Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Νέες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας - Κίνας

20081128 Νέες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας - Κίνας
Με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Ζιντάο. Πριν την έναρξη της συνάντησης υπογράφηκαν τρεις συμφωνίες
Με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Ζιντάο στο πλαίσιο των συναντήσεων που θα πραγματοποιήσει στο διάστημα παραμονής του στην Ελλάδα. Οι δύο πολιτικοί άνδρες συζήτησαν για την περαιτέρω ενδυνάμωση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συναντήσεις Ζιντάο με ηγέτες κομμάτων

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντίδωρο 30 εκατ. ευρώ
«Δύο εκατ. λαθρομετανάστες»!
"Το ΕΣΥ συμβολίζει τη διαφθορά"
Κρύβει τον Αγγέλου η ΝΔ
Γαλάζιος διχασμός για τις ευθύνες
Στηρίζουν την Κύπρο ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ
Βενιζέλος: Τον δρόμο της συγκάλυψης ακολουθεί η ΝΔ
Βαρύ το κλίμα για Εφραίμ στο Φανάρι
Πριν την έναρξη της συνάντησης υπογράφηκαν τρεις συμφωνίες για την παραχώρηση του σταθμού διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων του Λιμένα Πειραιά στην COSCO, δεύτερον, συμφωνία συνεργασίας του ΟΤΕ με την κινεζική εταιρία τηλεπικοινωνιών HUAWEI και συμφωνία μεταξύ της ΕΡΤ και της κινεζικής τηλεόρασης CCTV.


Σε δηλώσεις του μετά τη συνομιλία του με τον κ. Ζιντάο ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε στρατηγική την ελληνοκινεζική οικονομική σχέση σημειώνοντας ότι η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία της με την Κίνα ενώ δήλωσε αποφασισμένος για εμβάθυνση και επέκταση των ήδη «εντυπωσιακών» όπως σημείωσε αποτελεσμάτων των τεσσάρων τελευταίων ετών.

«Η σύμβαση OΛΠ - Cosco , η οποία υπεγράφη νωρίτερα, αποτελεί νέο σημαντικό κεφάλαιο στη συνεργασία της Ελλάδας με την Κίνα», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες είναι οι σημαντικότεροι πελάτες των κινεζικών ναυπηγείων και σημείωσε ότι η χώρα μας με αυτή τη συμφωνία μετατρέπεται σε διαμετακομιστικό κέντρο της νότιας Ευρώπης.

Ο κ. Καραμανλής με τον Κινέζο πρόεδρο συζήτησαν επίσης για τη χρηματοπιστωτική κρίση, τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό καθώς επίσης και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ενώ εξέτασαν και τρόπους αναβάθμισης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Από την πλευρά του, Ο Κινέζος πρόεδρος χαρακτήρισε εγκάρδια και εποικοδομητική τη συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή,η οποία,όπως είπε, αφορούσε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και τόνισε ότι καταλήξαμε σε πολλές κοινές αντιλήψεις.
Εκτίμησε ότι από το 2006 η συνεργασία σε όλες τις πτυχές της σημείωσε μεγάλη πρόοδο και ανέφερε ότι η Κίνα είναι ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της συνεργασίας της με την Ελλάδα.

Πρόσθεσε ότι εκτιμά την κατανόηση της Ελλάδας στα προβλήματα και τις ανησυχίες της Κίνας.

Ο κ. Ζιντάο τόνισε ότι η χώρα του αποδίδει μεγάλη σημασία στις διμερείς σχέσεις και είπε ότι η οικονομική και πολιτική συνεργασία είναι ο πυρήνας των σχέσεών μας.
Τόνισε επίσης ότι από δω και στο εξής πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους εξής τομείς:

• Διεύρυνση οικονομικής συνεργασίας, όπου, όπως είπε, η κινεζική πλευρά υποστηρίζει τις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα και κάλεσε τους Ελληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην ανταγωνιστική αγορά της Κίνας. Ο κ. Ζιντάο επεσήμανε ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να εξισορροπηθεί το διμερές εμπόριο.

• Η Ελλάδα και η Κίνα να εντείνουν τη ναυτιλιακή συνεργασία με επενδύσεις και υποδομές.

• Να ενισχυθούν οι ανθρωπιστικές ανταλλαγές, να ενταθεί η συνεργασία σε πολιτιστικό επίπεδο, με τη διδασκαλία αμφοτέρων των γλωσσών και να ενισχυθεί η προώθηση ακαδημαϊκών ανταλλαγών.

«Είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε τις κοινές προσπάθειες στη νέα τάξη πραγμάτων για την προώθηση της στρατηγικής σχέσης Κίνας - Ελλάδος», επισήμανε ο Πρόεδρος της Κίνας.

Για να δέεται και το video κλικ:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=4750&pubid=1908926

kaplani & british council

Χωρίς σχόλια, πλην μιας απορίας. Αυτός δεν είναι ο Καπλανι για τον οποίο είχε εκδοθεί απόφαση απέλασης, κατόπιν έκθεσης της ΕΥΠ , που τον χαρακτήριζε πράκτορα και επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια; ( Και είχαν ξεσηκωθεί οι ιοί, ο φυντανιδης και οι λοιποί και πηγαινοέρχονταν στα υπουργεία για να τον κρατήσουν ..;).

----- Forwarded Message ----
From: SOTIRIOS DIMOPOULOS
To: Stefanos Stefanos
Sent: Tuesday, November 25, 2008 12:17:33 AM
Subject: kaplani & british council

"Φανταστείτε το μέλλον σας σε μια πόλη που αλλάζει». Αυτός είναι ο τίτλος διαγωνισμού διηγήματος που προκήρυξε το Βritish Council (Βρετανικό Συμβούλιο) σε συνεργασία με «ΤΑ ΝΕΑ» και τις εκδόσεις Ιανός. Ο διαγωνισμός, λένε οι οργανωτές, «έχει στόχο να αναδείξει τον διαπολιτισμικό διάλογο ανάμεσα σε πολίτες που προέρχονται από διαφορετικές χώρες, πολιτισμικές ή θρησκευτικές κοινότητες, μοιράζονται όμως ένα κοινό μέλλον σε μια πόλη που αλλάζει συνεχώς».

Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι συγγραφείς Έρση Σωτηροπούλου, Γκαζμέντ Καπλάνι, Χρήστος Χωμενίδης. Τα διηγήματα που θα υποβληθούν δεν πρέπει με κανένα τρόπο να υπερβαίνουν τις 2.000

λέξεις και μπορούν να είναι γραμμένα είτε στην ελληνική είτε στην αγγλική γλώσσα. Μπορεί να πρόκειται για πραγματικές ή φανταστικές ιστορίες.
Οι συγγραφείς τους θα πρέπει να τις υποβάλουν υποχρεωτικά σε έντυπη μορφή εις τετραπλούν και σε CD-R ως έγγραφο ΜS Word στα γραφεία του Βritish Council είτε ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Βritish Council, Πλ. Κολωνακίου 17, 106 73 Αθήνα (υπόψη: ΕιρήνηςΒουζελάκου) με την ένδειξη: Για τον διαγωνισμό «Φανταστείτε το μέλλον σας σε μια πόλη που αλλάζει/ Ιmagine your future in a changing city». Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι ζουν μόνιμα στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ηλικίας. Η προθεσμία υποβολής των διηγημάτων λήγει την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν σε διάστημα δύο μηνών από τη λήξη του διαγωνισμού με ανάρτηση σχετικών ανακοινώσεων στο Βρετανικό Συμβούλιο, επίσης στην ιστοσελίδα του www. britishcouncil. org/greece αλλά και με δημοσίευση στα «ΝΕΑ». Οι δέκα καλύτερες ιστορίες θα βραβευτούν και θα εκδοθούν σε ενιαίο τόμο από τον Ιανό (που αναλαμβάνει τα έξοδα της πρώτης έκδοσης), ενώ οι πλέον ταλαντούχοι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν δωρεάν σεμινάρια δημιουργικής γραφής με θέμα τον διαπολιτισμικό διάλογο, με διδάσκοντα τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Γκαζμέντ Καπλάνι. Αναλυτικές πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα www. britishcouncil. org/greec
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν και με την κ. Χρυσούλα Μελίδου στο e-mail: chrysoula. melidou@britishcouncil . gr ή στο τηλέφωνο: 2310-378.314"

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΡΑ

Τσιμενταρισμένες αλήθειες που αγγίζουν την επιβίωση του Ελληνισμου ,στο συνολό του, από τον Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο.

Παρακαλώ για την ευρεία διακίνηση.

Έχω εμπιστοσύνη οτι θα πιάσουν τόπο , έστω και αν στην Ελλάδα σήμερα έχουμε πάθει ομαδική ύπνωση.

Ενθυμούμαι το 1991-1992 οταν όλοι μας [χρεωνω και τον εαυτόν μου στην τότε παράκρουση] είχαμε καθηλωθει μπροστά στην τηλέόραση και εισπράττατε την αποβλάκωση της δίκης Κοσκωτα[αλήθεια τι κάνει σήμερα αυτός ο κύριος;], ενω άλλαζε ο παγκόσμιος χάρτης..

Τηρουμενων των αναλογιών το ιδιο συμβαινει σήμερα με το Βατοπαίδι[προσωπικα δεν ασχολούμαι καθόλου]ενώ ο ελληνισμός τείνει να υποστεί δολοφονικό μιθριδατισμό .

Πιστεύω οτι υπάρχουν πολλές υγιείς δυνάμεις στην Ελλάδα και αποκρούουν μετα βδελυγμίας αυτή την συντονισμένη προσπάθεια αποβλάκωσης[γιατι την λέω αποβλάκωση;Ούτε μια λέξη σήμερα για την επίσκεψη Χριστόφια και τι λέχθηκε με την πολιτικη ηγεσία της Ελλάδας] γιατί λέω ότι υπάρχουν υγιείς δυνάμεις;Αποδειξη η συγκλονιστική συγκέντρωση για το Κυπριακό στις 12/11 στο Πολεμικό Μουσείο όπου ακούστηκε νηφάλιος και πραγματικός πατριωτικός λόγος που ανάγκασε τους ανόητους Καταστροφικούς Αννανιστες,στην Κυπρο και στην Ελλάδα να υβρίζουν με οχετό βλακείας αυτόν τον αληθινό λόγο.

Πιστεύω ότι η επίσκεψη Χριστόφια στη Ρωσία και στην Ελλάδα[ειναι αξια σημειώσεων και όσα μπορέσαμε να σταχυολογήσουμε από τις επαφές στη Μόσχα και τις λυσσώδεις αντιδρασεις Ταλάτ[ποιός όμως του έδωσε αυτο το δικαίωμα; ]καθώς και η ομιλία Παπουλια και Καραμανλη] θα αναγκάσει τον κύριο Χριστόφια να πάψει να ειναι Καταστρόφιας , όσο και αν περιβάλλεται απο ανοήτους νεόπλουτους της εξουσίας και όσο και αν ο Ανναν -στασιάδης δεν μπορεί πλέον να τηρήσει ούτε τα προσχήματα και επομένως τον επιβεβαιώνουν ως "οδοιπόρο για τα Σούσα"[άλλωστε πρόσφατα συνεφαγε με τον υβριστη του Ελληνισμου Ταλατ στη Κυρήνεια ο ανεκδιήγητος και κακή τη μοίρα αυτός πολιτικός..] όπως πολυ προσφυώς τον ονομασε το 2004 ο Χρήστος Γιανναρας.

Είμαι αισιόδοξος , γιατι υπάρχουν αυτές οι φωνές που ακούστηκαν στο Πολεμικό Μουσείο και που διαβαζουμε σε πολλους μεταξυ των οποίων το συνημμένο κειμενο του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου,

Δημήτρης Αλευρομάγειρος


20081011cyprus.metropolitan

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΓΚΤΟΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ και τι σημαίνει για την Κύπρο και την Ελλάδα

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Toν Σεπτέμβριο του 2009 προγραμματίζουν, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, να επαναφέρουν σε δημοψήφισμα στην Κύπρο μια μορφή του σχεδίου Ανάν το Λονδίνο, η Ουάσιγκτον και οι πάμπολλοι φίλοι τους στους ιθύνοντες κύκλους Αθηνών και Λευκωσίας. Η επιδίωξη είναι να ανοίξει πανηγυρικά ο δρόμος της Τουρκίας προς την ΕΕ στη συνάντηση κορυφής της ‘Ενωσης, τον Δεκέμβριο 2009. Αν άλλωστε υπερψηφισθεί ένα νέο σχεδίου Ανάν ή Μπανάν, που θα παρουσιασθεί δήθεν ως σχέδιο Χριστόφια-Ταλάτ, η Τουρκία θα αποκτήσει «από το παράθυρο», μέσω δηλαδή της θεσμικής επιρροής που θα έχει στο «κυπριακό» μόρφωμα που θα προκύψει, πολλά από τα δικαιώματα του πλήρους μέλους της ΕΕ και καμμιά από τις υποχρεώσεις του. ‘Οπως επίσης και σημαντικούς μοχλούς πίεσης επί των Βρυξελλών.

Αν επιβληθεί μια τέτοια ρύθμιση στην Κύπρο, όχι μόνο οι Ελληνοκύπριοι, αλλά και η ίδια η Ελλάδα, θα καταστούν εσαεί όμηροι της «καλής θέλησης» Ουάσιγκτον, ‘Αγκυρας και Λονδίνου (αλλά και της ανύπαρκτης σταθερότητας του βαθιά κλυδωνιζόμενου μεταψυχροπολεμικού διεθνούς «συστήματος»), προκειμένου να μην «ανατιναχθεί» μέσα στο αίμα η επιχειρούμενη ρύθμιση. Γιατί η ουσία της ρύθμισης Ανάν και των παραπλήσιων, των μόνων δηλαδή που βρίσκονται πραγματικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Λευκωσίας, είναι η κατάργηση του υφισταμένου σήμερα (παρά τις υποθήκες, τον εδαφικό ακρωτηριασμό και τις απειλές) αναγνωρισμένου, ανεξάρτητου, κυρίαρχου και δημοκρατικού κυπριακού κράτους (1).

