Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Δημοσκόπηση ΦΩΤΙΑ

Συντριπτικά για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι τα αποτελέσματα της διαδικτυακής δημοσκόπησης που πραγματοποιεί το οικονομικό site, capital.gr με πραγματικά εκπληκτικό αποτέλεσμα ως προς τα δύο πρώτα κόμματα. 

Την πρώτη θέση λοιπόν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση...  την καταλαμβάνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 21% και την δεύτερη θέση το εθνικό κόμμα της "Χρυσής Αυγής" με 18%!
Το ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο είναι ότι η δημοσκόπηση διεξάγεται από ένα μέσο ενημέρωσης, έγκυρο μεν και με υψηλή επισκεψιμότητα, αλλά το οποίο θεωρείται ότι εκφράζει ως πολιτική γραμμή τις "σκληρές" δυνάμεις του Μνημονίου.
Σίγουρα οι ψηφοφόροι του capital.gr εκφράζουν την αγορά, όχι μόνο στην στενή της έννοια όπου "αγορά" θεωρούνται οι τραπεζίτες, οι χρηματιστές, οι broker κλπ, αλλά στην ευρύτερη, των δεκάδων χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών. Δηλαδή εκεί που κτυπά η καρδιά της ελληνικής οικονομίας. 
Και τι λέει η πραγματική ελληνική οικονομική αγορά στα δύο μεγάλα κόμματα του Μνημονίου; "Αντίο και να μην σας ξαναδούμε"!
Χαρακτηριστικό είναι ότι το δείγμα είναι εξαιρετικά μεγάλο (ξεπερνά τις 16.000 ηλεκτρονικές ψήφους) και αποτυπώνει πολύ ικανοποιητική αποδοχή από τους ψηφοφόρους του site (το οποίο επαναλαμβάνουμε, ως πολιτική γραμμή, βρίσκεται στον "σκληρό πυρήνα" της μνημονιακής πολιτικής) και στις δυνάμεις της Αριστεράς, δεδομένης βέβαια της γενικότερης κοινωνικο-πολιτικής κατεύθυνσης των αναγνωστών του: 6% λαμβάνει ο Συνασπισμός και 4% το ΚΚΕ, 3% οι Οικολόγοι, 5% η ΔΗΜΑΡ κλπ
Αλλά είναι πραγματικά απίστευτη η αποδοχή από την ελληνική οικονομική αγορά των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" και των "σκληρών" της δεξιάς.
Η "Χρυσή Αυγή", ένα κόμμα που ακόμα και σήμερα προσπαθεί να "ενηλικιωθεί", περνώντας από την φάση του πολιτικού σχηματισμού διαμαρτυρίας, σε ένα κόμμα ευρύτερης αποδοχής (και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αμβλύνει ορισμένες πολιτικές του θέσεις), εν τούτοις οι ψηφοφόροι όπως δείχνουν και τα πανελλαδικές δημοσκοπήσεις, επιβραβεύουν την "καθαρότητα" και την πρακτικότητα των θέσεων της. 
Κάποιοι στην παραδοσιακή συντηρητική παράταξη δεν κατάλαβαν ότι η Ιστορία τους προσπέρασε και οι εθνικές και κοινωνικές ανάγκες τους έχουν ξεπεράσει. 
Ως μέλη του συστήματος δεν μπορούν να το προδώσουν και αυτή θα είναι η ήττα τους.
Για τους "Ανεξάρτητους Έλληνες", αν δεν κάνουν λάθη στην προεκλογική εκστρατεία, αυτές οι εκλογές μπορεί να τους ανήκουν, κληρονομώντας το κόσμο που έδιωξε η πολιτική της ηγεσίας της ΝΔ.
Το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει πλεόν το δρόμο χωρίς επιστροφή. Κατέρρευσε, μαζί με το κράτος που είχε στήσει. Γιατί το ΠΑΣΟΚ, πάνω απ'όλα ήταν το κράτος. Το οποίο τώρα δεν υπάρχει...
Ας δούμε όλα τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της διαδικτυακής δημοσκόπησης του capital.gr

• ΠΑΣΟΚ
1648 ψήφοι 10 %
• ΝΔ
1415 ψήφοι 9 %
• ΚΚΕ
685 ψήφοι 4 %
• ΛΑΟΣ
147 ψήφοι 1 %
• ΣΥΡΙΖΑ
1040 ψήφοι 6 %
• Δημοκρατική Αριστερά
834 ψήφοι 5 %
• Οικολόγοι Πράσινοι
448 ψήφοι 3 %
• Δημοκρατική Συμμαχία
684 ψήφοι 4 %
• Ανεξάρτητοι Έλληνες
3411 ψήφοι 21 %
• Κοινωνική Συμφωνία
171 ψήφοι 1 %
• Χρυσή Αυγή
2992 ψήφοι 18 %
• Άλλο
2055 ψήφοι 13 %
• Λευκό
825 ψήφοι 5 %

Μετατροπή αιολικής ενέργειας σε υδρογόνο, εξετάζει η Γερμανία

Μετατροπή αιολικής ενέργειας σε υδρογόνο, εξετάζει η Γερμανία
Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο της μετατροπής αιολικής ενέργειας σε υδρογόνο ως πηγή ενέργειας στον απόηχο της απόφασης της χώρας να απομακρυνθεί από την πυρηνικ

Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο της μετατροπής αιολικής ενέργειας σε υδρογόνο ως πηγή ενέργειας στον απόηχο της απόφασης της χώρας να απομακρυνθεί από την πυρηνική ενέργεια.

Τον περασμένο Οκτώβριο, σε μια περιοχή 120 χιλιόμετρα βόρεια του Βερολίνου, η εταιρεία Enertrag AG άρχισε να λειτουργεί ένα από τα πρώτα υβριδικά εργοστάσια της χώρας για την παραγωγή αιολικής ενέργειας και τη μετατροπή της σε υδρογόνο, με τη βοήθεια των εταίρων της, Vattenfall, Total και Deutsche Bahn.
Οι επενδύσεις τους έχουν υποστηριχθεί από τους στόχους της Ε.Ε. για τα κράτη - μέλη να προμηθεύονται το 35% του ηλεκτρικού τους μείγματος από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μέχρι το 2020, και 80% μέχρι το 2050.
Η Enertrag σχεδιάζει να κατασκευάσει 10 MW της ικανότητας μετατροπής υδρογόνου από το 2015 και μετά. Το υδρογόνο είναι μια προβλέψιμη εναλλακτική λύση. Μπορεί να περιέχεται και να μεταφέρεται χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Μπορεί να παράγει ενέργεια και θερμότητα, καύσιμα αυτοκινήτων ή να προσαρμοστεί σε αγωγούς φυσικού αερίου.
Οι τρεις ανεμογεννήτριες στο εργοστάσιο Enertrag παράγουν έως και 6 MW ισχύος. Αυτή η ενέργεια στη συνέχεια διέρχεται από το νερό και διαχωρίζεται σε οξυγόνο και υδρογόνο μέσω ηλεκτρόλυσης, που στεγάζεται σε μία υπερμέγεθη αποθήκη και αποθηκεύεται σε πέντε δεξαμενές. Το υδρογόνο μπορεί να αναμειχθεί με βιοαέριο από τοπικά απορρίμματα καλαμποκιού και να χρησιμποιηθεί σε μονάδες συμπαραγωγής, που παράγουν ηλεκτρισμό και θερμότητα.

Προειδοποίηση για τους κινδύνους από την επικράτηση των άκρων και έκκληση συσπείρωσης του μεταρρυθμιστικού χώρου "

Newsletter | Μάρτιος 2012

Προειδοποίηση για τους κινδύνους από την επικράτηση των άκρων και έκκληση συσπείρωσης του μεταρρυθμιστικού χώρου.

Άρθρο στο Capital.gr | 23.03.2012

 

Ο ελληνικός λαός διακατέχεται δικαιολογημένα από αισθήματα οργής και αγανάκτησης. Η οργή όμως δεν είναι καλός σύμβουλος. Σπρώχνει μοιραία σε ακραίες αντιδράσεις κι αν στις επερχόμενες εκλογές συμβεί μια στροφή του εκλογικού σώματος προς τα κόμματα των άκρων (αν πιστέψουμε στις δημοσκοπήσεις κόμματα με ακραία ρητορική απειλούν να συγκεντρώσουν μεταξύ του 40% και του 45%), η χώρα θα οδηγηθεί με μαθηματική βεβαιότητα σε καταστροφικές πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις.

Η Ελλάδα έχει ένα εκατομμύριο ανέργους, πρέπει να πάρει ακόμα δημοσιονομικά μέτρα ύψους άνω των 12 δισ. ευρώ και εξακολουθεί να έχει ένα τεράστιο (8% του ΑΕΠ) έλλειμμα στο εξωτερικό της ισοζύγιο. Το κράτος της χαρακτηρίζεται από μαζικά φαινόμενα διαφθοράς («μικρής» και «μεγάλης») και απίστευτης γραφειοκρατικής δυσλειτουργίας. Η χώρα έχει χάσει την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές μέχρι το τέλος της δεκαετίας και κρατιέται ζωντανή με ξένα χαμηλότοκα δάνεια που δίδονται με πολιτικούς όρους από τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη και χρήματα από τα κοινοτικά ταμεία. Μετά το PSI η Ελλάδα έχει πάψει να έχει σημασία για τις αγορές και για την ευρωπαϊκή σταθερότητα. Αν δεν τηρήσουμε τις δεσμεύεις μας θα μας εγκαταλείψουν. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα που θα συγκυβερνήσουν μετά τις επόμενες εκλογές (μόνα τους ή και με άλλα κόμματα), έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού τους κεφαλαίου λόγω των τεράστιων ευθυνών τους για όσα συνέβησαν τόσο τα τελευταία τριάντα, όσο και τα τελευταία δύο χρόνια. Βαδίζουν αναπόφευκτα προς πρόσθετη αποδυνάμωση. Αν στη θέση τους ενδυναμωθούν τα κόμματα των άκρων οι συνέπειες για τη χώρα θα είναι:

Σε οικονομικό επίπεδο

• Πλήρης σχεδόν αποχή των σοβαρών ξένων επενδυτών, οι οποίοι αν στα υπόλοιπα μειονεκτήματα μας δουν και την πολιτική αστάθεια και την ανάδειξη των ακραίων, δεν πρόκειται να βάλουν στην Ελλάδα ούτε ένα ευρώ. Οι άνεργοι θα παραμείνουν συνεπώς άνεργοι γιατί χωρίς επενδύσεις δεν υπάρχουν δουλειές, ή θα βρουν δουλειά με εξευτελιστικά χαμηλότερους μισθούς (ακόμα και από αυτούς που επέβαλε η τρόικα) και σε δουλειές μικρής παραγωγικότητας.

