Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

AΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ.... ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ..

Η Λιάνα Κανέλλη, πριν κάποιες μέρες, έβγαλε στην δημοσιότητα και παρέδωσε στην Βουλή μια λίστα 1.200 ατόμων, οι οποίοι έχουν κερδίσει υπέρογκα ποσά στο ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.

Στον κατάλογο, φέρονται να βρίσκονται πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου και μάλιστα, η γνωστή δημοσιογράφος έκανε ειδική αναφορά στον επικεφαλής της Θύρας Λ7.

Ο επικεφαλής της Θύρας Λ7 Τάκης Τ. Φέρεται ότι έχει κερδίσει 5,7 εκ. ευρώ, ενώ επίσης στη λίστα περιλαμβάνονται παράγοντες του ποδοσφαίρου, διαιτητές, προπονητές,ποδοσφαιριστές, επιχειρηματίες, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ και άνθρωποι της νύχτας. Στον κατάλογο, μάλιστα, δεν εμφανίζονται μόνο τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους.

Τα 1.200 αυτά άτομα κέρδισαν συνολικά, από το 2002 έως το2005, 186δισεκατομμύρια δραχμές, χάρη σε παρεμβάσεις στο λογισμικό του ΟΠΑΠ,το οποίο ανήκει στην Ιντραλότ του Σωκράτη Κόκκαλη, μετά τη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ όπως έγινε γνωστό υπήρξε παίκτης που αποκόμισε οικονομικά οφέλη της τάξης των 900 εκατομμυρίων δραχμών, μέσα σε έναν μόλις χρόνο. Γυναίκα ατόμου επίσης, που είναι συνεργάτης της Ιντραλότ και έχει άμεση σχέση με τα αθλητικά δρώμενα, κέρδισε μέσα σε μια διετία 11 εκ ευρώ.

Όσον αφορά την έρευνα για παρόμοιες υποθέσεις, αυτή έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2004!!! Αφού ανέλαβε το κράτος να καθαρίσει την υπόθεση. Κουφάλα Τάκη Τ. μην ανησυχείς καθόλου. .

ΚΥΡ ο ... αθάνατος

ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΙΑΣΤΟ ΚΥΡ .


ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΙΑΣΤΟ ΚΥΡ .


ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΙΑΣΤΟ ΚΥΡ .


THE FORGOTEN STORY OF ONE OF HISTORY'S MOST BRUTAL MASSACRES

I can recommend the Rape of Nanking as an excellent read for anyone interested in genocide. Japan continues to deny this event as genocide even today.
It has similarities with the denial of the Hellenic, Armenian and Assyrian Genocides.

Stavros Stavridis


Ζει χωρίς χρήματα τα τελευταία 13 χρόνια

Ζει χωρίς χρήματα τα τελευταία 13 χρόνια

Γερμανίδα πρωτοστατεί σε κίνημα ανταλλαγής προϊόντων- υπηρεσιών

ΤΗΕ ΤΙΜΕS , Της Stefanie Μarsh

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

H  πρώην καθηγήτρια Χαϊντεμαρίε Σβέρμερ ζει χωρίς χρήματα τα τελευταία 13 χρόνια στη Γερμανία. Άρχισε ως πείραμα, αλλά τώρα δεν το αλλάζει με τίποτα. Και είναι πεπεισμένη ότι αυτό είναι το μέλλον της κοινωνίας μας. 

Πριν από 22 χρόνια η Χαϊντεμαρίε Σβέρμερ, καθηγήτρια γυμνασίου, μόλις έβγαινε από ένα επώδυνο διαζύγιο και αποφάσισε να μετακομίσει μαζί με τα δύο παιδιά της στο χωριό Λούνεμπουργκ, κοντά στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας. Εκεί, όπως παρατήρησε αμέσως, οι άστεγοι ήταν πάρα πολλοί και σε άθλια κατάσταση. Ενοχλήθηκε πολύ. «Δεν είναι σωστό αυτό, δεν μπορεί να συνεχιστεί», σκέφτηκε. Έπειτα από αρκετή σκέψη έφτιαξε το Τauschring, ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες με αντάλλαγμα υλικά αγαθά, μια ζώνη όπου δεν χρησιμοποιούνται χρήματα: ένα κούρεμα μπορεί να ανταλλαγεί με το σέρβις ενός αυτοκινήτου, μια παλιά τοστιέρα μπορεί να ανταλλαγεί με δύο χρησιμοποιημένες καμπαρντίνες. Το αποκάλεσε «Gib und Νimm» δηλαδή «Πάρε- Δώσε». 

Επανένταξη 
Η 67χρονη σήμερα Σβέρμερ πίστευε πάντα ότι οι άστεγοι δεν χρειάζονται χρήματα προκειμένου

να επανενταχθούν στην κοινωνία: αντίθετα θα πρέπει να δώσουν μόνοι τους αξία στον εαυτό τους με το να γίνουν χρήσιμοι, παρά τα χρέη, την ένδεια ή την ανεργία. «Πιστεύω ότι ακόμα και εάν δεν έχεις τίποτα, αξίζεις πολλά. Ο καθένας μας έχει μια θέση στον κόσμο». 

Οι άστεγοι του Ντόρτμουντ όμως δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως στο σχέδιό της και ελάχιστοι εμφανίστηκαν στο Τauschring. Κάποιοι μάλιστα της είπαν εξαγριωμένοι ότι μια γυναίκα μεσαίας τάξης με μόρφωση δεν θα μπορέσει ποτέ να κατανοήσει τι περνούν. Αντίθετα, ήταν κυρίως οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι που άρχισαν να εμφανίζονται όλο και συχνότερα στο Τauschring, με τα χέρια τους γεμάτα πράγματα που βρίσκονταν αχρησιμοποίητα επί χρόνια στα σπίτια τους ή έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους: συνταξιούχοι κομμώτριες προσφέρθηκαν να κουρέψουν άνεργους ηλεκτρολόγους οι οποίοι με τη σειρά τους θα έφτιαχναν τις κουζίνες των γυναικών. Συνταξιούχοι Βρετανοί δάσκαλοι παρέδιδαν μαθήματα αγγλικών σε νέους με αντάλλαγμα να βγάζουν βόλτα τους σκύλους τους. Ούτε ένα μάρκο δεν άλλαξε χέρια. Τρόπος ζωής 
Η επιτυχία του πειράματος προκάλεσε στη Σβέρμερ ερωτήσεις για τον τρόπο ζωής της. «Άρχισα να καταλαβαίνω ότι ζούσα με πολλά πράγματα που δεν χρειαζόμουν. Έτσι αποφάσισα ότι δεν θα αγόραζα τίποτα χωρίς να δώσω κάτι άλλο. Έτσι ξεκίνησα. Μετά άρχισα να αναρωτιέμαι τι χρειάζομαι πραγματικά, για παράδειγμα ρούχα, και ανακάλυψα ότι μπορούσα να τα βγάλω πέρα με όσα κρέμονταν μόνο σε 10 κρεμάστρες. Όλα τα άλλα τα χάρισα. Το να ξεφορτωθώ τόσα πράγματα ήταν μια πραγματική ανακούφιση». Έπειτα από λίγο, ακόμα και η τεράστια συλλογή με τα βιβλία της άρχισε να την ενοχλεί και η Σβέρμερ τα έδωσε σε ένα κατάστημα με βιβλία από δεύτερο χέρι. Τα χάρισε όλα. «Ήθελα να μείνω μόνο με τα απολύτως απαραίτητα».

 «Η ζωή έγινε πιο συναρπαστική, πιο όμορφη» 

 



ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΣΚΗΤΙΚΑ ζούσε η Σβέρμερ τόσο πιο χαρούμενη ήταν. Το 1995 ασχολούνταν πολύ με το Τauschring και συνειδητοποίησε ότι η δουλειά της δεν την ικανοποιούσε. «Πάντα ήμουν άρρωστη με γρίπη ή πονοκέφαλο και ποτέ δεν συνειδητοποιούσα τη σύνδεση μεταξύ των σωματικών συμπτωμάτων μου και του γεγονότος ότι ήμουν δυστυχισμένη στη δουλειά μου». Έναν χρόνο αργότερα, το 1996, πήρε τη μεγαλύτερη απόφαση της ζωής της: να ζει χωρίς χρήματα. Παράτησε το διαμέρισμα και τη δουλειά της και άρχισε να ζει νομαδικά με «έναν ακραίο τρόπο ζωής», όπως παραδέχεται. Γύριζε από σπίτι σε σπίτι, προσφέροντας χειρωνακτικές εργασίες. Σκόπευε να το κάνει μόνο για 12 μήνες. Όμως της άρεσε τόσο πολύ που δεν μπορούσε να το σταματήσει. Δεκατρία χρόνια αργότερα, συνεχίζει να ζει βάσει των αρχών τού «Πάρε- δώσε». «Η ζωή έγινε πιο συναρπαστική, πιο όμορφη. Είχα όλα όσα χρειαζόμουν και ήξερα ότι δεν μπορούσα να επιστρέψω στην παλιά μου ζωή. Δεν έπρεπε πια να κάνω όσα δεν μου άρεσαν, αισθανόμουν μεγάλη χαρά και σωματικά αισθανόμουν καλύτερα από ποτέ». Ζει ακόμα έτσι. Μένει κάθε εβδομάδα σε διαφορετικό σπίτι μελών του Τauschring, καθαρίζοντας ή κάνοντας άλλες δουλειές ως αντάλλαγμα. Έχει 200 ευρώ για κατάσταση έκτακτη ανάγκης και όλα τα άλλα χρήματα που πιάνει στα χέρια της τα χαρίζει. Δεν έχει υγειονομική περίθαλψη, αλλά πιστεύει στη δύναμη της αυτοθεραπείας. 

Πιστεύει πραγματικά ότι το δικό της παράδειγμα μπορεί να αποτελέσει το μέλλον σε μια κοινωνία όπου «όλοι αγοράζουμε για να γεμίσουμε το κενό μέσα μας. Και αυτό το κενό και τον φόβο της απώλειας τον εκμεταλλεύονται οι μεγάλες εταιρείες».


Δημοτική αστυνομία και όχι μόνον.

Συμφωνώ απολύτως με τις περιγραφές !
 
ΘΓ
Κάποτε κάποιος πολύ μεγαλύτερος μου και διανοούμενος του χώρου μας μου είχε πει: "δε ξέρω τι παίζει με τη δική σου γενία και τις νεώτερες. Κάτι δε πάει καλά, είναι σα να έχει αλλάξει το DNA σας. Έχει δημιουργηθεί ένα νέο είδος ανθρώπου που μόνο σε τέτοιο οχλοκρατικό καθεστώς μπορεί να λειτουργήσει. Δες τους ένστολους σήμερα, δεν είναι αστυνομικοί, είναι δημοκρατόμπατσοι, μαλθακά φοβισμένα παιδάκια που τους δώσαν μια στολή. Δες τους στις πορείες, τρέχουν πάνω κάτω, φωνασκούν, πακινοβάλλονται, τρέμουν διαρκώς. Οι αστυνομικοί και στρατιωτικοί της εποχής μου δεν ήταν έτσι. Στα νιάτα μου ήμουν αριστερος όπως όλοι τότε. Κατεβαίναμε σε συγκεντρώσεις και τις πορείες τις συνόδευαν 2-3 αστυνομικοί, με το παραμικρό που γινόταν ξέρανε αμέσως ποιόν να πιάσουν για να παραλύσουμε όλοι οι υπόλοιποι. Μέσα σε δευτερόλεπτα σε είχαν μαγκώσει και είχαν επιβάλλει τη τάξη."

