Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Οι βουλευτές απέρριψαν την άρση του απορρήτου τους

2/3/2012 2:22:00 μμ
              (0)  (50)


Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη

Στο «συρτάρι» παραμένει προς το παρόν η τροπολογία που κατέθεσαν 90 βουλευτές από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για άρση του απορρήτου σε περίπτωση έρευνας περιουσιακών στοιχείων πολιτικών προσώπων, την ώρα που τα νομοσχέδια που αφορούν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ψηφίζονται με διαδικασίες εξπρές.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τον «άγνωστο... βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατομμύριο ευρώ» και τις δηλώσεις του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος κ. Παναγιώτη Νικολούδη ότι «δεν μπορούσε να αποκαλύψει το όνομα του προσώπου γιατί δεσμεύεται από το απόρρητο», 90 βουλευτές από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ αλλά και ανεξάρτητοι βουλευτές με επικεφαλής τον κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο έσπευσαν να καταθέσουν τροπολογία με την οποία ζητούσαν για τα πολιτικά πρόσωπα να «μην ισχύουν καθ' οιονδήποτε τρόπο οι διατάξεις περί απορρήτου και περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά τις έρευνες που αφορούν την περιουσιακή τους κατάσταση και τη γενικότερη οικονομική τους δραστηριότητα».

Η τροπολογία, η οποία κατατέθηκε εκπρόθεσμα, εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τη «δίκαιη δίκη» που ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη το απόγευμα αλλά δεν έγινε τελικά δεκτή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαιωάννου.

Ο κ. Παπαιωάννου παρέπεμψε το ζήτημα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου, όπως ανέφερε, απ' την εκεί συζήτηση να προκύψει μια ολοκληρωμένη νομοθετική πρόταση, αντί να υιοθετήσει μια τροπολογία συνταχθείσα «εν θερμώ».

«Δεν μπορώ να δεχθώ να πάμε σε αποσπασματικές ρυθμίσεις γιατί υπάρχει αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Πρέπει αυτό το ζήτημα να γίνει αντικείμενο συζήτησης στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, γιατί είναι ένα θέμα λεπτό. Πρέπει να καταλήξουμε σε βελτιώσεις για ένα πιο αποτελεσματικό νόμο παρά να δεχθούμε τώρα μία τροπολογία που σε πολλές περιπτώσεις έχει κυρίως να κάνει με την εικόνα και λιγότερο με την ουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαιωάννου.

"Είμαστε υπό το άγρυπνο βλέμμα των πολιτών που ζητούν διαφάνεια και πρέπει να πάρουμε αποφάσεις", είπε ο κ. Χάρης Καστανίδης, ο οποίος έχει καταθέσει αντίστοιχη τροπολογία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με εξαίρεση τον Χάρη Κοτσανίδη κανένας άλλος βουλευτής από εκείνους που κατέθεσαν την τροπολογία δεν εμφανίστηκε στην ολομέλεια για να αναπτύξει την πρότασή του.

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή - κεραυνός της Σ. Διγενή στον Κ. Παπούλια - Μια επιστολή «καταπέλτη», σε προσωπικό ύφος, προς τον Κάρολο Παπούλια

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Μια επιστολή «καταπέλτη», σε προσωπικό ύφος, προς τον Κάρολο Παπούλια, δημοσιοποίησε η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή. Αφού κάνει μια ιστορική αναδρομή στην προσωπική της επαφή με το ΠΑ.ΣΟ.Κ και ειδικά με τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γεμάτη υπονοούμενα, η Σεμίνα Διγενή επιτίθεται στον Κάρολο Παπούλια ο οποίος όπως αναφέρει έπρεπε ήδη να είχε παραιτηθεί και να αποτελεί σύμβολο για να ξεσηκωθεί ο λαός.

