Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Νέο ιστορικό ευρω - ρεζιλίκι για την Ελλάδα

Νέο ιστορικό ευρω - ρεζιλίκι για την Ελλάδα
Σε πλήρες αδιέξοδο βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καθώς η άθλια κατάσταση των δημοσίων οικονομικών, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη διεθνή χρηματοοικονομική κρίση και τα φθίνοντα ποσοστά της κυβερνητικής παράταξης στα γκάλοπ, δημιουργεί ένα «παραλυτικό κοκτέιλ» το οποίο φέρνει τη χώρα μας όλο και πιο κοντά σε ένα άνευ προηγουμένου καθεστώς αυστηρότατης ευρωπαϊκής επιτήρησης.
Με απλά λόγια, οι χώρες της ευρωζώνης θα αναλάβουν τη στήριξη της εγχώριας οικονομίας, υπό τον ταπεινωτικό όρο ότι θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα περιορισμού του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους της που οι ίδιες θα της υποδείξουν...

http://www.topontiki.gr/Pontiki/index.php?option=com_content&task=view&id=3759&Itemid=56

Τουρκία & Ε.Ε.


Χριστόφιας: Το «κλειδί» ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ κρατά η Άγκυρα

H Άγκυρα κρατά το «κλειδί» της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε για πρώτη φορά σήμερα (Πέμπτη) ο Κύπριος πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος και εξήγησε ότι είναι η Άγκυρα, η οποία πρέπει να κάνει τις απαραίτητες δημοκρατικές αλλαγές στο εσωτερικό της χώρας, να εναρμονιστεί πλήρως με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της έναντι της Κύπρου, η οποία είναι χώρα -μέλος της Ένωσης.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/02/blog-post_2200.html


Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Ανασυγκρότηση του σοβιετικού στρατού!

Ανασυγκρότηση του σοβιετικού στρατού!
Η Ρωσία ολοκληρώνει την στρατιωτική ανατροπή της προσέγγισης του ΝΑΤΟ στα νότια σύνορά της, με δημιουργία κοινών στρατιωτικών δυνάμεων με επτά πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Το Κιργιστάν προχωρά σε «έξωση» της βάσης των ΗΠΑ

Η Ρωσία ολοκληρώνει την στρατιωτική ανατροπή της προσέγγισης του ΝΑΤΟ στα νότια σύνορά της, με τη δημιουργία κοινών στρατιωτικών δυνάμεων με Λευκορωσία, Αρμενία, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν και Κιργιστάν.

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τα έκανα... θάλασσα
Επαφές Χίλαρι για τη Μέση Ανατολή
Καλωσόρισαν την πρόταση Ομπάμα για διάλογο με το Ιράν
Στις επάλξεις και οι αγρότες της Βουλγαρίας
Παπούτσι και κατά ισραηλινού πρεσβευτή
Εκτέλεσαν στέλεχος του Ισλαμικού Τζιχάντ
Καταγγέλλουν πιέσεις από ΗΠΑ για συγκάλυψη βασανισμών
Ιδρυτικό συνέδριο στο Παρίσι για το «Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα»

Επτά χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, μέλη του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (ODKB), κατέληξαν την Τετάρτη στη Μόσχα σε συμφωνία για τη συγκρότηση "συλλογικών ενόπλων δυνάμεων αντίδρασης" οι οποίες θα εδρεύουν στη Ρωσία, προκειμένου να απαντούν σε ενδεχόμενες εξωτερικές απειλές.
Η σχετική συμφωνία υπεγράφη στη διάρκεια της συνάντησης κορυφής που πραγματοποίησαν οι ηγέτες των επτά χωρών μελών (Ρωσίας, Αρμενίας, Λευκορωσίας, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν και Κιργιστάν).

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&tag=4750&pubid=2370744

Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.........

Μετά το φαγοπότι, δίαιτα

Η τετραετία Καραμανλή - Αλογοσκούφη «φούσκωσε» τις δημόσιες δαπάνες κατά 20 δισ. ευρώ. Το νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης του Ιω.Παπαθανασίου αντιμετωπίζει την κρίση «κόβοντας»... ένα δισ. Ευρώ.

Με πρόσθετες δαπάνες 20 δισ. ευρώ φόρτωσε η κυβέρνηση τον δημόσιο τομέα -τον «μεγάλο ασθενή» όπως αρέσκεται να τον αποκαλεί ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής- μέσα στην τελευταία πενταετία και τώρα... ευελπιστεί πως θα τις περιστείλει κατά περίπου 1 δισ. ευρώ εντός του τρέχοντος έτους. Τόσο κοστολογούνται οι δράσεις για τον περιορισμό των δαπανών που περιγράφονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&tag=4750&pubid=2366829

Ο Μίκης μιλάει ....

