Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Ο ΥΠΟΠΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΙΑΜΕΠ

Ἀναρτήθηκε στὶς ἀπὸ τὸν/τὴν

Rate This

Και υπουργεία; Και το ΝΑΤΟ; Και η Παγκόσμια Τράπεζα, τα αμερικανικά Ιδρύματα Σόρος…

Φορντ και Μάρσαλ; Και ο Παναγής Βουρλούμης; Και ο Αλέξης Παπαχελάς; Τη γνωστή διαφήμιση ιδιωτικού ΙΕΚ, με την οποία προμοτάρει τους επιτυχημένους αποφοίτους του, θυμηθήκαμε, όταν κληθήκαμε, εντυπωσιασμένοι από τα….


Πρόκειται, άλλωστε, για ένα Ίδρυμα που, πέρα από τους πολυάριθμους φίλους του στις υψηλότερες βαθμίδες της ελληνικής και της διεθνούς διπλωματίας, διαθέτει και αρκετούς εχθρούς, οι οποίοι του προσάπτουν φιλοαμερικανική πολιτική και υπεράσπιση ιδεών ανθρώπων που μόνο φιλέλληνες δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Αρκετοί μάλιστα, σε σκωπτικό ύφος, αποκαλούν το ΕΛΙΑΜΕΠ «Ελληνικό Ίδρυμα Αμερικανικής Εξωτερικής Πολιτικής»… Για όσους δεν το γνωρίζουν, το υπό εξέταση Ίδρυμα ξεκίνησε το 1988 ως ιδέα του γνωστού ακαδημαϊκού Θάνου Βερέμη. Η πρώτη του ονομασία, μάλιστα, ήταν «Ελληνικό Ίδρυμα Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής».
Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε μια κοινοβουλευτική επερώτηση του 1996, λίγο μετά την κρίση των Ιμίων, του τότε βουλευτή και απερχόμενου σήμερα νομάρχη Δράμας Κώστα Ευμοιρίδη, με την οποία αναφερόταν στη χρηματοδότηση του ΕΛΙΑΜΕΠ από κρατικά κονδύλια, αλλά και στο πρόσωπο του τότε προέδρου του κ. Βερέμη. Μεταξύ άλλων, τονιζόταν στη συγκεκριμένη επερώτηση: «Ο κ. Βερέμης είχε ιδιαίτερες ευαισθησίες στις θεωρίες του ελληνοτουρκισμού και προσβλέπει στο ιδεώδες όχι της απλής ελληνοτουρκικής συνύπαρξης, αλλά της δημιουργίας μιας πολιτικής φόρμουλας ελληνοτουρκικής συνομοσπονδίας. Ο κ. Βερέμης πρεσβεύει πως η ιδέα του έθνους είναι ανύπαρκτη και αποτελεί φανταστικό κατασκεύασμα, πως το σημερινό ελληνικό έθνος είναι αντικειμενικά ανύπαρκτο και δημιούργημα διανοουμένων»!

