Σάββατο 8 Μαΐου 2010

20100508 Αντίσταση ΤΩΡΑ στο Συμβόλαιο Ξεπουλήματος της χώρας

Αντίσταση ΤΩΡΑ στο Συμβόλαιο Ξεπουλήματος της χώρας

Posted on Μαΐου 8, 2010 by manitaritoubounou | 

Μετά το χθεσινό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα στη Βουλή, που άλλαξαν χωρiς ψηφοφορία και στη "ζούλα" την κύρωση με απλή ενημέρωση, αρχίζει να πουλιέται  η χώρα και ο λαός της, δηλαδή εμείς και η πατρίδα μας πουλιόμαστε σε τιμή ευκαιρίας...

http://manitaritoubounou.wordpress.com/2010/05/08/antistasi-twra-xepoulima-trellogiann/


Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

20100428 Είναι αληθινό και αισιόδοξο???


Θέματα
Η αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας
28/04/2010
Κανονικό Mέγεθος ΓραμματοσειράςΜικρότερο Mέγεθος ΓραμματοσειράςΜεγαλύτερο Mέγεθος ΓραμματοσειράςBookmark and Share
του Γιάνη Βαρουφάκη

Για μέρες τώρα βαραίνουμε τις ψυχές μας με μια μόνιμη αγωνία: Θα χρεοκοπήσει το κράτος μας; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε. Αν οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν έχουν πρόβλημα να χρεοκοπήσουμε, καιρός είναι να το κάνουμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όχι ως διαπραγματευτική μπλόφα και ούτε μόνο γιατί το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χρεοκοπήσουμε σε ένα χρόνο (βλ. το προηγούμενο άρθρο μου Το Πρώτο Τάνγκο στην Ευρωζώνη) αλλά επειδή ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα στην αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας.

Υπάρχει τέτοια πλευρά; Και βέβαια υπάρχει. Σε σχέση με χώρες όπως η γνωστή τρόικα Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία, αλλά και η Βρετανία και το Βέλγιο, το σύνολο του χρέους μας (δημοσίου και ιδιωτικού) είναι το μικρότερο. Πως αυτό; Επειδή οι έλληνες, ως άτομα αλλά και ως ιδιωτικός τομέας, χρωστάμε πολύ λιγότερα εκείνων. Ακόμα και οι αντιπαθέστατες τράπεζές μας έχουν ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα: Πάνω από 150 δις πραγματικών καταθέσεων! Μιλάμε για άνω του μισού ΑΕΠ σε καταθέσεις, κάτι για το οποίο οι περισσότεροι εταίροι μας θα σκότωναν να το έχουν, που λέει ο λόγος. Αν μάλιστα προσθέσετε και όλα τα χρήματα ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, θα δείτε ότι οι έλληνες δεν είμαστε και τόσο φτωχοί κατά μέσον όρο, κι ας έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας στην Ευρώπη (με εξαίρεση την Λεττονία).

Ως πολίτες είμαστε ελάχιστα χρεωμένοι σε σχέση με πολλούς από τους επικριτές μας στις Λόνδρες, στα Παρίσια και στις Νέες Υόρκες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είμαστε λευκές περιστερές. Για δεκαετίες φορτώναμε το δημόσιο με τόσο μεγάλο χρέος που το βλέπουμε πλέον να βουλιάζει μπροστά στα μάτια μας. Εδώ όμως που φτάσαμε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ακόμα και να αποφασίσουμε σύσσωμοι (ΣΕΒ και ΓΣΕΕ, γιάπηδες και στελέχη του ΠΑΜΕ, αστοί των βορείων προαστίων και αναρχικοί της Πλατείας Εξαρχείων) να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε στο κράτος, δεν αρκεί. Αν μάλιστα το παρακάνουμε στην αλληλεγγύη προς το δημόσιο, η 'γενναιοδωρία' μας αυτή θα στεγνώσει την κυκλική ροή του πλούτου από το οποίο εξαρτάται το δημόσιο για τα έσοδά του το 2011, το 2012 κ.ο.κ.

