Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

"Αλλοι είναι οι πρωταγωνιστές"

Πολλά ήταν τα μηνύματα και οι απαντήσεις που περιείχε η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αναφέρθηκε στους πραγματικούς "πρωταγωνιστές της αποκατάστασης της Δημοκρατίας" απευθυνόμενους στους αντιστασιακούς

12:34

Πολλά ήταν τα μηνύματα και οι απαντήσεις που περιείχε η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για την 35η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Αναφέρθηκε στους πραγματικούς "πρωταγωνιστές της αποκατάστασης της Δημοκρατίας" απευθυνόμενους στους αντιστασιακούς τους οποίους και ευχαρίστησε για τις "πράξεις τους και τη σιωπή τους".

Μίλησε για βαθιά κρίση του πολιτικού συστήματος "επειδή έχει τρωθεί ο αξιακός κώδικας" και αναφερόμενος στην οικονομική κρίση τόνισε οτι "δεν προβάλλεται, με ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό τρόπο, η εναλλακτική πρόταση".

«Μιλάμε συχνά για κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα, μια κρίση που επιβεβαιώθηκε με την μεγάλη αποχή στις πρόσφατες ευρωεκλογές, σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτή η κρίση είναι βαθιά. Όχι μόνο γιατί κάποιοι εκπρόσωποι του λαού χρησιμοποιούν την πολιτική ως εφαλτήριο για τρυφηλή ζωή. Ούτε επειδή διαχρονικές παθογένειες στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης παραμένουν ζωντανές. Η κρίση είναι βαθιά κυρίως επειδή έχει τρωθεί ο αξιακός κώδικας: Κάθε είδους διευκολύνσεις και πελατειακές συμπεριφορές έχουν νομιμοποιηθεί ηθικά, ενώ η επιτυχία αντιμετωπίζεται συχνά ως εξαιρετική ικανότητα ακόμη και αν επήλθε με όρους αναξιοκρατίας».

Αναφερόμενος στην αλλαγή του χαρακτήρα εορτασμού της επετείου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι πρόκειται «για επιλογή που αποδεικνύει βαθύ σεβασμό σε όλους όσους αγωνίστηκαν ενάντια στη δικτατορία. Οι δεξιώσεις και οι κοσμικότητες είναι ασύμβατες προς το πνεύμα του αντιδικτατορικού αγώνα, προκαλούν το κοινό αίσθημα και προσβάλλουν το μέτρο που οφείλει να καθορίζει την συμπεριφορά του πολιτικού κόσμου».

Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας

«Συμπληρώνονται φέτος 35 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, μετά από μία σκοτεινή επταετία. Κάθε τέτοια επέτειος υποχρεώνει σε σκέψεις απολογιστικές αλλά και σε στοχασμό για το αύριο.

Ο χαρακτήρας του εορτασμού της επετείου άλλαξε. Κι αυτή είναι, πιστεύω, μια επιλογή που αποδεικνύει βαθύ σεβασμό σε όλους όσους αγωνίστηκαν ενάντια στη δικτατορία. Οι δεξιώσεις και οι κοσμικότητες είναι ασύμβατες προς το πνεύμα του αντιδικτατορικού αγώνα, προκαλούν το κοινό αίσθημα και προσβάλλουν το μέτρο που οφείλει να καθορίζει την συμπεριφορά του πολιτικού κόσμου.

Στις επικοινωνίες που έγιναν τις προηγούμενες μέρες με τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων, με τους αγωνιστές και τους οικείους τους, διαπιστώσαμε ότι η αλλαγή του χαρακτήρα της σημερινής γιορτής ήταν ζητούμενο πρώτα για τους ίδιους τους πρωταγωνιστές της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Αρκετοί από αυτούς είναι εδώ μαζί μας, άλλοι λείπουν και μας λείπουν, κάποιοι έχουν φύγει από τη ζωή και όλοι αποτελούν την πλέον ισχυρή απόδειξη ότι μέσα στην ελληνική κοινωνία υπάρχει και φως και μεγαλείο. Οι διαχρονικοί αγώνες του λαού μας είναι ο πυρήνας της αγωνιστικής μας αισιοδοξίας, που προκαλεί δημιουργικές δυνάμεις, αποβάλλει την ηττοπάθεια και φέρνει την αύρα ενός καλύτερου αύριο.

Εχουμε ανάγκη αυτή τη διαπίστωση σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. H έξοδος απ’ αυτή είναι αδύνατο να προβλεφθεί με ασφάλεια ενώ οι απαντήσεις που δίνονται διεθνώς για την αντιμετώπισή της είναι αποσπασματικές και μετέωρες.

Ζούμε το τέλος μίας εποχής. Το κυρίαρχο μοντέλο οργάνωσης της οικονομίας αμφισβητείται εκ των πραγμάτων, την ώρα που δεν προβάλλεται, με ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό τρόπο, η εναλλακτική πρόταση. Πρόταση για μια ανάπτυξη ενάντια στη φτώχεια, τον αποκλεισμό, την ανεργία, ιδίως των νέων.

Μία βεβαιότητα υπάρχει: Ότι η κοινωνική συνοχή στον αναπτυγμένο κόσμο απειλείται, ότι η ανασφάλεια των πολλών προκαλεί φοβικά σύνδρομα και εγκυμονεί κοινωνικές εκρήξεις.

Όμως η ποιότητα της δημοκρατίας συνδέεται άμεσα με την κάλυψη των βασικών αναγκών τουλάχιστον της ζωής των πολλών. Το προσωπικό αδιέξοδο κάθε άνεργου, η αγωνία κάθε νέου που ψάχνει μάταια για δουλειά είναι η πρώτη ύλη αναπόφευκτων κοινωνικών εντάσεων.

Φίλες και Φίλοι

Μιλάμε συχνά για κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα, μια κρίση που επιβεβαιώθηκε με την μεγάλη αποχή στις πρόσφατες ευρωεκλογές, σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτή η κρίση είναι βαθιά. Όχι μόνο γιατί κάποιοι εκπρόσωποι του λαού χρησιμοποιούν την πολιτική ως εφαλτήριο για τρυφηλή ζωή. Ούτε επειδή διαχρονικές παθογένειες στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης παραμένουν ζωντανές. Η κρίση είναι βαθιά κυρίως επειδή έχει τρωθεί ο αξιακός κώδικας: Κάθε είδους διευκολύνσεις και πελατειακές συμπεριφορές έχουν νομιμοποιηθεί ηθικά, ενώ η επιτυχία αντιμετωπίζεται συχνά ως εξαιρετική ικανότητα ακόμη και αν επήλθε με όρους αναξιοκρατίας.

Επειδή φαινόμενα δεκαετιών εμποδίζουν την πρόοδο της χώρας, χρειαζόμαστε επανακαθορισμό των κανόνων: Τι είναι σωστό και τι λάθος, πού βρίσκεται το δίκαιο και πού το άδικο, τι ενώνει το ατομικό με το συλλογικό συμφέρον, πώς ορίζεται ο κοινωνικός πολιτισμός, ποιες αξίες επιζητούμε και θαυμάζουμε, τι κόσμο τελικά θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Οι αγωνιστές που βρίσκονται σήμερα μαζί μας είναι πρότυπο αναφοράς. Γιατί έδωσαν πολλά σε όλους χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα, γιατί διακινδύνευσαν τη ζωή και την ησυχία τους στο όνομα της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Φίλες και Φίλοι

Το βλέμμα μας είναι, σήμερα και πάντα, στραμμένο στην Κύπρο, που παραμένει διχοτομημένη. Σταθερή μας επιδίωξη είναι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και η λύση του κυπριακού με προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών χωρίς επεμβατικά δικαιώματα. Με μια διαδικασία χωρίς επιδιαιτησία και χρονοδιαγράμματα και με προσήλωση στις ευρωπαϊκές αξίες και στις αρχές του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ευθύνη να συμβάλει στη θεραπεία της πληγής αυτή που αποτελεί μια απ’ τις ντροπές του παγκόσμιου πολιτισμού.