Διαβάστε την συγκλονιστική επιστολή όπως αναρτήθηκε στο mediasoup.
Κάποτε ήμουν πραγματικά ηλίθια. Αθώα, ευκολόπιστη, Κάποτε πίστευα με τη μία τους ανθρώπους, μ έπειθαν τα λόγια. Τώρα θυμώνω εύκολα, γιατί μάλλον ξύπνησα, βγήκα από το λήθαργο, μαζί με όλους, ξαφνικά. Εξοργίζομαι λοιπόν, όταν με κοροϊδεύουν.
Ο Κάρολος Παπούλιας, υπήρξε πολύ φίλος μου. Έχουμε κάνει μαζί από τσιπουρομαχίες και συνεντεύξεις σε βάρκα στη λίμνη Παμβώτιδα, μέχρι καταβάσεις σε γκρεμούς του Μετσόβου. Έχω απολαύσει αποκαλυπτικές εξομολογήσεις πολιτικού περιεχομένου και εντυπωσιακά περιστατικά με αρχηγούς κρατών και πιπεράτα παραλειπόμενα, που εννοείται θα κρατήσω μόνο για τον εαυτό μου. Τότε πίστευα, ότι στη μεγάλη σοσιαλιστική επανάσταση, ο Παπούλιας θα κρατούσε αυτοδικαίως το λάβαρο..
Τόσα χρόνια μετά, αγαπητέ Κάρολε, αισθάνομαι απελπιστικά προδομένη από σας, γιατί ΤΙΠΟΤΕ απ όσα σχεδιάζατε εκεί στην ψαροταβέρνα της Αναβύσσου, ΔΕΝ πραγματοποιήσατε.
Τι να κάνω την πολυδιαφημισμένη αντιστασιακή θητεία σας στον ΕΛΑΣ. κ. Πρόεδρε, όταν επιμένετε να είστε ακόμη Πρόεδρος..
Ξεγελάσατε όλοι σας, τόσα χρόνια τους Έλληνες, με χάντρες σαν να ήταν ιθαγενείς. Εξασφαλίσατε τη σιωπή και τη συναίνεσή τους με λίγα ψίχουλα, από τον κρατικό κορβανά, ως μισθό σε διορισμένους στο δημόσιο, με ελάχιστα χρήματα ως επιχορήγηση σε επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν απλά και μόνο για την επιχορήγηση (για την οποία πάρθηκαν και οι απαραίτητες μίζες), με επιδόματα και παροχές που προέρχονταν από τα δάνεια που καλούνται να πληρώσουν τώρα κ.α.
Υπήρχε περίπτωση διαφορετικά, να μην πάρουν με τις πέτρες, βουλευτή - υπουργό, που ενώ δεν είχε δεύτερο παντελόνι να φορέσει, πριν ο ελληνικός λαός του κάνει την τιμή να τον εκλέξει, αρκούσαν λίγα χρόνια πολιτικής σταδιοδρομίας, για έπαυλη δίπλα στην Ακρόπολη; Ή μήπως θα γλίτωνε ο ανεπάγγελτος, πρώην ζιγκολό, όταν θα μετατρεπόταν σε έναν από τους πλουσιότερους πολιτικούς στην Ευρώπη; Θα γινόταν ποτέ, κάποιος υπουργός, σε υπουργείο, του οποίου οι αποφάσεις θα εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των πεθερικών του (!) ή θα χρηματοδοτούσε γενναιόδωρα τις δραστηριότητες της μητέρας του και δε θα άνοιγε ρουθούνι; Ή θα επιτρεπόταν να γεμίζουν οι καταθετικοί λογαριασμοί των επιχειρηματιών – αφεντικών σας, μόνο και μόνο για τη ''φροντίδα'' της επανεκλογής σας;
Σε όλα τα παραπάνω και σε ακόμα περισσότερα, αν δεν ήσασταν συμμέτοχος, ήσασταν απλός παρατηρητής. Και τα δύο, εκ του αποτελέσματος, κρίνονται ως πράξεις προδοσίας. Έτσι το βλέπω πια, Κάρολε...
Είχατε αμέτρητες ευκαιρίες, να ελαφρύνετε εαυτόν, από τις αμαρτίες του παρελθόντος (από το ''δάνειο'' του ''κωλόσπιτου'' της Εκάλης, μέχρι τη σημερινό ''τουμπεκί'' στο ξεπούλημά μας και τη νέα Κατοχή). Θα μπορούσατε να γίνετε Κάρολε, πραγματικό σύμβολο αντίστασης στα σχέδια εξόντωσης του Ελληνικού λαού, αν απλά δεν υπογράφατε τους νόμους και τα διατάγματα που σας έφερνε η ''κυβέρνηση''. Αν ήσασταν μ εμάς κι όχι μ αυτούς. Αν υποβάλλατε την παραίτησή σας, εξηγώντας με διάγγελμα τους λόγους. (Εσείς οι λακωνικοί Δωριείς, γνωρίζετε τον τρόπο να είστε σαφείς...)

Τότε, μάλιστα, θα αξίζατε με χίλια, ένα νέο γύρο με τσίπουρα..
ΥΓ 1 Μαθαίνω, δεν περνάς καλά τελευταία, χτύπησαν το σπίτι σου (επανέρχομαι στον ενικό, αυτά δεν λέγονται σε πληθυντικό) στην Ασκληπιού, πάνω από 30 αναρχικοί. Τις προάλλες σε γιουχάρισαν άγρια στην παρέλαση και στα Θεοφάνεια.. Σε αποκάλεσαν προδότη. Ο κόσμος έχει θυμώσει πολύ.. Και πεινάει πολύ.. Και η αδικία δεν αντέχεται. Θάρθουν και χειρότερα, αν δεν κάνεις κάτι.
ΥΓ 2 Με θλίβει πραγματικά η εικόνα σου σήμερα... Έχω ακόμη τις φωτογραφίες μας στα Γιάννενα, σ εκείνο το γεύμα, μετά από μια συνέντευξη, που μας είχες καλέσει με το συνεργείο της ΕΡΤ, όταν σε απαθανάτιζε ο φακός, να κυνηγάς την τρίχρονη κόρη μου, για να την πείσεις να φάει. Θυμάμαι ακόμη, εκείνον τον πυροβολισμό, για ένα...κυκλάμινο.
Πού πήγε το χιούμορ σου, η επαναστατικότητά σου, αυτό το ''μέσα σε όλα'' που είχες, η εκπληκτική επαφή σου με τον κόσμο, αυτή η ..ψαγμένα κοσμοπολίτικη συμπεριφορά, που σε ξεχώριζε από τους υπόλοιπους ξελιγωμένους Πασοκάνθρωπους, από το κοπάδι με τους βλαχοδήμαρχους, που το έπαιζαν παράγοντες της Αλλαγής; Σου έλεγα τότε, ότι μου θυμίζεις στο προφίλ τον Μάρλον Μπράντο στην ''Ανταρσία'' και γέλαγες. Ακόμη Κάρολε μου τον θυμίζεις, αλλά στον ''Νονό''...

