Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

"Η τραγωδία να είσαι στρατιωτικός στην Ελλάδα"!Ένας αξιωματικός την περιγράφει επώνυμα


Η τραγωδία του να είσαι στρατιωτικό στην Ελλάδα,μέσα από το κείμενο ενός ανθυπολοχαγού.Ο οποίος μαζί μ΄ όλους τους συναδέλφους του τη βιώνει και άρα μπορεί να την περιγράψει.
Το κείμενό του αποτυπώνει με απόλυτη ακρίβεια πως η χώρα αυτή αντιμετωπίζει τους ανθρώπους που επέλεξαν να την υπηρετήσουν φορώντας στολή και θυσιάζοντας πολλά από τη………..
ζωή τους.
Και δεν είναι μόνο οι περικοπές των ήδη εξαιρετικά χαμηλών μισθών.Θα διαβάσετε τις συγκρίσεις που κάνει με τους μισθούς άλλων δημοσίων υπαλλήλων.Είναι και η φθηνή αντιμετώπιση που είχαν από τις πολιτικές ηγεσίες της χώρας.Από «αναγκαίο κακό» έως «αυτιστικούς» «αντιπαραγωγικούς» τεμπέληδες τους αντιμετώπισαν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι.
Διαβάστε όλο το κείμενο του ανθυπολοχαγού όπως το ανήρτησε στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου

Πριν απο 14 χρόνια περίπου είχε διαφημιστεί μια αναπροσαρμογή στα μισθολόγια των στρατιωτικών που όπως μας έλεγαν θα κατέληγαν σε αυξήσεις τόσο των ανώτατων αξιωματικών  (που τότε ήταν σε επίπεδα ενός κατώτατου υπαλλήλου υπουργείου) , όσο και όλων των άλλων στελεχών (που τότε ήταν σε επίπεδα «Υ.Ε. καθαριστριών» του δημοσίου). Τελικά αυτή η αναπροσαρμογή το μόνο που έκανε ήταν να ενσωματώσει όλα τα επιδόματα , που τότε ήταν παρα πολλα, στο μισθό με αποτέλεσμα μηδενικές αυξήσεις  στους περισσότερους ,αλλά και κάποιες μικρές μειώσεις, σε μερικούς.
                  
Από τότε δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα . Κάθε χρόνο βλέπαμε στους μισθούς μας κάποιες μικρές αυξήσεις  συνήθως κάτω απο τον πληθωρισμό (3% το χρόνο και αυτό σε δύο δόσεις 1.5%+ 1,5%). Βέβαια , και επειδή όλοι οι στρατιωτικοί απο την φύση της δουλειάς μας ζούμε στον μικρόκοσμό μας, πάντα μας έκανε εντύπωση πως γίνεται όλοι οι άλλοι να έχουν υψηλότερο βιοτικό επίπεδο απο το δικό μας, με τις διακοπές τους ,τα χόμπι τους, τα ιδιόκτητα σπίτια τους, τα  δεύτερα αυτοκίνητα  τους , τις εξόδους τους κλπ.
               
Η απάντηση δόθηκε πριν απο λίγο καιρό όταν δημοσιοποιήθηκαν όλοι οι μισθοί του δημοσίου τομέα. Ο στρατιωτικός ήταν ο πλέον χαμηλόμισθος από όλους τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους ανεξαρτήτως γραμματικών γνώσεων και σπουδών. Οι διοικητές ολόκληρων μεραρχιών συνεχίζουν να αμοιβονται με μισθό ενός μέσου υπαλλήλου υπουργείου, οι διοικητές μονάδων έχουν ίδιο μισθό με έναν υπάλληλο καθαριότητας του δήμου, και όλοι οι υπόλοιποι κατώτεροι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί δεν έχουν αντίστοιχο μισθό στο δημόσιο τομέα. Και αυτό που κάνει έναν στρατιωτικό να αγανακτεί ακόμα περισσότερο δεν είναι τόσο αυτό, αλλά το γεγονός ότι εργάζεται τέσσερις (4) ώρες περίπου καθε μέρα περισσότερο απο όλους τους άλλους εργαζόμενους, ότι είναι αναγκασμένος να μετακομίζει κάθε δύο ή τρία χρόνια, ότι το ένα τέταρτο του μισθού του κάθε μήνα πηγαίνει για ενοίκιο, ότι δεν υπάρχει δυνατότητα λόγω των συχνών μετακινήσεων να εργαστεί και η σύζυγος αρα να μπεί ένας μισθός ακόμη μέσα στο σπίτι, και φυσικά ότι βλέπει μαζί με αυτόν να ταλαιπωρείται και όλη η οικογένειά του.
              
Και αναγνώριση…….. καμία. Μέχρι πρότινος υπουργοι και στελέχη κομμάτων μας αποκαλούσαν αυτιστικούς , τεμπέληδες, προκλητικούς ,μιας και ήταν κατ’αυτους αδιανόητο πενηντάρηδες να βγαίνουν στη συνταξη (μειωμένη) ενώ κάλλιστα θα μπορούσαμε να δουλεύουμε σε αυτους τους ρυθμούς μέχρι τα ……….εβδομήντα (ε δεν κάναμε δα και κάτι τόσο δύσκολο).
               
Σήμερα η κατάσταση μας είναι τραγική. Ο μισθός μας ( ο ένας και μοναδικος) δεν επαρκεί για να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες.Οι λογαριασμοί μόλις και μετα βίας πληρώνονται ενω αλλες οικονομικές μας υποσχρεώσεις ( φροντιστήρια, εφορίες, χαράτσια μπαινουν στην αναμονή), και βέβαια ούτε λόγος για διακοπές η άλλες »σπατάλες». Και μέσα σε όλα ακούμε για μοιώσεις στα ειδικά μισθολόγια περίπου 12 %. Πως θα γίνει αυτό; Τι μένει πλέον να περικόψουμε;
              
Δεν υπάρχει  η δυνατότητα στους στρατιωτικούς για περαιτερω μειώσεις…. τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης. Το γνωρίζω οτι κάθε κλάδος εργαζομένων συνηθίζει να τραγικοποιεί τα πράγματα και να χρησιμοποιεί ανάλογες εκφράσεις, αλλά η κατάσταση των στρατιωτικών είναι πραγματικά  ΤΡΑΓΙΚΗ.  Δεν έχετε παρα να ρίξετε μια ματιά στούς μισθούς μας και να υπολογίσετε το κόστος ζωης. Είναι πασιφανες.
             
Το γνωρίζουμε ότι η κατάσταση της χώρας είναι τραγική, και ο Ελληνας στρατιωτικός έχει περισσότερο απο όλους το άλλους ανεπτυγμένο το αίσθημα του καθήκοντος   ΑΛΛΑ   έχουμε φτάσει στα όρια μας δεν μπορούμε πλέον να επιβιώσουμε.
 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
  Γκαβαρδίνας Βασίλειος
       Ανθλγος (ΑΠΖ)
συντονιστής Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.

onalert


Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Το σύνθημα έχει τη δική του ιστορία

Η διπλή μετάλλαξη των διαδηλωτών του ’70 σε προύχοντες της εξουσίας κι ενός ουμανιστικού συνθήματος σε μισανθρωπικό.

Βαρουφάκης
Βαρουφάκης
Ίσως ένα από τα πρώτα συνθήματα που φώναξα σε διαδήλωση, τότε στις πρώτες μέρες μετά την πτώση της χούντας, ήταν το «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».
Ήταν το σύνθημα που λάνσαρε ο Ανδρέας Παπανδρέου ως σήμα κατατεθέν του μικρού τότε κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, το οποίο προσπαθούσε να σπάσει τον δικομματισμό Δεξιάς και Κέντρου, διεμβολίζοντας παράλληλα την «παραδοσιακή» Αριστερά. Πέραν των κομματικών ανταγωνισμών της εποχής, επρόκειτο για σύνθημα με βαθιές ρίζες στο ουμανιστικό ρεύμα των δύο προηγούμενων δεκαετιών, καθώς και στον αντιδικτατορικό αγώνα, με σαφείς μάλιστα αναφορές στην Εθνική Αντίσταση της δεκαετίας του ’40.

Το σημείο αναφοράς εκείνου του «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» δεν ήταν τα άτομα ή η «φυλή» αλλά η απαίτηση να αποκτήσει ουσιαστικό λόγο η κοινωνία, ο λαός, θέτοντας τέρμα στην απονομή των προνομίων της εξουσίας από ξένες αντιπροσωπείες συνεπικουρούμενες στο «έργο» τους από τη συστηματική τρομοκρατία του παρακράτους, από τις δολοπλοκίες του Παλατιού, από τις βιαιότητες της Ασφάλειας. Όταν φωνάζαμε με πάθος «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», το συναίσθημά μας δεν είχε τίποτα απολύτως να κάνει με τη φιλοδοξία του αποκλεισμού του «ξένου» ή με την πεποίθηση περί μιας δήθεν ανωτερότητας της φυλής μας. Νιώθαμε ότι ήμασταν «ένα» με τον Αμερικανό διαδηλωτή εναντίον του πολέμου του Βιετνάμ, τον Παλαιστίνιο που πάλευε για το τέλος της κατοχής στη Δυτική Όχθη, τον κάτοικο του Ανατολικού Πακιστάν (Μπαγκλαντές σήμερα) που υπέφερε κάτω από την μπότα του δυτικοπακιστανικού στρατού κ.λπ.

