Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΕΙΑ

26 Ιουν 2009




Κινείται νομικά για την έλλειψη μέτρων προστασίας της λίμνης, μετά τις δράσεις των Οικολόγων Πράσινων

Σήμερα επιβεβαιώθηκε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον της Ελλάδας για την αποτυχία της να λάβει κατάλληλα μέτρα προστασίας της Κορώνειας, ενός από τους πιο σημαντικούς ευρωπαϊκούς υγρότοπους, παρόλη την προσπάθεια εφησυχασμού της κοινής γνώμης που έγινε χτες από στελέχη της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Στην Ελλάδα αποφασίστηκε να αποσταλεί μια πρώτη γραπτή προειδοποίηση για την αποτυχία της να εφαρμόσει τα νομικά μέτρα και το πλαίσιο περιβαλλοντικής διαχείρισης που είναι απαραίτητα για την περιοχή.

Μετά τις διαδικασίες παραβίασης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που κίνησε το 2002 η Ε.Ε. σχετικά με τη ρύπανση και υποβάθμιση της λίμνης, οι ελληνικές αρχές είχαν δεσμευτεί να υιοθετήσουν συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο και να αντιμετωπίσουν τις παράνομες δραστηριότητες στην περιοχή. Το νομικό πλαίσιο πράγματι υιοθετήθηκε, όπως και ένα σχέδιο διαχείρισης και αποκατάστασης του υγροτόπου, με πολλές από τις δράσεις να συν-χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε.

Ωστόσο, η πρόοδος της εφαρμογής των προστατευτικών μέτρων διαπιστώθηκε ότι υπήρξε αργή. Η Επιτροπή θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν έχει λάβει κατάλληλα μέτρα για να αποτρέψει την υποβάθμιση της λίμνης και τη διατάραξη της χλωρίδας και της πανίδας. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή αποφάσισε να ανοίξει νέο φάκελο παραβίασης και να στείλει μια πρώτη προειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή κινητοποιήθηκε να επανεξετάσει την κατάσταση σχετικά με τη λίμνη Κορώνεια μετά την ειδική παρουσίαση που οργάνωσαν στο Ευρωκοινοβούλιο οι Οικολόγοι Πράσινοι τον περασμένο Απρίλιο και τη συνακόλουθη επερώτηση της Πράσινης Φιλανδής Ευρωβουλευτού Satu Hassi, η οποία ενήργησε σε αμοιβαία συνεργασία με στελέχη των Οικολόγων Πράσινων.

Ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε «ιδιαίτερη ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι συντονισμένες προσπάθειες που κάναμε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος για τη λίμνη Κορώνεια φέρνουν τα πρώτα απτά αποτελέσματα. Αυτές οι πρώτες μας ενέργειες θα ενισχυθούν πολύ περισσότερο τώρα που οι πολίτες της Ελλάδας βοήθησαν με την ψήφο τους ώστε να υπάρχει πλέον και ένας Έλληνας Πράσινος Ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Μάθετε περισσότερα: http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/06/25/1681701.htm

http://oikomargarita.blogspot.com/2009/06/blog-post_26.html

Καρατζαφέρης για Ελεύθερο Τύπο

Και μόνος του θα επιδιώξει ο Γ.Καρατζαφέρης να αποκτήσει τον έλεγχο της εφημερίδας, όπως αποκάλυψε την Πέμπτη, αλλά... μετά την εκκαθάριση! Υπέρ της ποινικοποίησης της κουκούλας, των καμερών, αλλά και κατά των κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών!12:53

Και μόνος του θα επιδιώξει ο Γ.Καρατζαφέρης να αποκτήσει τον έλεγχο της εφημερίδας, όπως αποκάλυψε την Πέμπτη, αλλά... μετά την εκκαθάριση! Υπέρ της ποινικοποίησης της κουκούλας, των καμερών, αλλά και κατά των κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών!

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Ant1 το πρωί ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σημείωσε ότι ζήτησε να δημιουργηθεί ένα σχήμα από εκδότες που ιστορικά συνέβαλαν στην δημιουργία της για να μην πάψει να υπάρχει η ιστορική Εφημερίδα «νοικοκυρεμένα και χωρίς σπατάλες. Η παράταξη τη χρειάζεται, αυτή τη στιγμή ο κ. Καραμανλής ακουμπά μόνον στον κ. Αλαφούζο», σημείωσε.


Καρατζαφέρης για Ελεύθερο Τύπο

Δεν έμεινε ωστόσο εκεί αλλά τόνισε ότι ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο εγχείρημα και μόνος του! «Δεν θέλω να αφήσω στην λήθη της Ιστορίας αυτόν τον τίτλο. Όταν θα γίνει η εκκαθάριση θα δούμε τι θα κάνουμε», είπε, ενώ απέρριψε την αιτίαση ότι με δεδομένο ότι ήδη έχει τηλεοπτικό σταθμό και την εφημερίδα Α1 ίσως κατηγορηθεί για φαινόμενα τύπου Μπερλοσκόνι.

«Δεν νομίζω ότι είναι φαινόμενο συγκέντρωσης των MEDIA το να θέλεις να σώσεις αυτό το ιστορικό όνομα, εξάλλου εγώ είμαι πάρα πολλά χρόνια δημοσιογράφος, από το 1963. Πιστεύω ότι η κατοχή μίας εφημερίδας από μία πολιτική παράταξη την απελευθερώνει από τα δεσμά των διαφόρων εκδοτών. Και το ΚΚΕ έχει τον 902 Αριστερά σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, αλλά και τον Ριζοσπάστη και τον Οδηγητή και άλλα έντυπα, όπως επίσης και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τον σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ και την Αυγή», σημείωσε.

«Πρέπει να αποτρέπει»
Σχετικά με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τις κουκούλες αλλά και τη χρήση των καμερών από τις αρχές Ασφαλείας, ο κ.Καρατζαφέρης σημείωσε ότι είναι «σαφώς υπέρ» αλλά πρέπει να γίνουν αλλαγές προς το αυστηρότερο. «Πρέπει να αποτρέπει την χρήση της κουκούλας όχι να επιβάλλει μία αυστηρότερη ποινή στην περίπτωση που υπήρξε και χρήση της. Τι να το κάνουμε αυτό όταν η παραβατική πράξη έχει ήδη συντελεσθεί;» αναρρωτήθηκε.

Σημείωσε επίσης ότι τάσσεται υπέρ της χρήσης κάμερας από τις αστυνομικές δυνάμεις σε μία διαδήλωση. «Εξάλλου όταν διαδηλώνεις, διαδηλώνεις για να σε δούνε, αλλά είμαι αντίθετος στην χρήση των σταθερών καμερών, γιατί πιστεύω ότι παραβιάζεται το απόρρητο της προσωπικής ζωής του κάθε πολίτη».

Αμεση επαναπροώθηση αντί «φιλοξενίας»

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τάχθηκε επίσης υπέρ της άμεσης αυστηροποίησης στη φύλαξη χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων. «Δεν μπορεί να συγκεντρώνουμε εδώ στην Ελλάδα χιλιάδες λαθρομετανάστες κάθε χρόνο και να επιβαρυνόμαστε με την φύλαξή τους και η Ευρώπη να κωφεύει σε αυτό. Έχει γίνει η Ελλάδα για την Ευρώπη ότι ο Αγ. Παντελεήμονας για την Αττική», είπε χαρακτηριστικά.

Αντίθετα, απέρριψε και μάλιστα... για δεύτερη φορά την πρόταση δημιουργίας κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών, καθώς θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο. «Είναι μια πρόταση του Ανδρεουλάκου πριν από 15 χρόνια την οποία και τότε είχα απορρίψει, προτιμώ την επαναπροώθηση. Θα τους μαζεύουμε σε ένα στρατόπεδο και θα τους φυλάμε για 3,6 ή 12 μήνες και μετά;» σημείωσε.