Σεμίνα Διγενή

 

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπ.Οικονομικών - Απών ο Κ.Μαρκόπουλος

Ο Κώστας Μαρκόπουλος
29/2/2012
Τελευταία ενημέρωση στις 29/2/2012 11:16:26
 Κώστας Μαρκόπουλος
Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, με 202 ψήφους υπέρ και 80 κατά και 1 «παρών», το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο περιέχει το «ψαλίδι» σε μισθούς-συντάξεις και τις αλλαγές στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις. Απο τους Ευβοείς βουλευτές, ο ανεξάρτητος, Κώστας Μαρκόπουλος δεν ψήφισε, και προτίμησε να απουσιάσει, αφού δεν στηρίζει τίποτα που έχει σχέση με το μνημόνιο 2.

Eπτά βουλευτές (πέντε από ΝΔ και ένας από το ΠΑΣΟΚ) που είχαν διαφοροποιηθεί από την κομματική γραμμή για τη νέα δανειακή σύμβαση, υπερψήφισαν το νομοσχέδιο κατά την ονομαστική φανερή ψηφοφορία για τον εφαρμοστικό νόμο.
Από τους διαγραφέντες της ΝΔ, «ναι» ψήφισαν οι Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Αναστάσιος Καριπίδης. Άλλοι έξι βουλευτές επέμειναν στο αρχικό «όχι», ενώ δέκα ήταν απόντες από την ψηφοφορία.
Συγκεκριμένα, «όχι» ψήφισαν οι Έλενα Κουντουρά, Δημήτρης Σταμάτης, Μαργαρίτης Τζίμας, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Παναγιώτης Μελάς και Σπύρος Γαληνός.
Απόντες ήταν οι Κώστας Γκιουλέκας, Κώστας Μαρκόπουλος, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης, Χρήστος Ζώης, Γιώργος Βαγιωνάς, Τσαμπίκα Ιατρίδου και Γιώργος Καρασμάνης.
Από τους πρόσφατα 23 διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι τάχθηκαν κατά της νέας δανειακής σύμβασης κατά την πρόσφατη ψηφοφορία, μόνον ο Χρήστος Μαγκούφης άλλαξε την τοποθέτησή του ψηφίζοντας «ναι». Οι υπόλοιποι ψήφισαν «κατά» και στη σημερινή ψηφοφορία, ενώ απόντες ήταν ο Γεώργιος Παπαμανώλης και ο Σπύρος Κουβέλης.
Σημειώνεται ότι επί των άρθρων 1 και 6 υπέρ τάχθηκαν 202 βουλευτές, κατά 80 ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».
Στο άρθρο 2 ναι ψήφισαν επίσης 202 βουλευτές, 80 όχι ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».
Επί της τροπολογίας για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υπέρ τάχθηκαν 202 βουλευτές, όχι 80 βουλευτές και ένας δήλωσε «παρών».
Την τροπολογία για την εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό για τα στατιστικά στοιχεία υπερψήφισαν 202 βουλευτές, 80 καταψήφισαν και ένας δήλωσε «παρών».

Καταργούν τους μεσάζοντες και στην Αθήνα

Εθελοντές οργανώνουν μεγάλο παζάρι κάθε Κυριακή στον Νέο Κόσμο
Καταργούν τους μεσάζοντες και στην Αθήνα

30
εκτύπωση 
 
Και στον Νέο Κόσμο εθελοντές καταργούν τους μεσάζοντες που ανεβάζουν τις τιμές ακόμη και των αγαθών πρώτης ανάγκης στα ύψη και κάθε Κυριακή θα τα πωλούν σε τιμές πολύ κοντά σε εκείνες του παραγωγού.

Ως  χορηγός επικοινωνίας επελέγη το blog www.neoskosmos-athens.blogspot.com, που από καιρό υιοθετεί και πρωταγωνιστεί σε εκστρατείες πάταξης της ακρίβειας. Το blog το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει υιοθετήσει το σύνθημα «Χτυπάμε την κρίση», οι διαχειριστές του οποίου προσπαθούν να πείσουν τους επιχειρηματίες της περιοχής να κάνουν εκπτώσεις και προσφορές ανάμεσα σε άλλα και την εκστρατεία αλληλεγγύης «Το πιάτο της αγάπης».

Οι παραγγελίες θα δίνονται ηλεκτρονικά και κατά τη συνάντηση της Κυριακής οι ενδιαφερόμενοι θα κάνουν τις προμήθειές του απ´ευθείας από τους παραγωγούς σε συσκευασίες των 5 κιλών...

Περισσότερες λεπτομέρειες –και ακριβείς τιμές θα δοθούν σύντομα. Αυτή τη στιγμή οι εθελοντές βρίσκονται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για εξασφάλιση μεγάλων ποσοτήτων (σε λάδια, όσπρια, κοτόπουλα και κρασιά) από τους παραγωγούς...