Δε πέρασε πολύς καιρός και πραγματικά το κομμάτι όσον αφορά τους αστυνομικούς άρχισα να το διαπιστώνω. Το κορυφαίο όμως όλων είναι η δημοτική αστυνομία. Δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου πιό αστεία εικόνα ατόμων. Αγύμναστοι 20χρονοι χύμα στο κύμα να σουλατσάρουν καμπουριάζοντας από τη βαρεμάρα και σέρνοντας τα παπούτσια τους βαριεστημένα στους δρόμους της Αθήνας, ατημέλητοι, αξύριστοι και με ύφος κοιμισμένης αγελάδας. Δίπλα τους πάντα ένστολα κοριτσάκια βαμμένα σα πορνίδια που ψάχνουν για πελάτη, με τα μαλλία χυμένα και τα τζόκευ να προεξέχουν αστεία διότι δε χωράνε στο κεφάλι από τη μαλλούρα.
Πραγματικά εάν κάποιος ζούσε σε ένα χίπικο κοινόβιο και χρειαζόταν κάποιου είδους υποτυπώδη αστυνομία έτσι ακριβώς θα ήταν. Το μόνο που δε τους έχω δει να κάνουν είναι να καπνίζουν μπάφους και να χαμουρεύονται μεταξύ τους στη μέση του δρόμου.
Λοιπόν όντως αυτοί δεν είναι αστυνομικοί, ούτε καν δημοκρατόμπατσοι δεν είναι. Μια αστεία κομπανία σουλατσαδόρων είναι, τα τέλεια υποπροιόντα της κοινωνίας.


ΑΘΑΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΑ

Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
http://www.youtube.com/watch?v=_8cdGETJ1Qk


Επείγον:Νέο ανθελληνικό άρθρο στο FOCUS...με γαρνιτούρα Τουρκικών διαφημίσεων(αν δεν τις έχουν βγάλει ακόμα)!

Καλημέρα σας,
δεν χρειάζετε να το μεταφράσει κανείς.
Υπάρχει στην εφημερίδα "Μακεδονία"

http://adiavroxoi.blogspot.com/2010/02/focus.html

Δεύτερο ανθελληνικό άρθρο του Focus που αναφέρεται επικριτικά σε όλες (μα όλες!) τις συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα των Ελλήνων. Μακάρι οι διαμαρτυρίες των Ελλήνων αλλά και όλων των υγιώς σκεπτομένων αναγνωστών να τους υποχρεώσουν να βγάλουν τις τουρκικές διαφημίσεις που (όλως τυχαίως) βρέθηκαν στο άρθρο.

Σας παραθέτω και το λινκ από την διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού.

*Προσοχή, αν προσέξτε πάνω δεξιά του άρθρου, έχει 11 μέρη...

Σε κάθε μέρος μιλάει και για διαφορετικό θέμα επικρίσεως...

http://www.focus.de/reisen/reisefuehrer/griechenland/tid-17311/kulturschock-griechenland-kann-man-die-griechen-verstehen_aid_481961.html

Σα να μιλάει ο Κίσσιγκερ..

Όποιος γνωρίζει Γερμανικά να κάνει μία καλή μετάφραση και να την αναρτήσει,για να δουν οι Έλληνες πως μας κατηγορεί για τα πάντα!
Για παράδειγμα,γράφει πως είναι κακό που ακόμα στα σχολεία μας μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά, γράφει λένε πως είναι κακό που είμαστε Χριστιανοί ορθόδοξοι, τους πειράζουν οι εικόνες των Αγίων,οι Εκκλησίες και άλλα πολλά...

Μήνυμα αλληλεγγύης στους Έλληνες από Γερμανούς βουλευτές του Die Linke από το TVXS.gr

Μήνυμα αλληλεγγύης στους Έλληνες από Γερμανούς βουλευτές του Die Linke
By Κατερίνα Κοντίνη
Created 26/02/2010 - 21:49

Την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες εργαζόμενους και την αντίθεσή τους στα προσβλητικά δημοσιεύματα εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι βουλευτές και ευρωβουλευτές του γερμανικού κόμματος Die Linke.


Ξεχασμένη η ιστορία των Ποντίων στην Μακρόνησο

Published on TVXS.gr (http://tvxs.gr)
Αρχική > Ξεχασμένη η ιστορία των Ποντίων στην Μακρόνησο
By Μαρίνα Τομαρά
Created 25/02/2010 - 15:11
Στο blog του Βλάση Αγτζίδη «Und ich dachte immer» γίνεται αναφορά στην ξεχασμένη ιστορία των Πόντιων προσφύγων, που πέρασαν από την Μακρόνησο. Αφορμή του αφιερώματος είναι το κείμενο «Η Μακρόνησος των Προσφύγων» με υπότιτλο: «Από τον Πόντο στο Μακρονήσι», το οποίο γράφτηκε μετά από ένα Διεθνές Συνέδριο για τη Μακρόνησο, που έγινε στις 6 και 7 Μαρτίου 1998 χωρίς καμία αναφορά στο γεγονός ότι από το Μακρονήσι πέρασαν χιλιάδες Πόντιοι πρόσφυγες.

Re: Εκτόξευση του στρατιωτικού δορυφόρου παρατήρησης Helios 2B

This document has been imported into Google Docs on your behalf:
http://docs.google.com/Doc?id=dfvhbtgv_23427gptppjcs&invite=
Just FYI,
The Google Docs Team

Athens O Kosmos tou Ependhiti  20 Feb 10 p 33
 
Report and commentary by Manos Iliadhis: A Ground to . . . Space Flaws
 
Approximately four months ago (in the 31 October 2009 edition of O Kosmos Tou Ependhiti) this columnist has pointed out our country's shortcomings in space.  Two months ago (on 17 December 2009), a date that saw the launch of the Helios-2B [military spy satellite], in which Greece is a partner, the situation is still continuing with the same characteristic slackness, fraught with many examples of mistakes and timidity that were the trade mark of the previous YPEEThA [National Defense Ministry]
leaders.  Consequently, in view of the fact that the problems over policy decisions are still continuing, the O Kosmos Tou Ependhiti has decided to revert, yet again, to the same issue. 
 
As we had reported in last October's edition, the problems concerning our country's participation in this program began with the erroneous decision taken by the previous YPEEThA leaders in August 2009.  The decision was that the body responsible for the advanced technology "Helios" program should be the YEEThA [National Defense General Staff] rather than the YEA [Air Force General Staff] that had been so far responsible. It should be remembered that until then the YEEThA wanted to have nothing to do with this program, arguing that it preferred to obtain images from commercial satellites.  Although this preference was approved by the SAYE [General Staff Officers' Council] in January 2005, the YEEThA still failed to implement the decision since it lacked at the time the necessary infrastructure and the skilled personnel required.  This was due to the fact that all issues relating to satellite-generated intelligence gathering had been traditionally the domain of the YEA, something consistent with international practices, which treats space as an extension of airspace.
 
The developments that followed as a result of this flawed decision led to repeated delays and problems, costing both time and money.  More specifically, although the relevant negotiations concerning the program were successfully completed in December 2005, and the original table also wanted the agreement to be signed during the same month -- thus enabling the land-based station at Tanagra to be operational within 24 months, in other words by December 2007 -- in the end the agreement was signed in August 2006. This meant that, instead of December 2007, the land-based station would have been operational by September 2008.  However, even this deadline was not met and, as far as we are in a position to know, the Tanagra station is still not operational.
 
A Tug-of-War
 
When the YEEThA realized, after the decision to change the body responsible for the program, that it was not a project within its capabilities, it decided to assign responsibility for its management to the Greek Air Force's EKDE [National Space Research Center].  Even then, it took almost a whole year before this decision was put into effect in August 2007.  The Greek Air Force's leadership did not agree with the decision, arguing that since it was the branch responsible for attacking 95% of the other side's [enemy's] targets there was an imperative need for it to have instant access to intelligence gathered by the Helios-2.  Moreover, it foresaw the problems and the malfunctions to be caused by changing the EKDE's line of command and thus creating problems in a procedure was well-tested by the Greek Air Force during the past 15 years and had proved that it was capable of providing all branches of the armed forces with an uninterrupted flow of satellite-generated intelligence.
What made the situation even worse was the fact the that the YEEThA, in what must certainly a world first, assigned responsibility for the implementation of the program to . . . Greek Army officers who, since they were coming for the first time face-to-face with issues relating to space technology, was only natural that they would need a long time before they were in a position to understand the subject.  As if this was not enough, the YEEThA pushed for another SAYE decision (this was taken on 29 November 2006) according to which it was given responsibility for "deciding on earth-surveillance policies."  This decision overlooked an earlier one giving the same responsibility to the General Directorate for National Defense and International Relations Policy, which was implemented through a specially set-up Space Office!  Although the General Directorate protested against the decision and managed to have it annulled, what remained unchanged was the definition that the "satellite-based earth surveillance system is limited to image gathering from the 'Helios' military satellite and any further developments of this system."  This last sentence was obviously a reference to the MUSIS [Multinational Space-based Imaging] system in which our country has taken a decision in principle to join.
 
What does this suggest?  It is certain that the SAYE was not even aware that its decision was contrary to older, and still valid, decision taken by a more senior body, this time it was the December 1999 decision of the Defense Council, which stressed the need to obtain radar images from a satellite.  Moreover, the same SAYE decision violated one of its own decisions, taken in August 2005, which again wanted radar images to be captured by satellites.
 
The result of all the above, conflicting, decisions is that the need to secure radar images has not only never been met but all indications suggest that this will not be achieved for a long time yet.  It appears that what has now been decided is that this need should be met through our country's participation in the MUSIS program, which is planned to succeed the Helios-2.  The estimated cost for the MUSIS is believed to be between three and four billion euro and it is expected that this system will be able to combine optical with radar images.  Its cameras will be able to identify objects up to 15 centimeters long and it should be operational by 2015, which coincides with the end of the expected life of the Helios-2.
However, some information suggests that two of the countries planning to contribute radar-image systems now appear to be having second thoughts.  They are Germany, with its SAR Lupe and Italy with its Cosmo-SkyMed systems.  Although each for different reasons, they are reported as preferring to exchange radar images from French satellites in exchange for more optical images from the Helios-2.
 
This means that for as long as the objections raised by Germany and Italy remain to be overcome, the Greek armed forces will be unable to meet their needs for radar images or, in the best of circumstances, nobody will be in a position to say when these needs will be met.

Εκτόξευση του στρατιωτικού δορυφόρου παρατήρησης Helios 2B

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ο στρατιωτικός δορυφόρος παρατήρησης Helios 2B ετέθη επιτυχώς σε τροχιά την Παρασκευή 18
Rεκεμβρίου, αφού εκτοξεύθηκε από το διαστημικό γαλλικό κέντρο του Κουρού, στη Γουϊάνα.
Ο τέταρτος δορυφόρος της οικογένειας Helios που ξεκίνησε το 1995, αποτελεί καρπό ευρωπαϊκού
προγράμματος που αναπτύχθηκε υπό την καθοδήγηση της Γαλλίας, στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα από
το 2006, μετά την υπογραφή συμφωνίας με τη Γαλλία.
Χάρη στη συμφωνία αυτή, οι Ελληνικές Ένοπλες Rυνάμεις έχουν πλέον πρόσβαση σε δορυφορικές εικόνες
εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης ώστε να αναπτύσσουν τις αποστολές τους κάτω από τις καλύτερες δυνατές
συνθήκες και να ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες ανάγκες τους σε θέματα δορυφορικής στρατιωτικής
πληροφορίας. Μετά τους δορυφόρους Helios 1Α που εκτοξεύθηκε το 1995 και Helios 2Α (2004), οι οποίοι
εξακολουθούν να βρίσκονται σε λειτουργία, ο Helios 2B έχει τη δυνατότητα αποστολής ακόμα ακριβέστερων
εικόνων.
Όπως και η Γαλλία, η Ελλάδα συμμετέχει μαζί με άλλες χώρες στο επόμενο πρόγραμμα στρατιωτικών
δορυφόρων παρατήρησης, στο πρόγραμμα MUSIS, το οποίο προβλέπεται να αντικαταστήσει το HELIOS από
το 2014.
Αθήνα, 22 Rεκεμβρίου 2009

"Turkey Opposes Erga Omnes"

Soooo, George Papandreou, Dora Bakoyanni and ELIAMEP support Turkey.  Go figure.
-==========================================
Skopje Kanal 5.com.mk  26 Feb 10
 
Report by Goran Momiroski: "Turkey Opposes Erga Omnes"
 
Ankara is undermining the Greek erga omnes [one name for general use].  In Ukraine yesterday Turkish Foreign Minister Ahmet Davutoglu informed Macedonian President Ivanov of the Istanbul government's firm position.
 
