Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Μια Σημαντική Είδησις

Σύμφωνα με χθεσινή ανταπόκριση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η Γαλλία επέστρεψε χθες (11/5/2009) στην στρατιωτική διοίκηση του ΝΑΤΟ, όταν ο Γάλλος Υπουργός Αμύνης Herve Morin συμμετέσχε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Αμυντικής Σχεδιάσεως (Defence Planning Committee DPC) του ΝΑΤΟ.

Κατά την συνεδρίαση αυτήν, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jaap de Hoop Scheffer χαιρέτησε τον Morin, λέγοντας ότι η παρουσία του συμβολίζει την “απόφαση της Γαλλίας να ανακτήση την πλήρη θέση της στις δομές του ΝΑΤΟ” .

Β.Ν.

Σκάνδαλα Siemens

Για το σκάνδαλο Siemens, που παρακολουθούμε διάφορα αυτόν τον καιρό (ανακριτή που δεν παραδίδει τη πλήρη δικογραφία σε δικηγόρους, διαφυγή κατηγορουμένων αλλά στη συνέχεια σύλληψη ανήλικων παιδιών κτλ.), δημιουργούνται ορισμένες σκέψεις.
Η μητρική Siemens Γερμανίας, εν γνώσει της Γερμανικής κυβέρνησης από ότι φαίνεται, έδινε εντολή σε υπαλλήλους της στην Ελλάδα για ενίσχυση-χρηματοδότηση κομμάτων σύμφωνα με τα καθιερωμένα, από ότι πάλιν φαίνεται, στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, επί σειράν ετών.
Όποιος έχει δεί την ταινία του Michael Moore Fahrenheit 9/11 θα δει ότι παρόμοια (χρηματοδοτήσεις κομμάτων και στελεχών κομμάτων) συμβαίνουν φανερά και νόμιμα ή ηλιθίως κρυφά και μη νόμιμα, και σε πολλες χώρες και στις ΗΠΑ και μάλιστα σε πολύ υψηλά επίπεδα διοίκησης.
Όπως ανέφερα και αλλού, στη χώρα μας δεν είχαν το θάρρος να επιτρέψουν την φανερή χρηματοδότηση των κομμάτων από εταιρίες, όπως πχ. γίνεται στις ΗΠΑ. Αντίθετα καθιέρωσαν ποινή ισοβίων σε περίπτωση που από τη χρηματοδότηση ζημίωνε το δημόσιο (δεν γνωρίζω επακριβώς τη νομολογία). Πάντως όλα δείχνουν ότι τα κόμματα τη χρηματοδότηση την ήθελαν, αλλά χωρίς να τη γνωρίζει ο αδιάκριτος λαός.
Έτσι σήμερα από ότι φαίνεται η χώρα μας κινδυνεύει να μείνει χωρίς μεγάλες εταιρίες που εκτελούν εργολαβίες δημοσίου, αφού όλοι οι ιδιοκτήτες τους, ίσως κληθούν να εκτίσουν ποινή ισοβίων, αν υπέπεσαν στην ενέργεια χρηματοδότησης κομμάτων. Μοιάζει με αστείο, αλλά δεν είναι.
Έφτασαν επίσης να απογορεύσουν με νόμο που καταργήθηκε από την ΕΕ το να κατέχει ένας εργολάβος υπό την ιδιοκτησία του μέσα ΜΜΕ γιατί λέει θα εκβίαζε τη κυβέρνηση για τον προτιμήσει. Κατά τη γνώμη μου όλα για το θεαθήναι και όχι για την ουσία.
Εάν όλα όσα από ότι φαίνεται συμβαίνουν δεν είναι κωμικά είναι πράγματι τραγικά για μία χώρα της ΕΕ.
Όταν κάποια στιγμή απεκαλύφθησαν υποκρητικά από Αμερικανούς του χρηματηστηρίου της Νέας Υόρκης, οι χρηματοδοτήσεις της Siemens (ωσάν να μη συμβαίνουν τα ίδια και χειρότερα στις ΗΠΑ και αλλού), τότε κανείς δεν ήξερε τίποτα, για τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα.
Ούτε η Γερμανική Κυβέρνηση, ούτε η μητρική Siemens. Υπεύθυνοι μόνον και κυνηγημένοι στην Ελλάδα, τα όργανα στην Ελλάδα της μητρικής Siemens, που προφανώς εκτελούσαν εντολές και από ότι δείχνουν τα πράγματα, οι διεκπεραιωτές της χρηματοδότησης των κομμάτων. Αυτό θυμίζει τα εγλήματα πολέμου πχ βασανιστήρια στο Ιράκ που εκτελούνται κατόπιν εντολών, αλλά τελικά πληρώνουν γι αυτά τα εκτελεστικά όργανα των εντολών αυτών.
Και τι συνεπώς πρέπει να γίνει. Η απάντηση είναι δύσκολή. Ίσως όμως θα πρέπει, τίμια και σταράτα κυβέρνηση και κόμματα να παραδεχθούν τί συνέβαινε και να προβούν στις κατάλληλες απαιτούμενες ενέργειες. Όλα τα άλλα από ότι φαίνεται, υποκρητικά, μόνον κακό θα κάνουν στη χώρα αλλά και στα κόμματα γιατί αν και ίσως μπορεί να αποκρυβούν προσωρινά από τον ελληνικό λαό , είναι από ότι φαίνεται γνωστά σε ξένες κυβερνήσεις που μπορεί στο μέλλον να τα χρησιμοποιήσουν με διαφόρους τρόπους για να εκβιάσουν καταστάσεις εις βάρος της χώρας μας. Το κυνηγητό επίσης των εκτελεστικών οργάνων της εταιρίας και από ότι φαίνεται των εκπροσώπων των κομμάτων, μοιάζει αρκετά υποκρητικό.