Σύμφωνα, πάντως, με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του, το ΕΛΙΑΜΕΠ:
• Διεξάγει έρευνες σε θέματα σχετικά με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης και τις διεθνείς σχέσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στις διατλαντικές σχέσεις, την ασφάλεια, τη μετανάστευση, τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και τα θέματα χρηστής διακυβέρνησης και κλιματικών αλλαγών. Στις γεωγραφικές περιοχές ενδιαφέροντος περιλαμβάνονται η ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, του Εύξεινου Πόντου, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
• Συμβάλλει στο δημόσιο και πολιτικό διάλογο για τα παραπάνω θέματα.
• Παρέχει στους διαμορφωτές πολιτικής, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, στην Ελλάδα, την Ευρώπη και αλλού έγκυρη και ανεξάρτητη πληροφόρηση, αναλύσεις και προτάσεις πολιτικής.
• Εκπαιδεύει επαγγελματίες –μεταξύ άλλων, δημόσιους λειτουργούς, δημοσιογράφους και πανεπιστημιακούς– σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, η πρόληψη, η διαχείριση και η επίλυση συγκρούσεων, η παρακολούθηση των δημοκρατικών εκλογών, η συμβολή σε μια ενισχυμένη κοινωνία πολιτών και ο ρόλος των μέσων μαζικής επικοινωνίας σε κοινωνίες πολιτών.
• Διευρύνει την ενημέρωση της κοινής γνώμης σε θέματα σχετικά με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, την εξωτερική πολιτική και τις διε θνείς υποθέσεις.
• Ενημερώνει ξένους δημοσιογράφους, διπλωμάτες, ειδικούς αναλυτές και αντιπροσωπείες στρατιωτικών σχολών που επισκέπτονται την Ελλάδα.
• Συμμετέχει ενεργά σε διεθνείς συνεργασίες και δίκτυα, καθώς και στο διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης και των ευρωατλαντικών σχέσεων.
Μέλη-έκπληξη
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιά ζει, όμως, το να καταγράψει κανείς τα ονόματα των προσώπων που απαρτίζουν το ΔΣ, το Τιμητικό Συμβούλιο, καθώς και τους ειδικούς συμβούλους του ΕΛΙΑΜΕΠ. Κι αυτό γιατί παρατηρεί μια σύζευξη του ακαδημαϊκού, επιχειρηματικού αλ- λά και δημοσιογραφικού κατεστημένου της χώρας, που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. Κι αν στη θέση του προέδρου (Λουκάς Τσούκαλης) και των αντιπροέδρων (Θάνος Βερέμης, Θεόδωρος Κουλουμπής) βρίσκει κανείς ακαδημαϊκούς, ένας ουδέτερος παρατηρητής εκπλήσσεται με τα ονόματα εκείνων που καλύπτουν τα πόστα του γενικού γραμματέα και του ταμία.
Αλήθεια, ποιος θα περίμενε ότι γενικός γραμματέας του ΕΛΙΑΜΕΠ θα ήταν ο Αλέξης Παπαχελάς, διευθυντής της εφημερίδας Η Καθημερινή και παρουσιαστής των «Νέων Φακέλων» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ; Πολλοί, μάλιστα, αποδίδουν τη συχνή προβολή των θέσεων του ΕΛΙΑΜΕΠ από αυτά τα δύο μέσα ενημέρωσης του Ομίλου Αλαφούζου στο συνδετικό κρίκο, που δεν είναι άλλος από τον κ. Παπαχελά. Μόνο τυχαίο δεν είναι, εξάλλου, το γεγονός ότι την επιστημονική ευθύνη για την αμφιλεγόμενη για την ιστορική της ακρίβεια νέα υπερπαραγωγή του ΣΚΑΪ, «1821, Η Γέννηση ενός Έθνους», δεν την έχει άλλος από τον κ. Βερέμη, ιδρυτή και σημερινό αντιπρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ.
Κι αν η συμμετοχή ενός μεγαλοδημοσιογράφου στο ΔΣ ενός Ιδρύματος το οποίο λειτουργεί ως δεξαμενή σκέψης («think tank») που επηρεάζει κυβερνητικές πολιτικές μπορεί να κρίνεται από ορισμένους ηθικά επιλήψιμη, τι να πει κανείς για το γεγονός ότι ταμίας του ΕΛΙΑΜΕΠ είναι ο Παναγής Βουρλούμης, ο τέως πλέον πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, σε βάρος του οποίου έχουν ασκηθεί δύο ποινικές διώξεις για κακουργηματικές πράξεις; Όπως έχουν γράψει και τα «Επίκαιρα», άλλωστε, για την υπόθεση των συμβάσεων τεχνικής υποστήριξης 2003-2007, ο κ. Βουρλούμης έχει παραπεμφθεί σε δίκη. Αυτές οι εξελίξεις φαίνεται, πάντως, πως δεν έχουν πτοήσει την εμπιστοσύνη των υπόλοιπων μελών του ΔΣ του Ιδρύματος ως προς τις διαχειριστικές ικανότητες του 73χρονου μάνατζερ…
