Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Σ' εγρήγορση οι ένοπλες δυνάμεις

| Εκτύπωση | 17/09/2011 | Του Μάριου Αδάμου

«Στις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας, αντιτάσσουμε την πολιτική του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών», τόνισε χθες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, Πάνος Μπεγλίτης, καλώντας την Άγκυρα να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου.
Μιλώντας μετά τη συνάντησή του στην Αθήνα με τον Υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Ηλιάδη, αφού αναφέρθηκε στο εξαιρετικά υψηλό επίπεδο των σχέσεων Κύπρου-Ελλάδας, τόνισε: «Η Κυπριακή Δημοκρατία ως κυρίαρχο κράτος έχει το αυτονόητο δικαίωμα να προχωρήσει στις ενεργειακές έρευνες, ασκώντας το κυριαρχικό της δικαίωμα, όπως αυτό απορρέει από τη διεθνή σύμβαση για το δίκαιο της Θάλασσας και βεβαίως από τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ».
«Η πολιτική των δύο χωρών», σημείωσε, «είναι πολιτική που εδράζεται στις αρχές της διεθνούς νομιμότητας, στους κανόνες του διεθνούς δικαίου και στις διεθνείς συνθήκες, πολιτική ειρήνης, συνεργασίας, σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου». «Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή», υπογράμμισε.
Ψυχραιμία και αποφασιστικότητα
«Η εμμονή Κύπρου και Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Μπεγλίτης, «στο σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας, των αρχών του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών, έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό μέτωπο αλληλεγγύης στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις ΗΠΑ, στις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, ευρύτερα, στη Ρωσία και εκ μέρους των διεθνών οργανισμών και ανάχωμα απέναντι στις μονομερείς ενέργειες και απειλές της Τουρκίας». Ανέφερε, ακόμη, πως Ελλάδα και Κύπρος αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται τη συγκυρία, με ύψιστη ψυχραιμία και ανάλογη αποφασιστικότητα. Όπως είπε, η ύψιστη ψυχραιμία παραπέμπει σε σύνολο πολιτικών και διπλωματικών κινήσεων, καθώς και πρωτοβουλιών, ενώ η αποφασιστικότητα συνδέεται και παραπέμπει στην ετοιμότητα σε όλα τα μέτωπα, «για διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων του Ελληνισμού για την υπεράσπιση της εθνικής άμυνας της Ελλάδας και της Κύπρου».
Δεν θ’ ακολουθήσουμε
Από την πλευρά του ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης υπογράμμισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην ΑΟΖ της και παραμένει προσηλωμένη στην κατεύθυνση των ομαλών εξελίξεων. Είναι λυπηρό, πρόσθεσε, ότι η Τουρκία στην έλλειψη επιχειρημάτων και διεθνούς νομιμοποίησης των απόψεών της εκτρέπεται σε προκλήσεις και απειλές.
«Δεν θα ακολουθήσουμε αυτόν το δρόμο», υπέδειξε. Όπως σημείωσε, η Κύπρος παραμένει στην κατεύθυνση ότι όλοι μαζί με την Ελλάδα θα διαδραματίσουν «ένα ρόλο ομαλότητας και σταθερότητας για την περιοχή στο σύνολό της». «Αυτές τις ώρες», υπέδειξε, «εκείνο που χρειάζεται η περιοχή είναι την ειρήνη, την ανάπτυξη, την πρόοδο και εμείς φιλοδοξούμε μέσα από μια βιώσιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού, η Κύπρος να είναι ένα νησί ειρήνης, προόδου, συνεργασίας και πολιτισμού». 

Σε διαρκή επικοινωνία 

«ΑΘΗΝΑ και Λευκωσία», συνέχισε ο κ. Ηλιάδης, «είναι σε διαρκή επικοινωνία και συντονισμό, τόσο σε επίπεδο αμυντικής συνεργασίας, όσο και αλλού», ευχαριστώντας το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την ανιδιοτελή και πολύπλευρη, όπως είπε, στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας «μέσα στα πλαίσιο του διεθνούς δικαίου μεταξύ δύο ανεξάρτητων κρατών για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του κυπριακού λαού στο σύνολό του». Ερωτηθείς, τέλος, σχετικά με τις τουρκικές απειλές για τις ερευνητικές γεωτρήσεις στο οικόπεδο «12» της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημείωσε ότι «η Τουρκία δεν νομιμοποιείται να χρησιμοποιεί παρόμοιες συμπεριφορές και ελπίζουμε ότι η διεθνής νομιμότητα και οι διεθνείς δυνάμεις θα παρέμβουν, ώστε να μην υπάρξουν εξελίξεις αυτής της φύσεως».

Akritas - ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ: Οι χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν μία σίγουρη μέθοδο για να προβλέπουν το μέλλον – το δημιουργούν χειραγωγώντας το, με μοναδικό σκοπό την κερδοφορία τους. Τι γίνεται όμως εάν χάσουν, λόγω της απληστίας τους, τον έλεγχο του παιχνιδιού;

Akritas - ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ: Οι χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν μία σίγουρη μέθοδο για να προβλέπουν το μέλλον – το δημιουργούν χειραγωγώντας το, με μοναδικό σκοπό την κερδοφορία τους. Τι γίνεται όμως εάν χάσουν, λόγω της απληστίας τους, τον έλεγχο του παιχνιδιού;:

'via Blog this'
ΠΑΣΟΚΝΙΤΗΣ ΜΠΑΡΜΠΕΡΑΚΟΣ – ΤΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟΥ
Όταν κάπου στα 1780, κάποιος Σαράντης Παπαδόπουλος επιχείρησε να ιδρύσει την πρώτη ελληνική σαπωνοποιία στην Κορώνη της Πελοποννήσου, η Μεγάλη Πύλη των Οθωμανών, ύστερα από απαίτηση του Γάλλου πρέσβη, ματαίωσε την επένδυση, για να προστατευτούν –προφανώς- τα συμφέροντα των σαπωνοποιών της Μασσαλίας.
Στα χρόνια που κύλησαν από τότε, σχεδόν τίποτα δεν άλλαξε. Η Μεγάλη Πύλη, άλλαξε όνομα, φόρεσε δήθεν ευρωπαϊκή φορεσιά, απέκτησε καινούργια εργαλεία κοινωνικής χειραγώγησης, μα διατήρησε στο ακέραιο την εξάρτηση της από τα ξένα αφεντικά. Αυτή η εξάρτηση, προσδιόρισε, σχεδίασε με ακρίβεια και επέβαλε την παραγωγική αποσύνθεση του τόπου, φτάνοντας μέχρι την ολοσχερή εν τέλει παράδοση του στους ξένους επικυρίαρχους-δανειστές. Η κρίση χρέους που βιώνουμε -στον τελευταίο πλέον κύκλο της-, προϋπήρξε -ανεπαίσθητα για πολλούς- ως κρίση του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας. Αλλά και αυτή η παρασιτοποίηση της οικονομίας, ένα βήμα πιο πριν, προϋπήρξε ως παρασιτισμός των ανθρώπων. Ως άρνηση της φθοράς στη μικρή κλίμακα, κατά πως το λέει και ο ποιητής. Έτσι, φτάσαμε στην ολοκληρωτική φθορά, στη μεγάλη κλίμακα.
Η πεισματική άρνηση της φθοράς στη μικρή ανθρώπινη κλίμακα, πήρε για το λαό μας, ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες, χαρακτηριστικά μαζικής ψύχωσης. Η χώρα που κανείς δεν ήθελε να γεράσει. Δεκατέσσερις χιλιάδες κομμωτήρια και άλλα τόσα γυμναστήρια, ινστιτούτα ομορφιάς και μανικιουράδικα, ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν αυτό το νέο κοινωνικό πρόταγμα. Νέοι για πάντα και στ’ αρχίδια μας!  Σχεδόν 1,5 δις ευρώ ο Ετήσιος Κύκλος Εργασιών των ανά τη χώρα κομμωτηρίων. Πάνω από το μισό, του τζίρου των γαλακτοκομικών προϊόντων. Με άλλα λόγια, 140 ευρώ κατά κεφαλήν για κομμωτήριο και 220 για γάλα και τυρί!
Το σύνολο αυτού του τζίρου, προφανώς, αφορούσε σε προϊόντα εισαγωγής από διάφορες «Μασσαλίες» της Εσπερίας, που επέβαλαν στην ελληνική αγορά τους όρους και τις προϋποθέσεις για την προνομιακή τους ανάπτυξη, εξΟβελίζοντας ταυτόχρονα κάθε πιθανότητα εμφάνισης ελληνικής παραγωγής. Οι μετρημένες στα δάχτυλα προσπάθειες ντόπιας παραγωγής, έσβησαν εν τη γεννέσει τους, ανάμεσα στις ασφυκτικές πιέσεις ενός κράτους που απεχθανόταν την παραγωγική προσπάθεια και στους μηχανισμούς που εξυπηρετούσαν συνειδητά ή ασυνείδητα τις επιταγές της ξένης εξάρτησης.
Γιατί η χώρα δεν μπόρεσε να αποκτήσει μια βιομηχανία παραγωγής επαγγελματικών προϊόντων κομμωτηρίου με εξαγωγικό μάλιστα προσανατολισμό τουλάχιστον στη βαλκανική ενδοχώρα; Γιατί η χώρα δεν κατόρθωσε να παράγει και να εξάγει ελληνική κομμωτική μόδα; Γιατί το ελληνικό κράτος, δεν έχει ακόμη υιοθετήσει τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία, που απαγορεύει την πώληση επαγγελματικών καλλυντικών από τα super markets, ενισχύοντας έτσι την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή  στην παροχή κατ’ οίκον υπηρεσιών κομμωτηρίου; Ποιός είναι ο ακριβής αριθμός επιχειρήσεων κομμωτηρίου στη χώρα; Πόσες επιχειρήσεις κομμωτηρίου έχουν κλείσει τα δύο τελευταία χρόνια;
Τέτοια και παρόμοια ερωτήματα ανακύπτουν για κάθε κλάδο της οικονομίας, όταν τίθεται το βασικό ερώτημα: Γιατί η χώρα πεθαίνει; Ακόμη και σε έναν κλάδο με τέτοια δυναμική και τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως και γενικότερα στη βιομηχανία ομορφιάς, δεν κατέστη εφικτή μια ανάπτυξη αυτόκεντρη και εξωστρεφής. Χάψαμε απλά ως κοινωνία αμάσητο το δυτικό παραμυθάκι της μόδας, της γκλαμουριάς και του lifestyle και σήμερα μας φέρνουν το λογαριασμό.
Αν στα ερωτήματα αυτά, οι απαντήσεις συναρτώνται τις πιο πολλές φορές με το πολιτικό σύστημα και τα θεμελιώδη ελλείμματα του, δεν συμβαίνει το ίδιο με το συνδικαλιστικό κίνημα που καταδικασμένο στην απαξίωση προσπαθεί να τη βγάλει καθαρή από την μεγάλη μπόρα που έρχεται. Αντλώντας παραδείγματα από τον συγκεκριμένο κλάδο των επιχειρήσεων κομμωτηρίου, νομίζω ότι μπορεί να φωτιστεί μια πτυχή της κρίσης και ένας βασικός της συντελεστής(το συνδικαλιστικό κίνημα στον ιδιωτικό τομέα) που μέχρι στιγμής, καταδικαζόταν μάλλον για την αδράνεια του, παρά για την ενεργό εμπλοκή του στο πρόβλημα. Κι’ όμως οι ευθύνες είναι τεράστιες.
Εν προκειμένω μια παρέα υπό την προστασία της κομματοκρατίας, έβαλε πλάτη στην παρασιτοποίηση του κλάδου. Δεκάδες χιλιάδες ευρώ έφταναν ετησίως στα συνδικαλιστικά ταμεία ως χορηγίες των μεγάλων πολυεθνικών, χάριν της διεξαγωγής φαντασμαγορικών show που διοργάνωνε η πανελλήνια Ομοσπονδία. Μοναδικό αντικείμενο η προβολή της εισαγόμενης μόδας και των προϊόντων που τη συνόδευαν. Παραβαίνοντας κάθε έννοια θεμιτού ανταγωνισμού, έφτασαν στο σημείο να απαγορεύσουν την συμμετοχή σε εμπορική έκθεση (υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας), κάθε άλλης εταιρείας που διέθετε τυχόν ανταγωνιστικά προϊόντα με αυτά του βασικού σπόνσορα.  Κομμωτικοί Διαγωνισμοί άνευ ουσίας που απλώς πιθήκιζαν τα πρότυπα που οι πολυεθνικές εισήγαγαν στην ελληνική αγορά και διεκπεραιωτικές ρυθμίσεις για τα βραβεία με κριτήρια τα κολητιλίκια και τις ψήφους. Το βέβαιο είναι ότι οι «Μασαλλίες» κάνουν καλά τη δουλειά τους –και καλά κάνουν- για την προώθηση των προϊόντων τους. Η νέα Μεγάλη Πύλη έγινε όμως ιδιαίτερα δουλική και εξόχως διευκολυντική των καλύτερων προσδοκιών τους.
Στο μεταξύ τα προβλήματα συσσωρεύονταν. Το θεσμικό πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία κομμωτηρίων, διάτρητο καθώς ήταν, διευκόλυνε την ανάπτυξη νέων παρασιτικών μηχανισμών διαμεσολάβησης -πάντα με το αζημίωτο-, για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ή άδειας λειτουργίας κομμωτηρίου. Μια δράκα ανθρώπων χωμένοι σε όλα τα πόστα και τις αρμόδιες επιτροπές για δεκαετίες. Τα ίδια με το εκπαιδευτικό σύστημα που έκανε την καλύτερη αρπαχτή του, με τη ραγδαία είσοδο των μεταναστών και πουλώντας τους πανάκριβα το όνειρο της επαγγελματικής αποκατάστασης στο κομμωτική. Αυτό το «φτηνό κρέας» που έτσι κι αλλιώς τελείωνε την εκπαίδευση του δίχως να αποκτήσει ουσιώδεις δεξιότητες ήταν  μια χαρά «πρώτη ύλη» για την παραπέρα παρασιτοποίηση με την «πειρατική» παροχή κατ’ οίκον υπηρεσιών.
Ταυτόχρονα, η μεσσιανική «αριστερά», δεν έβλεπε τίποτα από το πάρτι και τα πραγματικά προβλήματα. Περιορίζονταν πάντα -σε αγαστή συνεργασία με την κυρίαρχη συνδικαλιστική ΠΑΣΟΚοπαρέα- να εκδίδει ανακοινώσεις αποδοκιμασίας της εκάστοτε κυβέρνησης μπας και ψαρέψει κανά πελάτη για το κόμμα. Άσε με να κάνω την επαναστατική μου γυμναστική και γώ θα κάνω ότι δεν βλέπω το γλεντοκόπι σου. Αλλά όσο αυξάνονταν οι «επαναστατικές» ανακοινώσεις, σοβαρές μελέτες που αποδείκνυαν την ραγδαία αύξηση των πιθανοτήτων καρκίνου στους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν χημικά προϊόντα κομμωτηρίου, παρέμεναν και παραμένουν στο σκοτάδι.
Στο παλαιοπασοκικό όραμα της 3ης Σεπτέμβρη, το Συνδικαλιστικό Κίνημα θεωρήθηκε ένας εκ των τριών πυλώνων της Δημοκρατίας. Στην πραγματικότητα, το συνδικαλιστικό κίνημα, δεν υπήρξε μόνο φίλτρο απορρόφησης των κοινωνικών κραδασμών και αντιδράσεων, ούτε μόνον ενδιάμεσο βήμα ανέλιξης του προσωπικού καιροσκοπισμού ορισμένων, όπως συνέβη κυρίως στον Δημόσιο Τομέα. Υπήρξε κυρίως στυλοβάτης της ξένης εξάρτησης και της συνακόλουθης παραγωγικής αποσύνθεσης του τόπου. Δεν υπήρξε δηλαδή, μόνον ο κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός. Υπήρξε κυρίως ο σπονσοροτραφής συνδικαλισμός, που ως άλλη Μεγάλη Πύλη, συνέβαλε τα μέγιστα στην παρασιτοποίηση της ελληνικής κοινωνία και οικονομίας, αποτρέποντας «κατ’ εντολή» των διαφόρων «Μασσαλιών», την παραγωγική ανάπτυξη της πατρίδας.
 Προφανώς με το αζημίωτο. Στην 3ετία 2007-2009 η Ανώτατη Συνδικαλιστική Ομοσπονδία των καταστηματαρχών κουρέων-κομμωτών, διαχειρίστηκε ποσά που προσεγγίζουν το 1,5 εκ.ευρώ. και κατέληξε το έτος 2011 με κομμένο το ηλεκτρικό ρεύμα και το τηλέφωνο. Είχε προηγηθεί το Φεβρουάριο του 2010 η άρνηση της εκλεγμένης Ελεγκτικής Επιτροπής να εγκρίνει τον ετήσιο οικονομικό απολογισμό, διαπιστώνοντας σωρεία παραβάσεων. Ακολούθησε ύστερα από παλινωδίες και μεθοδεύσεις ενός ολόκληρου χρόνου το πόρισμα ανεξάρτητου Λογιστικού Γραφείου, που διαπίστωνε με τη σειρά του, χρηματικό έλλειμμα τουλάχιστον 170.000 ευρώ μόνο από μία διαχειριστική κρίση. Επί πέντε μήνες το πόρισμα του Λογιστικού Γραφείου έγινε το αγαπημένο Hexalen (για γαργάρα) από τα μέλη του Δ.Σ. που παρέμεναν ακαταπόνητα στη θέση τους. Όταν κάποιοι ελάχιστοι τόλμησαν να απευθυνθούν στις εισαγγελικές αρχές για να διερευνηθεί το θέμα, η «χρηστή» διοίκηση κατήγγειλε αυτούς που θέλουν να ποινικοποιήσουν τον συνδικαλισμό. Και επειδή επρόκειτο κυρίως για σωματεία της επαρχίας που αντέδρασαν στην προφανή διαφθορά, έγιναν «τα χάπατα της επαρχίας» που τολμούν και μιλάνε. Το κομμωτικό παράρτημα του Αθηνοκεντρικού κρατιδίου, ήθελε και θέλει ακόμη και σήμερα, να παρασιτεί ατιμώρητα και αδιαμαρτύρητα σε βάρος της υπόλοιπης χώρας.
Μετά από πιέσεις που έφτασαν μέχρι τον δικαστικό διορισμό προσωρινής διοίκησης, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε επιτέλους να προκηρύξει εκλογές στις 18.9.11, παρά το γεγονός ότι ήδη από το Φεβρουάριο του 2010 δεν υπάρχει έγκριση του οικονομικού απολογισμού και βέβαια ούτε απαλλακτική Γενική Συνέλευση. Η γνωστή παρέα έχει πολλά να προστατεύσει από μια νέα ανεξάρτητη διοίκηση και είναι βέβαιο πως θα χρησιμοποιήσει κάθε μεθόδευση για να παραμείνει αυτή ή οι αχυράνθρωποι της στις «καρέκλες». Γι’ αυτό ένα πράγμα έπρεπε με κάθε τρόπο να επιτευχθεί. Η αποδυνάμωση όσων είχαν την πρωτοβουλία να παραδώσουν στον αρμόδιο εισαγγελέα τα στοιχεία της κακοδιαχείρισης. Έτσι, το Δ.Σ. αποφάσισε στην συνεδρίαση του της 7.9.11 να θέσει ως προϋπόθεση συμμετοχής στις εκλογές την κατάθεση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή. Δηλαδή δικαιούται κάποιος να είναι μέλος σωματείου, μπορεί να εκλέγεται στο Σωματείο του, μπορώ ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος να εκλέγει άλλους, αλλά ο ίδιος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος για να εκλεγεί. Στο τέλος, ύστερα από νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. καθορίστηκε ότι η προϋπόθεση των παραπάνω δικαιολογητικών αφορούσε μόνον έναν συγκεκριμένο συνδικαλιστή, με την συμπληρωματική απόφαση ότι δεν μπορεί τελικά να συμμετάσχει ούτε στη Γενική Συνέλευση. Και με γνωμάτευση του νομικού συμβούλου της Ομοσπονδίας παρακαλώ...Όλα αυτά ύστερα από εισήγηση της παράταξης του ΚΚΕ και με την αγαστή συνεργασία του ΠΑ.ΣΟ.Κικού προεδρείου. «Αριστερό» άλλοθι: ότι είναι επιχειρηματίας κομμωτηρίου και όχι κομμωτής. Πραγματική αιτία: η Γραμματεία της Ομοσπονδίας ελέγχεται από το ΚΚΕ και βαρύνεται με όλες τις ευθύνες της κακοδιαχείρισης. Το κερασάκι ήταν ύβρεις, υπαινιγμοί, λογής συκοφαντίες αλλά και απειλές για την ακεραιότητα του ίδιου και της οικογένειάς του. Τέτοια Δημοκρατία, είχαμε να ζήσουμε από το καιρό της χούντας.
Είναι πολλά τα χρόνια που τον τόπο κουμαντάρει αυτή η φιγούρα του ΠΑΣΟΚΝΙΤΗ παμπόνηρου μπαρμπεράκου. Αυτού που επιμένει πεισματικά να απομυζά το μεδούλι του τόπου μέχρι τις ύστερες ώρες μας, θεωρώντάς το κυνικά, ως τρίχες...
Επισυνάπτω για όποιον ενδιαφέρεται ακριβή αποσπάσματα από το πόρισμα της Ελεγκτικής Επιτροπής και του ανεξάρτητου λογιστικού γραφείου που διεξήγαγαν τον έλεγχο.


ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ
16.11.11
(με την παράκληση της μέγιστης δυνατής αναδημοσίευσης)

  
ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Απώλεια 2 μπλοκ του έτους 2009
Σε μπλοκ είσπραξης του 2008 No 247 έχει εισπραχθεί το ποσό των 30.455 ευρώ με ημερομηνία 19/11/2002
Σε καμία δήλωση προς την εφορία δεν έχει υπογράφει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας. Σε υπόδειξη των υπογραφών του δεν αναγνώρισε καμία δική του, αλλά και δεν αναγνωρίστηκε ποιος είναι ο υπογράφων.
Οι συνδρομές αντιπροσώπων των σωματείων δεν αναγράφονται στις ετήσιες οικονομικές δηλώσεις.
Τα λογιστικά βιβλία δεν συμφωνούν με την πραγματική εικόνα, λόγω έλλειψης παραστατικών.
Σε ερώτηση που ετέθη στον λογιστή της ομοσπονδίας για την ασυμφωνία μεταξύ των βιβλίων με τις δηλώσεις, η απάντηση του ήταν πως «τα βιβλία του πάντα δεν συμφωνούσαν με την πραγματική εικόνα»
Δεν γνώριζε η διοίκηση πως το διαχειριστικό έτος περιλαμβάνει 12 μήνες και όχι 14 μήνες όπως στις συγκεντρωτικές καταστάσεις αναγράφουν.».

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
Η ενημέρωση και τήρηση των φορολογικών και οικονομικών βιβλίων της ομοσπονδίας μπορεί να χαρακτηριστεί κατά ελάχιστον ως πρόχειρη με χαρακτηριστικά εγγραφές στο βιβλίο εξόδων που δεν καλύπτονται από παραστατικά όπως οι εγγραφές α) Στις 11/12/2008 δαπάνη ποσού 15.612,41 ευρώ άνευ Φ.Π.Α. με αιτιολογία « Διεθνής Ομοσπονδία» άνευ παραστατικού και β) Στις 31/12/2008 δαπάνη ποσού 94.226,81 ευρώ άνευ Φ.Π.Α. με αιτιολογία « Υπέρ Σκοπών ».
Η τήρηση αρχείου εσόδων - εξόδων καθώς και πληρωμών - εισπράξεων με οργανωμένο τρόπο κατά είδος δεν υφίσταται (π.χ. φάκελος έκδοση περιοδικού, φάκελος διαγωνισμών, φάκελος εκθέσεων κλπ.).
Η διαφύλαξη των παραστατικών της ομοσπονδίας είναι ανεπαρκής. Παρουσιάστηκε απώλεια ενός ολοκλήρου μπλοκ αποδείξεων εισπράξεων, απουσία αποδείξεων αρκετών δαπανών. Υπάρχουν καταχωρήσεις όπως για παράδειγμα στις 31/12/2009 ποσό δαπανών 94.266,81 με αιτιολογία « Υπέρ σκοπών » χωρίς παραστατικά.
Κατά την διάρκεια της ελεγχόμενης περιόδου δεν τηρήθηκαν βασικές αρχές του καταστατικού της ομοσπονδίας για την οικονομική διαχείριση αυτής. Ήτοι δεν υπήρξαν ή δεν μας εδόθησαν : I) Αποφάσεις του Δ.Σ. για τις πληρωμές, II) Εντάλματα πληρωμής υπογεγραμμένα από τον πρόεδρο και τον γραμματέα του Δ.Σ. , III) Τα γραμμάτια είσπραξης δεν είχαν αριθμηθεί και θεωρηθεί από τον πρόεδρο της ελεγκτικής επιτροπής πριν την χρησιμοποίηση τους και IV) Τα γραμμάτια είσπραξης δεν είχαν προσυπογραφεί από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω υπήρξε μεγάλη δυσκολία στον έλεγχο των εσόδων - δαπανών και των εισπράξεων - πληρωμών.
Κατά την άποψη μας προκύπτουν πιθανές ευθύνες αστικές και ποινικές για το Διοικητικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα για τον προεδρείο αυτού από πιθανή έγκλιση κάποιου που έχει έννομο συμφέρον.
2. Η φορολογική κατάσταση της ομοσπονδίας χαρακτηρίζεται ως ανακριβής και ανεπαρκής. Έχουν υποβληθεί ψευδείς ( μηδενικές ) δηλώσεις ΦΠΑ νια τα Α,Β,Γ,Δ τρίμηνα του έτους 2009 κατά παράβαση του Ν. 1642/1986 περί ΦΠΑ ως έχει τροποποιηθεί καθώς και ανακριβής δήλωση ΦΠΑ για το Δ τρίμηνο του έτους 2008. Η απόκρυψη εσόδων ή εξόδων, η μη απόδοση ΦΠΑ κλπ. συνιστούν φορολογικές παραβάσεις και αποτελούν ποινικό αδίκημα σε περίπτωση έλεγχου από τις φορολογικές αρχές.
Οι δηλώσεις Φ.Π.Α. που έχουν υποβληθεί για το έτος 2009 είναι όλες μηδενικές. Ουδεμία αντιστοιχία ή λογική με τα πραγματικά αρχεία της ομοσπονδίας.
Δυστυχώς οι δηλώσεις που έχουν υποβληθεί στο taxis net δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα των βιβλίων σας, είναι όλες μηδενικές.
Η οικονομική διαχείριση και κατάσταση της ομοσπονδίας, είναι προβληματική και ιδιαίτερα ευάλωτη σε περίπτωση ελέγχου από τα μέλη της ομοσπονδίας ή οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον.
   
«ΜΕΓΑΛΟΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ»

Ροστόφσκι: «Διάλυση της ευρωζώνης μπορεί να σημάνει και πόλεμο»

Στην διάλυση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά μακροπρόθεσμα και σε πόλεμο μπορεί να οδηγήσει μία ενδεχόμενη κατάρρευση της Ευρωζώνης, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας Γιάτσεκ Ροστόφσκι.

