Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις – Από το 1940 πως φτάσαμε στη χρεοκοπία του 2010


Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012

Πολλοί θα αναρωτιούνται, γιατί άραγε κανείς πολιτικός στην Ελλάδα από το 1974 και εντεύθεν δεν απετόλμησε να αποκαλύψει τον πλούτο τον οποίον “έκρυβε και κρύβει” η Ελληνική επικράτεια, παρά τίς κατά καιρούς αμφισβητήσεις της κυριαρχίας της απο γείτονες, όργανα συμφερόντων και άσπονδους “φίλους”. Δεν εγνώριζαν !!!, δεν υπήρχαν στοιχεία !!!, ή υπήρχε κάτι άλλο το οποίο τούς απαγόρευε ρητά και δια «ροπάλου» έστω και την παραμικρή αναφορά περί του θέματος του “ορυκτού πλούτου” της Ελλάδος, συμπεριλαμβανομένων των (υπεδάφιων και υποθαλάσσιων) υδρογονανθράκων.Σε ποιους παρεχωρήθη η χώρα, ή τουλάχιστον η διαχείρισή της, ώς οικόπεδο άνευ ιδιοκτήτου ;;;
Προκαλεί έντονο ενδιαφέρον και συγχρόνως προβληματισμό, το ότι μία χώρα σαν την Ελλάδα με μοναδικό ορυκτό πλούτο στο υπέδαφός της, να μην έχει αναπτύξει ανάλογη βιομηχανία, και μάλιστα εάν κρίνουμε από τα “ορυκτά” στα οποία θα αναφερθώ παρακάτω, η βιομηχανία αυτή θα αποτελούσε και “μονοπώλιο” στην Ευρώπη, μιάς και τέτοια ορυκτά δεν υπάρχουν σε αυτήν.
Όπως ο καθένας αντιλαμβάνεται τα έσοδα από ανάλογη βιομηχανική δραστηριότητα είναι τεράστια, εξ αιτίας του γεγονότος ότι αυτά τα ορυκτά χρησιμοποιούνται ώς προαπαιτούμενα στην κατασκευή μηχανημάτων, πολεμικού υλικού, διαστημικών εξαρτημάτων και άλλων “χρησίμων” κατασκευών και υπάρχουν αποκλειστικά και σε ποσότητες εκμεταλλεύσιμες στον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος.Το δημόσιο χρέος της Ελλάδος το έτος 2009 και σήμερα βέβαια, φαντάζει “παρωνυχίδα” μπροστά στο μέγεθος του ποσού των Εσόδων τα οποία θα προέκυπταν από αντίστοιχη και ανάλογη ανάπτυξη βιομηχανικής δραστηριότητος στην Ελλάδα.
Ως φαίνεται η “ομερτά” στα υψηλά κλιμάκια των κυβερνήσεων από το 1940 και εντεύθεν στην Ελλάδα προέκυπτε από ανάλογες συμβάσεις με αυτήν της λεγόμενης “cooper”, ή αλλιώς την σύμβαση εκπροσώπων του Ελληνικού Δημοσίου με την Hugh Cooper & co, την οποίαν απεκάλυψε ο Δ. Μπάτσης στο βιβλίο του με τίτλο “Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα”.
Οφείλω να επισημάνω ότι την τελευταία 35ετία υπήρξε πλήρης αποβιομηχάνιση της χώρας, συνειδητά ή όχι από ένα πολιτικό προσωπικό, ας το κρίνει ο κάθε αναγνώστης.
Ένα είναι βέβαιο, ότι το «Γουδί» πρέπει να ξαναλειτουργήσει, μας «φτωχοποιούν» με σχέδιο υφαρπαγής του πλούτου της χώρας.
Και υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί οι οποίοι συνεννούν, Δυστυχώς !!!
Ο μακαρίτης ο Δ. Μπάτσης στο βιβλίο που ειχε γράψει το 1947 με τίτλο «Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα», αποκάλυψε την ύπαρξη της λεγόμενης «σύμβασης Cooper» και τούς αντισυμβαλλόμενους αυτής, (υπεγράφη το 1940 και έληξε το 2010). Υπάρχει στο υπουργείο βιομηχανίας και παραδίδεται κάτι σαν «ιερό κείμενο», από υπουργό σε υπουργό, βάσει της οποίας τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά» της Ελλάδος, καθώς και ο υδάτινος μας πλούτος (με ότι αυτός συμπεριλαμβάνει), τίθενται υπό την αποκλειστική αιγίδα και διαχείριση, ενός Αμερικάνικου consortium εταιρειών, τού οποίου υψηλά ιστάμενα στελέχη αφίχθησαν προσφάτως εν Αθήναις. Το αποτέλεσμα αυτής της αποκάλυψης ήταν να εκτελεστεί ο Δημήτρης Μπάτσης μαζί με τον Νίκο Μπελογιάννη το έτος 1952. Απο τους «12″, που ήταν για «ντουφέκι», επέλεξαν μόνον τούς «3″, ένας εκ των οποίων ήταν και ο Δ. Μπάτσης. Εκτοτε κανένας πολιτικός δεν αποτόλμησε να ακουμπήσει τα παρθένα κοιτάσματα ορυκτού πλούτου που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Εξ ού και οι δημόσιες αρνήσεις εντός της βουλής των Ελλήνων, των ΓΑΠ, Θ.Πάγκαλου, και άλλων, περί της υπάρξεως υδρογονανθράκων στον Ελλαδικό χώρο. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη με σιδηρο-χρώμιο και νικέλιο και άλλα «βαρέα» μέταλλα, αλλά δεν παράγουμε ούτε γραμμάριο ανοξείδωτου χάλυβα, ούτε ξυραφάκι. Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα.
Ο ακριβής τίτλος και το περιεχόμενο της «σύμβασης» μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου και της Hugh Cooper & Co, απεκαλύφθη σε σύγγραμμα το οποίο δημοσίευσε, ο οικονομολόγος και δικηγόρος Δημήτρης Μπάτσης, συγγραφέας του σημαντικού έργου «Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα» (εκδ. «Τα νέα βιβλία», το έτος 1947) στο οποίο αναλύει τους μηχανισμούς παράνομου πλουτισμού που συνδέθηκαν με την παραλαβή, κατεργασία και διανομή των εφοδίων της ΟΥΝΡΑ στη μεταπελευθερωτική Ελλάδα.
Και βέβαια μια τέτοιας μορφής εκμετάλλευση της συμμαχικής βοήθειας 45 Εθνών (ΟΥΝΡΑ), αποτελεί παράβαση θεμελιώδους διατάξεως του Καταστατικού Χάρτου της ΟΥΝΡΑ, που ορίζει ρητά και κατηγορηματικά ότι απαγορεύεται η χρησιμοποίηση των εφοδίων της για προνομιακή ωφέλεια, οικονομική ή πολιτική, ορισμένης μερίδας του πληθυσμού (τούς αντισυμβαλλόμενους δια της συμβάσεως cooper) και ότι η διανομή πρέπει να είναι δίκαιη και ίση στον πληθυσμό.
Αποτελεί ή δεν αποτελεί αυτή η σύμβαση (cooper) παράνομο πλουτισμό και αντίθετο προς τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη της ΟΥΝΡΑ σε βάρος του συμμάχου Ελληνικού Λαού;
Ναι ή όχι;
Η ανανέωση της σύμβασης «cooper» ίσως αποτελεί απάντηση στο γιατί η Ελλάδα «χρεοκόπησε» το 2010, τον χρόνο κατά τον οποίον έληγε και «τυπικά» η σύμβαση cooper.
Ανανεώθηκε η σύμβαση Cooper και αν ναι από ποιόν και γιατί ;;;
Εχω πει αρκετές φορές σε αντίστοιχα άρθρα μου ότι η λεγόμενη “χρεοκοπία” της Ελλάδος, ή αλλιώς η σχεδιασμένη και ελεγχόμενη “πτώχευσή” της, αποτελούσε αντικείμενο ευρύτερων γεωπολιτικών οικονομικών συμφερόντων, δεν γνώριζα όμως το χρονικό βάθος και το οικονομικό εύρος αυτού του σχεδιασμού, ήταν αδύνατον άλλωστε, όπως πλέον προκύπτει από τα στοιχεία στα οποία εδράζω την πεποίθησή μου περί αυτού.
Έλεγε ο Δ. Μπάτσης στο εισαγωγικό του συγγράμματός του “ Η Ελλάδα θα γίνει οικονομικά και εθνικά πραγματικά ελεύθερη, τότε και μόνο τότε, όταν η ανοικοδόμηση αυτή γίνει από τον λαό της. Θα σπάσουν τα δεσμά και θα αλλάξει ριζικά η διάρθρωση της σημερινής οικονομίας μας, θα ανοίξει δηλαδή ο δρόμος για να λυτρωθούν οι πιο ενεργές παραγωγικές και άξιες δυνάμεις της νεοελληνικής κοινωνίας μας”.
Η οικονομική και Εθνική απεξάρτηση από ξένα οικονομικά κέντρα, είναι δυνατόν να γίνει μέσα από την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, και αυτό θα πρέπει να αποτελεί ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟΧΟ απαράβατο.
Θα πρέπει να αποτελεί κυρίαρχη Εθνική στρατηγική επιλογή η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, ανάλογη της αντίστοιχης της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, χωρίς δεσμεύσεις και συμβάσεις, υπογεγραμμένες από δοσίλογους πολιτικούς.