Κανένα κράτος δεν συνιστά «απόλυτη» εγγύηση ασφάλειας ή ευημερίας για τους πολίτες του – στις σημερινές όμως (και ήδη ταχέως επιδεινούμενες) διεθνείς συνθήκες και σε αυτή την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η κατάργηση της κρατικής προστασίας μιας εθνικής ομάδας είναι συνταγή για καταστροφή και ανοιχτή πρόσκληση για κάθε επιβουλευόμενο – και δόξα τω Θεώ, η κολοσσιαία γεωπολιτική (αν όχι και γεωοικονομική) σημασία του «οικοπέδου» Κύπρος του εξασφάλισε άπειρους επιβουλευομένους στο διάβα της ιστορίας του. Μια ρύθμιση που καταλύει την κυριαρχία των Ελληνοκυπρίων ακόμη και στις ελεύθερες σήμερα περιοχές, αυτό ακριβώς που προβλέπουν τα συζητούμενα σχέδια, είναι συνταγή για τη μακροχρόνια τουρκοποίηση της Κύπρου, όπως συνέβη με τους ‘Ελληνες της ‘Ιμβρου και της Τενέδου, παρά την προστασία που υποτίθεται ότι τους προσέφερε η συνθήκη της Λωζάννης.

Μια τέτοια «τουρκοποίηση», δεν θα επιχειρηθεί επειδή οι Τούρκοι είναι «βάρβαροι», αλλά γιατί θα την επιβάλλει αφεύκτως στην Τουρκία η ίδια η επιδίωξη ελέγχου του νησιού και θα την επιτρέψει ένα σχέδιο τύπου Ανάν. Δεν ζούμε στην περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όταν ο Σουλτάνος μπορούσε να σεβασθεί ορισμένα δικαιώματα εθνικών ή θρησκευτικών ομάδων, που ούτε αυτός, ούτε οι ίδιες, σκεπτόντουσαν ποτέ ότι θα μπορούσαν να ξεσηκωθούν ζητώντας δικό τους κράτος. Τότε, η μη διεκδίκηση της ελευθερίας ήταν όντως τρόπος επιβίωσης για τους ραγιάδες, σήμερα όμως είναι τρόπος καταστροφής (και αυτός είναι ένας παράγοντας που μπορεί να καταστρέψει μια εθνική ομάδα, στο συλλογικό υποσυνείδητο της οποίας κυριαρχεί πολύ περισσότερο η μακραίωνη περίοδος της αναγκαστικής δουλείας και την οποία έχουν προσπαθήσει συστηματικά να ενοχοποιήσουν γιατί «σήκωσε κεφάλι», γιατί διεκδίκησε την ελευθερία της). (2) Ο μόνος, μακροχρόνια ασφαλής τρόπος ελέγχου της Κύπρου από την Τουρκία, στις σημερινές επαναλαμβάνουμε και όχι τις προ 300 ετών συνθήκες, είναι η δραστική μεταβολή της δημογραφίας της, γιατί όσο η συντριπτική πλειοψηφία του πλκηθυσμού της είναι ‘Ελληνες, πάντα θα μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Και επειδή η Κύπρος δεν είναι ‘Ιμβρος ή Τένεδος, η προσπάθεια αλλαγής της δημογραφίας και η προσπάθεια να εκμεταλλευθούν οι δύο πλευρές τις όποιες ασάφεις της ρύθμισης θα οδηγήσει πιθανότατα από μείζονες εθνοτικές συρράξεις και θα απειλήσει σοβαρά την ειρήνη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας (όλοι οι πόλεμοι στην Ευρώπη, μετά το 1945, προέκυψαν σε ζώνες «θολής», «αμφισβητούμενης» κυριαρχίας). Αυτό συνέβη άλλωστε στο παρελθόν στην ίδια την Κύπρο, ως αποτέλεσμα των κακών συνθηκών του 1960, αλλά επίσης και σε όλη τη Μέση Ανατολή ή στην Ινδία, όπου δηλαδή οι Βρετανοί ανακατεύτηκαν σε θέματα κρατών και συνόρων (όπως συνέβη και με τη Γιουγκοσλαβία, όπου δεν προκάλεσαν τους πολέμους οι «τρελλοί», «εγκληματίες» εθνικιστές, αλλά ήταν η εξωτερική επέμβαση, με την αναγνώριση των Δημοκρατιών, τη διάλυση του κράτους και την επαναχάραξη των συνόρων, που έκανε αναγκαίους και επίκαιρους τους «τρελλούς» και τους «εγκληματίες»).

Δεν πρέπει εξάλλου να ξεχνάμε ότι η ελλαδική και, ακόμα περισσότερο η κυπριακή κοινωνία, εύκολα στην ιστορία τους μετασχηματίζουν τις εξωτερικές πιέσεις σε εσωτερικές και συχνά βίαιες και αιματηρές συγκρούσεις. Στην Κύπρο, μόνο η τραγωδία του 1974, αλλά και η ύπαρξη συγκεκριμένου και καθορισμένου κρατικού πλαισίου τα τελευταία 35 χρόνια, επέτρεψε μια ειρηνική πολιτική ζωή. Αν το πλαίσιο αυτό απειληθεί με οποιονδήποτε τρόπο, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν δεν θα γυρίσουμε και στις τόσο συνήθεις στην ιστορία μας, αδελφοκτόνες συγκρούσεις. Γενικότερα μιλώντας, η εκρηκτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο κλονισμός του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, οι αμφιβολίες για το μέλλον της ΕΕ, καθιστούν σε αυτή την περίοδο ακραίο τυχοδιωκτισμό, την εγκατάλειψη των στέρεων, διεθνώς και ιστορικά δοκιμασμένων αρχών κρατικής κυριαρχίας, προς ώφελος παράξενων, «ανατολίτικων» και μετααποικιακών ρυθμίσεων που δεν εφαρμόζονται πουθενά στον κόσμο, πλην ίσως της Βοσνίας και του Κοσόβου. Αλλά σε αυτό το δρόμο μοιάζει να μπαίνει ευθύς εξ αρχής ο Δημήτρης Χριστόφιας, όταν δέχεται εκ περιτροπής προεδρία, ή η πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων της Κύπρου όταν δέχονται την εξωφρενική και μοναδική παγκοσμίως θέση κράτους χωρίς στρατό, χωρίς μέσο για την άσκηση του δικαιώματος της αυτοάμυνας και της ίδιας της κυριαρχίας. Κράτος, παντού και πάντα, σημαίνει στρατός, για περισσότερα από διακόσια κράτη στον πλανήτη. ‘Υστερα, αν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι είναι αληθινοί φίλοι θα ήθελαν κοινό στρατό, που είναι και εργαλείο οικοδόμησης κοιθνού κράτους. Αλλά πρόκειται για ψευτοπροσέγγιση, γι’ αυτό άλλωστε ούτε οι «κομμουνιστές» της Κύπρου, ή όπως τέλως πάντως θέλουν να ονομάζουν τους ευατούς τους, δεν κατάφεραν ούτε αυτοί, να έχουν ένα κοινό κόμμα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Στην άμμο λένε, μη χτίζεις παλάτια!