Εκκωφαντική σιγή των αμνών

21-Ιαν-2009 Απο ΕΠΙΚΑΙΡΟ

Του Μίκη Θεοδωράκη

Επ' ευκαιρία της συναυλίας διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται την Τέταρτη 21 Ιανουαρίου 2009 στο κλειστό γυμναστήριο ''Αντρέας Παπανδρέου'', στο Περιστέρι , υπέρ των Παλαιστινίων θυμάτων στη Γάζα, ο Μίκης Θεοδωρακης μας δήλωσε τα εξής:
Σε σχέση με τη σφαγή των αμάχων (που κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν έχει δει τουλάχιστον δέκα παιδάκια κατακρεουργημένα καθισμένος αναπαυτικά μπροστά στην TV του), δεν με ενδιαφέρει πώς συμπεριφέρεται η Ευρώπη και κάποιοι άλλοι.
Εμένα με απασχολεί τι γίνεται εδώ, στη χώρα μας. Πώς αντιδρούν οι απλοί άνθρωποι και κυρίως η νεολαία μας. Και φυσικά πάνω απ' όλα αυτοί που πήραν μέρος στα γεγονότα του περασμένου Δεκέμβρη, που άλλοι τα ονόμασαν «έκρηξη» κι άλλοι «επανάσταση»… Το αθώο αίμα που χύνεται στη γειτονιά μας, οι ανελέητοι βομβαρδισμοί και οι βόμβες φωσφόρου που καίνε τις σάρκες προκαλώντας αφόρητους πόνους είναι το κριτήριο για την ψυχική υγεία ή για την γήρανση και τον μαρασμό ενός λαού. Κι απ' ό,τι είδαμε έως τώρα από τις αντιδράσεις τόσο του λαού μας όσο και των πάσης φύσεων εκπροσώπων, πρωτοποριών και παλληκαράδων της φράσης, βγαίνει το συμπέρασμα ότι έχουμε μπει πια στη φάση της αναισθησίας, της αφασίας, του κοινωνικού μαρασμού των πάντων (με ελάχιστες εξαιρέσεις) από τη βάση ως τις κορυφές
Το να υπερασπίζομαι τα δικαιώματά μου και να παλεύω γι' αυτά είναι αυτονόητο και αποτελεί μια βασική κοινωνική μας κατάκτηση. Δεν παύει όμως ο αγώνας αυτός να είναι «εγωιστικός» από την άποψη ότι εξυπηρετεί τα στενά προσωπικά συμφέροντα ενός πολίτη είτε μιας ομάδας πολιτών. Δεν έχει μέσα του το στοιχείο της αλληλεγγύης, που ταυτίζεται συχνά με την προσωπική θυσία για τον άλλον, δηλαδή το πέρασμα από το Εγώ στο Εμείς, που μονάχα αυτό οδηγεί ένα Λαό σε αποφάσεις και ενέργειες ικανές να τον ανυψώσουν στο επίπεδο της ιστορικής ευθύνης που μονάχα αυτή τον κατατάσσει ανάμεσα στους ζωντανούς και ενεργητικούς Λαούς, άξιους να καθορίζουν οι ίδιοι τη μοίρα τους. Χωρίς αυτό το στοιχείο της συλλογικής υπέρβασης δεν μπορεί να είμαστε παρά ένα άθροισμα ατόμων ασύνδετων μεταξύ τους, που ο καθένας κοιτάζει τον εαυτό του και φυσικά αδιαφορεί για ό,τι γίνεται γύρω του, αφού ουσιαστικά δεν τον ενδιαφέρει ούτε για το τι γίνεται στην ίδια του τη χώρα, όπως συμβαίνει στη σημερινή Ελλάδα.
Το γεγονός ότι πίσω από τα εγκλήματα των Ισραηλινών βρίσκεται η αμέριστη βοήθεια των ΗΠΑ, δεν φαίνεται να επηρεάζει την κοινή γνώμη. Αντιθέτως τώρα, με την έναρξη της θητείας του Ομπάμα, υπάρχει μια γενική συστράτευση των πάσης φύσεως διαμορφωτών της συλλογικής σκέψης, οι οποίοι σε όλους τους τόνους βρίσκουν ευκαιρία να καταδικάσουν τις σχέσεις μας με την Ρωσία, με σκοπό να μας οδηγήσουν στην 100% πειθαρχική επαναφορά μας στο άρμα των ΗΠΑ.
Τι σημασία είχαν, αλήθεια, μερικές χιλιάδες θύματα ενός λαού β΄ κατηγορίας, όπως αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ τους Παλαιστίνιους… Ίσως λοιπόν το γεγονός αυτό του φόβου ή της λαγνείας απέναντι στην υπερδύναμη, να εξηγεί κατά κάποιο τρόπο αυτή την εκκωφαντική σιγή των αμνών, ανθρώπων του πνεύματος, επιστημόνων, καλλιτεχνών, κοινωνικών στελεχών και πολιτικών μπροστά στο νέο έγκλημα των ΗΠΑ-Ισραήλ κατά της ανθρωπότητας. Σαν να λένε «είμαστε φρόνιμα παιδιά και μετανοιώνουμε για το αμαρτωλό μας παρελθόν».
Εμείς όμως, δηλαδή η Ορχήστρα, οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην συναυλία-εκδήλωση και ο Δήμος Περιστερίου δεν έχουμε μετανοήσει. Για άλλη μια φορά δεν πρόκειται να «συμμορφωθούμε προς τας υποδείξεις».
Παραμένουμε πιστοί στην ιστορία μας και στους αγώνες του Λαού μας ενάντια στον πόλεμο και στους εχθρούς της Ειρήνης. Είμαστε λίγοι. Πάρα πολύ λίγοι. Όμως αυτό δεν γίνεται για πρώτη φορά. Γιατί πιστεύουμε ότι στα βάθη του Λαού μας υπάρχει πάντα αναμμένη η φλόγα που όσο κι αν την εμποδίζουν, δεν μπορεί παρά να ξανάρθει η μέρα που θα λάμψει, όπως συνέβη τόσες και τόσες φορές στην ιστορία του τόπου μας.

Τράπεζες & ληστονόμοι

Η κλοπή γίνεται στο όνομα των κλεφτονόμων και των ληστονόμων. Των οποίων τα πονηρά κόλπα της κρατικής και της τραπεζικής λωποδυσίας η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών ούτε τα παίρνει είδηση, αλλά ούτε και μπορεί να τα αντιμετωπίσει...

παπα-Ηλίας

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΚΕΡ ΣΤΗ ΓΕΥΓΕΛΗ ΣΚΟΠΙΩΝ!!!!!!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΚΕΡ ΣΤΗ ΓΕΥΓΕΛΗ ΣΚΟΠΙΩΝ!!!!!!!!

ΚΙ ΟΜΩΣ... ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!!!!!!
ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΔΙΚΩΣ ΓΙΑ ΤΟ APOLLONIA CASINO ΣΤΗΝ ΓΕΥΓΕΛΗ ΣΚΟΠΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΧΑΡΤΙΑ!!!!!!!!
__________________________________________________
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΚΕΡ ΣΤΗ ΓΕΥΓΕΛΗ ΣΚΟΠΙΩΝ
__________________________________________________
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΝΕΝΑΣ (11-13 Ιανουαρίου 2008).
ΠΡΩΤΗ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ!!!!!!!

http://www.macedoniaisgreek.info/index.php?p=1_106

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Πορεία σήμερα προς το Υπουργείο Παιδείας για την άνιση μεταχείρισή τους

Διαμαρτύρονται οι Ελλαδίτες φοιτητές

http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=850983&-V=articles&-p

Σε πορεία διαμαρτυρίας, με αίτημα την εξίσωσή τους με τους Κύπριους φοιτητές, κατεβαίνουν σήμερα οι Ελλαδίτες φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η πορεία, που θα ξεκινήσει από το Πανεπιστήμιο και θα καταλήξει στο Υπουργείο Παιδείας, είχε αρχικά προγραμματιστεί για την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο, αναβλήθηκε για σήμερα, με σκοπό να συμμετάσχουν και οι Κύπριοι φοιτητές της Φοιτητικής Ένωσης Πανεπιστημίου Κύπρου (Φ.Ε.ΠΑΝ.), οι οποίοι δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους Ελλαδίτες συμφοιτητές τους.