Τώρα γνωρίζουν, δεν έχουν κανένα άλλοθι περί μη γνώσης, ή τουλάχιστον ας διασταυρώσουν τα λεγόμενά μας.
Αναφέρομαι συνεχώς στον ορυκτό πλούτο της χώρας μας, και θα πρέπει να αναφέρω και από τί συνίσταται αυτός ο “ορυκτός πλούτος”, για τον οποίον πάρα πολλοί Έλληνες, αφανώς, έδωσαν και την ζωή τους, για να έχουν τα παιδιά μας το δικαίωμα να τον αξιοποιήσουν και να τον εκμεταλλευτούν και όχι να εξαναγκάζονται να “ξενιτεύονται” επειδή κάποιοι, εντός και εκτός της Ελλάδος, αποφάσισαν έτσι.
Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας.
Η μέτρηση ήταν 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150.
Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή, κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών, ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.
Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros (ο συνομιλητής του ΓΑΠ), η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο !!!
Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών).
Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.
Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.
Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους “Σύμβολο” του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ.
Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου (U 235), στην διεθνή αγορά το έτος 1998 ήταν 20.000 δολάρια το γραμμάριο!
O κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής και πρόεδρος του τμήματος χημικών μηχανικών κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου, πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Η Βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα», η οποία είχε να κάνει με τα αποτελέσματα και της δικής του έρευνας 30 ετών.
Εντυπωσιακό ήταν το ότι σε όλα τα σημεία η έρευνά αυτή συμφώνησε με τα αποτελέσματα παλαιοτέρας αντίστοιχης έρευνας της δεκαετίας του 1940 που τυχαία είχε φτάσει στα χέρια του.
Ο εν λόγω καθηγητής αναρωτιέται πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην έχει αυτή τη στιγμή ήδη στημένη βαριά βιομηχανία την στιγμή που διαθέτει όχι μόνον ΟΛΕΣ τις απαραίτητες πρώτες ύλες (στρατηγικά ορυκτά) και μάλιστα σε αφθονία, αλλά και για ορισμένα από αυτά, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ παραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και συγκεκριμένα:
1.Λιγνίτης: Ως ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του με λιγοστή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που εάν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια από την εισαγωγή πετρελαίου.
2.Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές.
3.Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού.
4.Μαγγάνιο: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου. Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας.
5.Νικέλιο: Και για αυτό το στρατηγικό ορυκτό όπως ανέφερε ο κύριος Παπαγεωργίου, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.
6.Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα.
7.Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.
8.Χρωμίτης: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός της σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη. Τα σημαντικότερα κοιτάσματα βρίσκονται στο Μπούρινο Κοζάνης και χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα.
9.Ουράνιο: Όπως ανέφερα ήδη, τα ουρανιούχα μεταλλεύματα έχουν εντοπισθεί στην Κεντρική Μακεδονία και στην Θράκη. Το τεύχος της 28ης Απριλίου 1999 της εφημερίδας «Αθηναϊκή» είχε ως τίτλο «Θησαυροφυλάκιο η Βόρεια Ελλάδα» και αναφερόταν σε αυτό ακριβώς το θέμα.
Η Θράκη λοιπόν είναι ένας στρατηγικός κόμβος, διότι εκτός των πλουσίων κοιτασμάτων ουρανίου, χρυσού και πετρελαίου, επιπλέον από εκεί πρόκειται να περάσουν στο μέλλον και οι αγωγοί φυσικού αερίου και πετρελαίου.
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Υπάρχει άφθονο στο Αιγαίο. Στην ίδια διάλεξη για τα στρατηγικά ορυκτά του κυρίου Παπαγεωργίου έγινε εκτενής λόγος για τα πετρέλαια στο Αιγαίο. Καμία κυβέρνηση δεν είχε μέχρι τώρα το θάρρος να παραδεχθεί την ύπαρξη πλουσιοτάτων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο και ότι το παιχνίδι με την Τουρκία στην ουσία εκεί παίζεται.
Υπάρχουν εδάφια του αρχαίου ιστορικού Ηροδότου που κάνει λόγο για την «εύφλεκτη πίσσα». Είναι ακόμη γεγονός γνωστό ότι οι Γερμανοί επί κατοχής είχαν ήδη χαρτογραφήσει όλη την Ελλάδα, αφού άμεσα τους ενδιέφεραν και τότε οι όποιες πηγές ενέργειας για την στρατιωτική τους μηχανή.
Με την πτώση του Χίτλερ, οι σχετικοί χάρτες και πληροφορίες έφτασαν και στα χέρια των Αμερικανών της εποχής.
Τα τελευταία χρόνια και με την βοήθεια ειδικών δορυφορικών φωτογραφήσεων είναι γεγονός ότι ήδη υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για την ύπαρξη πλουσίων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Αιγαίο.
Ο πρώην πρεσβευτής της Αμερικής στην Ελλάδα Nicholas Burns σε ζωντανή εκπομπή στο κανάλι MEGA είχε κι αυτός επισήμως παραδεχθεί ότι υπάρχει όντως πετρέλαιο στο Αιγαίο και ότι αυτό ουσιαστικά δημιουργεί την ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών που στηρίχτηκαν σε δορυφορικούς χάρτες είναι πλέον γεγονός αναμφισβήτητο ότι: Τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο υπάρχουν ανατολικά της νήσου Θάσου, στον Θερμαϊκό Κόλπο, στην περιοχή των Δωδεκανήσων και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στα Ίμια, στην Ζάκυνθο και στην Φλώρινα.
Επίσημη δήλωση του καθηγητή πυρηνικής φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κυρίου Παπαστεφάνου, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Από παλιά διέβλεπα ότι, όπως και στην υπόθεση των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, έτσι και στην υπόθεση του ουρανίου, ίσως να μην δόθηκαν ποτέ στις ελληνικές κυβερνήσεις τα πλήρη αποτελέσματα των γεωλογικών ερευνών που έκαναν στην Δράμα και τη Θράκη οι Αμερικανοί ερευνητές !!!»
Αρχίζοντας από το περίφημο ΟΣΜΙΟ (σκληρό, άμορφο, μεταλλικό χημικό στοιχείο της ομάδος του λευκοχρύσου) που εντοπίζεται, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, σε μεγάλες μάλιστα ποσότητες, στα Ίμια και γενικώς στο Αιγαίο ΜΑΣ. Και διερωτώμεθα γιατί οι προηγούμενες αλλά και η νυν πολιτική ηγεσία της Χώρας, σιωπούν επί του θέματος.
Η Ελλάδα επίσης μόνο από το απόθεμα του »μεθανίου» που έχει στην μια άκρη μόνο της Κρήτης φτάνει για 10.000 χρόνια τα αυτοκίνητα του πλανήτη γη να τα τροφοδοτεί με καύσιμα δωρεάν.
Υπάρχουν βάσιμες υποψίες και για άλλα «περίεργα» και πανάκριβα συστατικά στο υπέδαφός μας, όπως το ΟΣΜΙΟ, ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ, κ.ά. για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται. Ουσιαστικά πρόκειται για 10.000 τόνους Όσμιο και 100.000 τόνους Κόκκινο υδράργυρο !!!