«Η κυβέρνηση αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι να κλείσει την τρύπα στα σύνορά μας. ... δεν πιστεύω να μπορεί κανείς να περάσει τόσο εύκολα μέσα στα σύνορα του Ισραήλ το οποίο είναι μια σοβαρή χώρα, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και για την χώρα μας;» κατέληξε.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=4750&pubid=4278994


YΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προωθω -ευχαριστως- την αγανακτηση του Ναυάρχου Γιώργου Ποταμιανου
Μπορει η κυρια Ντορα και το "υπερηφανο" ΠΑΣΟΚ να μας πει τι συμβαίνει;;;;;;;;;
Δ.Αλευρομάγειρος

----- Original Message -----
To: Subject: YΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν γράφω συχνά γιατί πιστεύω ότι τίποτα δεν αλλάζει και πολλά απ' αυτά που γράφονται αέρας ήταν και τα πήρε το κύμα!
Σήμερα όμως αισθάνθηκα σαν να μην έχω πατρίδα!
Τα καλόπαιδα της Βουλής -ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , στις 24 Ιουν 09 το πρωί ψήφισαν υπερηφάνως στο όνομα των διμερών
σχέσεων με τις ΗΠΑ προσθήκη-τροπολογία στο σχέδιο νόμου γιά την κύρωση του πρωτοκόλλου αμοιβαίας δικαστικής
συνδρομής.
Επικύρωσαν και την συμφωνία ΕΕ_ΗΠΑ του 2003 και απομονώνοντάς το άρθρο 17 της συνθήκης αυτής συμφώνησαν
ότι αυτό θα ισχύει ακόμα και αν καταργηθεί η συνθήκη αυτή!
Με άλλα λόγια αδέλφια έστω και αν συνταγματικές επιταγές ή δικαστικές αποφάσεις συνιστούν εμπόδιο ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΔΙΔΟΥΝ
στις ΗΠΑ αν αυτές θέλουν και γουστάρουν!
Έτσι επιλύεται και το πρόβλημα της βίζας ( που τόσο πολύ όλοι μας θέλαμε να καταργηθεί ) Θα μας μπαγλαρώνουν χώρις βίζα!!
Αισθάνομαι σαν να μην έχω πατρίδα και τελείως απροστάτευτος λυπάμαι για όσα έκανα μέχρι σήμερα, η χώρα μου δεν είναι ελεύθερη.
Δεν πρέπει να υπερασπιζόμαστε το Σύνταγμα μας με όλα τα μέσα;Τι κάνουμε;
Γιώργος Ποταμιάνος

Αντικειμενικές ειδήσεις!

ΟΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΤΟΣΟ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΑ. ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΑΥΤΗ Η ΒΡΩΜΟΦΥΛΛΑΔΑ(ΛΑΜΠΡΑΚΙΑΔΑ) ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΟΤΙΕΡΥΘΜΙΖΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΝΕΟΣ.

ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΥΣ. ΠΩΣ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΥΣ

ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, ΨΥΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΜΕ ΒΡΩΜΙΚΑ ΛΥΜΑΤΑ ;

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

----- Original Message -----

From: Proselinios

To: Undisclosed-Recipient:;

Sent: Tuesday, June 23, 2009 6:19 PM

Subject: Αντικειμενικές ειδήσεις!

Έλαβα και σας προωθώ:

Το Βήμα: Φανταστικό άρθρο για την επίσκεψη Ερντογάν που δεν έγινε ποτέ!

21.06.2009, Blogger: Γιάννης Καρακατσάνης, Κατηγορία: Μ.Μ.Ε.

Με ένα άρθρο για την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα και την συνάντησή του με πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή πριν τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, κυκλοφόρησε σήμερα η εφημερίδα «Το Βήμα». Μόνο που το συγκεκριμένο άρθρο αποτελεί δημιούργημα της φαντασίας εκείνου που το έγραψε, αφού ο Τούρκος πρωθυπουργός τελικά δεν ήρθε στην Αθήνα, επικαλούμενος λόγους υγείας!

Το δημοσίευμα υπάρχει στην Α΄έκδοση της εφημερίδας που κυκλοφορεί στην επαρχία, ενώ στην Β΄έκδοση υπάρχει ρεπορτάζ για την ματαίωση της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα.

Αυτή είναι η αξιοπιστία μίας από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες της χώρας μας… Αν δημοσιεύουν εικονικό ρεπορτάζ σε ένα σοβαρό θέμα όπως το συγκεκριμένο, ποιος ξέρει τι μπορεί να κάνουν σε άλλα λιγότερο σημαντικά θέματα.

Το φανταστικό άρθρο κάνει λόγο για το παγωμένο κλίμα που κατεγράφη κατά την εθιμοτυπική συνάντηση του πρωθυπουργού της Τουρκίας με τον Έλληνα ομόλογό του στο Μέγαρο Μαξίμου!

-- 
Dr. Dimitrios S. Patelis
Assistant Professor 
Dept. of Sciences
Technical University of Crete
73100 Chania - Greece 
Tel. : (+30)2821037267 / (+30)2821041633
Fax : (+30)2821037579 / 37843
E-mail : dpatelis@science.tuc.gr
 

ΥΠΑΝ: Φοροελαφρύνσεις από τη χρήση φωτοβολταϊκών

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ (Έντυπη έκδοση) Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009 07:00

Φοροαπαλλαγές σε φυσικά πρόσωπα και πολύ μικρές επιχειρήσεις που παράγουν ρεύμα μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων μέχρι 10 KW παρέχει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης επιδιώκοντας την ενίσχυση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ήπιες και ανανεώσιμες πηγές.

Σύμφωνα με την τροπολογία, απαλλάσσονται από φόρο εισοδήματος τα κέρδη φυσικών προσώπων και πολύ μικρών επιχειρήσεων που προκύπτουν από τη διάθεση παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας προς τη ΔΕΗ [DEHr.AT] Σχετικά άρθρα ή άλλο προμηθευτή μετά την ένταξή τους στο «Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων μέχρι 10 KW».

Η εν λόγω απαλλαγή παρέχεται στις επιχειρήσεις υπό την προϋπόθεση ότι τα κέρδη εμφανίζονται σε ειδικό λογαριασμό αφορολόγητου αποθεματικού.

Αντίθετα, σε περίπτωση διανομής ή κεφαλαιοποίησής τους τα κέρδη φορολογούνται όπως και τα άλλα διανεμόμενα ή κεφαλαιοποιούμενα αφορολόγητα αποθεματικά νομικών προσώπων.

Με την ίδια τροπολογία καταργείται η απαλλαγή ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης τα προϊόντα (οινοπνευματώδη, προϊόντα καπνού, αρώματα κ.ά.) που εισάγονται από ταξιδιώτες οι οποίοι ταξιδεύουν από τρίτες χώρες προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/06/26/1682095.htm


Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΟ ΣΠΕΡΧΕΙΟ

24 Ιουν 2009




Τα σκουπίδια και τα λύματα δεν κρύβονται κάτω από το χαλί, Λαμία, 22.6.2009

Μέλη της Κίνησης Πολιτών «ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS» πραγματοποίησαν στις 21 Ιουνίου, συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο "τρίγωνο της αμαρτίας": στους σκουπιδότοπους και στον Βιολογικό Καθαρισμό Σπερχειάδας και Μακρακώμης και στον Αγωγό των Λυμάτων της Μακρακώμης, μέσω του οποίου ρίχνει τα λύματά της η πόλη απευθείας στον Σπερχειό.

Εικόνες πραγματικά τριτοκοσμικές.

Την ίδια εικόνα συναντήσαμε στην Κατμαντού στο Νεπάλ, όπου πραγματικά δεν υπήρχαν υποδομές καθαριότητας και όλες οι βρωμιές, σκουπίδια και λύματα, οδηγούνταν στο ποτάμι, που ήταν βέβαια κατάμαυρο. Κι εδώ έχουμε παντελή έλλειψη υποδομών. Η διαχείριση των σκουπιδιών είναι να τα ρίχνουμε στο ποτάμι. Έφτιαξαν έναν βιολογικό καθαρισμό "για την απορρόφηση των χρημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης" και η διάθεση των λυμάτων της πόλης γίνεται απευθείας στο ποτάμι χωρίς καμιά επεξεργασία, εκτός αυτής που αναγκάζεται να κάνει η φύση δηλαδή να τα "φιλοξενεί" στον υπόγειο υδροφόρο με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Αυτό που προξένησε σε όλους μας άσχημη εντύπωση ήταν η απουσία των κατοίκων της περιοχής, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, αλλά και των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων. Ήρθαν μόνο να μας "μαλώσουν" και να μας απειλήσουν με μέτρα αστυνομικά, επειδή νέοι της Κίνησης μπήκαν και έκαναν γκράφιτι στον βιολογικό. Οι κ Αντιδήμαρχοι ήρθαν να μας θυμίσουν ότι τα κτίρια του βιολογικού αποτελούν περιουσία τους, λες κι εμείς δεν ξέρουμε ότι αυτά έγιναν με τα χρήματα όλων μας και αποτελούν δημόσια περιουσία, την οποία κάποιοι την απαξίωσαν και ουσιαστικά την κατέστρεψαν.