• Σοβαρή αύξηση του κινδύνου η Ευρώπη να εγκαταλείψει την Ελλάδα, ως χώρα που δεν θέλει να τηρήσει τις συμφωνίες και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που ανέλαβε.

Σε κοινωνικό επίπεδο

Ένα εκρηκτικό κοινωνικό μίγμα, που συνεπάγεται η ενίσχυση της παρακρατικής ακροδεξιάς, της συνωμοσιολογικής δεξιάς και της αριστεράς της βίας και της ανομίας. Η άσκηση παράνομης βίας από παρακρατικές και αναρχοφασιστικές ομάδες της μιας ή της άλλης πλευράς, θα σπρώξει σε φαινόμενα βίαιης αντιπαράθεσης τόσο μεταξύ τους όσο και με τους παράνομους μετανάστες. Η αστυνομία δεν θα ξέρει ποιον να πρωτοκυνηγήσει, τους εγκληματίες ή τους παρακρατικούς. Η ανομία και η ανασφάλεια στη χώρα θα αυξηθούν εκθετικά. Σε συνδυασμό με την αύξηση της φτώχειας, την υποβάθμιση των κοινωνικών παροχών και την ριζοσπαστικοποίηση των ανέργων, που θα μετατραπούν στο σύνολό τους σχεδόν σε μακροχρόνια άνεργους, θα δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό κοινωνικό κλίμα.

Σε πολιτικό επίπεδο

Η πλήρης επικράτηση του λαϊκισμού (ο οποίος μας έφερε άλλωστε εδώ), θα σπρώξει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα στο δρόμο του γρήγορου ψέματος και της ευκολόπιοτης ανοησίας. Εξαίρεση όσοι θα βρίσκονται στην  κυβέρνηση, οι οποίοι αναγκαστικά θα ασκούν την ίδια πολιτική και θα εξουθενώνονται πολιτικά μετά μερικούς μήνες άσκησης εξουσίας. Οι σοβαροί άνθρωποι θα έχουν όλο και πιο περιορισμένα κίνητρα ή ευκαιρίες ενασχόλησης με τα κοινά.

Τελικά γλυτώσαμε (για την ώρα τουλάχιστον), από την οικονομική καταστροφή και θα πάμε από πολιτική καταστροφή; Απαντώ όχι. Οι συνειδητοί πολίτες και οι μεταρρυθμιστές πολιτικοί μπορούν και πρέπει να αντιδράσουν και να αποτρέψουν τα χειρότερα στην κρίσιμη αυτή συγκυρία; Οι πολίτες κατ’ αρχήν πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη λογική τους. Επαναλαμβάνω ο θυμός είναι κακός σύμβουλος. Σπανίως δεν μετανιώνουμε για όσα είπαμε θυμωμένοι και σχεδόν πάντα μετανιώνουμε για όσα πράξαμε θυμωμένοι. Ποτέ και πουθενά η πολιτική δεν προσφέρει ιδανικές λύσεις. Και όποιος πιστεύει στις ιδανικές λύσεις είναι αφελής. Το κλειδί είναι οι πολίτες να επιλέξουν τουλάχιστον το λιγότερο κακό, με βάση τα δικά τους κριτήρια και αφού προσεκτικά ακούσουν και ζυγίσουν τα πράγματα.

Όσο για τους πολιτικούς –αλλά και όσους δεν είχαν ως τώρα ασχοληθεί με την πολιτική και έλαβαν τη γενναία απόφαση τη δύσκολη αυτή στιγμή να ασχοληθούν με τα κοινά- κάποιοι βρίσκονται για την ώρα εγκλωβισμένοι στις επιλογές τους. Υπάρχουν όμως και άλλοι που μπορούν ακόμα να αλλάξουν πορεία. Γι αυτό και θέλω να απευθύνω σήμερα μια δημόσια έκκληση στις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, που δεν είναι παγιδευμένες στα δύο μεγαλύτερα κόμματα που μας οδήγησαν εδώ. Ο κίνδυνος πολιτικής επικράτησης των ακραίων πολιτικών δυνάμεων είναι υπαρκτός και σοβαρός. Τα δύο κόμματα που μας έφεραν εδώ δεν αποτελούν ούτε καν μεσοπρόθεσμα βιώσιμη εναλλακτική λύση. Είναι καθοριστικής σημασίας η συσπείρωση όλων των μεταρρυθμιστών σε ένα ενιαίο μέτωπο λογικής και υπευθυνότητας. Οι ατομικές διαδρομές και τα επί μέρους σφάλματά μας δεν έχουν σήμερα σημασία. Πρέπει όλοι να υπερβούμε τον εαυτό μας. Αν ο μεταρρυθμιστικός χώρος εμφανιστεί ενωμένος θα αποκτήσει καταλυτική δυναμική, που θα του δώσει τη δύναμη να αλλάξει την κατεύθυνση των πολιτικών εξελίξεων. Είναι η ώρα της ευθύνης και του πραγματικού πατριωτισμού.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

imageΗ μεγάλη διαφθορά τρώει τη μικρή | Άρθρο στην Athens Voice 19.03.2012

Το τελευταίο διάστημα άρχισαν να «αποκαλύπτονται» περιπτώσεις διαφθοράς μεσαίων υπαλλήλων της δημόσιας διοίκησης, ο εντοπισμός των οποίων -όπως προέκυψε από τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά- ήταν υπόθεση παιδαριώδης αν στοιχειωδώς το κράτος αποφάσιζε να λειτουργήσει. Εν μέρει οι αποκαλύψεις αυτές είναι μια ένδειξη ότι κάποιοι έντιμοι δημόσιοι λειτουργοί αισθάνθηκαν απελευθερωμένοι και άρχισαν να κάνουν επιτέλους τη δουλειά τους. Όμως αυτό αποτελεί μέρος μόνον της υπόθεσης. Εξ ίσου προκλητικές περιπτώσεις «μεγάλης» διαφθοράς μένουν την ίδια περίοδο σκοτεινές και αδιερεύνητες.
____________________________________________

imageΑνάπτυξη... Προσοχή! Άρθρο στην ιστοσελίδα Capital.gr | 07.03.2012

Αρθρογραφώ για τις βασικές διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας κοντά τριάντα χρόνια1  και παρόλα αυτά η ελαφρότητα της οικονομικής συζήτησης στη χώρα δεν παύει ποτέ να με εκπλήσσει. Τελευταία ανακάλυψη των ελαφρολαϊκών οικονομικών αναγνωσμάτων είναι η «ανάπτυξη», η εύρεση της οποίας θα αποτελέσει το «Άγιο Δισκοπότηρο» που θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να σκοτώσει τον κακό δράκο της κρίσης. Αν όμως η οικονομική συζήτηση συνεχιστεί στη χώρα με την ίδια ελαφρότητα και στα επόμενα χρόνια, φοβάμαι ότι το «Άγιο Δισκοπότηρο» της ανάπτυξης θα κάνει περισσότερο χρόνο να ανευρεθεί από τους ιππότες του «τάγματος της ελαφρότητας», από τη δεκαετία που αναφέρεται στις ρομαντικές ιστορίες του Βασιλιά Αρθούρου.
» Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο πατώντας εδώ...
____________________________________________
image

Ξένοι τοκογλύφοι και άλλες ιστορίες | Άρθρο στην ΕΣΤΙΑ 07.03.2012

Αν κάποιος παρακολουθεί την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας σε αριθμούς και ακούει ταυτό­χρονα τις συζητήσεις στα περισσότερα ελληνικά μέσα ενη­μέρωσης σε σχέση με την συμπεριφορά της Ευρώπης έναντι της Ελλάδος, έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι η επιστημονική φαντασία τελικά δικαιώθηκε και έχουμε βρει τον τρόπο να επικοινωνούμε με ένα παράλληλο σύμπαν.
Γιατί είναι πολύ δύσκολο να συμβιώνουν στο ίδιο σύμπαν και οι αριθμοί που περιγράφουν τι πράγματι συμβαίνει και οι αστικοί μύθοι που έχουν πλέον επικρατήσει για τις αιτίες της πρωτοφανούς και καταστροφικής κρίσης που βιώνει η ελληνική κοινωνία.
» Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο πατώντας εδώ...
______________________________________