[Turkish Prime Minister] Erdogan's government will not alter its name stand at any cost, even if Macedonia accepts the Greek proposal for all the states that have recognized us under our constitutional name to recognize us under our potential new name.  The Turkish foreign policy creator over the past seven years, who has made Turkey a global player, an influential factor in the Middle East, and Europe's only link with the Middle East upheavals, seeks that the dispute be resolved on the basis of international standards.
 
"Our position from the very beginning has been that all the states are entitled to their own name and right to self-identification, which is why Turkey supports your constitutional name and recognizes you as the Republic of Macedonia in all the international organizations.  This can be seen from all the documents, too.  I hope that this issue will be resolved peacefully and that Macedonia will join the EU and NATO under its constitutional name," the Turkish foreign minister stated.
 
In addition to economic ties, Turkey advocates the promotion of political friendship into a strategic partnership by including Macedonia into the regional energy projects, primarily the Turkey-run gas pipelines that go from the Asian continent to Europe through Greece.
Davutoglu, who is respected in Washington, Moscow, Brussels, and Teheran for his strategy of zero problems with the neighbors, agreed with Ivanov that the Balkans cannot experience real prosperity as long as all the states refuse the principles of constant political dialogue at the highest level, unobstructed economic cooperation, and respect for multicultural features.
 
"We had an excellent meeting with Mr Ivanov.  We share the same views on the Balkans and the bilateral issues.  I admire his intellect, because he is a promoter of peace, multicultural cooperation, and security..  We share the same positions on the future and the past.  I plan to pay a visit to Macedonia soon," the Turkish foreign minister said.
According to the influential US magazine Foreign Policy, Davutoglu is one of the so-called contemporary Kissingers and is included in the list of the four most influential politicians worldwide who work behind the scene, alongside former Singapore Prime Minister Lee Kwan Yew, Saudi Prince al-Faisal, and Brazilian Foreign Minister Celso Amorim.
 
 

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Focus

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ (μετάφραση από τη δημοσιογράφο Παναγιώτα Γιαννοπούλου της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ Ηρακλείου

 

(Αυτός είναι ο τίτλος του κειμένου)


“Πολιτισμικό σοκ της Ελλάδας Αρθρογραφος.Κ.Boetig από το Focus on line
* Η μετάφραση από τα γερμανικά του άρθρου, έχει ως εξής:

“Η Ε.Ε. ζητάει από την Ελλάδα όχι μόνο μια σκληρή οικονομική πολιτική αλλά απαιτεί και αλλαγή της νοοτροπίας. Οι ρίζες όμως της διαφορετικότητας είναι βαθιές και δεν θα αλλάξει τίποτα πέραν μιας αισθητικής εξωτερικής επέμβασης. Μπορούμε να καταλάβουμε τους Έλληνες;

Οι Έλληνες δεν γνωρίζουν προβλήματα προσαρμoγής. Εχουν κατακλείσει τον κόσμο ψήνοντας και τηγανίζοντας γύρω τους, και παίζοντας σε ρόλο κομπάρσου σε κάποια μικρά εργάκια. Σε αυτόν τον συμπαθητικό μικρό λαό που φαίνεται να χορεύει συνεχώς τον Ζορμπά και να γλεντάει, δεν εκπλήσσεται ο γνωστής των πραγμάτων καθόλου με όσα γίνονται.

Πώς και να εκπλήσσεται εξάλλου με έναν λαό που ανακατεύει ρετσίνι με κρασί, τυλίγει ρύζι με χορταρικά σε αμπελόφυλλα , παίρνει το ευρωπαϊκό κύπελλο σχεδόν χωρίς κανένα γκολ, αλλά γνώριζε πριν 2.500 χρόνια ότι η ύλη αποτελείται από άτομα και η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο;


Οι Έλληνες ένιωθαν πάντα σαν τους γονείς του πολιτισμού και δεν δίσταζαν όμως να περνούν τα λεφτά των παιδιών τους. Σήμερα αυτό το κράτος μπαίνει στο γηροκομείο και δέχεται κηδεμόνα να το επιβλέπει.


Αλλά φυσικά αυτό δεν απασχολεί καθόλου τον Έλληνα πολίτη. Αυτός πότε δεν περίμενε κάτι από τον υπουργό του, πέρα από την ανταλλαγή της ψήφου του με την άδεια να κτίσει το αυθαίρετο του.


Δεν βαριέσαι σου λέει το ελληνικό κράτος θα επιβιώσει και χωρίς δική του κυβέρνηση. Εξάλλου γιατί να αλλάξει κάποιος όταν είναι τόσο τέλειος όσο ο Έλληνας.;


Γλώσσα και γραφή


Οι Έλληνες είναι μοναδικοί! Μόνο αυτοί γράφουν ελληνικά. Το να ξεφορτωθούν επιτέλους την 2500 χρονών παλαιά γραφή ούτε που το σκέφτηκαν πότε. Εξάλλου το ελληνικό αλφάβητο ήταν υπεύθυνο για την δημιουργία της λατινικής και κυριλλικής γραφής. Στο πέρασμα των χρόνων δεν άλλαξε ιδιαίτερα πάρα μόνο στην έννοια των λέξεων. Φυσικά στα σχολεία είναι κύριο μάθημα και διδάσκεται από την πρώτη Γυμνασίου. Είναι σαν να μαθαίναμε εμείς τα αρχαία γερμανικά η τα γοτθικά.


Έχουν φροντίσει όμως να διευκολύνουν τους ξένους τουρίστες τους με πινακίδες που αναγράφουν τις τοποθεσίες με λατινικά γράμματα,αν και σε μια απόσταση μερικών μέτρων θα δεις την ίδια ονομασία με τρεις διαφορετικούς τρόπους γραμμένη. Agia , Aghia, Αyia.


Οι κανόνες υπάρχουν για να τους παραβιάζουν. Στα μικρά όσο και στα μεγάλα.


Εγωισμός και αίσθηση του “εμείς”. Ο ένας εναντίον του αλλού, αλλά όλοι μαζί εναντίον του εχθρού.

Ο καθένας προσπαθεί στους δρόμους είτε με αυτοκίνητο είναι είτε με μηχανάκι, να κόψει την προτεραιότητα του αλλού.


“Ο ένας εναντίον του αλλού και όλοι μαζί ενάντια στον πεζό φυσικά”, είναι ο σκοπός.


Για να δοθεί μια λύση μπαίνει στη μέση ο τροχονόμος να ρυθμίσει την κίνηση.Και ξάφνου όλοι οι οδηγοί μαζί συμφωνούν και συνεργάζονται σε έναν εκκωφαντικό θόρυβο κορναρίσματος που τελικά οδηγεί τον τροχονόμο στην φυγή.


Με ελεύθερο το πεδίο λοιπόν πάλι οι οδηγοί επιδίδονται στο εγωιστικό τους έργο.

Μεταξύ τους βασικά οι Έλληνες μισιούνται.


Δεν είναι τυχαίο που στον ελληνικό εμφύλιο του 1944-1949 σκοτώθηκαν περισσότεροι Έλληνες απʼ ότι στον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.


Τον εισβολέα όμως τον αντιμετωπίζουν όλοι μαζί. Είτε Αριστεροί είναι είτε Δεξιοί.


Η μεγαλύτερη φιλοφρόνηση που μπορείς να αποσπάσεις από Έλληνα είναι το “είσαι δικός μας”.


Με την πλάτη γυρισμένη.


Υπάρχουν άνθρωποι και Έλληνες.

Μέχρι και πριν 30 χρόνια οι Έλληνες μετρούσαν έξι ηπείρους. Τις γνωστές πέντε που ξέρουμε όλοι και την …Ελλάδα. Για μερικούς μάλιστα υπήρχαν και τεσσάρων ειδών ζωντανά πλάσματα. Τα φυτά, τα ζώα, οι άνθρωποι και οι Έλληνες.

 

Την ΕΟΚ την περνούσαν κάποιοι για συνεργασία του διαόλου με τον Πάπα που σκοπό είχαν να καταδυναστεύσουν και να μυήσουν τους χριστιανούς ορθόδοξους σε ρωμαϊκές αιρέσεις.


Έτσι μάλιστα δεν υποδουλώθηκαν ούτε στους Τούρκους. Η “Ισταμπουλ” ονομάζεται ακόμη επισήμως Κωνσταντινούπολη και η κιτρινόμαυρη σημαία της βυζαντινής αυτοκρατορίας κυματίζει ακόμη σε εκκλησίες και μοναστήρια.


Ακριβώς και πάντα δίπλα της έχει την γαλανόλευκη ελληνική, του μόλις κατά το 1829 απελευθερωμένου ελληνικού κράτους.


Ωστόσο οι Έλληνες ως χριστιανοί δίνουν ονόματα αρχαιοελληνικά στα παιδιά τους χωρίς ενδοιασμούς. Έτσι έρχεται σε αντίθεση η μεγαλοπρέπεια της ελληνικής αρχαιότητας με την σημερινή τους εικόνα.


Η παρέα μετράει. Ομως είναι παρέα της μιας στιγμής


Οι περισσότεροι Έλληνες είναι πολύ της παρέας. Δεν τους αρέσει να τρώνε μόνοι τους ή δυο -δυο. Θέλουν μεγάλες παρέες και ο ένας φέρνει και τον άλλο μαζί του.


Οπότε βλέπεις συχνά μεγάλες παρέες στα τραπέζια τους. Η πίστα στον χορό μονοπωλείται και θεωρούν αγένεια να μπεις μαζί τους στο συρτάκι ή στο χασάπικο.


Και το μπουρμπουάρ στην ορχήστρα πάει για την ατομική του ευχαρίστηση σε δική του παραγγελία.


Τρώνε διαφορετικά,και τσακώνονται ψεύτικα για τον λογαριασμό. Οι Έλληνες παραγγέλνουν όλοι μαζί στο τραπέζι και όχι ο καθένας το πιάτο του. Το κρασί ρέει άφθονο στα ποτήρια και πάντα πρέπει να φροντίζουν να υπάρχει ανεφοδιασμός.


Δεν αδειάζει κάνεις το πιάτο του, γιατί αυτό θα σήμαινε πως το φαγητό έπεσε λίγο και ίσως δεν θα χόρτασαν όλοι.


Όταν έρχεται ο λογαριασμός όλοι προθυμοποιούνται δήθεν να πληρώσουν ενώ ξέρουν πολύ καλά ποιανού η σειρά είναι. Οσο για το μπουρμπουάρ, τους είναι πιο βολικό να αφήνουν τα ψιλά στο τραπέζι , αντί να στρογγυλοποιήσουν το ποσό λεκτικά στον σερβιτόρο.


Ο Θεός βοηθός: Καινούργιοι άγιοι για καινούρια προβλήματα


Το 97% των Ελλήνων είναι χριστιανοί ορθοδοξοι.Οι εικόνες των αγίων τους κρέμονται όπου μπορεί κανείς να φανταστεί.