Βρήκαμε όμως την ευκαιρία να τους θυμίσουμε ότι τα ποτάμια και τα νερά ανήκουν σε όλους μας, είναι κοινωνικό αγαθό, και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να τα ρυπαίνουν μ΄αυτόν τον προκλητικό τρόπο ρίχνοντας τα σκουπίδια και τα λύματα στο νερό, με το οποίο παρακάτω οι αγρότες ποτίζουν τα ζώα τους και τα χωράφια τους, και στο τέλος όλα αυτά «ταξιδεύουν» στον Μαλιακό με τις γνωστές συνέπειες.

Τους εξηγήσαμε ότι παρανομούν και είναι νομικά υπόλογοι, τη στιγμή που έχει ήδη κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, που ρυπαίνει τον Μαλιακό και τον Σπερχειό. Τους εξηγήσαμε ότι θεωρούμε υποχρέωσή μας, ως ενεργοί πολίτες, να ευαισθητοποιήσουμε τους κατοίκους της περιοχής για να πιέσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και την οργανωμένη Πολιτεία συνολικά για την άμεση λήψη μέτρων και για να σταματήσουν αυτά τα περιβαλλοντικά εγκλήματα. Τους εξηγήσαμε ότι ελπίζουμε οι φωνές μας και τα μηνύματά μας να πιάσουν τόπο, αν βρούμε "ανοιχτά αυτιά" στη Νομαρχία, στην Περιφέρεια και στα αρμόδια Υπουργεία, καθώς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ελπίζουμε να μας κατάλαβαν...

Στέφανος Σταμέλλος
http://www.e-ecology.gr

http://oikomargarita.blogspot.com/2009/06/blog-post_24.html

Στην Θήβα που ακόμη εξ-ασθενεί...

24 Ιουν 2009


Ετοιμάζεται εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας με καύσιμο από τα σκουπίδια της Αττικής και όχι μόνο !

Ερήμην της τοπικής κοινωνίας, εξελίσσεται η δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ενέργειας με καύση απορριμμάτων στη Θήβα. Τις πρώτες καταγγελίες, επιβεβαίωσε τελικά ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Ηλέκτωρ» κ. Γ. Κατρής: σε πρόσφατο δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ (19/6/09) φέρεται να δήλωσε ότι το εργοστάσιο (40 MW) θα έχει τη δυνατότητα να κάψει περίπου 200.000 ! τόνους τον χρόνο, καύσιμης ύλης που προέρχεται από σκουπίδια (RDF). Πρόκειται για την πρώτη μονάδα καύσης στη χώρα. Ο χώρος εγκατάστασης είναι σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από τη Θήβα, δίπλα στον νέο ΧΥΤΑ.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Η Ηλέκτωρ, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ (Ελληνική Τεχνοδομική, Λ.Μπόμπολας), κατασκευάζει τους νέους ΧΥΤΑ σε Θήβα και Λιβαδειά. Όπως φάνηκε όμως, υπήρχαν και άλλα πιο μεγαλόπνοα σχέδια, που οι κάτοικοι της Βοιωτίας θα μάθουν τελευταίοι. Ήδη από τον Οκτώβρη του 2007, είχε υποβληθεί η αίτηση για μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας, ισχύος 40 MW με δευτερογενή καύσιμα από μονάδες επεξεργασίας αστικών απορριμμάτων.

Οι πρώτες απόπειρες να «προετοιμάσουν» το έδαφος, ξεκίνησαν το 2008, με τον Δήμο Θήβας να διοργανώνει - χωρίς προφανή λόγο - δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις για την καύση των απορριμμάτων καθώς και μια επίσκεψη στο Παρίσι σε «παρόμοια» μονάδα. Παράλληλα, εμφανίστηκε μια σχετική αίτηση στα αρχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στο διαδίκτυο, που σύντομα όμως χάθηκε από τη δημόσια θέα. Τότε υπήρξαν και οι πρώτες αντιδράσεις από τη μεριά περιβαλλοντικών κινήσεων πολιτών (Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον), που επεσήμαιναν την διαφαινόμενη πρόθεση ενός τέτοιου σχεδίου, χωρίς όμως να υπάρξει απάντηση.

Πέρασε ο καιρός και το σχέδιο ωρίμασε χωρίς κανείς «αρμόδιος» να ενημερώσει τους πολίτες. Αντίθετα πριν λίγες ημέρες, ο Δήμαρχος Θήβας κ. Ν. Σβίγγος κατήγγειλε σε πολύ υψηλούς τόνους σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας κάνοντας λόγο για « φανατικούς οπαδούς του Γκαίμπελς» και συκοφάντες.

Ωστόσο η πραγματικότητα αποδείχτηκε πως ήταν άλλη. Το σχέδιο έχει ήδη ξεκινήσει, η προκαταρτική μελέτη κατατέθηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ, βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό για γνωμοδότηση στην αρμόδια Υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας και η επένδυση φέρεται να έχει πάρει το πράσινο φως από την αρχαιολογία και την ΕΥΔΑΠ.

Παρόλαυτά σε σχετική ερώτηση, που υποβλήθηκε σε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, μόλις την περασμένη Τετάρτη, ο Νομάρχης Βοιωτίας δήλωσε ότι «δεν έχει έρθει μελέτη στη Νομαρχία», ενώ ανέφερε ότι «όπως διάβασε σε εφημερίδα», η μονάδα θα κάψει «γεωργικά υπολείμματα». Στην πραγματικότητα, τόσο ο ίδιος, όσο και ο δήμαρχος Θήβας φαίνεται ότι γνώριζαν από καιρό περί τίνος πρόκειται. Εξάλλου η Ηλέκτωρ κοινοποίησε και στους δύο επιστολή σε απάντηση σχετικών καταγγελιών, στην οποία αναφέρει την πρόθεση για δημιουργία μονάδας όχι μόνο γεωργικών υπολειμμάτων αλλά και επεξεργασμένου δευτερογενούς καυσίμου προφανώς του γνωστού RDF.

Τι είναι όμως το RDF;

Το RDF αποτελείται από το πλαστικό, το χαρτί και άλλα καύσιμα υλικά που υπάρχουν στα σκουπίδια, παράγεται στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης (ΕΜΑΚ) στα Άνω Λιόσια και μέχρι σήμερα ξαναθάβεται στον ΧΥΤΑ. Επί πολλά χρόνια το υλικό αυτό παραμένει αδιάθετο, ενώ η προσπάθεια που έγινε το προηγούμενο διάστημα, ένα μέρος από αυτά τα σκουπίδια να καταλήξουν ως καύσιμο στην ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι, συναντά έντονη αντίδραση από τους φορείς και τους κατοίκους της Εύβοιας και του Αλιβερίου.

Η καύση του RDF δεν είναι αθώα και γιαυτό συναντά μεγάλες αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες. Κατά την καύση παράγονται ισχυρά τοξικές ουσίες όπως διοξίνες, υδράργυρος, φουράνια αλλά και άλλες ουσίες όπως εξασθενές χρώμιο, υδροχλώριο, υδροφθόριο, καθώς και τοξική τέφρα που απαιτεί ειδικούς χώρους διάθεσης. Η αδυναμία παρακολούθησης και περιορισμού των πιο τοξικών ρύπων που εκπέμπονται κατά την καύση είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα ακόμη και σε προηγμένες τεχνολογίες. Η καύση αποβλήτων θεωρείται η μεγαλύτερη πηγή διοξινών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επιπλέον σε σύγκριση με τις φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους διαχείρισης απορριμμάτων (καθαρή παραγωγή, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση – κομποστοποίηση με διαλογή στην πηγή), η καύση δημιουργεί τις λιγότερες θέσεις εργασίας και είναι η πιο ακριβή και καταστροφική για το κλίμα επιλογή. Το συγκεκριμένο κόστος κατασκευής και λειτουργίας των εγκαταστάσεων καύσης, σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία είναι υπερδιπλάσιο της ανακύκλωσης και θα κληθούν να το πληρώσουν οι Δήμοι και οι δημότες τους, όπως γίνεται σε άλλες χώρες της Ε.Ε..