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις ποσότητες που επιθυμεί να αγοράσει κάποιος στο e-mail pparatiritis@yahoo.com. Στην ίδια διεύθυνση μπορούν να απευθύνονται και οι παραγωγοί με τις προσφορές τους.
 

Δήμος Αθηναίων: Το ξέφρακτο αμπέλι ...

Δήμος Αθηναίων: Μυστήριο με έργα τέχνης

thumb
Της Κατερίνας Αγγελιδάκη
Πέπλο σιωπής από τον Δήμο Αθηναίων καλύπτει πρόσφατη διάρρηξη στο κτήριο της παλιάς Δημοτικής Πινακοθήκης. Άγνωστο παραμένει ποια έργα κλάπηκαν αλλά και τι απέγιναν ιστορικά κειμήλια μεγάλης αξίας της οικίας Δουρούτη στο Μεταξουργείο.
Όταν δεν σιωπούν, ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον. Και όσο ψάχνεις να βγάλεις άκρη, τόσο πείθεσαι ότι πρέπει να καλέσεις τον… Σέρλοκ Χολμς να λύσει το μυστήριο! Ουδείς από τον Δήμο της Αθήνας, μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, έχει αναλάβει την ευθύνη για τη διαπιστωμένη διάρρηξη που σημειώθηκε στην παλιά Δημοτική Πινακοθήκη της πλατείας Κουμουνδούρου, πριν από δυο περίπου βδομάδες. Εκεί, δηλαδή, που φυλάσσονται οι θησαυροί του πολιτισμού μας. Και παρόλο που ο τέως δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης έστειλε δελτίο Τύπου καταγγέλλοντας κλοπή έργων τέχνης, το αυτί του νυν δημάρχου Γιώργου Καμίνη δεν ίδρωσε καν.
Ένα βράδυ που ’βρεχε
Η διευθύντρια του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητικής Νεολαίας του Δ. Αθηναίων) Παναγιώτα Ψαράκη δεν αρνήθηκε την κλοπή όταν τη ρωτήσαμε. Μας είπε ότι έγινε διάρρηξη στο κτήριο της οδού Πειραιώς, όπου μετά τη μετεγκατάσταση της Πινακοθήκης στο νέο κτήριο του Μεταξουργείου (Λεωνίδου και Μυλλέρου) εξακολουθούν να φυλάσσονται και να συντηρούνται τα έργα τέχνης. «Ήταν η βραδιά της μεγάλης κακοκαιρίας. Ο φύλακας θεώρησε ότι ο συναγερμός προκλήθηκε από βροντές. Όταν διαπιστώθηκε η διάρρηξη, καλέσαμε την αστυνομία, συνέλεξε αποτυπώματα, έγινε αυτεπάγγελτα μήνυση και περιμένουμε το πόρισμα» μας δήλωσε. Πέραν των… βροντών όμως, ουδέν. Καμία πειστική εξήγηση για την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης, καμιά εξήγηση για την άγνοια του δήμου περί των κλοπιμαίων. «Δυστυχώς δεν έχει γίνει ποτέ απογραφή των έργων της Πινακοθήκης. Επομένως, δεν μπορούμε να ξέρουμε ακόμα τι λείπει. Είχα ζητήσει απογραφή πριν από την κλοπή, όταν προσφάτως ανέλαβα καθήκοντα. Τώρα περιμένουμε το πόρισμα» κατέληξε.
Κι όμως. Έγκυρες πηγές του δήμου μάς ενημέρωσαν ότι τα 3.061 έργα τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης έχουν απογραφεί, δηλαδή ταξινομηθεί, φωτογραφηθεί και μερικώς ψηφιοποιηθεί κι ότι αυτό είναι ευρέως γνωστό. Παλιός υπάλληλος του δήμου μάς επισήμανε επίσης: «Μοιάζει ύποπτο να μη γνωρίζει κανείς τι κλάπηκε ύστερα από τόσες μέρες. Μήπως προσπαθούν να κουκουλώσουν το συμβάν;». Κι εμείς μείναμε να αναρωτιόμαστε τι ακριβώς συνέβη, γιατί δεν ανέλαβε κανένας την ευθύνη, αλλά και πώς ένας κοινός κλέφτης ξέρει πού ακριβώς φυλάσσονται τα έργα τέχνης, δεδομένου ότι η Πινακοθήκη έχει μετακομίσει. Ελάχιστοι γνώριζαν ότι οι πίνακες φυλάσσονται στις αποθήκες του παλιού κτηρίου, επί της οδού Πειραιώς, και ότι στο Μεταξουργείο μεταφέρονται μόνο τα έργα που προορίζονται για έκθεση.
Τι έγινε η πολύτιμη δωρεά Δουρούτη;
Δίπλα στο ανακαινισμένο, νέο κτήριο της Δημοτικής Πινακοθήκης στο Μεταξουργείο δεσπόζει το παλιό αρχοντικό του Ιωάννη Δουρούτη, το οποίο δωρήθηκε στον Δήμο Αθηναίων μαζί με την κινητή περιουσία εντός της οικίας, με σκοπό τη δημιουργία θεματικού μουσείου. Η αποδοχή της δημόσιας διαθήκης του Ιωάννη Δούρου - Δουρούτη από τον δήμο, μαζί με τη λεπτομερή καταγραφή της οικοσκευής, εγκρίθηκαν στις 27.6.2011 (η εφημερίδα διαθέτει αντίγραφο και της πράξης καταγραφής της 16ης Απριλίου 2010, δυο μέρες μετά τον θάνατο του δωρητή). Εκείνη την ημέρα, στο ιστορικό οίκημα στην οδό Μ. Αλεξάνδρου και Γιατράκου 17, βρίσκονταν όλα τα έπιπλα και οι πίνακες της συλλογής Δουρούτη, η οποία περιλάμβανε 92 ιστορικής αξίας αντικείμενα, έπιπλα και αρχαιολογικά ευρήματα: μεταξύ άλλων, σπάνια ιαπωνικά βάζα, επιχρυσωμένα έπιπλα, ασημένια σαμοβάρια και κηροπήγια, εταζέρες από φίλντισι, αγγλικά σερβίτσια, κοσμηματοθήκες, υδατογραφίες, λάδια, ζωγραφική σε ύφασμα και οικογενειακές φωτογραφίες. Όλη η ιστορία μιας Αθήνας που δεν υπάρχει πια και τα ενθύμια μιας ιστορικής οικογένειας που πρωτοστάτησε στην παραγωγή μεταξιού, με το εργοστάσιο που καθόρισε την περιοχή από τα μέσα του 19ου αιώνα να στεγάζει σήμερα τη νέα Πινακοθήκη.
Τι απέγιναν όλοι αυτά τα κειμήλια της οικίας Δουρούτη; Φυλάσσονται επάρκώς; Πού ακριβώς; Και τι έχει απομείνει; Είναι γνωστό ότι έχουν γίνει αρκετές απόπειρες εισβολής στην οικία, όπως καταγγέλλουν άνθρωποι του δήμου. Τον Σεπτέμβριο του 2010 (κλάπηκαν 4 βάζα) και τον Μάιο του 2011. Κάποιοι επιμένουν ότι πολλά κειμήλια έχουν κάνει φτερά. Η κυρία Ψαράκη, για άλλη μια φορά, αδυνατεί να μας διαφωτίσει, δηλώνοντας αναρμόδια καθώς δεν γνωρίζει ακόμα αν η οικία έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα του ΟΠΑΝΔΑ και μας παραπέμπει στον γενικό γραμματέα του Δήμου. Το γραφείο του μας παραπέμπει με τη σειρά του στη Διεύθυνση Περιουσίας του Δήμου, αλλά μέχρι στιγμής… αναμένουμε στο ακουστικό μας.
Ελπίζουμε σήμερα που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο να τεθεί, επιτέλους, το θέμα επί τάπητος. Να μάθουν οι σύμβουλοι τι συμβαίνει, να μάθουν και οι πολίτες.

ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΙΧ ΔΑΝΕΙΩΝ Α ΛΑ ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Απουσία κράτους ....

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Βαλίτσες υποκλοπών στα χέρια επιχειρηματιών

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Βαλίτσες υποκλοπών στα χέρια επιχειρηματιών
Παρακρατικοί μηχανισμοί στα χέρια ιδιωτών, παραβιάζοντας κάθε έννοια μονιμότητας. Τι αποκαλύπτει δημοσίευμα της Ισοτιμίας.
Την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχουν βαλθεί να ανταγωνιστούν Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν αγοράσει τουλάχιστον επτά κοριούς, υψηλής τεχνολογίας.
Όπως αποκαλύπτει η Ισοτιμία, «μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, που διαπλέκονται με το πολιτικό σύστημα της χώρας», έχουν αποκτήσει βαλιτσάκι υποκλοπών.
Μάλιστα, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι τα συγκεκριμένα συστήματα παρακολούθησης «βρίσκονται με βεβαιότητα στα χέρια δύο μεγαλοεπιχειρηματιών με πλήθος δραστηριοτήτων, ενός εφοπλιστή που αντιμετωπίζει… περιπέτειες στην Ελλάδα και το εξωτερικό κι ενός ξενοδόχου». Στην ίδια λίστα, σύμφωνα πάντα με την Ισοτιμία, βρίσκονται ένας μεσάζοντας και ένα ακόμα πρόσωπο, που ασχολείται και με τα μέσα ενημέρωσης.
Μάλιστα, για να λειτουργήσουν άψογα τα συγκεκριμένα συστήματα, οι επιχειρηματίες αυτοί έχουν προσλάβει έμπειρα στελέχη, στη συντριπτική τους πλειοψηφία συνταξιούχοι του ΟΤΕ.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, πέραν του παράνομου της διαδικασίας, τίθενται και ζητήματα εθνικής ασφάλειας, καθώς τα συγκεκριμένα βαλιτσάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για να παρακολουθούνται οι επιχειρηματικοί αντίπαλοι, αλλά ακόμα και κυβερνητικά στελέχη και αξιωματούχοι.
Υπό αυτές τις συνθήκες, η παρέμβαση της δικαιοσύνης και του εισαγγελέα είναι επιβεβλημένη, ώστε να αναζητηθούν οι κάτοχοι των συστημάτων και να γίνουν γνωστοί σε όλους τους Έλληνες για να γνωρίζουμε όλοι ποιοι παίζουν τέτοια παιχνίδια εις βάρος της χώρας.
Άλλωστε, σύμφωνα και με το δημοσίευμα, οι αρχές μπορούν να «αναζητήσουν τα site των εταιριών στο Ισραήλ, τη Γερμανία και τον Καναδά, από όπου έγιναν οι προμήθειες των συστημάτων υποκλοπών τόσο από τους ιδιώτες, όσο και από την ΕΥΠ. Μπορούν μέσω δικαστικής συνδρομής να αποκαλύψουν τα πρόσωπα που αγόρασαν τους κοριούς».