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ, τηλ+302107700568

Κομβικό σημείο διακίνησης λαθρομεταναστών η Ελλάδα

Όπως αποδείχτηκε σε πανευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση

http://www.skai.gr/articles/news/greece/ΚομβικόσημείοδιακίνησηςλαθρομεταναστώνηΕλλάδα/

Κάθε ώρα και ένας λαθρομετανάστης
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/06/blog-post_6412.html

Επεισόδια στον Άγιο Παντελεήμονα από αναρχικούς

Οι κατοικοί εδωσάν ενά καλό μάθημα στους αναρχοαριστερούς τραμπουκούς

Deadly attack on USS Liberty gets new attention

Israel has always maintained that the 1967 Israeli attack on the USS Liberty was an accident — a tragic case of Israeli forces mistaking a U.S. spy ship for an Egyptian ship less than half the size. Others — including a local veteran aboard the ship — have maintained that the attack could not have been a mistake.


http://seattletimes.nwsource.com/html/localnews/2009316427_liberty09m.html

Ancient Olympia and some more Videos on Ancient Greece

www.youtube.com/watch?v=bv0OCj9LMLI

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

HERALD TRIBUNE 11-6-2009

Από Σ.Γ.

Προϊόντα ολοκαυτώματος

Ποιος θέλει να μας διαλύσει .....

Επιτέλους θα μας πουν γιατί κρύβεται το κράτος....

Ο ακήρυχτος πόλεμος στην παραλία της Πάτρας

Της Μαριας Δεληθαναση

Ο 24χρονος Νεντάλ κοιμάται πάνω στην τσιμεντένια εκβολή του αγωγού ομβρίων στην παραλία της Πάτρας. Ενα λιγδερό στρώμα και μερικές κουβέρτες είναι τα «όπλα» στον νέο πόλεμο που έχει εμπλακεί ο Σομαλός: της επιβίωσης σε μια λάθρα ζωή. Ενας φίλος του παραπέρα ξεφλουδίζει ένα σάπιο ανανά που μάζεψε το προηγούμενο βράδυ από τα σκουπίδια σούπερ μάρκετ. Τα ληγμένα και τα σκουπίδια των σούπερ μάρκετ της Πάτρας είναι το «συσσίτιο» ενός πληθυσμού που κυμαίνεται από 1.000 - 3.000 άτομα, ανάλογα με την εποχή. Η φιλανθρωπία είναι απούσα στην πόλη. Ο νεαρός Σομαλός ξεφλουδίζει με υπομονή το σάπιο φρούτο μέχρι να μείνει ένα κομματάκι καθαρό σε μέγεθος λουκουμιού...

Ο 22χρονος Μούσα από τη Σομαλία δείχνει την απόφαση απέλασης που ορίζει να εγκαταλείψει τη χώρα σε ένα μήνα. Ετσι εγκαινιάσθηκε η είσοδός του στην Ευρώπη πριν από ένα μήνα, στη Σύμη. Κοιμάται σ’ ένα δυσώδες υποτυπώδες κατάλυμα από πλαστικό και χαρτόνι σε δυτική παραλία της πόλης, παρέα με ένα ποντίκι... Μαζί του και ο 25χρονος Γιάχα, που έχει όλα του τα χαρτιά τακτοποιημένα: έχει κάνει αίτηση για πολιτικό άσυλο, διαθέτει ΑΦΜ για να εργασθεί, πηγαίνει στα μαθήματα ελληνικών που κάνει η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών, αλλά κανένας δεν τον παίρνει για δουλειά...

Ο φόβος

Οι περισσότεροι Αφρικανοί διώχνουν τους δημοσιογράφους. Φοβούνται να μιλήσουν. Πριν από 15 ημέρες η αστυνομία έκανε «πογκρόμ» και επεφύλαξε πολύ ξύλο για τους 65 πρόσφυγες από τη Σομαλία, την Ερυθραία, το Σουδάν. Σώθηκαν από τους «Πολίτες Πάτρας Εν Δράσει» όσοι είχαν υποβάλει αίτηση πολιτικού ασύλου και δύο από τα πέντε σοβαρά περιστατικά που κατά τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα έχρηζαν άμεσης βοήθειας. Οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν στα σύνορα.