Από τότε κύλησε νερό πολύ στο αυλάκι. Η χροιά της πολιτικής εξουσίας άλλαξε. Τα «πολιτικά αγαθά» υποβιβάστηκαν, ενώ τα χρηματοπιστωτικά είδαν τις «μετοχές» τους ν’ ανέρχονται στα ύψη. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’70, παγκοσμίως, περισσότερη εξουσία είχε ένας τραπεζίτης μεσαίας τράπεζας απ’ ό,τι πρωθυπουργός χώρας. Όπως συμβαίνει με τα επαγγέλματα των οποίων η «χλιδή» είναι αντιστρόφως ανάλογη του αριθμού των γυναικών που καταφέρνουν ν’ αναρριχηθούν στην κορυφή τους (π.χ. διδακτικό προσωπικό σχολείων, δικαστικό σώμα), έτσι και με την πολιτική: όσο μειωνόταν η εξουσία που αποδίδει το υπουργικό αξίωμα (ή η ίδια η πρωθυπουργία), τόσο υποχωρούσαν τα «στεγανά» και τα εν γένει εμπόδια στην αναρρίχηση σε κυβερνητικά πόστα εκείνων με τους οποίους κάποτε διαδηλώναμε μαζί υπέρ της «λαϊκής κυριαρχίας».

Στις δύο δεκαετίες που ακολούθησαν η «λαϊκή κυριαρχία» που είχε εξασφαλιστεί μέσα από την υιοθέτηση συνθημάτων όπως το «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» εκφυλίστηκε στην κομματική ασυδοσία που άφησε τη χώρα ανοχύρωτη μπροστά στην επερχόμενη λαίλαπα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που ξέσπασε το 2008.

Τα ξένα κέντρα εξουσίας δεν χρειάζονταν πλέον ούτε τον στρατό, ούτε το παρακράτος, ούτε την Ασφάλεια, ώστε να έχουν τον «γάιδαρό τους δεμένο»: αρκούσε η «πειθάρχηση» των αγορών, ιδίως των αγορών χρήματος, για να είναι δεδομένο πως καμία πολιτική δεν θα εισαγόταν από την ελληνική κυβέρνηση τέως διαδηλωτών της δεκαετίας του ’70, η οποία θα διακινδύνευε τα συμφέροντά τους. Έτσι, οι τέως διαδηλωτές που χειρίζονταν την εξουσία, αντί να αλλάξουν τον κόσμο, άλλαξαν τους εαυτούς τους, επιδιδόμενοι με μαεστρία στον ραντιερισμό και στο μοίρασμα των ολιγοπωλιακών λαφύρων που τους πρόσφερε απλόχερα η εξουσία μιας μικρής μεν, αλλά «ευρωπαϊκής» χώρας.

Κι όταν ήρθε η κρίση, κανένας από τους μοχλούς της εξουσίας δεν λειτουργούσε πλέον. Χωρίς ερείσματα στη «λαϊκή κυριαρχία», το κόμμα που «ανδρώθηκε» μέσα από το ουμανιστικό «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» του 1974, το ΠΑΣΟΚ, παρέδωσε και τους Έλληνες και την Ελλάδα στην πιο ανόητη πολιτική αντιμετώπισης Κρίσης από την περίοδο 1929-1932 (επί κυβέρνησης Χέρμπερτ Χούβερ στις ΗΠΑ της Μεγάλης Ύφεσης). Μια πολιτική της οποίας το μόνο ουμανιστικό χαρακτηριστικό είναι ότι δεν διακρίνει μεταξύ Ελλήνων, Πορτογάλων, Ισπανών, Ιταλών και Γερμανών εργαζομένων: τους συνθλίβει όλους, τουλάχιστον μακροπρόθεσμα, το ίδιο.

Η Ιστορία, όταν αγνοείς τα μαθήματά της, είναι ιδιαίτερα μνησίκακη αλλά και εφευρετική ως προς την τιμωρία που σου επιφυλάσσει. Για το ΠΑΣΟΚ, που ξεκίνησε τη δική του ιστορία με το «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», επιφύλαξε την απόλυτη ειρωνεία: την αντιστροφή του συνθήματος και τη μετάλλαξή του στο κεντρικό σύνθημα της Χρυσής Αυγής. Με τρόπο που υπενθυμίζει πόσο εύθραυστο είναι το νόημα μιας ακολουθίας λέξεων, το ουμανιστικό σύνθημα που εξέφραζε τη δίψα για αλληλεγγύη μεταξύ λαών που πάσχιζαν ν’ αποκτήσουν φωνή και λόγο μετατράπηκε στο πιο μισανθρωπικό σύνθημα, που στόχο έχει τη νομιμοποίηση της βίας εναντίον του «ξένου», του «άλλου», του «διαφορετικού».

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Τι σημαίνει η ελληνική γλώσσα λίγοι από μας το γνωρίζουν

Τι σημαίνει η ελληνική γλώσσα λίγοι από μας το γνωρίζουν

Σε εξέλιξη η συζήτηση για τη διαχείριση των υδάτων

Σε εξέλιξη η συζήτηση για τη διαχείριση των υδάτων

NATO preparing vast disinformation campaign

by Thierry Meyssan
Member States of NATO and the GCC are preparing a coup d’état and a sectarian genocide in Syria. If you want to prevent these crimes, you should act now: circulate this article on the Internet and alert your elected officials.
Voltaire Network | Damascus (Syria)
+

JPEG - 140.8 kb
In a few days, perhaps as early as Friday, June 15, at noon, the Syrians wanting to watch their national TV stations will see them replaced on their screens by TV programs created by the CIA. Studio-shot images will show massacres that are blamed on the Syrian Government, people demonstrating, ministers and generals resigning from their posts, President Al-Assad fleeing, the rebels gathering in the big city centers, and a new government installing itself in the presidential palace.
This operation of disinformation, directly managed from Washington by Ben Rhodes, the US deputy national security adviser for strategic communication, aims at demoralizing the Syrians in order to pave the way for a coup d’etat. NATO, discontent about the double veto of Russia and China, will thus succeed in conquering Syria without attacking the country illegally. Whichever judgment you might have formed on the actual events in Syria, a coup d’etat will end all hopes of democratization.
The Arab League has officially asked the satellite operators Arabsat and Nilesat to stop broadcasting Syrian media, either public or private (Syria TV, Al-Ekbariya, Ad-Dounia, Cham TV, etc.) A precedent already exists because the Arab League had managed to censure Libyan TV in order to keep the leaders of the Jamahiriya from communicating with their people. There is no Hertz network in Syria, where TV works exclusively with satellites. The cut, however, will not leave the screens black.
Actually, this public decision is only the tip of the iceberg. According to our information several international meetings were organized during the past week to coordinate the disinformation campaign. The first two were technical meetings, held in Doha (Qatar); the third was a political meeting and took place in Riyad (Saudi Arabia).
The first meeting assembled PSYOP officers, embedded in the satellite TV channels of Al-Arabiya, Al-Jazeera, BBC, CNN, Fox, France 24, Future TV and MTV. It is known that since 1998, the officers of the US Army Psychological Operations Unit (PSYOP) have been incorporated in CNN. Since then this practice has been extended by NATO to other strategic media as well.
They fabricated false information in advance, on the basis of a “story-telling” script devised by Ben Rhodes’s team at the White House. A procedure of reciprocal validation was installed, with each media quoting the lies of the other media to render them plausible for TV spectators. The participants also decided not only to requisition the TV channels of the CIA for Syria and Lebanon (Barada, Future TV, MTV, Orient News, Syria Chaab, Syria Alghad) but also about 40 religious Wahhabi TV channels to call for confessional massacres to the cry of “Christians to Beyrouth, Alawites into the grave!.”
The second meeting was held for engineers and technicians to fabricate fictitious images, mixing one part in an outdoor studio, the other part with computer generated images. During the past weeks, studios in Saudi Arabia have been set up to build replicas of the two presidential palaces in Syria and the main squares of Damascus, Aleppo and Homs. Studios of this type already exist in Doha (Qatar), but they are not sufficient.
The third meeting was held by General James B. Smith, the US ambassador, a representative of the UK, prince Bandar Bin Sultan (whom former U.S. president George Bush named his adopted son so that the U.S. press called him “Bandar Bush”). In this meeting the media actions were coordinated with those of the Free "Syrian" Army, in which prince Bandar’s mercenaries play a decisive role.
The operation had been in the making for several months, but the U.S. National Security Council decided to accelerate the action after the Russian President, Vladimir Putin, notified the White House that he would oppose by all means, even by force, any illegal NATO military intervention in Syria.
The operation has a double intent: the first is to spread false information, the second aims at censuring all possible responses.
The hampering of TV satellites for military purposes is not new. Under pressure from Israel, the USA and the EU blocked Lebanese, Palestinian, Iraqi, Libyan and Iranian TV channels, one after the other. However, no satellite channels from other parts of the world were censured.