Στην ανακοίνωση της Φ.Ε.ΠΑΝ., οι φοιτητές από την Ελλάδα καταγγέλλουν το Υπουργείο Παιδείας ότι δεν έχει απαντήσει σε καμία από τις τρεις επιστολές που έστειλαν, ζητώντας την έναρξη διαλόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Ζητάμε ένα πακέτο ισότητας από την κυπριακή πολιτεία, διότι στην παρούσα φάση υπάρχει διάκριση σε βάρος μας», δήλωσε στον «Π» ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλαδιτών Φοιτητών, Χρήστος Δημητριάδης. Όπως εξηγεί, σε αντιστάθμισμα για τη χορηγία των 1.700 ευρώ που παίρνουν ετησίως οι Κύπριοι φοιτητές για στέγαση, βιβλία και σίτιση, οι Ελλαδίτες λαμβάνουν μόνο ένα κουπόνι σίτισης το οποίο από το 2000 παραμένει στα 5 ευρώ. «Το 2000 το ποσό αυτό εξασφάλιζε ένα αξιοπρεπές γεύμα. Όμως εν έτει 2009, που το Πανεπιστήμιο εγκρίνει συνεχώς νέες αυξήσεις στα γεύματα, δεν σου φτάνει ούτε για ένα πιάτο φαγητό», δηλώνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου.

Ως αλλοδαποί

Οι περίπου 350 Ελλαδίτες φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου καταγγέλλουν ακόμη άνιση μεταχείριση και σε πρακτικά ζητήματα, όπως οι συναλλαγές τους με τους δημόσιους οργανισμούς, στους οποίους καλούνται να πληρώνουν ως αλλοδαποί. Για να κάνουν, π.χ., μια νέα σύνδεση τηλεφώνου, πρέπει να πληρώσουν εγγύηση 200 ευρώ, διότι δεν έχουν κυπριακή ταυτότητα. «Το θέμα είναι να υπάρξει πλήρης ενιαία αναγνώριση της φοιτητικής ιδιότητας που θα συνεπάγεται και τα αντίστοιχα δικαιώματα», συμπληρώνει ο Χρήστος Δημητριάδης, εξηγώντας ότι το πρόβλημα χρονίζει, αφού είχε συζητηθεί αρχικά το καλοκαίρι του 2007 και έκτοτε, η αύξηση, πχ, του κουπονιού σίτισης έχει «παγώσει», παρά τη σχετική υπόσχεση που είχαν λάβει από τον υπουργό Παιδείας. «Ένα χρόνο τώρα είναι εμπαιγμός, για αυτό δεν υπάρχει άλλη διέξοδος διάλογου», καταλήγει.

ΧΡΥΣΤΑ ΝΤΖΑΝΗ

Κωδικός άρθρου: 850983

ΠΟΛΙΤΗΣ - 03/02/2009

Ρωσία: Υποβάθμιση της πιστοληπτικής της κατάταξης


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2009 07:00

Την αξιολόγησή της για το χρέος της Ρωσίας αναθεώρησε χθες προς τα κάτω η Fitch Ratings -για πρώτη φορά από το 1998- επικαλούμενη την υποχώρηση στις τιμές πετρελαίου, τη συρρίκνωση των αποθεμάτων ξένου συναλλάγματος και τις εκροές - ρεκόρ των επενδυτικών κεφαλαίων.

Η πιστοληπτική κατάταξη της Ρωσίας υποβαθμίσθηκε στο ΒΒΒ από ΒΒΒ+, με τη Fitch να διατηρεί αρνητική την προοπτική της χώρας. Σε ανάλογη αξιολόγηση για τη Ρωσία είχε προβεί και η Standard & Poor's στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η Ρωσία -η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα ενεργειακής παραγωγής στον κόσμο- έχει δαπανήσει από τον Αύγουστο 210 δισ. δολάρια από τα συναλλαγματικά της αποθέματα για τη στήριξη του ρουβλίου. Την ίδια στιγμή, οι ξένοι επενδυτές έχουν αποσύρει κεφάλαια 290 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΒΝΡ Paribas.

Eκτός της Ρωσίας, η Fitch προειδοποίησε χθες ότι η επιδείνωση των δημοσιονομικών συνθηκών αποτελεί απειλή για την υποβάθμιση της αξιολόγησης ορισμένων αναδυομένων οικονομιών της Ασίας, οι οποίες προβλέπεται να αναπτυχθούν φέτος με τους βραδύτερους ρυθμούς από την εποχή της οικονομικής κρίσης του 1997-98.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/05/1625503.htm

ΥΠΕΘΑ: Ενημέρωση εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ για τις εντάσεις στο Αιγαίο

NAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2009 14:36
Τελευταία Ενημέρωση : 04/02/2009 14:40

Συνάντηση με τους πολιτικούς εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ των τομέων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Βάσω Παπανδρέου και Ανδρέα Λοβέρδο πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης, προκειμένου να ενημερωθούν για θέματα αρμοδιότητας του ΥΕΘΑ και κυρίως θέματα που αφορούν τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του κ. Λοβέρδου στις 18 και 20 Δεκεμβρίου 2008 στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ώστε να υπάρξει ενημέρωση από το Υπουργείο Εξωτερικών και από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την «ένταση που δημιουργείται στο Αιγαίο, προβλέποντας ότι το 2009 η ένταση θα αυξηθεί από την πλευρά της Τουρκίας», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανταποκρίθηκε σήμερα και η ενημέρωση ήταν αρκετά χρήσιμη για τις αξιολογήσεις μας σε σχέση με την εξωτερική πολιτική της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/04/1625341.htm

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Η ΜΙΤ πίσω από το πογκρόμ του '55

Η ΜΙΤ πίσω από το πογκρόμ του '55

By Factorx | February 3, 2009

 Η μαρτυρία του Ολγκάτς επαναφέρει στο προσκήνιο κι άλλες μαρτυρίες για τα εγκλήματα σε βάρος του Ελληνισμού.

Η τουρκική Σαμπάχ  δημοσίευσε χθες συνέντευξη της καθηγήτριας Ντιλέκ Γκιουβέν, η οποία τονίζει ότι με βάση το αρχείο του υποναυάρχου Φαχρί Τσοκέρ, (ήταν ο δικαστής στη δίκη για τα επεισόδια του '55) «προκύπτει ότι τα επεισόδια είχαν οργανωθεί από τη μυστική υπηρεσία» ΜΙΤ. Αναφέρει επίσης ότι «την εποχή εκείνη είχαν δοθεί δύο εκθέσεις στον Τσοκέρ. Στην πρώτη αναφέρεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει ευθύνη του κράτους. Η δεύτερη έκθεση είναι κατασκευασμένη και είχε συνταχθεί από την ΜΙΤ, η οποία υποστήριζε ότι τα επεισόδια είχαν οργανωθεί από Τουρκοκύπριους κομμουνιστές. Στον δικαστή δεν επιτράπηκε να λάβει υπόψη του την πρώτη έκθεση»…

http://www.antinews.gr/?p=5112

Χαριστήκαμε στους εγκληματίες


Τετάρτη, 4 Φεβρουάριος 2009

Χαριστήκαμε στους εγκληματίες

ΤΗΣ ΑΝΤΡΗΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ

Θύτες και θύματα της τουρκικής θηριωδίας περιέγραψαν όλα αυτά τα χρόνια, βιασμούς ανήμπορων γυναικών, εγκλήματα και εκτελέσεις αμάχων κατά τη διάρκεια της μαύρης τραγωδίας της τουρκικής εισβολής.

