Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ποια κοιτάσματα έχουν εντοπιστεί και γιατί παίζεται παιχνίδι καθυστερήσεων...

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ "ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ"
07/04/2013 - 15:40
 
«Πωλητήριο» μπαίνει από σήμερα στα πρώτα πακέτα σεισμικών δεδομένων, που διεξήγαγε η νορβηγική εταιρεία Petroleum Geo Services (PGS) στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, αλλά το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσον υπάρχει διάθεση ταχείας αξιοποίησης των κοιτασμάτων, ειδικά αυτών του φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης
 
Δεδομένου ότι καταγράφεται μια διάθεση από κάποιες πλευρές για καθυστέρηση στην έναρξη των ερευνών, ειδικά προς την κατεύθυνση της Κρήτης. Ο λόγος: Υπάρχουν φόβοι ότι τρεις ομάδες κοιτασμάτων (Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ) αν ρίξουν ποσότητες σχεδόν ταυτοχρόνως μεταξύ 2018-2023, θα πιέσουν σε μεγάλο βαθμό τις τιμές φυσικού αερίου.
 
Κάτι που το έχει σημειώσει και ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι "δεν πρέπει να δοθεί στη Κύπρο τρίτη άδεια ερευνών, καθώς οι τιμές φυσικού αερίου θα συμπιεστούν και αυτό δεν κάνει καλό ούτε για την ίδια την Κύπρο".
 
Φαντασθείτε λοιπόν τι πίεση θα επέφερε στις τιμές φυσικού αερίου η εναρξη εξορύξεων στα τεράστια πεδία που έχουν εντοπιστει νοτίως της Κρήτης και τα οποία αναμένουν την έναρξη των πρώτων γεωτρήσεων.
 
Γενικά και από την κυβέρνηση όλοι σήμερα μιλούν για το Ιόνιο όπου τέσσερις περιοχές καταδεικνύουν «μεγάλες δυνατότητες και σημαντική δυναμική» σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων (φυσικού αερίου και πετρελαίου).
 
Η πρώτη περιοχή ξεκινά από τα βορειοδυτικά της Κέρκυρας, στα όρια με την Αλβανία, και εκτείνεται προς τα κάτω, στους Παξούς και στους Αντίπαξους, μέχρι και τη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου απέναντι από τον Αμβρακικό Κόλπο. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε το γιατί οι Αλβανοι προσπαθουν να αποκυρήξουν τη συμφωνία που είχαν υπογράψει με την κυβέρνηση Καραμανλή, για την ΑΟΖ κοντά στα Διαπόντια νησιά, λίγο πάνω από την Κέρκυρα. Μια συμφωνία που την ακύρωσε στη συνέχεια το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας. 
 
Η δεύτερη περιοχή είναι δυτικά της Κεφαλονιάς και φτάνει μέχρι την τρίτη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Κατάκολου. 
 
Ο ομότιμος αθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και Ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας της Καναδικής Κυβερνήσεως Αντώνιος Φώσκολος υποστηρίζει σε δηλώσεις του ότι είχε υποστηρίξει ότι  "Κάναμε ένα έγκλημα το 1997 όταν σταματήσαμε τις έρευνες. Δεν πρέπει να το επαναλάβουμε".
 
Ο κ. Φώσκολος επεσήμανε ότι το κοίτασμα στην Κύπρο είναι... μικρό γιατί έχει άλλα... τρία στρώματα ακόμη που δεν τα έχουν ψάξει, ενώ ενδεικτικά ανέφερε ότι στην Κρήτη υπάρχουν επτά στρώματα. τεχνολογία παλιότερα δεν είχε προχωρήσει σε μεγάλα βάθη. Τώρα μπορούμε μέχρι και 2,5 χιλιόμετρα στη θάλασσα και 7 χιλιόμετρα στο πέτρωμα. Το πετρέλαιο θα εξάγεται καθώς η λεκάνη της Κρήτης έχει επιπλέον 22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο και το σύνολο είναι 38 δισ βαρέλια.
 
Η Λεκάνη του Ηροδότου μοιράζεται γεωγραφικά μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, Ισραήλ και Λιβάνου και κρύβει αποθέματα υδρογονανθράκων που ισοδυναμούν με την τριπλάσια παραγωγή της Αλάσκας.
 