The broadcast of false news is also not new, but four significant steps have been taken in the art of propaganda during the last decade. 
• In 1994, a pop music station named “Free Radio of the Thousand Hills” (RTML) gave the signal for genocide in Rwanda with the cry, “Kill the cockroaches!” 
• In 2001, NATO used the media to impose an interpretation of the 9/11 attacks and to justify its own aggression against Afghanistan and Iraq. At that time already, it was Ben Rhodes who had been commissioned by the Bush administration to concoct the Kean/Hamilton Commission report on the attacks. 
• In 2002, the CIA used five TV channels (Televen, Globovision, ValeTV and CMT) to make the public in Venezuela believe that phantom demonstrators had captured the elected president, Hugo Chávez, forcing him to resign. In reality he was the victim of a military coup d’etat. 
• In 2011, France 24 served as information ministry for the Libyan CNT, according to a signed contract. During the battle of Tripoli, NATO produced fake studio films, then transmitted them via Al-Jazeera and Al-Arabiya, showing phantom images of Libyan rebels on the central square of the capital city, while in reality they were still far away. As a consequence, the inhabitants of Tripoli were persuaded that the war was lost and gave up all resistance.

Nowadays the media do not only support a war, they produce it themselves.
This procedure violates the principles of International Law, first of all Article 19 of the Universal Declaration of Human Rights relating to the fact of receiving and imparting information and ideas through any media and regardless of frontiers.” Above all, the procedure violates the United Nations General Assembly resolution, adopted after the end of World War II, to prevent further wars. Resolutions 110, 381 and 819 forbid “to set obstacles to free exchange of information and ideas” (like cutting off Syrian TV channels) and “all propaganda provoking or encouraging threats to peace, breaking peace, and all acts of aggression”. By law, war propaganda is a crime against peace, the worst of crimes, because it facilitates war crimes and genocide.
Source 


Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Να τελειώνουμε με το ΠΑΣΟΚ;

Γράφει ο Γιάννης Σιδέρης
Αύριο (Τετάρτη 27/6) ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα ανακοινώσει στη λυμφατική Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ (33 μέλη) τα σχέδιά του για το κόμμα του μέλλοντός τους!
Μεγαλεπήβολες, ου μην και μάταιες, οι ελπίδες για ανάκαμψη, ενός κόμματος που έκανε τέφρα τα φτερά του από την μακρόχρονη, και συχνά τρυφηλή, επαφή του με την εξουσία. Ένα κόμμα γερασμένο, ανήμπορο, που εγκαταλείφθηκε μαζικά από το πιο ελπιδοφόρο τμήμα του λαού. Τη νεολαία.     
«Ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα είναι τριάντα χρόνων», είπε κάποια στιγμή ο Βενιζέλος. Να ηγείται σε ποιους; Στους κουρασμένους  γέρους; Θυμάμαι σε μια συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου τον Γενάρη, ένας βουλευτής που φευ, δεν εξελέγη, να κοιτάει τα γκρίζα και λευκά κεφάλια των συνέδρων γύρω μας και να μου λέει « Πού είναι οι νέοι; Από δω μέσα λείπουν δυο γενιές».
Βλέπετε η περίφημη γενιά του Πολυτεχνείου είχε τυλιχθεί σε ένα φωτεινό μανδύα πλήρους μυθοποιημένης δόξας (μυθοποιημένης γιατί λίγοι ήταν εκεί, απέναντι στο θάνατο.. Οι πολλοί …«όταν φύγαν τα θηρία, βρήκαμε την ευκαιρία, μπήκαμε πρωτοπορία, για ψωμί κι ελευθερία», όπως τραγουδούσε σαρκαστικά ο Κώστας Χατζής). Η γενιά αυτή, πλήρους επαγγελματικής κατοχύρωσης, διά της πολιτικής ένταξης στο ΠΑΣΟΚ, είχε επιδοθεί σε ένα θανάσιμο εναγκαλισμό του κόμματος που αφυδάτωνε κάθε νέο βλαστό που θα τολμούσε να ξεμυτίσει. Σίγουρα τα πρόσωπα της γενιάς του Πολυτεχνείου που πλαισίωσαν  τον Αντρέα, ήταν από αυτούς που ήταν «Εκεί». Αυτοί με τα αμπέχονα, τα μακριά μαλλιά και τα μούσια, με τις αφίσες του τσε Γκεβάρα και του Μάρξ στα φοιτητικά δωμάτια, με τα βιβλία για την αυτοδιαχείριση και το Γαλλικό Μάη, με τα «περίπτερα» των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων στις «Γιορτές Νεολαίας», να ριγεί ακούγοντας την πολυαγαπημένη, μυθική μορφή του Αραφάτ με την καφίγια και να ενθουσιάζεται με τον Ντανιέλ Ορτέγκα των Σαντινίστας, που μιλούσε στην εξέδρα  με τη στολή του κομαντάτε!
Όλοι αυτοί, που κατά την κατσιφάρεια έκφραση, δεν τους ήξερε ο θυρωρός τους, προσδέθηκαν  στο ακτινοβόλο άρμα του Αντρέα και υψώθηκαν στο στερέωμα της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Ήταν πολύ νέοι και γεύτηκαν πολύ νωρίς τη γοητεία της εξουσίας. Κάποιοι γλυκάθηκαν. Η πλειοψηφία, έστω αθέλητα, αλώθηκε μέσα στις μυλόπετρες της καθημερινής διαχείρισης. Πολύ γρήγορα πέρασαν από τα αμπέχονα στα κοστούμια, από τα ταβερνάκια των Εξαρχείων και της Καισαριανής με τα αντάρτικα, στα σινιέ κοστούμια, στις εντυπωσιακές γραμματείς, στα μπουζούκια, πρώτο τραπέζι πίστα, στα γκουρμέ ρεστοράν, στα ιν μπαράκια, στα κότερα των σκόπιμων κοινωνικών διασυνδέσεων, με άρωμα διαπλοκής.
Συν τω χρόνω, δημιούργησαν μια κρούστα εξουσίας που επισκίασε τις επόμενες γενιές. Στα 40 τους ήταν καρατερίστες της πολιτικής. Είχαν πίσω τους 20 χρόνια πρωταγωνιστικής παρουσίας, αλλά ήταν πολύ νέοι για να αποστρατευθούν. Έτσι συνέχισαν να κυριαρχούν στην επετηρίδα του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ, να διαμορφώνουν την ατζέντα του, καταπνίγοντας, ενίοτε ηθελημένα, κάθε νέα παρουσία («Μόνο στην Ελλάδα και τη Βόρεια Κορέα υπάρχουν άνθρωποι που είναι 40 χρόνια υπουργοί» είχε πει η τότε νέα βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου).
Με ποιους και για ποιους θα κάνει το νέο ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος; Με Τα στελέχη και τους ψηφοφόρους των 50+ που τον ψήφισαν; Δεν τον ψήφισαν για τον-όντως – πραγματιστικό προεκλογικό του λόγο. Ήταν οι κομματικοί πατριώτες που απέμειναν, που ζεσταίνουν θύμισες στον ήλιο του ΠΑΣΟΚ. Όμως ένα κόμμα δεν είναι τα σύμβολά του. Είναι οι άνθρωποί του. Τα σύμβολα είναι σηματωροί ιδεολογικών απαρχών. Καταδεικνύουν την παράδοση, αλλά δεν δεσμεύουν και δεν εγγυώνται το παρόν και το μέλλον.  Οι άνθρωποι είναι που δίνουν περιεχόμενο στα κόμματα και τα σύμβολά τους. Άνθρωποι με συλλογικά οράματα, με αυταπάρνηση, με ευαισθησία, με αρχές, με αξίες, με ιδέες.
Αλλά αυτά έχουν μαραθεί στο ΠΑΣΟΚ από καιρό, και το μνημόνιο τα αποτέλειωσε…

Και όμως... η ΝΔ δεν βγήκε πρώτο κόμμα στις εκλογές! Δείτε τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αποτελέσματα


Σχεδόν καμμία αναφορά δεν έγινε από τα τηλεοπτικά κανάλια και τα ΜΜ'Ε' για το πραγματικά πρώτο "κόμμα" των τελευταίων εκλογών, που δεν είναι άλλο απο...
την ΑΠΟΧΗ με ποσοστό 37,53% !!!

Ο Ελληνικός λαός σε αναλογία σχεδόν 4/10 γύρισε την πλάτη, στις Εθνικές εκλογές κάτι που δυστυχώς οι πολιτικοί (ο Θεός να τους κάνει) το αγνοούν επιδεικτικά. Επί 9.951.970 εγγεγραμένων ψηφοφόρων, ψήφισαν μόνο 6.216.856 (62,47 %).

Δείτε τα καθαρά ποσοστά επί των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων:
(εντός της παρένθεσης το ποσοστό επί των εγκύρων ψηφοδελτίων)

1. ΑΠΟΧΗ: 3.735.134  37,53%
2. ΝΔ: 1.825.609 (29,66%) 18,34%
3. ΣΥΡΙΖΑ: 1.655.053 (26,89%) 16,63%
4. ΠΑΣΟΚ: 755.832 (13,18%) 7,59%
5. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 462.456 (7,51%) 4,65%
6. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 425.980 (6,92%) 4,28%
7. ΔΗΜΑΡ: 385.079 (6,26%) 3,87%
8. ΚΚΕ: 277.179 (4,50%) 2,78%


Το πιο εξοργιστικό όμως είναι το γεγονός οτι η Νέα Δημοκρατία αν και πήρε πραγματικό ποσοστό στις εκλογές 18,34% αυτό γίνετε 29,66% επι των εγκυρών αφού όλα τα υπόλοιπα τα αγνοούν, το οποίο όμως τελικώς καταλήγει 42,66% χάρη στον άθλιο εκλογικό νόμο που δίνει 50 έδρες bonus στο πρώτο κόμμα.