Σε πλατείες και εγκαταλελειμμένα σπίτια γύρω από την Ακτή Δυμαίων έχουν βρει καταφύγιο οι Αφρικανοί. Στην άλλη πλευρά της παραλίας, στην Ηρώων Πολυτεχνείου, στον γνωστό άτυπο καταυλισμό ζουν οι Αφγανοί. Οι δύο κοινότητες δεν επικοινωνούν μετά τα γεγονότα του περασμένου Οκτωβρίου, όταν χύθηκε αίμα για τη δυνατότητα απέλπιδων προσπαθειών φυγής προς τη δυτική Ευρώπη. Αλλά συνεχίζουν να κυκλοφορούν ρακένδυτοι και πεινασμένοι στην παραλιακή ζώνη της εύπορης πόλης, διεκδικώντας τη φυγή από το λιμάνι. Ομως από την πλευρά των Αφρικανών περνά μόλις το 5% των φορτηγών για Ευρώπη, ενώ από την περιοχή των Αφγανών το 95% των φορτηγών.

Η τοπική κοινωνία

Την ίδια στιγμή, αναξιοποίητα έμειναν τα 450.000 από τα 500.000 ευρώ που έδωσε το 2008 το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων ως έκτακτη συνεισφορά για στέγαση των αιτούντων άσυλο στην Πάτρα. Οι προσδοκίες του υπ. Υγείας να αξιοποιήσει τα χρήματα βούλιαξαν σε υπηρεσιακές προτάσεις και την άρνηση της τοπικής κοινωνίας να αποδεχθεί με ωριμότητα το πρόβλημα. Στην πρόταση για δημιουργία καταυλισμού με σκηνές δεν βρέθηκε χώρος. Η προσπάθεια για στέγαση των ανηλίκων στο Ιδρυμα Κωφών βρήκε αρνητική απάντηση. Ανάλογο ήταν το αποτέλεσμα στις προσπάθειες αξιοποίησης κτιρίου του Ερυθρού Σταυρού στον Ψαθόπυργο και των καπναποθηκών της Πάτρας. Εξίσου έχει βουλιάξει η προσδοκία του υπ. Εσωτερικών για κατασκευή Κέντρου Κράτησης στο Δρέπανο. Φέτος, αναμένεται να δοθεί άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ από τον επίτροπο Μπαρό, για να τερματισθεί το αίσχος.

Αλλά η τοπική κοινωνία και οι αρχές της δείχνουν να προτιμούν τη λοιδορία των ανεπιθύμητων...

«Το θέμα δεν είναι αν θέλει η πόλη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Το πρόβλημα υπάρχει» σημειώνει ο κ. Σπύρος Ριζάκος, συντονιστής του προγράμματος «Πολίτες Πάτρας εν Δράσει». «Το θέμα είναι να τακτοποιηθεί η διαμονή και η νομιμότητα διαμονής αυτών των ανθρώπων. Μόνο έτσι θα αμβλυνθεί το πρόβλημα στην πόλη».

Η Πάτρα έχει και θα έχει οξυμένο πρόβλημα ως πέρασμα προς την Ευρώπη. Μόνο αν η κοινωνία το αναγνωρίσει, θα μπορέσει να δεχθεί τρόπους διαχείρισής του. Αντίστοιχη κρίση στο Καλέ της Γαλλίας διευθετήθηκε με τη δημιουργία μεγάλου καταυλισμού του Ερυθρού Σταυρού.

Σκάνδαλο SIEMENS

Tρέμουν το... άλμπουμ της Μ.Καραβέλα

Το φωτογραφικό άλμπουμ της κ. Μάρθας Καραβέλα τρομάζει την κυβέρνηση, καθώς ο εφιάλτης των «κουμπάρων» σκιάζει και την υπόθεση της Siemens. Τρανταχτά γαλάζια ονόματα συνδαιτυμόνες του κατηγορουμένου από την περίοδο 1990-'93 «E» 10/6

Ο εφιάλτης των... «κουμπάρων» φαίνεται να επιστρέφει για την κυβέρνηση! Αυτή τη φορά για την υπόθεση της Siemens και τις σχέσεις του καταζητούμενου και βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων», Χρήστου Καραβέλα, με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

Πόσοι άραγε πρωτοκλασάτοι υπουργοί χωράνε στο... κάδρο της οικογενειακής φωτογραφίας της οικογένειας Καραβέλα;

Είναι το ερώτημα που βασανίζει τις τελευταίες μέρες κυβερνητικά στελέχη στο Μέγαρο Μαξίμου, που τρέμουν τις αποκαλύψεις για τις στενές φιλικές σχέσεις του καταζητούμενου και βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση της Siemens Χρήστου Καραβέλα με κορυφαίους υπουργούς.


Tρέμουν το... άλμπουμ της Μ.Καραβέλα

Εκτός από την επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, που είναι κουμπάρα του ζεύγους Καραβέλα, καθώς η σύζυγος του πρώην στελέχους της Siemens, Μάρθα, αποδεικνύεται (στον... απόηχο των ευρωεκλογών) ότι έχει παντρέψει την πρώην υπουργό το 1983, δύο ακόμη πρωτοκλασάτοι υπουργοί, ένας νυν και ένας πρώην, συγκαταλέγονται -σύμφωνα με πληροφορίες- στον στενό κύκλο του ζεύγους Καραβέλα.