Οι «Κουροπάτκιν» της δραχμής | Άρθρο στην ATHENS Voice | 06.03.2012

Στις αρχές του περασμένου αιώνα στη διάρκεια του Ρωσο-ιαπωνικού πολέμου, διαμορφώθηκε μια φράση που έμελε να παραμείνει στο ελληνικό λεξιλόγιο ως μνημείο καφενόβιας συμβουλής. Η φράση αφορούσε τον ρώσο υπουργό Πολέμου που διεύθυνε τις επιχειρήσεις στο μέτωπο της Άπω Ανατολής, τον οποίο εντύπως εξ Αθηνών δημοσιολογούντες παρότρυναν να κινηθεί δεξιότερα για να αντιμετωπίσει επιτυχέστερα τα ιαπωνικά στρατεύματα. Με (ή το πιθανότερο χωρίς) τις συμβουλές των Ελλήνων καφενόβιων, ο Κουροπάτκιν ατύχησε και οι Ιάπωνες νίκησαν κατά κράτος τα τσαρικά στρατεύματα, όπως άλλωστε και τον ρωσικό στόλο.
» Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο πατώντας εδώ...
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Εφόσον η σύμβαση ΟΠΑΠ-ΙΝΤΡΑΛΟΤ 2007 συνεχίζεται γιατί η υπόθεση παραμένει χωρίς διερεύνηση; | 19.03.2012

Με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Θόδωρος Σκυλακάκης ζητά να διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους μπήκε στο αρχείο η υπόθεση της προσφυγής κατά της σύμβασης  ΟΠΑΠ - ΙΝΤΡΑΛΟΤ του 2007, εφόσον αυτή, όπως προκύπτει από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΠΑΠ, συνεχίζεται μέσω της νέας σύμβασης του 2010.
Αναλυτικά στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:
"Στην απάντησή της, της 24ης Ιουνίου για την σύμβαση μεταξύ ΟΠΑΠ-ΙΝΤΡΑΛΟΤ του 2007 η Επιτροπή δηλώνει ότι δεν μπορεί να διερευνήσει την σχετική σύμβαση διότι «η σύμβαση παρήγαγε όλα τα νομικά αποτελέσματά της και έχει λήξει». Επικαλείται μάλιστα νομολογία σύμφωνα με την οποία «Εν προκειμένω, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, σε ό,τι αφορά την ανάθεση δημόσιων συμβάσεων, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απεφάνθη ότι μία προσφυγή για μη εκπλήρωση υποχρεώσεων δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτή εάν η επίμαχη σύμβαση έχει ήδη εκτελεστεί πλήρως».
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
         
         
σκυλακακης,σκυλακάκης, Θόδωρος Σκυλακάκης, Θ. Σκυλακάκης, skylakakis, Theodore Skylakakis, ευρωπαϊκό κοινοβούλιο,Skylakakis Newsletter
Φιλελλήνων 7, τ.κ 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Tel: 210 33.18.831 - Fax: 210 33.18.821

Twitter Facebook Youtube
www.skylakakis.gr | press@skylakakis.gr
Copyright © 2012 skylakakis.gr

Ο Παπανδρέου παζάρευε με τον Ερντογάν συγκυριαρχία στο Αιγαίο

E-mail Εκτύπωση
Μια απροσδόκητη πρόταση έκανε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ο οποίος μίλησε για κοινές ελληνοτουρκικές έρευνες για πετρέλαιο στο Αιγαίο, ενώ αποκάλυψε πως το θέμα είχε συζητηθεί μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όταν ο τελευταίος είχε επισκεφθεί την Αθήνα.
papandreou-erdogan570
«Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε τέτοιες προτάσεις αν υπάρξουν κοινά σχέδια" είπε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, απαντώντας σε ερώτηση αν θα μπορούσε να τεθεί θέμα κοινών ελληνοτουρκικών ερευνών πετρελαίου στο Αιγαίο, ενώ τόνισε πως «κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ελλάδα, είχε συζητηθεί και το θέμα αυτό».
Σε δηλώσεις που έκανε χτες σε δημοσιογράφους στην Αττάλεια, ο Γιλντίζ αναφέρθηκε και στις έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου τονίζοντας πως η κρατική εταιρεία Πετρελαίου της Τουρκίας ετοιμάζεται να προβεί τις επόμενες μέρες σε γεωτρήσεις στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Τουρκίας και Κατεχομένων.
Τέλος δεν παρέλειψε να κλείσει το μάτι στο Ισραήλ λέγοντας πως θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία για τη μεταφορά του φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας αρκεί το Τελ Αβίβ να ζητήσει «συγγνώμη» για τα γεγονότα του Μάρι Μαρμαρά.
iefimerida.gr

«Lerin`s Raum» - «Η Γέννηση ενός Έθνους;»

29.03.10
Ευρετήριο άρθρων
«Lerin`s Raum» - «Η Γέννηση ενός Έθνους;»
Φλώρινα-(Lerin)
Δημητράς-Τσαρκνιάς-Σόρος
Ουράνιο Τόξο
United Macedonia Diaspora
Η δράση τους και η αδράνεια μας
Επίλογος







Φλώρινα (Lerin)
Στην Φλώρινα όμως, όλα φαίνεται πως αρχίζουν το 1990, όταν μια ομάδα πενήντα κατοίκων ζητάει την ίδρυση της Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού. Αυτή η ενέργεια σήμανε την απαρχή ενός μακρού δικαστικού αγώνα που συμπεριλάμβανε τόσο την άκαρπη προσπάθεια εκ μέρους τους στην ανεύρεση δικηγόρου, αφού όλοι αρνούντο επι μακρώ χρονικό διάστημα να αναλάβουν την υπόθεση, όσο και τα κολλήματα που έφερναν οι απορριπτικές δικαστικές αποφάσεις. Η τελική προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τους δικαίωσε (10/7/98) αν και το Ελληνικό κράτος ακόμα και τώρα αρνείται να συμμορφωθεί. Την χρονιά εκείνη στην γείτονα χώρα έγιναν εκλογές για την ανάδειξη της Βουλής της «Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας», η οποία ήταν πλέον φανερό πως θα μετατρεπόταν σύντομα στην Βουλή του νέου ανεξάρτητου κράτους.
Την ίδια χρονιά, στο χωριό Μελίτη ο Νομάρχης της περιοχής, απαγόρευσε σε μουσικούς και χορευτές να συμπεριλάβουν στο ρεπερτόριό τους απαγορευμένους χορούς και τραγούδια. Υπάρχουν τέτοια; Η απάντηση είναι ναι, υπάρχουν. Στην προσπάθειά ομογενοποίησης – η οποία έγινε φυσικά κι από τις γείτονες Βαλκανικές χώρες αντίστοιχα – η Ελληνική πολιτική αρνήθηκε να ενσωματώσει Σλαβικούς χορούς και τραγούδια που αντιπροσώπευαν τους Σλαβόφωνους κατοίκους της περιοχής. Όπως και νά` χει, ο «Ριζοσπάστης» αναφέρθηκε επικριτικά στο θέμα και υπήρξαν αντιδράσεις από τον Συνασπισμό και το τοπικό ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, στην συνεδρίαση του OSCE στην Κοπεγχάγη τον Ιούνιο του 1990, κάποια μέλη της προαναφερθήσας ένωσης παρουσιάζονται ως μέλη της Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, της οποίας τα δικαιώματα παραβιάζονται, ενώ η κυβέρνηση των Σκοπίων κυκλοφορεί μνημόνιο με το οποίο κατηγορεί την Ελλάδα για καταπίεση της «Μακεδονικής μειονότητας». Ο Έλληνας αντιπρόσωπος με δήλωσή του (25/6) αναφέρει ότι η μειονότητα είναι «φάντασμα», πως τα media των Σκοπίων έχουν αποκτήσει μια άκρως επιθετική προς την Ελλάδα συμπεριφορά, ότι ενθαρρύνθηκαν ταραχές στην Αυστραλία και στον Καναδά και τέλος ότι κατά τα τελευταία δύο έτη οργανώθηκαν συνδιασκέψεις Σλαβομακεδόνων μεταναστών στα Σκόπια από όλο τον κόσμο, με στόχο να ενδυναμώσουν παλιά εθνικιστικά αισθήματα.
10/1/91 Στην αίθουσα διαλέξεων της ΕΣΗΕΑ πραγματοποιείται εκδήλωση – συζήτηση της εταιρίας για τα δικαιώματα των μειονοτήτων (ΕΔΜ). Οργανωτές – ομιλητές είναι οι: κ.κ. Ν. Δήμου, Τ. Μίχας, Π. Δημητράς, Δ. Λιθοξόου, Δ. Ψαρράς και η κα. Γιάννα Κούρτοβικ. Προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Ροδόπης κ. Σαδίκ Αχμέτ και ηγετική ομάδα των μουσουλμάνων Δ. Θράκης. Διατυπώνεται ότι η Ελλάδα έχει πολλές μειονότητες, όπως τους μουσουλμάνους της Θράκης, τους Σλαβομακεδόνες, τους Ρόμ, τους Εβραίους, τους Βλάχους, τους Αρβανίτες, τους Αρμένιους, τους Τσάμηδες, τους Πόντιους και τους Αλβανούς. Έχει επίσης και  πολλές θρησκευτικές μειονότητες, όπως τους Καθολικούς (Αθήνα – Σύρο – Τήνο), τους προτεστάντες, τους παλαιοημερολογίτες και τους Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Την ίδια χρονιά, ο κ. Σιδηρόπουλος  γράφει γράμμα στον Αχμέτ Φεϊκογλου, εκπρόσωπο των Μουσουλμάνων της Θράκης, ζητώντας του να συμμετάσχει στην επόμενη συνεδρίαση του OSCE για να υπερασπιστεί  τα δικαιώματα της μακεδονικής μειονότητας. Είναι ενεργός ακτιβιστής και πρωταγωνιστής στο θέμα της Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού. Το τοπικό ΠΑΣΟΚ τον  διαγράφει και ζητάει την κοινωνική του απομόνωση. Στην γειτονική χώρα πραγματοποιείται δημοψήφισμα με το οποίο αποφασίζεται η απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία  και η δημιουργία της ανεξάρτητης «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».
Η προσπάθεια της ομάδας Σιδηρόπουλου φαίνεται πως καρποφόρησε καθώς την ίδια χρονιά το «US Department of State» στην ετήσια αναφορά του για την Ελλάδα, μνημονεύει την Σλαβομακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα και το θέμα της Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού. Τη αναφορά φέρεται ότι την συνέταξε ο κ. Brady Kiesling, ο οποίος παραιτήθηκε το 2003 από το διπλωματικό σώμα διαμαρτυρόμενος για την εισβολή της ΗΠΑ στο Ιράκ. Ζεί και εργάζεται στην Αθήνα. Σε άρθρο του στην Athens News (2/12/05) με τίτλο «Greek victory, Balkan magnanimity» αναφέρει:
«The Chams were Muslim Albanian landowners who stayed when their land became part of Greece in 1913. Embittered by the creeping confiscation of their land, many Chams embraced the Axis occupiers in 1940. Greek collaborators could redeem themselves by becoming fierce anti-communists. The Chams were not given that option. In 1944 when the Nazis withdrew, rape and murder became instruments of national purification as well as personal vengeance. The surviving Chams fled to Albania, where they formed a political group to demand compensation for their lost houses and fields. Until they are satisfied, no Albanian politician will derive much political benefit from good Greek-Albanian relations…