Ενώ λοιπόν μόλις το 18% των Ελλήνων έχει ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, χάρη στη "Δημοκρατία" τους αυτοί κυβερνούν σαν 43% !!!

Κύριοι να την χαίρεστε τέτοια Δημοκρατία...

Άλλο ένα κραυγαλέο παράδειγμα της «Κομματική Διακυβέρνησης» που προκλητικά αγνοεί τους κανόνες της «Αξιοκρατικής και Παραγωγικής Διακυβέρνησης» | Η Σιωπηλή Πλειοψηφία

Άλλο ένα κραυγαλέο παράδειγμα της «Κομματική Διακυβέρνησης» που προκλητικά αγνοεί τους κανόνες της «Αξιοκρατικής και Παραγωγικής Διακυβέρνησης» | Η Σιωπηλή Πλειοψηφία

Ο Πούτιν στο πλευρό της δοκιμαζόμενης Ορθοδοξίας. Επίσκεψη με ισχυρούς συμβολισμούς.


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 27, 2012

Alexey Druzhinin / Pool via AFP – Getty Images
Russian President Vladimir Putin lights a candle during his visit to the Church of the Holy Sepulchre, in the old city of Jerusalem on June 26.
Alexei Druzhinin / RIA-Novosti via AP
Russian President Vladimir Putin, second left, listens to the Patriarch of Jerusalem Theophilos III, right, during a visit to the Holy Sepulcher, in Jerusalem, June 26.

Η μέθοδος του αποδιοπομπαίου τράγου και η ναζιστική χρήση της


Του Βένιου Αγγελόπουλου

Σε πάμπολλους πολιτισμούς μια δοκιμασμένη μέθοδος εκτόνωσης της οργής του πλήθους ήταν η παραδειγματική τιμωρία κάποιου ή κάποιων αποδιοπομπαίων τράγων. Από τις πιο ήπιες μορφές (όπως ο αθηναϊκός εξοστρακισμός) ως τις πιο άγριες (όπως το κάψιμο των αιρετικών από την Ιερά Εξέταση), το κοινό χαρακτηριστικό ήταν η τιμωρία (και συχνότατα η διαπόμπευση) αυτού που στιγματιζόταν ως επικίνδυνος για την κοινωνία και υπαίτιος για τα βάσανα των μελών της.


Στη σύγχρονη κοινωνία του θεάματος η μέθοδος αυτή έχει αναπτυχθεί στο έπακρο, με τη βοήθεια των ΜΜΕ και ειδικά της τηλεόρασης. Γείτονες, συγγενείς και συνάδελφοι επιστρατεύονται για να περιγράψουν άλλος το ανθρωπόμορφο τέρας και άλλος το φιλήσυχο ανθρωπάκι που κανείς δεν υποψιαζόταν. Τα απόβλητα της κοινωνίας, παιδοκτόνοι ή τρομοκράτες (και, όταν το θυμόμαστε, φερόμενοι ως τέτοιοι), δικάζονται πρώτα στο γυαλί και πολύ αργότερα στο δικαστήριο. Καθώς μάλιστα η ακροαματική διαδικασία περιέχει ανταλλαγή επιχειρημάτων βάσει στοιχείων, πολύ συχνά περνάει σε δεύτερη μοίρα ως λιγότερο θεαματική: στο θυμικό του θεατή απευθύνεται το μήνυμα, όχι στο λογικό του.
Το βασικό πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι μπορούν να θυσιαστούν έως και μέλη του συστήματος, αρκετά υψηλόβαθμα: δικαστικοί, διευθυντές υπηρεσιών, πολιτικοί. Είναι όλοι αναλώσιμοι. Στρέφοντας τους προβολείς σε μεμονωμένα άτομα για να κατευνάσουν τη λαϊκή αγανάκτηση, το σύστημα εστιάζει σε προσωπικές περιπτώσεις διαφθοράς αποσιωπώντας τα δομικά χαρακτηριστικά του φαινομένου (ας μην ξεχνάμε ότι οι δυσανάλογες αμοιβές, τα μυστικά κονδύλια, οι προμήθειες, τα διαφορετικά επιτόκια και τόσα άλλα είναι θεσμικά κατοχυρωμένα). Αλλά πρόκειται για εξαιρέσεις. Υπάρχει μια δεξαμενή από «αντικοινωνικές ομάδες», από «συνήθεις ύποπτους», από «εσωτερικούς εχθρούς», από την οποία αντλούνται κατά κανόνα οι αποδιοπομπαίοι.
Με αυτό τον τρόπο συντηρείται ο φόβος, νομιμοποιείται το κρατικό μονοπώλιο της βίας, συγκροτείται και συγκρατείται η κοινωνική συναίνεση.
Σε καιρούς κρίσης και αμφισβήτησης η συναίνεση πάει περίπατο. Για την επιβίωση της κοινωνικής δομής, μεγάλη σημασία αποκτά το να διοχετευθεί η οργή και η αγανάκτηση προς στόχους όσο γίνεται πιο ανώδυνους για το σύστημα. Και επιστρατεύεται προς τούτο η φασιστική εκτροπή.
Η φασιστική ιδεολογία, όπως και η εξουσία, χρησιμοποιεί τη μέθοδο του αποδιοπομπαίου τράγου, διαφοροποιώντας την σε δύο σημεία: την αυτοδικία, με άμεση χρήση βίας, και την ομαδοποιημένη στοχοποίηση. Για την κατάντια της χώρας φταίνε γενικώς οι ξένοι κι οι πουλημένοι. Πουλημένοι (ή τουλάχιστον ύποπτοι) είναι όσοι δεν συμφωνούν με τους φασίστες. Οι ξένοι είναι όλοι ένοχοι, από τον Μπαρόζο μέχρι τον ανώνυμο Πακιστανό στα φανάρια. Κι επειδή ο Μπαρόζο δεν είναι του χεριού τους, τον Πακιστανό θα μαχαιρώσουν, κατηγορώντας τον για ληστή, λαθρέμπορα και μουσουλμάνο. Τον τυχαίο Πακιστανό, αράπη ή μακρυμάλλη: δεν πρόκειται πια για ατομική διαπόμπευση αλλά για συλλογική τιμωρία, μέχρι την εξόντωση κάποιων μελών του «ένοχου» συνόλου και την τρομοκράτηση των υπολοίπων.
Δεν γίνεται πια προσπάθεια για συντήρηση του φόβου και της ανασφάλειας, αλλά για έξαρσή τους στο έπακρο, προς την υστερική αναζήτηση σωτηρίας και σωτήρων. Ο χουλιγκανισμός αποκτά πολιτική οντότητα και προσβλέπει σε μία κοινωνία επιλέκτων απ' τη μια και υπανθρώπων απ' την άλλη. Για την οποία η δημοκρατία είναι επιβλαβής πολυτέλεια.
Για να ευδοκιμήσει το ναζιστικό φαινόμενο, έχει ανάγκη από εξαθλιωμένους ανθρώπους. Εξαθλιωμένους υλικά και πνευματικά. Η οικονομική κρίση φρόντισε για το πρώτο, μειώνοντας δραστικά το βιοτικό επίπεδο της μεγαλύτερης μερίδας του πληθυσμού. Για το δεύτερο έχει φροντίσει από καιρό η κυρίαρχη ιδεολογία, του καταναλωτικού νεοφιλελευθερισμού: Αφενός δημιουργώντας ανάγκες που όλο και πιο δύσκολα ικανοποιούνται, αφετέρου μετατρέποντας την Παιδεία σε έναν αγώνα κατάκτησης βαθμών και διπλωμάτων μέσω παπαγαλίας, δημιουργεί μια μάζα ανθρώπων που λειτουργούν με εξαρτημένα αντανακλαστικά, βάζουν το μυαλό τους στο ντουλάπι και ξεχνάν να το βγάλουν, και ψάχνουν εναγωνίως μια συλλογική ταυτότητα, την πιο εύκολη, την πιο προσιτή.
Η τεχνική του αποδιοπομπαίου τράγου κατασκευάζει ενόχους. Δεν αποδεικνύει την ενοχή τους. Η απόδειξη είναι περιττή.
Για την αντιμετώπιση του ναζιστικού φαινομένου χρειάζεται η προσφυγή στο λογικό του ανθρώπου, με γνώμονα της αξίες του Διαφωτισμού. Δεν αρκεί η επανάληψη λέξεων όπως Δημοκρατία, Ελευθερία, Ισότητα, Αλληλεγγύη: χρειάζεται και η μετουσίωσή τους σε πολιτική πράξη, χρειάζεται η σθεναρή αντιμετώπιση του φασιστικού φαινομένου και όχι η θεώρησή του σαν κάτι το επουσιώδες. Ο Χίτλερ ανέβηκε στη Γερμανία με εκλογές. Δεν είμαστε ευτυχώς σ' αυτό το σημείο, ας μη φτάσουμε ποτέ.