Η κουμπαριά της κ. Γιαννάκου με τον διαφυγόντα στο εξωτερικό στο παρά πέντε της απολογίας του Χρήστο Καραβέλα δεν αποκαλύφτηκε (για λόγους ευνόητου πολιτικού τακτ), πριν από τις ευρωεκλογές, παρά το γεγονός ότι ήταν σε γνώση κομματικών και δημοσιογραφικών γραφείων.

Αλλωστε μια κοινωνική σχέση -όσο στενή και αν είναι- δεν στοιχειοθετεί αδίκημα, ωστόσο αυτό που προκαλεί πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου είναι οι στενές σχέσεις φιλίας του ζεύγους Καραβέλα με δύο ακόμη κυβερνητικά στελέχη.

Σχέσεις με δύο
Πληροφορίες λένε ότι ο Χρήστος Καραβέλας είχε στενές φιλικές σχέσεις με έναν από τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή, με τον οποίον είχε κοινωνικά πάρε- δώσε, καθώς και με έναν πρώην υπουργό, από το περιβάλλον της οικογένειας Καραμανλή.

Και με τους δύο το πρώην στέλεχος της Siemens φέρεται να διατηρούσε στενές σχέσεις, τόσο κατά την περίοδο διακυβέρνησης Μητσοτάκη, όπου ο κατηγορούμενος Καραβέλας «έλυνε και έδενε» τότε στην εταιρεία, αλλά και μέχρι σήμερα.

Ο Χρήστος Καραβέλας δεν έχει ανοίξει ακόμη τα «χαρτιά του», αλλά, από το εξωτερικό όπου βρίσκεται, δηλώνει ότι θα το παλέψει νομικά για να δικαστεί στη Γερμανία.

Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη τρέμουν ότι, εάν ο Χρήστος Καραβέλας αποφασίσει να ανοίξει το στόμα του και τα χαρτιά του, θα πάρει... φωτιά το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Εξάλλου, αυτό που -κατά πληροφορίες- διαπραγματεύεται το πρώην στέλεχος της Siemens, μέσω του γερμανικού γραφείου στο οποίο έχει αποταθεί, είναι στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έγιναν πληρωμές από τη Siemens όχι μόνον το χρονικό διάστημα μέχρι το 1998, κατά το οποίο ήταν οικονομικός διευθυντής, αλλά και μετά τη συνταξιοδότησή του και κυρίως το χρονικό διάστημα 2004- 2005.

Η κυβέρνηση φοβάται ιδιαίτερα τη σύζυγο του Χρήστου Καραβέλα, Μάρθα, που βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό, και τις αποκαλύψεις που ενδεχομένως να κάνει για τις στενές φιλικές οικογενειακές τους σχέσεις, για τις οποίες ενδεχομένως να υπάρχουν και ντοκουμέντα...

Η κ. Καραβέλα, που βρέθηκε ξαφνικά στις φυλακές Κορυδαλλού να βιώνει με ιδιαίτερη ψυχραιμία και αξιοπρέπεια μια οικογενειακή τραγωδία, με τις εκβιαστικές διώξεις και προφυλακίσεις της ίδιας και των παιδιών της, μέχρι τώρα δεν έχει μιλήσει. Προφανώς κρατάει στάση αναμονής...

Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΣΤΟ «Ε»
«Με πάντρεψε η Μάρθα Καραβέλα, αλλά δεν έχω σχέση μαζί της εδώ και 20 χρόνια»

Εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης κράτησε και κρατά το ΠΑΣΟΚ τις πληροφορίες που είχε για την κουμπαριά της Μ. Γιαννάκου με την οικογένεια του Χρ. Καραβέλα. Η ίδια η ευρωβουλευτής, πλέον, της ΝΔ, με δήλωσή της στο «Εθνος» επιβεβαιώνει τη σχέση της με τη σύζυγο του πρώην στελέχους της γερμανικής εταιρείας:

«Η Μ. Καραβέλα ήταν συμφοιτήτριά μου στην Ιατρική Σχολή και από εκεί τη γνώριζα. Πράγματι, το 1983 με πάντρεψε, αλλά εδώ και μία εικοσαετία -λόγω της ενασχόλησής μου με την πολιτική και με την Ευρωβουλή- δεν έχω καμία σχέση μαζί της και με την οικογένειά της».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιπποκράτους έγινε κοινωνός των σχετικών ειδήσεων από την πρώτη στιγμή που το όνομα του Χρ. Καραβέλα ήρθε στο προσκήνιο και ενώ είχε ανακοινωθεί το όνομα της πρώην υπουργού για τη θέση του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ. Παρ' όλα αυτά, η εντολή ήταν το θέμα να μην αναδειχθεί.

«Για εμάς δεν ενοχοποιούνται αυτόματα οι συγγενικές σχέσεις, ούτε οι φιλικές. Για το ΠΑΣΟΚ δεν ισχύει η οικογενειακή ευθύνη, εμείς σεβόμαστε τις αρχές του κράτους δικαίου» επεσήμανε στο «Εθνος» ανώτερος παράγοντας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο βουλευτής του κόμματος Γ. Πεταλωτής, που είχε τις πληροφορίες για τη γνωριμία στα φοιτητικά αμφιθέατρα που κατέληξε στην κουμπαριά.