ΟΗΕ: Η Ελλάδα κάθεται πάνω σε μια μοναδική πλάκα χρυσού, και όμως δεν ασχολούνται!


ΟΗΕ: Η Ελλάδα κάθεται πάνω σε μια μοναδική πλάκα χρυσού, και όμως δεν ασχολούνται!


ΟΗΕ: Η Ελλάδα καθεται πάνω σε μια μοναδικη πλάκα χρυσού, και όμως δεν ασχολούνται! Τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο και κανείς δεν πρέπει να απορεί γιατί προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκτήσουν τον έλεγχο της χώρας οι ξένοι δανειστές με βοήθεια εκ των έσω. Σε έκθεση του οηε που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro η Ελλάδα εκτός από τους υδρογονάνθρακες φαίνεται ότι αποτελεί γενικά "Ελ Ντοράντο" σπάνιων στρατηγικών ορυκτών και αυτό ίσως είναι και μία από τις αιτίες της κακοδαιμονίας της:... Έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αποκαλύπτει ότι "βάσει ερευνών και εξορύξεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, η χώρα καθεται επάνω σε μία πλακα με δεκάδες εξαιρετικά σπάνια ορυκτά με εφαρμογή στην βαριά βιομηχανία, αεροναυπηγική κλπ. τα οποία τα διαθέτει και σε μεγάλες ποσότητες". Στην έκθεση αποκαλύπτεται η ύπαρξη χουντίτη (μοναδική παγκοσμίως η ύπαρξη του εν λόγω υλικού που χρησιμοποιείται για την κατάσβεση πυρκαγιών και ως αντιπυρικό υλικό στις οικοδομές), πρώτη στην προμήθεια βωξίτη, νικελίου, περλίτη και στην εξαγωγή ακατέργαστου μαγνησίου στην Ευρώπη και παράλληλα δεύτερη στην Ευρώπη και πέμπτη σε όλο τον κόσμο στην παραγωγή λιγνίτη. "Αυτός είναι μόνο ένας από τους άσσους που κρύβει η Ελλάδα στο… μανίκι της και που μπορεί να είναι η λύση εξόδου από την οικονομική κρίση", σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα που σοχλιάζει την έκθεση του ΟΗΕ. Ωστόσο επισημαίνει ότι ακριβώς αυτή η αφθονία σπάνιων ορικτών εχει δημιουργήσει μεγάλο διεθνή ανταγωνισμό για τον έλεγχο των κοιτασμάτων αυτών από ξένους διεθνείς παράγοντες. Όπως αναφέρεται στην έκθεση του ΟΗΕ, ο τομέας των εξορύξεων στην Ελλάδα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οικονομικής δραστηριότητας καθώς αντιπροσωπεύει το 3% – 5% του ΑΕΠ, ενώ απασχολεί επισήμως 20.000 άτομα και ανεπισήμως 60.000 εργαζομένους. Ειδικότερα, ο λιγνίτης προμηθεύει 21 σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, ότι το 2009 η συνολική παραγωγή του ορυκτού πλούτου ήταν περίπου 63 εκατομμύρια τόνοι, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις υπολογίζεται ότι συνολικά οι πωλήσεις σε ορυκτά και μέταλλα ανέρχονται ετησίως στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Βέβαια, η παραγωγή το 2009 σημείωσε σημαντική πτώση, που αποδίδεται στην ύφεση. Τη στιγμή που η παραγωγή βωξίτη, για παράδειγμα, το 2008 ανήλθε στους 2,1 εκατομμύρια τόνους, το 2009 έπεσε στους 1,9. Από την έκθεση του οηεπροκύπτει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν σημαντικά αποθέματα σε ορυκτά, τα οποία η χώρα έχει πάψει να εκμεταλλεύεται ή δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με αυτά. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τον πηλό, τον ασβεστόλιθο, το σχιστόλιθο, την καολίνη και το γύψο. Στη «Figaro» αναφέρεται ότι οι προοπτικές στον τομέα των ορυκτών και των μετάλλων διαφαίνονται καλές. Επικαλούμενη Αμερικανούς αναλυτές, αναφέρει ότι η μεταλλευτική βιομηχανία θα πρέπει να ανακτήσει τη δύναμή της κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2013, ενώ σύμφωνα με άλλη εκτίμηση η ελληνική βιομηχανία έχει ήδη αρχίσει να «ανεβαίνει» εξαιτίας της μεγάλης διεθνούς ζήτησης των ελληνικών μετάλλων και ορυκτών και εν όψει των αποκρατικοποιήσεων που επίκειτναι. Αναφέρονται οι περιπτώσεις της ΛΑΡΚΟ που παρά το γεγονός ότι είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός νικελίου στην Ευρώπη, η εταιρεία οδεύει προς κλείσιμο ενώ η απαίτηση των αεροναυπηγικών βιομηχανιών για το υλικό είναι τεράστια, όπως επίσης και η περίπτωση της ΔΕΗ που εκμεταλλεύεται τεράστια ορυχεία λιγνίτη και παρ'όλα αυτά είναι ζημιογόνος! Αναρτήθηκε από Kafeneio™ + στις 8/09/2012 12:24:00 μ.μ. Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook
Αναδημοσίευση απο http://kafeneio-gr.blogspot.com

Ηθική υποστήριξη


«Ανήκω σε µία χώρα µικρή»
Γράφει η
Ελένη Καρασαββίδου
Πριν Μιλήσεις, Άκου.
Πριν Γράψεις, Σκέψου.
Πριν Πληγώσεις, Νιώσε.
Πριν Μισήσεις, Αγάπησε.
Πριν  τα Παρατήσεις, Προσπάθησε.
Μα Πριν Πεθάνεις, ΖΗΣΕ. 

Εδώ και μήνες η Ελλάδα είναι στο πραιτόριο. Χλευάζεται και κατασυκοφαντείται. Αναίσχυντοι αργυραμοιβοί την παίζουν στα ζάρια.

Προσβάλλουν τους ανθρώπους της, αμφισβητούν την ιστορία της και τον πολιτισμό της. Όποια  εφημερίδα και να ανοίξεις, μας έχουν κατατάξει στα  «σκουπίδια». Μας θεωρούν ένα περιττό βάρος, από το οποίο όλοι θέλουν να απαλλαγούν, αλλά δεν ξέρουν ακόμα πώς.

Ε, λοιπόν, η Ελλάδα δεν είναι για τα σκουπίδια!

Δεν είμαστε  οι Έλληνες διεφθαρμένοι και τεμπέληδες. Χαβαλέδες ήμασταν για πολύ καιρό. Βάλαμε τον αυτόματο πιλότο. 

Ένας φτωχός λαός, που γνώρισε την αφθονία και παρασύρθηκε γιατί νόμισε πως θα κρατήσει για πάντα. Πίστεψε και στα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» κάποιων αδίστακτων πολιτικάντηδων. Για την ακρίβεια ίσως στην Ελλάδα υπάρχουν λιγότεροι διεφθαρμένοι και τεμπέληδες απ’ ότι σε πολλές άλλες χώρες.

Και τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού. Είναι μια δύσκολη ώρα, αλλά δεν ήρθε το τέλος.

Όμως, ευτυχώς ακόμα στην Ελλάδα το 15% του πληθυσμού της δεν ζει με κουπόνια.

Ευτυχώς ακόμα στην Ελλάδα, κάθε ελληνόπουλο έχει δωρεάν πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο.

Ευτυχώς ακόμα στην Ελλάδα έχουμε ένα, έστω ημιτελές, αλλά έχουμε σύστημα υγείας.

Ευτυχώς ακόμα στην Ελλάδα έχουμε ένα κράτος που έχει μια μεγάλη περιουσία. Άλλα κράτη δεν έχουν τίποτα. Αυτήν βλέπουν και ξερογλείφονται.

Ευτυχώς ακόμα στην Ελλάδα οι γονείς βοηθάνε τα παιδιά τους και εκείνα τους γονείς τους.

Ευτυχώς, η μικρή και φτωχή Ελλάδα δεν ήταν απούσα από καμιά μεγάλη μάχη για την ελευθερία. Και έδινε το είναι της, όταν οι άλλοι είχαν ήδη παραδώσει και την ψυχή και το πνεύμα.

Ευτυχώς ακόμα, η Ελλάδα έχει μέλλον.

Έβλεπα εκείνα τα κορίτσια της Εθνικής Ομάδος Πόλο, να ανεβαίνουν στον Όλυμπο,  μες τη «φωλιά του Δράκου», και είπα, πως  δεν χάθηκε η ελπίδα. Υπάρχει ακόμα το μέταλλο του νικητή.

Η Ελλάδα έχει μέλλον, γιατί στη μακραίωνα ιστορία της κάθε μεγάλη ήττα και καταστροφή, αντί να την  αφανίσει, την ανάσταινε!

Γιατί τα γράφω αυτά; Μου τηλεφώνησαν κάποιοι «φίλοι» απ’ το εξωτερικό και  μας… νεκρολογούσαν! Είναι απ’ τα κοράκια που έχουν στοιχηματίσει στην πτώχευσή μας και ανησυχούν μήπως και χάσουν τα λεφτά τους!  Και βιάζονται! Τόσο πολύ θύμωσα που έκλεισα το τηλέφωνο. Ύστερα τους έστειλα το κείμενο που ακολουθεί…. 

«Ανήκω σε µία χώρα µικρή.

Ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο, που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού, τη θάλασσα, και το φως του ήλιου.

Είναι µικρός ο τόπος µας, αλλά η παράδοσή του είναι τεράστια και το πράγµα που τη χαρακτηρίζει είναι ότι µας παραδόθηκε χωρίς διακοπή.

Η ελληνική γλώσσα δεν έπαψε ποτέ της να µιλιέται. Δέχτηκε τις αλλοιώσεις που δέχεται καθετί ζωντανό, αλλά δεν παρουσιάζει κανένα χάσµα.

Άλλο χαρακτηριστικό αυτής της παράδοσης είναι η αγάπη της για την ανθρωπιά, κανόνας της είναι η δικαιοσύνη.

Στην αρχαία τραγωδία, την οργανωµένη µε τόση ακρίβεια, ο άνθρωπος που ξεπερνά το µέτρο, πρέπει να τιµωρηθεί από τις Ερινύες.

Όσο για µένα συγκινούµαι παρατηρώντας πως η συνείδηση της δικαιοσύνης είχε τόσο πολύ διαποτίσει την ελληνική ψυχή, ώστε να γίνει κανόνας τού φυσικού κόσµου.

Και ένας από τους διδασκάλους µου, των αρχών του περασµένου αιώνα, γράφει: «… θα χαθούµε γιατί αδικήσαµε …».

Αυτός ο άνθρωπος ήταν αγράµµατος. Είχε µάθει να γράφει στα τριάντα πέντε χρόνια της ηλικίας του. Αλλά στην Ελλάδα των ηµερών µας, η προφορική παράδοση πηγαίνει µακριά στα περασµένα όσο και η γραπτή. Το ίδιο και η ποίηση.

Είναι για µένα σηµαντικό το γεγονός ότι η Σουηδία θέλησε να τιµήσει και τούτη την ποίηση και όλη την ποίηση γενικά, ακόµη και όταν αναβρύζει ανάµεσα σ’ένα λαό περιορισµένο.

Γιατί πιστεύω πως τούτος ο σύγχρονος κόσµος όπου ζούµε, ο τυρρανισµένος από το φόβο και την ανησυχία, τη χρειάζεται την ποίηση. Η ποίηση έχει τις ρίζες της στην ανθρώπινη ανάσα – και τί θα γινόµασταν αν η πνοή µας λιγόστευε;

Είναι µία πράξη εµπιστοσύνης – κι ένας Θεός το ξέρει αν τα δεινά µας δεν τα χρωστάµε στη στέρηση εµπιστοσύνης.