19/6/2012
[Δημοσιεύτηκε στην "Ελευθεροτυπία" Σάββατο 23/6/2012]
ΠΗΓΗ: Ιουνίου 25, 2012, http://venios.wordpress.com/2012/06/25/...BA/

Γιατί σκοτώθηκαν όλοι οι Τούρκοι που ανέβηκαν στα Ίμια;


Το πιο σκοτεινό γεγονός της κρίσης στα Ίμια που έφερε Ελλάδα και Τουρκία ένα βήμα πριν τον πόλεμο στο Αιγαίο το Γενάρη του 1996, είναι ο ομαδικός θάνατος των 12 τούρκων κομάντος που ανέβηκαν στα Ίμια τη νύχτα εκείνη. Δεκαεπτά ημέρες μετά τη νύχτα των Ιμίων οι 12 τούρκοι κομάντος ξεκινώντας από το ναύσταθμο του Ακσάζ κοντά στη Σμύρνη μ’ ένα ελικόπτερο τύπου S-70A Black Ηawk, θα βρουν όλοι οικτρό θάνατο καθώς το ελικόπτερό τους συνετρίβη στο έδαφος μετά από μία ξαφνική έκρηξη.
Για πρώτη φορά σήμερα αποκαλύπτεται το μεγάλο μυστικό για το θάνατο των τούρκων κομάντος, που είχαν ανέβει στα Ίμια, ήξεραν πολλά για την ιστορική εκείνη νύχτα και έπρεπε Τούρκοι και Αμερικανοί να τους κλείσουν τα στόματα για να μη μιλήσουν ποτέ για το άγνωστο, σκοτεινό παρασκήνιο εκείνης της νύχτας που έζησαν στα Ίμια.
Ο Κώστας Χαρδαβέλας, μετά από μία μεγάλη έρευνα σε Ελλάδα και Τουρκία αρχίζει από σήμερα τις μεγάλες αποκαλύψεις για το θέμα αυτό με συγκλονιστικά ντοκουμέντα που θα προκαλέσουν σάλο.
Σήμερα στο newsbomb.gr παρουσιάζεται το πρώτο μέρος της έρευνας αυτής.
Επιστρέφουμε 16 χρόνια πριν. 30 Ιανουαρίου 1996. Για μια βραχονησίδα στο Αιγαίο, Ελλάδα και Τουρκία είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη λίγο πριν ξεσπάσει ο Αρμαγεδδών του πολέμου για τις δύο χώρες.
Ξαφνικά, μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, εμφανίζονται δύο φουσκωτά του τουρκικού ναυτικού, με πάνοπλους καταδρομείς που έχουν εντολή να ανέβουν στη βραχονησίδα Ίμια και να την καταλάβουν.
Η κωδική ονομασία της ομάδας των Τούρκων καταδρομέων είναι η λέξη «Καρντάκ». Έτσι αποκαλούν τα Ίμια οι Τούρκοι.
Αρχηγός των κομάντος είναι ο υπολοχαγός Ζέκι Σεν. Τα ελληνικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται γύρω από τα Ίμια παρακολουθούν την αποβατική ενέργεια των Τούρκων και ενημερώνουν αμέσως την ελληνική ηγεσία. Σε απόσταση βολής από τα ελληνικά πλοία βρίσκονται αντιτορπιλικά, φρεγάτες και υποβρύχια των Τούρκων.
Οι 12 Τούρκοι κομάντος ανεβαίνουν στην ελληνική βραχονησίδα, στήνουν τα πολυβολεία τους και παίρνουν θέσεις για απόκρουση, επίθεση των ελληνικών δυνάμεων. Όλα πια κρέμονται σε μία κλωστή.
Ο τότε αρχηγός ΓΓΕΘΑ, ναύαρχος Λυμπέρης επικοινωνεί με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη που βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση με το αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων και το υπουργικό συμβούλιο και του λέει: «Δώστε μου εντολή και ισοπεδώνω μέσα σε λίγα λεπτά τα Ίμια. Έχουμε τεράστια δύναμη πυρός με τα πλοία μας».
Ο Σημίτης μένει για λίγα λεπτά αναποφάσιστος. Οι τούρκοι κομάντος έχουν απλωθεί σε όλη την έκταση της βραχονησίδας, ελληνικό ελικόπτερο με τους αξιωματικούς του ναυτικού Βλαχάκο, Καραθανάση και Γιαλοψό πετάει πάνω από τα Ίμια, φωτίζοντας τις θέσεις των Τούρκων κομάντος και δίνοντας έτσι στόχο στις ελληνικές δυνάμεις. Τα τρία παλικάρια θα σκοτωθούν λίγα λεπτά μετά με την πτώση του ελικοπτέρου τους στη φουρτουνιασμένη θάλασσα.
Τις δραματικές εκείνες στιγμές χτυπά το απόρρητο τηλέφωνο του Έλληνα πρωθυπουργού. Είναι ο αμερικανός διπλωμάτης, διαμεσολαβητής μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας κ. Χόλμπρουκ που λέει στον έκπληκτο Σημίτη:
«Μην τολμήσετε να χτυπήσετε τα Ίμια γιατί σε τρία λεπτά δεν θα υπάρχει ελληνικός στόλος. Οι Τούρκοι έχουν τα ακριβή σημεία που βρίσκονται τα πλοία σας στο Αιγαίο με στοιχεία που έχουν πάρει από δορυφόρο, τα αεροπλάνα τους είναι με αναμμένες μηχανές απέναντι από τα Ίμια και σε τρία λεπτά θα έχουν βουλιάξει όλα τα πολεμικά σας. Εσείς λόγω απόστασης δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αεροπλάνα σας. Η συμφωνία μας είναι: όχι πλοία, όχι στρατός, όχι σημαίες στα Ίμια».
Κάπου εκεί τελειώνει και η κρίση στα Ίμια. Ο Σημίτης δίνει εντολή στον Λυμπέρη να μην χτυπήσει, την επόμενη ημέρα θα πει στην ελληνική Βουλή το περίφημο «ευχαριστώ τους Αμερικανούς» και οι τούρκοι κομάντος μπαίνουν πάλι στα φουσκωτά τους και επιστρέφουν στα παράλια της Τουρκίας.
Εκεί, Τούρκοι δημοσιογράφοι και πολίτες τους αποθεώνουν σαν ήρωες αλλά 17 ημέρες μετά όλοι οι κατακτητές των Ιμίων θα βρουν έναν ξαφνικό, ανεξήγητο θάνατο, που για πρώτη φορά σήμερα αποκαλύπτεται ότι ήταν σχεδιασμένος για να τους κλείσει τα στόματα.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Silent strokes can jeopardize memory

The symptoms of a stroke are sometimes obvious, like numbness or weakness on one side of the face, trouble speaking, difficulty walking, and vision problems. Some strokes, though, pass completely unnoticed. But even these can have a significant and lasting effect on memory, reports the June 2012 issue of the Harvard Women's Health Watch.
These so-called silent strokes create pinpoints of dead cells in the brain. The damaged areas are smaller than with a traditional stroke, and often don't affect areas of the brain associated with movement or speech.
During a typical ischemic stroke, a blood clot blocks a blood vessel that feeds part of the brain. Without a steady supply of blood, cells in that area malfunction and may die. Symptoms that appear reflect the functions that were controlled by the affected part of the brain. A hemorrhagic stroke caused by a burst blood vessel does the same thing.
During a silent stroke, the interruption in blood flow occurs in part of the brain that doesn't control any vital functions. Although it doesn't cause any obvious symptoms—most people who've had a silent stroke have no idea it occurred—the damage does show up on an MRI or CT scan.
Silent strokes could interrupt the flow of information in the brain needed for memory, especially if several of these strokes occur over time (which is the most common scenario). Damage from silent strokes can accumulate, leading to more and more memory problems.
Is there anything a woman can do when faced with a stroke that has no symptoms, and that can only be found on an MRI or CT scan? "I think that it should make people aware that it's imperative to manage risk factors," says Karen Furie, associate professor at Harvard Medical School and director of the Massachusetts General Hospital Stroke Service. This means:
  • controlling blood pressure and diabetes
  • not smoking
  • keeping cholesterol levels in check
  • aiming for a healthy weight
  • managing atrial fibrillation
If you are experiencing signs of memory loss, don't dismiss it as a normal part of aging. See your doctor for testing to make sure the issue isn't a silent stroke.

By age 60, more than half of adults have concerns about their memory. However, minor memory lapses that occur with age are not usually signs of a serious neurological disorder, such as Alzheimer’s disease, but rather the result of normal changes in the structure and function of the brain. This report describes age-related changes and other causes of memory impairment — and how to distinguish between them. Learn more »

Protect your brain: That’s the strategy that Harvard doctors recommend in this report on preventing and treating stroke. Whether you’ve already had a mini stroke, a major stroke, or have been warned that your high blood pressure might cause a future stroke, this report provides help and advice. Learn more »

Read the full-length article: "Could a silent stroke erode your memory?"