«Δεν έχω κάτι περισσότερο και δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω στην πολιτική αντιπαράθεση» επαναλαμβάνει, απαντώντας στα ερωτήματα των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου.

ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ
mbenea@pegasus.gr

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=4750&pubid=4042804

Σεξουαλικη Αγωγή στο δημοτικό ...

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Αιρετικές σκέψεις & απάντηση

Αιρετικες σκεψεις για την «εθνικη ιδεολογια» του σχολειου (Αυγη,27.3.2009)

27/03/2009, 11:40 μμ 
Κατηγορίες: Νασος Θεοδωριδης | Ετικέτες: αντιεθνικισμος

ΤΟΥ ΝΑΣΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

Δυστυχώς, το ελληνικό σχολείο είναι ακόμα παγιδευμένο στην εθνικιστική προπαγάνδα του 19ου αιώνα, δηλαδή σε εθνικούς μύθους που κατ’ ουσία νομιμοποιούν τη θυσία πολύτιμων ζωών χάριν άψυχων εδαφών και που δικαιολογούν ηθικά πολέμους σαν αυτούς που διεξήγε συστηματικά ο ελληνικός στρατός στις αρχές του εικοστού αιώνα αιματοκυλίζοντας τα Βαλκάνια σε περιοχές όπου το ελληνικό στοιχείο αποτελούσε ισχνή μειοψηφία. Η παραχαραγμένη ιστορία που μας διδάσκουν ονομάζει απελευθερωτικούς όλους τους πολέμους του ελληνικού κράτους και άρα εμφανίζει στρεβλά ως αμυντική την επεκτατική των κρατικών συνόρων εθνική πολιτική. Διαιρεί τον κόσμο σε «εμάς» τους Έλληνες και τους «άλλους» λαούς, αποδίδοντας σε «εμάς» τους Έλληνες μόνο δίκαια, ενώ στους «άλλους» δολοπλοκίες και «συμφέροντα».

Αν όλα αυτά δεν είχαν πολιτικές επιπτώσεις στη διαμόρφωση αντιλήψεων περί εξωτερικής πολιτικής, θα μπορούσαμε να παραπέμψουμε το θέμα αποκλειστικά στους αρμόδιους επιστήμονες. Από τη στιγμή όμως που μια τέτοια πλύση εγκεφάλου έχει ορατές παρενέργειες που συνίστανται π.χ. στη δημιουργία «εδραίας πεποίθησης» των πολιτών ότι είναι τάχα αυτονόητο κυριαρχικό «δικαίωμα» η επέκταση στα 12 μίλια (λες και το Αιγαίο δεν είναι κλειστή θάλασσα) ή ότι υφιστάμεθα «ταπεινωτικές» παραβιάσεις του εναέριου χώρου (όταν η Ελλάδα είναι εκείνη που έχει παρανόμως επεκτείνει στον αέρα τα 6 μίλια σε 10) ή ότι είναι προσβλητική για τους Έλληνες η απολύτως θεμιτή αξίωση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας να ονοματίζει τον εαυτό της όπως εκείνη επιθυμεί (και όχι όπως επιτάσσουν οι κήνσορες της ελληνικής εθνικοφροσύνης), τότε η ριζοσπαστική Αριστερά δεν μπορεί να παραμένει απαθής χωρίς να λαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες που θα ταράξουν τα νερά.

Και ακριβώς επειδή το σχολείο διδάσκει εθνική ιδεολογία (δηλαδή μυθολογία αντί για ιστορία) έχει σφιχταγκαλιάσει και τον μιλιταριστικό θεσμό των παρελάσεων. Ο Ιωάννης Μεταξάς ασφαλώς θα είχε πεθάνει ήσυχος, αν μπορούσε να φανταστεί ότι μετά τον θάνατό του οι πολυαγαπημένες του μαθητικές παρελάσεις, το «έργο της καρδιάς του», θα συνέχιζαν να θεωρούνται αναπόσπαστο στοιχείο της εθνοκεντρικής εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο σωβινισμός έχει ριζώσει τόσο βαθιά στα εκπαιδευτικά μας πράγματα ώστε ουδείς μοιάζει να αναρωτιέται για το νόημα της επετειακής μεταμφίεσης των μαθητών σε κουρδιστά στρατιωτάκια, κατά την οποία τα παιδιά καλούνται να… συμπορευτούν με τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας. Μέσα από τις παρελάσεις, είτε τις στρατιωτικές είτε τις μαθητικές, το έθνος που έγινε κράτος προβάλλει την ύπαρξη εξωτερικής «απειλής από τους εχθρούς μας», για να κρύψει τα συμφέροντα της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ηγεμονίας της κυρίαρχης τάξης.