Μην νομίζετε, ωστόσο, ότι οι εκπλήξεις ως προς το ποιοι απαρτίζουν το ΔΣ του ΕΛΙΑΜΕΠ σταματούν εδώ! Κι αυτό γιατί μεταξύ των μελών του εντοπίζει κανείς τον Γιώργο Δαυίδ, πρόεδρο της Coca Cola Ελλάς, και τον Μίνωα Ζομπανάκη, που είχε υπηρετήσει και ως σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όταν ο τελευταίος ήταν πρωθυπουργός. Την ίδια ώρα, στο αποκαλούμενο Τιμητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος συμμετέχουν η Νίκη Γουλανδρή, πρόεδρος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, καθώς και οι δημοσιογράφοι Στάθης Ευσταθιάδης και Γιάννης Καρτάλης του Βήματος και ο Κώστας Ιορδανίδης της Καθημερινής.
Δημοσιογραφικά ονόματα βρίσκει κανείς και στις θέσεις των ειδικών συμβούλων (συγκεκριμένα, του Γιώργου Καπόπουλου και του Άλκη Κούρκουλα), ενώ με την ίδια ιδιότητα υπηρετούν το ΕΛΙΑΜΕΠ και οι Παύλος Αποστολίδης (πρώην διοικητής της ΕΥΠ), Γιώργος Γλυνός (πρώην αξιωματούχος της Ευρωπαϊ κής Επιτροπής) και Μιχά λης Μυριάν θης των Ελληνικών Πε τρελαίων (ΕΛΠΕ), που ανήκουν στον Όμιλο Λάτση και στο Ελληνικό Δημόσιο.
Αντίφαση
Παρ’ όλη, όμως, τη διαπλοκή που διαφαίνεται μεταξύ ΕΛΙΑΜΕΠ και εξουσίας («συμβατικής» και τέταρτης), ο πρόεδρός του κ. Τσούκαλης διατείνεται, μέσα από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος, πως αυτό δεν αποτελεί όργανο κανενός κρατικού, κομματικού ή ιδιωτικού φορέα. Παράλληλα, υποστηρίζει πως, για να διασφαλίσει την ανεξαρτησία του, φροντίζει για την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη διασπορά των πηγών χρηματοδότησης για τις πολλές δραστηριότητες που αναλαμβάνει. Πώς, όμως, ισχύουν τα παραπάνω, όταν στο ίδιο site αναφέρεται, ανάμεσα σε άλλα, πως ο κατάλογος των χορηγών του ΕΛΙΑΜΕΠ περιλαμβάνει ελληνικά υπουργεία, θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεγάλα ιδρύματα, καθώς και ιδιωτικές εταιρείες;…
Ευρωατλαντισμός
Στο μεταξύ, το ΕΛΙΑΜΕΠ κατηγορείται από πολλούς επαΐοντες πως προάγει το δόγμα του ευρωατλαντισμού. Με λίγα λόγια, πως δεν υπηρετεί την ιδέα μιας μεγάλης και ανεξάρτητης Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά μιας Ένωσης πλήρως υποταγμένης στις ΗΠΑ. Παράλληλα, κύκλοι με τους οποίους συνομιλούν τα «Επίκαιρα» αναφέρουν πως τέσσερα μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή στην περιβόητη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Πρόκειται για τους κυ ρίους Τσούκαλη, Βερέμη, Παπαχελά και Δαυίδ – ο τελευταίος φέρεται να είχε πρωτοστατήσει υπέρ του Σχεδίου Ανάν για την Κύπρο το 2004.
Οι ίδιες πηγές, εξάλλου, ενημερώνουν τους αναγνώστες μας πως σε συνέδρια του ΕΛΙΑΜΕΠ έχουν παρευρεθεί και στελέχη-«γεράκια» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, όπως ο Τόμας Φρίντμαν, ο δημοσιογράφος των New York Times, ο άνθρωπος που έπεισε την αμερικανική κοινή γνώμη πως πρέπει να γίνει ο πόλεμος στο Ιράκ. Έχουν παρευρεθεί και ο πρέσβης Τζον Νεγκροπόντε, που αποδείχτηκε πως χρηματοδοτούσε υπόγεια τους «Κόντρας» στη Νικαράγουα, αλλά και ο Μπρους Τζάκσον, αντιπρόεδρος της αμυντικής βιομηχανίας Lockheed Martin που παράγει τα F-16, αλλά και κινητήριος μοχλός της δεξαμενής σκέψης «Σχέδιο για το Νέο Αμερικανικό Αιώνα» («Project for the New American Century»).
Σε άλλα συνέδρια έχουν παραστεί και ο διαβόητος μυστικοσύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, ο Άλεξ Ρόντος, αλλά και ο λόρδος Χάνεϊ, ο εμπνευστής του Σχεδίου Ανάν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ολόκληρο το ΕΛΙΑΜΕΠ είχε μετακομίσει στην Κύπρο το 2004 για την προώθηση του σχεδίου, ενώ σήμερα διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους αξιωματικούς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο σχετικός κατάλογος, όμως, τελειωμό δεν έχει, αφού ο υφυπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων Καραμανλή Γιάννης Βαληνάκης έχει διατελέσει γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ. Επιπροσθέτως, ο σημερινός αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Κουλουμπής, έχει κατηγορηθεί πως έχει περάσει από νευραλγικές υπηρεσίες του αμερικανικού Πενταγώνου, ενώ η σύζυγος του κ. Τσούκαλη, Μαρία Λογοθέτη, ότι τοποθετήθηκε πρόσφατα σε κομβική θέση στο υπουργείο Εξωτερικών.