Την άσκηση ΔΗΜΗΤΡΑ της Εθνοφρουράς κατασκόπευαν οι Τούρκοι πριν καταρριφθούν!!!



Την άσκηση ΔΗΜΗΤΡΑ της Εθνοφρουράς κατασκόπευαν οι Τούρκοι πριν καταρριφθεί το RF-4 Ε/ΤΜ Isik καταρριφτεί από την συριακή αεράμυνα όταν αυτό εισήρθε στον συριακό εναέριο χώρο όπως φαίνεται και από την αντίδραση του Τούρκου προέδρου. 

Τα δύο τουρκικά αεροσκάφη εισήρθαν στον κυπριακό FIR στις 11 - 11.30 το πρωί της Παρασκευής και πέταξαν πάνω από το νησί. Σύμφωνα....
με την εφημερίδα της Κύπρου Αλήθεια την ώρα που τα τουρκικά πολεμικά μπήκαν στον κυπριακό εναέριο χώρο οι αξιωματικοί στο επιτελείο του ΓΕΕΦ έδωσαν αυστηρή εντολή για σιγή ασυρμάτων και ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα προστασίας ηλεκτρονικών παρεμβολών. Όσοι ήταν στο πεδίο της άσκησης ελάχιστα αντιλήφθηκαν, αλλά όσοι βρίσκονταν στο στρατιωτικό επιτελείο μπροστά στα ραντάρ και το υπουργείο Άμυνας, κατάλαβαν ότι η Τουρκία παρουσιάζεται φέτος ιδιαίτερα επίμονη στην εφαρμογή των προκλήσεων που έχει εξαγγείλει. 

Προηγουμένως ένα άλλο τουρκικό αεροσκάφος τύπου CN 235, το οποίο είναι εξοπλισμένο με συστήματα ηλεκτρονικών παρεμβολών και παρακολούθησης, εντοπίστηκε στον κυπριακό εναέριο χώρο. Μετά τις δώδεκα το μεσημέρι το ζεύγος των τουρκικών RF4 πήρε πορεία αποχώρησης από την Κύπρο. Αρχικά

κατευθύνθηκαν ανατολικά και στη συνέχεια πήραν βόρεια πορεία. Πενήντα πέντε περίπου χιλιόμετρα από το Ακρωτήρι του Αποστόλου Αντρέα και πολύ κοντά στο σημείο όπου το κυπριακό FIR συναντά το συριακό, το στίγμα του ενός κατασκοπευτικού αεροσκάφους εξαφανίστηκε από τα ραντάρ της Εθνικής Φρουράς. 

Λίγη ώρα αργότερα πλοία από την Αλεξανδρέττα και την κατεχόμενη Αμμόχωστο απέπλευσαν με κατεύθυνση το σημείο που το αεροσκάφος κατά τα φαινόμενα είχε προσκρούσει στην θάλασσα μετά την κατάρριψη του από την συριακή αεράμυνα. Πρόκειται για το δεύτερο RF-4E/TM που η τουρκική Αεροπορία χάνει το 2011. 
defencenet.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΙΤΛΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΟ ΤΙΤΛΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ

Ποιοι είναι οι 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


AddThis Social Bookmark Button
syriza
Το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου έδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά 71 έδρες , 68 από τις εκλογικές περιφέρεις και 3 από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Επικρατείας
Μανώλης Γλέζος, Δημήτρης Τσουκαλάς Θεανώ Φωτίου
Α’ Αθηνών
Αλέξης Τσίπρας Μαρία Μπόλαρη Ζωή Κωνσταντοπούλου Νίκος Βούτσης
Β’ Αθήνας
Σοφία Σακοράφα Παναγιώτης Κουρουμπλής Δημήτρης Παπαδημούλης Γιάννης Δραγασάκης Ρένα Δούρου Δημήτρης Στρατούλης Νάντια Βαλαβάνη Πέτρος Τατσόπουλος Ευκλείδης Τσακαλώτος Ευστάθιος Παναγούλης Αποστολος Αλεξόπουλος Χρυσούλα Καφαντάρη Βασιλική Κατριβάνου
Υπόλοιπο Αττικής
Αλέξης Μητρόπουλος Νάσος Αθανασίου Γιώργος Πάντζας
Α’ Πειραιά
Θοδωρής Δρίτσας
Β’ Πειραιά
Παναγιώτης Λαφαζάνης Ευγενία Βαμβακά
Α΄Θεσσαλονίκης
Αναστάσιος Κουράκης Γιάννης Αμανατίδης Δέσποινα Χαραλαμπίδου Ιωάννα Γαϊτάνη
Β’ Θεσσαλονίκης
Ευαγγελία Αμμανατίδου
Αιτωλοακαρνανίας
Γιώργος Βαρεμένος Μαρία Τριανταφύλλου
Αργολίδος
Δημήτριος Κοδελας
Αρκαδίας
Κωνσταντίνος Ζαχαριάς
Αρτας
Γεροβασίλη Ολγα
Αχαΐας
Αλέξης Τσίπρας Κανελλοπούλου Μαρία
Βοιωτίας
Ιωάννης Σταθάς
Δράμας
Χρήστος Καραγιαννίδης
Δωδεκανήσου
Δημήτριος Γάκης
Ευβοίας
Ευάγγελος Αποστόλου
Ζακύνθου
Χαράλαμπος – Σταύρος Κοντονής
Ηλείας
Ευσταθια Γεωργοπούλου – Σαλταρη
Ηρακλείου
Μιχαήλ Κριτσωτάκης Διακάκη Μαρία
Ιωαννίνων
Χρήστος Μαντάς
Καρδίτσας
Νικόλαος Μιχαλάκης
Καστοριάς
Ευάγγελος Διαμαντόπουλος
Κέρκυρας
Στέφανος Σαμοΐλης
Κεφαλληνίας
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Κιλκίς
Ειρήνη – Ελένη Αγαθοπούλου
Κοζάνης
Ευγενία Ουζουνίδου
Κυκλάδων
Νικόλαος Συρμαλένιος
Λαρίσης
Ηρώ Διώτη Δημήτριος Γελάλης
Λασιθίου
Κων/νος Δερμιτζάκης
Λέσβου
Ιωάννης Ζερδέλης
Μαγνησίας
Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Μεσσηνίας
Αθανάσιος Πετράκος
Ξάνθης
Χουσεϊν Ζεϊμπέκ
Πρεβέζης
Μπάρκας Κωνστανίνος
Ρεθύμνης
Ανδρέας Ξανθος
Ροδόπης
Καρά Γιουσούφ Αϊχάν
Σάμου
Αγνή Καλογερή
Σερρών
Αφροδίτη Σταμπουλη
Τρικάλων
Δριτσέλη Παναγιώτα
Φθιώτιδος
Βασίλειος Κυριακάκης
Φλωρίνης
Αθανάσιος Γερμανίδης
Χαλκιδικής
Αικατερίνη Ιγγλέζη
Χανίων
Γεώργιος Σταθάκης

Ξέσπασε Ψυχρός Πόλεμος για την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού


ΣΤΑ... ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ ΑΓΚΥΡΑ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ

Τη σύγκληση του ΝΑΤΟ ζήτησε η Τουρκία. Στόχος του Ερντογάν είναι να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή διεθνή στήριξη πριν προχωρήσει σε αντίποινα. Επίθεση Χίλαρι κατά της Συρίας για «ιταμή και απαράδεκτη ενέργεια». Το καθεστώς Ασαντ ξεπέρασε τα όρια, διεμήνυσε και η Βρετανία