Έχουν ρόλο υπουργού και γενικού γραμματέα του Θεού και κρέμονται εκτός από τις εκκλησίες και στις ταβέρνες στα σπίτια, στα σούπερ μάρκετ δίπλα στο ταμείο.


Οποιος έχει προβλήματα απευθύνεται σε αυτούς και μάλιστα κατευθείαν στους ειδικούς. Στον Άγιο Νικόλαο (οι ναυτικοί) ή στην Άγια Παρασκευή (όσοι έχουν προβλήματα οράσεως). Οταν βέβαια εμφανιστεί καμιά καινούρια ασθένεια, τότε βαφτίζουμε κάποιον καινούριο Αγιο όπως το 1959 τον Αγ.Ραφαηλ για τους καρκινοπαθείς.


Μόνο που για τους πολιτικούς τους δεν βρέθηκε ακόμη κανένας.


Χωρίς χρόνο και χώρο


Οι Έλληνες ζουν μέσα σε ανοιχτό όριο του αιωνίου χρόνου. Ο χρόνος δεν έχει αρχή και δεν έχει τέλος...Το “τώρα” σπάνια το συναντάς και η λέξη “αύριο” είναι πολύ συχνή. Ομως τα λεωφορεία και τα τρένα πρέπει να κρατήσουν ένα ωράριο και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.


Όσο για τους δρόμους που έχουν ονομασίες, αυτές τις γνωρίζει μόνο ο ταχυδρόμος γιατί σχεδόν πότε δεν βλέπεις τις πινακίδες στην θέση τους.


Μια προφορική κοινωνία


Ο Ελληνας πολύ εύκολα θα ρωτήσει να μάθει τον δρόμο παρά θα χρησιμοποιήσει τον χάρτη. Δεν ξέρει ούτε να τον διαβάζει και έτσι γέλασε πολύς κόσμος όταν ένας νταλικέρης ερχόμενος από την Βενετία έκανε τον κύκλο της Ελβετίας για να φτάσει στην Νυρεμβέργη. Είχε σημειώσει στον χάρτη που αγόρασε για πρώτη φορά στην ζωή του την διαδρομή που του φάνταζε πιο ωραία.


Συνάδελφοι του εξήγησαν ότι θα ερχόταν πολύ πιο σύντομα μέσα από τη σήραγγα του Brenner. Πέταξε τον χάρτη του και από δω και στο εξής λέει θα ρωτάει.


Με τα τυπωμένα γράμματα φαίνεται δεν τα πηγαίνουν γενικώς καλά οι Έλληνες. Ετσι και τα ωράρια των μουσείων στις ηλεκτρονικές σελίδες του υπουργείου Πολιτισμού ποτέ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.


Πνεύμα δημιουργικό: I have inspiration


Πολλοί Έλληνες είναι πνεύματα δημιουργικά και αυτό όχι μόνο στο να παραποιούν στατιστικά στοιχεία.

Έτσι και ο Κρητικός Γιώργος Πετράκης που έχει το δικό του μουσείο που μας ξεναγεί από την εποχή των πρώτων ανθρώπων έως την εφεύρεση του τροχού έως και την προσγείωση στην σελήνη.


Το ίδιο και ο Κώστας Κοτσανάς από το Κατάκολο που λειτουργεί έκθεση με τίτλο την τεχνολογία από το πρώτο ρομπότ έως και το ξυπνητήρι.


Όσο για την ζωγράφο στα νότια της Κρήτης που διατηρεί και πλυντήριο ρούχων, αυτή έχει την έκθεση της ανάμεσα στα πλυντήρια και συχνά μια ταμπελίτσα στην πόρτα που γράφει: ”I have inspiration. Come back tomorrow”


Οι Έλληνες στις διακοπές τους


Οι Έλληνες προτιμούν να κάνουν διακοπές με παρέες και στην πατρίδα τους. Το καλοκαίρι στην θάλασσα και τον χειμώνα στα βουνά.


Όπως επίσης και στα αρκετά χιονοδρομικά κέντρα που υπάρχουν.


Τα καταλύματα τους κάθε άλλο πάρα ταπεινά χαρακτηρίζονται και έχουν συνήθως τον τζάκι τους και το τζακούζι τους.

Οι παραγγελίες στο φαγητό γίνονται προφορικά και τα γκαρσόνια γνωρίζουν πολύ καλά πως εδώ έχουν να κάνουν με ντόπιους και όχι με τουρίστες.


Βλέπετε οι Ελληνίδες μαμάδες μπορούν να κρίνουν το καλό φαγητό.

Πολλά από αυτά τα καταλύματα φτιάχτηκαν με χορηγήσεις της Ε.Ε. και έχουν πάρει τέτοια μορφή ώστε αργότερα να μπορούν να τροποποιηθούν σε κατοικίες για τα παιδιά τους”.


Αυτό ήταν εν ολίγοις το κατεβατό που δεχτήκαμε από την Γερμανία.


Δεν ξέρω τις αντιδράσεις των εκεί Ελλήνων και την αντιμετώπιση τους αυτό το διάστημα. Οι παραπάνω απόψεις δεν αντιπροσωπεύουν σίγουρα τον μέσο Γερμανό. Και είναι φυσικό όπως όλος ο κόσμος και αυτοί να παρακινούνται και να επηρεάζονται από τα ΜΜΕ.


Ας μην ξεχνάμε πως οι προσβολές αυτές στοχεύουν και σε έναν σεβαστό αριθμό Γερμανών πολιτικών με ελληνική καταγωγή.


Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό κατά την γνώμη μου.


Στα παραπάνω λόγια υπάρχουν πολλές αλήθειες, αρκετές υπερβολές και πολλά ψέματα. Ομως δεν έχει κατά την γνώμη μου κανείς το δικαίωμα να κατακρίνει έναν λαό για την πολιτιστική του κληρονομιά, την γλώσσα του και την θρησκεία του.


Να διασύρει τα ήθη και έθιμα και τον πράο χαρακτήρα ενός λαού.


Όλα επιτρέπονται πια στα ΜΜΕ αλλά όπως είπαν οι ένδοξοι πρόγονοι μας: “Παν Μέτρο άριστον”.


p.gianopoulos@yahoo.gr


Επτά σχολια



  7 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ψήφισα ΠΑΣΟΚ.

Ενθουσιάστηκα με τις πρώτες εξαγγελίες του Γιώργου. Με συγκινούσε ο Παπακωνσταντίνου. Στην συνέχεια άρχισαν να περνάνε από το μυαλό μου κάποιες παροιμίες:

'φρού-φρού κι αρώματα', 'ψηλά καπέλλα και παπούταια ελβιέλλα' 'άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες' και άλλες.

Τώρα όμως έχω αρχίσει να ανησυχώ: Ότι καταδίκαζαν για την απογραφή του Αλογοσκούφη το έχουν ξεπεράσει. Δεν έχουν συγκεκριμενοποιήσει κανένα μέτρο και δείχνουν να μην έχουν ένα αναλυτικό πρόγραμμα και μια ισχυρή ομάδα (το κόμμα το έχουν καταργήσει και μάλλον το έχουν στήσει απέναντι σαν αντίπαλο).

Στήνουν εξεταστικές οι οποίες δεν πρόκειται να οδηγήσουν πουθενά και το μόνο ουσιαστικό όφελος θα είναι οι αποζημιώσεις που θα εισπράξουν τα μέλη των επιτροπών αυτών. Αλήθεια ποιές είναι οι αμοιβές των βουλευτών για την συμμετοχή τους στις επιτροπές αυτές?

Ακόμα και ο Χρυσοχοίδης που κάτι φαινόταν ότι κάνει κλώτσησε την καρδάρα με το γάλα με το υπερφίαλο ύφος του και κυρίως με αυτό που είπε ότι 'διαχειρίζεται την Καμπούλ'.

Έλεος πως θα έρθουν τουρίστες στην Καμπούλ?

ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ – ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ

25 Φεβ 2010 12:24:00 μ.μ.  
Ανώνυμος είπε...

Η πάταξη της εγκληματικότητας είναι ένας ακόμη τομέας αποδεικνύεται πόσο γελοία ήταν και είναι τα πράσινα καλλικαντζαράκια του Γιωργάκη. Που είναι το περίφημο σχέδιο που είχε ο Μιχαλάκης (αλήθεια γιατί κρύβει το πραγματικό του επώνυμο ποτέ δεν το κατάλαβα, ντρέπεται για τους γονείς του;) για να μειωθούν οι δολοφονίες, οι ληστείες και η τρομοκρατία;

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΡΑΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΩΝ.

Οι γελοιότητες που μας τάϊζαν προεκλογικά δεν πρόκειται να ξεχαστούν ΠΟΤΕ.

Άλλο ο φανταστικός κόσμος και άλλο ο πραγματικός Μιχαλάκη, που συναγωνίζεσαι σε αναξιοπιστία ΕΠΑΞΙΑ το Γιωργάκη τον Παπακωνσταντίνου.

Τον πρώτο μήνα που ανέλαβε το Υπουργείο ΠΡΟΠΟ (η αλλαγή του ονόματος του Υπουργείου τον μάρανε τον μπούρδα) ήταν όλη μέρα στα κανάλια και έκανε τις γνωστές εξαγγελίες για το πώς ΘΑ ξαναφέρει τον παράδεισο στη ασφάλεια και τη δημόσια τάξη.
Τώρα που καθημερινά έχουμε σωρεία ληστειών, δολοφονιών και τρομοκρατικών ενεργειών έχει εξαφανιστεί από τα Γιωργοκάναλα, για να μην κάνουμε τους συνειρμούς και τις συγκρίσεις με αυτά που έταζε πριν από τρείς μήνες.

Αλλά πόση αποτελεσματικότητα να περιμένεις από ένα υπουργό που λέει δημόσια ότι θα χάνει τη δουλειά του όποιος αστυνομικός αγγίξει αλλοδαπό, τη στιγμή που χιλιάδες αλλοδαποί κυκλοφορούν ανάμεσά μας με πιστόλια στις τσέπες;

Πόσο μπορεί να σε εμπνεύσει για τις καλές προθέσεις του ένας Υπουργός που, παρόλο που ξέρει ότι η πλειοψηφία της εγκληματικότητας οφείλεται στους παράνομους μετανάστες, αυτός σπρώχνει λυσσασμένα το νομοσχέδιο για την παροχή Ελληνικής ιθαγένειας σε εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς, Πακιστανούς, Αφγανούς, Σουδανούς και κάθε καρυδιάς καρύδι;

Πόσο σοβαρά να πάρεις ένα Υπουργό, που την επομένη ημέρα των "αυστηρών" δηλώσεών του περί τρομοκρατίας πάνε οι πιτσιρικάδες και του κάνουν πλάκα, βάζοντας βόμβα μπροστά στη Βουλή και τους τσολιάδες του Άγνωστου Στρατιώτη;

ΕΑΝ Ο ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;

25 Φεβ 2010 12:30:00 μ.μ.  
the Bloopers Team είπε...

Καμία ασυλία και να εκλέγονται.-

25 Φεβ 2010 12:56:00 μ.μ.  
Ανώνυμος είπε...

ala lamogia kanane oti tous eipe o karamanlis koinos mpouchesas min ksechnate tis dimoskopisis tote: pios einai kataliloteros gia prothipourgos kai oloi legate o mpouchesas tora ti zitate apo ta lamogia tous dikastes ta resta kala sas kanoun

25 Φεβ 2010 1:51:00 μ.μ.  
Ανώνυμος είπε...

Οι δικαστές συμπεριφέρονται σαν χουντα.Παίρνουν του κόσμου τα λεφτά και υποστηρίζουν ασύστολα την δεξιά και τους παπάδες.