Ακόμη η καύση ακυρώνει τις προοπτικές, τις δυνατότητες και τις υποχρεώσεις της ανακύκλωσης για 30 χρόνια τουλάχιστον, αφού το εργοστάσιο θα πρέπει να τροφοδοτείται από συγκεκριμένη ποσότητα σκουπιδιών.

Τα οικονομικά συμφέροντα είναι τεράστια. Η κατασκευή των μονάδων θα επιδοτηθεί από την Ε.Ε. αφού σύμφωνα με την τελευταία οδηγία που εκδόθηκε το Δεκέμβρη του 2008, η καύση εξομοιώθηκε με την ανακύκλωση. Είναι πολύ πιθανό η πρώτη ύλη –το RDF- να δίνεται με επιδότηση ανά τόνο, ενώ η παραγόμενη ενέργεια θα πωλείται από τον παραγωγό. Με βάση δημοσιεύματα στον αθηναϊκό τύπο, η «πίτα» των σκουπιδιών ανέρχεται σε 400 – 500 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ένα τελευταίο ανησυχητικό σημείο αφορά την δυναμικότητα της μονάδας που σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύτηκαν, ανέρχεται σε 200.000 τόνους RDF ετησίως: Πρόκειται για δυναμικότητα που υπερκαλύπτει σχεδόν κατά 100% την ετήσια παραγόμενη ποσότητα από τη μονάδα στα Άνω Λιόσια. Το γεγονός αυτό δημιουργεί εύλογες αμφιβολίες αν η μονάδα θα υποδέχεται μόνο αστικά ή για παράδειγμα και βιομηχανικά στερεά απόβλητα από τις εκατοντάδες βιομηχανίες της περιοχής. Ας σημειωθεί ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει πλήρης απογραφή των πηγών διοξινών και πολιτική αντιμετώπισής τους, όπως δεν υπάρχει αξιόπιστη ποιοτική και ποσοτική αποτύπωση των επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων. Σε μια περιοχή λοιπόν, που:

-η βιομηχανική ρύπανση έχει δημιουργήσει εκρηκτικές συνθήκες και έχει μολύνει τα υπόγεια νερά με καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο και όχι μόνο,
- ο έλεγχος της βιομηχανικής ρύπανσης από την Πολιτεία είναι περίπου ανύπαρκτος και υποκινείται μόνο από τις αντιδράσεις των πολιτών,
- δύο ολόκληρα χρόνια μετά τις συνεχείς κινητοποιήσεις, οι αρμόδιες αρχές (Νομαρχία Βοιωτίας και ΥΠΕΧΩΔΕ) δεν έχουν ακόμη καταφέρει να σταματήσουν την ρύπανση του Ασωπού,
δρομολογούνται τέτοιες διεργασίες για την κατασκευή εργοστασίου καύσης RDF και μάλιστα κρυφά, χωρίς ενημέρωση και διάλογο με την τοπική κοινωνία.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό: κινδυνεύουμε να ανοίξει άλλη μια περιβαλλοντική πληγή στη Βοιωτία που ήδη συγκεντρώνει τις «βρώμικες δραστηριότητες» της μητρόπολης με ανυπολόγιστες οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές συνέπειες. Είναι η ώρα οι φορείς και οι πολίτες της Θήβας και της Βοιωτίας να λάβουν γνώση και θέση. Το ίδιο και οι αιρετοί εκπρόσωποι στο Κοινοβούλιο, στην Νομαρχιακή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η καθυστέρηση, λειτουργεί ως συγκατάθεση και εξυπηρετεί την απρόσκοπτη εξέλιξη του σχεδίου για την εγκατάσταση της μονάδας καύσης RDF.

Δέσποινα Σπανούδη, χημικός μηχανικός
Πηγές :
http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/335726/Article.aspx http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_19/06/2009_319109
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4522817&ct=3
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_20/01/2008_255998:
http://www.wtert.gr/Pdfs/BOULH_parousiasi_kalogirou_29.1.09.pdf
http://www.capital.gr/news.asp?Details=414083:
http://www.teetak.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=355:2008-07-11-10-44-28&catid=51:monimesepitropes&Itemid=115 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_19/06/2009_285142

http://oikomargarita.blogspot.com/2009/06/blog-post_5197.html

ΤΟΞΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΑΠΙΑ

24 Ιουν 2009


Αμέτρητοι τόνοι τοξικά απόβλητα είναι κατά σωρούς πεταμένα -και συνεχίζουν να πετιούνται- σε πευκόφυτους λόφους και υψώματα γύρω από τον κάμπο της Μεσσαπίας, απειλώντας άμεσα ή έμμεσα την υγεία και τη ζωή των ανυποψίαστων κατοίκων.

Πρόκειται για στερεά απόβλητα από την επεξεργασία αλουμινίου, τα οποία προέρχονται από τις ένοχες "βιομηχανίες του Ασωπού".

Σε πρώτο στάδιο, μεταφέρονται και αποθηκεύονται σε κάποιες "εγκαταστάσεις" βορειοανατολικά της Ν. Αρτάκης. Σε δεύτερο στάδιο, το άκρως επικίνδυνο και δη καρκινογόνο υλικό παραλαμβάνεται από ορισμένα -προφανώς μισθωμένα- φορτηγά και διασκορπίζεται περιφερειακά στην πεδιάδα της Μεσσαπίας, με ιδιαίτερη προτίμηση στις περιοχές της Τριάδας και του Σταυρού και σε επιλεγμένες θέσεις, δίπλα και μέσα σε ρέματα, κατά μήκος δρόμων που έχουν διανοιχτεί για την εξυπηρέτηση των οχημάτων της ΛΑΡΚΟ.

Τα συγκεκριμένα τοξικά υλικά, που είναι πεταμένα άλλοτε χύμα και άλλοτε μέσα σε τεράστια πλαστικά τσουβάλια, έχουν χρώμα γκρίζο ως επί το πλείστον και από απόσταση μοιάζουν με συνηθισμένα μπάζα. Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, έχουν σκοπίμως επικαλυφτεί και από διάφορα απορρίμματα, κοπριές, ροκανίδια και ποικίλα άλλα άχρηστα υλικά, ώστε να μην κινούν υποψίες στους περαστικούς, που ούτως ή άλλως είναι, δυστυχώς, κατά μεγάλο ποσοστό συμφιλιωμένοι με την εικόνα των σκουπιδιών στο δάσος.

Η ύψιστη επικινδυνότητα των αποβλήτων αυτών επιβεβαιώθηκε ήδη και από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ύστερα από εξέταση δείγματος, στο οποίο το Γενικό Χημείο του Κράτους εντόπισε βαρέα μέταλλα και συγκεκριμένα κάδμιο, νικέλιο, αργίλιο και εξασθενές χρώμιο.