Ο Τ. Ερντογάν κατά τη συνάντησή του με τον αρχηγό του ρεπουμπλικανικού κόμματος Κ. Κιλιτσντάρογλου και Τούρκους αξιωματούχους για τους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης με τη Συρία
Ο Τ. Ερντογάν κατά τη συνάντησή του με τον αρχηγό του ρεπουμπλικανικού κόμματος Κ. Κιλιτσντάρογλου και Τούρκους αξιωματούχους για τους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης με τη Συρία
Διαστάσεις Ψυχρού Πολέμου λαμβάνει η κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους από τη Συρία, καθώς η Αγκυρα ζήτησε τη σύγκληση συνάντησης στο ΝΑΤΟ για να συζητήσει τους πιθανούς τρόπους αντίδρασής της.
Η τουρκική κυβέρνηση, ύστερα από συνομιλίες με τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, αποφάσισε να ανεβάσει μεν τους τόνους στο διπλωματικό επίπεδο, αλλά να μην προχωρήσει σε ενέργειες ανταπόδοσης πριν συμβουλευτεί τους συμμάχους της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Στόχος του Ταγίπ Ερντογάν είναι να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή διεθνή στήριξη πριν προχωρήσει σε οποιασδήποτε μορφής αντίποινα.
Η κατάσταση είναι εξαιρετικά λεπτή και το κλίμα φορτισμένο μεταξύ των δύο πρώην στενών συμμάχων, με την έναρξη των ταραχών στη Συρία και τη συρροή δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στη Τουρκία.
Το ΝΑΤΟ έκανε δεκτό το αίτημα της Αγκυρας και η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο, βάσει του άρθρου 4 της ιδρυτικής διακήρυξης της συμμαχίας, που προβλέπει ότι κάθε κράτος-μέλος έχει το δικαίωμα να συγκαλέσει συνάντηση εφόσον νιώθει ότι απειλούνται η εδαφική του ακεραιότητα, η πολιτική του ανεξαρτησία ή η ασφάλειά του.
Το ζήτημα, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, θα απασχολήσει σήμερα και τους Ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών, καθώς η Συρία ήταν ήδη στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών που θα έχουν στις Βρυξέλλες. «Απαράδεκτη ενέργεια» χαρακτήρισε η Ουάσιγκτον, διά της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον, την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού. Οπως υποστήριξε η Αμερικανίδα υπ. Εξωτερικών, «η κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους είναι καταδικαστέα και αποτελεί μια «ιταμή και απαράδεκτη ενέργεια».
Η Βρετανία έχει καταδικάσει την κατάρριψη του αεροσκάφους διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Γουίλιαμ Χέιγκ, ο οποίος χαρακτήρισε «εξωφρενική» την ενέργεια της Συρίας και υπογράμμισε ότι το καθεστώς Ασαντ έχει ξεπεράσει τα όρια της αποδεκτής συμπεριφοράς.
Ακόμη, τόνισε ότι η Βρετανία θα επιδιώξει να υπάρξει κινητοποίηση και αντίδραση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, συνομίλησε ήδη με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ο οποίος κάλεσε και τις δύο πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση.
«Απαράδεκτη» καταδίκασε την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού και ο Ιταλός ΥΠΕΞ, Τζούλιο Τσέρτσι, λέγοντας ότι η χώρα του θα λάβει ενεργό ρόλο στις διαβουλεύσεις στο ΝΑΤΟ. Νωρίτερα ο Νταβούτογλου είχε απορρίψει τους ισχυρισμούς της Συρίας, ότι το αεροσκάφος επλήγη όταν βρισκόταν σε συριακό εναέριο χώρο και ότι δεν έφερε διακριτικά.
Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, το αεροσκάφος εισήλθε στιγμιαία και κατά λάθος στον εναέριο χώρο της Δαμασκού, όμως ήταν σε διεθνή χώρο όταν χτυπήθηκε από αντιαεροπορικά πυρά και μάλιστα είχαν παρέλθει 15 λεπτά. Επίσης ο Νταβούτογλου επεσήμανε ότι το αεροσκάφος δεν έφερε οπλισμό, είχε ξεκάθαρα τουρκικά διακριτικά και δεν υπήρξε προειδοποίηση προτού βληθεί.
Διστάζει η Αγκυρα
Oλα δείχνουν πως η Αγκυρα διστάζει να προχωρήσει σε μονομερή στρατιωτική δράση και προτιμά τη διπλωματική οδό. Ο φόβος ότι οι ταραχές στη Συρία μπορούν να εξαπλωθούν γρήγορα σε ολόκληρη την περιοχή ήταν διάχυτος από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η αντίδραση εναντίον του Ασαντ. Ετσι προς το παρόν ζήτησε τη σύγκληση του ΝΑΤΟ και δεν επικαλέστηκε ακόμη το άρθρο 5, το οποίο υποχρεώνει τις χώρες-μέλη να παρέχουν στρατιωτική βοήθεια στο κράτος που υποβάλλει το αίτημα. Ωστόσο η εξέλιξη αυτή με το «θερμό» επεισόδιο φαίνεται για ορισμένους αναλυτές να φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο μιας πιο δυναμικής αντίδρασης της διεθνούς κοινότητας.
ΜΑΡΙΑ ΑΔΑΜΙΔΟΥ

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ινφογνώμων Πολιτικά: Το κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης ΝΔ - ΠαΣοΚ - ΔΗΜΑΡ

Ινφογνώμων Πολιτικά: Το κείμενο της προγραμματικής σύγκλισης ΝΔ - ΠαΣοΚ - ΔΗΜΑΡ

VIDEO: Τουρκικό F4 εγκλωβισμένο και έτοιμο για κατάρριψη από ελληνικό αντιαεροπορικό « www.olympia.gr

VIDEO: Τουρκικό F4 εγκλωβισμένο και έτοιμο για κατάρριψη από ελληνικό αντιαεροπορικό « www.olympia.gr

Πρέσβεις "Καλής Θελήσεως"


(Έτσι για να μη ξεχνάμε όλους αυτούς  τους φιλάνθρωπους!)

"Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια,
αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την Άνοιξη να ρθει"
Πάμπλο Νερούντα

To απόγεμα της Μεγάλης Δευτέρας του 1986 έξω από το χωριό Πόμπια, στα νότια του νομού Ηρακλείου, το αυτοκίνητο που κινείται αργά στον άδειο και επικίνδυνο επαρχιακό δρόμο αναγκάζεται να σταματήσει όταν σε μία στροφή κάποιοι έχουν πετάξει κλαδιά και πέτρες που κλείνουν τον δρόμο.
Ο οδηγός γνωρίζει καλά την περιοχή, είναι ο πρόεδρος της κοινότητας Πηγαδάκια.
Ανυποψίαστος βγαίνει από το αυτοκίνητο για να δει τι συμβαίνει, όταν δέχεται τον πρώτο πυροβολισμό.
Τραυματισμένος προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από το αυτοκίνητο, αλλά ο δολοφόνος πλησιάζει και τον εκτελεί μπροστά στα έντρομα μάτια της οικογένειάς του.

Η δολοφονία του κοινοτάρχη Γιάννη Κουτσάκη, άγνωστη δυστυχώς στους περισσότερους, έβαλε τίτλους τέλους σε μια μακροχρόνια αντιπαράθεση, και είναι χαρακτηριστική για το πως λειτουργεί το παρακράτος στην χώρα μας.
Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή.

Το μοναστήρι της Οδηγήτριας κατέχει μεγάλες εκτάσεις, τις οποίες νοικιάζει ή παραχωρεί σε βοσκούς της περιοχής.
Το 1961 ο Νίκος Βαρδινογιάννης, αξιωματικός τότε του πολεμικού ναυτικού, βρίσκεται ξαφνικά ιδιοκτήτης 4.400στρεμμάτων στην συγκεκριμένη περιοχή, μόνο που δεν τα αγοράζει από τον νόμιμο ιδιοκτήτη (την μονή δηλαδή) αλλά από τους βοσκούς ενοικιαστές για ένα κομμάτι ψωμί.
Παρά τις διαμαρτυρίες που έφτασαν τότε μέχρι και το κοινοβούλιο, το σκάνδαλο κουκουλώνεται μια που η οικογένεια διαθέτει ισχυρή πολιτική κάλυψη.

Η κομπίνα ολοκληρώνεται με την μυστηριώδη...«εξαφάνιση» των τίτλων ιδιοκτησίας που είχε στην κατοχή της η μονή, έτσι ώστε να μην μπορεί να στοιχειοθετηθεί η απάτη σε βάρος του δημοσίου.
 

Λίγο αργότερα, η οικογένεια Βαρδινογιάννη δημιουργεί την εταιρία ΣΕΚΑ και αγοράζει με αποικιοκρατικές διαδικασίες από το Ελληνικό δημόσιο το νησάκι "Άγιος Παύλος" στην είσοδο του όρμου των Καλών Λιμένων, έναντι 78.000 δραχμών.

Στην συνέχεια, με υποθήκη το νησί που αγόρασαν, παίρνουν δάνειο 36 εκατομμυρίων δρχ. (!) από Αμερικανική τράπεζα, και σε συνεργασία με την Mobil δημιουργούν στην περιοχή εγκαταστάσεις υγρών καυσίμων και ανεφοδιασμού πλοίων (βλέπε αμερικανικός 6ος στόλος).

Μοναδικό αγκάθι στα μεγαλεπήβολα σχέδια της οικογένειας ήταν ο μικρός οικισμός των Καλών Λιμένων και οι λιγοστοί ψαράδες κάτοικοί του.

Οι κάτοικοι του οικισμού βρέθηκαν ξαφνικά περικυκλωμένοι από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας.
Πολλοί εγκαταλείπουν την περιοχή και μεταναστεύουν, ενώ οι εναπομείναντες έχουν να αντιμετωπίσουν έναν συνεχή και ψυχοφθόρο πόλεμο νεύρων από την εταιρία και τους τραμπούκους της.
Βροχή οι ξυλοδαρμοί και οι μηνύσεις για ανύπαρκτες πολεοδομικές παρατυπίες ακόμα και όταν κάποιος προσπαθούσε να επιδιορθώσει την τουαλέτα του, ενώ την ίδια στιγμή η εταιρία έχτισε παράνομα διάφορα κτίρια, ένα ξενοδοχείο, και μια βίλλα για την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Η εκλογή του Γιάννη Κουτσάκη το 1978 δίνει ελπίδα στους κατοίκους.
Το πρώτο του μέλημα είναι να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος από τα Πηγαδάκια στους Καλούς Λιμένες.
Ο δρόμος είχε χαραχθεί το 1962, οι απαλλοτριώσεις είχαν τελειώσει το 1966, αλλά η εταιρία παρόλο που είχε πληρωθεί, δεν άφηνε τα συνεργεία της νομαρχίας να προχωρήσουν.