«Ελληνόφιλο» το ΕΛΙΑΜΕΠ
Ο γενικός διευθυντής για ΝΑΤΟ, Σόρος και Φορντ: «Ναι, είναι χορηγοί μας»
Ο Θάνος Ντόκος, γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, παραδέχεται σε συνομιλία του με τα «Επίκαιρα» πως το Ίδρυμα έχει χρηματοδοτηθεί στο πρόσφατο και απώτερο παρελθόν από το ΝΑΤΟ, την Παγκόσμια Τράπεζα και τα διόλου φιλελληνικά Ιδρύματα Σόρος και Φορντ. Ο προϋπολογισμός, εξάλλου, του ΕΛΙΑΜΕΠ άγγιξε, για το 2010, το 1 εκατομμύριο ευρώ! Γύρω στο 50% αυτού του ποσού προήλθε από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το υπόλοιπο από χορηγίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Όπως πάλι παραδέχεται ο κ. Ντόκος, ανάμεσα στους «συνήθεις» χορηγούς του Ιδρύματος είναι το υπουργείο Εξωτερικών και, σε μικρότερο βαθμό, το υπουργείο Άμυνας. Το ΝΑΤΟ, εξάλλου, έχει χορηγήσει συνέδρια με ποσά που ανέρχονται στις 5.000 με 10.000 ευρώ, ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα ένα συνέδριο του 2008, που περιλάμβανε έξοδα μετάβασης και διαμονής των συμμετεχόντων. Επιπλέον, με χρήματα των ιδρυμάτων του Τζορτζ Σόρος καλύφθηκαν, στις αρχές του 2000, ταξιδιωτικά εισιτήρια συμμετεχόντων από τα Βαλκάνια σε συνέδρια της Χάλκης. Τα ιδρύματα Φορντ και Ροκφέλερ είχαν, επίσης, χρηματοδοτήσει προγράμματα που αφορούσαν την πυρηνική διασπορά, κατά τη δεκαετία του ’90.
Σύμφωνα με τον κ. Ντόκο, το ΕΛΙΑΜΕΠ δεν σχετίζεται με δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τον ιδιωτικό τομέα, γι’ αυτό και δεν δημιουργείται σύγκρουση συμφερόντων, όταν χρηματοδοτείται από ιδιώτες. «Δεν είναι εύκολη η επιβίωση ενός ιδρύματος στην Ελλάδα. Θέλουμε οι ιδιωτικοί παράγοντες να είναι μέλη των ΔΣ, ώστε να μας χρηματοδοτούν. Για να εξασφαλίζουμε τη διαφάνεια και την αμεροληψία, προσπαθούμε η χρηματοδότησή μας να προέρχεται από όσο το δυνατό περισσότερες πηγές, ώστε να μην επηρεάζεται ο τρόπος λειτουργίας μας. Γι’ αυτό προσπαθούμε να κρατούμε μια ισορροπία ανάμεσα στον ελληνικό κρατικό και ιδιωτικό τομέα και στους ξένους χορηγούς», υπογραμμίζει ο γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ.
Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Ντόκος επισημαίνει πως οι Βρυξέλλες δεν θέτουν άλλους όρους για τη χρηματοδότηση των ερευνητικών προγραμμάτων, πέρα από τους καθαρά επιστημονικούς. «Υποβάλλονται χιλιάδες αιτήσεις από όλη την Ευρώπη και χρηματοδοτούνται, με βάση σχετικές αποφάσεις επιστημόνων, λίγες από τις πολλές», προσθέτει. Παράλληλα, ο κ. Ντόκος σημειώνει πως το ΕΛΙΑΜΕΠ είναι ελληνόφιλο, με σαφή ευρωπαϊκό και όχι αμερικανικό προσανατολισμό. Συμπληρώνει, όμως, πως είναι προς το συμφέρον της εξυπηρέτησης των εθνικών μας συμφερόντων η φιλική συνεργασία με τις ΗΠΑ. «Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χώρα και οι ΗΠΑ εξακολουθούν να παίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή. Ήμασταν πολύ αρνητικοί με την περίοδο Μπους. Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε, όμως, την πρόοδο που έχει γίνει με τη διακυβέρνηση Ομπάμα. Ο καθένας από όσους συμμετέχουν στο ΕΛΙΑΜΕΠ υποστηρίζει τις απόψεις του και τις υπογράφει. Δεν εκφράζει, όμως, συνολικώς το Ίδρυμα», παρατηρεί ο κ. Ντόκος.
Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Επίκαιρα: 23/12/2010 με τίτλο:  “Ελιαμεπ. Εργα και ημέραι”.
το είδαμε στον ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑ

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Οι 10 πιο έξυπνοι του κόσμου

Πρώτη καταχώρηση: 30/08/2012
06:17Διάφορα
Η έγκυρη ιστοσελίδα superscolar. org κατάρτησε κι έδωσε στην δημοσιότητα, κατάλογο με τους 10, κατά την άποψή της, πιο έξυπνους ανθρώπους στο κόσμο αυτή τη στιγμή, προσθέτοντας πως η λίστα δεν είναι αντικειμενική, αφού η έννοια της εξυπνάδας είναι κάτι υποκειμενικό κι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες πέρα από το IQ που καθορίζουν πόσο έξυπνος είναι κάποιος.

Δείτε τη λίστα

1. Τέρενς Τάο, μαθηματικός
Ο ορισμός του «παιδιού - θαύματος» : στα 2 του χρόνια μπορούσε να εκτελέσει περίπλοκες μαθηματικές πράξεις, στα 9 του μπήκε στο κολέγιο, στα 20 του πήρε διδακτορικό από το Πρίνστον και στα 24 του έγινε ο νεότερος καθηγητής στην ιστορία του UCLA. Ο 37χρονος διαθέτει ΙQ 230.

2. Κρίστοφερ Χιράτα, αστροφυσικός
Ακόμη μια περίπτωση παιδικής ιδιοφυΐας, που στα 13 του κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Φυσικής, στα 14 μπήκε στο πανεπιστήμιο και ήδη από τα 16 του δουλεύει στην NASA πάνω σε projects για τον αποικισμό στον Άρη. Ο 30χρονος διαθέτει IQ 225.

3. Κιμ Ουνγκ Γιονγκ, φυσικός
Με επιβεβαιωμένο ΙQ 210 είναι ο κάτοχος του σχετικού ρεκόρ του βιβλίου Γκίνες από όταν ήταν παιδί, κάτι απόλυτα αναμενόμενο, όταν ο 50χρονος επιστήμονας πριν ακόμη κλείσει τα 2 του χρόνια μιλούσε ήδη τέσσερις γλώσσες (Κορεάτικα, Γιαπωνέζικα, Αγγλικά και Γερμανικά).

4. Ρίκ Ρόσνερ, σεναριογράφος
Με IQ 190 ο 52χρονος σεναριογράφος βγάζει τα προς το ζην γράφοντας κείμενα σε αμερικάνικες εκπομπές όπως το διάσημο σώου του Τζίμι Κίμελ, ενώ παλιότερα είχε εργαστεί ως γυμνό μοντέλο, στρίπερ και σερβιτόρος.

5. Γκάρι Κασπάροφ, σκακιστής
Ο νεότερος που κέρδισε ποτέ τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, στα 22 του χρόνια, έχει αποσυρθεί από το άθλημα εδώ και αρκετά χρόνια, γράφοντας βιβλία και δίνοντας διαλέξεις. Διαθέτει IQ 190.

6. Τζέιμς Γουντς, ηθοποιός
Δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, είναι όντως ο αμερικανός ηθοποιός Τζέιμς Γουντς, πρωταγωνιστής σε ταινίες όπως «Μια Φορά Κι Έναν Καιρό Στην Αμερική». Ο 65χρονος, που διαθέτει IQ 180, γράφτηκε με υποτροφία στα μαθηματικά στο φημισμένο UCLA όταν ήταν ακόμη μαθητής γυμνασίου.

7. Πολ Άλεν, επιχειρηματίας
Ο 59χρονος συνιδρυτής της Microsoft και δισεκατομμυριούχος, με μια προσωπική περιουσία που ανέρχεται στα 10 δις ευρώ, διαθέτει IQ 170. Ταυτόχρονα είναι και ένας από τους πιο γενναιόδωρους φιλάνθρωπους της υφηλίου.

8. Τζούντιτ Πόλγκαρ, σκακίστρια
Η νεότερη πρωταθλήτρια σκακιού στην ιστορία (μόλις 15 ετών, ένα μήνα νεότερη από τον Μπόμπι Φίσερ) διακρίθηκε χάρη στην ιδέα του πατέρα της, ο οποίος εφάρμοσε πάνω της μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική μέθοδο που θέλει τα παιδιά ικανά για μεγάλα επιτεύγματα, αν εκπαιδευτούν από νωρίς σε ένα και μόνο πεδίο γνώσης. Διαθέτει ΙQ 170.

9. Σερ Άντριου Γουάιλς, μαθηματικός
Ο Βρετανός καθηγητής του φημισμένου πανεπιστήμιου Πρίνστον κατάφερε το 1995 κι έλυσε το «τελευταίο θεώρημα του Φερμά», το αποκαλούμενο και «δυσκολότερο μαθηματικό γρίφο στην ιστορία» που απασχολούσε τους επιστήμονες επί 358 χρόνια. Το ΙQ του 59χρονου μαθηματικού είναι 170.