Εμπόδια στον δρόμο των Αγγλοαμερικανών

Πολλοί φίλοι υποστηρίζουν ότι τελικά θα αποδειχθεί αδύνατη η επιβολή τέτοιων ρυθμίσεων και, κυρίως, ότι θα τις τορπιλίσσει η Τουρκία με την αδιαλλαξία της (αυτό περίμεναν και το 2004, αλλά δεν συνέβη). Μπορεί να έχουν δίκηο. Ο γράφων δεν διεκδικεί δάφνες μέντιουμ ή προφήτη και η διεθνής κατάσταση χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλη αβεβαιότητα. Ο γράφων μπορεί να μην έχει μαντικές ικανότητες, διαθέτει όμως μνήμη. Θυμάται ότι καταφέραμε μόνοι μας να ανοίξουμε το κυπριακό γιατί μια υπό αμερικανικό έλεγχο Αθήνα συγκατατέθηκε μόνη της να αποδεχθεί την εμπλοκή της Τουρκίας και επέβαλε στη ξεσηκωμένη Κύπρο τις ανεφάρμοστες συνθήκες του 1960. Θυμάται ότι μεταξύ 2002-04 η συντριπτική πλειοψηφία της ελλαδικής και κυπριακής πολιτικής και εκδοτικής ελίτ υποστήριξε μια λύση τύπου Ανάν. ‘Οτι ο σημερινός Πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας, από κοινού με τον ‘Αντρο Κυπριανού, τον Νίκο Κατσουρίδη και την πλειοψηφία των μελών του ΠΓ του ΑΚΕΛ τάχθηκαν υπέρ της αποδοχής του σχεδίου Ανάν στην ιστορική συνεδρίασή τους, προτού η απόφασή τους ανατραπεί από τη βάση και τα στελέχη του ΑΚΕΛ (χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει κατ’ ανάγκην ότι δεν μπορούν αύριο να ακολουθήσουν άλλη πολιτική, κάτι που θα ήταν και πολύ φρονιμότερο από την άποψη του ίδιου του μέλλοντος, της ύπαρξης του κόμματός τους, αλλά δεν έχει συμβεί ακόμα αυτό). Παρατηρούμε επίσης ότι οι στόχοι των Αγγλοαμερικανών, όπως με σαφήνεια και ενάργεια περιγράφονται στα ντοκουμέντα του International Crisis Group επιτυγχάνονται ο ένας μετά τον άλλο (απομάκρυνση Τάσσου Παπαδόπουλου, κλονισμός του ενιαίου αμυντικού δόγματος), ενώ έχει εξαπολυθεί μια ιδεολογική και ψυχολογική επίθεση κατά του κυπριακού λαού, επίθεση που επιχειρεί αφενός να ενοχοποιήσει την εθνική συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού, κύριου μέσου αντίστασης μιας χώρας που έχει υποστεί εισβολή και κατοχή, αφετέρου να ενσταλλάξει στον κυπριακό λαό την πεποίθηση ότι αν δεν δεχθεί την όποια λύση του προταθεί θα υποστεί τη διχοτόμηση (ενώ το ορθό είναι ότι, με την προτεινόμενη λύση, και διχοτόμηση θα έχει και θα χάσει το κράτος που έχει σήμερα!). Κάτω από τις συνθήκες αυτές θα ήταν αφροσύνη να θεωρήσει κανείς ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει γλυτώσει από τον κίνδυνο της κατάλυσής της. Ακόμη άλλωστε κι αν γλυτώσει το μοιραίο, η Δημοκρατία θα πληρώσει ακριβό τίμημα για τις μείζονες υποχωρήσεις που έκανε ο κ. Χριστόφιας, προτού αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις (!), και για το σύνολο των πολιτικών λαθών και του ιδίου και όλου του πολιτικού κόσμου της Κύπρου και της Ελλάδας.

konstantakopoulosd@yahoo.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

(1) Για μια ανάλυση του πως το σχέδιο Ανάν ή μια παρόμοια λύση του κυπριακού συνιστά κατάλυση του κυπριακού κράτους, καθιστώντας την πλειοψηφία του πληθυσμού μειοψηφία στα κέντρα αποφάσεων και στερώντας το δημιουργούμενο κυπριακό «κράτος» από το δικαίωμα αυτοάμυνας (στρατός) και όλα τα βασικά χαρακτηριστικά των κρατών, βλ. τα βιβλία μας Η αρπαγή της Κύπρου (Λιβάνης 2004) ή Η Κύπρος σε παγίδα (Λιβάνης 2008) ή το άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη Γιατί ξαναλέμε «όχι» στο σχέδιο Ανάν στην Καθημερινή της Κυριακής 2.5.2004

(2) «Ελευθερία» στη συγκεκριμένη περίπτωση σημαίνει για μας κρατική υπόσταση, ανεμπόδιστη άσκηση κρατικής κυριαρχίας, περιοριζόμενη μόνο από τα δικαιώματα που θα πρέπει να δοθούν σε μια μειονότητα. Τα δικαιώματα αυτά δεν μπορούν να αναιρούν την κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, με άλλα λόγια δεν επιτρέπεται ως αποτέλεσμα της λύσης να μειώνεται η σήμερα υπάρχουσα και ασκούμενη νοτίως της πράσινης γραμμής κυριαρχία των Ελληνοκυπρίων ή τα διεθνή τους δικαιώματα. Αυτή είναι η, αντικειμενικά και όχι πολιτικά ή ιδεολογικά ή ψυχολογικά ορισμένη «κόκκινη γραμμή» που διαχωρίζει μια λύση, καλή ή κακή, από μια «ρύθμιση» προορισμένη να σκάσει προκαλώντας μια νέα, πιο τραγική και αιματηρή φάση του «κυπριακού ζητήματος» και της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης. Φυσικά, καταχρηστικά κάπως ταυτίζουμε εδώ «κράτος» και «ελευθερία». Αν όμως για την ελευθερία των Ελληνοκυπρίων δεν επαρκεί η ύπαρξη κράτους, χωρίς κράτος είναι αδύνατη η ελευθερία. Το πρόβλημα των προτεινόμενων ρυθμίσεων για το κυπριακό συμπύκνωσε έξοχα ο Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος στο ιστορικό διάγγελμά του του Απριλίου 2004: «Δεν παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο για να παραδώσω κοινότητα εις αναζήτηση κηδεμόνα».

Google Alert - FYROM

https://mail.google.com/mail/?hl=el&tab=wm#inbox/11de28700f8a944c ---
Google Groups Alert for: FYROM "Without Tito there would not have been a FYROM The fact is that FYROM has indicated and it is now official policy that "Aegean Macedonia" is part of Macedonia and it is "under Greek occupation". ...
alt.news.macedonia - Nov 27, 2008 by - 7 message - 6 author The Pseudomacedonian Ideology: its Narrative One may claim that neither of these conflicts went to the core of a group identity as much as the Greece-FYROM dispute, but the whole thing is instructive , ...
soc.culture.greek - Nov 27, 2008 by - 8 message - 5 author More on the INVENTION OF "BLACK ATHENA" :-) ... these theories were never considered as a welcome alternative to the current state of knowledge in relevant peer-reviewed journals outside FYROM, ... alt.news.macedonia - Nov 27, 2008 by - 6 message - 4 author http://www.breathingearth.net/ ... energy08-09 é ü... ï? é é é ç FYROM, Macedonia! á... energy08-09 - Nov 27, 2008 by - 4 message - 4 author

Νέο «χαράτσι» στα ακίνητα το 2009 από το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης (ΒΗΜΑ 27/11/2008)


SImera: Kapnisma | Diorismoi + DImosio | Trapezes | Paranomo Parkarisma



Remove me from this list | Αφαιρέστε με από αυτή τη λίστα
σταχυολόγιο - επιθεώρηση πολιτικών ιστολογίων`

Όπου υπάρχει καπνός ...