Κόβονται μισθοί και συντάξεις για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Συγκλονιστική επιστολή - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ !


"Υπεύθυνη δήλωση μετανοίας" του Νίκου Μπιλιλή.
Ο Ν.Μπιλιλής, 86 ετών σήμερα, είναι ο σπουδαιότερος εν ζωή Έλληνας κινηματογραφιστής.
Δείτε την επιστολή:





ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΝΙΚΟΥ Σ. ΜΠΙΛΙΛΗ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Μ Ε Τ Α Ν Ο Ι Α Σ

Μπιλιλής Νικόλαος
Σκηνοθέτης A.C.S. Ανταποκριτής επικαίρων Τηλεοράσεως
Μητροπόλεως 61
Θεσσαλονίκη ΤΚ 54623
Τηλ/φαξ 2310 274325


Ο κάτωθι υπογεγραμμένος Μπιλιλής Νικόλαος του Σταματίου και της Γεωργίας, γεννηθείς εν Θεσσαλονίκη στις 7 Αυγούστου του έτους 1926, κάτοικος Θεσσαλονίκης οδός Μητροπόλεως αρ. 61 Τ.κ. 54623 δηλώ υπευθύνως και εν γνώσει των συνεπειών του Νόμου περί ψευδούς δηλώσεως ότι:
   Είμαι κάτοχος ιστορικού κινηματογραφικού αρχείου με γεγονότα της Θεσσαλονίκης από το έτος 1911 μέχρι και το 1990 και γενικότερα όλης της Ελλάδας με αναρίθμητα θέματα που το μήκος τους σε φιλμ των 35 και 16 χιλιοστών (| “θετικό”, “αρνητικό”,  “αναστρεφόμενο”) είναι 80.000 μέτρα.
Επίσης κατέχω ελληνικά και ξένα κινηματογραφικά φιλμς των 35, 16 και 9,5 χιλιοστών με : επίκαιρα, ντοκιμαντέρ, κινούμενα  σχέδια, κινηματογραφικά έργα κ.λ.π. από το 1895 έως το 1975 όπου το μήκος τους είναι 190.000 μέτρα καθώς και τρέιλερ κινηματογραφικών έργων, ελληνικών και ξένων 35 χιλιοστών (1960 – 2005) 300 τεμάχια, περί τις 20.000μ ΣΗΜ. Πάρα πολύ μικρό μέρος του κινηματογραφικού υλικού, περί τις 10 ώρες, μεταγράφηκε σε D.V.D. +R και περί τις 20 ώρες σε V.H.S. - Πλην των ως άνω φίλμς κατέχω  ακόμη:
α) 30.000 κινηματογραφικές φωτογραφίες, αφίσες κ.α. ελληνικές και ξένες στο πρωτότυπό τους από το 1920 έως το 2005.
β) 100 φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης (1890-1965)  και 1500 (1974-1976) στάσεις στο πρωτότυπο αρνητικό τους
γ) Αθλητικό φωτογραφικό αρχείο Θεσσαλονίκης και περιοχών της ΟΛΩΝ των αθλημάτων 1974-1976 σε 7950 στάσεις, στο πρωτότυπο αρνητικό τους
δ) Αρκετά μηχανήματα ιστορίας κινηματογράφου ως εκθέματα από το 1790 έως το 1960
ε) Άριστα λειτουργούντα μηχανήματα εικονοληψίας, προβολής, “μοντάζ”, των 16 και 35 χιλιοστών με μεγάλο αριθμό συμπληρωματικών εξαρτημάτων τους
στ) αρκετά άλλα κινηματογραφικά είδη που την περιγραφή τους δεν έκρινα απαραίτητη.

Όλα τα πιο πάνω φιλμς τα χρησιμοποίησα μετά από πολυδάπανη και μακρόχρονη συντήρησή τους και ανατύπωση των κατεστραμμένων POSITIF – NITRATE (1900-1937) σε ενδιάμεσο NEGATIF ACETATE, αυτό λόγω της αποθήκευσής τους σε δυσπρόσιτους και ακατάλληλους γι' αυτά χώρους και τα συμπλήρωσα με την αγορά άλλων από διάφορες συλλεκτικές πηγές, μετά το 1995, όπου παραχώρησα τότε, το αρχειοθετημένο, απαριθμημένο και πολλαπλάσιο του ως άνω, αρχειακό κινηματογραφικό μου υλικό στην Νομαρχία Θεσσαλονίκης, η οποία το δώρισε στον Ο.Π.Π.Ε. Θ'97 για την ίδρυση του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ Θεσσαλονίκης. ΔΥΣΤΥΧΩΣ την ΤΥΧΗ αυτού του υλικού σε ΕΙΔΟΣ, ΑΡΙΘΜΟ και ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, όπως αναγράφονται στην από 194 σελίδες Α4 απόδειξη παραλαβής τους (την έχω στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου) ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΩ. Εάν τη γνώριζα, όλα όσα σήμερα κατέχω ΣΙΓΟΥΡΑ θα βρίσκονταν εκεί και δεν θα αντιμετώπιζα το ΑΛΥΤΟ πρόβλημα της διάθεσής τους.
Το αρχειακό κινηματογραφικό υλικό το απέκτησα ως:
κινηματογραφιστής (1945), παραγωγός και Ανταποκριτής ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών επικαίρων (1960 – 1990) και, ως συλλέκτης κινηματογραφικού υλικού από το 1935.