10. Στίβεν Χόκινγκ, αστροφυσικός
Το πιο αναγνωρίσιμο όνομα στην λίστα με IQ 160, συγγραφέας 7 βιβλίων και, κατά πολλούς, διάδοχος του Αλβέρτου Αϊνστάιν, ο οποίος μας βοήθησε να κατανοήσουμε τα μυστήρια της αστροφυσικής και της δημιουργίας του σύμπαντος. 


Πηγή: tovima.gr 


Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Η γενοκτονία του ελληνικού λαού

 
 
 
 
 
 
Rate This

Του Δαμιανού Βασιλειάδη*
Το λέω ευθέως και χωρίς περιστροφές. Η γερμανική κυβέρνηση εργάζεται για τη γενοκτονία του ελληνικού λαού.
Οι κύκλοι πίσω από την κυβέρνηση Μέρκελ, οι οποίοι είναι βασικά υπεύθυνοι για τον Α΄ και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι υπαίτιοι της γενοκτονίας του ελληνικού λαού.
Το λέω και το επαναλαμβάνω τελείως ξεκάθαρα: Υπεύθυνος δεν είναι ο γερμανικός λαός, που πέφτει το ίδιο θύμα της προπαγάνδας αυτών των κύκλων. Είναι οι ίδιοι που στήριξαν και τον Χίτλερ.
Φυσικά δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε γενίκευση, όπως: Οι Έλληνες είναι απατεώνες και τεμπέληδες και οι Γερμανοί ναζί και ρατσιστές.
Πίσω όμως από την κυβέρνηση της Γερμανίας οργιάζουν δυνάμεις, που ο μόνος τους σκοπός είναι το κέρδος με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, νόμιμα ή μη νόμιμα κι’ ας κοστίζει ότι θέλει.
Το κέρδος είναι γι’ αυτούς ο μόνος θεός, στον οποίο πιστεύουν και τον οποίο υπηρετούν. Οι άνθρωποι είτε Έλληνες, είτε Γερμανοί, είτε Κινέζοι, είτε Ζουλού δεν έχουν καμία απολύτως αξία στη δική τους αξιακή κλίμακα.
Η στάση της γερμανίδας καγκελαρίου είναι τελείως απαράδεκτη.
Πρέπει να το εξηγήσω, γιατί αλλιώς είμαι ένας κοινός συκοφάντης και εχθρός αυτού του ανθρώπου, που θέλει με μια μοναδική αλαζονεία να δημιουργήσει στην Ευρώπη το Τέταρτο Ράϊχ. Ασφαλώς πάνω σε μια άλλη βάση και με άλλο τρόπο. Όχι με όπλα, αλλά με πολύ πιο έξυπνες και αποτελεσματικές μεθόδους. Βασικά με την προώθηση της οικονομικής χρεοκοπίας του ελληνικού λαού. Μια ουσιαστική νέα μέθοδος της κατοχής και της γενοκτονίας, όπως αναλογικά συνέβη τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ακόμη και τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όμως θα οδηγούσε το πράγμα πολύ μακριά.
Αποχρώσες ενδείξεις υπάρχουν πολλές γιατί μιλάω για γενοκτονία. Γιατί επιμένω ότι η πολιτική της κ. Μέρκελ οδηγεί στη δική μας γενοκτονία. Δεν υπάρχει κανένα ίχνος κάποιας αλληλεγγύης. Όλα στο βωμό του απεχθούς και απάνθρωπου κέρδους των γερμανικών και διεθνών καπιταλιστικών κύκλων, που θέλουν να πιούν, όπως μοντέρνοι βρικόλακες, το αίμα του ελληνικού λαού, για να ικανοποιήσουν την βουλιμία τους για το κέρδος.
Στο μεταξύ η Ελλάδα έχει πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ανέργους. Τα ποσοστά της υπογεννητικότητας ανέβηκαν σε απαράδεκτα ύψη. Η πραγματικότητα είναι ακόμη πιο τραγική, γιατί δεν εμπιστεύομαι τα στατιστικά στοιχεία των διαφόρων ιδρυμάτων, που συλλαμβάνουν ένα μόνο μέρος της πραγματικότητας.
Η ελληνική νεολαία, η ζωή και το μέλλον της χώρας, μεταναστεύει στο εξωτερικό, για να βρει εργασία και επιβιώσει. Και όλοι αυτοί οι νεολαίοι δεν αποτελούν το ανειδίκευτο προσωπικό της Ελλάδας, αλλά αντιθέτως τα πλέον ικανά και μορφωμένα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Από τα δέκα εκατομμύρια των Ελλήνων έχουν «δραπετεύσει» στο εξωτερικό περίπου εξακόσιες χιλιάδες νεολαίοι. Και ίσως ρίξουν και μαύρη πέτρα, για την κακή μητριά, που δεν φρόντισε να τους εξασφαλίσει το μέλλον τους. Το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί.