Ροστόφσκι: «Διάλυση της ευρωζώνης μπορεί να σημάνει και πόλεμο»
"Αν η Ευρωζώνη διαλυθεί, είναι δύσκολο να αποκλεισθεί η δυνατότητα διάλυσης και της ΕΕ", δήλωσε ο κ. Ροστόφσκι σε συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.
"Η ΕΕ είναι ο ένας από τους δύο μεγάλους πυλώνες της ειρήνης και ασφάλειας στην Ευρώπη τα τελευταία 60 χρόνια", δήλωσε ο Ροστόφσκι"
"Για το λόγο αυτό - αν δεν υπάρχει το ένα από τα δύο στοιχεία- κλειδιά του συστήματος ασφάλειάς μας και ενός από τα στοιχεία- κλειδιά του πολιτικού μας συστήματος, το οποίο διασφαλίζει ότι αντιμετωπίζουμε με ειρηνικό και δημοκρατικό τρόπο τα προβλήματα - εγείρεται ο κίνδυνος σε έναν μακροχρόνιο ορίζοντα 10-20 ετών για κάθε μορφής αυταρχικά πολιτικά κινήματα και γι' αυτό ακόμη και για πόλεμο", πρόσθεσε ο Πολωνός υπουργός.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63383241

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Το ευρώ κλονίζει τη Μέρκελ

Εικόνα πλήρους σύγχυσης και αταξίας επικρατεί πλέον στους κόλπους του κεντροδεξιού συνασπισμού τριών κομμάτων που κυβερνά τη Γερμανία με αφορμή το αν πρέπει ή όχι να βοηθά η Ευρωζώνη υπερχρεωμένα κράτη-μέλη της. Το κύριο κόμμα αυτού του συνασπισμού, η δεξιά Χριστιανική Δημοκρατική Ενωση (CDU) της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, τάσσεται υπέρ της παροχής δανείων, έστω και με ολοένα σκληρότερους όρους και απαιτήσεις για εξωφρενικά μέτρα λιτότητας. Και στους κόλπους της CDU, πάντως, εμφανίζονται ήδη βουλευτές, λίγοι ακόμη, οι οποίοι τάσσονται δημοσίως υπέρ του να αφήνονται να χρεοκοπούν αβοήθητες και να πετάγονται εκτός Ευρωζώνης όσες χώρες αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
Το ακροδεξιό κόμμα της Βαυαρίας Χριστιανική Κοινωνική Ενωση (CSU) τάσσεται πλέον αναφανδόν υπέρ της χρεοκοπίας όσων κρατών της Ευρωζώνης δεν τα βγάζουν πέρα, με παράλληλη αποβολή τους από το ευρώ. Το προεδρείο του κόμματος μάλιστα ετοιμάζεται να περάσει σχετική απόφαση στο συνέδριο της CSU που θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου.
Εκείνο, όμως, που προς μεγάλη έκπληξη όλων πρωτοστατεί στην εκστρατεία χρεοκοπίας και αποβολής από το ευρώ της Ελλάδας και όλων των άλλων χωρών της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες είναι το κεντρώο Κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP). Ξαφνικά όλα τα στελέχη του έχουν "σκαρφαλώσει στα κάγκελα" και ουρλιάζουν κατά οποιασδήποτε βοήθειας προς τους εταίρους της Γερμανίας, με επικεφαλής τον πρόεδρό τους Φιλίπ Ρέσλερ που είναι ταυτόχρονα αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας.
Εξήγηση για τη στάση τους υπάρχει. Το FDP το οποίο είχε πάρει το εκπληκτικό για τα μέτρα του ποσοστό του 14,6% στις βουλευτικές εκλογές του 2009, το υψηλότερο που είχε πάρει ποτέ στα 60 και πλέον χρόνια από την ίδρυσή του το 1949, βρίσκεται σε φάση δημοσκοπικής καταβαράθρωσης. Ορισμένες δημοσκοπήσεις μάλιστα το δείχνουν λίγο πάνω από το? 5%, που αποτελεί το όριο εισόδου ενός κόμματος στο γερμανικό κοινοβούλιο!
Η ηγεσία του, λοιπόν, αποφάσισε να κάνει στροφή στον αντιευρωπαϊσμό μήπως και αυτό βοηθήσει στην ανάκαμψη της επιρροής του FDP. Δεν αποκλείεται καθόλου να πετύχει τον στόχο αυτόν καθώς η γερμανική κοινή γνώμη έχει πλέον ανεπανόρθωτα δηλητηριαστεί από την προπαγάνδα της κυβερνητικής Δεξιάς εναντίον της Ελλάδας και των χωρών του ευρωπαϊκού νότου και πιστεύει ότι όντως οι λαοί της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας είναι "τεμπέληδες" και "παράσιτα", που ζουν απομυζώντας το προϊόν των κόπων των Γερμανών και των άλλων Βορειοευρωπαίων.
Η πολιτική ουσία αυτής της ιστορίας είναι ότι η στάση του FDP και της βαυαρικής CSU εναντίον της γραμμής διάσωσης του ευρώ που ακολουθεί η Μέρκελ και η CDU των χριστιανοδημοκρατών απειλεί πλέον με διάσπαση (!) τον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό, ο οποίος ούτως ή άλλως οδεύει προς βέβαιη εκλογική ήττα στις βουλευτικές του 2013, αν πιστέψει κανείς τις δημοσκοπήσεις σήμερα.
"Ο κεντροδεξιός συνασπισμός εναντίον της καγκελαρίου Μέρκελ" ήταν ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της δεξιάς εφημερίδας "Ντι Βελτ" χθες, ενώ η επίσης δεξιά "Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε" πρόβαλε στους τίτλους του πρώτου της θέματος τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της καγκελαρίας Ζάιμπερτ ότι "Ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν διασπάται".

Η Μέρκελ ελπίζει ότι στην κρίσιμη συνεδρίαση του γερμανικού κοινοβουλίου της 29ης Σεπτεμβρίου με θέμα την έγκριση της διεύρυνσης της οικονομικής βάσης του προσωρινού ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (EFSF) θα υπάρξει αυτοδύναμη κεντροδεξιά πλειοψηφία. Η έγκριση του μηχανισμού είναι βέβαιη. Περί αυτού δεν τίθεται θέμα γιατί οι σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι έχουν ήδη δηλώσει ότι αν υπάρξουν μέσα στους κόλπους του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού βουλευτές που αρνηθούν να ψηφίσουν τον μηχανισμό διάσωσης του ευρώ και μάλιστα σε τόσο μεγάλο αριθμό ώστε να μη συγκεντρώνεται πλειοψηφία, τότε θα βοηθήσουν αυτοί στην υπερψήφισή του. Σε μια τέτοια περίπτωση όμως θεωρείται πιθανό ότι η καγκελάριος Μέρκελ είτε θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές, είτε θα πάει σε κυβέρνηση "μεγάλου συνασπισμού" με τους σοσιαλδημοκράτες.
ΕΛΛΑΔΑ
Η... "εκδίκηση της γυφτιάς"!
ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ οι Ελληνες να πάρουν με τον πιο απροσδόκητο τρόπο μια μικρή εκδίκηση για τα όσα έχουν τραβήξει από τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Με έναν τρόπο που πραγματικά δεν μπορούσαν να φανταστούν: να συντελέσουν στην... ανατροπή της κυβέρνησής της! Αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί στις 29 Σεπτεμβρίου, αν εξαιτίας των σφοδρότατων αντιθέσεων που είχαν προκληθεί στους κόλπους του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού γύρω από το αν πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα ή να αφεθεί αβοήθητη να χρεοκοπήσει, δεν κατορθώσει η Κεντροδεξιά να συγκεντρώσει δική της κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπέρ της βοήθειας και της επέκτασης του προσωρινού ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=63383049

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΕΤΕΣ ΤΕΛΟΣ (ΧΑΡΑΤΣΙ) ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Η κυβέρνηση μετράει μέρες. Η Τρόϊκα (Κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.) προσπαθεί να αρπάξει όσα μπορεί για λογαριασμό της εγχώριας και διεθνούς τοκογλυφίας. Το νέο τέλος για τα ακίνητα αποτελεί ένα ακόμη δυσβάστακτο και καταχρηστικό μέτρο ενάντια στους εργαζόμενους και την λαϊκή πλειοψηφία. Ένας τρόπος υπάρχει για να τους σταματήσουμε. ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ!
Έτσι θα τους εξαναγκάσουμε να φύγουν. Πληρώσαμε αρκετά, δεν πληρώνουμε άλλα. Τα μικρά τα ψάρια θα φάνε τα μεγάλα. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ. Καθημερινά επιβάλλονται νέοι φόροι, μειώνονται οι μισθοί και τα μεροκάματα, περικόπτονται συντάξεις, καταργούνται εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Εκατοντάδες χιλιάδες θα οδηγηθούν υποχρεωτικά στην ανεργία.

Μαζί ξεπουλιέται αντί πινακίου φακής όλη η δημόσια περιουσία. Η κυβέρνηση μαζί με τους πολιτικούς της συμμάχους επιδιώκει να μετατρέψει τη ζωή μας σε κόλαση. Μπορούμε να ακυρώσουμε όλα τα μέτρα τους, αρκεί να ακυρώσουμε ένα. Να αρνηθούμε συλλογικά την καταβολή του τέλους για τα κίνητα. Μας αφορά όλους.
Υπογράφουμε και συντασσόμαστε με το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΕΤΕΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

 http://www.gopetition.com/petitions/δεν-πληρωνω-το-νεο-2-ετεσ-τελοσ.html

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιός θα πάρει τηλέφωνο τον Ευάγγελο;;;;
Η Σουηδία μειώνει το ΦΠΑ στα εστιατόρια και τις υπηρεσίες catering, αντιγράφοντας τις μεθόδους του Βενιζέλου….
Του Charles Duxbury

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ (Dow Jones) – Το ποσό των 5,4 δισ. κορωνών ($819 εκατ.) θα δεσμεύσει η Σουηδία στον προϋπολογισμό ώστε να μειώσει το ΦΠΑ στα εστιατόρια και τις υπηρεσίες catering έχοντας ως στόχο τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.
Η μείωση του ΦΠΑ στο 12% από 25% από την 1/1/2012 αναμένεται να αυξήσει τους πελάτες των εστιατορίων και τη ζήτηση για υπηρεσίες με αποτέλεσμα την αύξηση της ανάγκης για υπαλλήλους, αναφέρει η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.
Η μείωση του ΦΠΑ ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του πακέτου κινήτρων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας μεταξύ των οποίων οι επιπλέον θέσεις στα επαγγελματικά λύκεια.
Το συνολικό κόστος των κινήτρων ανέρχεται σε 7,5 δισ. κορώνες.