Για περισσότερα http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/02/blog-post_04.html

Oι Εβραίοι των ΗΠΑ απειλούν την Τουρκία με αντίποινα μέσω του ΡΚΚ

Oι Εβραίοι των ΗΠΑ απειλούν την Τουρκία με αντίποινα μέσω του ΡΚΚ

Μετά τα σκληρά λόγια του Ερντογάν προς τον Σιμόν Πέρες και την "ιστορική" αποχώρησή του από το πάνελ του Νταβός, ο David Harris, πρόεδρος της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee) που είναι ένας από τους ισχυρότερους εβραϊκούς οργανισμούς στις ΗΠΑ, έστειλε προσωπική επιστολή στον Τούρκο πρωθυπουργό, στην οποία αφήνει αιχμές για αντίποινα του εβραϊκού παράγοντα προς την Τουρκία.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής:

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/02/o.html

Ενημέρωση στα Φωτοβολταϊκά


[Μη μαδάτε την Μαργαρίτα] Ενημέρωση στα Φωτοβολταϊκά

Ανοιχτή Επιστολή στον Αρχιτέκτονα κ. Ρέντσο Πιάνο

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=24880

Του Γιάννη Χατζηβασιλειάδη

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2009

 Αγαπητέ κ. Πιάνο,

 Εκτιμώ ιδιαίτερα την ευαισθησία σας και την προσπάθεια στη σχεδίαση και ανάδειξη του χώρου και των κτηρίων της Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Δέλτα Φαλήρου και με μεγάλη ικανοποίηση σημείωσα την ενσωμάτωση φωτοβολταϊκών στο έργο. Για το σκοπό αυτό θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις διαδικασίες που απαιτούνται και τα εμπόδια που υπάρχουν.

Για περισσότερα http://oikomargarita.blogspot.com/2009/02/blog-post_04.html

Το ΥΠΕΧΩΔΕ μετράει

Αποθηκεύτηκαν προσωρινά σε αυλές βιομηχανιών και εκτιμάται ότι κατέληξαν σε χωματερές ή απευθείας στο περιβάλλον, 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χάρης Καρανίκας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ στα ΝΕΑ: Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Αγνοείται η τύχη 660.000 τόνων τοξικών αποβλήτων επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία.

Αυτό προκύπτει από τη σύγκριση των ποσοτήτων που παρήγαγαν οι ελληνικές βιομηχανίες και αυτών που αποθηκεύονταν προσωρινά κατά την περίοδο 1998-2004. Σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ, τα επικίνδυνα απόβλητα που ήταν αποθηκευμένα σε αυλές και χώρους βιομηχανιών το 2004 ανέρχονταν συνολικά σε 600.000 τόνους. «Πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνουν λόγο για πάνω από 1 εκατομμύριο τόνους- γι΄ αυτό τον λόγο τέθηκε και το ζήτημα της παραπομπής της Ελλάδας για τα τοξικά απόβλητα. Προσωπικά πιστεύω.

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Συνήθως τα τοξικά δίνονται σε ανειδίκευτους για να τα απομακρύνουν «όπου να ΄ναι» ότι μεγάλο μέρος τους έχει καταλήξει σε χωματερές, όπου βρίσκονται αναμεμειγμένα με τα αστικά απορρίμματα», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Ευάγγελος Γιδαράκος, διευθυντής του Εργαστηρίου Διαχείρισης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι οι ορφανές ποσότητες τοξικών αποκλείεται να έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό, καθώς στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 οι αποστολές ανέρχονταν στους 1.450 τόνους ανά έτος, ενώ το 2004 έφταναν τους 1.500. Στην απόφαση για την έγκριση του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων αναφέρεται ότι οι προσωρινά αποθηκευμένες ποσότητες είναι μικρότερες από αυτές που είχαν εκτιμηθεί κατά το παρελθόν. Αυτό «μπορεί να εξηγηθεί αν ληφθεί υπόψη ότι σε πολλές περιπτώσεις αποθήκευσης δεν είχε γίνει ορθός διαχωρισμός των αποβλήτων σε επικίνδυνα ή δυνάμει επικίνδυνα και μη επικίνδυνα». Όπως όμως επισημαίνουν στα «ΝΕΑ» άνθρωποι που εργάζονται σε εξειδικευμένες εταιρείες για τη συλλογή και μεταφορά τοξικών αποβλήτων, «660.000 τόνοι είναι πάρα πολλοί ώστε να πρόκειται για λάθος εκτίμηση».

..................................

Λίμνες καρκινογόνων χημικών στο Σχηματάρι και την Αυλίδα

«ΟΤΑΝ ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ συσσωρεύονται στις αυλές των βιομηχανιών, το σίγουρο είναι ότι ενοχλούν. Στην καλύτερη των περιπτώσεων οι υπεύθυνοι βρίσκουν κάποιους και τους πληρώνουν για να τα ξεφορτωθούν- και δεν θέλουν να γνωρίζουν καν πού θα τα πάνε», λέει ο χημικός μηχανικός με πολυετή εμπειρία σε βιομηχανικές μονάδες και πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αειφόρου Ανάπτυξης και Πολιτισμού κ. Θανάσης Παντελόγλου:. «Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο δημιουργήθηκαν τους τελευταίους πέντε μήνες τοξικές λίμνες βάθους περίπου 4 μέτρων, στην περιοχή ανάμεσα στο Σχηματάρι και την Αυλίδα.

Όμως οι επιτήδειοι δεν σταματούν εκεί. Τα πετούν όπου βρουν- σε ποτάμια, λίμνες, στη θάλασσα ακόμα και απευθείας στον υδροφόρο ορίζοντα μέσα από πηγάδια και γεωτρήσεις». Όπως υποστηρίζουν άνθρωποι με γνώση του χώρου, ένα από τα πλέον διαδεδομένα κόλπα για την παράνομη διοχέτευση των επικίνδυνων αποβλήτων είναι το εξής: στους πάτους μεγάλων κάδων απορριμμάτων, κυρίως αυτούς των 35 κυβικών μέτρων, αφήνονται οι λάσπες με τα βαρέα μέταλλα και από πάνω μπαίνουν τα στερεά απόβλητα. «Όσον αφορά στα απόβλητα πετρελαιοειδών η μεγαλύτερη πληγή στον τομέα της διαχείρισης είναι οι βόθροι.