Το έχω πει κι άλλες φορές, θα το επαναλάβω και σήμερα. Το κλειδί για τη δίκαιη, βιώσιμη και οριστική λύση του κυπριακού βρίσκεται στα χέρια της Άγκυρας. Για την ώρα δεν διαπιστώνουμε βούληση υπέρβασης αναχρονιστικών αντιλήψεων και εθνικιστικής λογικής. Αντίθετα, παρακολουθούμε με ανησυχία κλιμάκωση των προκλήσεων στο Αιγαίο και διαρκή προώθηση μονομερών ανιστόρητων διεκδικήσεων. Απατώνται όμως, αν νομίζουν ότι με τις υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά μας και τις απειλές μπορούν να κάμψουν τη θέλησή μας να υπερασπιστούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας.

Φίλες και φίλοι,

Τριανταπέντε χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, υπάρχει η ωριμότητα να αποτιμήσουμε τα βήματα προόδου που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και να αποφασίσουμε εκείνα που μένει να γίνουν.

Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας σήμερα, εδώ. Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα που με ενθάρρυναν για την αλλαγή του χαρακτήρα του εορτασμού της επετείου. Σας ευχαριστώ, πρώτα απ όλα, για το παράδειγμα που δίνετε με τη στάση της ζωής σας, με τα λόγια σας και με τη σιωπή σας».

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=4874804#


Τους πληρώνουμε πλουσιοπάροχα για να ξεφτιλίζουν την Ελλάδα

Έλαβα την ακόλουθη επιστολή, την οποία αναδημοσιεύω, τόσο για το ανάλγητο όσο και το γελοίο της υποθέσεως.

ΣΓΣ

Κύριε Μιχαήλ Καμπάνη,

Πληρεξούσιε Υπουργέ Α' Τάξεως

ΣΤ' Γενικέ Διευθυντή Διοικητικού του Υπουργείου Εξωτερικών

Παρακαλώ ενημερώσατε τον ελληνικό λαό για την εξέλιξη της απαίτησηςτου Δήμαρχου Νέας Υόρκης για καταβολή 550.000 δολαρίων ΗΠΑ γιαπρόστιμα λόγω παράνομων παρκαρισμάτων αυτοκινήτων Ελλήνων διπλωματικώνυπαλλήλων πάνω σε πεζοδρόμια της Νέας Υόρκης ή σε άλλους χώρους, όπουενώ απαγορευόταν η στάθμευση, οι παραπάνω διπλωμάτες μας συνέχιζαν επίχρόνια με τον τσαμπουκά να σταθμεύουν και να μην πληρώνουν τα πρόστιμαεπειδή «ήσαν διπλωμάτες».

Κύριε Μιχαήλ Καμπάνη, είναι αλήθεια ότι ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκηςσυγκέντρωσε το εκπληκτικό ποσό των 550.000 δολαρίων και το έστειλε στηΜόνιμη Αντιπροσωπεία μας στον ΟΗΕ, ζητώντας την άμεση εξόφλησή του;

Κύριε Μιχαήλ Καμπάνη, είναι αλήθεια ότι η αρχική αντίδραση τωνυπηρεσιακών παραγόντων και της ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών ήταν«άσε το δήμαρχο να κουρεύεται- έχουμε διπλωματική ασυλία»;

Κύριε Μιχαήλ Καμπάνη, είναι αλήθεια ότι ο Δήμαρχος διαβίβασε τελικάτην αξίωσή του κατά της Ελλάδας, στο Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών,στο Στέητ Ντιμπάρτμεντ;

Κύριε Μιχαήλ Καμπάνη, είναι αλήθεια ότι κατόπιν των ανωτέρω, τοΑμερικανικό Υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να περικόψει από τις υποτροφίεςπου έδινε σε Έλληνες Αξιωματικούς του Στρατού για μετεκπαίδευση στιςΗΠΑ, όσες αντιστοιχούσαν στο ποσό των 500.000 που οι διπλωμάτες μαςηρνούντο να πληρώσουν;

Κύριε Μιχαήλ Καμπάνη, είναι αλήθεια ότι αφού έτσι μας έπιασαν τονκώλο, αρχίσαμε να συζητάμε το θέμα;

Κύριε Μιχαήλ Καμπάνη, είναι αλήθεια ότι επιφορτίσατε τον Έλληναδιαπραγματευτή που συζητούσε με τους Σκοπιανούς το θέμα του ονόματος«Μακεδονία», να ασχοληθεί κατά προτεραιότητα με το θέμα τηςδιαπραγμάτευσης της πληρωμής του οφειλόμενου στο Δήμαρχο ποσού των550.000 δολαρίων;

Κύριε Μιχαήλ Καμπάνη, είναι αλήθεια ότι η ελληνική διαπραγματευτικήτακτική με το Δήμαρχο της Νέας Υόρκης ήταν;- Να σας δώσουμε κύριε Δήμαρχε τα μισά και να συνεχίσουμε ναδιαπραγματευόμαστε για τα υπόλοιπα;- Να μας κάνετε έκπτωση 10%;- Να σας δώσουμε τα μισά μετρητά και τα υπόλοιπα σε μετοχές του ΟΤΕ;- Να σας κάνουμε δωρεάν ξενάγηση στην Ακρόπολη και να αφήνουμε τουςΑμερικανούς διπλωμάτες στην Αθήνα να παρκάρουν και εκείνοι όπου θέλουνχωρίς απειλή προστίμου;

Κύριε Μιχαήλ Καμπάνη, είναι αλήθεια ότι η ελληνική κυβέρνηση τελικάυποχώρησε μπροστά στην ακλόνητη στάση του Δήμαρχου της Νέας Υόρκης καιτου πλήρωσε ακριβώς 550.000 δολάρια για παράνομα παρκαρισμένα ιδιωτικάαυτοκίνητα Ελλήνων διπλωματών μιας ολόκληρης πενταετίας και τόκουςυπερημερίας (λόγω του τσαμπουκά μας);

Κύριε Μιχαήλ Καμπάνη, είναι αλήθεια ότι σε σύσκεψη που επακολούθησεμεταξύ διπλωματών στο Υπουργείο Εξωτερικών, αποφασίστηκε να μηνκαταλογιστούν τα χρήματα του παραπάνω υψηλότατου προστίμου στουςπαραβάτες διπλωμάτες μας, επειδή ήταν διπλωμάτες από τζάκια με καλέςσυστάσεις και πλάτες και, αντί αυτού, θεωρήθηκε προτιμότερο ναεπιβαρυνθούν όλοι οι μαλάκες Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες, οι οποίοιθα πλήρωναν τελικά - με τη φορολογία - τα λεφτά του προστίμου και οιοποίοι δεν θα μάθαιναν ποτέ τι συνέβη;

Κύριε Μιχαήλ Καμπάνη, παρόλο που στην εξέλιξη αυτή δεν είχατε ο ίδιοςπροσωπική ανάμειξη, όμως με την ιδιότητά σας ως ΣΤ' Γενικός ΔιευθυντήςΔιοικητικού και αρμόδιος για τα οικονομικά και τις πληρωμές τουΥπουργείου Εξωτερικών, θεωρείτε σωστό να βγουν αυτά τα λεφτά από τουστέρημα του Ελληνικού λαού; Την ώρα μάλιστα που ο Πρωθυπουργός ΚώσταςΚαραμανλής υποσχέθηκε το «σεμνά και ταπεινά» και διακήρυξε στοντιμπέϊτ των πολιτικών αρχηγών, ότι «καμιά φορά το Δημόσιο δεν έχειχρήματα να πληρώνει» (εννοεί «να πληρώνει το νοσηλευτικό προσωπικό,τους συνταξιούχους, τις καθαρίστριες, τα νοσοκομεία, τους απλήρωτουςσυμβασιούχους κλπ»);

Και είναι σωστό να αφήνει το Υπουργείο Εξωτερικών να παραγραφεί και ηαξίωση του δημοσίου να πάρει από τους παραβάτες τα χρήματα πουυποχρεώθηκε να πληρώσει στο Δήμαρχο της Νέας Υόρκης;

Σχόλιο:Πληρώνουμε και τέτοια κερατιάτικα;Αθηναίος

Tέτοια νέα δεν βγάζουν τα κωλοκάναλα!