25 Φεβ 2010 3:04:00 μ.μ.  
Ανώνυμος είπε...

Να δεις την πανίσχυρη νοοτροπία της συναδελφικής αλληλεγγύης των πολιτικών που δεν παραπέμπουν κανέναν υπουργό ότι σκάνδαλα και να κάνει.
Ψηφίζουν μάλιστα και για τον εαυτό τους νόμους για γρήγορη παραγραφή.
Γιάννης κερνάεις Γιάννης πίνει.
Που ήσουνα κ. Ιωάννη Κ. Μαντζουράνη όταν παραγράφονταν τα αδικήματα των πολιτικών γιατί δεν έγραψες κανένα άρθρο.
Έστω μετά από την παραγραφή τι έχεις να μας πεις. Μούγκα εεεε
Όταν είσαστε εσείς στην εξουσία και παρεμβαίνετε στην δικαιοσύνη διορίζοντας την ηγεσία της είναι καλά εεεε.. Τώρα σας πονάει.
Αλλά τι περιμένεις από πολιτικούς που στήνονται στα τέσσερα για τον αρχηγό τους και για τα ΜΜΕ.
Ξεφτίλες πολιτικοί θέλετε να κάνετε τους τιμητές για την δημοκρατία.
Ο δημόσιος έλεγχος της πολιτικής αυθαιρεσίας μήπως δεν είναι ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας .....
Αλήτες στο μαντρί σας γρήγορα γιατί θα σας φάει ο λύκος που μου βγάλατε και γλώσσα.



--

ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΟ 2009.

Κάθε μέρα, κάθε ώρα υπάρχει κάτι νέο στα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΕΠΙΚΑΙΡΑ [http://sotsot36.blogspot.com] + στο ΑΡΧΕΙΟ SOTSOT36 [http://arxeio-sotsot36.blogspot.com] + οπωσδήποτε το "η ζωή μέσα απ'τα μάτια του αρχιτέκτονα" [//bloggerkm2009.blogspot.com]

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Στο σταθμό του ΗΣΑΠ, μετά τη συγκέντρωση...

Της Κατερίνας Αρβανιτάκη


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ «ΑΠΛΟ» ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
Τετάρτη 24/2/2010
, ώρα περίπου 13:30-14:00, σταθμός ΗΣΑΠ Ομόνοια προς Κηφισιά. Επιστρέφω από την απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ. Μπαίνω στο βαγόνι. Μαζί μου μπαίνουν αρκετοί άνθρωποι. Μεταξύ άλλων και καμιά 10αριά μετανάστες (μαύροι και μελαμψοί). Σχεδόν αμέσως, μόλις κλείνουν οι πόρτες και ξεκινάει ο συρμός, ακούγονται φωνές. Ένας πολύ καλοστεκούμενος και καλοντυμένος ασπρομάλλης κύριος γύρω στα 70 με ύφος αηδιασμένο και σπρώχνοντας για να κρατήσει τα μιάσματα μακριά του, βρίζει κλέφτες τους "αλλόφυλους" που μπήκαν και μάλιστα μετράει κεφάλια: ένας κλέφτης δύο κλέφτες, τρεις κλέφτες, πέντε κλέφτες, γεμίσαμε κλέφτες σ' αυτό τον τόπο, πού βρεθήκανε τόσοι και άλλα γνωστά εμετικά ρατσιστικά και αντικυβερνητικά.
Δύο κοπελιές με την εφημερίδα "εργατική αλληλεγγύη" στο χέρι "τα παίρνουν", και ιδιαίτερα η μία του επιτίθεται αποκαλώντας τον ρατσιστή και φασίστα. Σιγοντάρω κι εγώ, μόλις κατάλαβα τί...

παίζεται. Ο αξιοσέβαστος κύριος απαντάει βρίζοντάς μας ψευτοεπαναστάτριες, ηλίθιες, βλαμμένες, ψευτοαριστερές, εσείς τους κάνατε έτσι, ισχυριζόμενος ότι όλοι αυτοί, μόλις μπήκαν στο τραίνο, έβαλαν χέρι στην τσέπη του για να τον κλέψουν!
Λίγο πιο κάτω εμφανίζονται από το βάθος του βαγονιού δυο νεαροί ντυμένοι με μαύρα πέτσινα, σιδερένια εξαρτήματα και σύμβολα στο πρόσωπο και τα ρούχα, μαλλί αγκαθωτό και ύφος διερευνητικό που αναρωτιέται πότε θα επιτεθεί: "Ποιος μίλησε για φασισταριά; Ποιον είπες φασισταριό;" απευθύνονται σε μας και κοιτάζουν τον αξιοσέβαστο κύριο λοξά, περιμένοντας τη συγκατάθεσή του για ν΄ αναλάβουν δραστικότερα την υπεράσπισή του. Αυτός όμως τους αγνοεί και τα παιδιά κατεβαίνουν στον επόμενο σταθμό.
Καθώς μισοηρεμούν τα πράγματα, ο αξιοσέβαστος κύριος πιάνει μια θέση στη μια άκρη του βαγονιού κι εμείς οι τρεις στην άλλη άκρη. Δίπλα μου περνάει ένας επιβάτης που σκύβει και μου ψιθυρίζει εμπιστευτικά: "τα είδες τα φασιστάκια; Ήταν έτοιμοι να σας χτυπήσουν".
Παράλληλα αντιλαμβάνομαι ότι στην άλλη πλευρά του βαγονιού, μια πιο νηφάλια και λιγότερο "επαναστάτρια" γυναίκα, έχει πιάσει κουβέντα στον "αξιοσέβαστο" και προσπαθεί να τον πείσει ότι δε φταίνε οι ξένοι, αλλά για όσα συμβαίνουν στον τόπο φταίνε οι κυβερνήσεις, το σύστημα κλπ κλπ. και ότι πρέπει να υπάρξει μια αντίσταση, γι' αυτό και η απεργία.
Και τότε... ΕΛΑ ΜΑΛΛΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ!, ο "αξιοσέβαστος" αναφωνεί: "Βρώμησε ο τόπος από ξένους! Να πάνε από κει που έρχονται, να καθαρίσουμε! Για όλα αυτά φταίνε αυτοί οι ψευτοεπαναστάτες, βλάκες, ηλίθιοι, δήθεν αριστεροί, προδότες, που ακολουθάνε τη ΓΣΕΕ και τον Παναγόπουλο, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Αν δεν ήμασταν εμείς, τούρκικα θα μιλούσατε σήμερα στην Ελλάδα! Μόνο η λαϊκή εξουσία μπορεί να δώσει απάντηση στην κρίση! Εγώ είμαι στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και ένα έχω να σας πω: Συσπειρωθείτε γύρω απ' το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ!"
Μόλις που πρόλαβα να τον συγχαρώ για την εντυπωσιακή προσέγγιση της χιτλερικής με την κουκουέδικη ιδεολογία και να του ευχηθώ και εις ανώτερα: Στάση "Περισσός". Για του λόγου το αληθές, το στέλεχος εγκαταλείπει το συρμό. Έφτασε στον προορισμό του. Τέλος.
(Ειλικρινά σας λέω, δεν υπερβάλλω σε τίποτα ως προς την περιγραφή, αντίθετα, χάριν συντομίας περιέκοψα πολλούς χαρακτηρισμούς)
Σχόλιο: Είναι καιρός τώρα που πιστεύω -από τις πολιτικές του θέσεις- ότι το ΚΚΕ δεν είναι πια αριστερή δύναμη. Αντίθετα είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, κι ο ρόλος του είναι να επιτίθεται σε κάθε προσπάθεια συγκρότησης κοινωνικών αντιστάσεων που γεννιέται στην κοινωνία, να καταστέλλει ότι δε μπορεί να χειραγωγήσει. Η πολιτική του δεν είναι παρά κούφια μεγάλα λόγια που προωθούν τον κατακερματισμό και τη διάσπαση στο μέτωπο των εργαζομένων και μεταθέτουν τη λύση κάθε προβλήματος στη "λαϊκή εξουσία" (αλλιώς λέγεται και "δευτέρα παρουσία" ή "βασιλεία των ουρανών"). Είναι επίσης κι ένα βαθιά εθνικιστικό κόμμα που, εκτός των άλλων, είναι σταθερά και αμετακίνητα απόν από κάθε αγώνα από και για τους μετανάστες και τα δικαιώματά τους.
Δεν είχα συνειδητοποιήσει όμως -κακώς βέβαια- ότι αυτή η πολιτική πρακτική οδηγεί τους οπαδούς του σε αντιλήψεις που (τώρα που τις ακούω να εκφράζονται με ανατριχιαστικό θράσος και δημόσια) σε τίποτα δε διαφέρουν από το εθνικοσοσιαλιστικό οπλοστάσιο. Εξάλλου κι οι ίδιοι οι νεοφασίστες, όπως προέκυψε και στο προαναφερθέν επεισόδιο, τη δική τους ιδεολογία αναγνωρίζουν σ΄ αυτές και αντανακλαστικά κινούνται να τις υπερασπίσουν.
Φοβάμαι ότι το "αυγό του φιδιού" δεν έχει απλώς εκκολαφθεί, αλλά πολλαπλασιάζεται σε τρύπες που ούτε καν φανταζόμαστε!


--

ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΟ 2009.

Κάθε μέρα, κάθε ώρα υπάρχει κάτι νέο στα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΕΠΙΚΑΙΡΑ [http://sotsot36.blogspot.com] + στο ΑΡΧΕΙΟ SOTSOT36 [http://arxeio-sotsot36.blogspot.com] + οπωσδήποτε το "η ζωή μέσα απ'τα μάτια του αρχιτέκτονα" [//bloggerkm2009.blogspot.com]

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Προσαγωγή ατόμων κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων στην πλατεία Αμερικής

Υπό το φόβο επεισοδίων

25/02/10 12:55

Αθήνα

Είκοσι εννέα άτομα προσήχθησαν στην αστυνομία το απόγευμα της Τετάρτης στο πλαίσιο ελέγχων για την πρόληψη επεισοδίων, λόγω ταυτόχρονων συγκεντρώσεων διαφορετικών ομάδων στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Συγκεκριμένα, στις 7 το απόγευμα είχε προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Αμερικής, ομάδα ακροδεξιών με αιτήματα κατά των μεταναστών.

Στις 6 ώρα στο ίδιο σημείο είχαν συγκεντρωθεί άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη συμπαράστασης στους μετανάστες, τους οποίους καλούσαν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση με σύνθημα «αλληλεγγύη στους μετανάστες και καμιά ανοχή στις φασιστικές συμμορίες».

Από τους 29 προσαχθέντες οι 28 αφέθηκαν ελεύθεροι λίγη ώρα αργότερα μετά την εξακρίβωση στοιχείων, ενώ κρατήθηκε ένα άτομο γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση.

Πρόκειται για στέλεχος της εφημερίδας «Στόχος» που κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω του Τύπου. Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα.


, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1110096



20100223 Ο γόρδιος δεσμός των Ελλήνων (του Τζ. Σόρος)

Ο γόρδιος δεσμός των Ελλήνων (του Τζ. Σόρος)

NAFTEMPORIKI.GR
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010 13:17
972 λέξεις
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1781432




Το ευρώ αποτελεί ένα μοναδικό και πρωτοφανές οικοδόμημα, του οποίου η αξιοπιστία σήμερα δοκιμάζεται σκληρά. Όπως πολύ σωστά είχε επισημάνει ο Οτμάρ Ίσινγκ, ένας από τους πατέρες του ενιαίου νομίσματος, η αρχή πάνω στην οποία χτίστηκε είναι ότι η ευρωζώνη αποτελεί μια νομισματική και όχι πολιτική ένωση. Τα κράτη μέλη ίδρυσαν μια κοινή κεντρική τράπεζα άλλα αρνήθηκαν ρητά την εκχώρηση του δικαιώματος φορολόγησης των πολιτών τους σε ένα συλλογικό όργανο.

