Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Προς αναθεώρηση η σύμβαση για τα υποβρύχια

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_ghd2F6S0ijRfGj8UZBssxQa13N8XmB4aO2pp3xBsTGUk4-tiEN2rdJYDbXSzOzK-Wy60dH0j0u93MguYA7uyNC5Y00M6L86LLglOgL6a7CSu0ON5TYoRAj31QQ7SehaJDoQzuPAn_pgx/s320/tromaktiko.jpg
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου...
με τον Πρόεδρο της PrinInvest Group, κ. Ισκαντάρ Σάφφα, μετά από αίτημά του.

Κατά τη συνάντηση αυτή, ο κ. Αβραμόπουλος έθεσε τις θέσεις και τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως αυτές παρουσιάσθηκαν και αποφασίσθηκαν στη Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, αναφορικά με το θέμα της κατασκευής και παράδοσης των 4 Υποβρυχίων, που βρίσκονται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς και των 2 Υποβρυχίων, η κατασκευή των οποίων, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, 3 είναι τα θετικά στοιχεία που προέκυψαν από τη συζήτηση.

Πρώτον, για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των ναυπηγείων συζητούν για αναθεώρηση της σύμβασης για τα υποβρύχια, που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση, προς όφελος του ελληνικού δημοσίου.

Δεύτερον, για να δοθούν στο εξής χρήματα από το κράτος θα πρέπει αν υπάρξει παραγόμενο έργο από τα ναυπηγεία.

Και τρίτον, αποφασίσθηκε να ανατεθεί σε Επιτροπές Ειδικών των δύο πλευρών, η επεξεργασία των θεμάτων που έχουν ανακύψει στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης, που θα διασφαλίζει την άμεση παράδοση των Υποβρυχίων στο Πολεμικό Ναυτικό, θα κατοχυρώνει την προοπτική και τη βιωσιμότητα των Ναυπηγείων, επ’ ωφελεία των εθνικών συμφερόντων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης και ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ κ. Δημήτρης Γεωργιόπουλος

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Συγκλονίζει το χαμένο βίντεο από την καταστροφή της Σμύρνης | Madata.GR

Συγκλονίζει το χαμένο βίντεο από την καταστροφή της Σμύρνης
Άλλοι θεωρούν πως είναι ένας απλός συνωστισμός σε λιμάνι. Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι αυτό το βίντεο αποτελεί ένα χαμένο και εξαιρετικά πολύτιμο ιστορικής αξίας ντοκουμέντο από την καταστροφή της Σμύρνης.
Ο δημιουργός αυτού του ντοκιμαντέρ είναι ο George Magarian. Γεννήθηκε το 1895. Εργάστηκε ως διευθυντής στο παράρτημα του Ικονίου της ΧΑΝ (Χριστιανική Αδελφότης Νέων) και την χρονική περίοδο των γεγονότων στη Μικρά Ασία το 1922, προσπάθησε με δραστηριότητες να ανακουφίσει τα θύματα της τραγωδίας. Επιπλέον χρησιμοποιώντας μηχανή 35 mm, κινηματογράφησε εικόνες της ανθρωπιστικής καταστροφής, σε Σμύρνη, Αθήνα αλλά και Πειραιά.
Όλοι αγνοούσαν την ύπαρξη αυτού του βίντεο διότι ήταν φυλαγμένο για τουλάχιστον 60 χρόνια στο σπίτι της συζύγου του. Ώσπου το 2008 ο εγγονός του Robert Davidian, "ανακάλυψε" το ντοκουμέντο και το μετέτρεψε σε ψηφιακή μορφή για να το σώσει.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο…
- http://vimeo.com/10069165

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης έτοιμο να εκραγεί (;) | tsantiri