Greeks were dismayed to discover in 1912 that the Macedonian provinces they had just seized from the Ottoman Empire were full of Slav villagers. Some of these “locals” were pushed across the border in 1948 as communist bandits. The rest learned Greek and set about becoming anonymous, as befitted their official non-existence. Their relatives across the border in Bitola and Skopje did not have the option of anonymity. Late-comers to Balkan nation-building, they took their name – the only name they know – from the territory on which they have been living for the past few centuries. Now they are Macedonians, and they live in the Republic of Macedonia. Every month or two, the dispute over the name of the country makes some act of neighbourly cooperation between Greece and “FYROM” more trouble than it is worth…Greek, US, and EU interests coincide in wanting Greece to be a benevolent EU elder brother to the fledgling Balkan democracies. Greece is not a brother, however, but instead the local superpower. As such, Greece does not enjoy the benefit of its good intentions without proving them in advance. Granting Macedonia its name and granting the Chams a less dishonourable place in Greek history are two small, affordable steps toward making Greece more persuasive as the metropolis of a peaceful, prosperous Balkan peninsula.»
Σε επακόλουθη συνάντηση στην Μόσχα, τα Σκόπια επαναφέρουν το θέμα της «Μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα. Ο Έλληνας πρέσβης κ. Σταθάτος αναφέρει μεταξύ άλλων την δήλωση του ηγέτη του BMPO κ. Γκεοργκιέφσκι (11/11/90): «Το ΒΜΡΟ θα αγωνιστεί για μια ελεύθερη, αυτόνομη και ενιαία Mακεδονία».
Παράλληλα, στην Φλώρινα ιδρύεται το κόμμα ΜΑΚΙΒΕ. Το περιοδικό Moglena που εξεδίδετο στην Πέλλα γίνεται το επίσημο έντυπο του κόμματος. Στο μεταξύ, ο κ. Μητσοτάκης θα πει σχετικά με την ονομασία το περίφημο «σε δέκα χρόνια κανείς δεν θα θυμάται το θέμα», ενώ στις 14/2 γίνονται πολυπληθέστατες διαδηλώσεις πολλών εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Στο Συμβούλιο των υπουργών εξωτερικών της Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε στις 3/5/92 στο Γκιμαράες, αποφασίστηκε η αναγνώριση των Σκοπίων ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος, υπό ονομασία η οποία να είναι αποδεκτή σε όλα τα μέλη. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατά την σύνοδο κορυφής στην Λισσαβόνα 27/6/92 αποφασίζει ότι το κράτος των Σκοπίων θα αναγνωριστεί μόνον αν δεν περιέχεται στην ονομασία του ο όρος «Μακεδονία».

Στις 1/7/92 αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. η Αγγλία, η οποία επαναφέρει την πρόταση της σύνθετης ονομασίας. Ο πρέσβης Ρόμπιν Ο` Νιλ, ειδικός απεσταλμένος της Βρετανίας για το ζήτημα των Σκοπίων, στην έκθεσή του ευνόησε αποκλειστικά την άλλη πλευρά, αφού οι υποχωρήσεις που απέρρεαν για τα Σκόπια, ήταν να προσθέτουν στις διεθνής μόνο σχέσεις τους στο «Δημοκρατία της Μακεδονίας» τον όρο «Σκόπια» και στο άρθρο 49 του Συντάγματός τους («Η Δημοκρατία μεριμνά για το καθεστώς και τα δικαιώματα μελών του μακεδονικού λαού σε γειτονικές χώρες, … βοηθά την πολιτιστική τους ανάπτυξη και προωθεί τους δεσμούς μαζί τους» ) να αλλάξουν την έκφραση «γειτονικές χώρες» με την λέξη «εξωτερικό». Σ` αυτό το κλίμα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Εδιμβούργου (Δεκέμβριος 1992) δεν επικύρωσε τις προαναφερθείσες αποφάσεις, αλλά απέδωσε στα Σκόπια χωρίς να θέσει κανέναν όρο ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 50 εκατομ. Ecu. Τα Σκόπια μετέφεραν το θέμα στον ΟΗΕ, όπου εκείνη την περίοδο κυριαρχούν οι ΗΠΑ.
Στη συνέχεια, κατά το διάστημα 1993/4 – όπου σημειώθηκαν δύο καταστροφικοί σεισμοί στην περιοχή της Φλώρινας, η οποία παράλληλα πλήττετο οικονομικά από το εμπάργκο (16/2/94) στα Σκόπια – έρχονται στην περιοχή αντιπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων και συντάσσονται οι ακόλουθες πολυάριθμες και δυσμενείς αναφορές, στις οποίες θέτουν το ζήτημα της μακεδονικής και της τουρκικής μειονότητας: Ο καθηγητής κ. Erik Siesby – σθεναρός υποστηρικτής της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και συνυπογράφον στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ - , εκπροσωπώντας την «Danish Helsinki Committee» συντάσσει μια δεκαπεντασέλλιδη αναφορά για τους Σλαβομακεδόνες στην Ελλάδα.


Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ομιλία του Οδυσσέα Ελύτη μετά την τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ

Το ανέκδοτο κείμενο της ομιλίας του Οδυσσέα Ελύτη στη Στοκχόλμη, τον
Νοέμβριο του 1979, ακριβώς  μετά την τελετή απονομής του βραβείου
Νόμπελ της Σουηδικής Ακαδημίας για το έργο του, δημοσιεύθηκε το 2011
απο το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή την  ολοκλήρωση του
εορτασμού των 100 χρόνων απο τη γέννησή του μεγάλου αυτού Ποιητή και
Έλληνα.