Μπορεί να φανταστεί κανείς το φρικτό αυτό έγκλημα; Μια οικογένεια με χίλια δυο βάσανα ανασταίνει τα παιδιά της, επενδύει ανυπολόγιστα χρήματα για την ανατροφή και την μόρφωσή τους και ξαφνικά βλέπει με μεγάλη απογοήτευση ότι τελικά θα εργαστούν για ξένες χώρες, είτε για τη Γερμανία, είτε για την Αγγλία, είτε για την Αυστραλία, είτε για τις ΗΠΑ, είτε για οποιαδήποτε άλλη χώρα, πολλές φορές για τους εχθρούς της πατρίδας μας. Η χειρότερη αιμορραγία μιας χώρας, που χάνει την ζωντανή ουσία της ύπαρξής της.
Ο καθένας μπορεί να αναπαραστήσει με την φαντασία του το δράμα των γονιών και της πατρίδας.
Όχι όμως μόνο αυτό. Ποιο νέο ζευγάρι που έχει μείνει στην Ελλάδα, μπορεί να δημιουργήσει οικογένεια, κάτω από τις τραγικές σημερινές συνθήκες;
Στα τελευταία χρόνια της κρίσης υποχώρησε ο πληθυσμός της πάνω από ένα εκατομμύριο. Η υποχώρηση των γεννήσεων είναι πέρα από τραγική. Φαινόμενα που ούτε κατά την διάρκεια της κατοχής τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είχαμε συναντήσει.
Δεν χρειάζεται να δραματοποιήσω την κατάσταση πάρα πέρα, αλλά θα προσθέσω και τον σταδιακό αφανισμό της τρίτης ηλικίας, που αγωνίστηκε για μια ζωή με κάποια αξιοπρέπεια και τώρα ξαφνικά πετιέται ανάλγητα στο δρόμο. Για ποιότητα της ζωής, ούτε καν λόγος.
Τέλος η προγραμματισμένη πώληση του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου για μια δεκάρα, που μας επιβάλλει η κ. Μέρκελ και η κυβέρνησή της με τον οικονομικό στραγγαλισμό του ελληνικού λαού, παρ’ όλο που η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα ως αποζημιώσεις από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πάνω από ένα τρισεκατομμύριο Ευρώ. Χωρίς ακόμη να λογαριάζουμε το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, που στις ημέρες μας ανέρχεται, σύμφωνα με Γερμανούς επιστήμονες πάνω από εβδομήντα δισεκατομμύρια Ευρώ. Όλα αυτά τα χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα.
Ποιος όμως τα ξέρει αυτά και ποιος ομιλεί γι’ αυτά; Κανένας φυσικά. Τόσο οι γερμανικές όσο και οι ελληνικές κυβερνήσεις φυσικά, γιατί οι τελευταίες είναι απλώς οι αξιολύπητοι υποτελείς και υπάλληλοι των γερμανικών κυβερνήσεων και των επιχειρηματιών τους. Ας σκεφτούμε την Siemens. Οι γερμανικές επιχειρήσεις, με προεξάρχουσα την Siemens AG έχουν δωροδοκήσει συνεχώς με μίζες τις ελληνικές κυβερνήσεις, τους Έλληνες βουλευτές, συνδικαλιστικούς φορείς κ.λπ, για να παίρνουν υπερκοστολογημένα έργα και με τον τρόπο αυτό να μπορούν να λεηλατούν την Ελλάδα μαζί τους.
Έτσι πνέει η Ελλάδα τα λοίσθια. Κάθε καπιταλιστικό όρνεο μπορεί να πέσει πάνω στην Ελλάδα και να την ξεκοκαλίσει. Όπως ακριβώς οι βρικόλακες που με λαιμαργία πίνουν το αίμα των Ελλήνων.
Η Ελλάδα είχε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου τις περισσότερες απώλειες από όλα τα υπό γερμανική κατοχή κράτη. 13% ήταν οι απώλειες. Περίπου πάνω από ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες. Και αυτό κατά τη στιγμή που η Ελλάδα είχε τότε περίπου εφτά εκατομμύρια.