Η περιοχή νοτίως της Κρήτης έχει 22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ εκεί που γίνεται η έρευνα με βάση τα στοιχεία των Γάλλων θα δώσει, στη λεκάνη του Ηροδότου, 14-5 δισ. βαρέλια πετρέλαιο ενώ το κοίτασμα στον Πατραϊκό αγγίζει τα 400 εκατ. βαρέλια. Τα αποθέματα μεθανίου που βρίσκονται στο υπέδαφος της Κρήτης, επαρκούν γιά να κινήσουν για 10.000 χρόνια τα αυτοκίνητα του πλανήτη!
 
Για να καταλάβουμε την ενεργειακή "ισχύ" της συγκεκριμένης περιοχής. Είμαστε στο επίπεδο του Ιράν σε σχέση με τα αποθέματα, είπε. Το 2016-17 θα αλλάξει η όψη της Ελλάδας. Μόλις βγει η πρώτη παραχώρηση και βρεθεί το πετρέλαιο θα αλλάξει η δύναμη της χώρας", κατέληξε ο κ. Φώσκολος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Μονομερής οριοθέτηση AOZ – 136 Ζώνες δεν έχουν προκαλέσει συγκρούσεις

Ἀναρτήθηκε στὸ ἀπὸ τὸν/τὴν
Οι ΗΠΑ έχουν προχωρήσει σε μονομερή ΑΟΖ για όλα τα νησιά τους, όπως επίσης και η Ρωσία. Τον Απρίλιο του 2004 η οριοθέτηση της ΑΟΖ από την Κύπρο δεν δημιούργησε πρόβλημα στις διακρατικές σχέσεις.
Η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε μονομερή οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), ήταν το βασικό συμπέρασμα της χθεσινής εκδήλωσης του Τhe Economist, με χορηγό επικοινωνίας τη «Ναυτεμπορική» και το http://www.naftemporiki.gr.

Ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Πανεπιστημιακό Σύστημα του Μέριλαντ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της μονομερούς υιοθέτησης της ΑΟΖ, υπογράμμισε ότι η ανακήρυξή της δεν απαιτεί τη συγκατάθεση άλλων κρατών. Οπως είπε ο ίδιος, μέχρι σήμερα υπάρχουν 136 ΑΟΖ και όλες ήταν μονομερείς, χωρίς να έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στις διακρατικές σχέσεις χωρών που τις υιοθέτησαν.
Οι ΗΠΑ έχουν προχωρήσει σε μονομερή ΑΟΖ για όλα τα νησιά τους, όπως επίσης και η Ρωσία. Τον Απρίλιο του 2004 η οριοθέτηση της ΑΟΖ από την Κύπρο δεν δημιούργησε πρόβλημα στις διακρατικές σχέσεις. Η Ευρωπαϊκή Ενωση την αποδέχθηκε και η Τουρκία απλώς δήλωσε ότι δεν την αναγνωρίζει. Η ίδια η Τουρκία, όμως, είχε προχωρήσει το 1986 στην οριοθέτηση ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα, όπως προσέθεσε ο ίδιος.
Η Ελλάδα θα πρέπει να επιδιώξει την επέκταση της ΑΟΖ στη Μεσόγειο και να ζητήσει τη στήριξη της Ε.Ε. Η ΑΟΖ στη Μεσόγειο είναι πολύ σημαντικό για τη μελλοντική ενεργειακή επιβίωση της Ευρώπης, τόνισε ο ίδιος. Επίσης, υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο των ΗΠΑ στις συνομιλίες μας με την Τουρκία και τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει η Ελλάδα να υιοθετεί παθητική εξωτερική πολιτική.
Παράλληλα τόνισε ότι η Ε.Ε. συμμετέχει στη σύμβαση του Δικαίου της θάλασσας και ταυτόχρονα οι Βρυξέλλες έχουν προειδοποιήσει την Τουρκία ότι εάν δεν γίνει και η ίδια μέλος αυτής της σύμβασης, τότε δεν θα ενταχθεί στην Ευρωζώνη.