«Αγαπητοί φίλοι,
περίμενα πρώτα να τελειώσουν οι επίσημες γιορτές που προβλέπει η "Έβδομάδα Νόμπελ" και ύστερα να 'ρθω σ' επαφή μαζί σας. Το έκανα γιατί ήθελα να νιώθω ξένιαστος και ξεκούραστος. Ξεκούραστος βέβαια δεν είμαι.
Χρειάστηκε να βάλω τα δυνατά μου για να τα βγάλω πέρα με τις
απαιτήσεις της δημοσιότητας, τις συνεντεύξεις και τις τηλεοράσεις.
Αλλά ένιωθα κάθε στιγμή ότι δεν εκπροσωπούσα το ταπεινό μου άτομο αλλά ολόκληρη τη χώρα μου. Κι έπρεπε να την βγάλω ασπροπρόσωπη. Δεν ξέρω αν το κατάφερα. Δεν είμαι καμωμένος για τέτοια. Για τιμές και για δόξες.
Τη ζωή μου την πέρασα κλεισμένος μέσα σε 50 τετραγωνικά (μέτρα), παλεύοντας με τη γλώσσα.Επειδή αυτό είναι στο βάθος ή ποίηση: μια πάλη συνεχής με τη γλώσσα.
Τη γλώσσα την ελληνική που είναι η πιο παλιά και η πιο πλούσια γλώσσα του κόσμου.
Ό,τι και να πει ένας ποιητής, μικρό ή μεγάλο, σημαντικό ή ασήμαντο, δεν φέρνει αποτέλεσμα, θέλω να πω δεν γίνεται ποίηση αν δεν περάσει από την κρησάρα της γλώσσας, αν δεν φτάσει στην όσο γίνεται πιο τέλεια έκφραση.
Ακόμα και οι πιο μεγάλες ιδέες, οι πιο ευγενικές, οι πιο επαναστατικές, παραμένουν σκέτα άρθρα εάν δεν καταφέρει ο τεχνίτης να ταιριάσει σωστά τα λόγια του.
Μόνον τότε μπορεί ένας στίχος να φτάσει στα χείλια των πολλών, να γίνει κτήμα τους. Μόνον τότε μπορεί να 'ρθει και ο συνθέτης να βάλει μουσική, να γίνουν οι στίχοι τραγούδι. Και για ένα τραγούδι ζούμε, στο βάθος, όλοι μας. Το τραγούδι που λέει τους καϋμούς και τους πόθους του καθενός μας. Τόσο είναι αλήθεια ότι το μεγαλείο και η ταπεινοσύνη πάνε μαζί, ταιριάζουν.
Ταπεινά εργάστηκα σ΄όλη μου τη ζωή. Και η μόνη ανταμοιβή που γνώρισα πριν από τη σημερινή, ήταν ν' ακούσω τους συμπατριώτες μου να με τραγουδούν.
Να τραγουδούν το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ που μου χρειάστηκε τεσσάρων χρόνων μοναξιά και αδιάπτωτη προσπάθεια, για να το τελειώσω. Δεν το λέω για να περηφανευτώ. Δεν έρχομαι σήμερα για να σας κάνω τον σπουδαίο. Κανείς δεν είναι σπουδαίος από εμάς. Από εμάς, άλλος κάνει τη δουλειά του σωστά κι άλλος δεν την κάνει.
Αυτό είναι όλο. Όμως θέλω να μάθετε, όπως το έμαθα κι εγώ στα 68 μου χρόνια: μόνον αν κάνεις σωστά τη δουλειά σου, ο κόπος δεν θα πάει χαμένος.
Ξέρω, μαντεύω, ότι πολλοί από εσάς περίμεναν άλλα πράγματα από εμένα. Τους ζητώ συγγνώμην που δεν θα τους ικανοποιήσω. Αν είχα το ταλέντο του ομιλητή, του δάσκαλου, του ηγέτη, θα είχα ίσως αφιερωθεί στην πολιτική. Τώρα δεν είμαι παρά ένας γραφιάς που πιστεύει σε ορισμένα πράγματα. Κι αυτά τα πράγματα θέλει να τα γνωρίσει και στους άλλους, να τα βγάλει από μέσα του, να τα κάνει έργο. Εμένα μου έλαχε ν' αγαπήσω τον τόπο μου όπως τον αγαπάτε κι εσείς. Να τι είναι που μας ενώνει απόψε όλους εδώ πέρα. Η αγάπη μας για την Ελλάδα. Βέβαια, υπάρχουν πολλοί τρόποι ν' αγαπά ένας λαός τη χώρα του.
Αλλά για τον ποιητή, πιστεύω, υπάρχει μόνον ένας: ν' ανήκει σ'
ολόκληρο το λαό του. Πάνω από τις διαιρέσεις και τις διχόνοιες, ο
ποιητής να στέκει και ν' αγαπά όλον τον λαό του, ν' ανήκει, το
ξαναλέω, σ' όλο τον λαό του. Δεν γίνεται αλλιώς.
Η πατρίδα είναι μία. Ο καθένας στον τομέα του ας έρθει και ας κάνει κάτι, όπως αυτός το νομίζει καλύτερα. Όμως ο πνευματικός άνθρωπος βλέπει το σύνολο. Θέλω να πιστεύω πως ίσως κι ο ξενητεμένος, το ίδιο. Για εμάς η Ελλάδα είναι αυτές οι στεριές οι
καμένες στον ήλιο κι αυτά τα γαλάζια πέλαγα με τους αφρούς των
κυμάτων. Είναι οι μελαχρινές ή καστανόξανθες κοπέλλες, είναι τ' άσπρα σπιτάκια τ' ασβεστωμένα και τα ταβερνάκια και τα τραγούδια τις νύχτες με το φεγγάρι πλάι στην ακροθαλασσιά ή κάτω από κάποιο πλατάνι. Είναι οι πατεράδες μας κι οι παππούδες μας με το τουφέκι στο χέρι, αυτοί που λευτερώσανε την πατρίδα μας και πιο πίσω, πιο παλιά, όλοι μας οι πρόγονοι που κι αυτοί ένα μονάχα είχανε στο νου τους -όπως κι εμείς σήμερα: τον αγώνα για τη λευτεριά.
Είπε ένας Γάλλος ποιητής, ο Ρεμπώ, πως η πράξη για τον ποιητή είναι ο λόγος του. Κι είχε δίκηο. Αυτό έκανε ο Σολωμός, που για να γράψει το αθάνατο ποίημα του "'Ελεύθεροι Πολιορκημένοι", έσωσε και παράδωσε στη φυλετική μας μνήμη το Μεσολόγγι και τους αγώνες του. Αυτό έκαναν ο Παλαμάς, ο Σικελιανός, ο Σεφέρης. Στα φτωχά μου μέτρα το ίδιο πάσχισα να κάνω κι εγώ.
Πάσχισα να κλείσω μέσα στην ψυχή μου, την ψυχή όλου του ελληνικού λαού. Να δω πόσο μοιάζανε όλοι οι αγώνες του, από την αρχαία εποχή ίσαμε σήμερα, για το δίκηo και για τη λευτεριά.
Κι αυτό θα κάνω όσα χρόνια μου δώσει ο Θεός να ζήσω. Αυτή είναι η πράξη μου. Και το γεγονός ότι έφτασαν να την αναγνωρίσουν οι ξένοι, είναι μια νίκη. Όχι δική μου νίκη. Δική σας. Γι' αυτό σας ευχαριστώ. Κι αν μου το συγχωρείτε να σας δώσω μια γνώμη - ακούστε την: όσο καλά κι αν ζείτε σ' αυτή τη φιλόξενη, την ευγενική χώρα, όσο κι αν νιώθετε καλά και στεριώνετε, και κάνετε οικογένεια - μην ξεχνάτε την πατρίδα μας, και προ παντός, τη γλώσσα μας.
Πρέπει να 'σαστε περήφανοι, να 'μαστε όλοι περήφανοι, εμείς και τα παιδιά μας για τη  γ λ ώ σ σ α   μας.
Είμαστε οι μόνοι σ' ολόκληρη την Ευρώπη που έχουμε το προνόμιο να λέμε τον ουρανό"ουρανό" και τη θάλασσα "θάλασσα" όπως την έλεγαν ο Όμηρος και ο Πλάτωνας πριν δυόμισι χιλιάδες χρόνια Δεν είναι λίγο αυτό.
Η γλώσσα δεν είναι μόνον ένα μέσον επικοινωνίας. Κουβαλάει την ψυχή του λαού μας κι όλη του την ιστορία και όλη του την ευγένεια.
Χαίρομαι κι αυτή τη στιγμή που σας μιλάω σ' αυτή τη γλώσσα και σας χαιρετώ, σας αποχαιρετώ μάλλον, αφού η στιγμή έφτασε να φύγω.
Όμως ένα κομμάτι της ψυχής μου σας το αφήνω μαζί μ' ένα μεγάλο ευχαριστώ που με ακούσατε.
Μακάρι να μπορούσε να σας μείνει, να το κρατήσετε, σαν ένα μικρό φυλαχτό από την πατρίδα».

«Αντιρατσιστική» προπαγάνδα και Μαθηματικά, γίνεται; Στην Ελλάδα όλα γίνονται….

Η καλύτερη ηλικία για υποστεί πλύση εγκεφάλου ένας άνθρωπος, είναι η παιδική. Αυτό φυσικά το γνωρίζουν οι «ινστρούκτορες» τούΥπουργείου Παιδείας. Κι επειδή τυγχάνει να μην είναι, σε αντίθεση με κάποιους «λίγους», ενάντιοι στην λαθρομεταναστευτική κοσμοπλημμύρα που λαμβάνει χώρα στον τόπο μας εδώ και αρκετά χρόνια, σκέφτηκαν να κάνουν την προπαγάνδα τους (αυτή που θεωρεί τούς Έλληνες, ρατσιστές, ξενοφοβικούς κ.λπ.) μέσα από τα σχολικά βιβλία.
Δείτε λοιπόν, πως ακόμη και μέσα από το σχολικό βιβλίο τών Μαθηματικών(!) τής ΣΤ’ Δημοτικού*, λοβοτομούν τα παιδάκια με τις αθλιότητές τους, τις οποίες πληρώνουμε όλοι ως πολίτες αυτής τής -παντέρμης- χώρας…
Αλήθεια, γιατί αυτοί οι άθλιοι -γιατί περί αθλίων πρόκειται-, αφού μπήκαν στην διαδικασία να συγκρίνουν μήλα με πορτοκάλια κι ανέτρεξαν στο παρελθόν και επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δεν έβαλαν ως άσκηση και τούς Έλληνες που απέμειναν στην Κωνσταντινούπολη, ή στην Αλεξάνδρεια; Ενδιαφέρον θα είχε και μια «άσκηση»που να αποτυπώνεται με κάποιο διάγραμμα η εισαγώμενη εγκληματικότητα.
* Το συγκεκριμένο βιβλίο, στην ηλεκτρονική του μορφή, μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ. Το επίμαχο απόσπασμα βρίσκεται στην σελίδα 24. [Πηγή]
Διαβάστε επίσης
ΕΛΛΑΣ




Είναι πραγματικά απίστευτο και ταυτόχρονα εξοργιστικό η πασιφανής και ξεδιάντροπη προσπάθεια των δήθεν προοδευτικών να κάνουν την τρίχα, τριχιά και να εμφανίσουν τα πράγματα έτσι όπως αυτοί θέλουν αδιαφορώντας πρωτίστως για την αλήθεια και δευτερευόντως για το πώς πραγματικά νοιώθει ο μέσος Έλληνας πάνω σε αυτό το θέμα (δηλ. ρατσισμός, ξενοφοβία, κλπ.)

Έκανα τον κόπο (πραγματικά) να διαβάσω όλο το κείμενο και παραθέτω εδώ κάποια σημεία με τα σχόλιά μου, παρακαλώ δε για τα δικά σας.

1. Δραστηριότητα στα μαθηματικά με προεκτάσεις που να ασχολείται με κοινωνικά θέματα, ιδεολογικώς μάλιστα φορτισμένα, πρώτη φορά βλέπω αλλά ας πούμε ότι εγώ είμαι παλιομοδίτης και οι παιδαγωγικές μέθοδοι έχουν "προοδεύσει".

2. Λένε ότι η Ελλάδα "λόγω της 'οικονομικής ανάπτυξης' έγινε τόπος προορισμού πολλών 'οικονομικών μεταναστών".