Ποια είναι λοιπόν τα χαρμόσυνα νέα; Ότι μια πτώχευση θα αποδειχθεί σχετικά ανώδυνη. Ο λόγος διττός: Πρώτον, δεν είμαστε κατά μέσον όρο ούτε οι φτωχότεροι ούτε οι πιο υπερχρεωμένοι. Δεύτερον, όσον αφορά τα χρέη του δημοσίου, αυτά βαραίνουν εμάς, ως άτομα, πολύ λιγότερο από όσο βαραίνουν τους ξένους.
Κάντε την σύγκριση με την Ιαπωνία, το χρέος της οποίας ανήκει σε Ιάπωνες σε ποσοστό 95%. Αν το Ιαπωνικό κράτος αναγκαστεί στην πτώχευση, η καταστροφή της χώρας θα είναι ολική. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για εμάς, καθώς μας ανήκει (δηλαδή στις δικές μας τράπεζες) μόνο το 25% του δημόσιου χρέους μας. Έτσι λοιπόν, δεδομένου ότι η πτώχευση του δημοσίου διαγράφεται ως αναπόφευκτη (εκτός αν πανικοβληθούν οι εταίροι μας αρκετά και το συνδράμουν για χρόνια πολλά, οπότε έχει καλώς), το κόστος της στάσης πληρωμών δεν θα το υποστούμε μόνοι μας.

Μα αν το δημόσιο κηρύξει στάση πληρωμών, τι θα γίνει την επόμενη μέρα; Πως θα ξανα-δανειστεί; Πράγματι, το κράτος θα στριμωχθεί. Για κάμποσο καιρό το δημόσιο θα πρέπει απλώς να ξοδεύει όσα μαζεύει από φόρους. Και γιατί είναι κακό αυτό; Να μάθει επί τέλους, αφού θα έχει ανακουφιστεί από το νταλκά των τοκοχρεολυσίων, να ζει με αυτά που εισπράττει. Π.χ. να καταγγείλει όλες τις εξοπλιστικές συμβάσεις, να συμπιέσει τους ανώτερους μισθούς (τον δικό μου συμπεριλαμβανομένου) τόσο που να καλύπτει τις δαπάνες του από τους φόρους που εισπράττει κλπ.

Οι τράπεζές μας; Θα υποφέρουν, είναι αλήθεια - δεδομένου ότι ακόμα και το 25% του δημόσιου χρέους που διαθέτουν θα παγώσει. Ναι, αλλά μην ξεχνάμε ότι το έχουν ήδη διαθέσει στην ΕΚΤ ως ενέχυρο για ζεστό χρήμα που έχουν ήδη πάρει. Και ότι έχουν πρόσβαση στις τεράστιες, κατά κεφαλήν, αποταμιεύσεις μας. Για να μην προσθέσω ότι απολαμβάνουν εγκληματικά υψηλά ποσοστά κέρδους τόσα χρόνια. Όπως το κράτος μας, έτσι κι αυτές να μάθουν να ζουν λιτά και με σύνεση όπως κάνουν χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι των 700 ευρώ.

Επί πλέον, ο αποκλεισμός του κράτους μας από τις χρηματαγορές δεν θα διαρκέσει πολύ. Αν κηρύξει στάση πληρωμών, και ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του, δεν θα περάσει πολύ καιρός που παλιοί δανειστές θα αποδεχθούν νέους όρους αποπληρωμής ενός ποσοστού των περασμένων δανεικών και νέοι υποψήφιοι δανειστές (μπορεί και οι ίδιοι με τους παλιούς) θα σχηματίσουν ουρά έξω από το Υπουργείο Οικονομίας να το δανείσουν! Βλέπετε, το χρέος μας θα έχει μειωθεί τόσο που θα αποτελούμε εξαιρετική επένδυση. Έτσι είναι το κεφάλαιο - όταν οσφραίνεται ένα επικερδές deal δεν σέβεται ούτε τον εαυτό του.