Αναμφίβολα μπορεί να διαγνώσει κανείς μέσα στην ιστορία του ανθρώπινου βίου πολλά πραγματικά είδη συμφερόντων (π.χ. ατομικό, ταξικό, κλαδικό,), αλλά θα ήταν ανορθολογικό να υποστηριχτεί ότι υφίσταται αυτοτελής «έννοια εθνικού συμφέροντος». Ουδέποτε είναι δυνατόν να ταυτίζονται εκ των προτέρων τα συμφέροντα ποικίλων και κοινωνικά ετερόκλητων ομάδων που αυθαίρετα έχουν «ενταχτεί» από την κρατική εξουσία σε ένα «έθνος-κράτος» (και μάλιστα χωρίς να ερωτηθούν επ’ αυτού, αφού η υπηκοότητα τους προκύπτει συνήθως αυτοδικαίως από το ΤΥΧΑΙΟ γεγονός της γέννησης τους σε ένα συγκεκριμένο τόπο). Σε αντίθεση με τα όσα λέει η χονδροκομμένη σχολική προπαγάνδα, τα «έθνη» (και άρα και το ελληνικό) δεν είναι προαιώνια και αναλλοίωτα, αλλά δημιουργήθηκαν από τα κράτη για λόγους πρακτικούς, διοικητικούς και οικονομικούς, όπως π.χ. η διευκόλυνση στην εξάπλωση του εμπορίου και η δυνατότητα άσκησης στρατολογικής πολιτικής εκ μέρους του κράτους. Άρα, η αποδόμηση της εθνικής ιδεολογίας αποτελεί πρώτιστο καθήκον μιας αντι-συστημικής αριστεράς.

Ο Νάσος Θεοδωρίδης είναι δικηγόρος και μέλος του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ

http://kokkinoprasinodiktyo.wordpress.com/category/νασος-θεοδωριδης/

Σχόλια

Κε Θεοδωρίδη διάβασα το άρθρο σας με θέμα τον αντιεθνικισμό και ήταν πράγματι «πρωτοποριακό» αλλά έχω και πολλές απορίες. Λέτε ότι ο Ελληνικός στρατός αιματοκύλισε τα βαλκάνια σε περιοχές όπου το Ελληνικό στοιχείο αποτελούσε ισχνή μειοψηφία. Δηλαδή ο Βουλγαρικός και ο Τούρκικος στρατός όπως υπονοείται ήταν εθνικοαπελευθερωτικοί στρατοί, και εμείς τους αδικήσαμε. Η παραχαραγμένη ιστορία μας διαιρεί τον κόσμο σε «εμάς» τους Έλληνες και τους άλλους λαούς, και αποδίδει σε εμάς τους Έλληνες μόνο δίκαια, ενώ στους «άλλους» δολοπλοκίες και «συμφέροντα». Ενώ η ιστορία που διδάσκουν οι γείτονες μας οι Βούλγαροι οι Τούρκοι, σλαβομακεδόνες που αυτοονομάζονται «Μακεδόνες» είναι πολύ αντικειμενική και σωστή. Οι τελευταίοι μάλιστα μιλούν Σλαβική γλώσσα, ίδια με τα Βουλγάρικα, ενώ οι Αρχαίοι Μακεδόνες μίλαγαν Ελληνικά. Πράγμα αναμφισβήτητο που το δείχνουν οι ανασκαφές τα ευρήματα και αναγνωρίζουν όλοι οι αρχαιολόγοι. Οι σλάβοι ήλθαν στην Βαλκανική τον 6ο με 7ο αιώνα μετά Χριστόν και όπως διδάσκουν στην ιστορία τους ανάγκασαν τους Μακεδόνες δια της βίας να αλλάξουν την γλώσσα τους και να μιλούν Βουλγάρικα. Μάλιστα τους είχαν εξαπατήσει και νόμιζαν ότι ήταν Βούλγαροι. Αλλά ευτυχώς φρόντισε ο ανανεωτικός Κομμουνιστής ΤΙΤΟ, η Γιόσηφ Μπρόζ όταν έγινε αυτοκράτορας της Γιουγκοσλαβίας να τους το θυμίσει. Και έκτοτε όλοι ομόθυμα αναγνώρισαν το λάθος τους, και από Βούλγαροι έγιναν Μακεδόνες. Και πράγματι όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι σε όλον τον κόσμο που έχουν θεσμοθετήσει τα 12 μίλια ως κυριαρχικά δικαιώματα του κάθε κράτους στην θάλασσα είναι προβοκάτορες που το κάνουν για να καταστρέψουν το φιλειρηνικό κράτος της Τουρκία, και βοηθήσουν το Ελληνικό απαράδεκτο ιμπεριαλιστικό κράτος. Αλήθεια είναι αυτοί οι Έλληνες τόσον σωβινιστές και φασίστες σαν τον Μεταξά και θέλουν να κάνουν παρελάσεις και να θυμίζουν την διαστρεβλωμένη ιστορία τους, όταν όλοι οι άλλοι Βαλκανικοί λαοί την ημέρα της Εθνικής τους εορτής αυτομαστιγώνονται για να εξιλεωθούν για τα αμαρτήματα που έκαναν οι πρόγονοι τους με τις στρατιωτικές τους κατακτήσεις. Ιδιαίτερα η Τουρκία όταν εορτάζει την εθνική της απελευθέρωση, η οποία είναι η νίκη κατά των Ελλήνων ιμπεριαλιστών το 1922 στην Μ. Ασία, δεν κάνει παρέλαση αλλά καταθέτουν στεφάνια έξω από το Πατριαρχείο της Ορθόδοξης εκκλησίας. Επίσης καταθέτουν στεφάνια στο μνημείο του ΚΟΥΡΔΟΥ Άγνωστου Στρατιώτη και λειτουργία στο Μεγάλο Τζαμί στα ΚΟΥΡΔΙΚΑ. Διότι ο στρατός του Κεμάλ Ατατούρκ που νίκησε τους Έλληνες ήταν κατά 90% από Κούρδους. Και στα σχολεία τους διδάσκουν ότι ανάμεσα στα τόσα καλά που έκανε ο Κεμάλ, έκανε ένα πολύ μεγάλο κακό, έβαλε φωτιά και έκαψε την Σμύρνη και τα στρατεύματα του βιαιοπραγούσαν πάνω στους άμαχους για να αναγκάσουν τους Χριστιανικούς πληθυσμούς, οι οποίοι ήταν εγκαταστημένοι στην περιοχή πάνω από 2500 χρόνια να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους για χάριν των Τούρκων οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή εδώ και 900 χρόνια. Τους εξηγούν όμως ότι αυτό το έπαθαν γιατί δεν είχαν πατρίδα. Και θεωρούσαν πατρίδα τους την πατρίδα που κάποιοι άλλοι είχαν κατακτήσει διοικούσαν και είχαν κάνει δική τους. ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΕΣ, γίνονται πρόσφυγες στην ίδια την πατρίδα τους, είναι τα αθύρματα της ιστορίας. Ευτυχώς εσείς δεν είσαστε ακόμη όμοιος τους στην πράξη. Σας καλύπτει ο Αμερικάνικος στρατός και η PAX AMERIKANA. Σκέπτομαι εάν «ό μη γένοιτο» χρειασθεί να πολεμήσετε και εσείς γι αυτούς τους λόγους εκάναμε την τύχη μας. Αλλά εάν τυχόν η ανθρωπιστική εκπαίδευση των Τούρκων την οποία περιγράφουμε παραπάνω, και στην οποία κάνουν εντατικά μαθήματα δεν είναι αποδοτική τότε τι μπορεί να συμβεί? Σας βλέπω να σας κάνουν «Γιουσουφάκι» εκτός και εάν αυτό σας αρέσει. Γνωρίζεται τι είναι τα γιουσουφάκια? Eάν όχι διαβάστε τον Καζαντζάκη. Τότε όμως να μας το πείτε για να καταλάβουμε καλά τα γραπτά σας .