Ο κ. Χρήστος Ροζάκης, πρόεδρος του Διοικητικού Δικαστηρίου τουΣυμβουλίου της Ευρώπης υπογράμμισε ότι η θέση ορίων της ΑΟΖ είναι το βασικό πρόβλημα και όχι η διακήρυξή της. Η Ελλάδα λόγω των γεωγραφικών ιδιομορφιών της δεν είναι σε θέση να ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα της ΑΟΖ, όπως αυτά προβλέπονται από το Δίκαιο της θάλασσας, καθώς δεν υπάρχει η απαραίτητη απόσταση από τα γειτονικά κράτη.
Ετσι η οριοθέτηση μπορεί να επιτευχθεί μόνο αφού έχει επέλθει συμφωνία με τα γειτονικά κράτη. Το πρώτο βήμα είναι να επιδιώξει η Ελλάδα τη διαπραγμάτευση της οριοθέτησης και στη συνέχεια εάν δεν επέλθει συμφωνία με τα γειτονικά κράτη, τότε να προχωρήσει στη μονομερή ΑΟΖ.


Ο κ. Πέτρος Λιάκουρας, επίκουρος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου Πειραιώς, δήλωσε ότι η μονομερής υιοθέτηση της ΑΟΖ δεν σημαίνει και ταυτόχρονη οριοθέτηση.
Ο ίδιος εκτιμά ότι η μονομερής υιοθέτηση μπορεί να οδηγήσει σε διαμαρτυρίες από γειτονικά κράτη και έφερε ως παράδειγμα τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ΑΟΖ της Γαλλίας στην Ισπανία, καθώς οι δύο χώρες έχουν διαφορετική μέθοδο οριοθέτησης. Επίσης, ο ίδιος αναφέρθηκε στο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει στο να συμφωνήσουν δύο κράτη στη «μέση γραμμή».


Ο κ. Ιωάννης Μάζης, καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του debate παρουσίασε τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες των ελληνικών θαλασσών. O ίδιος υπογράμμισε ότι δυσκολότερος συνομιλητής είναι η Τουρκία και είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε εάν όντως εξακολουθεί να επιθυμεί την ένταξή της στην Ε.Ε.
Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση προλόγισε ο κ. John Andrews, Consultant Editor του Τhe Economist, o οποίος ανέφερε ότι το θέμα της ΑΟΖ μπορεί να μην ενδιαφέρει άλλες χώρες, ωστόσο για την Ελλάδα είναι εξαιρετικά σημαντικό λόγω των πιθανών πετρελαϊκών αποθεμάτων που μπορεί να υπάρχουν και τα οποία μπορούν να αποτελέσουν μια διέξοδο στην οικονομική κρίση.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ο αγωγός ΤΑΡ και η γεωπολιτική ΤΑΠΑ - ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013
Γραμματοσειρά:

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ.
Ξεπερνάω τις ντόπιες δημοσιογραφικές αναλύσεις και τις ¨ζητωκραυγές¨ μέσα στην Ελληνική οικονομική εφιαλτική νύχτα που αναβάθμισαν ξαφνικά την γεωπολιτική θέση της πατρίδας μας λες 
και αυτή δεν ήταν φυσικό προνόμιο της ! που ανακαλύψανε χιλιάδες θέσεις εργασίας! Και μαζί πακτωλό χρημάτων! Και την σιγουριά ότι τώρα οι Ευρωπαίοι μας έχουν ανάγκη και δεν πρόκειται να μας βγάλουν έξω από τον ¨θαυμαστό¨ κόσμο του Ευρώ!

Μην τους παρεξηγείτε, το κυβερνητικό δίδυμο εξουσίας χρειαζόταν άμεσα ένα μεγάλο σωσίβιο για να μην πνιγεί και άρπαξε αμέσως την ευκαιρία και καλά έκανε για να μην μας ¨πεθάνει¨ στα χέρια! Ανεξάρτητα αν αυτό είναι διακαής πόθος πολλών ταλαιπωρημένων πολιτών...

Το θέμα είναι αλλού και τα ερωτηματικά που αναφύονται είναι πολλά.
Μήπως η χάραξη της διαδρομής του αγωγού δείχνει μελλοντικούς στρατηγικούς σχεδιασμούς διεθνών κύκλων?
Ποιος μας διαβεβαιώνει ότι δεν θα αλλάξουν τα σύνορα καθ όλη την συνολική διαδρομή του αγωγού από την Ασία μέχρι την Ευρώπη ?
Η Τουρκία θα παραμείνει ένα ενιαίο κράτος? 
Ποιος τελικά θα προσεταιρισθεί τους Αζέρους και τα πλούσια κοιτάσματα τους?
Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι διεθνείς κύκλοι κάνουν ξανά την μοιρασιά του κόσμου και δεν υπολογίζουν τίποτε!!!