Πηγή:www.capital.gr
 

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009

Στο στόχαστρο οι αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων Ενιαία αρχή πληρωμών από τις 15 Σεπτεμβρίου

Από κόσκινο περνάει τώρα η κυβέρνηση τις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων, στο πλαίσιο της επιχείρησης περικοπών δαπανών, και θέτει από τις 15 Σεπτεμβρίου σε λειτουργία την ενιαία αρχή πληρωμών, από όπου θα πληρώνονται σταδιακά και οι 500.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο.

Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι η αποστολή προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους από το 2010.

Η ενιαία αρχή πληρωμών είναι μια νέα υπηρεσία, από την οποία θα καταβάλλεται το σύνολο των αποδοχών όλων των δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή εκτός από τον μισθό τους και οι ενδεχόμενες υπερωρίες, τα επιδόματα, οι αμοιβές για συμμετοχές σε Διοικητικά Συμβούλια και για συμμετοχές σε επιτροπές, πιθανή αμοιβή για απασχόληση σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου κ.λπ. Όπως ανέφερε το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης 2008-2011, όπου είχε ανακοινωθεί η δημιουργία της νέας αρχής, στόχος ειναι «να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα των συνολικών αποδοχών κάθε υπαλλήλου».

Είναι προφανές ότι αυτό γίνεται προκειμένου να εντοπισθούν αμοιβές που θα μπορούσαν να περικοπούν, είτε διότι θα κριθούν υπερβολικές για οποιονδήποτε λόγο, δίκαιο ή άδικο, είτε διότι ειναι παράτυπες, είτε απλώς και μόνο για να περιορισθεί το κονδύλι της μισθοδοσίας του Δημοσίου, που απορροφά το μεγαλύτερο μέρος των δημοσίων δαπανών.

Η αρχή θα γίνει, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου, με την πληρωμή, σε πιλοτική βάση, των υπαλλήλων του υπουργείου Μεταφορών από τις 15 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, στόχος είναι κάθε 15 ημέρες να εντάσσεται και ένα ακόμη υπουργείο. Σύμφωνα με τους μέχρι στιγμής σχεδιασμούς, θα ακολουθήσουν τα υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας.

Εφόσον το σύστημα της ενιαίας αρχής πληρωμών λειτουργήσει αποτελεσματικά, ο κ. Παπαθανασίου σχεδιάζει να θέσει σε εφαρμογή και το επόμενο βήμα που ειναι η αποστολή σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων, όπου θα εμφανίζονται όλα τα εισοδήματα τα οποία θα εντοπίσει η αρχή. Από ΄κει και πέρα βεβαίως ο δημόσιος υπάλληλος θα μπορεί να προσθέσει άλλα εισοδήματα που ενδεχομένως έχει π.χ. από ακίνητα ή αλλού. Παράλληλα, θα μπορεί και να διορθώσει ενδεχόμενα λάθη στην προσυμπληρωμένη δήλωση.

Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών θεωρεί ότι θα βγουν στην επιφάνεια εισοδήματα που απέκρυπταν δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς απέφευγαν να τα δηλώσουν προκειμένου να μην πληρώσουν τον αντίστοιχο φόρο.

Πάντως, ανάλογη εξαγγελία είχε κάνει στο παρελθόν και ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης και δεν υλοποιήθηκε. Εκτός από την ενιαία αρχή πληρωμών, στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης των δημοσίων δαπανών το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε μια νέα μέθοδο συνταγογράφησης των φαρμάκων από τα ασφαλιστικά ταμεία, με χρήση barcodes, ούτως ώστε να ελέγχεται ότι τα φάρμακα δίδονται από τον αρμόδιο γιατρό στον δικαιούχο ασθενή και μόνο για την πραγματική του ασθένεια.

Ο επόμενος στόχος είναι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από τους οποίους θα ζητηθεί να συντάξουν επιχειρησιακά σχέδια, συμπληρώνοντας συγκεκριμένες φόρμες.

Υστέρηση εσόδων
Το μεγάλο πρόβλημα του προϋπολογισμού, ωστόσο, είναι αυτήν τη στιγμή η υστέρηση των εσόδων. Στο επτάμηνο Ιανουαρίου- Ιουλίου εμφάνιζαν μείωση 3,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008, ενώ ο ετήσιος στόχος, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης προέβλεπε αύξησή τους κατά 14,7%.

Γι΄ αυτό και προβλέπεται να ανακοινωθούν νέα φορολογικά μέτρα τον Οκτώβριο, εκτός κι αν εν τω μεταξύ υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις.



ΠΕΡΙΠΟΥ 400 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ!

11:56 29/3/2011 - Πηγή: Fimotro
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της ΔΕΗ, η αξία των λογαριασμών που βρίσκονται σε καθυστέρηση -δεν έχουν πληρωθεί δηλαδή μέχρι και πέντε-έξι μήνες μετά την έκδοσή τους- έχει φτάσει στα 385 εκατ. ευρώ, όταν στο τέλος του 2009 η αξία τους...
υπολογιζόταν στα ...
284 εκατ. ευρώ.
Από τα στοιχεία της ΔΕΗ προκύπτει πως το 2,1% των λογαριασμών, δηλαδή περίπου 150.000 καταναλωτές, βρίσκονται στο «κόκκινο», καθώς έχουν να πληρώσουν πάνω από έξι μήνες, ενώ οι συνολικές οφειλές τους υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 23 εκατ. ευρώ (6% του συνόλου). Από τις εμπορικές επιχειρήσεις τα φέσια προς τη ΔΕΗ έχουν αυξηθεί κατά 60%.
Κρίση και λουκέτα σε καταστήματα, εκτίναξαν πέρυσι κατά 43% τις προβλέψεις της ΔΕΗ για επισφαλείς απαιτήσεις, και εκκρεμοδικίες σε σχέση με το 2009. Αυτό προκύπτει από τη χθεσινή της ανακοίνωση για τα αποτελέσματα του 2010, σύμφωνα με την οποία η επιχείρηση ενέγραψε στον ισολογισμό της 179,5 εκ. ευρώ για επισφαλείς απαιτήσεις, εκκρεμοδικίες και βραδέως κινούμενα υλικά, έναντι μόλις 54 εκατ. ευρώ το 2009.
Πρόκειται όπως λένε στελέχη της για οφειλές από καταστήματα ή μικρές επιχειρήσεις που επειδή ανέστειλαν τις εργασίες τους, είναι δύσκολα εισπράξιμες, και επομένως εγγράφονται στις επισφάλειες. Ειδικά, στους πελάτες μέσης και χαμηλής τάσης, οι προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 113,6 εκ. ευρώ, επειδή η ΔΕΗ, το τελευταίο τρίμηνο του έτους, αποφάσισε να υιοθετήσει μια πιο συντηρητική προσέγγιση, σχετικά με το θέμα των επισφαλειών. Με βάση την προηγούμενη προσέγγιση μέτρησης επισφαλειών, η αύξηση της πρόβλεψης θα ήταν μόλις 27 εκ. ευρώ.
Ποιοι «τρενάρουν» την εξόφληση…
Σύμφωνα πάντως με πηγές της ΔΕΗ, το μεγαλύτερο μέρος των καθυστερημένων οφειλών που πλέον δεν θεωρείται σίγουρο ότι θα εισπραχθεί, προέρχεται κυρίως από πολλές μικρές επιχειρήσεις οι οποίες είτε "τρενάρουν" την εξόφληση για να καλύψουν άλλες υποχρεώσεις, είτε πολύ χειρότερα έχουν βάλει λουκέτο και συνεπώς δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, αλλά και από οικιακούς καταναλωτές που καθυστερούν αρκετούς μήνες να εξοφλήσουν. Η ΔΕΗ άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζει τις επισφαλείς απαιτήσεις από τους πελάτες της. Πλέον υπολογίζει τους τρεις αντί τους έξι απλήρωτους διμηνιαίους λογαριασμούς στη χαμηλή τάση και τους τρεις μηνιαίους (αντί έξι) στη μέση τάση.
Απώλεια μεριδίων αγοράς
Πάντως, η κρίση και ο ανταγωνισμός από τους ιδιώτες, επηρέασαν τα οικονομικά μεγέθη της μεγαλύτερης ελληνικής επιχείρησης το 2010, με τα καθαρά κέρδη να υποχωρούν κατά 19,5% στα 557,9 εκατ. ευρώ και τα έσοδά της κατά 3,6% στα 5,811 δις. ευρώ. Μειωμένα ήταν τα έσοδα της από πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας στα 5,2 δις. ευρώ ενώ έχασε και σημαντικά μερίδια αγοράς ειδικά στην εμπορική χρήση όπου οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 10,7%. Συνολικά η επιχείρηση κάλυψε το 77,3% της ζήτησης έναντι 85,6% το 2009.
Το αντίστοιχο ποσοστό για το διασυνδεδεμένο σύστημα που είναι εκτεθειμένο στον ανταγωνισμό διαμορφώθηκε σε 76,1% έναντι 85,6%. Για τη χρήση του 2010 η επιχείρηση
 
 http://www.inews.gr/89/peripou-400-ek-efro-oi-aplirotoi-logariasmoi-tis-dei.htm
 
Το σχέδιο της βοήθειας προς την Ελλάδα δεν λειτουργεί
Πηγή: Euro-Info, 8/9/2011 10:43:15 πμ 

