Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Οι Γερμανοί μας απειλούν με αποπομπή απ' το ευρώ! | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Οι Γερμανοί μας απειλούν με αποπομπή απ' το ευρώ! | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Μια πρωτοφανή απειλή εκτοξεύει πλέον η Γερμανία προς την Ελλάδα αν δεν σταματήσει να πιέζει την Ευρωζώνη για χρονική αναδιάρθρωση του χρέους: Θα μας βγάλουν, όπως ανεπισήμως διεμήνυσαν στην ελληνική κυβέρνηση, για ένα διάστημα από το ευρώ. Μα, είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο εφ’ όσον δεν υπάρχει διαδικασία που να προβλέπει έξοδο μιας χώρας από την Ευρωζώνη; Έλα ντε!

Η απειλή όντως διατυπώνεται. Γιατί όμως; Ας πάρουμε τα πράγματα με μια σειρά για να καταλάβουμε σε πόσο περίπλοκα παιχνίδια έχει μπει ακόμη μια φορά η κυβερνησάρα μας δημιουργώντας πραγματική ανησυχία όχι μόνο για το αν ξέρει τι κάνει, αλλά και για το αν οι νέες επιλογές της μπορεί να μας κοστίσουν και πάλι πολύ ακριβά...

Είναι γνωστό στους αναγνώστες μας, από δημοσιεύματα τόσο στο «Π» όσο και στην ιστοσελίδα του (δείτε και το σημερινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στις σελίδες 10-11 της εφημερίδας), ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει έναν ρόλο περίπου... «πολιορκητικού κριού» σε σχέση με την Ευρωζώνη, σε πλήρη ευθυγράμμιση με το ΔΝΤ.



ΡΕΣΑΛΤΟ - Περιοδικό Πολιτικής και Πολιτισμικής Παρέμβασης: Ουγγαρία: «Από Το ΟΧΙ στο ΔΝΤ, στην Οικολογική Καταστροφή. Τυχαίο Άραγε..

ΡΕΣΑΛΤΟ - Περιοδικό Πολιτικής και Πολιτισμικής Παρέμβασης: Ουγγαρία: «Από Το ΟΧΙ στο ΔΝΤ, στην Οικολογική Καταστροφή. Τυχαίο Άραγε..

ΝΕΦΕΛΟΒΑΤΗΣ
Το πήραμε από ΛΙΣΤΟΝ


Αρχές Σεπτεμβρίου 2010: Στις Ελληνικές και Διεθνείς Ιστοσελίδες και μπλογκς, άρχισε να φαίνεται μια ακτίνα Ελπίδας, μια και υπήρχαν κάποιοι που είπαν ένα Όχι σε εκείνους που μονόδρομους μας δείχνουν.. Σ’ εκείνους που προσπαθούν τις Ζωές σε μια γκριζόμαυρη να βάλουν λογική..
Ένα ΟΧΙ, τόσο σημαντικό όσο και κάποιων άλλων, που πρόγονοί μας είναι, όταν στη μαύρη νύχτα του Φασισμού, τότε που το σκοτάδι των Γερμανών πάταγε με τη μπότα όλη σχεδόν την Ευρώπη, είπαν ΟΧΙ στα θεριά..

Κι έδωσαν Ελπίδα, σε όλο τον τότε Ελεύθερο Κόσμο.. Μια και έδειξαν πως μια μικρή χώρα, μπορεί σαν έχει ψυχή, τους αριθμούς να ακυρώσει, τη μάχη να δώσει, και να κερδίσει.. Και θαυμάστηκαν από όλους, που μιλούσαν για του Έλληνες, που ξέρουν να πολεμάνε..


PRESS-GR.blogspot.com: Υποχρεωτικά αυτοπροσώπως θα καταθέσει ο Γ. Κουρής για τα ομόλογα...

PRESS-GR.blogspot.com: Υποχρεωτικά αυτοπροσώπως θα καταθέσει ο Γ. Κουρής για τα ομόλογα...

Την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι θα καταθέσει ο πρώην γενικός γραμματέας του υπoυργείου Οικονομικών Γιώργος Κουρής στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Πρωτόπαπα, ο κ. Κουρής απάντησε θετικά στην ομόφωνη απόφαση των μελών της Επιτροπής που ζητούσαν αυτοπρόσωπη κατάθεση του και όχι γραπτό υπόμνημα.
Νωρίτερα, την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είχε προκαλέσει τόσο η άρνηση του κ. Κουρή να προσέλθει και να...
καταθέσει αυτοπροσώπως στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση των ομολόγων όσο και οι ισχυρισμοί του, μέσα από το γραπτό υπόμνημά του, περί απειλών και εκβιασμών μαρτύρων.

Μεγάλη αποθήκη με προϊόντα - μαϊμού στο Βοτανικό - 13/10/2010 5:22:00 μμ

Μεγάλη αποθήκη με προϊόντα - μαϊμού στο Βοτανικό - 13/10/2010 5:22:00 μμ

Μεγάλη αποθήκη με χιλιάδες προϊόντα απομίμησης επώνυμων εταιρειών εντόπισε ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία

Συγκεκριμένα, η Δημοτική και Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την ΥΠΕΕ και παρουσία εισαγγελέα, λίγες μέρες μετά την ανακάλυψη της αποθήκης στην οδό Κολωνού, εντόπισαν νέα αποθήκη, στην οδό Δημαράκη, στην περιοχή του Βοτανικού, με διπλάσια ποσότητα προϊόντων «μαϊμού».

Τσάντες, πορτοφόλια, γυαλιά ηλίου, ρούχα, καπέλα, ρολόγια, όλα απομιμήσεις επώνυμων εταιρειών, φυλάσσονταν σε χάρτινες κούτες, στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο της αποθήκης.



Οι 11 πιο ζημιογόνες ΔΕΚΟ - 13/10/2010 6:50:00 μμ

Οι 11 πιο ζημιογόνες ΔΕΚΟ - 13/10/2010 6:50:00 μμ

Αύξηση 31% σημείωσαν τη διετία 2007-2009 οι ζημιές των 11 πιο ζημιογόνων ΔΕΚΟ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Τα συνολικά έσοδά τους μειώθηκαν πέρυσι κατά 6,8% σε σχέση με το 2008 και ο καθαρός δανεισμός τους είναι 8 φορές μεγαλύτερος από τα ετήσια έσοδα. Σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία, ο μέσος μισθός στις ΔΕΚΟ ανέρχεται σε 40.772 ευρώ και είναι διπλάσιος από τον αντίστοιχο του ιδιωτικού τομέα και μεγαλύτερος του Δημοσίου.

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Schizas.Com - Πύλη Ιάσωνος - Οι Ισλανδοί έχουν αγριέψει

Schizas.Com - Πύλη Ιάσωνος - Οι Ισλανδοί έχουν αγριέψει

Πρωτοφανή πράγματα συμβαίνουν συνεχώς στην Ισλανδία



Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=22294:2010-10-10-080000&catid=39:omorfos-kosmos&Itemid=220#ixzz12DLJfGpz