Από Tempel or Rebel?

"Μα είναι προφανές το κακό!!! Όπως λέει η φίλη μου η Φανή από την Καρδίτσα τι θα γίνει αν στην πλειοψηφία των καταστημάτων που είναι μέχρι 70τμ αποφασιστεί ο χαρακτηρισμός ως αποκλειστικά καπνιζόντων; Ο μη καπνίζων τι επιλογή θα έχει;"

Χρεοκοπήσαμε! Το καταλάβαμε;

από Γενιά 700 ευρώ

"Όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων, η ελάφρυνση των μεγάλων εισοδημάτων δε δημιούργησε κίνητρα για περισσότερες επενδύσεις, αλλά αντιθέτως έδωσε την ευκαιρία να τσεπωθούν περισσότερα κέρδη υπό τη μορφή εισοδημάτων εργασίας και κεφαλαίου"

Διορισμός αντί αξιοπρέπειας;

από NYLON

"Διορίζονται, διορίζονται, διορίζονται. Για κάθε κακό που συμβαίνει σ΄αυτή τη χώρα, σεισμό, πυρκαγιά, αυτοκινητιστικό δυστύχημα, εργασιακό δυστύχημα και είναι μαζικό, οι κυβερνήσεις ανεξαρτήτως χρώματος επιλεγουν να διορίζουν συγγενείς στο δημόσιο για να απαλύνουν τον πόνο τους"

"Είμαι γάιδαρος"

"Μου το είχε πει μια συνάδερφος πριν από μέρες. «Μου έβαλαν αυτοκόλλητο "είμαι γάιδαρος, παρκάρω όπου γουστάρω", επειδή το είχε αφήσει στην Αγίου Δημητρίου, κοντά στα πανεπιστήμια." Από maygirl

Κράτος που ταλαιπωρεί

"Ιστορίες καθημερινής παράνοιας που ο καθένας μας έχει ζήσει στις συναναστροφές του με τις κρατικές υπηρεσίες είναι αυτές που μας κάνουν να πούμε _ας τα ιδιωτικοποιήσουν όλα_" Από Πολιτικό blog

"Τραπεζικό" ντοκιμαντέρ

Το "Money as Debt", έρχεται για να μας εξηγήσει με απλό τρόπο το τραπεζικό σύστημα. Δείτε το υποτιτλισμένο

το ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΙΟ παράγεται από ιστολόγους και είναι μία -κάπως αυθαίρετη- ημερήσια επιθεώρηση των πολιτικών ιστολογίων του ελληνικού διαδικτύου

Διαστρέβλωσης της αλήθειας για τις θέσεις του ΤΕΕ .

Δελτίο Τύπου

TEE

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

20 Νοεμβρίου 2008

Προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας για τις θέσεις του ΤΕΕ ως προς τα Κολέγια και γενικότερα την Παιδεία

Με αφορμή τις αλλεπάλληλες και από πολλές πλευρές – μηδέ εξαιρουμένου του ίδιου του υπουργού Παιδείας – προσπάθειες διαστρέβλωσης της αλήθειας αναφορικά με τις θέσεις του ΤΕΕ για τα Κολέγια και γενικότερα την Παιδεία, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Αλαβάνος, προέβη στην εξής δήλωση:

«Τις τελευταίες ημέρες μέσα από ελάχιστα δημοσιεύματα, τα οποία όμως αναπαράγονται και παρουσιάζονται σαν απόψεις σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, μου αποδίδονται σκέψεις, απόψεις, εκφράσεις και στόχοι που ουδέποτε λεχθηκαν από εμένα και ουδέποτε αποτέλεσαν θέσεις του ΤΕΕ.

Αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας συνιστά και η σημερινή συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό του υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το πρόβλημα της Παιδείας δεν είναι τα κολέγια, αλλά το γεγονός ότι το ΤΕΕ αρνείται στους αποφοίτους των ΤΕΙ την απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων. Αντιπαραθέτει το ΤΕΕ σε 350.0000 αποφοίτους στους οποίους δεν αναγνωρίζει, υποτίθεται, τη δυνατότητα να έχουν επαγγελματικά δικαιώματα. Ισχυρισμός παντελώς ανακριβής, που υποκρύπτει σκοπιμότητα και ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι το υπουργείο Παιδείας έχει επιλέξει να προκαλέσει σύγχυση και σύγκρουση μεταξύ των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και των επαγγελματικών ενώσεων, στην προσπάθειά του να αποστρέψει τη ματιά όλων από δικές του πράξεις ή παραλήψεις.

Οφείλω να επισημάνω, τόσο προς τον υπουργό Παιδείας, όσο και προς κάθε ενδιαφερόμενο για τα ζητήματα της Παιδείας, ότι κατά τη Συνέντευξη Τύπου που έδωσε το ΤΕΕ από κοινού με τους δυο αντιπρυτάνεις του ΕΜΠ – η οποία είχε σκοπό να αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το σύνολο του τεχνικού κόσμου στη χώρα μας εξαιτίας της στρεβλής δομής της τεχνικής εκπαίδευσης και του τεχνικού δυναμικού, αλλά και να τονιστεί η αναγκαιότητα μιας συνολικής μεταρρύθμισης – όπως προκύπτει από το κείμενο που δόθηκε στους δημοσιογράφους, η τοποθέτησή μου, έγινε σε εντελώς διαφορετικό πνεύμα από αυτό που επιχειρεί να μου αποδώσει ο υπουργός Παιδείας και δημοσιεύματα ή εκπομπές. Αντιγράφω:

«Η παρέμβαση οφείλει να είναι καθολική, σε όλο το χώρο της τεχνικής παιδείας, να είναι ορθολογική, να αναγνωρίζει ότι όλοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην εργασία, είναι αναγκαίοι, έχουν επαγγελματικά δικαιώματα. Με δυο λόγια η προσέγγιση θα πρέπει να προωθεί τη λογική της ομάδας, της συνεργασίας, των ρόλων και ευθυνών για όλους, με αντίστοιχη ιεραρχία και ιεράρχηση.

Σήμερα καμιά από αυτές τις αναγκαίες συνθήκες δεν υπηρετείται, παρόλο ότι παρατηρείται ένας πληθωρισμός αποφοίτων σε όλες τις ειδικότητες και βαθμίδες εκπαίδευσης, με συνέπεια:

Στους διεθνείς οργανισμούς Εργασίας να καταγράφεται το παράδοξο της απασχόλησης στην Ελλάδα: οι απόφοιτοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να έχουν μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας από εκείνους των άλλων βαθμίδων. (Για το λόγο αυτό φορείς, όπως το ΤΕΕ, που υπερασπίζονται τη συνταγματική διάταξη για κατοχύρωση του δικαιώματος πρόσβασης της εργασίας σε ΟΛΟΥΣ, έχουν βαρύνοντα λόγο).