Επειδή:
 α) επί ΔΕΚΑ χρόνια, 2001 – 2011, ΚΑΝΕΝΑΣ κρατικός ή Δημοτικός φορέας της χώρας μας ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ στην πρότασή μου, να διαθέσει μόνιμο χώρο 400 τ.μ. και να το παραλάβει ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, προς διάσωση και αξιοποίησή του με μόνη αμοιβή τα πνευματικά μου δικαιώματα που θα προέκυπταν από τη χρήση του,
β) λόγω της μειωμένης μου σύνταξης, πολύ μικρότερης από χίλια Ευρώ το μήνα (ακόμη δεν γνωρίζω πόσο θα μου την μειώσουν  με τα μέτρα λιτότητας που συνεχώς επιβάλλονται)  ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ να πληρώσω και να πληρώνω το “ΧΑΡΑΤΣΙ” για τη φύλαξή του στους ΥΠΟΓΕΙΟΥΣ αποθηκευτικούς του χώρους, που μου τους χρέωσαν με την αντικειμενική αξία των διαμερισμάτων -!- (αντί αποθηκών ως έπρεπε), δηλαδή   με 2200 και με 1850 Ευρώ το τ.μ. (ποσόν πολύ μεγαλύτερο από τη μειωμένη μου σύνταξη). -
γ) ούτε έχω χρήματα να πληρώσω “κοντέϊνερ” να το παραλάβει και να το ξεφορτώσει -όπως θα έπρεπε- έξω από το ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ή τη ΔΗΜΑΡΧΙΑ Θεσσαλονίκης, αλλά ούτε και η καρδιά μου αντέχει να το μοιράσω στα παλιατζίδικα ή να το πετάξω στα σκουπίδια,

αφού λοιπόν και η διάσωσή του στην Ελλάδα αποδείχτηκε ΑΔΥΝΑΤΗ, γι΄αυτό ΔΗΛΩΝΩ                     ΥΠΕΥΘΥΝΑ ότι:
ΜΕΤΑΝΟΩ πικρά για την αφέλεια που είχα να πιστεύω ότι κάποιος εκ των επί του Πολιτισμού άρχοντες της Ελλάδας θα έδειχνε το ιστορικά επιβαλλόμενο ενδιαφέρον για τη ΔΙΑΣΩΣΗ και ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ του αρχείου μου, πράγμα που επί ΔΕΚΑ ολόκληρα χρόνια,  δεν έγινε.
Ως εκ τούτου, συν το αβάσταχτο “ΧΑΡΑΤΣΙ” (η χαριστική του βολή) με αναγκάζουν στη δύση του βίου μου, με αλύτρωτο πόνο ψυχής να προσπαθήσω να το πουλήσω εκτός Ελλάδος, όπου  ευχαρίστως θα το ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ, θα το ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ και, θα το ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, για να εισπράττουν σε χρυσό από παραγωγούς, Έλληνες και ξένους (κινηματογράφου και τηλεόρασης), πουλώντας τους ανατυπωμένα γεγονότα της ιστορίας τους Έθνους μας, όπως γίνεται και με το αρχείο των αδελφών Μανάκια.

Ίσως, εάν, το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο ήταν σε θέση να αναλάβει την τήρηση των όρων της ΔΙΑΣΩΣΗΣ & ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΛΟΥ   του προαναφερθέντος υλικού, και την εξασφάλιση ενός πάγιου μικρού ποσού έναντι των πνευματικών μου δικαιωμάτων, δεν θα έφθανα έως εδώ. Για την τραγική για μένα αυτήν κατάληξη, την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, θα την φέρουν ακέραια οι εκάστοτε αρμόδιοι επί του Πολιτισμού της Ελλάδας, οι οποίοι προκλητικά επί ΔΕΚΑ χρόνια ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ τόσο επί των δικών μου προτάσεων και επικλήσεων, όσο και περισσότερο επί των εντόνων αναφορών επί του θέματος, των πλέον έγκυρων ηλεκτρονικών Μέσων Επικοινωνίας και της έντυπης Δημοσιογραφίας της χώρας μας και όχι μόνο.-

ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΩ για τα όσα πρόσφερα στους χώρους  του Πολιτισμού, της ενημέρωσης της κοινής γνώμης και της Διεθνούς προβολής της γενέτειράς μου, για οποία βραβεύθηκα:
α) το 2006, στην ΑΘΗΝΑ από το ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΑΣ. ΜΠΟΤΣΗ και το ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ και
β) το 2011, από το ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και το Δήμαρχο της πόλης μας κ. Ιωάννη Μπουτάρη, μετά από πρόταση της Προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής του Βαφοπουλείου και Δημοτικής Συμβούλου, κυρίας Θεοδώρας Λειψιστινού.