Η εν λόγω αρχή αποκρυσταλλώθηκε στο άρθρο 125 της Συνθήκης του Μάαστριχτ, η οποία ερμηνεύτηκε με μεγάλη αυστηρότητα από το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο. Ωστόσο, παρουσιάζει μια εμφανή αδυναμία: το ευρώ, ως νέο νόμισμα που είναι, εκτός από κεντρική τράπεζα χρειάζεται και Υπουργείο Οικονομικών. Το υπουργείο δεν χρειάζεται να έχει «καθημερινό» ρόλο, αλλά η παρουσία του είναι απαραίτητη σε καιρούς κρίσης. Μπορεί όταν το χρηματοοικονομικό σύστημα απειλείται με κατάρρευση, η κεντρική τράπεζα να παρέχει ρευστότητα, αλλά μόνο το Υπουργείο Οικονομικών μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αφερεγγυότητας. Αυτό είναι γνωστό και θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο σε όλους όσους ασχολήθηκαν με την καθιέρωση του ευρώ. Ο κ. Ίσινγκ ομολογεί ότι ανήκε σε εκείνους που πίστευαν ότι «η σύσταση μιας νομισματικής ένωσης χωρίς τη σύσταση πολιτικής ένωσης αποτελεί αντιστροφή της φυσικής ροής των πραγμάτων».

Η διαδικασία σύστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί μια σειρά από αντεστραμμένα βήματα: ορισμός περιορισμένων αλλά πολιτικά εφικτών στόχων και χρονοδιαγραμμάτων, τα οποία ήταν απολύτως ξεκάθαρο ότι δεν θα είναι επαρκή και θα απαιτούνταν εν ευθέτω χρόνω. Για διάφορους λόγους, όμως, η πρόοδος σταδιακά σταμάτησε, με αποτέλεσμα η ΕΕ να έχει «παγώσει» στη σημερινή της μορφή.

Το ίδιο ισχύει και για το ευρώ. Η κρίση του 2008 ανέδειξε την αδυναμία του οικοδομήματος του ευρώ, καθώς κάθε κράτος μέλος καλούνταν να σώσει το δικό του τραπεζικό σύστημα, αντί να υπάρξει κοινή δράση. Η δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας οδήγησε την κλιμάκωση των προβλημάτων: εάν τα κράτη μέλη δεν μπορούν να προχωρήσουν μπροστά, ίσως η ευρωζώνη αναγκαστεί να διασπαστεί με σοβαρές επιπτώσεις για την ΕΕ.

Βασικό αξίωμα της αρχικής δομής του ευρώ είναι ότι κάθε κράτος μέλος πρέπει να συμμορφώνεται με τους περιορισμούς της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, όμως, παραβίασαν κατάφωρα αυτούς τους περιορισμούς. Η κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία ανέλαβε την εξουσία τον Οκτώβριο 2009 με λαϊκή εντολή να «βάλει τάξη» στη χώρα, αποκάλυψε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα ανήλθε στο 12,7% το 2009 –προς κατάπληξη τόσο των ευρωπαϊκών αρχών όσο και των αγορών.

Οι ευρωπαϊκές αρμόδιες αρχές δέχθηκαν το πρόγραμμα σταδιακής μείωσης του ελλείμματος, το οποίο όμως δεν κατάφερε να καθησυχάσει τις αγορές. Το πριμ κινδύνου των ελληνικών κρατικών ομολόγων διαμορφώνεται στις τρεις ποσοστιαίες μονάδες, στερώντας από την Ελλάδα τα οφέλη της συμμετοχής στο ευρώ –ουσιαστικά, την ικανότητα αναχρηματοδότησης των κρατικών της ομολόγων στο επίσημο επιτόκιο προεξόφλησης.

Με το πριμ κινδύνου στα σημερινά επίπεδα, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η Ελλάδα να μην μπορέσει να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, ανεξάρτητα από τις δικές της ενέργειες, καθώς οι περαιτέρω δημοσιονομικές περικοπές θα συμπιέσουν ακόμη περισσότερο την οικονομική της δραστηριότητα, με συνέπεια τη συρρίκνωση των εσόδων από τη φορολογία και επιδείνωση του λόγου χρέους-ΑΕΠ. Υπό αυτή την απειλή, το πριμ κινδύνου δεν θα επανέλθει στα πρότερα επίπεδά του εάν δεν παρασχεθεί εξωτερική βοήθεια.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο από τις συμφωνίες ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης (credit default swaps – CDS), οι οποίες επιτρέπουν τα στοιχήματα υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας. Όταν κάποιος που διατηρεί θέση αγοράς (long) σε CDS, ο κίνδυνος σε περίπτωση μη επαλήθευσης του στοιχήματός του (ότι θα χρεοκοπήσει η χώρα) μειώνεται αυτόματα. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει όταν κάποιος λαμβάνει θέση πώλησης (short-selling) στις αγορές μετοχών: ο κίνδυνος εάν δεν επαληθευτεί αυξάνει αυτόματα.

Δεδομένης της κατάστασης αυτής, στην τελευταία συνεδρίαση του Ecofin, οι υπουργοί Οικονομικών δεσμεύτηκαν για πρώτη φορά «να διαφυλάξουν την οικονομική σταθερότητα στο σύνολο της ευρωζώνης». Το Ecofin, ωστόσο, δεν έχει αναπτύξει ακόμη το μηχανισμό για να το πετύχει αυτό, καθώς δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από τους υφιστάμενους θεσμικούς μηχανισμούς –παρότι η Συνθήκη της Λισσαβόνας θεσμοθετεί την απαραίτητη νομική βάση.

Η πιο αποτελεσματική λύση θα ήταν η κοινή και μεμονωμένη έκδοση εγγυημένων ευρωομολόγων για την αναχρηματοδότηση, για παράδειγμα, του 75% του χρέους που λήγει, εφόσον η Ελλάδα συμμορφώνεται με τους συμφωνηθέντες στόχους, αφήνοντας τη χώρα να χρηματοδοτήσει το υπόλοιπο ποσοστό με τα δικά της μέσα. Η λύση αυτή θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση του κόστους χρηματοδότησης, ενώ αποτελεί ισοδύναμη εναλλακτική πρόταση της εκταμίευσης δανείων σε πακέτα από το ΔΝΤ υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις.



Επί του παρόντος, όμως, η λύση αυτή είναι πολιτικά ανέφικτη, καθώς η Γερμανία αρνείται κατηγορηματικά να παίξει το ρόλο της «βαθιάς τσέπης» για τους άσωτους εταίρους της. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να αναπτυχθούν εναλλακτικοί προσωρινοί μηχανισμοί.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να σβήσει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος, έχοντας εξασφαλίσει εντυπωσιακή λαϊκή στήριξη. Παρά τις μαζικές διαμαρτυρίες και την αντίσταση που προβάλλει η συντηρητική παράταξη του κυβερνώντος κόμματος, το ευρύ κοινό μοιάζει έτοιμο να αποδεχθεί τα μέτρα λιτότητας με την προϋπόθεση ότι βλέπει πρόοδο στην εξάλειψη των παρατυπιών σε δημοσιονομικό επίπεδο –και οι παρατυπίες είναι πάρα πολλές για να επιτρέψουν να σημειωθεί πρόοδος.

Η λήψη προσωρινών μέτρων βοήθειας, λοιπόν, είναι αρκετή για να εξασφαλίσει την επιτυχία στην Ελλάδα –αφήνοντας έξω, όμως, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Όλες αυτές οι χώρες μαζί αντιστοιχούν σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της ευρωζώνης, για το οποίο δεν επαρκούν τα προσωρινά μέτρα βοήθειας. Ακόμη και μετά την επιβίωση της Ελλάδας, το μέλλον της ευρωζώνης παραμένει αβέβαιο. Ακόμη και αν η ΕΕ ανταπεξέλθει στην τρέχουσα κρίση, τι θα συμβεί στην επόμενη;

Είναι σαφές τι χρειάζεται: περισσότερη παρεμβατική παρακολούθηση και θεσμικοί μηχανισμοί για την παροχή βοήθειας υπό όρους. Θεμιτή θα ήταν, επίσης, μια καλά οργανωμένη αγορά ευρωομολόγων. Το ερώτημα είναι εάν μπορεί να υπάρξει πολιτική βούληση για την ανάληψη των μέτρων αυτών.

Ο Τζορτζ Σόρος είναι πρόεδρος του Chairman Soros Fund Management και του Open Society Institute. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο του με τίτλο «Τhe Crash of 2008».

Copyright: Project Syndicate, 2010

www.project-syndicate.org


Νίμιτς: "το κύριο ζήτημα των συνομιλιών είναι το όνομα της χώρας"

"το κύριο ζήτημα των συνομιλιών είναι το όνομα της χώρας"
 
Διαβάστε στα τελευταία νέα:

Χωρίς νέα πρόταση ο Μάθιου Νίμιτς
Γιατί τότε έρχεται σε Ελλάδα και Σκόπια;

στις συναντήσεις που είχε στα Σκόπια με κυβερνητικούς αξιωματούχους της ΠΓΔΜ, διέκρινε εποικοδομητική προσέγγιση για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας

Διαβάστε και το σχόλιο της Ιστοσελίδας μας προς την Ελευθεροτυπία

"...Και ΓΙΑΤΙ τον δεχόμαστε;"

http://www.macedoniaisgreek.info/index.php?p=1_55

(Τί ήρθε να κάνει τότε;;;;; Απλά, κάπως πρέπει να δικαιολογήσει το μισθό του!!!!)


Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΚΛΕΨΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΨΑΝΤΟΣ *




Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

Μας εγκαλούν για την έλλειψη δημοσιονομικής πειθαρχίας και για την συστηματική εξαπάτηση των εταίρων μας, μας θυμίζουν τον πακτωλό των κοινοτικών πόρων που εισέρευσαν στην Ελλάδα . Βάζουν ακόμη χέρι και στην Αφροδίτη της Μήλου(πρόσφατο εξώφυλλο του ΣΠΗΓΚΕΛ) για να δηλώσουν τη δική μας απατεωνιά , ξεχνώντας τη δική τους όσον αφορά το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων – που τις καταβύθισαν στο επίπεδο τροχαίου ατυχήματος. Φυσικά τηρούν επιμελώς σιγή για τα χρήματα που διέρευσαν στην Γερμανία υπό τη μορφή πολεμικών παραγγελιών, και δεν λένε τίποτε για την μακρόχρονη αδρανοποίηση της ελληνικής παραγωγικής οικονομίας, για την σιωπηλή καθήλωση της Ελλάδας ως χώρας τουριστικών και ψυχαγωγικών υπηρεσιών μέσα στον ευρωπαϊκό καταμερισμό έργων..

