Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Με χαλασμένα εξαρτήματα δεν ξαναφτιάχνεις τη μηχανή…


spare-parts
Τι είναι τελικά η Ελλάδα μας; Τι είναι τελικά αυτή η δύσμοιρη χώρα που βρέθηκε να ζει αυτή τη στιγμή ίσως τις χειρότερες ημέρες της σύγχρονης ιστορίας της;
Μια χαλασμένη μηχανή; Και αν ναι, πώς θα ξαναλειτουργήσει; Στα καράβια οι μηχανικοί συνηθίζουν να τηλεγραφούν στα γραφεία τους μια σειρά από λίστες για ανταλλακτικά που τους χρειάζονται ώστε είτε να επισκευάσουν τη χαλασμένη μηχανή είτε να τη διατηρήσουν σε άριστη κατάσταση.
Τις περισσότερες φορές προμηθεύονται με καινούρια ανταλλακτικά διότι ακριβώς κανείς στα γραφεία δεν εμπιστεύεται τα μεταχειρισμένα μέρη όπου ακόμη αυτά εμπορεύονται. Κι αν συμβεί αυτό, εξετάζουν πολύ προσεκτικά το προϊόν.
Εμάς πάλι προσπαθούν να μας πείσουν, και δυστυχώς αρκετοί έχουν πέσει θύματα αυτής της προπαγάνδας, πως με τα χαλασμένα, τα δεύτερης ποιότητας ανταλλακτικά, αυτά που κατέστρεψαν τη μηχανή, αν τα καθαρίσουμε και τα γυαλίσουμε, δηλαδή αν  τα ψευτοφτιασιδώσουμε, θα καταφέρουμε να φτιάξουμε τη μηχανή.
Συγγνώμη αλλά δε γίνεται έτσι παιδιά.
Οι χορτασμένοι δε θα νοιαστούν τον πεινασμένο.
Οι βολεμένοι δε θα νοιαστούν τον άνεργο.
Οι ζεσταμένοι δε θα νοιαστούν τον άστεγο.
Οι φυλασσόμενοι δε θα νοιαστούν τον αδύναμο.
Αντίθετα θα μεγιστοποιήσουν τη δυστυχία των παραπάνω.
Τι αποτελεί τη σημερινή πλειοψηφία των 300; Άνθρωποι που κάποτε το έπαιζαν επαναστάτες και μετά βολεύτηκαν. Αυτοί θα πολεμήσουν το σύστημα; Άνθρωποι που πήδηξαν από το ένα κόμμα στο άλλο για να δώσουν παράταση στην καριέρα τους στον πολιτικό στίβο.
Πολύ απλά, αυτός που δεν κινδυνεύει να πνιγεί, δεν έχει κανένα λόγο να σπάσει το κεφάλι να βρει τρόπο να γλυτώσει.
Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι νυν 300 αποτελούν εξαρτήματα που άλλα είτε δοκιμάστηκαν και δε δούλεψαν, είτε δεν κάνουν για τη μηχανή, είτε είναι κακής ποιότητας.
Η μηχανή εξακολουθεί να παραμένει χαλασμένη λειτουργώντας με τέτοιο τρόπο που λίγο χρειάζεται για να διαλυθεί εντελώς.
Πρέπει εμείς, οι καραβοκύρηδες να ανέβουμε στο πλοίο, να δούμε προσεκτικά τη μηχανή, να βάλουμε σε μια κούτα όλα τα ακατάλληλα ανταλλακτικά δίνοντάς τα έξω για σκουπίδια, να φέρουμε καινούρια, να τα τοποθετήσουμε όπως πρέπει στη μηχανή ώστε να εργαστούν σωστά και τότε να λύσουμε κάβους για να συνεχίσουμε το μακραίωνο ταξίδι μας.
μαργαρίτα μανούσου07/01/2013 at 20:04
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΤΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΔΕ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΞΕΒΟΛΕΥΤΟΥΝ, ΘΕΛΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΒΑΘΕΙΕΣ ΡΙΖΕΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΕΞΑΡΧΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΕ ΥΓΙΕΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΛΥΣΗ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ
Έχει απομείνει κάποιος υγειής;;;
ΣΓΣ


Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Η προκλητική ασυλία για τα 3 βαθύπλουτα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξοργίζει την Τρόικα


Ἀναρτήθηκε στὶς  ἀπὸ τὸν/τὴν 

 
 
 
 
 
 
2 Votes

Ερωτηματικά προκαλεί στην κοινή γνώμη η ασυλία πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ ο οποίος ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται στον Κορυδαλλό, συνεχίζει ανάμελος την γλυκιά ζωή του. Οι γνωρίζοντες σημειώνουν πως ο αεράτος πρώην υπουργόςκρατάει στα χέρια του ντοκουμέντα-φωτιά για πρόσωπα πολύ κοντά στο πρωθυπουργικό περιβάλλον που φιγουράρουν στην λίστα Λαγκάρντ και τα ονόματα των οποίων περιέργως δεν έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Ο άνετος πρώην υπουργός διατηρεί στενή σχέση και με τα δύο ιστορικά στελέχη του Κινήματος τα οποία βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και για τους οποίους σημειώναμε: Oι οικονομικές υπηρεσίες της Γαλλίας έπεσαν, από σπόντα, πάνω σε δύο υπεράκτιους λογαριασμούς που τα ποσά τους προκαλούν ναυτία. Στον ένα από τους λογαριασμούς έχουν εντοπισθεί ύποπτες κινήσεις για λογαριασμό γραφείου μηχανικών-κατασκευαστικής εταιρείας καθώς και κινήσεις με αποδέκτες λογαριασμούς σε εξωτικούς παραδείσους αλλά και σε πόλεις της Ισπανίας.
Για την ώρα επίσημα ο ΣΔΟΕ παραμένει έξω από το παιγνίδι αλλά δύο ικανά και έμπισταστον πρωθυπουργό στελέχη έχουν βουτήξει στα βαθιά και ξεψαχνίζουν το περιεχόμενο. Μιλάμε για ιλγγιώδη ποσά που θα ζήλευε και η Βίκυ Σταμάτη.
Tα ύποπτα παιγνίδια της συγκάλυψης ατυχώς για τους δικούς μας δεν έχουν διαφύγει της αντίληψης της Τρόικας. Μην εκπλαγείτε αν πολύ σύντομα δείτε το ΔΝΤ να ζητά αντικατάσταση και τις διοίκησης του ΣΔΟΕ όπως έκανε με το ΤΑΙΠΕΔ.