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης έτοιμο να εκραγεί (;)
«Οι σεισμοί δεν προειδοποιούν, το ηφαίστειο όμως … προειδοποιεί» - είπε το πρωί, μιλώντας στην ΕΡΑ Ηρακλείου, ο καθηγητής του εργαστηρίου γεωφυσικής και σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Φίλιππος Βαλιανάτος, αναφερόμενος στην πρωινή ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην Κρήτη αλλά και την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Σαντορίνης.
Ο κ.Βαλλιανάτος ανέφερε ότι ο σεισμός είναι μεν ένας φυσιολογικός σεισμός για τα δεδομένα της Κρήτης, αυτό που προβληματίζει, δε, είναι η ιδιαίτερη σεισμική δραστηριότητα στο Αιγαίο. «Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι αρχίζει να φουσκώνει … το κέικ της Σαντορίνης» – είπε ο Φ.Βαλλιανάτος, παρομοιάζοντας το ηφαίστειο με ένα κέικ, το οποίο έχει παραμορφωθεί φουσκώνοντας.
Ο καθηγητής αναφέρθηκε στην ευρύτερη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται το τελευταίο 6μηνο στην περιοχή της Σαντορίνης, όπου μόνο το τελευταίο 24ωρο έχουν σημειωθεί 20 σεισμικές δονήσεις, εντάσεως ως και 3,5 ρίχτερ, οι οποίες, όμως, σύμφωνα με τον κ. Βαλλιανάτο συνιστούν μια προειδοποίηση ότι ενδέχεται «κάτι να συμβεί», ενώ παραπέμπει στη δεκαετία του ’50, οπότε είχε παρουσιαστεί ένα παρόμοιο φαινόμενο που είχε «φέρει» έναν πολύ ισχυρό σεισμό.
Tί γίνεται με την Κρήτη; «Όταν παίρνει φωτιά το σπίτι του γείτονα, φυσικό είναι να ανησυχείς κι εσύ» - είπε ο Φ. Βαλλιανάτος, τονίζοντας ότι αν και οι σεισμοί δεν προειδοποιούν, το ηφαίστειο προειδοποιεί! Όπως είπε, οι αρχές έχουν ήδη ειδοποιηθεί, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι και να έχουν εξετάσει σενάρια και τρόπους αντίδρασης, γιατί ακόμη και η πιο «απλή» εκδοχή, το να αρχίσει να βγαίνει τέφρα από το ηφαίστειο, θα έχει συνέπειες, επηρεάζοντας – αν μη τί άλλο – τα αεροπορικά δρομολόγια.
ΠΗΓΗ: cretalive.gr
Διαβάστε επίσης: Σενάριο τρόμου από Τούρκο καθηγητή για σεισμό 7,2 Ρίχτερ στο Αιγαίο!

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Extremely Important Νews........but we have to take advantage of it as a Country ......c


Extremely Important Νews........but we have to take advantage of it as a Country..........

Oι δικοί μας όμως δεν έχουν καταλάβει τίποτα ακόμη.....αρκεί να σας πώ ότι η οδηγία της Ε.Ε. λέει όταν μία Εταιρεία ζητάει με δικιά της πρωτοβουλία ένα θαλάσσιο οικόπεδο για να επενδύσει τα κράτει μέλη είναι αμέσως υποχρεωμένα να προχωρήσουν αμέσως στις διαδικασίες παραχώρησης δικαιωμάτων Επένδυσης. Ο Μανιάτης "ΠΑΡΑΝΟΜΑ" και με "μικρά γράμματα" τροποίησε μέσα σε ένα τεράστιο πολυνομοσχέδιο την διάταξη της οδηγίας προσθέτοντας "όταν μία Εταιρεία ζητάει με δικιά της πρωτοβουλία ένα θαλάσσιο οικόπεδο είναι στη διάκριση του αρμόδιου Υπουργού να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες παραχώρησης δικαιωμάτων.......
Και περιμένουμε οι άνεργοι να βρούν δουλειά ή η DELEK + GAZPROM ή η NOBLE να πάρουν απάντηση στις απόρρητες αιτήσεις τους προς το Μανιάτη Νότια της Κρήτης............
Εάν δεν χυθεί αίμα δεν θα γίνει απολύτως τίποτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Απόφαση σταθμός Ευρωπαϊκού δικαστηρίου Κοινοτήτων για την κυπριακή ΑΟΖ