Οι διεθνείς πιστωτές για την Ελλάδα και την Αθήνα δεν θα είναι σε θέση να αναχρηματοδοτήσουν τις αγορές, όπως έχει προγραμματιστεί, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ευρωπαϊκής Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

«Η υπόθεση της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές το 2013 δεν θα συμβεί.» δήλωσε ο κ. Κλάους Ρέντγκιντ. Πρόσθεσε σε χώρες όπως η Ελλάδα δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να μειώσουν τις δαπάνες και να προχωρήσουν σε ισχυρή μείωση των μισθών, προκειμένου να προωθήσουν την οικονομική ανταγωνιστικότητα. Η πικρή αλήθεια είναι ότι το βιοτικό επίπεδο θα πρέπει να μειωθεί σε αυτές τις χώρες, πράγμα που δυστυχώς είναι αναπόφευκτο για τις περισσότερες χώρες που βρίσκονται σε μπελάδες.

Πάντως, η τελική δοκιμή είναι να δούμε αν τα κράτη που αντιμετωπίζουν προβλήματα μπορούν να επιστρέψουν στις αγορές, η οποία θα πρέπει πιθανότατα να συμβεί αν συνεχίσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός, με € 440 δις € επί του παρόντος, δεν θα είναι αρκετά αν η Ισπανία και η Ιταλία έπρεπε να βασίζονται σε ένα σχέδιο βοήθειας. Για το λόγο αυτό οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αποφάσισαν στην Ευρώπη τον Ιούλιο να χορηγήσουν νέες εξουσίες και πόρους για να το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Η ψηφοφορία είναι προγραμματισμένη για τις 29 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, 25 μέλη του κυβερνώντος συνασπισμού στη Γερμανία έχουν ήδη αρνηθεί να στηρίξει το νομοσχέδιο για την επέκταση των αρμοδιοτήτων του EFSF σε μια ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

http://www.euro-info.gr/shownews.asp?news_id=11457

Μαγνητικός κινητήρας μηδενικού κόστους : Η χαραυγή μιας νέας εποχής

Δευτέρα, 12 Σεπτέμβριος 2011 11:00
Μαγνητικός κινητήρας μηδενικού κόστους : Η χαραυγή μιας νέας εποχής

Ο Μαγνητικός Κινητήρας είναι μια πολύ σημαντική και πολύ αρχαία επινόηση, η οποία έχει κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό για πάρα πολλά χρόνια,
και με πολύ κόστος, έτσι ώστε να διατηρήση τα πανίσχυρα πετρελαϊκά καρτέλ μέσα στο παιχνίδι της αγοράς ενέργειας.

Σήμερα, αν και εξακολουθεί να αποσιωπάται ή να υποβαθμίζεται το γεγονός της ύπαρξης του από τα μεγάλα ελεγχόμενα ΜΜΕ, τα σημάδια των καιρών δείχνουν πως έφθασε ο χρόνος να περάση από το πειραματικό στάδιο στην εφαρμογή, έστω και χωρίς την βοήθεια της βιομηχανίας.

Ως προς το τεχνικό μέρος μπορούμε να πούμε μόνο -πολύ γενικά και θεωρητικά-, πως πρόκειται για μία κυκλική συστοιχία πηνίων και μαγνητών, τοποθετημένων γύρω από έναν άξονα σε θέσεις εναλλασσόμενης πολικότητας. Όταν το σύστημα αυτό τεθή σε λειτουργία δεν σταματάει να περιστρέφεται χωρίς την παρεμβολή του ανθρώπου.
Πρόκειται δηλαδή για μια ουσιαστικά αστείρευτη πηγή ενέργειας, μηδενικού κόστους και ταυτόχρονα μηδενικών τιμών μόλυνσης του περιβάλλοντος. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι το γεγονός ότι το πειραματικό στάδιο έχει σχεδόν ξεπεραστεί και μένει να δούμε τις εφαρμογές που θα έχη η τεχνολογία αυτή , όσο και τις επιπτώσεις τους στην γενική εικόνα του κόσμου όπως τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Πρώτα από όλα, διαθέτοντας ένα μεταφερόμενο κινητήρα που δεν χρειάζεται να ενωθή με κανένα ηλεκτρικό ή άλλο δίκτυο παροχής για να λειτουργήση, θα μπορούσαμε να τροφοδοτήσουμε με μηδενικού κόστους ενέργεια σταθμούς αφαλάτωσης του θαλασσινού νερού και να εξασφαλίσουμε την χωρίς κόστος μεταφορά του σε οποιαδήποτε περιοχή. Μια τέτοια αστείρευτη πηγή νερού, θα μπορούσε να αρδεύση απέραντες άνυδρες και ακαλλιέργητες εκτάσεις με αποτέλεσμα την μετατροπή του πλανήτη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σε έναν καταπράσινο παράδεισο !!

Η εφαρμογή της μετάδοσης της κίνησης με μαγνητικούς κινητήρες στα οχήματα (έχει ήδη πραγματοποιηθεί πειραματικά) θα φέρη επανάσταση στις συγκοινωνίες και το κυριώτερο : Σχεδόν θα εκμηδενίση τα κόστη παραγωγής και μεταφοράς αγαθών με αποτέλεσμα την κάθετη άνοδο του βιοτικού επιπέδου για ξεκίνημα.

Η απεξάρτηση της παραγωγής από την κατανάλωση υλικών πηγών ενεργείας, εκτός των άλλων θα σημάνη και την πλήρη ανατροπή των γεωπολιτικών ισορροπιών σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Βεβαίως είναι αυτονόητο ότι τα πανίσχυρα καρτέλ που ελέγχουν όλες τις μορφές ενέργειας σήμερα, δεν πρόκειται να παραδώσουν αμαχητί την απόλυτη κυριαρχία που κατέχουν επάνω σε κάθε οικονομική, πολιτική, πνευματική και κυρίως σε κάθε επιστημονική δραστηριότητα. Με δεδομένο ότι τα κέντρα εξουσίας τους γνώριζαν πάντα και με κάθε λεπτομέρεια τις δυνατότητες της τεχνολογίας αυτής, βλέποντας την ως επερχόμενη λαίλαπα που θα σαρώση τις τεχνολογίες αναλωσίμων καυσίμων του περασμένου αιώνα, έχουν ξοδέψει απίστευτα ποσά σε μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα υπέρ ενός σχεδίου με το οποίο ελπίζουν να ανατρέψουν την δυναμική αυτής της τεχνολογίας : Την κατοχύρωση εναλλακτικών, αλλά ελέγξιμων μορφών ενεργείας για την δημιουργία ενός μελλοντικού, δήθεν 'οικολογικού' παραδείσου.

Με υποσχέσεις σχεδιάζουν να παραπλανήσουν για μία ακόμη φορά την ανθρωπότητα με σκοπό να προκαλέσουν μια σύγχυση μεταξύ των 'πρασίνων' πηγών ενεργείας και να στρέψουν τα βλέμματα του κόσμου σε 'καθαρές' πηγές που όμως όλες απαιτούν μόνιμα εγκατεστημένες και φυσικά πολυδάπανες εγκαταστάσεις (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες κλπ) και οι οποίες βεβαίως έχουν εκ των προτέρω κατοχυρωθεί από τα νεοταξικά καρτέλ και τους πολιτικούς υφισταμένους τους. Είναι ο μοναδικός τρόπος να περισώσουν την κυριαρχία τους και ταυτόχρονα να συντηρήσουν την ψευδαίσθηση στους υπηρέτες τους πως ελέγχουν τις πηγές κάθε μορφής πλούτου. Αυτό μάλιστα το θεωρούν ως το πιο σημαντικό, διότι χωρίς αυτούς είναι ανίσχυροι.

Το πλεονέκτημα όμως του μαγνητικού κινητήρα να είναι οικονομικά προσιτός, μεταφερόμενος και αυτόνομος σε σχέση με τον χώρο που βρίσκεται, είναι απόλυτα καταστρεπτικό για τα παραπάνω σχέδια. Πολύ σύντομα θα ζήσουμε όλοι τα αποτελέσματα αυτής επερχόμενης επανάστασης και καλό είναι να είμαστε σε θέση να διαχωρίζουμε τα 'πράσινα' και δήθεν 'οικολογικά' οράματα των δυναστών μας από την δυναμικότητα μιας πραγματικής απαλλαγής του πλανήτη από τις μολυσματικές μεθόδους μετατροπής αναλώσιμων υλικών σε ενέργεια.