Σε τελική ανάλυση, είναι λάθος μας να φοβόμαστε τόσο πολύ την στάση πληρωμών του ελληνικού δημοσίου. Άλλοι πρέπει να φοβούνται μια τέτοια εξέλιξη περισσότερο από εμάς:

• η κυβέρνηση της κας Μέρκελ η οποία θα πρέπει να διασώσει τις Γερμανικές τράπεζες που θα κλονιστούν από μια δική μας στάση πληρωμών

• η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα πρέπει να δει τι θα κάνει με μία χώρα-μέλος την οποία δεν μπορεί να αποβάλει από την ΕΕ αλλά η οποία τελεί υπό πτώχευση

• οι κυβερνήσεις όλων των άλλων χωρών (πλην ίσως της Ολλανδίας και της Αυστρίας) που θα τρέμουν για το ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος των αγορών (των οποίων η όρεξη θα έχει ανοίξει από την 'επιτυχημένη' επίθεση στο χρέος της Ελλάδας)

• οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας (χωρών με συνολικό χρέος πάνω από 400%)

• όλοι όσοι έχουν επενδύσει στο ευρώ, είτε σε περιουσιακά στοιχεία είτε ως μέσο συναλλαγής.

Στάση πληρωμών λοιπόν!
Τώρα!
Με χαμόγελο και αισιοδοξία!

(Και ξέρετε ποιο είναι το ωραίο; Ότι αν πειθόμασταν να απελευθερωθούμε από τον φόβο της πτώχευσης, οι φίλοι μας οι Γερμανοί θα έσπευδαν την ίδια στιγμή να την αποσοβήσουν...)


*Ο Γιάνης Βαρουφάκης διδάσκει οικονομική θεωρία και πολιτική οικονομία στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 Άλλα άρθρα του Γιάνη Βαρουφάκη:

Το πρώτο τανγκό στην ευρωζώνη;

Χρεοκοπούμε;

Τι αρνείται η Γερμανία;

 Όλα τα άρθρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Ξεκάθαρος ο Εκόνομιστ

Αναμεταδίδω αυτό το πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ του in.gr για το τι γράφει σήμερα ο Εκόνιμιστ. Οι προθέσεις είναι σαφείς.

Η Ελλάδα θα πρέπει να διακριθεί ως προς την περίπτωσή της από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αναδιάρθρωση του χρέους προκρίνεται πλέον ως η μόνη πιθανή και ρεαλιστική λύση. 

Ο ΓΑΠ και οι αυλικοί του μας είπαν ότι θα μπούμε στο ΔΝΤ προκειμένου να πτωχεύσουμε. Το ένα όμως δεν αναιρεί το άλλο. Μάλλον αυτό που θα γίνει είναι να μπούμε και στο ΔΝΤ και σε καραντίνα.
======================================================


Η κρίση, το ευρώ, η εξάπλωση
«Σύντομα κοντά σας;» ο προβληματισμός του Economist για την Ευρώπη μετά την Ελλάδα