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Επτά μίζες για ένα ιατρικό μηχάνημα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σπύρος Δημητρέλης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 21 Ιουλίου 2009
ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και μεγάλη σπατάλη αποκαλύπτεται στον χώρο της υγείας μέσω της διαδικασίας εφαρμογής των διεθνών λογιστικών προτύπων, της σύνταξης ισολογισμών και της συνεχούς καταγραφής εσόδων, δαπανών και υποχρεώσεων (διπλογραφικό σύστημα) από τα νοσοκομεία. Είναι ένα από τα σημεία που βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, η οποία έχει ως αντικείμενο την εποπτεία των νομαρχιών, δήμων, ασφαλιστικών ταμείων και δημόσιων μονάδων υγείας για τη βελτίωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων και την εξοικονόμηση πόρων.

Κύκλοι του υπουργείου Υγείας ανέφεραν χθες εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες περισσότεροι από 40.000

άνθρωποι κερδίζουν από τα μαύρα ταμεία του χώρου της δημόσιας υγείας, δηλαδή τις σπατάλες, τις υπερτιμολογήσεις και τις παράνομες προμήθειες κατά την αγορά υλικών και εξοπλισμού. Οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν χαρακτηριστικά ότι για την αγορά μιας και μόνο συσκευής εντοπίστηκαν «επτά επίπεδα συναλλαγής», δηλαδή επτά μίζες.

Από την ενημέρωση που έγινε στην Επιτροπή, προκύπτει ότι το 80% των νοσοκομείων και άλλων μονάδων υγείας έχουν ήδη εφαρμόσει το διπλογραφικό σύστημα και έχουν συντάξει ισολογισμούς για το 2008. Επίσης, έγινε γνωστό ότι έως τον Οκτώβριο το σύστημα θα έχει εφαρμοστεί σε όλες τις μονάδες υγείας ενώ περίπου οι μισές μονάδες θα εφαρμόσουν Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

Η υποβολή των αντίστοιχων οικονομικών καταστάσεων από τα ασφαλιστικά ταμεία και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Στην επιτροπή συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Παπαθανασίου, Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλος, Απασχόλησης κ. Φ. Πετραλιά, Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Ν. Λέγκας, καθώς και επικεφαλής δημοσίων φορέων.

Νέα επιδόματα
Στην Επιτροπή συζητήθηκε και η πορεία του Ταμείου Καταπολέμησης της Φτώχειας και των προγραμμάτων που εφαρμόζει σε συνεργασία με διάφορα υπουργεία. Το Ταμείο, σύμφωνα με πληροφορίες, επεξεργάζεται αυτήν την περίοδο νέα προγράμματα εισοδηματικής ενίσχυσης μονογονεϊκών οικογενειών καθώς και ανασφάλιστων ηλικιωμένων. Το Ταμείο έχει στη διάθεσή του περίπου 100 εκατ. ευρώ και τα προγράμματα αναμένεται να αρχίσουν να τρέχουν από το φθινόπωρο. Επίσης, έγινε γνωστό ότι το Ταμείο θα ζητήσει τη συνδρομή και του ιδιωτικού τομέα (επιχειρήσεις κ.λπ.), προκειμένου να εξασφαλίσει πόρους για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων του.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4527653

Προς την ηγεσίαν των Σκοπίων

8η ημέρα, 1ου δεκαημέρου, μηνός Εκατομβαιώνος, του έτους 13.844 από εγγραφή Ορφικών ΄Υμνων

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑΝ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Γράφει ο Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας

Αγαπητοί Κύριοι, με θαυμασμό μεγάλο παρακολουθώ τις προσπάθειές σας από Σλάβοι να μετατραπείτε σε Μακεδόνες και να σφετερισθείτε την ιστορία και τον πολιτισμό της φυλής των, επειδή σαν Σλάβοι, νοιώθετε υποδεέστεροι των Ελλήνων των οποίων ένα εκ των φύλλων του είναι και οι Μακεδόνες. Επειδή είναι τόσο μεγάλη η επιθυμία σας να γίνετε και εσείς ένα από τα Ελληνικά φύλλα, έχω να σας υποδείξω μερικά στοιχεία για την μετατροπή σας σε ΄Ελληνες.

Θα γνωρίζετε, ασφαλώς, ότι υπάρχουν ορισμένα στοιχεία πού συγκροτούν μία φυλή και αυτά, σας υπενθυμίζω, είναι: Το όμαιμων, το ομόγλωσσων, το ομότροπων, το ομόθρησκων.

Λοιπόν, σας προτείνω:

1) Να κάνετε αίτηση στο Ελληνικό Υπουργείο Υγείας, να σας χορηγήσουν αρκετές φιάλες Ελληνικό Αίμα, τ’ οποίον να μεταγγίσετε στους κατοίκους σας και να τους αφαιμάξετε το Σλαβικό αίμα, έτσι θα έχουν το ΟΜΑΙΜΩΝ της Ελληνικής ΦΥΛΛΗΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ. Τότε κανείς δεν θα μπορεί να σας πεί ότι δεν είσθε μερικώς Ελληνομακεδόνες, θα έχετε πετύχει το πρώτο, από τα τέσσαρα στοιχεία πού συγκροτούν την φυλή.

2) Ν’ αρχίσετε να διδάσκετε από το δημοτικό σχολείο την ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ και να την ψηφίσετε στο Σύνταγμά σας ως επίσημη γλώσσα σας, ξέρετε αυτήν την γλώσσα πού μιλούσε και έγραφε ο Αριστοτέλης και μ’ ατήν την γλώσσα δίδασκε τον Αλέξανδρο, δεν θα σας δυσκολεύσει να την μάθετε, διότι ήδη θα έχετε κάνει μετάγγιση Ελληνικού Αίματος, κατ’ αυτόν τον τρόπο, σε καμιά εκατοστή χρόνια, όλοι οι κάτοικοί σας, θα μιλούν την γλώσσα του Αριστοτέλους και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τότε κανείς δεν θα μπορεί να σας πεί ότι δεν είσθε μερικώς Ελληνομακεδόνες, θα έχετε πετύχει το δεύτερο, από τα τέσσαρα στοιχεία πού συγκροτούν την φυλή. ΠΡΟΣΟΧΗ στους Βαρβαρισμούς και Σολοικισμούς, διότι εάν δεν πετύχετε την σωστή Προσωδία θα γελάει μαζί σας όλος ο κόσμος, όπως είχε πεί και ο ΄Ερασμος.

3) Να βάλετε τους λαογράφους σας να ερευνήσουν τα Ελληνικά ήθη και έθιμα ή να στείλετε μία επιτροπή στο εδώ Υπουργείο Πολιτισμού να διδαχθούν τα ήθη καί έθιμά μας και να έλθουν στην χώρα σας να τα διδάξουν στους προσπαθούντας να εξελληνισθούν Σλάβους, έτσι σε μερικά χρόνια θα έχετε τα ίδια ήθη και έθιμα με εμάς και κανείς δεν θα μπορεί να σας πεί ότι δεν είσθε μερικώς Ελληνομακεδόνες, θα έχετε πετύχει το τρίτο, από τα τέσσαρα στοιχεία πού συγκροτούν την φυλή.

4) Και ερχόμαστε στο τέταρτο και τελευταίο στοιχείο πού συγκροτεί την φυλή, είναι και το δυσκολότερο, πού διά να το πετύχετε χρειάζεται ν’ αλλάξετε το D.N.A. σας δια να μπορέσετε να συλλάβετε την έννοια των 12 Ολυμπίων Θεών, εδώ θα σας βοηθήσω κι’ εγώ, γράφοντάς σας το ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Εάν κατορθώσετε και πιστέψετε στην Ολύμπια Λατρεία θα έχετε μεταλλαχθεί σε Ελληνομακεδόνες και κανείς δεν θα μπορεί να σας πεί ότι δεν είσθε της Ελληνικής φυλής των Μακεδόνων, αφού θα έχετε πετύχει και τα τέσσαρα στοιχεία πού συγκροτούν την Ελληνική φυλή των ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ. Τότε ελάτε να το συζητήσουμε, ποίοι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ, ποίοι είναι Χατζηέλληνες ή Ρωμιοί και ποίοι είναι Σλάβοι.

ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Υπό Δευκαλίωνος Κων. Βατιμπέλλα

· Πιστεύω είς την Μονάδα και είς την Αόριστον Δυάδα, πού σαν ζεύγη αντιπαλότητος δημιούργησαν την ανεκδήλωτον Παγκόσμιον Ενέργειαν.

· Πιστεύω είς την παρθένον ΄Υλην, την αντρόπιαστον, την αποτελουμένην εκ των τεσσάρων στοιχείων, Πύρ, Αήρ, ΄Υδωρ, Γήν.

· Πιστεύω είς την Φύσιν, την Παντοδύναμον, την ψυχήν της ΄Υλης, εκδηλουμένης με την συμμετοχή του ΄Ερωτος και της Παγκοσμίου Ενεργείας γεννώντας τους δώδεκα, του Ουρανίου Ολύμπου, Θεούς, τους θέσαντας τάξιν είς την αταξίαν του Σύμπαντος, δια μέσου του Κάλλους, της Αρμονίας και της Δικαιοσύνης.

· Πιστεύω είς τους Δώδεκα ΄Ελληνας Θεούς, πού είναι οι εκδηλώσεις της δυναμικής ενεργείας της Φύσεως, δημιουργώντας, φυλάττοντας και τηρώντας τους Φυσικούς Νόμους του Κόσμου.

· Πιστεύω είς τον ΄Ανθρωπο, πού είναι η Ζεύξις των Θεών και της ΄Υλης. Είναι οι συνεχείς επαναλήψεις της δημιουργίας εκ του ανεκδηλώτου είς το εκδηλωμένο, και η προσπάθειά του μέσω των συνεχών ενσαρκώσεών του, να γνωρίση και να εξομοιωθή προς το Θείον και να συγχωνευθή με τις εκδηλωμένες ενεργειακές δυνάμεις της Φύσεως.

· Πιστεύω είς το αθάνατον πνεύμα και ομοούσιον γένος των Ελλήνων, το εκ των εβραίων διωκόμενον επί αιώνων, προς αφανισμόν, το ταφέν υπό των εβραιοχριστιανών επί δέκα επτά αιώνων και επανελθόν επί των ημερών μας ενανθρωπίζει τους δούλους και τα πρόβατα του Γιαχβέ.

· Προσδοκώ πάλιν Φοίβος ελεύσεται και εξελληνίσει τους Ρωμιούς και τους Σλάβους

Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε

21.07.2009

Ποιος φταιει για τα οικονομικα χαλια της Ελλαδας;

Φταιει ο Καραμανλης, το "υπερμετρο εξωτερικο χρεος", ο ημιαγροτουρισμος σαν οικονομικο μοντελλο η μηπως η γατα; Μια προσπαθεια προσεγγισεως του προβληματος

Εμμανουηλ Σαριδης

του Εμμανουηλ Σαριδη

Εισαγωγη

Σκεφθηκε ποτε ο ιδιοκτητης του ΠΑΣΟΚ, Γιωργος Παπανδρεου η Γιωργακης, και οι συντροφοι απο τα αλλα κομματα της λεγομενης αντιπολιτευσεως, αν οι κατηγοριες τους για την "καταντια" της ελληνικης οικονομιας η για την κακη λειτουργια του κρατους, υπευθυνη ειναι πραγματικα η κυβερνηση Καραμανλη; Δεν τους ειπε κανεις, οτι οι στρεβλωσεις της λειτουργιας του ελληνικου κρατους υφιστανται απο ιδρυσεως του και εκδηλωνονται οι ιδιες, ανεξαρτητα απο την αριστερη, δεξια η δεν ξερω τι αλλου ειδους διακυβερνηση; Διερωτηθηκαν επισης, αν τα προβληματα που δημιουργουν τα «δυσβασταχτα» δανεια που συναπτει η Ελλαδα στο εξωτερικο, εμφανιζονται - και θεωρουνται εξ ισου δυσβασταχτα - και σε χωρες, που θεωρουμε σαν προτυπο και θαυμαζουμε, στην Γερμανια η την Σουηδια φερ’ ειπειν;

Ας το φιλοσοφησουμε λιγο. Τα προβληματα ανθρωπων και κοινωνικων συνολων προερχονται απο συγκρουσεις αξιων η οικονομικων συμφερόντων. Η απο εναν συνδυασμο και των δυο. Οπου ομως ο προσδιορισμος της αναλογιας αξιων και συμφεροντων ειναι δυσκολος, διοτι πολλα συμφεροντα παρουσιαζονται τυλιγμενα σ’ ενα χρυσοχαρτο αξιων, που κανει το περιεχομενο τους δυσδιακριτο.

Και αυτο ισχυει ιδιαιτερα στην πολιτικη, οπου αξιες και συμφεροντα ειναι ενα σκετο μπερδεμα. Παραδειγματα. Οταν ο Γιωργακης λεει, οπως γραφει ο "Βασικος Σχολιασμος" της 10.07.09, «ή βουλιάζουμε ή αλλάζουμε» και «η κυβέρνηση τα τελευταία πέντε χρόνια ασχολείται μόνο με πελατειακές διευθετήσεις, με το πώς θα μοιράσουν τα λάφυρα του κρατικού μηχανισμού» (αρνητικη αξια), ο Αλαβάνος αποκαλει τον Κωστα Καραμανλη «νονό» μαφιοζικης συμμοριας (απαξιωση), η το ΚΚΕ λεει, οτι «οι Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλής είναι λαϊκιστές και δημαγωγοί, με άλλα λόγια, είναι πολιτικοί απατεώνες» (παλι αρνητικη αξια), δεν το κανουν, γιατι επιδιωκουν, μεσω της πολιτικης, να πλουτισουν, οπως ολοι σχεδον, οσοι ασχολουνται με την πολιτικη. Για την συσσωρευση πλουτου στην οικογενεια Παπανδρεου φροντισαν οι προπατορες του, τον Αλαβανο τον παραφτανουν τα οσα ηδη εχει και η κυρια Παπαρηγα βρισκεται στο θεμα αυτο μεταξυ φθορας και αφθαρσιας. Αρα προκειται για κατηγοριες, φορτισμενες με (αρνητικες) αξιες, μεσω των οποιων επιδιωκεται να περασουν καποια συμφεροντα. Τινος ομως;

Παμε παλι λιγο πισω. Οπως ξερουμε, η Ελλαδα δημιουργηθηκε σαν κρατος, για να αποτελεσει εναν ακομη δορυφορο στον αστερισμο της Δυσεως. Αρα η κρατικη λειτουργια της ειναι προκαθορισμενη. Και τα πολιτικα κομματα εγιναν, για να ειναι, nolens volens, εκτελεστικα οργανα ξενων συμφεροντων (1). Το ιδιο βεβαια και οι πολιτικοι που τα επανδρωνουν.