Η δομή των τεχνικών επαγγελμάτων δεν έχει πυραμιδική μορφή, τείνει προς μορφή κλεψύδρας. Υπάρχει μεγάλος συνωστισμός στην (ή περί την) κορυφή, καθώς οι απόφοιτοι, πλην εκείνων της ανώτατης εκπαίδευσης, ωθούνται από τις πολιτικές παρεμβάσεις δεκαετιών στην παιδεία, να διεκδικούν επαγγελματικά δικαιώματα, πέραν αυτών που τους προσφέρουν γνώσεις και εμπειρίες.

Σε όλη την Ευρώπη η τάση των Σχολών από τις οποίες αποφοιτούν Διπλ. Μηχανικοί είναι να αυξάνουν τα χρόνια σπουδών. Υπάρχουν σχολές με τέσσερα, πέντε ή έξη χρόνια σπουδών. Αυτές των τεσσάρων χρόνων παράγουν εξειδικευμένους μηχανικούς σε ένα στενό πεδίο γνώσεων, που όμως οι παραγωγικές δυνατότητες ή η διεθνής εμβέλεια της χώρας τους εγγυάται την απασχόληση. Στην Ελλάδα αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Τα πέντε χρόνια ενιαίων σπουδών είναι προϋπόθεση.

Δεν μπορούν κατά συνέπεια να υπάρχουν ΤΕΙ της Ανώτατης Εκπαίδευσης που παράγουν Μηχανικούς, αντίστοιχους των Πολυτεχνικών Σχολών. Οι απόφοιτοί τους, πέραν από το πρόβλημα της απασχόλησης, θα αντιμετωπίσουν το καθόλου αμελητέο πρόβλημα της σύγκρουσης συνθηκών εργασίας με προσδοκίες που τους καλλιεργήθηκαν στη Σχολή τους.

Τα ΤΕΙ ή θα πρέπει να αναβαθμιστούν σε κανονικές πολυτεχνικές σχολές με τις προϋποθέσεις που οι πολυτεχνικές σχολές λειτουργούν (χρόνια, καθηγητές, εργαστήρια, χρηματοδότηση), ή θα πρέπει να επανέλθουν στη λογική παραγωγής ανώτερων στελεχών εφαρμογής ή θα πρέπει να κλείσουν.»

Είναι σαφές, νομίζω, ότι η αντίληψή μας είναι εντελώς διαφορετική για τα ΤΕΙ και τους αποφοίτους τους απ’ αυτή που θέλει να μας προσάψει ο υπουργός Παιδείας – και όχι μόνο – ενώ επιμένουμε, ότι η παράλογη εμμονή του υπουργείου Παιδείας στην υπόθεση της δικαιόχρησης των κολεγίων, δεν αποβλέπει μόνο στην κατάργηση της δημόσιας δωρεάν Παιδείας, αλλά πλήττει ευθέως και στον ίδιο βαθμό τους αποφοίτους των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Και επ’ αυτού επιμένει ο υπουργός Παιδείας να μην παίρνει θέση.

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Βουλή των νεο Ελλήνων

Αυτό που ορισμένοι το ξέχασαν, τους το θύμισε μέσα στην βουλή ο Καρατζαφερης .

Γιατί το ξεχάσατε ότι η Στάη δεν είχε καταθέσει στην εξεταστική;

"Ποιος θα θυμάται, άραγε, τον μακαρίτη τον Λιβανό (καζίνο Φλοίσβου) και το "πόθεν έσχες" της για την αγορά τού περίφημου διαμερίσματος (στην Στησιχόρου εάν δεν απατώμαι)!

Βεβαίως, θα πρέπει να θυμηθούμε ότι ο Καρατζαφέρης το είπε μέσα ...
στην Βουλή (ότι η εξεταστική δεν κάνει χρέη ανακριτικής όπως η προανακριτική), και τούς έφερε το παράδειγμα της Στάη, χωρίς ν' αναφερθεί το όνομά της, η οποία είχε προσέλθει και τούς είχε πει ότι δεν υποχρεούται να καταθέσει στην τότε εξεταστική, τ. έ. "ήλθε, είδε και απήλθε"!
Εύγε, διότι το θυμηθήκατε!
Χαιρετώ".

Το Πολυτεχνείο και η ιστορία του

20081123 Πολυτεχνείο
.
Ε και λοιπόν φίλτατε τι αποδεικνύει αυτό;
Ότι δεν υπήρξαν νεκροί μέσα στο Πολυτεχνείο αλλά μόνο απέξω;
Περίεργη λογική μας εισάγεις φίλε μου!
Λοιπόν για να μη βασανίζεσθε εδώ και τόσα χρόνια με τα ίδια και τα ίδια, ΕΓΙΝΕ εισβολή με πολλά όπλα και τανκς και περιμένουμε να μην υπήρχαν και θύματα κι από πάνω; Ε αυτό δεν έχει καμμιά λογική! (Μάλιστα τον οδηγό του μοιραίου τανκ τον γνωρίζω προσωπικά, είναι της ηλικίας μου, είναι γόνος εργοστασιάρχη της ιδιαίτερης πατρίδας μου και αντιμετωπίζει τα ψυχολογικά του προβλήματα εννοείται...).
Μόνο από τις αδέσποτες σφαίρες αναφέρονται ρητώς θύματα και φυσικά είναι αρκετό να καταλάβει κάποιος ότι έπεφταν βροχή οι σφαίρες και σκότωναν ακόμη και αθώους παρατηρητές! Φυσικά και σκοτώθηκαν άνθρωποι με τέτοιο αλλαλούμ! Είμαι πεπεισμένος μάλιστα ότι η επανάσταση του Πολυτεχνείου δεν έγινε από αριστερούς -που προσπαθούν όπως πάντα να καπηλεύσουν κάθε είδους εξέγερση ότι αυτοί τάχα την έκαναν- αλλά από καθένα που είχε αγανακτήσει από τη δικτατορία και τη χούντα. Από απλούς πολίτες της εποχής ακόμη για να βγούν από τον "γύψο" κατά τη ρήση του Παπαδόπουλου.
Όσον αφορά τα πορίσματα στην Ελλάδα άστα να πάρει.
Μήπως πιστεύετε στην Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη;
Μήπως είδατε τον Φάκελλο για την Προδοσία της Κύπρου 35 χρόνια μετά;!
Το μήνυμα του Πολυτεχνείου λοιπόν είναι ότι οι Έλληνες θέλουν αν ζουν δημοκρατικά και ελεύθεροι. Αυτό γιορτάζουν κάθε χρόνο για να μην ξεχάσουμε τη Χούντα και τους υπεύθυνους προδότες δικτάτορες που δηλητηρίασαν και έκαψαν τη χώρα μας. Μήπως θέλει κανείς να επιστρέψει σε εκείνο το καθεστώς;
Είναι ντροπή για κάθε ελεύθερη και σκεπτόμενη προσωπικότητα να αφαιρούμε ή να αναιρούμε αιματηρά γεγονότα και να τα παρουσιάζουμε μεταλλαγμένα και κατά το δοκούν.
Έτσι λοιπόν, ιδού, κι αυτό το πόρισμα για μένα αποδεικνύει ότι η χούντα σκότωσεκαι στο Πολυτεχνείο και καλά θα κάνουμε να μην μπερδεύουμε τον Εθνικισμό με δαύτους που εγκλημάτισαν και με τη βία κατέστειλλαν την έννομη τάξη και ξεκοίλιασαν και την Κύπρο μας ακόμη.
Όποιος λοιπόν θέλει να εθελοτυφλεί κοροϊδεύει ΜΟΝΟ τον εαυτό του και κανέναν άλλον.
Μήπως μετά από όλα αυτά θεωρείτε "αριστερές" τις απόψεις μου; Μόνο φανατικοί θα το ισχυρίζονταν όταν εδώ πρόκειται για προσβολή της ελευθερίας και των δικαιωμάτων του καθένα μας! Αυτό μας έλειπε τώρα να εκθειάζουμε τον Παπαδόπουλο, Παττακό, Μακαρέζο και Ιωαννίδη ως "εθνοσωτήρες". Αυτοί ήταν οι υπαίτιοι για μια από τις σκοτεινές και μελανότερες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και της καταστροφής του Κυπριακού ελληνισμού για τον οποίο κλαίτε και οδύρεσθε πολλές φορές εδώ μέσα. Δεν "θυμάσθε" όμως ποιός έφερε τους τούρκους. Η επιλεκτική μνήμη είναι καταστροφή.
Φτου και ξαναφτού στους ξεφτυλισμένους προδότες του Έθνους μας, όποιοι κι αν είναι αυτοί κι από όπου κι αν προέρχονται! Κρίμα που δεν τους εκτέλεσαν αλλά τους έστειλλαν να κάνουν τουρισμό στη φυλακή γράφοντας απομνημονεύματα και "υποθήκες" για τους συνταυτιζόμενους ιδεολογικά, ενώ σιγά-σιγά τους απελευθέρωσαν αντί να σαπίζουν εκεί μέσα.
ANDREX THESSALOS