ΣΠ. ΔΑΝΑΛΗΣ

Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

ΧΑΛΚΙΔΑ & ΤΟΥΡΚΟΙ


Αθλία επίθεση εναντίον Γιώργου Καρατζαφερή απο '' Ριζοσπαστή''-ΚΚΕ

Τους ''ετσουξάν'' τους Σταλινικούς του Περισσού οι αποκαλύψεις του προεδρού του ΛΑ.ΟΣ για τα οικονομικά τους

Διεθνής Αμνηστία: Υπερβολική αστυνομική βία και αυθαιρεσία τον Δεκέμβρη

Μορφονιός Ν.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/05/2009

Πρώτη στη μαύρη λίστα με τις παραβιάσεις δικαιωμάτων στη χώρα μας καταγράφεται η στάση της ΕΛ.ΑΣ. κατά τα γεγονότα του Δεκέμβρη, με υπερβολική βία εναντίον διαδηλωτών, αναίτιους ξυλοδαρμούς και αυθαίρετες συλλήψεις. Αυτό προκύπτει από τη φετινή ετήσια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για το 2008, που παρουσιάστηκε χθες στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Ειδικότερα, η διεθνής οργάνωση υπογραμμίζει πως στις εκτεταμένες αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα τον Δεκέμβρη, "η αστυνομία αναφέρεται ότι χρησιμοποίησε υπερβολική και τιμωρητική βία εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών αντί να στραφεί στους ταραξίες που κατέστρεφαν περιουσίες. Ανάμεσα σε αυτούς που ξυλοκοπήθηκαν από την αστυνομία ήταν και δυο μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας. Η αστυνομία επίσης πραγματοποίησε πολλές αυθαίρετες συλλήψεις". Η παραπάνω διαπίστωση αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα, αν αναλογιστεί κανείς πως 6 άτομα εξακολουθούν να βρίσκονται προφυλακισμένοι από τον Δεκέμβρη.

Αναφορικά με την αστυνομική βία, η έκθεση υπογραμμίζει πως και τη φετινή χρονιά αναφέρθηκαν κακοποιήσεις κρατουμένων από αστυνομικούς, ιδίως μεταναστών και μελών περιθωριοποιημένων ομάδων. Ειδική μνεία γίνεται ακόμη στα γεγονότα έξω από από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Αθήνα στις 26 Οκτωβρίου, όταν αστυνομικοί επιτέθηκαν σε πλήθος αιτούντων άσυλο που περίμεναν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, σκοτώνοντας έναν άνδρα και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους.