Έχουμε μάθει για περιπτώσεις μη σοβαρών εταιρειών που απορρίπτουν στους αγωγούς κατάλοιπα πετρελαιοειδών, καθώς υπάρχει χαλαρή αντιμετώπιση του νόμου από μέρους τους. Οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία είναι μεγάλοι από τέτοιου είδους ενέργειες», προειδοποιεί ο κ. Ηλίας Ορφανίδης από την εταιρεία Νorth Αegean Slops που εξειδικεύεται στη διαχείριση και επεξεργασία αποβλήτων πετρελαιοειδών.

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4500301

Το εθνικό / γλωσσικό μας καλάμι...

Φτάνει που λέτε στα χέρια μου ένα ηλεκτρονικό μήνυμα (βαρβαριστί ημέιλ) από φίλο, με περιεχόμενο το οποίο παραθέτω παρακάτω σε τέσσερις δόσεις, αλλά κατά τα άλλα όπως το έλαβα. Το κείμενο αυτό το είχα ξαναλάβει και παλιότερα και έτσι μπήκα στο τριπάκι να το ψάξω λίγο παραπάνω. Ίσως να αρκούσε μια αναφορά στην σελίδα αυτή του διαδικτύου, από όπου πιθανόν να ξεκίνησε η ανοησία αυτή, και στην οποία τα ακροδεξιά / ελληναράδικα λανθάνοντα συμφραζόμενα εκδηλώνονται απροκάλυπτα μέσα σε εμφανές ψυχωτικό παραλήρημα. Παρόλη την μικρή σχέση που έχει η ενλόγω διεύθυνση με την ψυχραιμία, ο ιδιοκτήτης βρέθηκε στην ανάγκη να παραδεχτεί τα παρακάτω στην υποσημείωση:

«We have received information which may prove that this entire account is a fabrication. Circumstances, however, have conspired such that we are unable, at this time, to act upon or verify the information that has recently been provided. Once we do, we will either remove, correct, or leave this article intact. ed.».

Ακόμα φαίνεται πως ψάχνει, και γι’ αυτό παρακάτω παίρνω τους τέσσερις ισχυρισμούς και τους εξετάζω έναν προς έναν:

1. English Quest: η μεταμόρφωση.

'Hellenic Quest' τιτλοφορείται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας, που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για αγγλόφωνους και ισπανόφωνους. Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας. Το πρόγραμμα παράγεται από τη γνωστή εταιρία Η/Υ 'Apple' και ο πρόεδρός της είναι ο Τζων Σκάλι λέει σχετικά:

"Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει να αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει τόσες γνώσεις - περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος έχει έως τώρα ανακαλύψει".

Ίσως και να πρόκειται για μία εκδήλωση της τάσης για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων...

Μια απλή αναζήτηση για «Hellenic Quest» στο Google, θα έπρεπε να κινήσει την υποψία κάθε εχέφρονος πολίτη: από τα 112 αποτελέσματα σχεδόν κανένα δεν είναι από site μη-ελληνικό ή μη διαχειριζόμενο από έλληνες. Η μόνη εξαίρεση είναι ένα site που έχειτους συνηθέστερα αναζητηθέντες συνδυασμούς λέξεων που περιέχουν τον όρο “CNN”, σύμφωνα με το google. Επειδή και άλλοι πολλοί συνέλληνες φαίνεται ότι το έψαξαν άμα τη λήψη του ενλόγω μηνύματος - είναι μέσα στα top, δίπλα σε συνδυασμούς λέξεων όπως “CNN felatio”... Με δεδομένο ότι το προϊόν αυτό υποτίθεται ότι απευθυνόταν σε μη γνωρίζοντες την Ελληνικά, θα προκαλούσε εντύπωση η έλλειψη διαφήμισης σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Προσεκτικότερη μελέτη δείχνει ότι όλες αυτές οι αναφορές (μέχρι και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και η κατά τα άλλα έγκριτη εφημερίδα του Ηρακλείου «Πατρίς» το χάψανε το παραμύθι) φαίνεται πως προέρχονται από μία και μοναδική πηγή.

Παράλληλα το περιλάλητο αυτό προϊόν είναι σαφές ότι προέρχεται ως σύλληψη από το «English Quest» από του οποίου την περιγραφή έχουν επιλεχθεί φύρδην-μίγδην διάφορα στοιχεία και έχουν ανασυγκολληθεί ως ειδησιογραφικό τέρας του Φράνκεστάιν – έέέέ Φραγκισκόπουλου ήθελα να πω... Πρόκειται για πρόγραμμα εκμάθησης της Αγγλικής (για Έλληνες υποθέτω) που χρησιμοποιεί πολυμέσα και άλλα διαδραστικά εργαλεία, φτιαγμένο αρχικά για Μακ (εξού και η αναφορά στην Apple) και που χρησιμοποιεί ως υλικό δελτία ειδήσεων του CNN (να και το CNN)...

O Σκάλεϊ (Sculley) ήταν διευθυντής της Apple μέχρι το 1993, οπότε δύσκολο μου φαίνεται να τον επαναφέρανε ειδικά για το Hellenic Quest (το οποίο δεν φαντάζομαι ότι θα τους έλυνε το οικονομικό πρόβλημα ακόμα και αν υπήρχε)... Το παράθεμα που παρουσιάζεται ως δικό του δεν αποκλείεται να είναι όντως δικό του, με αλλαγή του ονόματος του προϊόντος Χ της Apple με το “Hellenic quest”. Η αναφορά του Sculley ίσως και να δείχνει την «ηλικία» της ανυπόστατης αυτής φήμης...

2. Βρετανική και Αμερικανική μαρτυρία περί της ικανότητας και του μεγέθους του γλωσσικού μας εργαλείου

Άλλη συναφής είδηση:

Οι Βρετανοί επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν αρχαία ελληνικά "επειδή αυτά περιέχουν μία ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργάνωσης και διαχείρισης επιχειρήσεων".

Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι: "Η Ελληνική Γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες. Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργάνωσης και διοίκησης".