Κατ' αρχάς για ΠΟΙΑ "οικονομική ανάπτυξη" μιλάμε; Την επίπλαστη ευμάρεια της μεταπολίτευσης (sic), που βασίστηκε στον υπερδανεισμό; Μπορεί άραγε κάποιος από αυτούς τους "φωστήρες" να μας απαντήσει: Αν η Ελλάδα βίωσε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ανάπτυξη, γιατί σήμερα βρισκόμαστε εδώ που είμαστε;

Επίσης, ο όρος "οικονομικοί μετανάστες" είναι παραπλανητικός. Η Ελλάδα επισήμως δεν κάλεσε οικονομικούς μετανάστες. Οι  "οικονομικοί μετανάστες" στους οποίους αναφέρεται το βιβλίο, στην πραγματικότητα είναι, στο μεγαλύτερο ποσοστό, παράνομα εισελθόντες στην Ελλάδα ή εισελθόντες με VISA που δεν επέτρεπε την εργασία και την οποία αργότερα παραβίασαν. Όλοι λοιπόν αυτοί είναι, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, αλλοδαποί παρανόμως εργαζόμενοι άρα λαθρομετανάστες. Ο δε νόμος είναι σαφής: Η λαθραία είσοδος μη Ελλήνων και η παράνομη εργασία τους στην Ελλάδα τιμωρούνται αυστηρά τόσο για τον αλλοδαπό όσο και για τον Έλληνα που τους "προσλαμβάνει".

3. Η επόμενη πρόταση καμμία φυσικά σχέση δεν έχει με τα μαθηματικά είναι μία γενικόλογη θέση περί του γιατί έφυγαν από τα σπίτια τους οι "οικονομικοί μετανάστες", μας παρουσιάζεται ως η μία και μόνη εκδοχή η αναζήτηση καλύτερης τύχης (ενώ υπάρχουν δεκάδες άλλοι λόγοι εξ' ίσου σημαντικοί) και γενικότερα η πρόταση αυτή τίποτα άλλο δεν προσφέρει σε αυτήν την "δραστηριότητα" των μαθηματικών, εκτός από το να προετοιμάσει "ψυχολογικά" και ευμενώς τον (ανυποψίαστο) αναγνώστη γι' αυτό που ακολουθεί.

4. Αυτό δε που ακολουθεί θα το ζήλευε ακόμα και ο Γκαίμπελς! Από την μιά ψευδώς αναφέρεται ότι "η ελληνική κοινωνία τους 'δέχτηκε' και τους 'φιλοξένησε' σαν παιδιά της" (ούτε τους δέχτηκε αλλά της επεβλήθησαν και δεν τους φιλοξένησε αλλά τους ανέχθηκε, όσο για το "σαν παιδιά της" αυτό θυμίζει ολίγον από δακρύβρεκτη ταινία της Μάρθας Βούτρση ή του παιδιού του λαού, Νίκου Ξανθόπουλου, και το αφήνω ασχολίαστο. Στη συνέχεια δε, πέφτουν τελείως οι μάσκες: "Υπήρξαν, κάποιες, ευτυχώς λίγες, φωνές διαμαρτυρίας" λέει με στόμφο ο "ποιητής" αυτού του πονήματος. Δηλ. η κοινωνική διαμαρτυρία για ένα τόσο σοβαρό θέμα βρίσκει τον συγγραφέα αντίθετο. Πάνε οι δημοκρατικές ευαισθησίες περί ελεύθερης έκφρασης, πάνε και "τα λόγια τα ωραία τα μεγάλα" περί υπεράσπισης αυτού του δικαιώματος ακόμα και όταν δεν συμφωνούμε. Όλα αυτά δεν επιτρέπονται όταν οι γνώμες των διαμαρτυρομένων διαφέρει από την δική μας. Σημασία έχει εδώ να προκαταλάβουμε την γνώμη των μαθητών κάνοντάς τους την γνωστή πλύση εγκεφάλου περί τι επιτρέπεται και τι όχι να θεωρούμε ηθικό, σωστό και άξιο. Πόσο αδίστακτοι τελικά είναι αυτοί οι (υπ)άνθρωποι; Πώς κατάφεραν αυτοί να αποφασίζουν και αυτοί να διατάζουν, να κρίνουν το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας, χωρίς εμείς να πάρουμε -τόσα χρόνια- είδηση;

5. Και αφού το πεδίο έχει λειανθεί και καταλλήλως προετοιμαστεί, νάσου και το ιστορικό άλμα, πίσω στο 1913, σε μιά άλλη εποχή, σε μιά άλλη χώρα, σε μιά άλλη πόλη, σε ένα άλλο κράτος, κάτω από τελείως διαφορετικές συνθήκες. Κι όμως οι ρέκτες αυτού του αίσχους δεν ντράπηκαν παραβιάζοντας κάθε έννοια παιδαγωγικής και επιστημονικής δεοντολογίας να τολμήσουν και να μας προτείνουν να συγκρίνουμε την Οθωμανική Θεσ/νίκη του 1913 με τη Ελλάδα του 2012. Όχι δεν κάνω λάθος, μπορεί το 1913 η Θεσ/νίκη να είχε απελευθερωθεί αλλά στην ουσία ήταν ακόμη η "πολυεθνική" πόλη που απελευθερώθηκε από την πολύχρονη Οθωμανική κατάκτηση. Πώς μπορούμε να βάλουμε δίπλα δίπλα δύο τελείως ανόμοια πράγματα τόσο από κοινωνικής όσο και ιστορικής πλευράς; Τελικά είχε δίκηο ο μεγάλος φιλόσοφος Richard Rorty όταν έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου στους νεόκοπους (βλ. νεοταξικούς) "ιστορικούς": Είναι μεγάλο λάθος η ιστορική εξέταση του "τότε" μέσα από την οπτική γωνία του "σήμερα". Κάθε εποχή εξηγείται ιστορικά με βάση αυτό που ισχύει την ίδια περίδο, όχι 100 χρόνια πριν όχι 100 χρόνια μετά. Αυτό ακριβώς κάνουν και οι φωστήρες του Υπουργείου (α)Παιδείας, προφανώς διότι έτσι τους συμφέρει. Τι τουρκοκρατία, τι μεσοπόλεμος, τι μνημονιακή Ελλάδα του 2012. Όλα το ίδιο είναι, αρκεί να περνάμε την άνωθεν "γραμμή" μας. Προφανώς γι' αυτό επελέγησαν αυτοί και όχι κάποιοι άλλοι, για να ..."παραμορφώσουν" τους Έλληνες νέους.

6. Τέλος, στην κρίση σας αφήνω τις δύο προτάσεις στο τέλος δηλ. "θέματα για διερεύνηση και συζήτηση". Είναι προφανές μετά από όλη αυτή την "προετοιμασία" στο πού -ακριβώς- στοχεύει η διερεύνηση(sic) και η "συζήτηση". Πολύ θα ήθελα να είμαι παρών την στιγμή που κάποιος συνειδητοποιημένος μαθητής θα απαντούσε ότι "πολλά έχουν αλλάξει από τότε ώστε η όποια σύγκριση να μην είναι εφικτή και ΝΑΙ, έχουν δίκηο "όσοι ανησυχούν" και είναι πολύ λογικό να ανησυχούν οι [κάποιοι] Έλληνες για την (ανεξέλεγκτη συμπληρώνω εγώ) αύξηση του αριθμού των "παρανόμων μεταναστών" δηλ. απλά των λαθρομεταναστών στην χώρα μας.

Γεγονός λοιπόν είναι ότι το κείμενο αυτό είναι απαράδεκτο αποτελεί δε ένα άκρως επικίνδυνο παιδαγωγικό μέσο. Είναι διάσπαρτο από αυθαίρετες τοποθετήσεις, εκ των οποίων άλλες κινούνται μέσα στα γνωστά πλαίσια της αριστερο-θολο-ψευτοκουλτουριάρικης ιδεοληψίας, άλλες δε ξεπερνούν τα όρια της γραφικότητας.

Τα σχόλια δικά σας.

--
Δημήτριος Γ. Παναγιωτίδης
Chicago, IL - USA.

"Ερωτήματα προς κ Φώφη Γεννηματά"

Θεμα: Φώφη....... η αναγνωρίσιμη........!!!!!!!!!!!!!!!!Γιατί τα ξεχνάμε όλα όταν πάμε να ρίξουμε την κάλπη μας?
Είναι προτιμότερο να ψηφίσετε κάποιον που δεν αναγνωρίζετε από το ψηφοδέλτιο (μην έχετε ενοχές) παρά να ψηφίσετε κάποιον με αμφισβητίσημη διαδρομή στην πολιτική. 
Μιλάω για οποιανδήποτε Γεννηματά ή άλλον.   
 
 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhL8K1bT9VIQvo2eTaULs_SAZMNkI5RWBDkBKawo9xdCD9pH2dF2FwYfBUvpJuSN3H24qOLsV14iqLk6HMsdn1C2BqSCEzvVZgAgs5nCx0UXL4kxA09tgTiHaI8UuD-sfVX3HHziSF_HsE/s400/gennimata3.jpg
 
 
ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΡΙΑ Η ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ..

"H Κα Γεννηματά, στις 15 Ιαν 1986 και σε ηλικία 22 ετών ξεκίνησε να εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Έκτοτε, και ενώ καταλαμβάνει δημόσιες θέσεις (μισθοδοτούμενη δηλαδή απευθείας από τους Έλληνες φορολογούμενους) συνεχίζει να μισθοδοτείται ΚΑΙ από την ΕΤΕ, ακόμα και σε περιόδους που ίσχυε το ασυμβίβαστο για αυτήν (λόγω βουλευτικής ή άλλης ιδιότητας). Δείτε το βιογραφικό της εδώ: http://www.fofigennimata.gr/biografiko.asp

Μερικά ερωτήματα λοιπόν προς την Κα Γεννηματά:

- Πως διοριστήκατε στην Εθνική;
- Με ποιο διαγωνισμό και ποια προσόντα;
- Πότε πήρατε πτυχίο από το.. Πανεπιστήμιο Αθηνών;
- Πόσο καιρό συνολικά απουσιάζετε από την «εργασία» σας στην Εθνική;
- Όταν παρουσιάζεστε στην Τράπεζα, που ακριβώς εργάζεστε και σε ποιο αντικείμενο;


Από το 1986 έως σήμερα όχι μόνο μισθοδοτείστε, αλλά λαμβάνετε ΚΑΙ προαγωγές ΚΑΙ αυξήσεις, προφανώς λόγω του Κανονισμού Εργασίας που ισχύει στην ΕΤΕ.