Κώστας Σκανδάλης

Μερικά μόνο από τα πάμπολλα βίντεο που ήδη κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο :







Πηγή...
.-

Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=44225:2011-09-12-110000&catid=35:ekpompes&Itemid=222#ixzz1XnGPl8sb

Η δολοφονία της γλώσσας οδηγεί στη λαϊκή υποταγή

 
Η δολοφονία της γλώσσας οδηγεί στη λαϊκή υποταγή

...Ο Δρόμος είχε τη δική του ιστορία, ήταν μια λέξη μοναχά "Ελευθερία"


Ο στόχος κάθε ολοκληρωτικού καθεστώτος είναι η υποταγή της πλειοψηφίας μέσω της στέρησης γνώσης και έκφρασης. Σε αυτό το πλαίσιο δράσης, το υπερόπλο που ονομάζεται γλώσσα πρέπει να παραμείνει κτήμα μιας Ελίτ. Οι μάζες πρέπει να στερηθούν τον τρόπο δημιουργικής και ελεύθερης έκφρασης ώστε η νόηση και η παιδεία τους να είναι απόλυτα ελεγχόμενες και στείρες. Γι' αυτό παραδοσιακά κάθε προοδευτική κίνηση είχε ως βασικό αίτημα την παιδεία, όχι ως προς τα κονδύλια αλλά το δικαίωμα ελευθερης διακίνησης της Γνώσης.

Το φαινόμενο ελέγχου της ανθρώπινης επικοινωνίας είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Στην Ελλάδα όμως ο χώρος της παιδείας ήταν ανέκαθεν στο στόχαστρο για συγκεκριμένους λόγους που επικεντρώνονται στη ιδιαίτερη φύση της Ελληνικής γλώσσας.Η Ελληνική κατέχει την πρώτη θέση στο βιβλίο Γκίνες με 5,000,000 λέξεις και άνω των 80 εκατομμυρίων λεκτικών τύπων. Αντίστοιχα η Αγγλική έχει μόλις 490,000 λέξεις. Ακόμα και βάσει του μοντέρνου λεξικού Webster, η Αγγλική γλώσσα φαίνεται να έχει δανειστεί πάνω από 40,000 Ελληνικές λέξεις. Φανταστείτε ότι από όλες τις Σλαβικές διαλέκτους μαζί έχει δανειστεί μόλις 34 (!) ενώ λ.χ από την Τουρκική 57. Αντίστοιχη και μεγαλύτερη είναι η επιρροή στην Γαλλική, που οδήγησε τον Γάλλο ιστορικό J.P. Vernant να δηλώσει ότι "οι Έλληνες μας εφηύραν" (1997).

Η ίδια πολιτική ακρωτηριασμού Εθνικών γλωσσών όπως είπαμε είναι παγκόσμια πρακτική εμπνευσμένη από την απάνθρωπη ιμπεριαλιστική Βρεταννική αποικιοκρατία που συνεχίζεται από την πλανητική πλέον αυτοκρατορία του καπιταλισμού. Ο άμεσος στόχος είναι εμφανής: Η αποδυνάμωση της ανθρώπινης έκφρασης και σκέψης δημιουργεί τον ιδεατό υπήκοο του νέου καθεστώτος όπου αυτοσκοπός είναι η ταύτιση της ευτυχίας όχι με τη δημιουργία αλλά την κατανάλωση. Ποιά πολυεθνική άραγε δεν θα ονειρευόταν ένα παγκόσμιο πελατολόγιο όπου η διανομή των προϊόντων της θα γινόταν χωρίς αντίδραση ή αμφισβήτηση;

Εκεί αποσκοπούσαν και οι εγκάθετοι της "διανόησης" με αριστερή προβιά που προσπάθησαν έντεχνα να συκοφαντήσουν την εκάστοτε Εθνική γλώσσα προσδίδοντας της ταξικό χαρακτήρα: Ο πλούτος της γλώσσας ταυτίστηκε με τον ταξικό πλούτο ενώ ο σωστός προλετάριος έπρεπε να χρησιμοποιεί την απλοποιημένη "προλεταριακή" γραμματική. Τι γελοίος τρόπος για την ηλιθιοποίηση και υποδούλωση της πλειοψηφίας!  Το επιχείρημα όχι μόνο αυτοαναιρείται με μια μελέτη της Ποντιακής ή της Κυπριακής διαλέκτου (τι πλούτος) αλλά και από την φύση της ταξικής πάλης με Μαρξιστική ή άλλη προσέγγιση.

Ο ίδιος ο Στάλιν το 1950 διαβλέποντας τη σύνδεση καπιταλισμού - εκφυλισμού της γλώσσας έγραψε:

"Δεν υπάρχει γλώσσα ταξική, γλώσσα του λαού παρά μόνον γλώσσα εθνική. Υπαρχει δημοτική που πρέπει σταδιακά να παραμεριστεί προς όφελος της ιστορικής εθνικής γλώσσας" και συμπληρώνει " Ισχυρίζονται (οι εγκάθετοι) πως κάθε ταξική γλώσσα έχει την ταξική γραμματική της ήτοι προλεταριακή γραμματική και αστική γραμματική. Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Στην εθνική γλώσσα υποτάσσονται οι διάλεκτοι ως κατώτερες μορφές". (Περί Γλωσσολόγων, 28/7/1950).

Ιδιαίτερα γλώσσες όπως η Ελληνική και η Κινέζικη, οι μόνες ζώσες εδώ και 4,000 χρόνια σύμφωνα με τον Ισπανό ιστορικό Francisco Adrados, αποτελούν μήτρα δημιουργίας ευρύτερου πλέγματος γλωσσών που σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη Μητρική. Κατά τον Adrados οι περισσότερες γλώσσες του πλανήτη σήμερα θεωρουνται κρυφοελληνικές γεγονός που αποδεικνύεται από τα τμήματα Ελληνικών σπουδών ανά τον κόσμο.

Thomas Macaulay

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ιμπεριαλιστικού σχεδιασμού είναι η περίπτωση της Ινδίας και των Σανσκριτικών. Τα Σανσκριτικά είναι η μήτρα των 150 και πλέον διαλέκτων που ομιλούνται στην Ινδία και θα μπορούσε να είναι η ενωτική Λαϊκή γλώσσα, όπως ακριβώς έγινε στο Ισραήλ με την αρχαία Εβραϊκή). Εκεί ανέλαβε δράση ο βαρώνος Θωμάς Μακώλαιυ (Thomas Babington Macaulay, 1800 - 1859) ο αποκαλούμενος Πάπας της Βρεταννικής παιδείας των Ινδιών. Οργάνωσε την παιδεία της κατεχόμενης χώρας με σκοπό την κατασκευή μιας ελίτ Ινδών Εξευρωπαϊσμένων κλώνων. "Μιας τάξης ανθρώπων που θα είναι οι ενδιάμεσοι φορείς μεταξύ ημών, των επικυριάρχων και των εκατομμυρίων που διοικούμε". Ένα "Κολωνάκι" λοιπόν με σκοπό να δυτικοποιήσει παιδεία, συνήθειες και ήθη.

Αυτό ακριβώς το Κολωνάκι (με την ομώνυμη έδρα μάλιστα!) που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, για το οποίο διατέθηκαν πακτωλοί χρημάτων με σκοπό την αντίστοιχη εξευτελιστική διάβρωση. Επιστρατεύτηκαν απίστευτες περσόνες τύπου Κωστόπουλου για να περάσουν ένα life - style γκλαμουριάς και αγαμίας με όπλο την αμορφωσιά. Το "θέλω να γίνω σιτάρ", αστείρευτη πηγή γέλιου στις παλιές Ελληνικές ταινίες έγινε επίσημη γλώσσα του Αθηναϊκού νεοαστικού κράτους και προωθήθηκε στους ιθαγενείς με χάντρες (πολύχρωμα εξώφυλλα) και τσόντα. Καρπαζοεισπράκτορες και λοβοτομημένοι Αυνάνες καθιερώθηκαν σαν status symbol με κοινό παράγοντα την ακρωτηριασμένη δυνατότητα έκφρασης και άφθονο χρήμα. Αποτέλεσμα;

Σύμφωνα με πρόσφατη μέτρηση της Alco για το Ινστιτούτο επικοινωνίας, το 64,8% των κατοίκων της Αττικής χρησιμοποιεί ξενικές λέξεις στην καθημερινή του ομιλία! Το ποσοστό πέφτει αισθητά στην επαρχία, αλλά είπαμε, γεωγραφικό το "Κολωνάκι" των συμπλεγματικών.

Ποιά Αριστερά; Το υπόβαθρο αυτής της εξαθλίωσης είχε θεμελιωθεί νωρίτερα βέβαια με τις απίστευτες ενέργειες του 1910 αλλά κυρίως του 1976 όπου η Ελληνική Δεξιά έδειξε το απεχθές της πρόσωπο ακρωτηριάζοντας την Ελληνική γλώσσα με την προκλητική ανοχή της Αριστεράς. Μιας Αριστεράς που από θεματοφύλακας της ελεύθερης και ποιοτικής παιδείας, έγινε δεκανίκι του καπιταλισμού ακυρώνοντας αγώνες δεκαετιών. Το "ψωμί, παιδεία, ελευθερία" έγινε "φεράρι για τους πρυτάνεις, κλειστό πανεπιστήμιο και φασισμός στα ιδρύματα". Το ταγάρι της Πόπης Τσουκάτου (αντιφασιστική, αντιιμπεριαλιστική πρωτοβουλία) έγινε Λουί Βιτόν και βόλτες μεταξύ Μυκόνου και Κολωνακίου. Powered by Siemens.