Βολεύθηκαν με την κατάληψη του λιανικού εμπορίου, βολεύθηκαν με τις διεφθαρμένες γραφειοκρατίες του δικομματισμού, με τους πολιτικούς που τη μια μέρα τους λένε γίγαντες με μιαλό παιδιού και την άλλη τα μασάνε (Πάγκαλος). Βολεύτηκαν με τήν «εγγυημένη τεχνική» της Ζήμενς και με τους ημέτερους προγραμματοφάγους, «λικβινταριστές» (=διαλυτιστές) της εθνικής συλλογικότητας, κι ακόμη με τη λειτουργία της Ευρωζώνης ως νοφιλελεύθερης αρένας - με κάποιους υποβαθμιζόμενους και άλλους αναβαθμιζόμενους, χωρίς ουσιαστική παρέμβαση εναντίον της ύφεσης.
Και τώρα επιμένουν να αλληθωρίζουν προς τα οικονομικά της Ελλάδας, χωρίς να βλέπουν την τρέχουσα αντιυφεσιακή πολιτική παροχών στις ΗΠΑ. Συνεχίζοντας σαν αμετανόητοι μακάκες να μην κατανοούν αυτό που δεν κατανοούσαν και στις απαρχές του ευρώ : Ότι δηλαδή «το ευρώ εκτός από κεντρική τράπεζα χρειάζεται και υπουργείο Οικονομικών», όπως διαπίστωσε μέχρι και ο διαβόητος Τζωρτζ Σόρος ( «Ναυτεμπορική» 23.2.2010 ).
Μας λένε κλέφτες και δεν έχουν άδικο, όμως ξεχνούν ότι η δική τους κλεψιά προηγήθηκε της δικής μας..

http://oikonikipragmatikotita.blogspot.com/

<<Όλες οι εθνικότητες έχουν καλούς και κακούς>>

Αγαπητοι φιλοι
Ταξιδεψα για πρωτη φορα  εκτος Ελλαδος , την εποχη του σιδηρου παραπετασματος, το 1981, με τρενο, μεσω Γιουγκοσλαβιας.
Λιγα χιλιομετρα μετα τα Σκοπια, μπηκε μεσα στο κουπε  ενας στρατιωτης. Εβγαλε τις αρβυλες του και τις απλωσε στο διπλανο καθισμα. Ενας Σερβος και μια σκοπιανη,  του εκαναν παρατηρηση αλλα δεν αντεξαν πολυ. Εφυγαν αρον αρον. Εδω ειναι Αλβανια, ουρλιαζε ο στρατιωτης.
Μην πολυλογω.
Πηγα σε ολη την Ευρωπη, απο το Κιεβο μεχρι την Ολλανδια. Και εμεινα εκπληκτος. Ολα τα κρατη ειχαν προβλημα με τους Αλβανους. Ολων των κρατων οι φυλακες ηταν υπερπληρεις με Αλβανους ( Σουηδια, Ελβετια Ολανδια, Γερμανια κ.λ.π) και παρακαλουσαν την Γιουγκοσλαβια να τους δεχθει πισω σε Γιουγκοσλαβικες φυλακές.
Οταν το 1991  εισέβαλαν  οι Αλβανοι στην Ελλαδα,  δηλωσα την γνωση και την εμπειρια μου και σε ενα εντυπο που εγραφα και προφορικα. Κια ολοι μου ελεγαν πως λεω βλακειες, αφου  ο κομουνισμος μολις ειχε πεσει. Αγνοουσαν ολοι οτι οι Γιουγκοσλαβοι  (οι Αλβανοι - Κοσοβο -Σκοπια) ειχαν διαβατηριο κι ελευθερια κινησεων.
Δεν περασε πολυς καιρος και επεισθησαν απαντες και στην χωρα μας, εκτος απο τους επαγγελματιες αντιρατσιστες.
Οι Αλβανοι, οπως και οι Καυκασιοι (Τσετσενοι, Γεωργιανοι κ.λ.π. ανεξαρτητως θρησκευματος) ειναι φυση ( εκ γενετης) εγκληματικοι λαοι.
Καποτε ο Αδαμαντιος Κοραης, στο προσωρινο συνταγμα της Ελλαδος που συνεταξε, συμβουλευε οι Εβραιοι και οι Τουρκοι να στερηθουν της ελληνικης υπηκοοτητας, εως οτου εκπολιτιστουν!!!
Προφανως κατι παραπανω ηξερεαπο τον Ραγκουση και τον Τζεφρυ!

Κια μια επεξηγηση. Ο Ραγκουσης εχει γαμπρο εναν Πακιστανό. Τον Γιωργο Νταλαρα. Που ολοι γνωριζουν οτι ειναι τσιγγανος, το δηλωνε περυσι αλλωστε σε ολες τις  τηλεορασεις η αδερφή του.

 

no111

 

Ο σύγχρονος άνθρωπος καθημερινά βομβαρδίζεται από μηνύματα τα οποία διοχετεύονται στο υποσυνείδητό του και αποβλέπουν να τον αποβλακώσουν και να αποδυναμώσουν την ελεύθερη σκέψη του.

 

Θα ασχοληθούμε ακολούθως μ' ένα από τα πολλά μηνύματα της σύγχρονης μυθοπλασίας, το οποίο έχει διαβρώσει την κοινωνία. Κάθε φορά που τίθεται το μεταναστευτικό θέμα, δηλαδή ο εποικισμός της Πατρίδας μας από τους ξένους και η εγκληματικότητα που αυτοί κουβαλούν, οι λεγόμενοι προοδευτικοί** μας πετούν στα μούτρα το <<δυνατό τους χαρτί>>, το ότι <<σε όλα τα έθνη υπάρχουν καλοί και κακοί>>, γ' αυτό, θεωρούν, ότι δεν υπάρχουν καλά και κακά έθνη και κατά συνέπια όλα τα έθνη είναι το ίδιο. Και θεωρούν αυτό το επιχείρημα τους ως θέσφατο, δηλαδή ως αξίωμα το οποίο δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Ο κάθε άνθρωπος, θεωρούν, πρέπει να είναι με το μέρος τους σε αυτό το ζήτημα εφόσον όλα είναι <<φανερά και καθαρά>>.

 

Χαρακτηρίζουν δε όσους αντιτιθέμεθα στη θεωρία τους, ως ρατσιστές, οπισθοδρομικούς, με ζωώδη ένστικτα και ότι δεν πρέπει να έχουν θέση στην κοινωνία και πρέπει να απομονωθούν.

 

Ωστόσο ο Δημιουργός έχει δώσει στον κάθε άνθρωπο το αξιολογικό αισθητήριο, με το οποίο αξιολογεί το κάθε τι. Έτσι αξιολογεί και τον συνάνθρωπό του και τον κατατάσσει ως όμοιος του ή ξένο. Η ικανότητα αυτή του ανθρώπου αποτελεί και το βασικό ένστικτο αυτοάμυνας και αυτοσυντήρησης.

 

Οι λεγόμενοι προοδευτικοί επιδιώκουν σταδιακά να αλλάξουν τη φύση του ανθρώπου και να του μεταλλάξουν το αξιολογικό του αισθητήριο. Στοχεύουν οι ψευδοπροοδευτικοί με τον τρόπο αυτό να διασπάσουν την συνοχή των μελών ενός Έθνους και να καταστήσουν τους ανθρώπους ανδράποδα ασύνδετα μεταξύ τους. Όμως οι φυλετικές διαφορές υπάρχουν ανεξάρτητα αν το θέλουν οι προοδευτικοί ή όχι. Έχουν γραφτεί πολλές μελέτες γι' αυτό το θέμα. Σε μερικούς τομείς οι  διαφορές μεταξύ των ανθρώπων διαφορετικών φυλών είναι πολύ περισσότερες από ότι στα άλλα ζωικά είδη. Διαφορετικός σκελετός, διαφορές σε διαστάσεις και μάζας του εγκεφάλου, χημική διαφορά αίματος κ.α. Βασικές διακριτές διαφορές μεταξύ των φυλών αφορούν την κατασκευή και τους συνδετικούς κρίκους στον εγκέφαλο, οι οποίες αναπόδραστα επιφέρουν διαφορές στην ηθική και κοινωνική συμπεριφορά και συνείδηση, στις επιδόσεις στον πολιτισμό και σε άλλες κοινωνικές παραμέτρους.

 

Αναφέρει ο Ρώσος καθηγητής κοινωνιολογίας Β.Μ Αβδέεβ στο βιβλίο του «Φυλετισμός»:

 

«Στα ανθρώπινα εξωτερικά χαρακτηριστικά, όπως στην κατασκευή και διαστάσεις του εγκεφάλου, στους νευρώνες του εγκεφάλου και σε λεπτομέρειες της βιολογίας και βιοχημείας, σε επίπεδο κυττάρων, ψυχισμού και ήθους είναι ευδιάκριτα κάποια χαρακτηριστικά αλληλένδετα με την ιστορική αλυσίδα του ανθρώπινου είδους και τα οποία συνδέουν τον άνθρωπο τόσο με τους προγόνους του όσο και με τους απογόνους του. Γι' αυτό και φτάνει έστω και ένα βλέμμα ή απλή ανταλλαγή λέξεων ή χαιρετισμού για να ξεχωρίσει κανείς τον ξένο από τον φυλετικά όμοιό του. Το κριτήριο που λειτουργεί εδώ βασίζεται σε όλο εκείνο το πλέγμα των ιστορικών και πνευματικών εξελίξεων που έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας. Βιολογικός αποπροσανατολισμός του κριτηρίου όμοιος /ξένος ισοδυναμεί με ιστορική διακοπή και θάνατο φυσικής ροής της φυλής».

 

Το αν υπάρχουν καλοί και κακοί ανάμεσα σε ξένους που προσπαθούν να εποικήσουν την Ελλάδα δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει. Καλοί άνθρωποι (αλλά ξένοι εδώ), να επιστρέψουν εκεί που τους έχει τοποθετήσει ο Δημιουργός (ή η Φύση, αν έτσι αρέσει περισσότερο στους προοδευτικούς). Ο κάθε λαός έχει τον δικό του ιστορικό βιοχώρο, δηλαδή την δική του «κατοικία» στη Γη και δεν φταίμε εμείς γ' αυτό.

 

Ας είναι ο ξένος «πολύ καλός χειρούργος». Δεν αμφιβάλλουμε. Πιστεύουμε ότι θα είναι χρήσιμος για τους συνανθρώπους του στην Γη που τον γέννησε. Θα βρεθούν και στον τόπο μας καλοί χειρούργοι, εργάτες, αγρότες, οικοδόμοι και <<αυτοί που καθαρίζουν σπίτια>>. Ο καθείς στον τόπο του λοιπόν! Στον καθένα – το δικό του!

 

Δεν θέλουμε εκατόν ξένους μόνο και μόνο επειδή οι πενήντα είναι «καλοί». Και τούτο όχι γιατί είμαστε μισάνθρωποι! Τουναντίον εμείς οι Έλληνες αγαπάμε όλα τα Έθνη! Αγαπάμε ακόμη και τους Αλβανούς και τους Πακιστανούς. Γι' αυτό επιθυμούμε όλοι οι «καλοί» Αλβανοί και Πακιστανοί και άλλοι ξένοι (καλοί εργάτες και αγρότες, καλοί γιατροί και νοσοκόμοι, καλοί δημοσιογράφοι και αθλητές) να επιστρέψουν στην Πατρίδα τους για να βοηθήσουν στην αναστήλωση της και να την μετατρέψουν σε ένα ευτυχισμένο και πλούσιο κράτος.

 

Όμως θέλουμε παράλληλα όλοι οι κακοί Αλβανοί και Πακιστανοί και άλλοι (κλέφτες και πρεζόνια, νταβατζήδες και πλιατσικολόγοι, δημαγωγοί και πράκτορες) να πάνε όπου αλλού θέλουν, εκτός Ελληνικού χώρου, γιατί απλούστατα είναι κακοί.

 

Ας πάνε λοιπόν εκεί από όπου μας ήρθαν. Και κάθε είδους ξενόφιλοι και προοδευτικοί ας τους ακολουθήσουν. Αν τους δεχθούν βέβαια…

 

Εμείς εδώ στην Γη την οποία κληρονομήσαμε από τους πατέρες μας, θέλουμε να την παραδώσουμε ακέραιη στα παιδιά μας. Θεωρούμε αυτή τη Γη ιδιωτική μας περιουσία. Θέλουμε και έχουμε το δικαίωμα να ζήσουμε ευτυχισμένα, ειρηνικά και Ελληνικά. Το ίδιο δικαίωμα έχει π.χ και ο Βάσκος, να ζήσει δηλαδή στη γη που του κληροδότησε η Ιστορία, ευτυχισμένα, ειρηνικά και Βασκικά.