Παρατήρησαν, τον περασµένο χρόνο γύρω από τούτο το τραπέζι, την πολύ µεγάλη διαφορά ανάµεσα στις ανακαλύψεις της σύγχρονης επιστήµης και στη λογοτεχνία. παρατήρησαν πως ανάµεσα σ’ ένα αρχαίο ελληνικό δράµα και ένα σηµερινό, η διαφορά είναι λίγη. Ναί, η συµπεριφορά του ανθρώπου δε µοιάζει να έχει αλλάξει βασικά. Και πρέπει να προσθέσω πως νιώθει πάντα την ανάγκη ν’ ακούσει τούτη την ανθρώπινη φωνή που ονοµάζουµε ποίηση. Αυτή η φωνή που κινδυνεύει να σβήσει κάθε στιγµή από στέρηση αγάπης και ολοένα ξαναγεννιέται. Κυνηγηµένη, ξέρει πού να ’βρει καταφύγιο, απαρνηµένη, έχει το ένστικτο να πάει να ριζώσει στους πιο απροσδόκητους τόπους. Γι’ αυτή δεν υπάρχουν µεγάλα και µικρά µέρη του κόσµου. Το βασίλειό της είναι στις καρδιές όλων των ανθρώπων της γης. Έχει τη χάρη ν’ αποφεύγει πάντα τη συνήθεια, αυτή τη βιοµηχανία.

Χρωστώ την ευγνωµοσύνη µου στη Σουηδική Ακαδηµία που ένιωσε αυτά τα πράγµατα, που ένιωσε πως οι γλώσσες, οι λεγόµενες περιορισµένης χρήσης, δεν πρέπει να καταντούν φράχτες όπου πνίγεται ο παλµός της ανθρώπινης καρδιάς, που έγινε ένας Άρειος Πάγος ικανός να κρίνει µε αλήθεια επίσηµη την άδικη µοίρα της ζωής, για να θυµηθώ τον Σέλλεϋ, τον εµπνευστή, καθώς µας λένε, του Αλφρέδου Νοµπέλ, αυτού του ανθρώπου που µπόρεσε να εξαγοράσει την αναπόφευκτη βία µε τη µεγαλοσύνη της καρδιάς του.

Σ’ αυτό τον κόσµο, που ολοένα στενεύει, ο καθένας µας χρειάζεται όλους τούς άλλους. Πρέπει ν’ αναζητήσουµε τον άνθρωπο, όπου και να βρίσκεται.

Όταν στο δρόµο της Θήβας, ο Οιδίπους συνάντησε τη Σφίγγα, κι αυτή του έθεσε το αίνιγµά της, η απόκρισή του ήταν: ο άνθρωπος. Τούτη η απλή λέξη χάλασε το τέρας. Εχουµε πολλά τέρατα να καταστρέψουµε. Ας συλλογιστούµε την απόκριση του Οιδίποδα».

(Ομιλία του Γιώργου Σεφέρη κατά την τελετή παραλαβής του Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας, 11 Δεκεμβρίου 1963)


Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Η δημοκρατία της αχρηστίας

Του Δημοσθένη Κούρτοβικ


Σε ένα από τα βιβλία του ο Κούντερα παρατηρεί ότι σε όλες τις χώρες του κόσμου οι μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν τηλέφωνα πολιτών, αλλά μόνο στην κομμουνιστική Τσεχοσλοβακία το διαλαλούσαν κιόλας, μεταδίδοντας από το ραδιόφωνο τις μαγνητοφωνημένες συνδιαλέξεις που υπέκλεπταν. Ο χαφιεδισμός, δηλαδή, δεν ήταν μόνον απενοχοποιημένος αλλά και αναγνωριζόταν ως μέρος της κανονικότητας στην καθημερινή ζωή. Ηταν κι αυτό μια μορφή διαφάνειας.
Δεν ξέρω αν η Τσεχοσλοβακία είχε πράγματι την παγκόσμια αποκλειστικότητα σ' αυτό το ευγενές πεδίο. Η Ελλάδα, όμως, την έχει σίγουρα, με τρόπο εντελώς ανάλογο, στο εξίσου ευγενές πεδίο της διαφθοράς. Η διαφθορά σ' εμάς δεν ντρέπεται να εμφανιστεί ως αυτό που είναι, γιατί ξέρει ότι χαίρει όχι μόνον ασυλίας αλλά κι ενός είδους προβολής όπου υπολανθάνει ο θαυμασμός, ένα κρυφό «βρε, δες πώς τα κατάφερε ο άτιμος/η άτιμη!».
Μόνο στα ελληνικά, άλλωστε, ένα επίθετο μπορεί να συναρτά την απουσία τιμής με την παρουσία θετικών ιδιοτήτων: καπατσοσύνης, μαγκιάς, ακόμα και τσαχπινιάς («ατιμούλικο εσύ!»).

Ετσι θα εξηγείται γιατί ένας πρώην υπουργός που θησαύρισε από μίζες δεν διστάζει να κάνει από το κελί της φυλακής μαθήματα εθνικού χρέους και πολιτικής αποτελεσματικότητας στους κυβερνώντες• γιατί συνδικαλιστές που αποκαλύφθηκε ότι έκαναν ιδιωτικά ταξίδια πολυτελείας με δημόσιο χρήμα δεν αισθάνονται την ανάγκη να κατεβάσουν έστω τόσο δα τους τόνους της επιθετικής ρητορικής τους περί «προστασίας της περιουσίας του λαού»? γιατί πανεπιστημιακοί που διέλυσαν τα πανεπιστήμιά τους με χαμερπείς συναλλαγές και σκαστές λαμογιές εμφανίζονται ως πρόμαχοι της «ανεξαρτησίας της γνώσης»• γιατί δημοσιογράφοι που είναι γνωστό ότι έχουν κάνει του κόσμου τις απατεωνιές είναι πετυχημένοι εκδότες και κήνσορες της ηθικής ή του πατριωτισμού των άλλων? γιατί δικαστικοί και μεγαλοδικηγόροι που διέπρεψαν στο παραδικαστικό κύκλωμα συγγράφουν απομνημονεύματα με την άνεση και την αυτοπεποίθηση ενός σταρ? γιατί αρχιερείς που θα τους σιχαινόταν και ο υπόκοσμος ζητούν και τα ρέστα, όταν και αν καθαιρούνται.

Αυτό συμβαίνει μάλλον επειδή η χώρα μας είναι η μόνη στον κόσμο που εφαρμόζει την υπέρτατη αρχή της δημοκρατίας, εκείνη που διακήρυξε στα χρόνια της Γαλλικής Επανάστασης ο λαϊκός δικαστής Φουκέ-Τενβίλ πριν στείλει στην καρμανιόλα τον μεγάλο χημικό Λαβουαζιέ. Οταν ο τελευταίος ζήτησε αναβολή της εκτέλεσής του για να ολοκληρώσει ένα σημαντικό πείραμα, η απάντηση που πήρε ήταν «Η δημοκρατία δεν έχει ανάγκη από μεγαλοφυΐες». Ορθότατο! Και, όπως είπα, μόνον εμείς το κατανοήσαμε σε όλο του το βάθος. Ετσι, την προωθημένη δημοκρατία μας τη χαρακτηρίζει η ύπαρξη τριών κατηγοριών πολιτών: των χρήσιμων άχρηστων, των άχρηστων άχρηστων και των άχρηστων χρήσιμων.

Την τελευταία κατηγορία την αναφέρουμε μόνο για λόγους πληρότητας της περιγραφής, γιατί το βάρος της στον δημόσιο βίο είναι αμελητέο. Κι αυτό επειδή οι πολιτικοί και κοινωνικοί κανόνες μας, σοφώς ποιούντες, την κρατούν σε μια ιδιότυπη μόνιμη εξορία, διαιωνίζοντας έτσι την αχρηστία της, καθώς τα μέλη της κρίνονται, δικαίως, σε επικίνδυνο βαθμό προικισμένα για μια δημοκρατία σαν τη δική μας. Πότε πότε, βέβαια, κάποια από αυτά καταφέρνουν να παρεισδύσουν στα κέντρα λήψης αποφάσεων και σε άλλες νευραλγικές θέσεις. Αλλά οι άγρυπνοι και άριστα εκπαιδευμένοι φύλακες της δημοκρατικής τάξης μας τα εντοπίζουν τάχιστα και τα στέλνουν από εκεί που ήρθαν, αν όχι πιο μακριά.

Οι άχρηστοι άχρηστοι είναι μια πολυπληθής κατηγορία, που αποτελείται κυρίως από ανθρώπους στους οποίους και μόνον η λέξη «εργασία» ενεργοποιεί φοβικά σύνδρομα ή και προκαλεί πανικό. Η δημοκρατική μας αρχή της ισότητας τους επιφυλάσσει, όπως και πρέπει, ειδική μεταχείριση. Μόνη προϋπόθεση γι' αυτό είναι μια κάποια συμπαράσταση σε μια εκλεκτή μερίδα της πρώτης κατηγορίας, των χρήσιμων άχρηστων, όχι δηλαδή τίποτα σπουδαίο, απλώς ένα ψηφαλάκι ανά τετραετία. Σε αντάλλαγμα, οι άχρηστοι άχρηστοι μπορούν να χαίρονται με την άνεσή τους την αχρηστία τους σε θέσεις του Δημοσίου, που συχνά μάλιστα δημιουργούνται ειδικά γι' αυτούς, ή ενθυλακώνοντας επιδόματα, στην επινόηση των οποίων θαυματουργεί η φαντασία μας ως λαού. Ετσι, η δημοκρατία μας είναι η μόνη όπου ακόμα και η αχρηστία - προπαντός μάλιστα η αχρηστία! - είναι προσοδοφόρα.