Πού βρίσκονται οι ευαίσθητοι οικολόγοι της Νέας εποχής? Να διαμαρτυρηθούν για τις αρκούδες που θα χάσουν την ησυχίας τους και τα μονοπάτια τους. Τα καημένα είναι και αυτά ζωάκια, αλλά για τα άλλα ¨ζωάκια¨ της Ελληνικής ενδοχώρας που είναι οι αγρίως χαρατσωμένοι Έλληνες ποιος πραγματικά υπεύθυνος νοιάζεται και μιλάει?

Ισχύει αληθινά ότι από εκεί που περνάνε τέτοιοι αγωγοί οι περιοχές αυτές γίνονται οικολογικές χαβούζες? Και εδώ πλέον μιλάμε για περιοχές υψηλής αγροτικής- εθνικής διατροφικής αξίας και περιοχές απαράμιλλου φυσικού κάλλους στην στενή λωρίδα της ευαίσθητης Βόρειας Ελλάδος. Ποιός εγγυάται την ασφάλεια των αγωγών σε έκρυθμες καταστάσεις και μάλιστα σε μικρές αποστάσεις με ευαίσθητα συνοριακά σημεία?

Επιτυχία θεωρείται να είμασθε οι μεσάζοντες στην μεταφορά ξένου αερίου και μάλιστα εξαρτώμενοι σε αλλότριες ορέξεις η να γίνουμε οι κατεξοχήν παραγωγοί στην εξόρυξη δικών μας ενεργειακών πόρων και οι αποκλειστικοί διακινητές αυτών μέσω σύγχρονων οικολογικών προδιαγραφών?
Και φυσικά όλα αυτά θα μπορούσαμε να τα είχαμε κάνει πριν μπούμε στην στρατηγική κατοχή των μνημονίων που σάρωσε την κάθε ικμάδα της αναπτυξιακής ανεξαρτησίας μας και με πολιτικούς ταγούς που θα θέλαμε η καρδιά τους να ¨ευωδιάζει¨ ΕΛΛΑΔΑ.

ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ θα μου πείτε .
Προσωπική εκτίμηση μου είναι ότι στην αιματοβαμμένη Ελληνική Θρακική- Μακεδονική- Ηπειρωτική γη ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, την σπαρμένη με κόκκαλα ηρώων οι αγωγοί δεν έχουν μέλλον. Θυμηθείτε τι έγινε με τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη και τι δυσβάστακτες εξελίξεις επέπεσαν επί των κεφαλών μας πριν λίγα χρόνια!!

Οι παγκοσμιο- ποιητές γράφουν, σχεδιάζουν και ξύνουν το κεφάλι τους να βρούνε τρόπους τώρα που μας έχουν αποκάτω για να προωθήσουν τα στυγνά συμφέροντα τους . Αλλά δεν ξέρουν κάτι βασικό , θα το δούνε όμως σύντομα και αυτό είναι η γεωπολιτική ΤΑΠΑ που έχει βάλει το πραγματικό ΑΦΕΝΤΙΚΟ αυτού του τόπου στους υποψήφιους μελλοντικούς αγωγούς τους.

Ποιο είναι αυτό το ΑΦΕΝΤΙΚΟ ? Είναι αυτό που μας χάρισε την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ και την ΛΕΥΤΕΡΙΑ μας . Είναι αυτό που θα μας ξανά ελευθερώσει από την οικονομική σκλαβιά και θα ανατρέψει υποχθόνιους σχεδιασμούς καλά κρυμμένους στα πειραματικά εργαστήρια του αντίχριστου πνεύματος , που εφαρμόζει τακτικές σοκ και δέους στον πανανθρώπινο πολιτισμό.