Δείχνουν το δέντρο και κρύβουν το δάσος.

Η αποκάλυψη ενός ακόμα κυκλώματος μεταφοράς λαθρομεταναστών από τη Δυτική Ελλάδα προς την Ιταλία και την υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη, δεν θα προκαλούσε καμία απολύτως εντύπωση εάν δεν γινόταν γνωστό ότι, εκτός των άλλων (φορτηγατζήδων, κ.λ.π.), μετείχαν στο κύκλωμα και Λιμενικοί. Νομίζουμε όμως, ότι ούτε και έτσι η είδηση έχει κάποια αξία. Διότι, είναι γνωστό ότι και αστυνομικοί και λιμενικοί και μέλη άλλων κρατικών υπηρεσιών και αρχών, αν δεν βρίσκονται στον πυρήνα των κυκλωμάτων της εμπορίας λαθρομεταναστών, σίγουρα τα διευκολύνουν. Βεβαίως, η ΕΛΑΣ, η οποία μάλιστα προέβη και στις συλλήψεις των τριών Λιμενικών στην Πάτρα, φρόντισε να διαφημίσει δεόντως την επιτυχία της στα ΜΜΕ. Εμείς επαυξάνουμε. Και σ’ ανώτερα, και με πολλές άλλες αποκαλύψεις για διεφθαρμένους κρατικούς υπαλλήλους.

Για περισσότερα κλικ
http://www.antinews.gr/?p=4400

"Πράσινο χαράτσι" σε ιδιοκτήτες ακινήτων

"Πράσινο χαράτσι" σε ιδιοκτήτες ακινήτων

Αφορά εκείνους που θα θελήσουν να πουλήσουν ή να νοικιάσουν το διαμέρισμα, το γραφείο ή το κατάστημά τους και αυτό ανέρχεται σε τουλάχιστον 357 ευρώ για τα διαμερίσματα έως 120 τετραγωνικά μέτρα.

«Πράσινο χαράτσι...» σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων έρχεται το 2009.Αφορά εκείνους που θα θελήσουν να πουλήσουν ή να νοικιάσουν το διαμέρισμα, το γραφείο ή το κατάστημά τους και αυτό ανέρχεται σε τουλάχιστον 357 ευρώ για τα διαμερίσματα έως 120 τετραγωνικά μέτρα - περίπου 4.000 ευρώ για μία πολυκατοικία 1.000 τ.μ..

Πρόκειται για τις αμοιβές που υποχρεωτικά θα πληρώνουν σε μηχανολόγους μηχανικούς, τεχνικούς κλπ. προκειμένου να πάρουν το «Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίου» όσοι θέλουν να μεταβιβάσουν από μία γκαρσονιέρα μέχρι και ένα εργοστάσιο.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στρ. Παραδιάς κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της ΠΟΜΙΔΑ στην Πάτρα, επίκειται να εκδοθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης απόφαση - στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου περί ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων- η οποία θα καθορίσει τους κανόνες ενεργειακής επιθεώρησης (ΚΕΝΑΚ) και έκδοσης του «ενεργειακού πιστοποιητικού». Σύμφωνα με τον κ. Παραδιά το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας απέστειλε τις προτάσεις του στο υπουργείο Ανάπτυξης, οι οποίες περιλαμβάνουν τις αμοιβές των μηχανολόγων μηχανικών, τεχνικών κλπ. και οι οποίοι θα είναι οι ενεργειακοί επιθεωρητές. Αυτοί δηλαδή που θα εκδίδουν τα πιστοποιητικά σε όσους ιδιοκτήτες κτιρίων θέλουν να πουλήσουν ή να εκμισθώσουν τα ακίνητά τους.

Πηγές από το υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρουν ότι οι κανόνες θα βγουν σήμερα στη δημοσιότητα προς δημόσια διαβούλευσηκαι γύρω στον Ιανουάριο με Φεβρουάριο του 2009 αναμένεται να έχουν θεσμοθετηθεί. Ωστόσο μετά θα ακολουθήσει η εκπαίδευση των ενεργειακών επιθεωρητών και συνεπώς η όλη διαδικασία για την έκδοση των ενεργειακών πιστοποιητικών εκτιμάται ότι θα είναι σε θέση να λειτουργήσει στο δεύτερο εξάμηνο του νέου έτους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κ. Παραδιά το ελάχιστο κόστος έκδοσης του πιστοποιητικού για κάθε διαμέρισμα, γραφείο, κατάστημα εμβαδού μέχρι 120 τ.μ. θα ανέρχεται 357 ευρώ (μαζί με τον ΦΠΑ), προσαυξανόμενο κατά 2,975 ευρώ για κάθε περαιτέρω τετραγωνικό μέτρο μέχρι τα 1.000 και κατά 1,785 ευρώ ανά τ.μ. για τα υπόλοιπα. Πάντως το κόστος δεν μπορεί να ξεπερνά τα 17.850 ευρώ (μαζί με τον ΦΠΑ) ανά επιθεωρούμενο ακίνητο.