Οι Ναζί μετέτρεψαν την Ελλάδα σε μια έρημη χώρα. Δήμευσαν και μετέφεραν στη Γερμανία όλα τα αγροτικά και βιομηχανικά προϊόντα και ό,τι απέμεινε το μετέτρεψαν σε φωτιά και στάχτη. Εκτός από τα κλεμμένα ή κατεστραμμένα πολιτιστικά μας αγαθά.
Τότε υπήρξε πραγματική γενοκτονία του ελληνικού λαού.
Σήμερα, με την πολιτική της κ. Μέρκελ και των «συμμάχων της» συμβαίνει κάτι χειρότερο: Ο ολοκληρωτικός αφανισμός του ελληνικού λαού με χειρότερα μέσα από τότε. Απαιτεί εδώ και τώρα την αποπληρωμή των δανείων μαζί με τους τόκους, από τα οποία η Γερμανία κέρδισε κερδοσκοπώντας ασύστολα. Δεν παρέχει κάποια ανάσα, αναβάλλοντας την αποπληρωμή, όπως έκανε η Ελλάδα 68 χρόνια τώρα, έως ότου μπορέσει η Ελλάδα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
Οι Έλληνες όμως δεν έπραξαν το ίδιο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν απαίτησαν αμέσως τις επανορθώσεις, παρά άφησαν στη Γερμανία χρόνο, πρώτα να ανοικοδομήσει την οικονομία της, ξεπερνώντας τις οικονομικές της δυσκολίες. Αυτή η μεγαλοθυμία της Ελλάδας πληρώθηκε με αγνωμοσύνη, με την άφρονα και προκλητική επιχειρηματολογία ότι δεν μας χρωστάει τίποτε. Αφού δεν τα ζητήσατε καλά να πάθετε.
Όλα αυτά εξηγούνται βέβαια γιατί έχουν στην Ελλάδα τις διεφθαρμένες και υποτελείς ελληνικές κυβερνήσεις. Ο κ. Χριστοφοράκος της Siemens, γιός ενός δωσίλογου των Ναζί, ο οποίος αφειδώς μοίραζε μίζες στις ελληνικές κυβερνήσεις, τα ελληνικά κόμματα, του πολιτικούς και τους συνδικαλιστές και όχι μόνο, για να αρπάξει τις παχιές και υπερτυμολογημένες συμβάσεις, έχει στα χέρια του όλα τα ονόματα, που τα έχει φυσικά και η γερμανική κυβέρνηση.
Με τον κατάλογο αυτόν, που δεν είναι μόνο τωρινός (η ιστορία της Siemens ξεκινάει από τον παλιό Καραμανλή το 1955) η γερμανική κυβέρνηση εξαναγκάζει τις ελληνικές κυβερνήσεις, να μην πράξουν τίποτε που θα τους ενοχλούσε. Οι περισσότεροι πολιτικοί αυτής της κατηγορίας, που έπαιξαν στην Ελλάδα καθοριστικό ρόλο, είναι στην πλειοψηφία τους απόγονοι των τοτινών δωσιλόγων. Αυτοί είναι οι κυρίως υπεύθυνοι.
Έτσι πρέπει οι Έλληνες, με την πολιτική της γενοκτονίας που εφαρμόζει συνειδητά η κ. Μέρκελ, να εξολοθρευτούν. Οι γερμανικές επιχειρήσεις περιμένουν ως αρπαχτικά όρνεα, έως ότου ιδιωτικοποιηθεί και η δημόσια και η ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων, ώστε να τα πάρουν για μια δεκάρα.
Οι Έλληνες είναι προορισμένο με αυτό το σχέδιο, να δουλεύουν ως μοντέρνοι σκλάβοι γι’ αυτές τις επιχειρήσεις.
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το Τέταρτο Ράϊχ, ως συνέχεια του Τρίτου Ράϊχ του Χίτλερ, θέλει να εκδικηθεί την Ελλάδα και συγχρόνως να τη ληστέψει. Αυτό είναι αυτονόητη, γιατί η Ελλάδα συνέβαλε στην συντριβή του Τρίτου Ράϊχ.
Όμως όλοι αυτοί οι κύριοι, που έχουν επενδύσει πάνω στη πτώχευση της Ελλάδας πρέπει να ξέρουν:
Εμείς, οι Έλληνες πατριώτες (ας μη συγχέουμε τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό) δεν θα επιτρέψουμε ποτέ, να ληστέψουν τα αγαθά μας.
Θέλουμε να αγωνιστούμε για μια οικονομικά, πολιτικά και πολιτιστικά ενωμένη Ευρώπη και όχι για την ηγεμονία οποιασδήποτε χώρας πάνω στις άλλες. Η δημοκρατία και η αλληλεγγύη πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά της Ευρώπης.
Μέλος του «Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», υπεύθυνου για τη Γερμανία Αθήνα, 25.8.2012