Εξασθενές χρώμιο και άλλα επικίνδυνα στοιχεία ανιχνεύτηκαν πρόσφατα και στον υδροφόρο ορίζοντα. Σύμφωνα με τις αναλύσεις δείγματος που έγιναν στις 5/5/09 για λογαριασμό του Δήμου Μεσσαπίων, ανιχνεύθηκε εξασθενές χρώμιο στο νερό πολλών πηγαδιών, με υψηλότερα ποσοστά στις θέσεις Βουλγαρίνα και Κουλουριάδα Ψαχνών (32mg/L και 30,4mg/L αντίστοιχα) και στην περιοχή της Τριάδας (13,4mg/L). Οι τελευταίες δε μετρήσεις, που διενέργησε στις 19/5/09 το Πανεπιστήμιο Αθηνών για λογαριασμό της Νομαρχίας Ευβοίας, έδειξαν, επίσης, ότι τα δείγματα νερού που λήφθηκαν από την πηγή-βρύση της Εκκλησίας του Κοντοδεσποτίου και από γεώτρηση της οικίας Καράκωστα στη Δάφνη περιέχουν εξασθενές χρώμιο σε ποσότητα 18mg/L και 15mg/L αντίστοιχα. Κι όλα αυτά όταν κάθε ποσότητα εξασθενούς χρωμίου μεγαλύτερη του μηδενός κρίνεται σαφώς επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα της Μεσσαπίας μπορεί βεβαίως να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες, όπως είναι για παράδειγμα η ακατάσχετη εξορυκτική δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ και η αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων, αλλά τα τοξικά απόβλητα που κατά τα τελευταία χρόνια συσσωρεύονται στα υψώματα γύρω από την πεδιάδα είναι αναμφίβολα η κύρια αιτία της αλματώδους επιδείνωσης της κατάστασης,

Τα βαρέα μέταλλα των τοξικών αποβλήτων δηλητηριάζουν ολόκληρο το οικοσύστημα της περιοχής, τη γη, το νερό, τον αέρα, και φυσικά το δηλητήριο μεταφέρεται στα κτηνοτροφικά και γεωργικά προϊόντα. Η επαφή μάλιστα με τα απόβλητα μπορεί να αποβεί μοιραία για τον άνθρωπο, γι' αυτό πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοικοι ότι κινδυνεύουν κι από ένα επιπόλαιο άγγιγμα ή ακόμη και από την εισπνοή αέρα που μεταφέρει τη σκόνη τους. Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και το φύλλωμα των πλησιέστερων δέντρων ξεραίνεται από τις αναθυμιάσεις τους και μόνο.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι κανείς δεν συνειδητοποιεί τις τεράστιες διαστάσεις του προβλήματος, το οποίο απειλεί σήμερα τη Μεσσαπία με ολοκληρωτική περιβαλλοντική καταστροφή. Δεν εξηγείται αλλιώς ο εφησυχασμός και η αδράνεια των αρμοδίων. Δεν εξηγείται η ανοχή στη συνεχιζόμενη εγκληματική δράση των αυτουργών. Δεν εξηγείται ότι δεν έχει καν αρχίσει μια επιχείρηση αποκομιδής των ανά τα δάση και τις καναλιές διάσπαρτων σωρών των τοξικών. Δεν εξηγείται η τόση άγνοια και σιωπή των κατοίκων.

Τίποτε δεν εξηγείται μέσα σε τούτο τον τοξικό εφιάλτη που ζει ήδη η Μεσσαπία και την οδηγεί πλέον, με μαθηματική ακρίβεια και ανεπιστρεπτί, στο μαρασμό και το θάνατο…

http://oikomargarita.blogspot.com/2009/06/blog-post_4076.html

«Παράθυρο» για έκδοση υπόπτων πολιτών από Ελλάδα σε ΗΠΑ

Posted: 22 Jun 2009 03:02 AM PDT
Μία λεόντειο συμφωνία που επιτρέπει να εκδίδεται στις ΗΠΑ από τη χώρα μας οποιοσδήποτε πολίτης κρίνεται από εκείνες ύποπτος τέλεσης αδικήματος, προωθεί η κυβέρνηση με τροπολογίες που απαξιώνουν το ελληνικό Σύνταγμα και τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων.

Του Αλέξανδρου Αυλωνίτη
Οι κυβερνητικές τροπολογίες ανοίγουν τον δρόμο για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταστρατήγηση του Συντάγματος. Και τούτο διότι προβλέπουν ότι στα αιτήματα έκδοσης υπόπτων που υποβάλλουν οι ΗΠΑ, αν δημιουργούνται εμπόδια στην έκδοση λόγω κάποιων συνταγματικών αρχών ή αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων, τα εμπόδια αυτά θα μπορούν να ξεπερνιούνται μέσα από διαβουλεύσεις που θα γίνονται μεταξύ των δύο χωρών.

Οι διαβουλεύσεις αυτές, που επιτρέπουν να ξεπερνιούνται το Σύνταγμα και οι δικαστικές αποφάσεις, θα γίνονται ασφαλώς για το θεαθήναι και με προδιαγεγραμμένο το τελικό αποτέλεσμα, αφού είναι γνωστό ότι ισχύει ο νόμος του ισχυρού και συνεπώς οι ΗΠΑ θα έχουν «το πάνω χέρι» σε κάθε είδους διαπραγματεύσεις.

Η συγκεκριμένη τροπολογία αποτέλεσε -σύμφωνα με πληροφορίες- προϊόν ισχυρών πιέσεων των ΗΠΑ, στις οποίες ενέδωσε η ελληνική κυβέρνηση, αλλιώς είχε ξεκαθαριστεί από αμερικανικής πλευράς ότι δεν θα ξεκινούσε καμία συζήτηση για να δουν θετικότερα στο μέλλον το θέμα της βίζας για τις επισκέψεις Ελλήνων πολιτών.

«Καλό παιδί»
Το Μέγαρο Μαξίμου έδειξε στάση «καλού παιδιού» προς τις ΗΠΑ, αποφασίζοντας να περάσει τη σχετική τροπολογία και συμφωνία σε θερινό τμήμα της Βουλής, όπως συνηθίζεται να περνούν στη χώρα μας οι πιο προβληματικές ρυθμίσεις για να γίνουν όσο το δυνατό λιγότερο αντιληπτές και να υπάρξουν οι μικρότερες αντιδράσεις.

Η κυβερνητική τροπολογία έρχεται στο πλαίσιο της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας που υπογράφηκε στην Ουάσιγκτον τον Ιανουάριο του 2006 για τη δικαστική συνεργασία, τις εκδόσεις υπόπτων, την ανταλλαγή προσωπικών δεδομένων κ.λπ. και η οποία παραμένει έκτοτε ανενεργή, γιατί το Μαξίμου δίσταζε να τη φέρει στη Βουλή.

Ωστόσο μετά την έξαρση τρομοκρατικών κτυπημάτων και της γενικότερης εγκληματικότητας, η κυβέρνηση θεωρεί ότι με την ανησυχία που έχει δημιουργηθεί στους πολίτες σε θέματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας, είναι η καταλληλότερη περίοδος για να εξυπηρετήσει τα αμερικανικά αιτήματα.

Η συμφωνία αποτελεί συνέχεια της αμερικανοευρωπαϊκής συμφωνίας που είχε υπογραφεί το 2003 μέσα στο τρομολαγνικό κλίμα μετά το κτύπημα στους Δίδυμους Πύργους. Στην πράξη μπορεί να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στο μέλλον, αφού οι ΗΠΑ θα μπορούν μέσω διαπραγματεύσεων - πιέσεων να «ακυρώνουν» την άρνηση των ελληνικών δικαστηρίων να τους παραδώσουν έναν πολίτη ξένο που πέρασε από το ελληνικό έδαφος και τον οποίο οι ΗΠΑ θεωρούν ύποπτο τρομοκράτη ή οποιασδήποτε εγκληματικής ενέργειας ακόμα και ήσσονος σημασίας αδικημάτων, που τιμωρούνται με φυλάκιση (εξαγοράσιμη) μόλις ενός έτους.

Πλάγια όδος
Ετσι υπάρχει ο κίνδυνος να εξασφαλίσουν οι ΗΠΑ δια της πλαγίας οδού την έκδοση υπόπτου, ακόμα και αν υπάρχουν θεμελιωμένες αντιρρήσεις, γιατί μπορεί να επιβληθεί θανατική ποινή (που εξακολουθεί να ισχύει σε διάφορες πολιτείες) ή απάνθρωπη μεταχείριση, με κράτηση σε φυλακές τύπου Γκουαντάναμο κ.λπ.

Οποιεσδήποτε δικαστικές αντιρρήσεις ή συνταγματικά εμπόδια, θα πέφτουν στο κενό. Η συμφωνία μπορεί να ανοίξει τον δρόμο ακόμα και για την έκδοση Ελλήνων υπόπτων με διαδικασίες - εξπρές μέσω των διαβουλεύσεων. Δεν αποκλείεται μάλιστα στο μέλλον να εγείρουν οι ΗΠΑ αξιώσεις για πρόσωπα που συμμετείχαν σε επιθέσεις κατά αμερικανικών στόχων, εφόσον κρίνουν ότι δεν είχαν την ποινική μεταχείριση που τους άξιζε.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Τυχεροί οι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες!