«Σύντομα σε κάποια πόλη κοντά σας;» αναρωτιέται ο Economist παραπέμποντας στα προσεχώς του κινηματογράφου
Λονδίνο
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Με πρωτοσέλιδη φωτογραφία των επεισοδίων από τη μαζική διαδήλωση κατά των ασφυκτικών μέτρων λιτότητας και τίτλο «Σύντομα κοντά σας;» κυκλοφορεί ο βρετανικός Economist, μιλώντας για το «χάος μετά τη διάσωση της Ελλάδας» και την μεγάλη ευθύνη των Ευρωπαίων ηγετών για την αποφυγή εξάπλωσης της ελληνικής κρίσης.
«Εάν υπήρχε ποτέ μία εβδομάδα για να ανησυχήσουμε για το ευρώ, ήταν αυτή. Οι πολιτικοί της Ευρώπης δημιούργησαν βιαστικά ένα κολοσσιαίο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας αξίας 110 δισ. ευρώ, σχεδόν τριπλάσιο σε ύψος από τις συζητήσεις που γίνονταν μόλις πριν από τρεις εβδομάδες, και ιδού τα αποτελέσματα:
Σφαγή στους δρόμους της Αθήνας, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, και καμία ανάσα στις αγορές. Όχι μόνο τα spread των ελληνικών ομολόγων εκτινάχθηκαν πάλι στα ύψη, αλλά και άλλα κράτη-μέλη του ευρώ τα οποία υποτίθεται ότι θα έπρεπε να οχυρώσει το σχέδιο βρίσκονται υπό πίεση, ειδικά με την Πορτογαλία και την Ιρλανδία να πλήττονται σκληρά. Τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο κατρακύλησαν υπό το φόβο των επενδυτών για την οικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης» γράφει ο Economist.
Η επιθεώρηση σημειώνει ότι πολλοί Ευρωπαίοι νοιώθουν ότι έχουν δει ένα κομμάτι του μέλλοντός τους: εξάπλωση της κρίσης από τη μία υπερχρεωμένη χώρα στην άλλη, κατάρρευση της κοινωνικής τάξης καθώς περικόπτονται οι εργασικές θέσεις στο δημόσιο τομέα, χρόνια πολιτικής αναποφασιστικότητας και η αναπόφευκτη εκδίωξη ή απόσυρση χωρών από την ευρωζώνη.
«Και γιατί όχι; Εάν η διάσωση της Ελλάδας που αξίζει σχεδόν όσο το μισό ΑΕΠ της χώρας δεν συγκεντρώσει στήριξη στους δρόμους της Αθήνας ή στις αγορές, τότε μπαίνουμε στον πειρασμό να πούμε ότι το παιχνίδι τελείωσε» συνεχίζει ο Economist για να συμπληρώσει: «Μπαίνουμε στον πειρασμό, αλλά είναι λάθος».
Στο σχετικό δημοσίευμα σημειώνει ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει μεγάλο φάσμα κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων, όμως το υπάρχον δίλημμα έχει τη ρίζα του σε θεμελιώδη οικονομικά ζητήματα. Και από αυτή την οπτική, επισημαίνει ο Economist, ούτε η βία στην Αθήνα, ούτε οι τριγμοί στις αγορές αποτελούν απόδειξη ότι η ελληνική διάσωση και η ευρύτερη στρατηγική των Ευρωπαίων έχει αποτύχει.
Τίποτα δεν έχει καθοριστεί, αλλά πάρα πολλά εξαρτώνται από το πώς θα δράσουν τώρα οι ηγέτες της Ευρώπης ώστε να αναχαιτίσουν το κλίμα εξάπλωσης της ελληνικής κρίσης χρέους, τονίζει ο Economist.
«Αλλάξτε αυτά»
Υπάρχει μία αντίφαση με το ελληνικό σχέδιο διάσωσης κατά τον Economist και αυτή είναι ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και το ΔΝΤ αρνούνται να συζητήσουν την πιθανότητας μίας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους υπό το φόβο ότι μπορεί να προκληθεί μία ανεξέλεγκτη μετάδοση της κρίσης.
Όμως, σύμφωνα με την επιθεώρηση, με την άρνηση να παραδεχθούν ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα φερεγγυότητας, αντίθετα με την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, οι ιθύνοντες της ΕΕ καθιστούν πολύ πιο δύσκολη τη χάραξη μίας καθαρής διαχωριστικής γραμμής ανάμεσα στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες. Και ως αποτέλεσμα η «μόλυνση» εξαπλώνεται.
Κατά τον Economist αυτή η δυναμική πρέπει να αλλάξει. Μία προτεραιότητα σημειώνει πως είναι να δράσουν με μεγαλύτερο ζήλο και με συγκεκριμένες κινήσεις η Ισπανία, η Πορτογαλία και άλλες χώρες για να αποδείξουν ότι παρόλο που υποφέρουν από κάποιες από τις ίδιες «ασθένειες», δεν είναι Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή η υπόλοιπη Ευρωζώνη πρέπει να καταβάλει το δικό της μερίδιο προσπάθειας για να διασφαλίσει ότι θα πετύχει η τεράστια εσωτερική αναδιάρθρωση. Η ΕΚΤ πρέπει να αποφύγει μία συνολική διολίσθηση προς αποπληθωρισμό. Και η Γερμανία πρέπει να μειώσει φόρους και να κάνει περισσότερα για να ενισχύσει την εσωτερική ζήτηση, σημειώνει μεταξύ άλλων στο τελευταίο του τεύχος ο Economist.
Επισημαίνει ότι ακόμη πιο επείγουσα είναι η δημιουργία ενός μηχανισμού για την προμήθεια των πιο αδύναμων οικονομιών της Ευρωζώνης με μετρητά εάν ο πανικός ενταθεί. Και καταλήγει: «Το εφιαλτικό θέαμα της Αθήνας δεν πρέπει να επαναληφθεί στην ήπειρο, αλλά η αποτροπή του θα απαιτήσει περισσότερη γενναιότητα και ειλικρίνεια από ότι έχουν δείξει μέχρι σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες».
Newsroom ΔΟΛ