Το έγκλημα έγινε με την συνενοχή των καπηλευτών της γενιάς του Πολυτεχνείου και οδήγησε τον Κορνήλιο Καστοριάδη να δηλώσει αηδιασμένος:  " Αν δεν θέλετε κύριοι του υπουργείου να κάνετε φωνητική ορθογραφία τότε πρέπει να αφήσετε τους τόνους και τα πνεύματα γιατί αυτοί που τους βάλανε ήξεραν τι έκαναν. Δεν υπήρχαν στα αρχαία Ελληνικά γιατί απλούστατα υπήρχαν μέσα στις ίδιες τις λέξεις. Αυτά τα κτήνη, τα τετράποδα που έκαναν αυτές τις μεταρρυθμίσεις δεν ξέρουν τι είναι γλώσσα. Η κατάργηση των τόνων και των πνευμάτων είναι η κατάργηση της ορθογραφίας που τελικά είναι η καταστροφή της συνέχειας. Ήδη τα παιδιά δεν μπορούν να καταλάβουν Καβάφη, Σεφέρη, Ελύτη γιατί αυτοί είναι γεμάτοι από τον πλούτο των αρχαίων Ελληνικών. Δηλαδή πάμε να καταστρέψουμε ότι χτίσαμε. Αυτή είναι η δραματική μοίρα του σύγχρονου Ελληνισμού". Βόλος, 1989.

Επιμένουμε σε αυτή τη χώρα να ζούμε σε έναν μίζερο μικρόκοσμο με μίζερες επιδιώξεις που συνεπάγονται μίζερα όνειρα. Έτσι και στο θέμα της ΕΕ δεν έχουμε αντιληφθεί ότι είμαστε ένα παράρτημα μιας πολυεθνικής που αν θέλει να έχει τη στοιχειώδη ευημερία για τους πολίτες της πρέπει να αγωνιστεί για το εδώ μαγαζί και όχι για τις ιδεοληψίες ή τα κομματικά συμφέροντα του καθενός. Τρανταχτό παράδειγμα των αρλεκίνων που στέλνουμε στην Ευρωβουλή (και φαίνεται μας αντιπροσωπεύουν επάξια) είναι η αντίδραση των Ελλήνων ευρωβουλευτών στην πρόταση Ισπανών (!!) συναδέλφων τους να ψηφιστεί η Αρχαία Ελληνική ως επίσημη γλώσσα της ΕΕ. Την αγνόησαν επιδεικτικά και τις τρεις φορές που κατατέθηκε!

Ναι μεν ο επερχόμενος παγκόσμιος πολιτισμός αποσκοπεί στην επιβολή μιας παγκόσμιας γλώσσας, είναι όμως στο χέρι μας, στην καθημερινότητα μας να δράσουμε όχι ως ανάχωμα αλλά ως δημιουργοί και ενεργοί φορείς ενός πολιτισμού βασιζόμενου στην Ανθρωπιστική παιδεία που μας έχουν στερήσει. Και ο αγώνας αυτός είναι απλός, καθημερινός και όμορφος.

Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=44223:2011-09-10-110000&catid=50:mathaino-tin-ellada&Itemid=337#ixzz1Xn680kKB

Αίγυπτος: Η λεπτομέρεια που συντάραξε τον Μπεν. Νετανιάχου

Αποστολή με email Αποστολή με email |
Οι ισραηλινές εφημερίδες δημοσιεύουν περισσότερες λεπτομέρειες για την διαχείριση της κρίσης στην πρεσβεία τους στο Κάιρο της Αιγύπτου από ισραηλινής πλευράς, αποκαλύπτοντας το δραματικό παρασκήνιο της πολιορκίας…
Οι έξι φύλακες της ισραηλινής πρεσβείας, εκπαιδευμένα μέλη των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων επιχείρησαν να εφαρμόσουν το σχέδιο που προέβλεπε την προσπάθεια να ανέβουν στην ταράτσα του κτιρίου ευελπιστώντας στη διάσωσή τους από τις ισραηλινές ή τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις. Δυστυχώς γι’ αυτούς, ενδεχομένως όμως κι ευτυχώς, αν κριθεί εκ του αποτελέσματος, η ταράτσα είχε καταληφθεί από 50 περίπου διαδηλωτές οι οποίοι είχαν προλάβει να ανέβουν.
Οι εγκλωβισμένοι κλειδώθηκαν πίσω από μια σιδερένια πόρτα και δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε άλλο παρά… υπομονή. Την ίδια στιγμή βρίσκονταν σε ανοιχτή επικοινωνία με τον θάλαμο επιχειρήσεων των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, όπου είχε σπεύσει άμεσα και ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Οι Ισραηλινοί φύλακες φέρονται να έριξαν με τα όπλα που είχαν στον αέρα για εκφοβισμό. Ταυτόχρονα όμως ετοιμάζονταν και για τα χειρότερα, γνωρίζοντας ότι αν έπεφταν στα χέρια των Αιγύπτιων το μέλλον τους θα διαγραφόταν τουλάχιστον αβέβαιο… Ένας Ισραηλινός που δεν πρόλαβε να μπει στο δωμάτιο πίσω από τη σιδερένια πόρτα, ξυλοκοπήθηκε αγρίως, αν και στη συνέχεια η ανακοίνωση δεν αναφέρθηκε ούτε σε τραυματισμό, ενδεχομένως στην προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης.
Η λύση της πολιορκίας ήρθε μερικές ώρες αργότερα όταν οι αιγυπτιακές ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στο κτίριο και μετέφεραν τους Ισραηλινούς σε ασφαλές σημείο, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στο αεροδρόμιο όπου είχαν φθάσει δύο αεροσκάφη για να τους παραλάβουν.
Οι ώρες που προηγήθηκαν όμως αποτέλεσαν δοκιμασία για τον ισραηλινό πρωθυπουργό, ο οποίος επικοινώνησε άμεσα με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα πιέζοντάς τον ασφυκτικά να παρέμβει όπως τελικά και έπραξε. Ποιο ήταν όμως το «μυστικό» που φόρτισε συναισθηματικά τον ισραηλινό πρωθυπουργό;
Κάποια στιγμή ακούστηκε να μιλά προς τον αρχηγό της ομάδας φρούρησης της πρεσβείας λέγοντάς του ότι το κράτος του Ισραήλ θα πράξει ότι είναι δυνατόν ώστε να επιστρέψουν ασφαλείας στην πατρίδα τους. Η λεπτομέρεια που φαίνεται ότι ξέφυγε ακόμη και από τον ισραηλινό Τύπο, ήταν το όνομα του επικεφαλής της ομάδας ασφαλείας: λεγόταν Γιόναταν.
Το όνομα αυτό είχε και ο αδελφός του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας της πλέον φημισμένης ομάδας των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, της περίφημης Sayeret Matkal, η οποία απελευθέρωσε τους 246 αιχμαλώτους της τρομοκρατικής επίθεσης που δέχθηκε πτήση της AIR FRANCE, που εκτελούσε την πήση Παρίσι-Τελ Αβίβ με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα, και βρισκόταν στο Έντεμπε της Ουγκάντας. Ο Γιόναταν Νετανιάχου σκοτώθηκε στην επιχείρηση αυτή μένοντας στην Ιστορία και γράφοντας το όνομά του στο πάνθεο των ηρώων του εβραϊκού κράτους, στον αγώνα για επιβίωση που διεξάγει, ανεξαρτήτως της τοποθέτησης υπέρ ή κατά την οποία μπορεί να έχει ο καθένας. Απόφοιτος του Χάρβαρντ στη φιλοσοφία και τα μαθηματικά, παντρεύτηκε το 1967 (πόλεμος των Έξι Ημερών) και το 1968 επέστρεψε στο Ισραήλ και το εβραϊκό πανεπιστήμιο για να είναι στην πατρίδα του. Την ακαδημαϊκή ζωή την άντεξε μόλις ένα χρόνο… επέστρεψε στη μεγάλη του αγάπη που ήταν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Ήταν μόλις 30 χρονών και το ημερολόγιο έδειχνε 4 Ιουλίου 1976. Είχε τιμηθεί τρία χρόνια νωρίτερα για ανδραγαθήματα κατά τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, το 1973, όταν το Ισραήλ αιφνιδιάστηκε από τα αραβικά στρατεύματα και στις αρχικές φάσεις του πολέμου κινδύνευσε αυτή καθεαυτή η ύπαρξή του, έως ότου τα δεδομένα αναστράφηκαν δραματικά…
Να σημειωθεί, ότι στην δύναμη ελίτ των ισραηλινών χερσαίων δυνάμεων υπηρέτησε και ο Μπανιαμίν Νετανιάχου, μαζί και ο τρίτος αδελφός των Γιόνο και Μπενιαμίν. Ο εν ζωή Γιόναταν, από την πρεσβεία στο Κάιρο είχε να ζητήσει μόνο ένα πράγμα από τον πρωθυπουργό του: Αν σκοτωθώ, του ανέφερε, θέλω να πείτε από κοντά τα μαντάτα στην οικογένειά μου, όχι από το τηλέφωνο…
Άραγε πόσοι Έλληνες πολιτικοί υπηρέτησαν με τόσο πάθος την πατρίδα τους και δεν υπέκυψαν στη… λούφα και παραλλαγή; Ότι και να καταλογίζεις σε τέτοιους ανθρώπους – και καλώς ασκείται δριμύτατη κριτική – τα διαπιστευτήριά τους τα έχουν δώσει…
http://www.defence-point.gr/news/?p=19444