Τα ερωτήματα λοιπόν πολλά:
- Ποιο βαθμό κατέχετε σήμερα στην ιεραρχία της Τράπεζας;
- Σε τι καθεστώς άδειας ευρίσκεστε και από πότε;
- Πόσες είναι οι σημερινές σας αποδοχές από την ΕΤΕ, και ποιά δικαιώματα θεμελιώνετε για σύνταξη, εφάπαξ και προικοδότηση τέκνων;


Σημειώνω ότι η τελευταία προαγωγή σας έγινε στις 01/01/2006, περίοδο για την οποία δηλώνετε ότι είστε «Υπερνομάρχης». Από ποια άλλη ΔΕΚΟ/πρώην ΔΕΚΟ ή Οργανισμό μισθοδοτείστε ή θεμελιώνετε σε λίγο καιρό συνταξιοδοτικό δικαίωμα (όπως πχ η συνάδελφός σας Μιλένα Αποστολάκη από την - χρεοκοπημένη - Ολυμπιακή);

Το γεγονός ότι και άλλοι -δεκάδες- συνάδελφοί σας (Πρωτόπαπας, Μανώλης, Πολυζωγόπουλος κ.α.) επίσης μισθοδοτούνται ΕΠΙΠΛΕΟΝ των μισθών τους από την «πολιτική τους δραστηριότητα» από διάφορες ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΣΕ κλπ), θεωρείτε ότι σας νομιμοποιεί ηθικά, να αξιώνετε από τη Βουλή να σας δίδει άδεια να συνεχίζετε την dolce vita με τις πολλαπλές αργομισθίες σας;

Έλλην Φορολογούμενος - ούτε ψηφοφόρος, ούτε κατευθυνόμενος, ούτε βλαξ."
 
 
Δυστυχία σου Ελλάς!!! με τα τέκνα που γεννάς.
Ω Ελλάς, ηρώων χώρα........ τι Γαϊδάρους βγάζεις τώρα!!!
(Γ.Σουρής).
 

Τὰ σενάρια τῆς φαντασίας καὶ τὰ τύμπανα τοῦ πολέμου.

Τὸ παρακάτω ἔφθασε ὡς σχόλιον στὸ ἱστολόγιον καὶ τὸ θεώρησα πολὺ σημαντικό. Πρὸς τοῦτο τὸ ἀναδημοσιεύω.
Τὰ τύμπανα τοῦ πολέμου ἔχουν ἀρχίσει νὰ σπέρνουν τὸν ἦχο τους παντοῦ ἐδῶ γύρω καὶ σαφῶς ὅλο καὶ περισσότεροι ἀναρωτιοῦνται γιὰ τὸ ἐὰν θὰ ἢ δὲν θὰ ἐμπλακοῦμε κι ἐμεῖς σὲ περιπέτειες.
Πρὸς ὥρας ἀδυνατοῦμε νὰ κάνουμε πάρα πολλά, πέραν τοῦ νὰ παρατηροῦμε τὰ τεκταινόμενα. Εὔχομαι νὰ ξεκαθαρίσῃ συντόμως τὸ τοπίον, διότι οἱ μῦθοι εἶναι πολλοὶ καὶ τὰ θύματα θὰ εἶναι πολὺ περισσότερα. Ἐὰν φυσικὰ οἱ ἐξελίξεις θὰ εἶναι τέτοιες ποὺ θὰ μᾶς ὁδηγήσουν ἐκεῖ ποὺ κάποιοι (ἀλήθεια, ποιοί;) ἔχουν πρὸ πολλοῦ σχεδιάσει.
Φιλονόη.  
(Δὲν ἀλλάζω τίποτα ἀπὸ τὴν ὀρθογραφία τοῦ κειμένου. Φωτογραφία ἀπὸ ἐδῶ)

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!!!

Το Σενάριο για την αντιμετώπιση καταστροφών στον αμερικανικό τύπο ξεκίνησε για το Ισλαμικό Κόσμο, Μέση Ανατολή και για τις τριτοκοσμικές χώρες. Εάν και δεν εκτυπώνεται καθαρά απο τις διαστάσεις που παίρνει αυτό το ζήτημα, αλλά η δημιουργία ειδικό στρατό πόλεων, είναι καθαρός ο στόχος.
Μετά την οικονομική ύφεση στην Δύση, ψάχνουμε να βρούμε λύσει. Η λύσει είναι στην Ανατολή. Γι’ αυτό πρέπει να δημιουργηθεί πρόσφορος έδαφος, ώστε να ξεκινήσει ο θερμός πόλεμος. Μία τέτοια περίπτωση ήταν η Λυβύη, σήμερα είναι η Συρία και αύριο το Ιράν.
Απο την άλλη πλευρά, αυτή η οικονομική κρίσει έχει φέρει τις Κυβερνήσεις στις Χώρες της Δύσης σε δύσκολη θέση απέναντι στους λαούς τους. Οι λάοι στις Χώρες της Δύσης σε περίπτωση που θα επαναστατήσουν, τότες θα κλιθούν οι δυνάμεις ή ο «στρατός των πόλεων» να δώσουν την λύσει. Προκειμένου οι ιμπερλιαστές και οι σιωνιστές να κρατήσουν τις εξουσίες των τεχνοκρατών και τραπεζίτων που κάνουν τα θελήματα τους.
Όμως, αυτό που υλοποιήται για τις Δυτικές Χώρες στις Χώρες της Μ. Ανατολής και Άπω Ανατολής δεν ισχύει. Η μέθοδο ξεκινάει με τους πυρίνες και το κεφάλαιο των ξένων (της Δύσης) που έχουν σ’ αυτές της χώρες να αξιοποιουν προς δημιουργία χάους και μετά έρχονται ώς σωτήρες. Το παιχνίδι αυτό έχει πάρει τραγικές κατατάσεις στην ευρήτερη περιοχή της Μ. Ανατολής, στις Αραβικές Χώρες, αλλά και όπου υπάρχει ορυκτό πλούτο.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μία έντονη κοινητικότητα σε τοπική βαση των δερβίσηδων, των σειχηδών, των μολλάδων, των αγάδων, των μειονοτήτων, τις Μ.Κ.Ο. που λειτουργούν ως Δούριο Ιππο στις Ισλαμικές Χώρες και απο την αλλη πλευρά ενεργοποιήθηκε το πρόβλημα των σουνιτών-σιιτών. Αυτή η ένταση στη Μέση Ανατολή θα είναι η σπίθα που θα μπεί και η Τουρκία στο πόλεμο …
Τα Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, παρουσιάζουν οτι υπάρχει μία αυξανόμενη ένταση σουνιτών-σιιτών στη Μέση Ανατολή. Αυτή η ένταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα βραχυπρόθεσμο πόλεμο κατά του Ιράν, απο την Τουρκία και τις χώρες του Κόλπου, όπως υποστήριξε ότι η προσθήκη θα πραγματοποιηθεί.
Σύμφωνα με το τύπο της Αμερικής το Ιράν, η Συρία και η Χεζμπολάχ θα είναι από τη μία πλευρά και η Τουρκία, το Κατάρ, η Σ. Αραβία και οι άλλες Αραβικές χώρες θα είναι από την άλλη.
Στο Αμερικανικό Τύπο, τις εξελίξεις αυτές που βλέπουμε στις Ισλαμικές Χώρες το μεταδίδει ως «σήμα πόλεμο» στην Μ. Ανατολή. Επίσης μετά τις αποδοκημασίε των δύο χωρών, δηλαδή του Ιράν με την Αμερική, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, που πήραν την απόφαση να ενισχύσουν την αντιπολίτευση της Συρίας με όπλα, η φυγή της κας του Ασσάδ απο την Συρία, το Κατάρ να θέλει να στείλει στρατιωτική δύναμη στη Συρία, προκειμένου να ενισχύσει την αντιπολίτευση, στο Ιράκ η αυξήσει την πίεση στους Σουνίτες απο την σιιτική δύναμη και το καθεστώς Ελ-Μαλίκη…
Φυσικά, απο την άλλη δεν ξεχνούν οτι δήθεν το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν μέσα στην Άνοιξη που έρχεται. Ο λεγόμενος κ. Πανέττα υποργός εξωτερικών των ΗΠΑ και εχθρός των Ισλαμικών Χωρών δήλωσε ότι το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν αυτή την άνοιξη. Σύμφωνα με μια εκπροσώπου του Λευκού Οίκου και με βάση τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και την δηλωση του Πανέτα, σχετικά με τη δυνατότητα του Ισραήλ να επιτεθεί στο Ιράν, υπάρχει μία διαφορά και διγνωμία μεταξύ τους. Είναι έτσι όμως;
Απο την άλλη πλευρά και σύμφωνα με το Ισραήλ, το Ιράν στην κατασκευή πυρηνικών όπλων μέχρι εκείνη τη στιγμή είναι πιθανό να έχουν επαρκή ποσότητα του υψηλού εμπλουτισμού ουρανίου. Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ, επίσης, συχνά φέρνει επάνω τη στρατιωτική επιλογή. Επισης ο Μπαράκ είπε: οι κυρώσεις εναντίον του Ιράν εάν δεν καρποφορίσουν, τότες το Ισραήλ πρέπει να αναλάβει δράση για να σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα για στρατιωτικούς σκοπούς και θεωρείται η επιλογή τους. Επικεφαλής του στρατού Νοημοσύνης ο Υποστράτηγος Αβίβ Ισραήλ Koτσάβι, έχει εκπληκτική ιδέα για την παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Ο Koçavi δηλώνει οτι υπάρχουν ξένες απειλές εναντίον του Ισραήλ και έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και ότι η μεγαλύτερη απειλή προέρχεται από το Ιράν. Επισης, η απειλές του Ιράν έχει το λόγο και αφορά την περιφερειακή ηγεμονία και αυτός ειναι βασικός παράγοντας και αίτημα για την αποτροπή του. Όπως και υποτιθέμενη επιδίωξη του Ιράν να παράγει πυρηνικά όπλα, ειναι κοντά στο στόχο αυτό σημείωσε επίσης ο κ. Κοτσάβι.
Μέχρι εδώ αφορά τα σενάρια φαντασίας, ικασίες, προβλέψεις, δρομολογήσεις και σχέδια για την υλοποιήσει το Μεγάλο Σχεδιο για την Μέση Ανατολή από τους σιωνιστές και Ιμπερλιαστές της Δύσης.
Όμως, μετά Αμερικανικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή και στη Μέση Ανατολή τα συμφέροντα της κάθε χώρας είναι ξεχωριστά. Τα συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής δεν συμπιμπτουν να είναι τα ίδια και τυχαίνει να αφαιρεί το ένα του αλλωνών. Εχθές που σήκωσαν τα όπλα εναντίων το Καδαφη και σήμερα αυτοί που έχουν σηκώσει τα όπλα ενατίον του Ασσάδ, δεν γνωρίζουν οτι εξυπηρετούν την υπηρεσία και τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Αμερική στην Μέση Ανατολή δεν έρχεται και δεν ήρθε για να υπερασπίσει τα συμφέροντα των λαών στη Μέση Ανατολη, αλλά για τα δικά της συμφέροντα. Αυτό δεν το γνωρίζουν και δεν αναρωτιούνται καθόλου στον εαυτό τους. Οι ΗΠΑ στις χώρες της Μέσης Ανατολής δεν φαίνεται να προστατεύει τα συμφέροντα. Αυτοί που γίνονται μέσο στις ξένες δυνάμεις, πρέπει να γνωρίζουν οτι είναι αντιτίθετη με τα εθνικά τους συναισθήματα και συμφέροντα της πατρίδα τους και πέραν απο αυτό στους συμπολίτες τους.
Επίσης, πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο πόλεμος και οι διαμάχες που ξεκίνησαν με την «Αραβική Άνοιξη» έχει κολλήσει στην Συρία, το οποίο η Δύση και οι πουλημένοι Αραπάδες απέτυχαν στο τραπέζι, χάριν στο βέτο των Ρώσων και των Κινέζων. Γι’ αυτο και το ΥΠ/ΕΞ της Τουρκίας άλλαξε τροπάριο. Όμως, ότι και να ισχυρίζονται στη Δύση, εάν δεν πέσει το καθεστώς του Άσσαδ, τα «ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ» για το Ιράν θα αργήσουν να ακουστούν. Παρόλο που είναι επιτακτική ανάγκη για την οικονομική ύφεση της Δύσης, προκειμένου να σωθεί το οικονομικό σύστημα και ο πόλεμος αυτός πρέπει να γίνει. Αλλά!….
Απο την άλλη πλευρά όλοι αυτή η καθυστέριση με την Συρία, δημιουργεί πρόβλημα το να ξεπερδευει η Αμερική απο την Μ. Ανατολή, προκειμένου να φύγει για την Άπω Ανατολή και καθυστερή την υλοποιησει το «Μεγάλο Σχέδιο της Μέσης Ανατολής», όπως και την δημιουργία το μεγάλο κράτος του Ισραήλ.
Φιλικά,
Μεχμέτ ΙΜΑΜ
Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Μουσουλμάνων στην Ελλάδα. «Η Φιλότητα»
m.imam61@yahoo.gr
 