 

Δεν είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να μοιραστούμε την Γη μας με κανένα άλλο λαό.   

 

** Προς τα πού <<προοδεύουν>> ποτέ δεν προσπάθησαν να εξηγήσουν για να καταλάβουμε εμείς οι <<οπισθοδρομικοί>>

  

 

Σπαρτιάτης Ν. Ι.

 

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Σκέψεις μιας Κυριακής

Σκέψεις μιας Κυριακής (οδεύοντας προς την εξέγερση)

(σσ: Διαβάστε το μέχρι τέλους για να δείτε τις επερχόμενες εξελίξεις, όπως εμείς αναμέναμε τις σημερινές λόγω του συγγραφέα)


http://www.espressonews.gr/files/ArticlePhotos/20100102/thumbs/kalasnikof_494x320.jpg
Η εβδομάδα που πέρασε ήταν ακατανόητη.

«Spreads, ΔΝΤ, ΕΕ, ευρώ , τράπεζες, συντάξεις, αποδείξεις, απεργίες, εξοπλιστικά, φρεγάτες, εθνική κυριαρχία, δείκτες, ΝΙ, Goldman Sachs, μέτρα, καύσιμα, Γερμανούς, Γάλλους, Dow Jones, Economist, Guardian, FT, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ.

«Τι γίνεται; Γιατί όλη αυτή η φασαρία ;

Έτσι την Κυριακή το πρωί έγραψα τις σκέψεις μου πίσω από μια χαρτοπετσέτα και τώρα θέλω να τις μοιραστώ.. για να ξελαφρώσω..

Παρακολουθώντας τα γεγονότα των τελευταίων τεσσάρων μηνών σήμερα έχω αρκετά ερωτηματικά…

Υπάρχει όντως κρίση;

Γιατί η Ελλάδα;  Είναι η κυβέρνηση ανίκανη να διαχειριστεί  αυτή την «κρίση»;

Τι θα είναι το σενάριο η σενάρια από εδώ και εμπρός;

ΓΙΑΤΙ Η ΚΡΙΣΗ;

Στη πρώτη ερώτηση η απάντηση είναι υπάρχει όντως κρίση αλλά είναι παγκόσμια.. Όλο το τραπεζικό και οικονομικό θαύμα του δυτικού κόσμου φτιάχτηκε πάνω στην άμμο. Τα λεφτά που εκδώσαν όλες αυτές οι χώρες δεν είχαν κανένα αντίκρισμα στον πλούτο τους – φυσικό ή διανοητικό .

Η Αμερική πχ τυπώνει λεφτά δίνοντας ένα ομόλογο στην Federal Reserve Bank των Ηνωμένων Πολιτειών. Το άφθονο αυτό χρήμα γίνεται ομολόγα ή μετοχές και κυκλοφορεί στην αγορά (χαμηλά επιτόκια).

Ξαφνικά με την κατάρρευση της αγοράς των ακινήτων στην Αμερική, χάθηκαν λεφτά από το σύστημα.. αντί να εξαφανιστούν οι τράπεζες που δίνανε τα δάνεια, τα κράτη γύρισαν και δανειστήκαν περισσότερα για να σώσουν τις τράπεζες. Μ’ αυτή την κίνηση τα περισσότερα κράτη έφτασαν τα όρια όπου τα κρατικά χρέη δεν καλύπτονται από μελλοντικά έσοδα φόρων.. στην πραγματικότητα τα κράτη έγιναν η επόμενη φούσκα.

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ; Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ;

Μέσα σ’ αυτό το φορτισμένο κλίμα των διεθνών αγορών κάναμε το πρώτο και μάλλον θανάσιμο λάθος.

Ο πρωθυπουργός της χώρας ΕΙΠΕ: «είμαστε στα πρόθυρα χρεοκοπίας».¨

Όλοι περίμεναν –ιδίως μετά το Dubai- το επόμενο κανόνι. Με την παραπάνω φράση τα μάτια όλων στραφήκαν στην Ελλάδα – αν και όπως γνωρίζουμε, πλήθος χωρών έχουν το ίδιο και χειρότερο πρόβλημα.

Με ποιά λογική κάνεις αυτή την διάγνωση ΔΗΜΟΣΙΑ σένα τέτοιο κλίμα;

«Εάν ξέρεις τις επιπτώσεις, τότε δεν νοιάζεσαι για την χώρα. Εάν δεν ξέρεις, δεν πρέπει να είσαι πρωθυπουργός.»

Συνεχίζει την κατηφόρα κάνοντας τα πράγματα χειρότερα, λέγοντας ότι η αιτία που έχουμε έλλειμμα είναι ότι είμαστε μια αλλοιωμένη χώρα η ότι υπάρχει διαφθορά. Χειρότερο πράγμα δεν μπορεί να ειπωθεί από ένα πρωθυπουργό δημόσια για την χώρα του, όποια και να είναι η αιτία. Δεν ξέρει ότι funds που διαχειρίζονται συνταξιοδοτικά ταμεία έχουν υποχρέωση να πουλήσουν στην όποια τιμή, εάν πει κάποιος τη λέξη διαφθορά;

Και αντί να επανορθώσει, κάνει το κλίμα ακόμη πιο χειρότερο με τις ψευτομαγκιές «οι αγορές μετά την πολιτική», κάτι που λες μόνο όταν δεν χρωστάς.

Και αντί να επανορθώσει, συνεχίζει και γυρίζει και «βρίζει» τους ευρωπαίους και την προηγούμενη κυβέρνηση, σαν ένα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο.

Ότι χειρότερο.. οι αγορές όσο παράξενο και να ακούγεται, θέλουν αρχηγούς και σε περιπτώσεις όπου υπάρχει κρίση ακόμη πιο δυνατούς αρχηγούς.. απεχθάνονται τέτοιες συμπεριφορές. Θέλουν πυγμή και αρχοντιά, όχι κατινιές και επίπληξη σε τρίτους.. Αυτό θα το πληρώσουμε ακριβά σύντομα.

Και τέλος για να αισθανθεί δυνατός, φέρνει το ΔΝΤ. Απίστευτο. Δεν γνωρίζει τον χαρακτήρα του Έλληνα. Δεν έχει αίσθηση της ιστορίας μας.

Όσο ο πρωθυπουργός θα διαχειρίζεται την τύχη της χώρας, τα προγνωστικά είναι άσχημα.. Δεν έχει ούτε τον χαρακτήρα, αλλά ούτε και τις γνώσεις για να κυβερνήσει αυτό τον τόπο. Δεν έχω ιδέα ποιός ή τί θα μας σώσει εδώ που φτάσαμε, αλλά σίγουρα όχι η τωρινή κυβέρνηση.

Η Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα είχε θέση ισχύος.. Ναι θέση ισχύος, αλλά ούτε το κατάλαβε κάνεις, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Κρίμα γιατί χάσαμε την καλύτερη ευκαιρία των τελευταίων 75 ετών. Αυτό σε άλλο άρθρο.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΙ;

Πριν γράψω για το μέλλον της χώρας, παραθέτω παρακάτω τα πιστεύω μου για την χώρα και το λαό της.

Πρώτα απ όλα μιλάμε για μια χώρα που υπάρχει για πάνω από τρεις χιλιάδες χρόνια και θα συνεχίσει να υπάρχει ακόμα και όταν οι άλλες σβήσουν.. είναι το πεπρωμένο και τίποτα δεν θα το αλλάξει.

Μιλάμε για ένα λαό, που ίσως είναι ο μόνος στη γη που όταν μεθάει γελάει -η ψυχή του είναι φτιαγμένη από φως (άλλο αν οι συνθήκες του έβαλαν ένα περιτύλιγμα, μια φλούδα και έμαθε να προσποιείται το άτομο της ύλης και της απληστίας). Η φιλοξενία δεν πηγάζει από απληστία και αγάπη για την ύλη. Το φιλότιμο αν το κεντρίσεις βγαίνει στην επιφάνεια γιατί υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει.

Ζούμε σε μια φύση που τα έχει όλα.. θάλασσα, βουνό, κάμπους.. μια φύση φτιαγμένη για τον ΑΝΘΡΩΠΟ (δεν υπάρχουν δηλητηριώδη φυτά, ψάρια, έντομα, εκτός από κανένα φίδι και σκορπιό).

Αν δεν ήμουν Έλληνας θα ήθελα να ήμουν. Πραγματικά.

Όπως βλέπετε δεν ασπάζομαι την τωρινή, μοντέρνα άποψη του Έλληνα. Αυτό είναι ένα αποκριάτικο κοστούμι που του φορούν αυτοί που θέλουν να τον ξεφτιλίσουν. Σε μεγάλες κρίσεις όπως αυτή που θα περάσουμε, η πραγματικά ελληνική ψυχή θα δράσει.

Γιατί όλη αυτή η προσωπική εξομολόγηση για τα πιστεύω μου; Γιατί η πρόγνωση για το τι θα εξακολουθήσει βασίζεται στην παραπάνω άποψη.

Το ΔΝΤ θα έρθει και θα προσπαθήσει να εφαρμόσει τις τεχνικές που χρησιμοποιεί από το 1947. Και ο πρωθυπουργός που τους έφερε θα ακολουθήσει τις συνταγές του κατά γράμμα. Οι συνταγές αυτές θα έχουν τα εξής αποτελέσματα – αν ο κόσμος τις επιτρέψει..

Πρώτα θα αρχίσουν οι απεργίες.

Μετά θα αυξηθεί η ανεργία

Εργασιακά δικαιώματα θα διαλυθούν

Συντάξεις θα πέσουν και τα γεροντάκια θα ζητιανεύουν

Οι μετανάστες θα αρχίσουν αγριότητες

Οι αμυντικές δαπάνες θα πέσουν

Οι τούρκοι θα μας βρουν αδύνατους

Η χώρα σε κλοιό..

Και εδώ είναι η διαφορά… ο λαός θα αντιδράσει... θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη... τα δεκεμβριανά θα είναι αποκριάτικο πάρτι μπροστά σ’ αυτά που θα συμβούν... Μέχρι που θα πάει; Κάνεις δεν ξέρει...

Έχω όμως μια αίσθηση.. ότι από την Ελλάδα θα ξεκινήσει μια επανάσταση εναντίον ενός συστήματος που διοικεί την ανθρωπότητα τα τελευταία 350 χρόνια. Όλοι οι λαοί έχουν φτάσει στην άκρη του νήματος και όλοι περιμένουν τη σπίθα. Πιστεύω ότι σαν χώρα θα ξαναγράψουμε ιστορία και οι μελλοντικές γενιές θα θυμούνται τους Έλληνες σαν το λαό που ξαναέδωσε τα φώτα στον κόσμο. Κρίμα που ο πρωθυπουργός ήταν αυτός που το άρχισε.

Η χαρτοπετσέτα τελείωσε.

Σχόλιο

Μπορεί να μην συμφωνώ με μερικά από τα προλεχθέντα, αλλά σήμερα (22/02/2010) που επίκειται ένας νέος δανεισμός με 7,3% επιτόκιο, έχω την ακόλουθη απορία: Μήπως είναι προτιμότερο η ελληνική κυβέρνηση να γνωστοποιήσει στις άπληστες τράπεζες ότι θα απευθυνθεί στο ΔΝΤ να δανειστεί με 3,2% και φυσικά να υποστεί τους ποικίλους στραγγαλισμούς και το € να υποστεί τις ανάλογες ολισυήσεις, έναντι των άλλων νομισμάτων. Και εν κατακλείδι, ποιος καρπούται το διάφορο των 4,1%;

ΣΓΣ