Είναι αυτό το ΑΦΕΝΤΙΚΟ που θα ξεταπώσει τους στρατηγικούς- ενεργειακούς θησαυρούς της Ελληνικής Επικράτειας την κατάλληλη στιγμή για να τους μεταφέρει μαζί με το ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ και την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ στην καθόλα στεγνή Ευρώπη.
Τι περιμένει το ΑΦΕΝΤΙΚΟ αυτό από εμάς? Κάτι πολύ απλό να γίνουμε μεταξύ μας πραγματικοί συνάνθρωποι, να γίνουμε λεβέντες και ομολογητές πανανθρώπινων αξιών, να αποδιώξουμε από τις ζωές μας την ματαιότητα της εικονικής πραγματικότητας και να σηκώσουμε τα πνευματικά λάβαρα της ράτσας μας απαιτώντας εδώ και τώρα την πραγματική ελευθερία μας. ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ. 



ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ...

 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ...!!!!
Dr Nicolas Kaloy-Καλογερόπουλος ( Ph.D. University of Geneva )
President, THE EUROPEAN LEAGUE OF GENEVA
 
ΠΡΟΣ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ   (ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, ΑΦΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ)
 
Η ΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1953 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1973:
ΕΤΗΣΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠ 7-8% (ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ)
ΕΤΗΣΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ 10% (ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ 15 ΚΑΙ 25%)
ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΤΩ ΤΟ 25% ΤΟΥ ΑΕΠ
ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 20ΕΤΙΑ 4,5%
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΘΑΥΜΑ»
 
ΚΑΙ ΤΟΤΕ,
ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΤΟ 1975 ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΠΗΔΑΛΙΟ Ο «ΕΘΝΑΡΧΗΣ»
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΙΩΚΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 106 ΠΑΡ, 3 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΣΚΙΑΧΤΡΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ Η ΞΕΝΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ.
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΑΕΠ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ 3,5%
ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΑΥΤΟΣΤΙΓΜΕΙ, ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 10% ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ 0,6% (ΜΗΔΕΝ ΕΞΙ%)
ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 18%

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1981
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΗΔΑΛΙΟ Ο ...ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ «ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ» ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ (προκαλούσε φόβο για την λογική του Ανατολικού Μοντέλου Η ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ)
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΡΙΕΤΑΙ ΤΟ «ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ»
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΑΕΠ, ΑΠΟ 10 ΚΑΙ 3,5% ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ 1,5% (ΕΝΑΜΙΣΙ %)
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΙΔIΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΟΚΚΑΛΩΝΟΥΝ ΣΤΟ 0,6%
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕΤΑΞΥ 1981 ΚΑΙ 1990 ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 100% ΤΟΥ ΑΕΠ
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ «ΕΒΓΑΛΕ Η ΝΔ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΛΑ, ΞΕΝΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ»
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ «ΤΣΟΒΟΛΑ, ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ» ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΣΚΟΡΠΙΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΛΕΕΙ Ο «ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ»: « Η Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ Η ΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΠΟΥΛΑΓΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΨΗΦΟΥΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΚΑΙ ΘΥΛΑΚΩΝΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΜΟΙΡΑΙΑ, ΤΟ «ΤΣΟΒΟΛΑ, ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ» ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΟ «ΕΛΛΑΔΑ, ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ»
ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΑΦΟΥ ΔΙΩΞΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΖΗΤΑΤΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ;;;;
 AΠO THN ...TOΥΡΚΙΑ !!! ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ 6 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑ ΦΑΜΙΛΙΑ
ΕΝΩ ΟΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΙΑ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΤΕΚΝΟΓΟΝΙΑ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΔΕΚΑ-ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ.
ΔΙΟΤΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΤΑΓΗΣ ΔΙΑΛΑΛΕΙ ΟΤΙ«ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ... ΔΙΚΑΙΩΜΑ»!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟΥ ΣΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΒΓΗΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
 
ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΗΠΩΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ
ΥΠΑΡΧΕΙ
ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ
ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΑΡ'ΟΛΟ ΠΟΥ Ο ΤΑΓΟΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ,
 
Ο ΣΗΜΙΤΗΣ.
ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ:
 
«Η πολιτική μας είναι να ενισχύσουμε με κάθε μέσο την αδιαφορία απέναντι σε εξελίξεις με ιδεολογικό περιεχόμενο μια χωρίς απήχηση ελληνική χριστιανική παράδοση. 
ΝΑ ΕΜΠOΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ....»
 
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟN ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΑΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ !!!
 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ
Dr Nicolas Kaloy-Καλογερόπουλος (Ph.D. University of Geneva)
President, THE EUROPEAN LEAGUE OF GENEVA