνες, από το 10% στο 0,6% !).
Στην Ευρώπη ακούσαμε το πρώτο σύνθημα «ούτε δραχμή πλέον για επένδυση στην Ελλάδα». Παράλληλα οι κραυγές του Ανδρέα Παπανδρέου ενάντια στο «Διευθυντήριο των Βρυξελλών» και στο «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο» και το «ενάντια στο μεγάλο και ντόπιο ξένο κεφάλαιο». Αυτό σημαίνει το 0,6%!
Ποιός είχε το βαθύ συμφέρον από την διατεταγμένη αυτή πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου; Όχι βέβαια ο Έλληνας εργάτης. Αλλά βέβαια η Αμερικάνικη πολιτική - ή μήπως, Έλληνες, δεν το βλέπετε αυτό που ΞΕΡΟΥΜΕ στην Ευρώπη;  Όταν το ΠΑΣΟΚ πήρε την εξουσία το 1981, υπήρξε πτώση του ΑΕΠ στο 1,5% (!!), με τις Ιδιωτ. επενδύσεις στάσιμες στο 0,6%. Και αρχίζει το ξήλωμα ΚΑΘΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ.
Η Ελλάς που εξήγαγε ψυγεία στην Γερμανία απέμεινε να παράγει μόνο γιαούρτια (και αυτά με ...εισαγόμενο γάλα).
Και ακολούθησε η μεγάλη ευρεσιτεχνία του μεγάλου οικονομολόγου Ανδρέα Παπανδρέου, αμέσως. Από το 1981. Ποιά ήτανε; Η θριαμβευτική επιτυχία του «Τσοβόλα δωσ-τα όλα». Ποιά «όλα»; Τα δανεικά. Το δημόσιο χρέος, από 700 εκατ. Δολάρια που το άφησε η Χούντα έφτασε σήμερα με γεωμετρική πρόοδο τα 400 (περίπου) δισεκατομμύρια Ευρώ!
Θρίαμβος του πολιτικαντισμού. Δανείσου και Μοίραζε χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Αυτή η μοιρασιά ήταν η μεγαλοφυής έμπνευση του οικονομολόγου που εξασφάλισε θέση Σουλτάνου στον πολιτικό βίο της χώρας σας. Συστηματική αποβιομηχάνιση με παράλληλη δαιμονοποίηση του επενδυτικού κεφαλαίου και παράλληλη αυθαιρεσία των εργατοπατέρων σας που νομίζουν ότι «βοηθούν» τον εργάτη ενώ είναι αυτοί που τον κατέστρεψαν.  Αυτοί που διώχνοντας το επενδυτικό κεφάλαιο δημιούργησαν την ανεργία. Πόλεμος κατά της Πεσινέ, εκδίωξη της Πιρέλλι (προς την Τουρκία), Σόγιας (προς την Μάλτα), αμόκ ενδυναμούμενο από το ΠΑΣΟΚ «ενάντια στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο», παροχές για άγρα ψήφων με διαρκώς αυξανόμενο δανεισμό.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.
  • Είναι τυχαία όλα αυτά ή είναι καθοδηγούμενα;
  • ΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ;
  • Ποιός δολοφονεί το εθνικό φρόνημα του λαού;
  • Και τώρα, ποιός ωφελείται;
Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ.
Το προσκείμενο στην Αμερικανική κυβέρνηση περιοδικό Stratfor σας το λέει κατάμουτρα: «η Ελλάς δεν έχει καμμία γεωστρατηγική θέση για την Δύση και συνεπώς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ».
Συνεπώς, είστε η μόνη χώρα που καταδικάστηκε στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Ο Αμερικάνος πρωθυπουργός σας, έκανε ...«σκληρή διαπραγμάτευση» ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΝΩΘΕΝ με σαφείς σκοπούς.  Κατάφερε με τον μαθητευόμενο μάγο, άπειρο και ανώριμο, Υπουργό της Οικονομίας να σας επιβάλει το καπέλο του ΔΝΤ.
Τώρα, λέγει ο Πρωθυπουργός σας, «πρέπει να βιαστούμε για την Παγκόσμια κυβέρνηση». Και, αφού διώξατε τους μεγάλους Έλληνες επενδυτές τρέχει να βρει επενδυτές στην... Τουρκία!
Όνειρο καμουφλαρισμένου φασισμού και υποτέλειας ενός ηλιθίου.
Αυτή είναι η ανατομία του εγκλήματος που διέπραξε ο πολιτικός κόσμος εναντίον του ελληνικού λαού.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ: Αν όπως σας το λένε δεν έχετε «ούτε φίλους ούτε συμμάχους στην Δύση», τι πρέπει να κάνετε; Σας το είπε ο Θεοδωράκης: ή γινόσαστε Ήρωες ή ραγιάδες.
ΕΛΛΗΝΕΣ: η Ευρώπη σας θέλει πάντα Ήρωες.
 Αν δεν έχετε φίλους και συμμάχους στην Δύση ψάχτε τους εκεί που υπάρχουν και σας έχουν ανάγκη. Ψάχτε τους στον ιστορικό (για σας) Βορρά και στην μεγάλη ανερχόμενη δύναμη της Ασίας. Αλλά αυτό θέλει τόλμη που η πολιτική σας ηγεσία δεν την έχει, διότι δεν τολμά κανείς να απαλλαγεί από τα ταμπού της υποτέλειας. Άρα;






[1] Με την επιφύλαξη της προστασίας που παρέχεται από το άρθρο 107 ως προς την επανεξαγωγή κεφαλαίων εξωτερικού, μπορεί να ρυθμίζονται με νόμο τα σχετικά με την εξαγορά επιχειρήσεων ή την αναγκαστική συμμετοχή σ' αυτές του Κράτους ή άλλων δημόσιων φορέων, εφόσον οι επιχειρήσεις αυτές έχουν χαρακτήρα μονοπωλίου ή ζωτική σημασία για την αξιοποίηση των πηγών του εθνικού πλούτου, ή έχουν ως κύριο σκοπό την παροχή υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο.
Άρθρο 107
1.                    Η πριν από την 21 Απριλίου 1967 νομοθεσία, με αυξημένη τυπική ισχύ για την προστασία κεφαλαίων εξωτερικού, διατηρεί την αυξημένη τυπική ισχύ που είχε και εφαρμόζεται και στα κεφάλαια που θα εισάγονται στο εξής. Την ίδια ισχύ έχουν και οι διατάξεις των Κεφαλαίων Α' έως και Δ' του τμήματος Α' του νόμου 27/75 «περί φορολογίας πλοίων, επιβολής εισφοράς προς ανάπτυξιν της εμπορικής ναυτιλίας, εγκαταστάσεως αλλοδαπών ναυτιλιακών επιχειρήσεων και ρυθμίσεως συναφών θεμάτων».
2.                    Νόμος, που εκδίδεται μία φορά μόνο μέσα σε τρεις μήνες από την ισχύ του Συντάγματος, ορίζει τους όρους και τη διαδικασία για την αναθεώρηση ή λύση των εγκριτικών διοικητικών πράξεων που εκδόθηκαν με οποιονδήποτε τύπο κατ' εφαρμογή του νομοθετικού διατάγματος 2687/1953 ή των συμβάσεων που έχουν συναφθεί από 21 Απριλίου 1967 έως 23 Ιουλίου 1974 για επενδύσεις κεφαλαίων εξωτερικού, με εξαίρεση εκείνες που αφορούν τη νηολόγηση πλοίων με ελληνική σημαία.

 %CF%84%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7-%CE%BD%CE%B5%CF%83-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%83/