Το 1981 μετά την νίκη του ΠΑΣΟΚ ο Κουτσάκης πιστεύει πως θα μπορέσει επιτέλους να ξεπεράσει τα εμπόδια και την τρομοκρατία της ΣΕΚΑ, τελειώνει τον δρόμο και ξεκινά να φτιάχνει δίκτυο ηλεκτρισμού και ύδρευσης στην περιοχή, δίνοντας καθημερινά μάχη με τους μπράβους της ΣΕΚΑ που τα βράδια καταστρέφουν ότι φτιάχνουν τα κρατικά συνεργεία την ημέρα.
Τα έργα του κοινοτάρχη έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κύμα επιστροφής των εκδιωγμένων κατοίκων, σε μια προσπάθεια να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους.
Η ΣΕΚΑ τους κάνει την ζωή δύσκολη, με ένα καταιγισμό μηνύσεων προσπαθώντας έτσι να κατεδαφίσει τα σπίτια των κατοίκων ως αυθαίρετα!

Οι Βαρδινογιάννηδες ασκούν αφόρητη πίεση στον νομάρχη να γκρεμίσει τα σπίτια των ανθρώπων, όμως όλα πέφτουν πάνω στην άρνηση του κοινοτάρχη ο οποίος απαντά ότι πρώτα θα γκρεμιστούν τα αυθαίρετα της εταιρίας, οι βίλες των Βαρδινογιάννηδων κλπ.
Τον χειμώνα του 1985 γίνεται απόπειρα δολοφονίας του κοινοτάρχη όταν ένα άγνωστο αυτοκίνητο προσπαθεί να ρίξει το αυτοκίνητο του Κουτσάκη σε γκρεμό, ενώ σε μια συνάντηση του με τους εκπροσώπους της εταιρίας, οι μπράβοι ξυλοκοπούν τον ανυπόταχτο κοινοτάρχη.
Ο Κουτσάκης σχεδιάζει να επισκεφτεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τα εξαφανισμένα συμβόλαια της μονής Οδηγήτριας και να ξεσκεπάσει την απάτη των Βαρδινογιάννηδων, μόνο που τον πρόλαβαν οι πληρωμένοι δολοφόνοι.

Οι συγγενείς του δολοφονημένου κοινοτάρχη περιμένουν εδώ και δεκαετίες να πέσει φως στην υπόθεση, ενώ οι απειλές συνεχίστηκαν και μετά τον θάνατο του Κουτσάκη.

Το κόλπο με την αρπαγή κρατικής περιουσίας με την βοήθεια μοναστηριών ήταν τόσο πετυχημένο που ο όμιλος Βαρδινογιάννη το επανέλαβε και στην Χαλκιδική.

Η περίπτωση της Σιθωνίας

Πρόκειται για τη μονή Ξενοφώντος και μια έκταση 57.000 στρεμμάτων στην Σιθωνία.
Το 1965 η μονή υποβάλλει αίτηση αναγνώρισης ιδιοκτησίας στο Ελληνικό δημόσιο, η οποία και φυσικά απορρίπτεται.
Επί χούντας όμως η μονή κάνει και δεύτερη προσπάθεια και με την βοήθεια ... του θεού και της χούντας, ως εκ θαύματος δικαιώνεται.
Αμέσως μεταβιβάζει την έκταση για ένα συμβολικό ποσό -μαντέψτε που- στην ...ΣΕΚΑ!

Με την μεταπολίτευση, και μετά από τις έντονες αντιδράσεις τοπικών φορέων και κατοίκων, το 1974 η πολιτεία ακυρώνει την χουντική απόφαση και ανακηρύσσει την έκταση δημόσια.
Από τότε η μονή σε συνεργασία με την ΣΕΚΑ έχουν ξεκινήσει ένα δικαστικό αγώνα κατά του δημοσίου με τα γνωστά κόλπα, ψευδομάρτυρες, απειλές, δωροδοκίες, κλπ.

Οι απάτες με τις εκκλησιαστικές περιουσίες δεν έχουν σταματήσει να επαναλαμβάνονται μέχρι και τις μέρες μας, με διάφορες εκδοχές, όπως πχ με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, τη μονή Τοπλού, και άλλες.

Έτσι λοιπόν δύο απόστρατοι του ναυτικού βρέθηκαν ξαφνικά με τεράστιες περιουσίες με την βοήθεια των Αμερικανών που τόσο τους εξυπηρέτησαν στο εμπάργκο της Ροδεσίας. Ας θυμηθούμε και αυτό το ..κατόρθωμα.


"Ioanna V": το πειρατικό του ομίλου Βαρδινογιάννη

Τα χρόνια της πειρατείας

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη ...διαπρέπει στο σπάσιμο του αποκλεισμού του ρατσιστικού καθεστώτος της Ροδεσίας από τον ΟΗΕ που έγινε παγκόσμια γνωστός ως "Beira Patrol", προμηθεύοντας πετρέλαιο την κυβέρνηση του Ιαν Σμίθ με την υποστήριξη της CIA.

Οι Αμερικανοί θέλοντας να πάρουν κάτω από την σφαίρα επιρροής τους τις πρώην αποικίες της Μεγάλης Βρετανίας αλλά αποφεύγοντας να συγκρουστούν μετωπικά με τους Βρετανούς συμμάχους, βοηθούν τους Βαρδινογιάννηδες να δράσουν ως πειρατές χωρίς αυτοί να χρειαστεί να λερώσουν τα χέρια τους.
Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μία από τις μαύρες σελίδες της ελληνικής ναυτιλίας: περιφρόνηση ψηφισμάτων του ΟΗΕ, αλλαγή σημαίας από λιμάνι σε λιμάνι, αλλαγή ονόματος του καραβιού μεσοπέλαγα, κλπ.

 
Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή.
Το 1972, επί χούντας δηλαδή, ιδρύουν την Μότορ Όιλ.
Το 1979 με υπουργό συντονισμού τον ...Μητσοτάκη τους δίνεται πεσκέσι ο Παναθηναϊκός.
Και αυτό το κόλπο ήταν τόσο πετυχημένο που το μιμήθηκε κάθε σωστός απατεώνας (Κοσκωτάς κλπ) που θέλησε να κάνει καριέρα στο ελληνικό Ελ Ντοράντο.

Κατά τραγική σύμπτωση, πάλι επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη, αποκτούν την τράπεζα Πειραιώς, καταπίνουν την Μακεδονίας-Θράκης, ενώ ας μην ξεχνάμε πως μερικές μόνο μέρες μετά τον σχηματισμό της Οικουμενικής Kυβέρνησης του Ξενοφώντα Ζολώτα, το 1989, ξεκινά το MEGA Channel ...
 

Το "τηλεοπτικό πλυντήριο" όχι μόνο βοηθά στις μπίζνες της οικογένειας προσφέροντας δωρεάν διαφήμιση με το γνωστό κόλπο των ..αγαθοεργιών της φιλεύσπλαχνης οικογένειας ως υποκατάστατο της ανύπαρκτης δικαιοσύνης, αλλά και ελέγχοντας έτσι έμμεσα το πολιτικό σύστημα δίνοντας τηλεοπτικό χρόνο σε άτομα της αρεσκείας τους.

Και έτσι φτάσαμε σήμερα στα γελοία ψευτοδιλήμματα "ευρώ ή μνημόνιο" και τα καταστροφολογικά σενάρια του παρακράτους και των παπαγάλων τους, που ευτυχώς αρχίζουν να ξεθωριάζουν στα μάτια της κοινής γνώμης.

Ο μόνος τρόπος πια για να κρατηθούν στην εξουσία είναι πουλώντας φόβο.

«Δεν θα έχουμε φάρμακα, πετρέλαιο, τρόφιμα, οδοντόβουρτσες, αν βγει η αριστερά" φωνάζουν χωρίς να ντρέπονται, αυτοί που κατέστρεψαν τον τόπο επί τόσες δεκαετίες.
Σε μία χώρα που έχει τόσο ανάγκη από ριζικές αλλαγές, προσπαθούν απελπισμένα να περάσουν το μήνυμα ότι «δεν είναι τώρα εποχή για αλλαγές, ας κάτσουμε στα αυγά μας»

Σταθεροί στις ..αξίες τους ως γνήσια τέκνα ενός συστήματος Φρανκεστάιν, προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι τίποτα δεν πρέπει να γίνεται για πρώτη φορά.
Τελευταίες σπασμωδικές κινήσεις μιας κομματοκρατίας που απέτυχε σε όλα πουλώντας ταυτόχρονα πατριωτική ηθική, ενώ ακόμα και τώρα που όλα έχουν καταρρεύσει γύρω τους, αδυνατούν να ψελλίσουν έστω και δυο κουβέντες ουσιαστικής αυτοκριτικής.

«Οι μεγαλύτερες καταστροφές δεν προήλθαν από την ανυπακοή, αλλά από την υπακοή», είχε πει κάποτε ο Χάουαρντ Ζίν, ενώ ο ίδιος υπερασπιζόμενος πριν αρκετά χρόνια μια ομάδα οικολόγων που είχε εισβάλει σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο, είχε πει απευθυνόμενος προς τους δικαστές:
«Χωρίς την πολιτική ανυπακοή, εσείς σήμερα δεν θα ήσαστε εδώ»