Αυτο δεν ηταν του καποτε, που σημερα ξεπερασθηκε. Υφισταται και παραυφισταται, αρκει μια ματια στις συνθηκες ιδρυσεως των σημερινων πολιτικων κομματων, για να μας πεισει για του λογου το αληθες (2). Η εμμονη λοιπον των Γιωργακη, Αλαβανου και ολων των αλλων, που με τις φασαριαες που δημιουργουν θελουν να κυβερνησουν η να επηρεασουν την ελληνικη πολιτικη, υπηρετει κατα κυριο λογο ξενα συμφεροντα, τα οποια υπο μορφην εισαγωμενων αξιων και ιδεολογιων εχουν παρεισφρυσει στην ελληνικη πολιτικη, εξουσιαζουν

το συνειδητο του Ελληνα και συντηρουν την εξαρτηση της χωρας απο τη Δυση(2). Η Δημοκρατια δυτικου τυπου, ο sui generis σοσιαλισμος η κομμουνισμος της ελληνικης αριστερας, ο συνεχως επισειομενος μπαμπουλας της δεξιας, η ελαχιστοποιηση – και για πολλους η καταργηση – της κυριαρχιας του κρατους, τα ανθρωπινα δικαιωματα, τα συνθηματα για την καταπολεμηση της διαφθορας και των διεφθαρμενων πολιτικων και αλλα παρομοια, μπορει υπο ορισμενες προυποθεσεις να αντιπροσωπευουν καποιες αξιες, στην ελληνικη πολιτικη πραγματικοτητα ομως κρυβουν χειροπιαστα συμφεροντα. Διοτι οι κατηγοριες για διαφθορα, σκανδαλα κ.λπ., που ανεφερα, ειναι εκεινα τα στρατηγικα εργαλεια, με τα οποια η Δυση ασκει την κυριαρχια της πανω στον κοσμο. Το ιδιο και τα Μεσα Μαζικης Επικοινωνιας (ΜΜΕ), το ιντερνετ, η κινητη τηλεφωνια και οι διαφοροι Μη Κρατικοι Οργανισμοι (ΜΚΟ), ολα, μαζι με τα πολιτικα κομματα, παρακλαδια των κομματων, οργανισμων και ιδρυματων της Δυσεως, ανοιχτα η υπογειως χρηματιζομενα και ως εκ τουτου ευκολομεταχειριστα. Προκαλωντας παντοτε μεγαλες πολιτικες και κοινωνικες αναστατωσεις, που μπλοκαρουν τις εθνικες δυναμεις και εμποδιζουν την προοδο. Στην αναμπαμπουλα, ο λυκος χαιρεται.

Σε χωρες οπως το Ιραν, την Κινα, την Ρωσια και αλλες, που ακομη «δεν προσκυνησαν», η, επι το σωστοτερο, δεν εκαμφθησαν, το βλεπουμε υπο μορφην ενορχηστρωμενων επιθεσεων και κατηγοριων για ελλειψη Δημοκρατιας, καταστρατηγηση ανθρωπινων δικαιωματων και αλλα τετοια κατακριτεα παραπτωματα. Απωτερος σκοπος των οποιων ειναι ομως η προκληση πολιτικης και κοινωνικης αναταραχης, η αποδυναμωση της κυβερνησης και τελικα το περασμα της πολιτικης και οικονομικης εξουσιας του εκαστοτε κρατους, απο την πισω πορτα, στα χερια της Δυσης (3).

Και ουτως εχοντων των πραγματων, ας δουμε συνοπτικα πως λειτουργουν και τι ρολο παιζουν στην Ελλαδα τα πολιτικα κομματα και τα ΜΜΕ (4), εδω στο θεμα της χρηματοπιστωτικης κρισης, που μαστιζει σημερα τον κοσμο.

Μαθηματα πολιτικης οικονομιας απο αδαεις και μπουρδολογους

Κατα τον Γιωργακη, που η μαμα του θα τον φωναζει ασφαλως Jeffrey η Jeff, ολα τα στραβα και αναποδα που συμβαινουν στην Ελλαδα οφειλονται στον ολεθρο της δεξιάς κυβέρνησης Καραμανλη, που σε πέντε χρόνια κατάστρεψε το ωραιο έργο που δημιουργησε το ΠΑΣΟΚ. Ετσι στην πασοκικη φυλλαδα «Πολιτες ενεργοι στη συμμετοχικη δημοκρατια» (απο διανοουμενιστικους τιτλους αλλο τιποτε!) της 24.07.08 διαβαζουμε, οτι ο Γιωργακης ανακοινωσε, οτι «η χώρα δοκιμάζεται. Ο πολίτης δοκιμάζεται. Δοκιμάζονται από τη σημερινή κρίση στην οικονομία μας...Δεν φταίει η διεθνής κρίση γι’ αυτό». Τα ιδια και σε ομιλια του στη Βουλή στις 07.10.2008: «Δεν φταίει η διεθνής κρίση. Φταίει η πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας». Και σε μια συνεντευξη που εδωσε τον Μαρτιο του 2009 και στην ερωτηση, γιατι ζηταει εκλογές εν μέσω της οικονομικής κρίσεως: «Η μεγαλύτερη κρίση είναι η παντελής αδυναμία της κυβέρνησης να υπηρετήσει τα συμφέροντα της χώρας. Οι πολιτικές της βαθαίνουν την κρίση, διαιρούν την κοινωνία, διαλύουν το κράτος». Στην δε ερωτηση, που θα βρει τα χρήματα για να βγαλει την Ελλαδα απ’ τα χρεη: «Πηγαίνοντας γραμμή-γραμμή τον προϋπολογισμό για να βρούμε τις σπατάλες εκεί που πράγματι υπάρχουν. Κυνηγώντας τη φοροδιαφυγή που σήμερα έχει θεριέψει. Φορολογώντας δίκαια τον πλούτο, τα μεγάλα εισοδήματα και τους μεγαλομετόχους, και τη μεγάλη ακίνητη περιουσία» (5).

Στην ιδια γραμμη οικονομικης μπουρδολογιας, πολιτικης ανευθυνολογιας και παραπληροφορησης και ο «Ριζοσπαστης», που διερωτωμενος, «γιατί αυξάνεται το δημόσιο χρέος;», απανταει, οτι «το πρόβλημα των ελλειμμάτων, και κατά συνέπεια της υπερχρέωσης του ελληνικού δημοσίου στις τράπεζες του εσωτερικού, του εξωτερικού και τους "ομολογιούχους", εχει να κάνει με την κακοδιαχείριση του δημόσιου χρήματος και τις πελατειακές σχέσεις των εκάστοτε κυβερνώντων μεδιάφορους μεγαλοσχήμονες του τόπου» (6).

Το εξωτερικο χρεος

Κατα την «Αυγη», το εξωτερικο χρεος της Ελλαδος ειναι ενα «εθνικό ζήτημα πρώτου μεγέθους» και «επικίνδυνο για τη σταθερότητα της οικονομίας», καθ’ οτι «υπερβαίνει κατά μιάμιση φορά τον πλούτο της χώρας» (7). Τα νουμερα ειναι οντως τρομαχτικα. Συμφωνα με ανακοινωση της Τραπεζας της Ελλαδος το εξωτερικο χρέος της χωρας ανηρχετο το 2002 σε 143,8 δισεκατομμυρια ευρώ, το 2003 αυξήθηκε στα 161,9 δισεκατομμυρια ευρώ, το 2004 στα 185,9 δισεκατομμυρια ευρώ, το 2005 στα 222,9 δισεκατομμυρια ευρώ, το 2006 στα 250,4 δισεκατομμυρια ευρώ, το 2007 στα 308,5 δισεκατομμυρια ευρώ και το 2008 έφτασε τα 362,1 δισεκατομμυρια ευρώ (8).

Το επιπλέον ετήσιο κόστος για τους τόκους από τον μέχρι στιγμής δανεισμό, ξεπερνά το 1,2 δισεκατομμυριο ευρώ. Μέσα στους πρώτους τέσσερις μήνες του 2009 το Δημόσιο δανείστηκε 47,6 δισεκατομμυρια ευρώ, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι, ο συνολικός δανεισμός κατά τη διάρκεια του έτους να φθάσει τα 50 δισεκατομμυρια ευρώ. Ο καθε Ελληνας χρωσταει σημερα για την αποπληρωμη του δημοσιου χρεους 15.284 ευρώ.

Ποιος φταει; Η γατα!