Διατελώ απογοητευμένος ανίατα.
Με απέραντη αγάπη για την Πατρίδα μου και με βαθιά θλίψη και οργή για το σημερινό της κατάντημα.-

                                                                                                Ο υπευθύνως δηλών
                                                                                                Ν. Σ. Μπιλιλής
                                                                                                2310 274 ...... (tel-fax)
                                                                                                bililisnikos@gmail.com
Θεσσαλονίκη 

Προσθέστε Νέο Σχόλιο

Εμφάνιση 12 σχολίων

  • Komes50
    Μολις σημερα δημοσιευτηκε η δωρεα του ιδρυματος Νιαρχου 100.000.00 ε.
    Μαλλον η μονη ελπιδα του εθνους μας ,γιατι για εθνικη ντροπη προκειται.
    ειναι και παλι οι ιδιωτες,ειτε ευεργετες ειτε ιδρυματα. 
    Μακαρι να ιδρωσει το αυτι καποιου κρατιστη καρεκλοκενταυρου.να ασχοληθει το πολυπαθο Υπουργειο, να το κανει ο Θεος,Πολιτισμου. 
  • Alexakis Dimitris
    Ντροπή και οργή είναι το λιγότερο που μπορώ να εκφράσω.
    Μακάρι να είχα την δυνατότητα να συνεχίσω το τεράστιο αυτό έργο αυτού του θαυμαστού ανθρώπου,που σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ ταπεινός .
    Είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά και πρόκειται για μια μεγάλη μορφή του Ελληνισμού!!!
    Ντροπή για όλους μας!!!
  • Sssssss
    EIMAI 26 ETΩΝ.ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ. ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕΙ. ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ..
  • Apelia Demestixa
    Πόσα άραγε αντικείμενα υπάρχουν από αυτά που δώρησε ο κύριος Μπιλιλής; Εάν κάνουν καταγραφή των αντικειμένων σίγουρα θα λείπουν τα μισά....
  • Gianniesk
    Δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον ούτε ντροπή! Γιατί αν υπήρχε δεν θα είμαστε σε αυτήν την άθλια κατάσταση. Ίσως όμως και να μην υπάρχουν κάποια συμφέροντα γιατί στην περίπτωση των κτηρίων της Κολούμπια στον Περισσό είχε γίνει χαμός με τα κανάλια ενώ τώρα κανείς δεν έχει δεί τίποτα, κανείς δεν έχει ακούσει τίποτα... Τι να πούμε τώρα...
  • MK
    Είχα την τύχη να γνωρίσω τον κ. Μπιλιλή και νιώθω ευγνωμοσύνη για αυτή την ευκαιρία. Δυστυχώς, ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι σε αυτή τη χώρα αδιαφορούμε για την ιστορία μας.Το ίδιο ισχύει και για τους φορείς αυτής της πόλης, γιατί το αρχείο και ο κάτοχός του είναι ένα κομμάτι της. Ελπίζω να βρεθεί μία λύση, γιατί δεν πρέπει να παραμελούμε την κληρονομιά μας.
  • pawlos
    τι να πεισ ...ντροπη ..ντροπη ...ντροπη ...αλλα σωζοντε ........τα τσαντιρια ......μπραβο δεξειοι ...προοδευτικη κουλτουριαριδεσ...ντροπη ...αλλα που ..ντροπη ..απο τουσ κρατικουσ ...δημοσιουσ κοθλτουριαριδεσ ....μονο για το βελουχιωτη και το δημοκρ .στρατο ....μπαρςο στο βασιλοπουλο τισ ερτ ...για τα γλιξηματα τισ ...αριστερησ θολουρασ ....κριμα ....θα τα ...πουληση .....αναγκαστικα ...στουσ ...σκοπιανουσ ...μηδεν ευαισθισια απο αναλγητο κρατοσ ....μαλλον δεν υπαρχει εδω ....μασα
  • Giota Tsantsaraki
    Έχει απόλυτο δίκιο ο κος Νίκος Μπιλιλής, δυστυχώς το "κράτος" αδιαφορεί και χάνονται θησαυροί του πολιτισμού μας... είναι κρίμα το "όραμα" των άξιων και προικισμένων καλλιτεχνών να χάνεται από την κρατική αδιαφορία. Αν υπήρχε καμιά προμήθεια στη μέση, θα τρέχανε αμέσως να "εξυπηρετήσουν" .....
  • ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΦΩΡΟΙ ΤΗΣ ΝΕΤ , ΕΤ 1 Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΘΗΣΑΥΡΟ...ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΕΦΤΑΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΕΤΑΙ..ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΠΑΙΝΟ..ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΝΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ..ΚΛΕΦΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΛΕΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ..ΗΘΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΗ ΖΗΤΑ..ΔΕΝ ΣΤΟΙΧΕΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...
  • LiMuBai
    johnny μάθε ορθογραφία, ούτε το όνομά σου δεν ξέρεις να γράφεις!
  • Eli_moun
    καλύτερα ανορθόγραφος παρά να χρησιμοποιεί creeclise (δεν ξέρω αν το γράφω σωστά)

Ο ανθέλληνας και φιλότουρκος Μπιλντ και η CIA