Η χρονική διάρκεια του πιστοποιητικού θα είναι 10 έτη, ενώ τα ποσά αυτά θα προσαυξάνονται και με την αναλογία κάθε οριζόντιας ιδιοκτησίας στο κόστος των διαρκών (ανά δύο, τέσσερα ή πέντε χρόνια) περιοδικών επιθεωρήσεων του λέβητα της κεντρικής θέρμανσης ή της εγκατάστασης κλιματισμού όλου του κτιρίου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ δίνει το ακόλουθο παράδειγμα: Για μια συνήθη πολυκατοικία συνολικού εμβαδού 1.000 τ.μ. το κόστος θα ανέλθει για όλους τους χώρους της σε 2.500 ευρώ + 300 ευρώ για την κεντρική θέρμανση + 500 ευρώ για όλα τα κλιματιστικά του κτιρίου τότε η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 3.300 ευρώ (3.927 ευρώ με ΦΠΑ).

Μάλιστα το ποσό αυτό για όλη την πολυκατοικία θα «καταδικαστεί», υποστηρίζει ο κ. Παραδιάς, να το πληρώσει ο πρώτος που θα χρειαστεί να πουλήσει ή να νοικιάσει το διαμέρισμά του και στη συνέχεια θα διεκδικεί από τους λοιπούς συνιδιοκτήτες την αναλογίας τους επί χρόνια στα δικαστήρια!

Το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης θα κατατάσσει το ακίνητο σε μία ενεργειακή βαθμολογική κλίμακα όπως γίνεται με τις ηλεκτρικές συσκευές.

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά από την πολιτεία οικονομικά κίνητρα τονίζοντας μάλιστα ότι στην παρούσα φάση της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας υπάρχει ο κίνδυνος η αγορά ακινήτων να δεχθεί νέο πλήγμα. Επίσης

Κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» πως η όλη διαδικασία με αυτά τα υπέρογκα ποσά αναμένεται να αναδειχθεί σε μία νέα εστία διαφθοράς και γραφειοκρατίας.

Το «βαθύ κράτος» της Γερμανίας ξαναχτυπά

Λέτε πράγματι η κυρία Μερκελ να είναι ένας από αυτούς που προετοιμάζουν την παλιννόστηση του Ράιχ [ Δ’]

"Το «βαθύ κράτος» της Γερμανίας ξαναχτυπά"

"Η βομβιστική επίθεση στο Κόσσοβο και ο ρόλος των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών.

Τρεις πράκτορες της Γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) συνελήφθησαν στο Κοσσυφοπέδιο με την κατηγορία σχεδιασμού βομβιστικής επίθεσης κατά του γραφείου του ειδικού απεσταλμένου της ΕΕ στην Πρίστινα. Η εφημερίδα Kölner Stadt-Anzeiger παρατηρεί σχετικά: Αν επιβεβαιωθούν οι υποψίες... τότε θα πρέπει να εξεταστεί τι επιδιώκει η Γερμανία στο Κοσσυφοπέδιο: την αποσταθεροποίηση ή την ειρήνευση και πρόοδο; Είναι βέβαια δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι πράκτορες του BND συμμετέχουν σε βομβιστική ενέργεια εναντίον γραφείου της ΕΕ. Ενδεχομένως κάποιοι στο Κοσσυφοπέδιο προσπαθούν να υλοποιήσουν στόχους με τη βοήθεια ύποπτων και παράνομων μέσων.

Η εισαγγελία στην Πρίστινα πιστεύει ότι οι γερμανοί πράκτορες επεδίωξαν την αναταραχή έτσι ώστε η κυβέρνηση να υποκύπτει ευκολότερα στις επιταγές της Δύσης. Ανεξάρτητα όμως από το ποίοι κρύβονται πίσω από την βομβιστική ενέργεια, το νεοσύστατο κράτος δεν έχει ανάγκη από εμπρηστές, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια «περίεργη» δραστηριότητα της BND βλέπει το φως της δημοσιότητας. Πρόσφατα είχε καταγγελθεί η παράνομη συμμετοχή γερμανών πρακτόρων, στον πόλεμο του Ιράκ (βλέπε εδώ το σχετικό άρθρο).

Εμείς στην Ελλάδα έχουμε ιδιαίτερο λόγο να είμαστε άγρυπνοι σχετικά με την δράση της BND. Το ακόλουθο απόσπασμα από άρθρο που εμφανίστηκε στο «Πρώτο Θέμα» (βλ εδώ), φανερώνει γιατί:

«Από δεκαετίες η Siemens είχε στενότατη συνεργασία με τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (BND) και ο άνθρωπος που επέβλεπε τον πιο διεφθαρμένο τομέα, τις επικοινωνίες, ήταν ο επικεφαλής σύνδεσμος της εταιρείας με το BND. Η Siemens ενεργούσε ανέκαθεν ως τεχνικός σύμβουλος του BND και είναι προμηθεύτρια τεχνολογίας για κατασκοπία, τόσο εντός της Γερμανίας, όσο και εκτός των συνόρων στις γκρι ζώνες επιχειρήσεων των πρακτόρων. Μέσω των συμβάσεων και της τεχνολογίας Siemens το BND που συνεργάζεται στενά με τη CIA έχει πρόσβαση σε ευαίσθητους τομείς επικοινωνιών και ασφάλειας σε πολλές χώρες στον κόσμο. Οι παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας αποτελούν ρουτίνα και το BND θεωρείται από τις καλύτερες υπηρεσίες διεθνώς στις υποκλοπές μέσω της τεχνολογίας Siemens. …Στον επιχειρηματικό τομέα οι παρακολουθήσεις και οι υποκλοπές παίζουν τον ιδιαίτερο ρόλο τους και χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (Βισμπάντεν 2007), με την οποία ευχαριστούν τις «κυβερνητικές υπηρεσίες» για τις πληροφορίες που εδόθησαν στην προσπάθεια τους να κερδίσουν συμβάσεις στο εξωτερικό… Ο πρώην αρχηγός του BND, Άουγκουστ Χάνινγκ (1998-2005), είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας και φυσικά η Siemens ήταν πάντα η κύρια προμηθεύτρια της Deutsche Telekom…»

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι, πως γίνεται το επίσημο γερμανικό κράτος να αιφνιδιάζεται μπροστά σε τέτοια περιστατικά και να μη μπορεί να πάρει άμεσα θέση (βλ εδώ); Μήπως τελικά το «βαθύ κράτος» που κινείται στο παρασκήνιο της γερμανικής πολιτικής, είναι ανεξάρτητο και δρα ανεξέλεγκτα;

Αν είναι έτσι, τότε έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι υπάρχουν δυο όψεις στην γερμανική πολιτική, αυτή της προοδευτικής ευρωπαϊκής Γερμανίας, και η άλλη, αυτή που ετοιμάζει το έδαφος για την εμφάνιση του Δ’ Ράιχ .


Επίσκεψη Πατριάρχη στη Ναύπακτο


Κυκλοφορεί στο Youtube το video με το τι πραγματικά συνέβει
στην επίσκεψη του Οικ. Πατρ. Βαρθολομαίου, μεταξύ του Τελετάρχη της Ι. Μ. Ν. & Αγ. Β. και του
πρώιν ηγουμένου της ιεράς Μονής Σωτήρος Σπυρίδωνος....
Κυκλοφορεί ολόκληρο και όχι κομμένο όπως κάποιοι άλλοι ανέβασαν σε blog...!
Η αλήθεια δεν φοβάται να υπογράψει.. αντιθέτως με τον ανώνυμο....


Ανοιξε αυτή τη διεύθυνση