Τέλος, οι χρήσιμοι άχρηστοι είναι, όπως θα περιμένατε, ο κινητήριος μοχλός του συστήματος. Ως άχρηστοι δεν διαθέτουν ταλέντο, καλλιέργεια, εργατικότητα, ενδιαφέρουσες ιδέες, διάθεση για δημιουργία ή προσφορά, συνήθως μάλιστα ούτε ήθος, τέτοια πράγματα είναι άλλωστε ανεπιθύμητα στη δημοκρατία μας. Είναι όμως χρησιμότατοι, γιατί ξέρουν να διαχειρίζονται την αχρηστία των άχρηστων άχρηστων και να μας προφυλάσσουν από τη χρησιμότητα των άχρηστων χρήσιμων. Με άλλα λόγια, είναι αυτοί που εξασφαλίζουν κι εγγυώνται τη σταθερότητα των δημοκρατικών ισορροπιών στην ευλογημένη μας πατρίδα. Και δεν λείπουν, δόξα τω Θεώ, από καμιά βαθμίδα και κανέναν τομέα του κρατικού μηχανισμού ή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τώρα, να σας εξομολογηθώ ένα προβληματάκι μου με την κατηγοριοποίηση που έκανα. Εκείνη η αξιέπαινη, βέβαια, για την πατριωτική ευαισθησία της δασκάλα που βάρεσε εθνικό συναγερμό επειδή αγνοούσε τη διαφορά ανάμεσα στην ορθογραφία και την προφορά, ή ο κ. Βύρων Πολύδωρας, που πολλαπλασίασε με το πολιτικό κύρος του την ένταση αυτής της κραυγής αγωνίας, σε ποια κατηγορία ανήκουν άραγε; Στους χρήσιμους άχρηστους ή στους άχρηστους άχρηστους;
 

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Τα πετρέλαια, η χρεοκοπία και οι Αμερικανοί… Δείτε τι μας ετοιμάζουν...


Το άρθρο είναι μετάφραση του «The U.S. Looks To Exploit The Greek Re-Default», Russ Winter από το Seeking Alpha.
Ένα γεωπολιτικό δράμα οδηγείται από τα πετρέλαια που “ανακαλύφθηκαν πρόσφατα” και το κακό χρέος που εκτυλίσσεταιγύρω από την ανατολική Μεσόγειο, και μπορεί να είναι ένα παιχνίδι “αλλαγής” για την Ελλάδα.
Προκαταρκτικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι υπάρχουν 22 δισ. βαρέλια πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα κάτω από το Ιόνιο Πέλαγος και περίπου 4δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου κάτω από το Βόρειο Αιγαίο, σύμφωνα με Παγκόσμια Έρευνα.
Ο οικονομολόγος πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ Charles Collyns, ήταν στην Αθήνα και στη Ρώμη την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Timmy Geithner, καθώς οι παγκόσμιοι δανειστές στην Ελλάδα – το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – έκαναν ελέγχους στην Ελλάδα για να δουν την πρόοδο των ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης επι των δεσμεύσεων του δανείου και τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις. Τα ευρήματα της τρόικας μέσω της έκθεσης που θα υποβληθεί αργότερα, θα καθορίσουν κατά πόσον η Ελλάδα θα λάβει νέα την νέα δόση του δανείου ύψους € 31,5 δις μέχρι το Σεπτέμβριο.
Η παραδοχή είναι ότι, αυτό το status quo, του μοντέλου αμοιβαίως εξασφαλισμένης καταστροφής θα συνεχίσει επ ‘αόριστον.
Αλλά Geithner και ο βοηθός του Collyns είχαν ενεργό διάλογο με τους Έλληνες.
Το κοινό μήνυμα φαίνεται να είναι μία από τις υποσχέσεις να κάνουν τα πάντα, για να βοηθήσουν την Ελλάδα “εάν χρειασθεί” να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή και κατ ‘επέκταση, να βγεί από την ΕΕ (Grexit).
Μια Grexit θα προσφέρει στις ΗΠΑ την ευκαιρία να μπει στο γεωπολιτικό παιγνίδι, και να είναι ένας παίκτης στο πετρέλαιο και τα μεταλλεύματα από τις ανακαλύψεις στις Ελληνικές και Ισραηλινές ακτές. Η Τουρκία έχει ήδη δηλώσει ότι θα εξετάσει την πράξη του πολέμου αν η Ελλάδα συνεχίσει περαιτέρω εξορύξεις στο Αιγαίο.
Σαφώς, η Ελλάδα χρειάζεται στήριξη και υποστήριξη, αυτό το είδος ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να παράσχουν. Αμέσως μετά την επίσκεψη της υπουργού Κλίντον στην Ελλάδα για να ασκήσει πιέσεις για την ενέργεια το 2011, η ελληνική κυβέρνηση δημιούργησε μια νέα κυβερνητική υπηρεσία, για την διαχείριση των προσφορών για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, τις έρευνες και τις προσφορές γεωτρήσεων.
Για την επίλυση των ζητημάτων με την Τουρκία, υπάρχει μια πρόταση από τον άνθρωπο του Κλίντον Richard Morningstar, να αποτελούν έσοδα από το πετρέλαιο ένα ντιλ… προσφέροντας στην Ελλάδα 20%, στην Τουρκία 20% και στην υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ Noble Energy (NBL) τουΧιούστον, το μερίδιο του λέοντος το 60%.
Αυτό ανέβασε την προοπτική για ένα γεωπολιτικό τέχνασματων ΗΠΑ που έχει πολλούς στόχους:
1. Για να αποκτήσουν επιρροή στο Αιγαίο καθώς και στα περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της περιοχής, και να δημιουργήσουν ένα ελληνικόδιάδρομο επιρροής μεταξύ Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας. Η περιοχή έξω από το Ισραήλ και η Κύπρος υπήρξαν τα σημεία ανακαλύψεων νέων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Με την πρόσφατη επιβεβαίωση ύπαρξης πετρελαίου στο Αιγαίο και το Ισραήλ, οι ΗΠΑ έχουν εντείνει το παιχνίδι τους. Η στρατηγική είναι να προσφέρουν στην Ελλάδα και Κύπρο καρότα.  Στην πραγματικότητα, προσφέροντας Ελλάδα “σχεδόν απόλυτη στήριξη σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή,« οι ΗΠΑ στοιχηματίζουν στην ισχυρή πιθανότητα, η Ελλάδα να χρεοκοπήσει επισήμως, πριν περισσότερα χρήματα-δάνεια είναι διαθέσιμα από το Βερολίνο–Βρυξέλλες.
2. Ο ελληνικός διάδρομος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά βοήθειας στο θέατρο των επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή. Αυτός ο ζωτικής σημασίαςδιάδρομος, δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέπεται να ελέγχεται από την Τουρκία, καθώς τότε θα είναι ευάλωτη σε οποιαδήποτε παρέμβαση. Η εταιρεία PPC Quantum Energy SA ανακοίνωσε επίσημα, την έναρξη της 2.000-μεγαβάτ υποθαλάσσιου καλώδιου ηλεκτρικής σύνδεσης των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας.
Επίσης, το Ισραήλ έχει μια συμφωνία με την Κύπρο και Ελλάδα για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου, μέσω της κυπριακώνυδάτων στην Ελλάδα, αφήνοντας έξω την Τουρκία. Οι ΗΠΑ εισέρχεται στην εξίσωση λόγω των υπεράκτιων Λεβαντίνων ανακαλύψεων στην περιοχή  από την Noble Energy, για την οποία ο Μπιλ Κλίντον αποτελεί βασικό μεσάζοντα. Η ασφάλεια για τους νέους πόρους του Ισραήλ θα είναι επίσης υψίστης σημασίας.
Το ΔΝΤ και κυβερνητικοί αξιωματούχοι της ΕΕ, μερικοί απ ‘αυτούς γερμανοί, πιέζουν την Ελλάδα να πωλήσει πολύτιμα λιμάνια και τις δημόσιες επιχειρήσεις ενέργειας,όπως οι εταιρείες πετρελαίου της χώρας, προκειμένου να μειώσει το χρέος της χώρας. Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία θα φέρουν στη χώρα ίσως € 50 δισεκατομμύρια €, στην καλύτερη περίπτωση. Σύμφωνα με τα σχέδια για την ελληνική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου, η ΔΕΠΑ, θα ιδιωτικοποιήσει το 65% των μετοχών της να μειώσει το χρέος. Η ρωσική εταιρεία Gazprom έχει επιδείξει ενδιαφέρον, κάτι στο οποίο οι ΗΠΑ αντιτίθεται σθεναρά. Οι αγοραστές είναι πιθανόν να προέρχονται από χώρες εκτός της ελλάδας, καθώς λίγες ελληνικές εταιρείες είναι σε θέση, στη σημερινή κρίση, να αγοράσουν.
Οι ΗΠΑ έχουν άλλα σχέδια για την ενέργεια και την ασφάλεια για Ελλάδα και Κύπρο και βλέποντας αυτές τις χώρες να πλήττονται σοβαρά από το συντριπτικό χρέος,να παρακαλάνε για δάνειο την ΕΕ, και να κάνουν πωλήσεις φωτιά …ταριάζουν με το σχέδιο και βάζουν την Αμερική στο κόλπο …
Γι ‘αυτό, εικάζω ότι η χρεοκοπία / ή αναδιάρθρωση θα συμβεί σύντομα, ίσως ακόμα και στις 20 Αυγούστου, με το τελικό χτύπημα που για τους κατόχους ομολόγων της ΕΕ. Μια Grexit είναι επίσης στα χαρτιά.
Ας κοιτάξουμε λοιπόν την παράμετρο της γεωπολιτικής του πετρελαίου στην περιοχή, που αν και δεν περικλείει τα πάντα, πρέπει να την έχουμε κατά νου…

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Χαμένες πατρίδες: Ιδέες για μια μεθοδευμένη αποτελμάτωση.