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Μια ελληνιδα που δεν φοβηθηκε και μιλησε...

Το πρώην (;) στέλεχος του ΔΝΤ, ο διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής
Αρχής, Ανδρέας Γεωργίου ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες των πρώην
υφισταμένων του διόγκωσε επίτηδες του έλλειμμα του δημοσίου με
αποτέλεσμα να επιβληθούν τα οικονομικά μέτρα εξαθλίωσης, απολογήθηκε
στις 12 Δεκεμβρίου με την κατηγορία της παραποίησης στοιχείων!

Ο Ανδρέας Γεωργίου, οποίος καταγγέλθηκε από την πρώην υπάλληλο της
ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά για σκοπούμενη διόγκωση του αναθεωρημένου
ελλείμματος του 2009 από13,4% σε 15,8% του ΑΕΠ, με στόχο να γίνει
επιτακτική η υιοθέτηση επώδυνων μέτρων λιτότητας θα έρθει για πρώτη
φορά αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη.

Τις πρώτες καταγγελίες σε βάρος του τις έκανε η καθηγήτρια
Οικονομετρίας Ζωή Γεωργαντά, ένα από τα 5 μέλη της Ελληνικής
Στατιστικής Αρχής που εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από το Βενιζέλο.
«Δεν υπήρχε θέμα χρεοκοπίας. Το μεθόδευσαν για να μπούμε στο Μνημόνιο
και να πάρουν όλα τα μέτρα που φορτώθηκε άδικα ο ελληνικός λαός» είπε
στις πρώτες της καταγγελίες.

Η οποία μάλιστα προχώρησε σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις:

- Δεν υπάρχει καμία Ελληνική Στατιστική Αρχή.

- Δεν συνεδρίασε ποτέ για την έκδοση στοιχείων, τα οποία έρχονταν
έτοιμα-μαγειρεμένα.

- Αποκορύφωμα όλων ήταν το έλλειμμα του 2009 που σε μία νύχτα
γιγαντώθηκε από τους Γερμανούς της Eurostat, με την ανοχή του τότε
υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

- Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν τα σενάρια περί ενδεχόμενης ελληνικής
χρεοκοπίας και έτσι μπήκαμε στο Μνημόνιο, και έτσι »πέρασαν» και
»περνάνε» τα άδικα μέτρα λιτότητας κατά του ελληνικού λαού.

- Καμία ανεξαρτησία, μία σφραγίδα και μόνο η Στατιστική Αρχή. Εδώ και
ένα χρόνο δεν έχουμε συνεδριάσει!

- Για τα μάτια η περίφημη διαδικασία opengov. Μας επέλεξαν όλους
επειδή είμαστε ΠΑΣΟΚ.
Κατά την κ. Γεωργαντά, φούσκωσαν σε μία νύχτα το έλλειμμα του 2009

«Το έλλειμμα για το 2009 έβγαινε γύρω στο 12%, έτσι ασκήθηκαν πιέσεις
από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία και τον πρόεδρό της κ. Βάλντερ
Ραντερμάχερ, ο οποίος ήθελε να μπουν μέσα στο έλλειμμα και οι δαπάνες
των δημοσίων επιχειρήσεων και των ΔΕΚΟ».

«Για την αύξηση του ελλείμματος του 2009 στο 15,4% ελήφθησαν υπ' όψιν
μόνο οι δαπάνες των ΔΕΚΟ».

«Εν μία νυκτί η Eurostat αποφάσισε ότι ορισμένες ΔΕΚΟ πρέπει να
ενταχθούν στο έλλειμμα».

Τους ισχυρισμούς της επιβεβαίωσε και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ,
Νίκος Λογοθέτης κατέθεσε χθες το πρωί ενώπιον εισαγγελέα και
επιβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τους ισχυρισμούς του πρώην μέλους
του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά για τεχνητή διόγκωση του
ελλείμματος του 2009.
Πρόκειται για ένα φοβερό σκάδαλο που αν
επιβεβαιωθεί θα ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία που βέβαια δεν θα έχει
συντελεστεί  ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ  ΚΑΛΥΨΗ της προηγούμενης κυβέρνησης...


Ο μάρτυρας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προσπάθησε να ενισχύσει
με επιπλέον στοιχεία όσα είχε πει στην 6ωρη κατάθεσή της η καθηγήτρια
οικονομετρίας σύμφωνα με τα οποία «σκοπίμως και εν μέσω πιέσεων, της
Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, η ΕΛΣΤΑΤ με μη επιστημονικές μεθόδους
διόγκωσε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 από περίπου 12-13% σε
15,4%, με στόχο να επιβληθούν στην χώρα περισσότερα και σκληρότερα
δημοσιονομικά μέτρα».

Άλλωστε, ο ίδιος φέρεται να είχε προβεί σε καταγγελία ενώπιον των
εισαγγελικών αρχών πως τα στοιχεία της Υπηρεσίας έδειχναν το έλλειμμα
στο επίπεδο του 15,5% και ουσιαστικά έβαζαν τη χώρα στη δίνη σειράς
σκληρών οικονομικών μέτρων.

Ο Διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου είναι
πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και "άνθρωπος των αγορών".

Μπραβο στην πρωτη ελληνιδα που δεν φοβηθηκε και μιλησε!!!!
Επιτελους καποιοι μιλησαν ΔΗΜΟΣΙΑ και με στοιχεια!!!
Τωρα εμεις που το μαθαμε.... τι κανουμε αληθεια???
Συνεχιζουμε και κοιμομαστε???
Παιζουμε τους αγανακτισμενους???
Ενδιδουμε στο ...."πεπρωμενο" και τρωμε την ταπεινωση, την προδοσια
και την αδικια χωρις διαμαρτυρια, αντιδραση, η επανασταση, ???
χωρις διεκδικηση της δικαιοσυνης και αποκατασταση της αληθειας???

τουλαχιστον ας μην τους αφησουμε να το κουκουλωσουν !!!
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!

Οταν γνωριζεις , εισαι υπευθυνος της πραξης η της απραξιας σου
Οχι αλλο Ποντιοι Πιλατοι...!
Αφορα την ζωη μας, την πατριδα μας, το παρελθον, το παρον και το
μελλον μας και των παιδιων μας!!!!
Ας παρουμε την ζωη μας στα χερια μας κι ας δρασουμε!!!  μην
περιμενουμε ... να το κανει καποιος αλλος.