Κλασικό «αποτύπωμα» μιας τέτοιας διαδικτυακής απάτης είναι η μη αναφορά σε πηγές. Ποιοι είναι αυτοί οι «Βρετανοί επιχειρηματίες»; Γιατί είναι ανώνυμοι; Αν η Ελληνική γλώσσα «ενισχύει την λογική» γιατί ζούμε σε μια κοινωνία παράλογη και θυμική; Αν τονώνει τις «ηγετικές δυνατότητες» γιατί μας σέρνουν οι δημαγωγοί σαν τα πρόβατα, με βάση το όνομα και μόνο του οίκου τους. Αν βοηθάει τέλος στον τομέα οργάνωσης και διοίκησης, γιατί είμαστε οι τελευταίοι στην Ευρώπη (και τολμώ να στοιχηματίσω όχι μόνο) σε οργάνωση και διοίκηση; Ποιος κομπλεξικός νεοέλληνας καρπαζοεισπράχτορας τα σκαρφίστηκε αυτά τα φούμαρα για να παρηγορηθεί για το χάλι του στην μέθη του αρχαίου μεγαλείου της γλώσσας των «προγόνων» του;

Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρβάϊν της Καλιφόρνια, να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του προγράμματος τοποθετήθηκε η γλωσσολόγος και Ελληνίστρια Μακ Ντόναλι και δίπλα της οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι.

Στον Η/Υ 'Ίβυκο' αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας όταν η αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς όρους. Δηλαδή, ως γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας! Επίσης, στον 'Ίβυκο' ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο συνεχίζεται...

Επ' αυτού, ο καθηγητής Μπρούνερ λέει:

"Σε όποιον απορεί, γιατί τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας! Και η επαφή μας μ' αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας".

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι των 9 εκατομμυρίων της λατινικής.

Η αναφορά εδώ είναι σε ένα σπουδαίο, μεγάλο και πραγματικό πρόγραμμα, τοThesaurus Linguae Graecae, (ούτε τα ονόματα δεν μπόρεσαν να βρουν σωστα: πρόκειται για την Μάριαν ΜακΝτόναλντ και τον Ντέιβιντ Πάκαρντ - τα βασικά στοιχεία του προγράμματος βρίσκονται εδω). Οι μάγκες, κλασσικοί φιλόλογοι και Ελληνιστές, όπως και οι συνάδελφοί τους στον Περσέα(πάλι σε αμερικανικό πανεπιστήμιο) έχουν ψηφιοποιήσει όλη την Ελληνική γραμματεία από τον Όμηρο μέχρι το 600 μ.Χ. και προχωράνε ακάθεκτοι για το 1453! (αν δεν έχει φτάσει ήδη ο Περσέας). Το ότι αυτά γίνονται σε Αμερικάνικο πανεπιστήμιο και όχι σε Ελληνικό, φοβάμαι ότι έχει σχέση, μεταξύ άλλων προφανών, με την τεχνοφοβία που διέκρινε την Ελληνική φιλολογία - μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον.

Αλλά τα σωστά φτάνουν μέχρι εδώ. Οι άνθρωποι δεν τα κάνουν αυτά λόγω της ειδικής φύσης της Ελληνικής γλώσσας (δεν έχουν συνομιλήσει με Βρετανούς επιχειρηματίες προφανώς) αλλά επειδή είναι αυτή η δουλειά τους, δεν κοστίζει πολύ και αγαπάνε την αρχαία Ελλάδα. Όσο για τα περί λέξεων: πρώτα από όλα η ποσότητα των λέξεων από μόνη της δεν θα εξασφάλιζε την ποιότητά της. Επιχειρήματα του τύπου: η δική μου είναι πιο μακριά (σε λεξιλόγιο) από την δική σου, μόνο σε ανθρώπους με συναισθηματικό κόσμο δεκάχρονου αγοριού ευδοκιμούν. Άλλωστε, προσέξτε, αυτό το λένε και οι αγγλόφωνοι για την δική τους γλώσσα (εξίσου αστήρικτα).

Περί των αριθμών τώρα: Έχουν συνολικά καταγραφεί από όλα τα κείμενα 72 εκατομμύρια λέξεις συνολικά (όχι διακριτές: όλες οι λέξεις όλων των κειμένων). Άρα οι διακριτές δεν μπορεί να είναι 90 εκατομμύρια. Οι λεκτικές μορφές είναι 1.2 εκατομμύρια... Αυτές περιλαμβάνουν και διαφορετικές πτώσεις μιας λέξης, διαφορετικά πρόσωπα, αριθμούς, επιρρηματοποιήσεις κ.τ.τ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι λέξεις αυτές δεν ήταν πάντοτε διαθέσιμες σε όλους, καθώς περιλαμβάνουν διαφορετικούς διαλεκτικούς τύπους, νεωτερισμούς, δάνειες λέξεις (π.χ. από την Λατινική) κ.ο.κ. καθώς και χρήσεις διαφορετικών εποχών.

Ακόμα και οι αριθμοί των λέξεων της Αγγλικής (κατά το ημέιλ) είναι υπερβολικοί - που σημαίνει ότι αυτός που εφηύρε αυτήν την «είδηση» δεν πρέπει να σκάμπαζε πολλά από γλώσσες, ενώ και με την αριθμητική δεν τα πήγαινε και καλά (ακόμα και έτσι να ήταν οι αριθμοί η αναλογία θα ήταν 1 προς 8 περίπου και όχι ένα προς 100...!)

Τέλος θα πρέπει να σκεφτεί κανείς ότι διάφορες γλώσσες που δημιουργούν λέξεις δια συγκολλήσεως άλλων, όπως τα φινλανδικά, τα Ουαλικά και τα γερμανικά έχουν δυνητικά άπειρες λέξεις...

3. Ο καραγκιόζης γλωσσολόγος

Το ενδιαφέρον για την Ελληνική Γλώσσα, προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως 'νοηματική' γλώσσα μόνον την Ελληνική και όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν "σημειολογικές".

'Νοηματική γλώσσα', όπως είναι γνωστό, θεωρείται η γλώσσα στην οποία το 'σημαίνον', δηλαδή η λέξη και το 'σημαινόμενον', δηλαδή αυτό που η λέξη εκφράζει (πράγμα, ιδέα, κατάσταση) έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ, 'σημειολογική' είναι η γλώσσα στην οποία ορίζεται αυθαίρετα ότι το 'σημαινόμενον' εννοείται με το... 'σημαίνον'!

Η Ελληνική Γλώσσα, είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν 'πρωτογένεια' (π.χ. Γεωμετρία = γη + μετρώ), ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές. Σημαίνουν κάτι, επειδή απλά, έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ εκείνων που τις χρησιμοποιούν. Υπάρχει δηλαδή, αιτιώδης σχέση μεταξύ λέξεως - πράγματος, που είναι κάτι ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες.

Τα πιο τέλεια προγράμματα 'Ίβυκος', 'Γνώσεις' και 'Νεύτων', αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες γλώσσες. Κι αυτό επειδή η Ελληνική Γλώσσα, έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση.

Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα '-ΙΣΜΟΣ', '-ΛΑΝΔΗ', 'ΤΗΛΕ', 'ΜΙΚΡΟ', 'ΜΕΓΑ', 'ΣΚΟΠΟ', 'ΣΥΝ' κ.ά.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική Γλώσσα ως 'μη οριακή', δηλαδή ότι μόνο σε αυτή δεν υπάρχουν όρια. Έτσι, γι' αυτό είναι αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική κ.ά.

Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική Γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί να προχωρήσει.

Είναι τέτοιο το μέγεθος της αρλουμπολογίας εδώ που δεν ξέρω από που να αρχίσω. Είναι σαφές πως ο συγγραφέας του πονήματος δεν θα πρέπει να μίλαγε άλλες γλώσσες πέραν της Ελληνικής ή ότι και άν μίλαγε, ήταν σε επίπεδο καμακιού.

Νοηματικές γλώσσες, όπως είναι γνωστό, έχουν οι κωφάλαλοι. Σημειωτικές οι στρουκτουραλιστές. Η κατηγοριοποίηση που παρουσιάζεται αποτελεί μέγιστη γλωσσολογική ανακάλυψη που κακώς δεν έχει κοινοποιηθεί και στους κακόμοιρους τους γλωσσολόγους. Οι Η/Υ δεν δέχονται καμία φυσική γλώσσα αν δεν τους την μάθεις με κάποιο τρόπο (κάτι που βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα ως τεχνολογία). Αν η κατανοησιμότητα από υπολογιστές αποτελούσε κριτήριο λογικής δομής και ευκρίνειας μιας γλώσσας τότε θα έπρεπε όλοι μας να μιλάμε FORTRAN και C++.

Η λέξη «μικροτσίπ» τι «πρωτογένεια» έχει; Η λέξη «τουρίστας»; Η λέξη «γερμανοτσολιάς»; Η λέξη «DNA»; Η λέξη «Άλγεβρα», Η λέξη «μπουκαπόρτα»;

Από την άλλη η λέξη “computer” έχει μεγάλη πρωτογένεια στα αγγλικά. Απίστευτη εφεύρεση και αυτή η «πρωτογένεια», θέλει να εθελοτυφλείς για να την παρατηρήσεις καλά.

Το κομμάτι επιστημονικής φαντασίας, βέβαια, αφορά τα προγράμματα «'Ίβυκος', 'Γνώσεις' και 'Νεύτων'» (τον Ίβυκο τον ανέφερε παραπάνω ως υπολογιστικό μηχάνημα - που είναι). Ο συγγραφέας δεν γνωρίζει τι είναι τα ολοκληρώματα, ούτε τι θέλει ακριβώς να πει. Απλώς πετά και ένα μαθηματικοειδές με την ελπίδα πως όσοι ενδιαφερθούν θα είναι εξίσου άσχετοι από προγραμματισμό και από μαθηματικά ώστε να μην τον πάρουν χαμπάρι. Παρεμπιπτόντως «μαθηματική δομή», με την έννοια που αναφέρεται παραπάνω, έχουν μόνο οι γλώσσες των μηχανών. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν γλώσσες των οποίων η δομή είναι αποτέλεσμα συστηματικών, χαοτικών επιδράσεων κάθε είδους και δεν είναι αναπαραστάσιμες ως κλειστά σχήματα.

Για τα προσφύματα, αρκεί να παρατηρήσω ότι το αναφερόμενο «πρόσφυμα» -λάνδη είναι Ελληνική απόδοση του αγγλικού και γερμανικού προσφύματος –land.

Δεν είναι σαφές τι θέλει να πει ο ποιητής με το «μη-οριακή γλώσσα» και την απειρότητα της γλώσσας. Σίγουρο είναι ότι είναι και πάλι μπαρούφα καθώς δεν υπάρχουν γλώσσες λιγότερο και περισσότερο «πεπερασμένες». Όλες οι γλώσσες κάνουν πολύ καλή δουλειά στην περιγραφή των όσων απασχολούν τις κοινωνίες που τις μιλούν.

Η επιστημονική σκέψη έχει προχωρήσει τους τελευταίους πέντε αιώνες χωρίς την βοήθεια της Ελληνικής γλώσσας, (παρά την χρήση ελληνικών ριζών στην ονοματολογία - για μούρη εγγραμματοσύνης - από μη ελληνομαθείς κατά την πλειονότητά τους φυσικούς επιστήμονες). Δεν υπάρχει κανένας φόβος να στερέψει η φυσική επιστήμη εξ αυτού.

Μίλα μου για μήλα...

Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική Γλώσσα ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι το να μιλά κανείς για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική, είναι σαν να μιλά σε έναν τυφλό για χρώματα...

... Ή σε ένα ψάρι για παρκάρισμα. Ευτυχώς που μας βάλανε μέσα και έτσι μιλάνε όλοι Ελληνικά. Χαρακτηριστικά σας λέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πας στο Παρίσι και να μιλήσεις Ελληνικά και να μην σου απαντήσουν στην γλώσσα σου.

ΠΗΓΗ: Το κείμενο αυτό αποτελεί είδηση, που το βράδυ της 21ης Σεπτεμβρίου 2003 έκανε τον γύρο του κόσμου με e-mail. Για πρώτη φορά δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο, πριν περίπου ένα χρόνο και τώρα έγινε η αναπαραγωγή της είδησης με νέα στοιχεία.

Η είδηση ήταν η επαναπρόσληψη του Sculley?...

Αυτά - γιατί έχουν πληθύνει οι γλωσσολαγνικές ανοησίες και είναι καλό να αναρτάται στο διαδίκτυο και κανένας αντίλογος. Αν κάποιος/α αναγνώστης έχει λάβει ημέιλ με θέματα διαδικτυακής φαντασίας που περνιόνται για ενημέρωση ή πληροφόρηση ας μου τα στείλει. Αν θέλει ας στείλει και την απάντηση στην αρλουμπολογία, με διευκολύνει περισσότερο. Και να θυμάστε το 99% των πληροφοριών που φτάνουν από περιφερόμενα μηνύματα στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, είναι αρλούμπες....

Πως καταντήσαμε έτσι πάντως; ιππαστί στο προγονικό καλάμι, μεταξύ εργολάβων και φλώρων να εξυμνούμε μια γλώσσα με την οποία έχουμε τόσα λίγα να πούμε.