19 Ιανουαρίου 2012, 20:19 EET
Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου
Σε απόφαση- σταθμό που θωρακίζει την κυπριακή ΑΟΖ προχώρησε το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Συγκεκριμένα μέσω σχετικής νομολογίας, η σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το διεθνές δίκαιο της θάλασσας καθίσταται πλεον και δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική καθώς η Τουρκία όπως είναι γνωστό αποφεύγει να υπογράψει τη συγκεκριμένη σύμβαση, όμως, ως χώρα που θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ, θα πρέπει να εφαρμόσει πλήρως το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και ότι αυτό περιλαμβάνει.
Η Κύπρος αποκτά πια ακόμη ένα όπλο άσκησης πίεσης στην Τουρκία και σ' ο,τι αφορά το σεβασμό της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της.
Οι πρόνοιες που περιλαμβάνει το δίκαιο της θάλασσας περιλαμβάνουν τα εξής:
Η υφαλοκρηπίδα συνιστά φυσική προέκταση υπό τη θάλασσα του παράκτιου κράτους. Το παράκτιο κράτος ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα επί της υφαλοκρηπίδας του προς τον σκοπό της εξερευνήσεως και εκμεταλλεύσεως των φυσικών πόρων της.
Μόνο το παράκτιο κράτος έχει δικαίωμα να τοποθετεί πλατφόρμες στη θαλάσσια περιοχή της υφαλοκρηπίδας του και οι εργασίες για εκμετάλλευση φυσικών πόρων στην υφαλοκρηπίδα πρέπει να λογίζονται ως εργασίες επί του εδάφους.
Η απόφαση αυτή ευνοήθηκε και από Ολλανδό νοσοκόμο που εργαζόταν σε εξέδρα άντλησης φυσικού αερίου. Το ερώτημα που κλήθηκε να απαντήσει το Δικαστήριο αφορούσε κατά πόσο ο εργαζόμενος, έχει τα ίδια δικαιώματα με εργαζόμενο επί του εδάφους της ίδιας χώρας.

Τσούζουν… κάποιους ο φράκτης και η τάφρος στον ‘Εβρο…

Πέντε μήνες θα διαρκέσει η κατασκευή του 12 χιλιομέτρων φράκτη στον Έβρο για την αντιμετώπιση του κύματος λαθρομεταναστών.

Ο τουρκικός τύπος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην τελετή υπογραφής της σύμβασης κατασκευής που έγινε τις προάλλες μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της εταιρείας Dagres-ATE και επιχειρεί να συνδέσει τον φράχτη με την τάφρο που έχει ξεκινήσει ο στρατός κατά μήκος των συνόρων.:

Η Vatan στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο « Η Αθήνα θα περικυκλώσει τα σύνορα με ατσάλινα συρματοπλέγματα» γράφει ότι για το συρματόπλεγμα στα ελληνοτουρκικά σύνορα όπως και ότι …έφθασε στο τέλος και το χαντάκι των 120 χιλιομέτρων με σκοπό την παρεμπόδιση των λαθρομεταναστών και των τουρκικών αρμάτων (τανκς).

Βέβαια ούτε τελείωσε η ανιαρματική τάφρος ούτε αμιγώς για τα εχθρικά τανκς είναι : Το έργο είναι αναπτυξιακό και αντιπλημμυρικό. Αλλά και η σύνδεση και η εμμονή εμφάνισης της τάφρου ως αποκλειστικά στρατιωτικού έργου δείχνει την αμηχανία της Αγκυρας και για τα δύο έργα. Γιατί την …κόφτει όμως; Είτε έτσι είτε αλλιώς αυτοί ούτε λαθρομετανάστες στέλνουν στην Ελλάδα ούτε έχουν βλέψεις στην Θράκη… Η μήπως και το ένα και το άλλο έργο τους χαλάει κάποια σχέδια;