Δυστυχως οι μεγαλοι φωστηρες της ελληνικης οικονομιας, Γιωργακης κ.α., παραγνωριζουν η αποσιωπουν, οτι η τρισκαταρατη χουντα παρεδωσε στον «Εθναρχη» Κωνσταντινο Καραμανλη και στον μεγαλο προφεσσορα της οικονομιας, τον Ανδρεα Παπανδρεου, μια Ελλαδα χωρις εξωτερικο χρεος. Το οποιο οι δυο αυτοι οικονομικοι λαμπτηρες, με τις αποκρατικοποιησεις (στην αρχη η Ολυμπιακη),

με τις ΔΕΚΟ και τις δημοσιες υπηρεσιες, οπου ο Ανδρεας στοιβαζε τις μυριαδες των ψηφοφορων του, με την ανακηρυξη του μισου πληθυσμου της Ελλαδος σε αναπηρο και με την ασυστολη κλοπη δημοσιου χρηματος απο τους αυλοκολακες του, αρχισε να ανεβαινει, παρα τα τεραστια ποσα που εισερεαν απο τα ταμεια της τοτε ΕΟΚ. Στην αρχη κατα περιπου 20 δισεκατομμυρια ευρω το χρονο, και μετα, λογω και των μαθηματικα αυξανομενων τοκων, κατα 30, 40 και περισσοτερα δισεκατομμυρια ετησιως – στο μελλον δε ακομη ψηλοτερα.

Τσιμουδια και για την αποβιομηχανιση, τον μεταπραττικο χαρακτηρα της οικονομιας και τον τουρισμο στον ρολο της βαρειας βιομηχανιας (!), που εχει καθιερωθει σαν οικονομικο μοντελλο και κανει την βαρεως ασθενουσα Ελλαδα να κρεμεται στα σωληνακια της εντατικης των μεγαλων εβραιικων τραπεζων, οι οποιες ευχαριστως μας μεταγγιζουν τα δανεια που μας κραταν εν ζωη. Για να κανουν την δουλεια τους. Και να μας εχουν υποχειριο.

Καταχρεωμενες σε ξενες τραπεζες ειναι ομως και χωρες που θεωρουνται σαν οικονομικοι κολοσσοι, οπως η Γερμανια και οι ΗΠΑ, ενω ολα τα αλλα δυτικα κρατη παρουσιαζουν σχεδον τα ιδια συμπτωματα και εχουν τα ιδια προβληματα που αντιμετωπιζει και η Ελλαδα. Αρα ο δανεισμος ειναι ενα χρηματοπιστωτικο συστημα, που λαου-λαου περασε στον κοσμο σαν οικονομια και εκανε την βιομηχανικη παραγωγη αγαθων να μοιαζει σημερα με οικονομικο συστημα του Μεσαιωνα. Ο ευρωπαιος καταναλωτης, αυτος που, ακομη και ανεργος, περναει την ημερα του στους μεγαλους εμπορικους δρομους

του Βερολινου η της Αθηνας, μασουλωντας και πινονταςο, με περιεργα ακουστικα στ’ αυτια, ενα μοδατο καπελλακι Che Guevara η καπως ετσι στο κεφαλι, κινητο στο χερι και ντυμενος και στολισμενος με παρδαλες χλαμυδες και λογης-λογης αξεσουαρ, δεν ειναι καποιος εξωγηινος, αλλα το προιον της καταναλωτικης κοινωνιας που δημιουργησαν οι Σιωνιστες των ΗΠΑ: Ο περιφημος καταναλωτης, που ξοδευει, δανειζομενος χρηματα απο τραπεζες, που εκεινες τα δανειζονται απο αλλες πιο μεγαλες τραπεζες και εκεινες απο τις παμμεγιστες τραπεζες των Σιωνιστων. Το συστημα αυτο ο γερμανος καθηγητης Hans Jürgen Krysmanski το ονομασε kapitalismusbasierte High-Tech-Refeudalisierung (Επαναφεουδαρχοποιση, βασισμενη σε μια καπιταλιστικη High-Tech).

Για καλη τους τυχη, τα αλλα κρατη της Δυσεως δεν εχουν ουτε Γιωργακη, ουτε Αλαβανο ουτε Παπαρηγα, να τους πριζουν με την δηθεν ανικανοτητα της κυβερνησης και τον υπερμετρο δανεισμο. Ουτε τα ελληνικα ΜΜΕ, να ξεσηκωνουν τον κοσμο για την φτωχεια, στην οποια οδηγει την χωρα η κυβερνηση του Καραμανλη. Γιατι ξερουν για το κολπο, ειναι μερος του. Ενω οι δικοι μας, οντας κι’ αυτοι μερος του κολπου, ξερουν μονο τα στραβα τους.

Ας παρουμε ομως τα πραμματα με τη σειρα τους.

Η κατασταση στην Γερμανια: Μια απο τα ιδια

Στις 09.07.2009 το συμβουλιο δημοσιονομικου

σχεδιασμου της Ομοσπονδίακης Δημοκρατιας και των Κρατιδιων, ανακοινωσε στο Βερολίνο, οτι το κρατος εγκαταλειπει, λογω της πιστωτικης κρισεως, ολα τα σχεδια που ειχε για μια πιο στενη οικονομικη πολιτικη και οτι προκειται μεταξυ 2009 και 2013 να συναψει νεα δανεια υψους 509 δισεκατομμυριων ευρω, απαραιτητα για την ισοσκελιση των κεντρικων και τοπικων προϋπολογισμων.

Που σημαινει, οτι η Γερμανια με τα νεα αυτα δανεια θα παραβιασει κατά τα επομενα ετη το Ευρωπαικο Συμφωνο Σταθερότητας και θα καταδικασθει απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ενα έλλειμμα της τάξεως του τέσσερα τοις εκατό για το τρεχον ετος και πιθανότατα έξι τοις εκατό για το 2010.

Η Γερμανια βαδιζει λοιπον ολοταχως προς ενα τεράστιο εξωτερικο χρέος, που μεχρι το 2013 θα ανερχεται στα περιπου 2.000 δισεκατομμυρια ευρώ. Οι συσσωρευμένες επιβαρύνσεις των τελευταιων δεκαετιων αποτελουν σημερα περισσότερο από τα τέσσερα πέμπτα της γερμανικής οικονομικής δύναμης και η Γερμανία χανει έναν δεύτερο στόχο του συμφώνου σταθερότητας: Το ποσοστο του χρέους, το οποιο επιτρέπεται να φτασει το πολυ στό 60 τοις εκατό του ΑΕΠ. Το 2013 ομως, το ποσοστό αυτο θα εχει φτασει στα 82 τοις εκατό. Επιπλέον, το καινουργιο χρεος των περίπου 509 δισ. ευρώ πιθανον μετα το 2013 να αυξηθει περισσοτερο, λογω των επιβαρύνσεων από το δημιουργηθεν Ταμειο Διασωσεως των Τραπεζων καθώς και απο τα πακέτα για την στηριξη της οικονομιας.

Εκτος αυτου, τα φορολογικα εσοδα για την τρεχουσα περιοδο αναμενεται, λογω της οικονομικής κρίσης, να μειωθουν σημαντικα. Ηδη εχει δημιουργηθει στους προϋπολογισμους της Ομοσπονδιας, των κρατιδιων και των δημοτικών αρχών ένα χάσμα μεταξύ εσόδων και δαπανών της ταξεως των 112,5 δισεκατομμυριων ευρώ. Το οποιο το επόμενο έτος θα ανέλθει στα 132,5 δισεκατομμυρια ευρώ (9).

Ας σημειωθει, οτι την ωρα που γραφονται οι γραμμες αυτες (19.07.09), το ρολοι που ειναι αναρτημενο στην εισοδο των γραφειων του Bund der Steuerzahler Deutschland e.V. στο Βερολινο, εδειχνε, οτι το δημοσιο χρεος της Γερμανιας, οπως βλεπουμε και παρακατω, ανηρχετο στο ποσο των 1.591.855.274.591 ευρω και αυξανονταν ανα δευτερολεπτο κατα 4.439 ευρω, ενω το κατα κεφαλην χρεος καθε Γερμανου ανηρχετο στο ποσο των 19.399 ευρω

Το ρολοι στην ιστοσελιδα του Bund der Steuerzahler Deutschland e.V. εχει μια Animation, που δειχνει ποσο ανερχεται το χρεος ανα δευτερολεπτο (10).