Σχετικά με τα ζητήματα ασύλου, η Διεθνής Αμνηστία χαρακτηρίζει ως ανεπαρκή τα δύο Π.Δ. (90/2008 κ' 96/2008) για τις διαδικασίες και τα κριτήρια αναγνώρισης της προσφυγικής ιδιότητας.

Οι κινητοποιήσεις των κρατουμένων τον Οκτώβριο και τον Νοέμβρη στις φυλακές όλης της χώρας δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την ετήσια έκθεση. Οι κινητοποιήσεις, όπως αναφέρεται και στην έκθεση, αφορούσαν στις συνθήκες κράτησης, μεταξύ των οποίων ο υπερβολικός συνωστιμός, οι ανεπαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, οι κακοποιήσεις, οι ατελέσφορες έρευνες για τους θάνατους κρατουμένων, τα τιμωρητικά πειθαρχικά μέτρα και οι περιορισμοί στα δικαιώματα ελευθερίας και επικοινωνίας.

Ατελέσφορη η έρευνα της ΕΛ. ΑΣ. για την Κούνεβα

Η Διεθνής Αμνηστία στηλιτεύει ακόμη ως ατελέσφορη την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονική επίθεση με οξύ κατά της Κων. Κούνεβα, καθώς "εστίασε στην προσωπική ζωή της Κωνσταντίνας Κούνεβα και παρέλειψε να λάβει υπ' όψη τις συνδικαλιστικές της δραστηριότητες". Τέλος, ειδική αναφορά κάνει η έκθεση στις ποινές χάδι στην υπόθεση του ξυλοδαρμού του Κύπριου φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς από το Πειθαρχικό της ΕΛ.ΑΣ.

Η Αυγή online - Η Εφημερίδα της Αριστεράς στο Διαδίκτυο (7 June 2009)

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=462584

Ελληνο-μακεδονικο λεξικο -Ζητειται δικηγορος

Αυτο που εγινε εχθες στην Αθηνα ειναι μεγαλη ντροπη για ολους μας. Ιταμη προκληση.
Ο Παβλε με τον επισης κουνιστο (και κατα σύμπτωση Εβραιο ) φιλο του Ντανιελ Φριντμαν, παρουσιασαν στην Ενωση ανταποκριτων ξενου τυπου το Ελληνο-Μακεδονικο λεξικο!
Βρεθηκαν μονο τα παιδια της Χρυσης Αυγης. Μονο αυτα απο ολοκληρη την ελληνικη κοινωνια να αντιδρασουν, ενω ολοι εμεις οι υπολοιποι ασχολουμασταν με τον Καραβελλα.
Το λεξικο αυτο δεν πρεπει να κυκλοφορησει, επειδη το θελει η Ντορα Μπακογιαννη, που αντι να στειλει εισαγγειλεα να συλλαβει τον Παβλε, εστειλε τα ΜΑΤ να τον προστατευσουν...
Πρεπει να απαγορευθει η κυκλοφορια του και να τιμωρηθει ο εκδοτης του.
Νομιζω οτι μεταξυ μας υπαρχουν αρκετοι δικηγοροι, που θα μπορουσαν αυτοβουλως να προβουν στις αναλογες κινησεις για την απαγορεση της κυκλοφοριας του.
Ηδη υπαρχει δεδικασμενο, απο το δικαστηριο της Φλωρινας, που απεριψε αιτηση του Παβλε και του φιλου του Βαλιανατου, για ιδρυση "Μακεδονικου Πολιτιστικου Κέντρου" αιτιολογωντας οτι με τον ορο Μακεδονικο, δεν μπορει να νοειται κατι σλαβικο και εν πασει περιπτωσει ξενο προς την ελληνικη κουλτουρα.
Η Μακεδονικη γλωσσα, ειναι η γλωσσα που μιλανε οι Ελληνες της Μακεδονιας. Δεν νοειται να χωριζεται η Ελληνικη απο την Μακεδονικη και να καταχωρειται η σλαβικη με την κυριλικη γραφη, γλωσσα, ως Μακεδονικη.
Δεν νομιζω οτι υπαρχει δικαστης στην χωρα που δεν θα καλουσε τον εκδοτη να διορθωσει αμεσα τον τιτλο του Βιβλίου αφαιρωντας απο αυτον τον ορο "Μακεδονικη" ως κατι ξενο-αλλοτριο, προς την Ελληνικη. Ας το πουνε Σκοπιανο -Ελληνικο...
Υπαρχουν λοιποιν δικηγοροι;
Εγω σαν ιστορικος Βαλκανιολογος και γνωστης της γλωσσας των Σκοπιων , θα μπορουσαν να καταθεσω στοιχεια και δη απο τον δημιουργο αυτης της γλωσσας, Φυρομιανο Ακαδημαικο Μπλάζε Κονέσκι, που περιγραφει γλαφυρα το πως συνεληφθη η ιδεα χωριστης γλωσσας απο την βουλγαρικη, πως προωθηθηκε, πως καθιερωθηκε και βαφτιστηκε Μακεδονικη...
Ας ασχοληθουμε επιτελους με κατι ουσιαστικο κι ας αφησουμε τους παπατζηδες της πολιτικης σκηνης των Αθηνων, να ασχολουνται με τον Καραβελα...
Στέφανος Σωτηριου