Τετάρτη, 17 Ιούνιος 2009

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις σε βάρος των προσφύγων και γενικότερα του κυπριακού Ελληνισμού προέβη ο γνωστός θιασώτης του σχεδίου Ανάν, Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. Γκίντερ Φερχόιγκεν, ο οποίος, πέραν των άλλων, συνέχισε να προπαγανδίζει υπέρ του σχεδίου και να στέλλει μηνύματα επαναφοράς του. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε παρατήρηση της Αντιγόνης Παπαδοπούλου, ότι όντας βουλευτής και εκλεγέν μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, δεν μπορεί να μεταβεί στην οικία της στην κατεχόμενη Μόρφου, εκτός εάν δείξει στους Τούρκους κατακτητές διαβατήριο, ο Φερχόιγκεν απάντησε ειρωνικά: «Είσαι τυχερή που μπορείς να επισκεφθείς την οικία σου, ενώ εγώ στη Γερμανία, δεν μπορούσα καθόλου και υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη, όπου μερικοί δεν μπορούν καθόλου να επισκεφθούν τις κατοικίες τους».Ο Φερχόιγκεν δείπνησε το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι του Ταλάτ και σε δηλώσεις του, μετά το δείπνο, αποκάλεσε τον κατοχικό ηγέτη «πρόεδρο»
Χθες, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, χλεύασε το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε παρατήρηση της Αντιγόνης Παπαδοπούλου, ότι όντας βουλευτής και εκλεγέν μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, δεν μπορεί να μεταβεί στην οικία της στην κατεχόμενη Μόρφου, εκτός εάν δείξει στους Τούρκους κατακτητές διαβατήριο, ο Φερχόιγκεν απάντησε ειρωνικά: «Είσαι τυχερή που μπορείς να επισκεφθείς την οικία σου, ενώ εγώ στη Γερμανία, δεν μπορούσα καθόλου και υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη, όπου μερικοί δεν μπορούν καθόλου να επισκεφθούν τις κατοικίες τους».
Προς το τέλος της 90λεπτης συνάντησής του με τους βουλευτές, ο Φερχόιγκεν θέλησε να κάνει μια διευκρίνιση (με καθυστέρηση πέντε χρόνων), σχετικά με ό,τι είχε δηλώσει τον Απρίλιο του 2004 για την απόρριψη του σχεδίου Ανάν. Ισχυρίστηκε ότι υποστήριξε τότε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι σεβαστό. Δεν άσκησε κριτική, είπε, στην Κύπρο και στο λαό της, για την απόρριψη του σχεδίου, «αλλά σε έναν άνδρα» (σημ. τον Τάσσο Παπαδόπουλο, προφανώς). Ισχυρίστηκε ακόμη ότι ποτέ δεν χρησιμοποίησε τη λέξη «εξαπατάθηκα», αλλά «παραπλανήθηκα».
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου, για το αχρείαστο της παρουσίας μεγάλου αριθμού κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο, ο Φερχόιγκεν, γελώντας ειρωνικά, απάντησε: «Δεν έχω εγώ αναπτύξει τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο, ως εκ τούτου δεν μπορώ να σχολιάσω». Δεν προχώρησε να ζητήσει αποχώρησή τους, αλλά αντίθετα, είπε ότι είναι και η παρουσία κατοχικών στρατευμάτων, «μεταξύ των λεπτομερειών της τελικής λύσης του Κυπριακού». Και υποδυόμενος τον απορημένο, στράφηκε στο δημοσιογράφο και τον ρώτησε: «Για ποιο λόγο ερωτάτε εμένα;»(!)
Ο Φερχόιγκεν έσπευσε και πάλιν να αποενοχοποιήσει την Τουρκία και να επαναφέρει το σχέδιο Ανάν, λέγοντας ότι η λύση προσφέρθηκε το 2004 με το σχέδιο Ανάν «στο οποίο», ισχυρίστηκε, «υπήρχε πρόνοια για παρουσία στο νησί, μετά την αποδοχή της λύσης, 600 Τούρκων στρατιωτών και 600 Ελλήνων», παρουσία την οποία χαρακτήρισε «συμβολική και χωρίς σημασία». Για να στείλει στη συνέχεια μήνυμα ότι το σχέδιο Ανάν είναι εδώ και η Τουρκία συνεχίζει να το αποδέχεται. Είπε συγκεκριμένα: «Οι Τούρκοι αποδέχθηκαν το σχέδιο Ανάν και στην τελευταία συνάντησή μου με Τούρκους εκπροσώπους, επιβεβαίωσαν ότι η θέση τους δεν άλλαξε και ότι υποστηρίζουν την πρόταση Ανάν».

Ένα... κοκαλάκι και για τους Έλληνες
Ο Ευρωπαίος Αντιπρόεδρος κάλεσε τον Πρόεδρο Χριστόφια και τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να φθάσουν σε πολιτική συμφωνία. «Τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν», είπε, ενώ για να χρυσώσει το χάπι από τις προηγούμενες προκλητικές δηλώσεις του, πέταξε και ένα «κοκαλάκι» στην ελληνοκυπριακή πλευρά, λέγοντας ότι η Άγκυρα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις της έναντι της Ε.Ε. και των κρατών-μελών.
Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της ειδικής συνεδρίας της Επιτροπής, εισήλθε στην αίθουσα ο βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας, και έδωσε στον κ. Φερχόιγκεν φάκελο, στον οποίο υπήρχαν ενημερωτικά φυλλάδια και βιβλιάρια, μαζί με ψηφιακό δίσκο, που αναφέρονται όλα στην καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στα κατεχόμενα.

«Πρόεδρος» ο Ταλάτ
Ο Φερχόιγκεν δείπνησε το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι του Ταλάτ και σε δηλώσεις του, μετά το δείπνο, αποκάλεσε τον κατοχικό ηγέτη «πρόεδρο». Είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαίωμα να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της Ε.Ε. και ανέφερε ότι η Ε.Ε. δεν είναι μεσολαβητής ή διαιτητής, αλλά εφόσον της ζητηθεί, μπορεί να προσφέρει συμβουλές, βοήθεια ή στήριξη.
Ο Ταλάτ χαρακτήρισε τον Φερχόιγκεν γνώστη του Κυπριακού και φίλο της Κύπρου και των Τουρκοκυπρίων.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/06/blog-post_5565.html

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΝΤΑΒΑΔΕΣ" ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ...

ΕΜΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ: ΤΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ , ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΟΥΝ, ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΙΜΙΖΟΥΝ, ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΝΑ ΜΑΣ "ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΥΝ" ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΆ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΎΠΟΥ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΙΡΑΝ , ΝΑ ΠΡΟΠΑΝΑΝΔΙΖΟΥΝ ΤΗ ΒΙΒΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΑΤΟΡΕΣ, ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ, ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ, ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ , ΦΑΣΙΣΤΕΣ, 12ΘΕΙΣΤΕΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΝΑΝ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε , ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΓΕΩΡΓΑΚΗΔΕΣ, ΝΤΟΡΕΣ, ΤΣΙΠΡΕΣ, ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ "ΣΚΥΛΟΛΟΙ" ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΕΤΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕ ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΙΟ , ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΚΑΥΓΑΔΕΣ. ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΥΠΟΥ "ΡΕΠΟΥΣΗ", ΠΟΥ ΣΤΑΖΟΥΝ ΧΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΥΣΗ ΕΚΓΕΦΑΛΩΝ ΟΙ ΛΑΚΗΔΕΣ, ΚΑΛΑΜΟΥΤΣΗΔΕΣ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΔΕΣ, Χ'-ΝΙΚΟΛΑΚΗΔΕΣ . ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΝΤΟΠΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ κ.ο.κ
ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΝ ΦΕΡΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ-ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ. ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΦΥΣΙΚΑ. ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΒΕΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΛΙΑ ΣΤΑΝΗ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ Η ΕΣΗΕΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ . ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΕΤΣΙ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ ΜΜΕ(ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ, ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ κλπ) . ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ!!!
ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ. ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΑΖΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ. ΜΕΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ "ΒΗΜΑΤΟΣ "(ΑΛΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΧΑΟΣ) ΚΑΙ ΤΗΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ"(ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΑΣ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΡΝΟΜΑΖΙΑ. Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΩΝ ΒΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ.
ΤΑ ΙΔΙΟ ΕΠΑΘΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ . ΚΙ' ΑΥΤΟ ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΓΝΗΣΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ .
ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ
Επισκεφθείτε τον ιστοχώρο:
----- Original Message -----
Sent: Tuesday, June 23, 2009 6:44 AM
Subject: ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΝΤΑΒΑΔΕΣ" ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ...

