Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

kathimerini.gr - Το άγνωστο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

kathimerini.gr - Το άγνωστο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Μπορεί να φανεί περίεργο, αλλά ο μεγαλύτερος εχθρός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) δεν είναι η έξαλλη Αριστερά. Αυτή εξαπολύει τις συνήθεις ιερεμιάδες, κάνει κάποιες διαδηλώσεις, και εξ όσων γνωρίζουμε δεν κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια ούτε καν να ανατρέψει κάποιο πρόγραμμα τού διεθνούς αυτού οργανισμού. Το χειρότερο που μπορούσε να κάνει στο ΔΝΤ είναι να του βγάλει το κακό όνομα. Αλλά γι' αυτό, πάλι, φρόντισε χρόνια πριν η σοβιετική προπαγάνδα, αυτή που παρουσίαζε τους πυραύλους «Πέρσινγκ» επιθετικούς και τους SS-20 ειρηνικούς. Ο πιο επικίνδυνος εχθρός του ΔΝΤ είναι η νεοσυντηρητική Δεξιά, διότι επηρεάζει τις αποφάσεις του μεγαλύτερου χρηματοδότη του. Oι ΗΠΑ συνεισφέρουν το 17,09% από τα 328 δισ. δολάρια που είναι συνολικά τα κεφάλαια του οργανισμού. Πριν από τη διακυβέρνηση του τζούνιορ Μπους το ποσοστό αυτό ήταν 18,25%, τριπλάσιο σχεδόν από τους επόμενους δύο χρηματοδότες (Γερμανία, Ιαπωνία) το ποσοστό των οποίων ήταν 5,67%.

Δελτία Τύπου

Δελτία Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιτέλους μια ξεκάθαρη δήλωση από την αριστερά (ΚΚΕ), για τον ρόλο των δήθεν οικονομικών, δήθεν διωκόμενων στις πατρίδες τους μεταναστών, πρακτόρων της τουρκικής ΜΙΤ: Παπαρήγα: «Δυνάμεις κρούσης και από τους ξένους, κατά του λαϊκού κινήματος».

Με μια δήλωση που σαφώς περιγράφει αυτό για το οποίο το Πατριωτικό Μέτωπο εδώ και καιρό προειδοποιεί τον ελληνικό Λαό αλλά και τις «κοιμώμενες τον ύπνο του δικαίου» μη διεφθαρμένες πολιτικές δυνάμεις του τόπου, το ΚΚΕ, μέσω της πιο επίσημης οδού, της ίδιας της Γενικής Γραμματέας του Κόμματος, κ. Αλέκας Παπαρήγα, σαφώς μιλά πια για «στημένη προβοκάτσια στην οποία συμμετέχουν με τον «φερετζέ» του «αριστερού», υποτιθέμενοι «προοδευτικοί», και υποτιθέμενοι «οικονομικοί μετανάστες».

Επιτέλους ανοίγει και δημοσίως πια και από την αριστερά, ο φάκελος «Άγιος Παντελεήμονας» και «Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας», όπου η ζωή των Αθηναίων κατοίκων, έχει μετατραπεί σε κόλαση, από τις ανεξέλεγκτες δράσεις των συμμοριών, που στο όνομα του «Ισλάμ», ληστεύουν, βιάζουν, κλέβουν, απειλούν, σκοτώνουν Έλληνες, Ελληνίδες, αλλά και αλλοδαπούς, οι οποίοι βρήκαν καταφύγιο, για ένα κομμάτι ψωμί και λίγη αξιοπρέπεια, στο κέντρο της Αθήνας.

Παραιτήθηκε η Θάλεια Δραγώνα από το υπουργείο Παιδείας | RAMNOUSIA

Παραιτήθηκε η Θάλεια Δραγώνα από το υπουργείο Παιδείας | RAMNOUSIA

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή της μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η πρότασή της να διδάσκεται ως προαιρετικό το μάθημα της Ιστορίας στα σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτηση της κυρίας Δραγώνα θα γίνει δεκτή, προκειμένου να αποφευχθεί το πολιτικό κόστος που μπορεί να έχουν οι απόψεις της εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Για άλλη μια φορά η αντίδραση του κόσμου και ο φόβος των πολιτικών εν όψει κόστους σε ψήφους αποδίδει. Η γνωστή μισελληνίς Θάλεια Δραγώνα που έχει αναφερθεί από το παρόν ιστολόγιο ουκ ολίγες φορές για το μίσος εναντίον της Ελλάδας και το ανθελληνικό της έργο παραιτήθηκε από την θέσση της ΓΓ του υπουργείου Παιδείας.