Το ελληνικό κράτος θα προχώρηση σε μερική αναδιαπραγμάτευση του εξωτερικού του χρέους. Οι πολιτικές και τα οικονομικά μέτρα που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση και τα οποία έχει προκρίνει το ΔΝΤ, δεν πρόκειται να αποτρέψουν την χρεοκοπία της Ελλάδας. Αυτό το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τόσο η κυβέρνηση καθώς και οι οικονομολόγοι που παρακολουθούν τις εξελίξεις από κοντά.

Η ανάγκη μερικής επαναδιαπραγμάτευσης του εξωτερικού χρέους της  Ελλάδας και η χρεοκοπία της χώρας σε τρία χρόνια από σήμερα, αναφέρεται σε μεγάλο αριθμό άρθρων των Financial Times.

Το ΔΝΤ πέρα από την διασφάλιση της επιβολής των συγκεκριμένων μέτρων που αυξάνουν την κερδοφορία των καπιταλιστών, παρεμβαίνει προκειμένου να σωθούν οι ιδιώτες δανειστές (εταιρίες, τράπεζες κτλ και ιδιώτες μεγαλοκαπιταλιστές) οι οποίοι έχουν αποκομίσει μεγάλα κέρδη δανείζοντας το ελληνικό κράτος και οι οποίοι θα έχαναν τα λεφτά τους σε περίπτωση άμεσης χρεοκοπίας της Ελλάδας. Αφού οι κρατικοί προϋπολογισμοί των υπόλοιπων κρατών που συμμετέχουν στον μηχανισμό δανεισμού αναλάβουν το κόστος των χρεών, θα επέλθει και η χρεοκοπία.   

Αυτά που λέει η κυβέρνηση, ο ΓΑΠ  και οι αστείοι δημοσιογράφοι, ότι δηλαδή μπήκαμε στο ΔΝΤ προκειμένου να μην πτωχεύσουμε, είναι για μικρά παιδία. Προφανώς και η προσφυγή στο ΔΝΤ δεν αναιρεί την χρεοκοπία.

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Τυχαία ή σκόπιμα έγινε η δήλωση ;

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010, 23:31:21 | noreply@blogger.com (ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ)Μετάβαση στο πλήρες άρθρο
  
    Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει σε κατοίκους της περιοχής μας δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» (25/4/10) σχετικά με την διεκδίκηση περιουσιών των γηγενών Μακεδόνων από Σκοπιανούς πολίτες.
   Σε άρθρο του δημοσιογράφου Παναγιώτη Σαββίδη (αναδημοσιεύεται αυτούσιο στο τεύχος μας) εμπλέκεται η Υφυπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ κυρία Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία φέρεται να έχει στείλει επιστολή προς τον επίτροπο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με την οποία τον ενημερώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να χορηγήσει ελληνική ιθαγένεια σε όσους την έχασαν. Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι μετά από την επιστολή αυτή της κυρίας Τζάκρη «στα Σκόπια ήδη πανηγυρίζουν».
   Για το θέμα της διεκδίκησης των περιουσιών των γηγενών Μακεδόνων από Σκοπιανούς η εφημερίδα Αδέσμευτη είχε ασχοληθεί στο τεύχος 16 (Μάιος 2008), επισημαίνοντας τους κινδύνους που θα προκύψουν από μια ενδεχόμενη προσφυγή Σκοπιανών πολιτών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για διεκδίκηση περιουσιών που δήθεν τους αφαίρεσε το ελληνικό κράτος μετά τον εμφύλιο πόλεμο.


Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

20100502 ΓΡΑΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2008 ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ

Ο Π. Ηφαιστος απαντα στης αποψεις των "νεαρων που καυχωνται για τις λεηλασίες και τις καταστροφές του Δεκεμβρίου 2008":
"[...] Προτιμώ να σταματήσω εδώ επισημαίνοντας ότι θα λειτουργήσετε πολιτικά μόνο αν έχετε χειραφετημένη και επιστημονικά θεμελιωμένη θέση και άποψη για τα πιο πάνω. Όταν έχετε πρόταση για την εθνική ανεξαρτησία (δηλαδή για την συλλογική ελευθερία του ελληνικού λαού), όταν έχετε άποψη για το περιεχόμενο της κοινωνικής δικαιοσύνης που εσείς θέλετε να έχουμε, όταν έχετε πολιτικό πρόγραμμα πολιτικής δράσης που θα διοχετεύσετε με πολιτικό τρόπο που αποκλείει την βία και όταν κατανοήσετε πως ένα συλλογικό ανθρώπινο οικοδόμημα δεν το κατεδαφίζεις ή το εκθεμελιώνεις, αλλά διαρκώς το κτίζεις ανθρωπολογικά, οικονομικά, πολιτισμικά, γλωσσικά και από κάθε άλλη άποψη. Ακόμη η συμμαχία σας με λάθρα εισηγμένα εγκληματικά στοιχεία για να λεηλατήσετε βιοπαλαιστές και οικογενειακές επιχειρήσεις, από τις οποίες εξαρτώνται χιλιάδες εργαζόμενοι, δεν βοηθά σε οτιδήποτε ούτε προωθεί την συμβίωσή μας με γειτονικά έθνη, υπό συνθήκες αλληλοσεβασμού της εκατέρωθεν πολιτισμικής ετερότητας.
Οι παιδαριώδεις ενθουσιασμοί σας συγκροτούν έναν παραλογισμό, ο οποίος εκτός του ότι μας οπισθοδρομεί στην βαρβαρότητα, υπονομεύει και το δικό σας μέλλον. Κάποια στιγμή θα μεγαλώσετε και θα το καταλάβετε, αλλά θα είναι αργά. Υπάρχει περίπτωση, βεβαίως, να μην το καταλάβετε ποτέ και να σας καταπιεί, όπως πολλούς άλλους, μια μαύρη τρύπα. Είναι η μαύρη τρύπα που δημιουργείται όταν κατεδαφιστεί η πολιτεία μιας κοινωνίας. Διαβάστε Θουκυδίδη (για το τι έπαθαν οι Κερκυραίοι όταν καταλύθηκε η Πολιτεία τους) και Αριστοτέλη (για το τι είναι Πολιτεία), αντί να φωνασκείτε στους δρόμους ασυνάρτητα, βάζοντας φωτιές.
Σας χαιρετώ, με την ελπίδα ότι θα σκεφτείτε τα πιο πάνω. Σκεφτείτε ιδίως την πιο φοβερή κατηγορία που διατυπώνω. Ότι η πολιτική σκέψη σας είναι γερασμένη, τουλάχιστον 10.000 χρονών, διότι καταργεί την πολιτική και μας οπισθοδρομεί στην εποχή της βαρβαρότητας. Συμφωνώ, τέλος, ότι κάτι τρίζει κάτω από τα πόδια μας. Τρίζει το έδαφος κάτω από τα δικά σας πόδια, δηλαδή το έδαφος του μέλλοντός σας. Γιατί αυτό το έδαφος τα θεμέλια του οποίου θέλετε να καταστρέψετε είναι κυρίως δικό σας. Καταστρέφοντας τα θεμέλιά του δεν θα μπορείτε να κτίσετε το μέλλον του. Θα αποτελείτε ένα έρμαιο, όπως δυστυχώς είσαστε και σήμερα, χωρίς όπως φαίνεται να το αντιλαμβάνεστε. [...]"
(Παναγιώτης Ήφαιστος, 20.12.2008)