Sent: Tuesday, June 23, 2009 6:40 AM
Subject: ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΝΤΑΒΑΔΕΣ" ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ...

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ....ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΒΡΩΜΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ...ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΝΤΑΒΑΔΕΣ" ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ...
----- Original Message -----
Sent: Monday, June 22, 2009 9:25 AM
Subject: Η ΤΡΙΤΗ ( ΠΡΩΤΗ..) ΕΞΟΥΣΙΑ..

ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

==================

===== www.resaltomag.gr – 22.6.09 ============

‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Ολοκληρωτικό ξεβράκωμα των «νονών» του Τύπου
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Οι μπλόγκερ έχουν αποκαλύψει το αθέατο καθεστώς των ΜΜΕ: Τα κατευθυνόμενα ρεπορτάζ και τις συνεντεύξεις «μαϊμούδες». Το ΡΕΣΑΛΤΟ επειδή αναπαρήγαγε τις αποκαλύψεις για τις συνεντεύξεις «μαϊμούδες» σέρνεται στα δικαστήρια.


Έρχεται, όμως, οι σημερινή ημέρα για να αποκαλυφτεί πλέον όλο το καθεστώς των «νονών» της παραπληροφόρησης, τα κατασκευασμένα ρεπορτάζ, το «αόρατο» χέρι της καθοδήγησης και της «ενιαίας γραμμής» των «νταβάδων», καθώς και τη συνομωσία της σιωπής όλων των ΜΜΕ.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ: Ταυτόχρονα το «Βήμα» και η «Ελευθεροτυπία» κινούνται πάνω στην ίδια «τροχαλία» απάτης και στο ίδιο κατασκευασμένο θέμα.
Και τα ΜΜΕ σιωπούν σκανδαλωδώς για αυτή τη μεγάλη ΑΠΑΤΗ των δύο «προοδευτικών» εφημερίδων.
Αυτό το φαιό καθεστώς των ΜΜΕ το έχουμε αναλύσει πολλές φορές. Πάνω σε αυτό το συγκεκριμένο θα επανέλθουμε.
Τώρα, ωστόσο, διαβάστε τις αποκαλύψεις από το «Κλασσικοπερίπτωση» και από το «ΤΡΩΚΤΙΚΟ»

‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2009/06/blog-post_8011.html

ΡΕΠΟΡΤΑΖ "ΜΑΪΜΟΥ" ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ "ΒΗΜΑ". ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ " ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ"
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Τώρα καταλαβαίνετε γιατί όλα τα "καλά παιδιά" του νεο-εποχίτικου δημοσιογραφικού διευθυντηρίου τα βάζουν με τους bloggers;

Πριν λίγες ημέρες ο κ. Ψυχάρης έγραφε παπικές λιβέλλους και ιεροξεταστικούς αφορισμούς εναντίον της ...ασυδοσίας των ιστολογίων.

Το ίδιο είχαν κάνει λίγο καιρό πριν, ο Κουρής, ο Τριανταφυλόπουλος και άλλα μέλη του ιδιόμορφου δημοσιογραφικού opus dei. Όμως όσα μπαχαρικά και να ρίξουν στο καζάνι της οργανωμένης παραπληροφόρησης οι καλαμαράδες της κοινωνικής χειραγώγησης, η μπόχα της "Νέας Εποχής" δεν καλύπτεται και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βγαίνει στον αέρα.

Είναι πια και στην ευθύνη του πολίτη να πάψει να θεωρεί ως αναντίρρητη αλήθεια ότι του σερβίρουν τα λιγδιασμένα μαγειρεία των εφημερίδων και των τηλεφλώσεων της νέας τάξης πραγμάτων.

Αν θέλουμε να μην σαπίσουμε πνευματικά πρέπει να σταματήσουμε να καταναλώνουμε "σκουπίδια" ακόμα κι όταν αυτά έχουν μεταμφιεστεί με το ένδυμα του δήθεν αποκαλυπτικού ή καταγγελτικού λόγου!

****************************************************************
Αναδημοσίευση απο το:
http://troktiko.blogspot.com/2009/06/blog-post_7857.html

ΣΟΚ! Απίστευτη απάτη από Ψυχάρη! Ντροπή! - Έβαλαν από το κεφάλι τους στο "Βήμα" ότι έγινε η συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν που τελικά δεν ήρθε!!!

Ίσως είναι η μεγαλύτερη απάτη στην σύγχρονη ιστορία του τύπου! Ο Σταύρος Ψυχάρης έβαλε την ...ταφόπλακα της απάτης στο "Βήμα της Κυριακής".

Επειδή βιαζόντουσαν να κλείσουν και να πάνε στην βίλα τους στο Πόρτο Χέλι περιγράφουν με κάθε...λεπτομέρεια την συνάντηση του Ερντογάν με τον Καραμανλή στο Μαξίμου που τελικά ακυρώθηκε αφού ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν ήρθε στην Ελλάδα! Αλλά δεν πρόλαβαν να αλλάξουν την απάτη τους παρά μόνο στην Αθήνα.

Στην επαρχία έχουν φύγει τα φύλλα με ψευδές ρεπορτάζ και λεπτομέρειες που έβγαλαν από το κεφάλι τους για την μαιμού συνάντηση! ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΧΘΕΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΚΥΡΩΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!!!
======================================================

Γράφει ο Ν.Χασαπόπουλος:
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
"Το παγωμένο χαμόγελο του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν και του Κ.Καραμανλή καταγράφηκε χθες το απόγευμα στην συνάντηση που ... έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν το θέμα της λαθρομετανάστευσης που ήταν στην ατζέντα αλλά και προβλήματα της οικονομίας. Τον πρωθυπουργό συνόδεψε ο νέος υπουργός εξωτερικών Νταβούτογλου και ο Εγκεμεν Μπαγίς (υπουργός επικρατείας).Ο Ερντογάν ήρθε στην Ελλάδα για τα εγκαίνια του μουσείου με τους φουσκωτούς του, με 5 σωματοφύλακες οπλισμένους σαν αστακούς".
=======================================================
Αυτά και άλλα γράφουν στο "Βήμα" και πλέον δημιουργείται μείζον θέμα αναξιοπιστίας για την Κυριακάτικη εφημερίδα. Οι άνθρωποι έγραψαν το ρεπορτάζ από την Παρασκευή γιατί θεώρησαν ότι κάπως έτσι θα πάνε τα πράγματα. Θα συζητήσουν για τους λαθορμετανάστες κ.α. και θα πέσουν μέσα. Έλα όμως που ο Ερντογάν ακύρωσε;

Το θέμα της μαιμουδιάς είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και σε λίγο επανερχόμαστε. Όσοι έχετε το φύλλο στην Α11 σελίδα κρατήστε το είναι συλλεκτικό.

Και η Ελευθεροτυπία έφερε τον Ερντογάν στην Ελλάδα
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

http://troktiko.blogspot.com/2009/06/blog-post_4101.html
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Μα καλά τι γίνεται... όλοι συνεννοημένοι να μας κοροϊδεύουν είναι; Μαζί με το Βήμα και η Ελευθεροτυπία δημοσίευσε πως ο Ερντογάν ήρθε στην Ελλάδα και συναντήθηκε με τον Καραμανλή.

Συγκεκριμένα αναφέρει:
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
"*Επί μία ώρα (μαζί με το χρόνο που χρειάστηκε για τη μετάφραση), τα είπαν χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κ. Καραμανλής με τον Τ. Ερντογάν, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα για τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Η υλοποίηση των συμφωνιών... για τους μετανάστες και οι παραβιάσεις στο Αιγαίο ήταν δυο από τα βασικά θέματα που μπήκαν στην κουβέντα. Σε τέτοιου είδους συναντήσεις «πιάνεις κλίμα» από τις δηλώσεις που ακολουθούν. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε χθες, αφού δηλώσεις δεν ήταν προγραμματισμένες.
*Οπότε τα αποτελέσματα θα προκύψουν από «διαρροές». Αν, τελικά, προκύψουν..."