ΗΠΑ: Χρεος 11.500.000.000.000 $

Πιο τρομαχτικο το χρέος των ΗΠΑ, που ανερχεται σε 11,5 τρισεκατομμυρια δολαρια (8,275 τρισεκατομμυρια ευρώ), αντιπροσωπευει περιπου το 80 τοις εκατό του ΑΕΠ και βρισκεται στο ιδιο επίπεδο με αυτο της Γερμανιας. Η αναλογια του ανα πολίτη των ΗΠΑ ανερχεται ομως στα 37.000 $ η 26.244 ευρω, βρισκεται δηλαδη πανω απο το κατα κεφαλη χρεος οχι μονο του Γερμανου, αλλα ακομη και του Ελληνα (φωτογραφια δεξια: Να σε ποιους χρωστανε οι ΗΠΑ. Και ολοι μας. Τους αναγνωριζετε;).

Οι τοκοι για το τεραστιο αυτο χρεος ανηρχοντο το περασμενο ετος στα 452 δισεκατομμυρια δολάρια, καταλαμβανοντας στις δημοσιες δαπανες των ΗΠΑ την τεταρτη θεση, μετα τις δαπανες για την υγεία, την προνοια και την άμυνα. Μ’ ενα τετοιο χρεος, οι διακηρυξεις του προεδρου Barack Obama για την καταπολέμηση της τρέχουσας ύφεσης, μοιαζουνε με ευχολογιο, διοτι στις υψηλότερες δαπάνες για τα προγραμματα ενισχυσης της οικονομιας και διάσωσης των τραπεζων προστιθεται και η μείωση των φορολογικών εσόδων λογω ύφεσης.

Η πιεση του δημοσιου χρέους στις ΗΠΑ ειναι ασφυκτικη, διοτι τα χρήματα που ξοδεύει η κυβέρνηση προέρχονται κυρίως από την πώληση εντοκων γραμματιων, ομολογων του Δημοσίου. Τα οποια βρισκονται στα θησαυροφυλακια της Federal ReserveFed (για την οποια θα γινει αμεσως παρακατω ο λογος), καθως και στα χερια της Κίνας, της Ιαπωνίας και των πετρελαιοπαραγωγων κρατων του Περσικού Κόλπου, που είναι και οι μεγαλύτεροι πιστωτές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ποιοι μας δανειζουν, που πανε τα λεφτα απο τις παγκοσμιες κρισεις;

Investigativer Journalismus (investigative journalism) σημαινει οχι την απλη περιγραφη ενος φαινομενου, αλλα την αναζητηση των γενεσιουργων αιτιων του. Και αυτες θα προσπαθισω να εξηγησω, πολυ απλοποιημενα, στη συνεχεια, σαν απαντηση στις εξης δυο βασικης σημασιας ερωτησεις:

• Που τελικα καταληγουν τα τεραστια χρηματικα ποσα που στις διαφορες οικονομικες κρισεις, οπως η φουσκα του Χρηματιστηριου το 2000 και η παρουσα χρηματοπιστωτικη κριση, φευγουνε απο μια τραπεζα και – ασχετα με ποιο τροπο – πανε σε μια αλλη;

• Απο που δανειζονται τα διαφορα κρατη το χρημα που χρειαζονται για να κλεισουν τις τρυπες που ανοιξε – και ανοιγει ακομη – η χρηματοπιστωτικη και οικονομικη κριση;

Ας ξεκινησουμε απ’ αυτο. Οι ελληνες μαρξιστες και η κυρια Παπαρηγα ξεσβραχνιαζονται να κατηγορουν το μεγαλο κεφαλαιο για το ξεζουμισμα της εργατιας και τα δεινα του τοπου. Παραβλεποντας, οτι οι εξουσιαζοντες το κεφαλαιο δεν ειναι η βιοτεχνια των 10 εργατων σε καποια βιομηχανικη περιοχη της Ελλαδος, αλλα οι μεγαλες τραπεζες και οι χρηματοπιστωτικοι οργανισμοι των ΗΠΑ, απο τους οποιους εξαρταται ο ελληνας βιοτεχνης και το καταστημα υποδηματων της οδου Ερμου στην Αθηνα. Αυτοι που ελεγχουν το παγκοσμιο χρηματοπιστωτικο συστημα και κανουν τις σχετικες κινησεις στην χρηματοπιστωτικη σκακιερα που εστησαν, οι οικονομικοι πλανηταρχες που ελεγχουν την Κεντρικη Ομοσπονδιακη Τραπεζα των ΗΠΑ, την Federal Reserve (Fed) και την Wall Street της Νεας Υορκης. Απο κει που ξεκιναει και εκει που καταληγει το χρημα.

Rothschild & Co

Οι σημερινοι οικονομικοι πλανηταρχες ειναι αυτοι, που ξεκινησαν τον Μεσαιωνα στην Κεντρικη Ευρωπη μ’ ενα πουγκι νομισματα σαν γυρολογοι, δανειζoντας πρωτα τους χωριατες, μετα τους εμπορους, κατοπιν τους πριγκηπες και αλλους ηγεμονες και, οταν με το χρημα αρχισαν να αποκτουν και πολιτικη δυναμη, χρηματοδοτωντας πολεμους, αφου προηγουμενως, με το χρημα βεβαια, εκαναν υποχειριους τους βασιλεις και αρχηγους κρατων (φωτογραφια δεξια: "Der Ewige Jude", πλακατ απο το ομωνυμο φιλμ της ναζιστικης Γερμανιας).

Δεν τα λεω εγω αυτα, τα λεει ενας απο τους πρωτους διδαξαντες, ο Εβραιος Nathan Mayer Rothschild; "I care not what puppet is placed upon the throne of England to rule the Empire on which the sun never sets. The man who controls Britain's money supply controls the British Empire, and I control the British money supply." ("Δεν μ’ ενδιαφερει ποιο ανδρείκελο καθεται στον θρόνο της Αγγλίας για να κυβερνα την αυτοκρατορία, οπου ο ήλιος ποτε δεν δυει. Οποιος ελέγχει το χρημα της Βρετανίας, ελέγχει και την Βρετανική Αυτοκρατορία. Και εγω έλεγχω το βρετανικο χρήμα") (11).

Καθοριστικη για την ιδιωτικοποιηση η για την ακριβεια για την εβραιοποιηση του χρηματικου μονοπωλιου στις ΗΠΑ, ηταν η ιδρυση το 1913 της Κεντρικης Ομοσπονδιακης Τραπεζας (Federal Reserve System, σημερα Federal Reserve - Fed). Ηδη απο τα τελη του 19. αιωνα, τραπεζες που ελεγχονταν απο την αυτοκρατορια του Rothschild, αρχισαν να θετουν την πλουσια οικονομια των ΗΠΑ υπο τον ελέγχο τους, χρηματοδοτωντας τις επιχειρησεις J.P. Morgan & Co. Bank, Bank Kuhn Loeb & Co., John D. Rockefellers Standard Oil Co., Edward Harrimans Railways και Andrew Carnegies Steel plants. Γυρω στο 1900 οι Rothschilds εστειλαν τον πρακτορα τους Paul Warburg απο την Γερμανια στις ΗΠΑ για να συνεργαστει με την Τραπεζα Kühn Loeb & Co. Ετσι ο Paul Warburg μαζι με τον Jacob Schiff καταφεραν, με την καθοδηγηση και υποστηριξη των δυο μεγαλων τραπεζικων συγκροτηματων Rothschild und Rockefeller, να ιδρυσουν την Federal Reserve - Fed σαν μια μονιμη Κεντρικη Τραπεζα ιδιωτικων συμφεροντων. Οι σπουδαιοτεροι μετοχοι της Fed ηταν:

1. Οι Τραπεζες των Rothschild στο Παρισι και το Λονδινο

2. Η Τραπεζα Lazard Brothers στο Παρισι

3. Η Τραπεζα Israel Moses Seif στην Ιταλια

4. Η Τραπεζα Warburg στο Amsterdam και το Hamburg

5. Η Τραπεζα Lehmann στην New York

6. Η Τραπεζα Kuhn Loeb & Co. στην New York

7. Η Rockefellers Chase Manhattan Bank στην New York και η

8. Τραπεζα Goldman Sachs στην New York.