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση ο τίτλος της είδησης, από το περιοδικό της Ελληνικής Πρεσβείας, Ελληνική Παιδεία
Το Hellenic Quest είναι ένας γνωστός αστικός μύθος που κυκλοφόρησε και αναπαρήχθη από ελληνικές ιστοσελίδες και άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ημερησία στις 9 Οκτωβρίου 2003, είναι πρόγραμμαηλεκτρονικού υπολογιστή εκμαθήσεως της ελληνικής γλώσσας για αγγλόφωνους και ισπανόφωνους[1]. Σύμφωνα με το άρθρο, το πρόγραμμα παράγεται από από την εταιρεία λογισμικού Apple και διανέμεται από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Το δημοσίευμα καταγράφει επίσης πως «η μέθοδος διδασκαλίας του στηρίζεται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας». Το πρωτότυπο άρθρο, γρήγορα εξαπλώθηκε στο διαδίκτυο, και εμπλουτιζόταν συνεχώς με νέες πληροφορίες. Μια εμπλουτισμένη μορφή του άρθρου βρίσκεται επίσης και στην ιστοσελίδα της ελληνικής πρεσβείαςστην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων πολιτειών, η οποία δημοσίευσε το εμπλουτισμένο άρθρο σε περιοδικό της στις 4 Δεκεμβρίου 2003[2]. Η είδηση δημοσιεύθηκε επίσης σε πολλές άλλες εφημερίδες και ιστοσελίδες (χαρακτηριστική είναι η δημοσίευση από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών[3]), χωρίς επιπλέον στοιχεία.
Αν και η αναπαραγωγή του από την ελληνική πρεσβεία προσδίδει στο άρθρο κύρος και εμπιστοσύνη για την αλήθεια των γεγονότων, είναι φανερό πως πρόκειται για αστικό μύθο, καθώς το άρθρο περιέχει ανακριβή στοιχεία και λάθη, με χονδροειδείς υπερβολές όσον αφορά την επιστήμη των υπολογιστών και την ελληνική γλώσσα.
Angelos wrote:
Subject: Ελληνική γλώσσα
Ελληνική γλώσσα
Hellenic Quest λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους.
Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη τουΗ/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας.
Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple, o Πρόεδρος τηςοποίας Τζον Σκάλι είπε σχετικά: Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμαεκμάθησης της Ελληνικής, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο πουθα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγεικαινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες οάνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει.
Με άλλα λόγια, πρόκειται για μιαν εκδήλωση της τάσης για επιστροφή τουπαγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων.
Άλλη συναφής εκδήλωση: Οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτεραστελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστήσημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων.
Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικώνότι η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικέςικανότητες.
Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλήτεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως ..
Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρμάιν τηςΚαλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής τουπρογράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οικαθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι.
Στον Η/Υ Ίμυκο αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσαςμας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούςόρους, δηλαδή σαν γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας. Στον Ίμυκοταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργοσυνεχίζεται.
Μιλώντας γι' αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: Σε όποιον απορεί γιατί τόσαεκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικήςαπαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ'αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας .
Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποιθα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής. Τοενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνωνπληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονταιως νοηματική γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τιςχαρακτήρισαν σημειολογικές .
Νοηματική γλώσσα θεωρείται η γλώσσα στην οποία το σημαίνον, δηλαδή η λέξη,και το σημαινόμενο, δηλαδή αυτό, που η λέξη εκφράζει (πράγμα, ιδέα,κατάσταση), έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ σημειολογική είναι ηγλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το αμ πράγμα (σημαινόμενο)εννοείται με το αμ (σημαίνον).
Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξειςέχουν πρωτογένεια, ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές,σημαίνουν, δηλαδή, κάτι, απλώς επειδή έτσι 'συμφωνήθηκε' μεταξύ εκείνων πουτην χρησιμοποιούν.
ΟΛΕΣ οι λέξεις στην Ελληνική ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ, π.χ. η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ,γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο άναρθρων (οαρθρώνων λόγο).
Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στιςάλλες γλώσσες. Τα πιο τέλεια προγράμματα Ίμυκος , Γνώσεις και Νεύτωναναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σετέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλεςγλώσσες.
Και τούτο επειδή η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονικήγεωμετρική τους απεικόνιση.
Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα ΟΠΩΣ : τηλέ , λάνδη=...LAND, ΓΕΩ...,νάνο, μίκρο, μέγα, σκοπό....ισμός, ΗΛΕΚΤΡΟ...., κυκλο....,ΦΩΝΟ...., ΜΑΚΡΟ...., ΜΙΚΡΟ...., ΔΙΣΚΟ....., ΓΡΑΦΟ..., ΓΡΑΜΜΑ..., ΣΥΝ...,ΣΥΜ..., κ.λπ..
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ C D = COMPACT DISK = ΣΥΜΠΑΚΤΩΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα «μη οριακή», δηλαδήότι μόνο σ' αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι' αυτό είναι αναγκαία στις νέεςεπιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες.
Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικέςεκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατείνα προχωρήσει.
Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί Ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί ηΕλληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς γιαΕνωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σα να μιλά σε έναν τυφλό γιαχρώματα.
Προωθήστε αυτό το μήνυμα! Όχι για λόγους σοβινιστικούς, Μα για να μαθαίνουμεσιγά-σιγά την αλήθεια !

Αλβανοί & αντιπολίτευση

Σημερα, 04/02/2009, απο το ραδιοσταθμο Σκαι 100,3 των Αθηνων ακουστηκε δια στοματος του δειυθυντη του, Αρη Πορτοσάλτε, η ειδηση οτι τα κλεμμενα και λεηλατημενα απο την "εξεγερση" της νεολαιας του Δεκεμβριου, βρεθηκαν στην Αλβανια, στο Λαζαράτι Αργυροκαστρου, οπου και πωλουνται σε δημοσιο παζάρι!!!

Σημερα, 04/02/2008, στην εφημεριδα "City press" του γνωστου Δημοσιογραφου Γιωργου Κυρτσου, στην σελιδα 5, δημοσιευεται υπο τον τιτλο "Συστασεις για αποφυγη γκριζων περιοχων" , η επισης καταπληκτικη ειδηση¨:

Την ανησυχια της κυβερνησης των ΗΠΑ για ενδεχομενη παρεισφρηση τρομοκρατικων ομαδων απο το εξωτερικο στην Ελλαδα εκφραζει η εκθεση του Στεητ Ντηπαρτμεντ για την Τρομοκρατια..."

Οι Αμερικανοι ξερουν, εμεις, σαν πολιτες, αν και υποψιαζομαστε απο τα πολλα καλασνικοφ και τους κουκουλοφορους που μιλουν Αλβανικα, δεν εχουμε απτες αποδειξεις, η κυβερνηση επισης ξερει κι ομως εξακολουθει να χαιδευει τους Αλβανους ( λενε οτι το κανει επειδη φοβαται τον Γιωργακη και τον Τσιπρα, αλλα κι αυτοι να μην ηταν ο Παυλοπουλος, ο πλεον ανυπαρκτος και επικινδυνος υπουργος της Κυβερνησης, θα το εκανε με δικη του θεληση).

ΑΠΕΛΑΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Με εκτιμηση

Στεφανος Σωτηριου