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 21/06/2009
===========================================================
Ούτε για φτύσιμο δεν είναι... Είστε συνεννοημένοι δεν εξηγείται τέτοια απάτη. Απίστευτη Ξεφτίλα!
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

http://kostasxan.blogspot.com/2009/06/blog-post_2858.html

Το μεγαλείο της γελοιότητας των σοβαρών εφημερίδων και των δημοσιογράφων τους!


Δεν είναι απλοί ψεύτες…

αλλά επαγγελματίες ψεύτες!


Το έγκριτο «Βήμα» δεν μας μεταφέρει απλά τις ειδήσεις, αλλά τις κατασκευάζει πριν αυτές να γίνουν…! Ναι σωστά διαβάζετε... Οι ειδήσεις δεν μεταφέρονται αλλά, παράγονται!!!

Οι εργολάβοι της ενημέρωσης απέδειξαν περίτρανα σήμερα πως διατηρούν ή εργάζονται σε εργοστάσια κατασκευής ειδήσεων!

Αυτοί που κατηγορούσαν προ ημερών τα ιστολόγια για ερασιτεχνισμό, σήμερα χωρίς ίχνος επαγγελματισμού μας έδωσαν μία ανύπαρκτη είδηση, ελέω θαλάσσης και συγκεκριμένα της τρικυμίας που επικρατεί στα επαγγελματικά τους δρώμενα.

Φαίνεται καθαρά πλέον πως μας μεταφέρουν ως είδηση αυτά που νομίζουν (ή θέλουν) ότι συνέβησαν και όχι τα γεγονότα όπως αυτά εξελίσσονται και, που δυστυχώς για τους δημοσιοκαφρούντες, αλλάζουν απροσδόκητα, επιφέροντας σειρά διαφοροποιημένων εξελίξεων σε σχέση με τα αναμενόμενα.

Όμως, στο «Βήμα» του Λαμπράκη,
οι ειδήσεις γράφονται όπως προβλέπονται και όχι όπως συμβαίνουν!!! Από εδώ και στο εξής, ακόμη και οι μικρές αγγελίες θα πρέπει να αμφισβητούνται στη συγκεκριμένα φυλλάδα που φαίνεται πως την εκδίδουν μαθητές νηπιαγωγείου (ζητώ συγνώμη για τον παραλληλισμό από τα πανέξυπνα παιδιά που πηγαίνουν σε νηπιαγωγεία), ανεύθυνοι και χωρίς να έχουν την ελάχιστη διακριτικότητα να επανελέγχουν αυτά τα οποία δημοσιοποιούν και υπέρμετρη σοβαροφάνεια επιθυμούν να μας τα επιβάλλουν.

Λυπάμαι πολύ, προσωπικά, για το επίπεδο της δημοσιογραφίας της συγκεκριμένης εφημερίδας και ακόμη περισσότερο λυπάμαι όλους εκείνους τους αναγνώστες της που πίστευαν πως αγοράζουν εάν προϊόν που το διέπει ο επαγγελματισμός, η σοβαρότητα και πάνω από όλα η συνέπεια προς την αλήθεια!!!

Οποιαδήποτε προσπάθεια σύγκρισης των ιστολογίων με την σημερινή εικόνα που έδωσε το «Βήμα», είναι πλέον καθαρή προσβολή και ύβρις προς εκείνους τους πολίτες «ερασιτέχνες» της δημοσιογραφίας, που προσπαθούν να είναι συνεπείς και καταθέτουν τις απόψεις τους χωρίς τις πλάτες ενός δημοσιογραφικού κολοσσού…

Λυπάμαι κύριοι, αλλά δεν αποτύχατε απλά, αλλά γελοιοποιηθήκατε και με την στάση σας αυτή δείξατε ποιοι είστε… και μην προσπαθήσετε να μετακυλίσετε τις ευθύνες στο κατώτερο προσωπικό που είναι υπεύθυνο για το layout ή την εκτύπωση της εφημερίδας σας… είναι προτιμότερο να πείτε πως… «ήταν καλά στα εγκαίνια του μουσείου της Ακρόπολης και ξεχαστήκαμε»… αλλά σας συμβουλεύω να μην εξευτελιστείτε περισσότερο με το να μιμηθείτε την Ντόρα και τα καμώματά της…

Σήμερα υποδεχτήκατε τον Ερντογάν, διαπιστώσατε παγωμένο κλίμα ανάμεσα στον Κώστα και τον Ταγίπ, αναφέρατε την συνοδεία του Τούρκου πρωθυπουργού, αναφέρατε το θέμα της Χάλκης και της Θράκης που επικράτησε στις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και στις συζητήσεις για την λαθρομετανάστευση, για τις πιέσεις στο Αιγαίο με τις παραβιάσεις τουρκικών αεροσκαφών, ενώ γαρνίρατε και λίγο από συμβουλές των αμερικανών για την περιοχή!!!

Θα μπορούσε να είναι μία τέλεια περίληψη της επίσκεψης Ερντογάν, εάν αυτή είχε γίνει!!! Αλλά δυστυχώς, για εσάς, αγαπητοί δημοσιολάγνοι του Βήματος, ο Ταγίπ ακύρωσε την έλευσή του, αλλά εσείς δεν κάνατε το ίδιο για το ρεπορτάζ που γράφτηκε πολύ πριν τις οποιεσδήποτε εξελίξεις…

Αφήστε την δημοσιογραφία λοιπόν, απομακρυνθείτε από τα ιστολόγια και πιάστε τα φλυτζάνια, να διαβάζετε τις ειδήσεις με την βοήθεια «καφετζούδων»… τότε, πιστέψτε με, θα έχετε πολύ μεγαλύτερη αξιοπιστία στα γραφόμενά σας…

Άντε στη υγειά σας δημοσιογραφάρες μου, που απαιτείτε να σας παίρνουν στα σοβαρά οι πολίτες όταν αρθρογραφείτε…!!!

Δημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 21, 2009 11:50 pm Θέμα δημοσίευσης:


«ΒΗΜΑ» -«Ελευθεροτυπία»-«ΕΘΝΟΣ το ίδιο Συνδικάτο


Το «γλυκό έδεσε»!!!

Και ο τρίτος της παρέας …ανακάλυψε τις συνομιλίες καραμανλή-Ερτογάν!!!

Από το ίδιο «παχνί» αντλούνε τα ρεπορτάζ!

Αυτή η σύμπτωση και των τριών της «συμμορίας» είναι ακόμα πιο
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ και από το ίδιο το αποτρόπαιο ψεύδος τους.

Δείχνει καταλυτικά ότι κινούνται σχεδιασμένα και διατεταγμένα.

Όποιος διαθέτει εγκέφαλο αντιλαμβάνεται πολλά.
Διαβάστε το «Πολιτικό Σαφάρι»


http://politikosafari.blogspot.com/2009/06/blog-post_6738.html



ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ...ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ.......

Δύο "έγκυρες" και "μεγαλες" εφημερίδες το "βημα"και το "εθνος" οι οποίες έχουν και τη μεγαλύτερη κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα, περιγράφουν το κλίμα και την ατμόσφαιρα που επικράτησε στην ουδέποτε πραγματοποιθείσα συνάντηση Καραμανλή -Ερντογάν!
Αυτοι λοιπόν οι" βαρωνοι" των Μ.Μ.Ε., οι οποίοι σημειωτέων είναι και ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών -χωρίς βέβαια να εξαιρούμε τούς υπόλοιπους-, είναι οι "Νταβατζήδες" της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτων.
Τό δε σπουδαιότερο είναι ότι με τα ΜΜΕ πού έχουν στη διαθεσή τους διαμορφώνουν τη πολιτική και κυρίως κομματική συνείδηση των πολιτών.
Ιδιαίτερα δε, με τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλουν δημιουργούν μέσα σε 24 ώρες ανύπαρκτα κόμματα και αναδεικνύουν αχρεία υποκείμενα σε... πολιτικούς αρχηγούς που μπορεί να έχουν ρόλο στη πολιτική ζωή του τόπου.
Όλα δε αυτά πρός ίδιον οικονομικό όφελος προκειμένου να εκβιάζουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις , αφού ειναι συγχρόνως εργολάβοι και προμηθευτές του δημοσίου.
Η εξυγίανση τού πολιτικού μας συστήματος , περνά πρωτα απο την εξυγίανση των ΜΜΕ


******************************************************