Η Fed πηρε το δικαιωμα να τυπωνει και να κυκλοφορει ενα δικο της χρημα, το οποιο με την εγγυηση των αμερικανικων κυβερνησεων εγινε και το νομιμο χρηματικο μεσο του κρατους Την αποφαση για την ιδρυση της Fed ακολουθησε η ψηφιση του συμπληρωματικου αρθρου 16. του αμερικανικου συνταγματος, το οποιο εδινε στην κυβερνηση την δυνατοτητα να φορολογει τα ιδιωτικα εισοδηματα των αμερικανων πολιτων με συνεπεια, η αμερικανικη κυβερνηση να μην εχει πλεον το δικαιωμα να τυπωνει δικα της χαρτονομισματα, ενω οι διεθνεις τραπεζιτες των συγκροτηματων Rothschild και Rockefeller αποκτησαν το δικαιωμα να εχουν μια εμμεση προσβαση στις ιδιωτικες περιουσιες των αμερικανων πολιτων (12).

Το 1971 ο Richard Nixon κατηγγειλε την υποχρεωση εξαργυρωσης του Δολλαριου σε χρυσο (το λεγομενο Goldstandard) και την εγγυηση του κρατους για το Δολλαριο. Απο τοτε, το Δολλαριο αποτελει το ιδιωτικο νομισμα της Federal ReserveFed και αυτων που την ελεγχουν, και η Fed καθοριζει η ιδια την ποσοτητα του κυκλοφορουντος Δολλαριου (με μυστικα μαγειρευματα, διοτι απο τον Μαρτιο του 2006 η Fed δεν γνωστοποιει πλεον την ποσοτητα του κυκλοφορουντος Δολλαριου, την «M3»). Το αποτελεσμα: Ενω η παγκοσμια παραγωγη αγαθων στα τελευταια 30 χρονια τετραπλασιαστηκε, η ποσοτητα του κυκλοφορουντος Δολλαριου τεσσαρακονταπλασιαστηκε (13).

Νομιζω, οτι αρχιζει να ξεκαθαριζει, το απο που λοιπον προερχονται τα λεφτα, που δανειζονται τραπεζες και κρατη, για να κλεισουν τις τρυπες που δημιουργουν στους προυπολογισμους τους τα χρηματοπιστωτικα κολπα της Wall Street. Οι δρομοι ειναι ομως ακομη μισοσκοτεινοι. Για την περιπτωση της Γερμανιας, ο Paul Schreyer γραφει στο αρθρο του «Unbekannte Gläubiger, unsichtbare Netze» (άγνωστοι πιστωτές, αόρατα δίκτυα), οτι συγκεκριμένες πληροφορίες για το θεμα ειναι σπάνιες, οι πιστωτες της Γερμανιας προτιμουν να μενουν στην αφανεια. Η Finanzagentur, η Υπηρεσία Οικονομικών της Γερμανιας, που συναπτει τα δανεια απο τραπεζες του εσωτερικου και εξωτερικου, δημοσιευει μόνο ένα γενικό κατάλογο της «Ομάδας των Οικων Προσφορας», ο οποιος εμφανιζει για το έτος 2008 ως κύριο δανειστή την Barclays Bank, την Deutsche Bank, την Merrill Lynch, UBS, Morgan Stanley και την Goldman Sachs. Ως μεγαλυτερος δικαιουχος τοκων εμφανιζεται η εταιρια Clearstream, η οποια εχει ομως μονο την τεχνική διαχείριση των χαρτοφυλακίων. Οι πραγματικοί δικαιούχοι παραμενουν αγνωστοι (14).

Νομιζω επισης, οτι τα λιγα αυτα στοιχεια ειναι αρκετα, για να δειξουν, οτι πλανωμαστε, νομιζοντας, οτι για τις οικονομικες κρισεις και τους πολεμους υπευθυνη ειναι η κυβερνηση των ΗΠΑ, ο πρωην προεδρος George W. Bush η ο σημερινος προεδρος Barack Obama (15). Στην πραγματικοτητα προκειται για τα ανδρεικελα που περιεγραψε ο Nathan Mayer Rothschild για την Αγγλια, σημερα στον ρολο του Politclown, του γελωτοποιου, που «διασκεδαζει» τον κοσμο, για να μην βλεπει τι καν

ΕΛΒΟ: Δεσμεύσεις για τα ρωσικά άρματα

Από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ (Έντυπη έκδοση) Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009 07:00
Ο υφυπουργός Αμυνας, Κώστας Τασούλας, δεσμεύτηκε στους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ Α.Ε. να στείλει, εντός της εβδομάδας, έγγραφη διαβεβαίωση ότι το ΥΕΘΑ δεν αποδέχεται τη ρωσική πρόταση - τελεσίγραφο, η οποία ουσιαστικά δεν δίνει στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων παρά ψίχουλα από το μεγάλο πρόγραμμα του 1,2 δισ. ευρώ, για τα ρωσικά ΤΟΜΑ BMP- 3M

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ αποδείχθηκε πως προκάλεσαν εξελίξεις, αφού στη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων τους, με τον υφυπουργό ΥΕΘΑ, που κράτησε για περισσότερο από δύο ώρες, ο κ. Τασούλας ανέλαβε προσωπικά να διερευνήσει τα θέματα που αφορούν τη βιομηχανία και άμεσα να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.

«Αφήνουμε ένα περιθώριο λίγων ημερών στον κ. υφυπουργό, για να δούμε εάν οι ενέργειές του θα φέρουν αποτέλεσμα. Σήμερα (αύριο) θα συνεδριάσει το δ.σ. του σωματείου μας και θα καλέσουμε τους συναδέλφους σε γενική συνέλευση εντός της εβδομάδος, για να αποφασίσουμε τις περαιτέρω ενέργειές μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου και οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), Γιώργος Μαυρομάτης.

Ο κ. Μαυρομάτης τόνισε ότι απαίτηση των εργαζομένων είναι η συμμετοχή της ΕΛΒΟ στο πρόγραμμα των ρωσικών ΤΟΜΑ να εξασφαλίζει έργο για 120 εργαζομένους στη βιομηχανία κι όχι για μόλις 20, που προβλέπει η πρόταση των Ρώσων.

«Η ΕΛΒΟ δεν είναι λαμαρινάδικο, διαθέτει εξειδίκευση και πρόσφατα έγιναν σημαντικές επενδύσεις, ύψους 50 εκατ. ευρώ, σε υποδομές, στο πλαίσιο συμμετοχής μας στην κατασκευή του άρματος μάχης Leopard 2».

Οι εργαζόμενοι χαλαρώνουν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους, καθώς ο κ. Τασούλας δεσμεύτηκε επίσης ότι, μέχρι το τέλος του μήνα, θα ερευνήσει το τι απέγινε με τα προγράμματα που έχουν «κολλήσει» την τελευταία 5ετία και αφορούν φορτηγά διαφόρων τύπων, για τις ένοπλες δυνάμεις. Ο υφυπουργός, που ως το τέλος Ιουλίου θα ενημερώσει τους εργαζομένους, θα καλέσει και τη διοίκηση της εταιρείας, σε συνάντηση εργασίας, μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Πέραν αυτού, στην ηγεσία του ΥΕΘΑ πιστώθηκε και η υπογραφή, προχθές, από τον υφυπουργό Ιωάννη Πλακιωτάκη, της σύμβασης ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, για την ανακατασκευή οχημάτων του στρατού. Βεβαίως, το έργο αυτό είναι ένα μέρος των καθυστερούμενων προγραμμάτων, συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ.

ΑΝΝΗ ΚΑΡΟΛΙΔΟΥ

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/07/22/1693083.htm