20100503 ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
       Κυκλοφορεί email που οδηγεί τους χρήστες σε site παρόμοιο με το CNN
       και στη συνέχεια τους προτρέπει να κάνουν κλικ σε κάποιο link ώστε να δουν
       video σχετικό με τις εξελίξεις στη Γάζα.
       Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στο video εμφανίζεται νέο παράθυρο που
       προτρέπει για εγκατάσταση/ενημέρωση του Adobe Flash Player (το πρόγραμμα
       που χρησιμοποιείται και για την αναπαραγωγή video στο Youtube). Αν οι
       χρήστες επιλέξουν εγκατάσταση τότε εγκαθίσταται trojan ικανό να αντλήσει
       ακόμα και κωδικούς από e-banking και φυσικά και από άλλες online υπηρεσίες
       και δραστηριότητες που χρησιμοποιείτε (!).
       Διαβάζετε με προσοχή τα email σας και σε καμία περίπτωση μην
       εξουσιοδοτείτε sites να εγκαθιστούν λογισμικό.
       Γενικότερα να είστε καχύποπτοι κατά την καθημερινή τόσο πλοήγηση
       στο Διαδίκτυο όσο και ανάγνωση των email σας.
       Ευχαριστώ.

         
Δ.. ΒΡΑΖΟΣ / D..VRAZOS
       ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
       Τμήμα Μηχανογραφικών Εφαρμογών
       Τηλ.:  210-7289666  210-7289666
       E-mail: vrazos@synigoros.gr
        http://mc/compose?to=vrazos@synigoros.gr

        http://mc/compose?to=vrazos@synigoros.gr  

 

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Να παρουμε τα σκουποξυλα και να τους κυνηγισουμε ? !!!!!

Οπως τα λετε ειναι . Ως εκ τουτου τιθετε το ερωτημα . Τι να κανουμε ? Να παρουμε τα σκουποξυλα και να τους κυνηγισουμε ? η'' να να τους αφησουμε να αποπλανησουν τα ανηλικα παιδια μας ????????

Από ότι φαίνεται και όπως διδάσκει η ιστορία μας είμεθα διατεθειμένοι να απολαύσουμε και αυτό τον «βιασμό», εφόσον επείσθημεν  ότι δε μπορούμε να τον αποφύγουμε, όπως ακριβώς συνέβη  και με τον  «μονόδρομο» της δικτατορίας και τον «μονόδρομο» της ΕΟΚ και τον «μονόδρομο» του Μάαστριχτ, του Σένγκεν , τού ευρώ, της Λισσαβώνας.

Σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ δήλωσε ότι στις διαμαρτυρίες του για τα σκληρά μέτρα ο κος ΓΑΠ και ο κος ΥΠΟΙΚ , τού είπαν ξεκάθαρα ότι δε μπορούν να κάνοπυν τίποτα γιατί τα μέτρα τα επιβάλλει η τρόικα του ΔΝΤ χωρίς να τον ρώτήσουν!

Καλή μας νύχτα!

Καλη νυχτα ... Ομως η πιο γλυκια πατριδα ειναι ο  Ολυμπος ο Τιταρος και τα Πιερια . Για αυτο πρεπει να τα σωσουμε ... Καλη μας νυχτα ....


Καλή νύχτα. ...Η απάντηση παραπέμπει σε μοιρολατρική αποδοχή των τετελεσμένων. Όμως αυτός ο τόπος καλεί να ἑλθωμε εις εαυτόν και να πούμε "στώμεν καλώς" με ό,τι αυτη η απόφαση συνεπάγεται.
Καλημέρα πλέον....

Αν θελεις να μαθεις για μενα ..... Εχω την καπα μου σκαλωμενη στο πουρναρι..... Για περισσοτερα γραψε στο - Google -  Γιαγκουλας.Φ.      η''    ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΛΥΜΠΟΣ   
ΚΑΛΗΜΕΡΑ


Επειδή δεν κατάλαβες καλά, η απάντησή μου είχε απευθυνθεί σε άλλον χρήστη. Δεν έχω καμία διάθεση να εμπλέκομαι σε προσωπικές (στανικώς) έριδες με οιονδήποτε. ΣΈΒΟΜΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΘΕΝΟΣ και δεν καταλαβαίνω ... αυτό "το ξέρεις ποιός είμαι γω" Ας είναι εύχομαι καλή καρδιά.
Β.Π.Μ.

Δεν τίθεται θέμα αντιπαράθεσης, ούτε μοιρολατρείας. «Στώμεν καλώς» στις αυτοεπιλεχθείσες εξορίες μας λοιπόν, μέχρι να μάς στείλουν στις κανονικές εξορίες , εν ονόματι του «πατριωτισμού», όπως συνέβαινε πάντοτε εξάλλου.