Πέσαμε στη παγίδα της «ευημερίας», στη φάκα της καλοπέρασης.  Ήταν μια καλοστημένη απάτη.  Τα λεφτά γράφονταν στα δεφτέρια των δανειστών και ο λαός ήταν σε άγνοια για τις επιπτώσεις (αλλα οι εγκληματίες πολιτικοί είχαν επίγνωση).  Τελικά, η  ξένη κατοχή επεκράτησε με οικονομικά όπλα που τα μετατρέψανε σε πολιτική κατοχή με τη βοήθεια Ελληνοφωνων πρακτορων/εγκληματιών.
Οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλα ο πραγματικός εχθρός δεν αλλάζει (είναι οι τοκογλύφοι με τις Τράπεζες τους και αλλοι κερδοσκόποι). Μας έχουν επιβληθεί με ληστρικές δεσμεύσεις.
- Ν’ αναγνωρίσουμε τις μεθοδεύσεις του εχθρού και να γίνει σωστή ενημέρωση.
- Χρειάζεται ανεξαρτησία από την «Ευρωπαϊκή Ένωση» των Τραπεζών.
- Μια παν-Ευρωπαϊκή ενημέρωση και η συμπαράσταση των άλλων Ευρωπαϊκών λαών είναι απαραίτητη.

Τι ειμαστε;  Έλληνες και μονο Έλληνες.  Όχι όπως πρώτα, Κόκκινοι, Πράσινοι, Κιτρινοι.
Σε ποιον πρέπει να ανήκει η Ελλάδα;  Ποτε έγινε να χάσει κάποιος την πατρίδα χωρίς πόλεμο αλλα μονο με μια απάτη χρηματος;  Είναι δυνατόν να παίξει κάποιος (έστω και Ελληνόφωνος) εχθρός το σπίτι σου στα χαρτιά;
Ν' απολογούμαστε που είμαστε η λεγόμαστε Έλληνες; Που μιλούμε Ελληνικά; Που έχουμε Ελληνικό πολιτισμό;  Που θέλουμε να έχουμε μια πατρίδα Ελληνική;   Να διαπραγματευόμαστε την Ελλάδα;

Ο A. Παπανδρέου φώναζε:   «Ο Λαός στην εξουσία. Το ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση».  Αλλα εμείς να λέμε τώρα: «Ο Λαός στη κυβέρνηση».
- Όχι στα παλιά κόμματα.
- Εφαρμογή σωστής δημοκρατίας.  Εφαρμογή ανιδιοτέλειας στους πολιτικούς.
- Ανάπτυξη μιας καινούργιας και ηθικής κοινωνίας. 

Έχουμε να κάνουμε με δύσκολο εχθρό. Το θηρίο είναι μεγάλο.
- Χρειάζονται:  Ενημέρωση,  Πολιτισμένοι τρόποι, Ηρεμία και Ψυχραιμία,  Οργάνωση και Μεθοδικότητα (Ο αυθορμητισμός είναι κάποτε καλός, αλλα και καταστρεπτικός).
- Είμαστε σκορπισμένοι.  Να ενώσουμε όλα τα ρυάκια σ’ ένα χείμαρρο.
-  Να είμαστε έτοιμοι για τυχόν εκλογές ανά πασα στιγμή:  Ένα (πανελλήνιο) κίνημα ανατροπής και απόκτησης εξουσίας (ενα ετοιμο εκλογικό μέτωπο).
-  Όχι κινήματα διαμαρτυρίας.  Δεν μπορούν να ωφελήσουν γιατί δεν υπάρχει κανεις για ν’ ανταποκριθεί και ν’ αποδώσει δικαιοσύνη.  Ο λαός μονος του να δημιουργήσει ένα καινούργιο πολιτικο-κοινωνικό οικοδόμημα.
- Ανυπακοή σε ανήθικους κανονισμούς.
- Ένα κοινωνικό κίνημα αλληλεγγύης (αγάπης).

Στο σημείο που φτάσαμε, η ετοιμότητα για θυσία φαίνεται να είναι απαραίτητη.  Ο Λεωνίδας άνοιξε το δρόμο για τη νίκες του Μαραθώνα και Σαλαμίνας.
Ν’ αρπάξουμε την «Ελλάδα» από τ’ αυτι και να τη σώσουμε, θέλει δεν θέλει.

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Στένεψαν τα πράγματα.  Να βλέπουμε του άλλους Έλληνες σαν αδέλφια μας, σαν οικογένεια.  Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε ούτε ένα αδελφό η μια αδελφή.
- Οι άνθρωποι όταν είναι άνεργοι (και άστεγοι) μειονονται σε σημείο που δεν έχουν τη θέληση να ζουν.  Η διαφύλαξη της αξιοπρέπειας είναι απαραίτητη. Η αξιοπρέπεια είναι ο στυλοβάτης της ψυχικής υγείας.
- Η παροχή φαγητού (και άλλων αναγκαίων) να συνοδεύεται με την αναγνώριση ότι οι ταλαιπωρημένοι δεν είναι προσωπικές αποτυχίες αλλα είναι θύματα κοινωνικών εγκλημάτων.  
- Η βοήθεια είναι αγώνας δικαιοσύνης, δικαιοσύνη για όλους τους Έλληνες. 

Η αλληλεγγύη είναι έκφραση αγάπης, που
- εξομοιώνει τον βοηθούντα με τον βοηθούμενο, 
δηλαδή εξυψώνει και τους δυο και 
έτσι γίνονται συναγωνιστές στον ίδιο αγώνα δικαιοσύνης.

ΑΙ∆ΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ !


Οδυσσέας ΑΤηλιγάδας   elas@otenet.gr
Αθήνα,    01η  Αυγούστου  2012
«Όσοι έχουν την τύχη μας σήμερον εις τα χέρια τουςόσοι μας κυβερνούνμεγάλοι και μικροίκαι υπουργοί και βουλευταίτο 'χουν σε τιμήτο 'χουν σε ικανότη το να τους ειπής ότι έκλεψανότι πρόδωσανότι ήφεραν τόσα κακά εις την πατρίδαΕίναι άξιοι άνθρωποι και τιμώνται και βραβεύονται....Όσοι είναι τίμιοι κατατρέχονται ως ανάξιοι της κοινωνίας και της πολιτείας 
Τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη έρχονται στη σκέψη μου συχνά και νοιώθω απέραντη αηδία να με διακατέχει όσο συλλογιέμαι ότι το Έθνος μουβαδίζοντας στα μονοπάτια της εξαθλίωσηςβρίσκεται πλέον υπό Κατοχήμε οικονομικούς όρους βέβαιααλλά με χιλιάδες μέχρι σήμερα «εκτελέσεις» αφού δεν υπάρχει πιά οικογένεια που να μην έχει έναν άνεργοπου να μην φοβάται για την καθημερινή κατρακύλα των ονείρων της και την δημιουργία σωρού ερειπίων επί των οποίων ολόκληρη η ελληνική κοινωνία καλείται να ζήσει.  Αν το λένε αυτό ζωή πιά και όχι ελαιοτριβείο ψυχών και σωμάτων! 
∆ιανύουμε τον τρίτο χρόνο του στρατηγικού σχεδιασμού της τραπεζικής χρεοκοπίας και του τζογαρίσματος με το κρατικό χρέοςμιας κομπίνας της διεθνούς μαφίας του χρήματος με σκοπό τον πλουτισμό του καρτέλ της ληστοσυμμορίας των τοκογλύφων-τραπεζιτών οι οποίοι προκάλεσαν την κρίση εις βάρος της πραγματικής οικονομίας που την κατασπαράσσει η διεφθαρμένη μορφή του καπιταλισμού που ζούμε.
Οι διεστραμμένοι απάτριδες πολιτικοί που μας κυβερνούνσε μια ομερτά με τους εντεταλμένους διεθνείς πλιατσικολόγουςτις τράπεζες και τις «αγορές» έβαλαν την Ελλάδα στο σπιράλ του θανάτου και με την σχεδιασμένη και ελεγχόμενη «πτώχευσή» τηςπου αποτελεί αντικείμενο ευρύτερων γεωπολιτικών οικονομικών συμφερόντωνασφάλισαν τα κέρδη στα χρηματοκιβώτιά τους και φορτώνοντας την χασούρα τους στις πλάτες του δημοσίου υπέβαλλαν ολόκληρο τον πληθυσμό σε αυστηρή λιτότητα και περικοπές δαπανών.  Η ύβρις και ο κυνισμός στην υπηρεσία του κέρδους!
Αυτός ο «μαιμού καπιταλισμός» της ∆ιεθνούς συνωμοσίας των «αγορών», με ονόματα που σκόπιμα αποκρύβουν την εβραική τους προέλευσηπου του επιτράπηκε η απόλυτη ασυδοσία μετατρέποντας τις τράπεζες σε καζίναέχει τροφοδοτήσει μια χρηματοπιστωτική φούσκα που τόσο η τοκογλυφία όσο και τα χρέη έχουν φτάσει πια σε αξεπέραστο βαθμό φέρνοντας σε πλήρη απόγνωση το σύνολο σχεδόν των λαικών στρωμάτωναπειλώντας τις ζωές πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων και κάθε νοικοκυριόπου βιώνει την αποσάθρωσή τουκινδυνεύει όχι μόνο με κατασχέσεις των υπάρχοντών του αλλά και με συλλήψεις των οικείων του οδηγώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην αυτοκτονία και την μαζική εξαθλίωση έναν ολόκληρο λαό.
Με την αισχρή αυτή τακτική ευοδώνεται το όνειρο του ένθερμου οπαδού του Σιωνισμού ∆αβίδ Μπέν Γκουριόν [Γκρούενο οποίος την 14η Μαΐου 1948 ανακήρυξε την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και το 1962 ως πρωθυπουργός ακόμηείχε «προβλέψει» την δημιουργία ομοσπονδοποιημένων ενωμένων ηπείρωντων οποίων η Ανωτάτη Αρχή θα εδρεύει στην Ιερουσαλήμ πραγματώνοντας έτσι τις άνομες γραφές των Ταλμούδ και τις επιδιώξεις των μεσσιανιστών του πονηρού γένους που ευαγγελίζονται να καταστεί το κράτος του Ισραήλ ο κλειδοκράτορας του παγκόσμιου θησαυροφυλακίου!
∆υστυχώςμε την υπόθαλψη των εκάστοτε δωσίλογων κυβερνήσεωνοι εχθροί της Ελλάδος πήραν το πάνω χέρι και βαράνεμε σκοπό να μην μείνει τίποτα όρθιο σε αυτή τη χώρα.  Όλα δείχνουν πως μιά στρατιά τραπεζιτώνπου δρουν ως στρατεύματα κατοχής στα σπλάχνα του ελληνικού Έθνουςεπέπεσαν επί του ελλαδικού κορμού εκτρέφοντες το σαρκίο τους με τις σάρκες του ελληνισμού και αφαιμάσσουν τον Λαό ρουφώντας και την τελευταία ρανίδα του αφού κατέστησαν τους ∆ικαστές θεραπαινίδες τους όχι μόνοσύμφωνα με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του ∆ικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κύριο ∆ημήτριο Βερβεσό πουεπικαλούμενος δήλωση του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου κυρίου Ρωμύλου Κεδίκογλου ότι:  «∆ικαστές - "υπάλληλοιδικηγορικών γραφείων»έριξε την βόμβα για την ύπαρξη δικαστών έμμισθων δικηγορικών γραφείων υποστηρίζοντας ότι υπάρχει δικαστικό κύκλωμα που ταυτίζεται με ιδιωτικά συμφέροντακαταργώντας την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και μπαζώνοντας τις νομικές τους υπηρεσίες με τα βλαστάρια τους.  Αυτές οι βδέλλες έχουν αποδιθεί σε μιά ανθρωποκαταδίωξη μετατρέποντας τον ελλαδικό χώρο σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκεντρώσεως οδηγώνταςαπό σαδισμό και ρεβανσιστική εκδικητικότητατην ελληνική φυλή στα οικονομικά κρεματόρια του 4ου Ράϊχ ενώ ο ευρωπαικός Μινώταυροςδολοφονώντας το Έθνος των Ελλήνωνβρυχάται ζητώντας αίμακι άλλο αίμααίμα ελληνικό!
Η Εθνοκτονία συνεχίζεται χωρίς ανάχωμα και καθημερινώς ακούμε να αποτολμούνται κι άλλες αυτοκτονίεςπου δεν φτάνει βέβαια ποτέ ο ακριβής αριθμός τους στην ειδησεογραφία μιά και τα αργυρώνητα φερέφωνα αποκρύπτουν την πραγματικότητα.  Νοικοκύρηδεςτίμιοι Έλληνεςδιαπομπεύονται και εκβιάζονται από τις εισπρακτικές εταιρίες και χάνονται την ίδια στιγμή που οι τραπεζίτεςπαρέα με την διαπλοκή και ένα αργυρώνητο «κράτος» που δεν έχει υπόσταση πλέονσυνεχίζουν το ολέθριο έργο τους.  Αυτά τα ίδια εθνομηδενιστικά ανθρωποειδή που διέλυσαν συθέμελα ό,τι συνιστούσε αυτό το κράτοςαπό το ήθος ως την ελευθερία τουυποδουλώνοντάς το στους δανειστές του και αρπάζοντας τις αποταμιεύσεις του με τις κάθε είδους παλιανθρωπιές τουςαπό την εδαφική του ακεραιότητα ως τα κυριαρχικά του δικαιώματααπό την παιδεία και την ιστορία του ως την ταυτότητά του, άνοιξαν την κερκόπορτα για την εκποίηση της χώρας πνίγοντας το κάθε τι και ταπεινώνοντας το έθνος μας.  ∆υστυχώς έχουν βρεθεί οι κατάλληλοι γραικύλοι που τα ξεπουλάνε όλα αφού προηγουμένως έβαλαν πωλητήριο ακόμη και στην αξιοπρέπεια της Ελλάδας και χαντάκωσαν την πατρίδα μας.  Είναι δυνατόν λοιπόν ποτέ να την αφήσουν οι συμμορίες του πλειστηριασμού να αναβαθμίσει ως προς κάτι την αξία της;  Και γεννάται το ερώτημαΠοιό τέλος άραγε θα’ χει η ηρωική ελληνική φυλή;
Οι τρομοκράτες του λαού και οι καταστροφείς του κράτους είναι οι θεσμοί που αποπνέουν βρωμιά και η δυσωδία.  Είναι οι δωσίλογοι πολιτικοί που παρέλαβαν κράτος και το οδήγησαν στην εξαθλίωσηείναι αυτοί οι διεφθαρμένοι που πρόδωσαν και προδίδουν την πατρίδα κάθε μέραείναι οι ανηλεείς επίορκοι δικαστές και η ευνουχισμένη ∆ικαιοσύνηοι ανέντιμοι αστυνομικοίοι επίπλαστοι δήθεν Ακαδημαικοίοι καθηγηταράδες της σφαλιάρας που έφεραν τον κομματισμό και την ασυδοσία μέχρι και στα Πανεπιστήμιαοι λωποδύτες δημόσιοι λειτουργοίτα ανθρωπόμορφα ερπετοειδή των «ανθρωπιστικών» και μη κυβερνητικών οργανώσεωνοι αχρείοι δικηγόροιοι άθλιοι συνδικαλιστέςτα αδηφάγα Μέσα Μαζικής Αποβλακώσεως [ΜΜΕτων νταβατζίδων της διαπλοκής με τις εξώνητες χρυσοκάνθαρεςασύδοτες οδαλίσκες που παριστάνουν τους δημοσιογράφουςοι αναίσχυντες πλέον εξουσίες που αλωνίζουν ξεδιάντροπα την ελληνική επικράτεια περιφέροντας το σαρκίο τουςοπλισμένες με το μακρύ χέρι των νόμων που οι ίδιες επινόησαν για να τις υπηρετούν και φέρνουν σε πλήρη απόγνωση το σύνολο σχεδόν των λαικών στρωμάτων μετατρέποντας την κοινωνία σε έρμαιο των σαρκοβόρων επιδιώξεών τους υποθηκεύοντας το μέλλον των απογόνων μας και του Έθνους μας.
Οι παγκοσμοποιητές της Νέας Τάξηςκαταστρώνοντας ένα ύπουλο και ανήθικο εγχείρημαθέλουν αποχαυνωμένο και άνευρο τον κόσμο για να του φορτώσουν το ψεύτικο χρέος τους και κάνοντας συμφωνία-συνωμοσία με τηGoldman Sachs πείθουν τιςΝεοταξίτικες ανθελληνικές κυβερνήσεις να μετατρέψουν την Ελλάδα σε τόπο του εγκλήματοςΤο χρέος όμως δεν το χρωστάει ο Λαός αλλά οι οικονομικοί φασίστες και οι εφαρμοστές του ναζισμού γιατί ο Ελληνικός Λαός που καλείται να πληρώσει με το αίμα του τις μίζες των ακόλαστων στελεχών του ξετσίπωτου κομματισμού ΟΥ∆ΕΜΙΑ σχέση έχει με τις συντελεσθείσες ρεμούλες του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου της χώρας από τις ακρίδες που ΟΥ∆ΕΠΟΤΕ και ΟΥ∆ΕΜΙΑ λογοδότησε στην αμαρτωλή και ανύπαρκτηκατ’ επίφασηικαιοσύνη που όχι μόνο είναι θεόστραβη αλλά και θεόκουφη αν όχι και ανέντιμη.
Και ρωτάμε τις συμμορίες της καταραμένης γενιάς του Πολυτεχνείου και των «αντιδικτατορικών» τρωκτικών που εκβράσθηκαν από τους οχετούς και ακολούθησε η στρατιά εκείνων των εχιδνών που με την ιοβόλο πρακτική της μίζας δηλητηρίασαν την ελληνική κοινωνίαρωτάμε τις εξουσίες της μαγκιάς της «σοσιαλιστικής φυλής» του ζιβάγκο της Πασοκικής λαίλαπαςτης βροντερής ψευδεπίγραφης προκατασκευασμένης συνθηματολογίας των «βάσεων του θανάτου», «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», «όχι στην ΕΟΚ των μονοπωλίων», «Έξω από την ΕΟΚ», «η Ελλάδα στους Έλληνες», «ΕΟΚο λάκκος των λεόντων», «Αμερικάνοι φονιάδες των λαών», της χαρακτηριστικής φράσεως του ολετήρα του Έθνους Ανδρέα Παπανδρέου«∆εν θα γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης» και των άρθρα του ξετσίπωτου κυρίου Σημίτη ότι η «ΕΟΚ θα οδηγήσει σε νέα δικτατορία».  Ρωτάμε τους μέχρι σήμερα κυβερνώντες που καταλήστεψαν και καταληστεύουν το κράτος οδηγώντας τους Έλληνες στην εξαθλίωση«Βρε αισχρά υποκείμεναέχει καμία σχέση ο ελληνικός Λαός με την Παγκάλειο ρήση Μαζί τα φάγαμε” και με τις κατωτέρω αθλιότητές σας με τις βρώμικες ιστορίες της διαφθορά σας για τις οποίες ουδείς ποτέ θα μάθει την αλήθεια;»  Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από το μεγάλο φαγοπότι της φαύλης κομματοκρατορίας σας και τις ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ οικονομικές και όχι μόνο υποθέσεις που στοίχειωσαν τα ΜΜΕ για κάποιο διάστημα αλλά πλέον δεν ακούγονται και πολλοί ίσως δεν τα θυμούνται;
--------------------------------------------------------------
Να ξεχάσουμε τηνμε κωδική ονομασία του FBI «Επιχείρηση Ζορμπάς»,- - - - - - -
(ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΛΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΩΝ.    ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:





-----------------------------------------------------
Κατόπιν των ανωτέρωεπί των οποίων ΟΥ∆ΕΙΣΟΥ∆ΕΜΙΑ αντιλογία δύναται να προτάξειερωτώ τα πολιτικά σκύβαλα που παριστάνουν τους εκπροσώπους του Λαού:  «Πού πήγαν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια που αποκόψατε από το κορμί της πατρίδας μου ως ύαινες σιχαμερές;  Ποιά μερίδα αναλογεί στον Λαό μου από τα αποφάγια σας όρνεα τερατόμορφα;  Με ποιόν Έλληνα καθίσατε στο ίδιο τραπέζι να φάτε;  Με τους ελληνόφωνους του σιναφιού σας ναιτρωγοπίνατε μεθοκοπώντας με αίμα ελληνικό χορεύοντας τους καταραμένους χορούς των βρικολάκων
Επειδή εμείς επ’ ουδενί δεχόμεθα το υποστηριζόμενο υπό του κυρίου Σημίτη «Αυτή είναι η Ελλάδα» και το «Έτσι κάνουν όλοι» του κυρίου Μαγγίναούτε δεχόμαστε την στάση εκείνων των αθλίων που αποδέσμευσαν την πολιτική από την ηθική και θεωρούν «ότι το νόμιμο είναι και ηθικό» εισάγοντας καινούριους κώδικες ηθικής και δεοντολογίας και θέσεις που μας προσβάλλουν και μας λοιδορούν ως Έλληνες το γένος.
Επειδή οι αγώνες και το αίμα των προγόνων μας μας καλούν να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης και της ελευθερίας επιχειρώντας μιά ολομέτωπη Κοινωνική αντεπίθεση να σπάσουμε το αφορμισμένο απόστημα που πυορροεί,
- ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ να παρακολουθούμε την προμελετημένη φθορά των ιδανικών και των αξιών που πρεσβεύουμε και υπηρετούμε,
- ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ να μεταβληθούμε σε παρατηρητές μιάς αξιοθρήνητης θεσμικής παρωδίας,                
ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ να είμαστε συνένοχοι της πνευματικής σήψεωςτης διαφθοράς και της ανομίας που κατακλύζουν την ελληνική κοινωνία,
- ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ να διασυρόμεθα ως Έλληνες το γένος,
- ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ να παρακολουθούμε αηδιασμένοι τα έργα και τις ημέρες ενός αμετροεπούς πολιτικού κατεστημένου που αλληλοϋβρίζεταιαλληλοκατηγορείται βαρύταταχωρίς ενδοιασμούςφραγμούς και ντροπήενώ παράλληλα διαπλέκεται και συναγελάζεται με τους « νονούς», με τους « βαρόνους», με τους νταβατζήδεςμε την « Κόζα Νόστρα», με τους εμπόρους όπλων και ναρκωτικώντους εμπόρους ψυχών και σωμάτων,
- ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ να δεχθούμε την διαφθορά ως εξουσία αφού γνωρίζουμε πλέον ότι έχουμε να κάνουμε με δολοφόνουςπρεζέμπορουςδουλεμπόρους και εντεταλμένους πλιατσικολόγους,
- ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ να συμμετέχουμε ως κομπάρσοι στο θέατρο του παραλόγου που στήνεται με την απαξίωση κάθε έννοιας του Έθνους και ανταποκρινόμενοι στα κοινωνικά μηνύματα του σήμεραπου δείχνουν έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς τους κράτους και στην γενικευμένη άποψη περί διαρκώς εντεινόμενης διαφθοράς στο δημόσιο τομέα,
- ∆ΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ με την ιδέα ότι πρέπει να αφήσουμε τα πράγματα ανεξέλεγκταχωρίς αντίσταση στο κακόχωρίς αντίσταση στην πνευματική και φυσική μας υποδούλωσηαφού γνωρίζουμε πολύ καλά ότιμε τους ρυθμούς που γκρεμίζονται τα πάνταθα’ ρθει πολύ σύντομα η ημέρα που ελάχιστοι άνθρωποι θα έχουν πιά τις ψυχικές αντιστάσεις για να ζήσουν σ’ αυτήν εδώ την χώρα όπου η κατάχρηση εξουσίας γίνεται αντιληπτή από τον κάθε πολίτη ως ηθική παρεκτροπήως βάναυση πρόκληση του κοινού αισθήματος από τους μακελάρηδες του μέλλοντος του ελληνισμού που δρούν ως οργανωμένο έγκλημα στα ανήλιαγα υπόγεια κάθε λογής Στοών και στων χαλκείων του ∆ιεθνούς Σιωνισμού.
Έχοντας ΔΙΚΑΙΩΜΑΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ να ζήσουμε σε έναν κόσμο δίκαιοθεωρούμε επιτακτική την ανάγκη μιάς ιδεολογικής μάχης εναντίον εκείνων που ευθύνονται για την διάλυση του κράτουςγια την «ποιμνιοποίηση» του λαού μαςγια την άνοδο των ουτιδανώνεκείνων που ευθύνονται για την κατρακύλα της χώραςγια την ανασφάλειατην φτώχειατην εγκληματικότητατην ακρίβειατην ανέχειατην κοινωνική αποσάθρωσηεναντίον του ανήθικου και διεφθαρμένουαπολυταρχικού πολιτικού κατεστημένου και των παραφυάδων του που χλευάζει εμάς και τα παιδιά μας.  Η αντίδρασή μας βέβαια δε μπορεί να μείνει στο επίπεδο του πολύγραφου της κατοχήςπρέπει να περάσει στο στάδιο της παλλαικήςεθνικής αντίστασης με όλα τα διαθέσιμα μέσα και τρόπους και ταυτίζουμε την πορεία μας με την Επαναστατική προκήρυξη του Μεγάλου μας ιδεαλιστή Ρήγα Φεραίου«όταν η διοίκησης βιάζειαθετείκαταφρονεί τα δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα παράπονά τουτο να κάμει τότε ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιννα αρπάζει τα άρματα και να τιμωρήσει τους τυράννους τουείναι το πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητο από όλα τα χρέη του
Εμείς αψηφώντας το γεγονός μιάς επικείμενης στοχοποίησής μας από υποχθόνιους κατασταλτικούς μηχανισμούςέτοιμοι να τα χάσουμε όλαθα πάρουμε θέση σ’ αυτή την «ιστορία της χαβούζας» η οποία προσβάλλει το Λαό μας και θα μείνουμε παντελώς αδιάφοροι έναντι οιουδήποτε κόστους συνεπείς στην ρήση του Ουγκώ:  «Εάν πρόκειται να υποφέρουμεας υποφέρουμε με αξιοπρέπεια».   ΌθενΟΥ∆ΕΙΣ ΚΑΙ ΟΥ∆ΕΝ θα αναχαιτίσει την εσωτερική μας παρόρμηση να στραφούμε με νύχια και με δόντια ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ ως των βιαστών της Φυλής μας και του πολιτισμού μας!   Είμαστε όλοιανεξαρτήτως κόμματοςπροδομένοι αλλά ακόμα ζωντανοί και μάχιμοι.  Ήρθε η ώρα να δώσουμε τη μάχη της γενιάς μας!  Υπάρχει ακόμα μαγιά.  Το Γένος μας θα συνεχίσει την διαχρονική Ιστορία του!  Είμαστε Έλληνες!  Είμαστε Έλληνες!
Την ύβρη ακολουθεί νομοτελειακά η Νέμεσις!  Ας το κατανοήσετε οι πάντες πως εμείς βρισκόμαστε στις επάλξεις του κάστρου των ψυχών μας κι αν έλθει η ώρα η τρανήθα ακουστεί και πάλι η ιαχή του αγώνα«Ελευθερία ή θάνατος»!
Οδυσσέας Τηλιγάδας