Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Ανασυντάσσεται το τουρκικό λόμπι Ευρωβουλευτών. Μέλη και ο υιός Βαλέσα και....

Ανασυντάσσεται το τουρκικό λόμπι

Άρχισαν εγγραφή Ευρωβουλευτών – Μέλη και ο υιός Βαλέσα και η σύζυγος τού Καρλ Μπιλντ 

ΠΑΥΛΟΣ ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του τουρκικού λόμπι επιχειρείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την εγγραφή ευρωβουλευτών σε μια ανεπίσημη ομάδα με την επωνυμία "Φίλοι της Τουρκίας", η οποία δεν επικεντρώνεται μόνο στην προώθηση της ενταξιακής πορείας της υποψήφιας χώρας, αλλά στοχεύει και στην άρση της λεγόμενης "απομόνωσης" των Τ/κ. Σύμφωνα με πληροφορίες του "Φ", οι "Φίλοι της Τουρκίας" συναντήθηκαν στο περιθώριο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. 

Ο βασικός πυρήνας των ευρωβουλευτών που απαρτίζουν τους "Φίλους της Τουρκίας" ανέρχεται σε εικοσιπέντε, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η Συμπρόεδρος της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε-Τουρκίας, ευρωβουλευτής των Πρασίνων Χέλεν Φλοτρ, η οποία πρωτοστατεί για την αυτονόμηση της τ/κ κοινότητας και για την άρση της λεγόμενης "απομόνωσης", επιχειρώντας θεσμοθέτηση συζητήσεων επί του προκειμένου, στην Ευρωβουλή. Αλλα "ηχηρά" ονόματα που περιλαμβάνονται μεταξύ των "Φίλων της Τουρκίας" είναι ο Πολωνός ευρωβουλευτής του Λαϊκού Κόμματος Γιάροσλαβ Βαλέσα (υιός του Λεχ Βαλέσα), η επίσης ευρωβουλευτής του Λαϊκού Κόμματος Άννα-Μαρία Κοράτσα Μπιλντ (σύζυγος του ΥΠΕΞ της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ), καθώς και ο Βρετανός τέως ηγέτης των Φιλελευθέρων Γκράχαμ Γουάτσον, ο οποίος από το 2004 με συνέντευξη στον "Φ" είχε ταχθεί υπέρ της "ντε φάκτο αναγνώρισης της τουρκικής δημοκρατίας της βορείας Κύπρου", δηλαδή του ψευδοκράτους. Επίσης, και το μέλος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στην Επιτροπή Εξωτερικών, Βρετανός Ρίτσαρντ Χάουιτ. 

Σημειώνεται ότι η ομάδα "Φίλοι της Τουρκίας" είχε συσταθεί στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας της Ευρωβουλής (2004-2009), ενώ με νέα πρόσκληση επιχειρείται τώρα η εγγραφή νέων ευρωβουλευτών προκειμένου να προωθήσουν τις θέσεις της Άγκυρας εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και όχι μόνο. Στην πρόσκληση των "Φίλων της Τουρκίας" επισημαίνεται ότι στόχος είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας για λήψη κοινών δράσεων και έκδοση κοινών δελτίων Τύπου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, με θετικό και εποικοδομητικό πνεύμα. 


ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ


Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ....Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Tο πιο ακριβό οικόπεδο ... η Μακεδονία ...


 

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΗ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ:
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΞΗΓΑΓΕ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ ΣΕ 150 ΧΩΡΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ....

 

Η  ΕΥΒΟΙΑ (ΕΥ + ΒΙΟΣ = ΣΩΣΤΟΣ ΒΙΟΣ) ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ  ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΒΩΞΙΤΗ (ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΤΟ  ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ... ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ... ΚΑΙ Η ΕΥΒΟΙΑ  ΕΧΕΙ  ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ...

Η  ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΡΑΚΗ (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ  ΤΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ) ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ  ΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ 'Ε', ΕΙΧΕ ΩΣ ΕΡΓΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ  ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΩΝ ΣΤΟΝ  ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ,  ΕΙΔΙΚΩΝ  ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ , ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΣΜΙΟ  ... 60.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ  ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ...

ΤΟ  ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ (ΔΕΣ  ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ) ΚΑΙ  ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΗ ...ΛΗΜΝΟ, Η  ΠΕΡΙΟΧΗ  ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ  ΔΙΟΙΚΟΥΝ) "ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ" ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"  ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Γ.ΑΛΥΦΑΝΤΗ,  Α' ΕΚΔΟΣΗ , ΓΙΑ  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ...........

...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΜΠΙΝΙΑ ΠΟΥ  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ  ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ...)

...ΚΑΙ ΣΤΑ  ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ...ΑΠΟΘΗΚΕΣ....ΝΤΙΚ ΤΣΕΙΝΙ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ...) ΚΛΠ ΚΛΠ ........

ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΑ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ....


ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ....Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...

 
Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150 !
 

Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ.
Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξηστο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ.

Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για τηνεξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.

Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Goldτου George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο !!!.



Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ. Γύρω στο ποσό 
των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.
Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου
16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.
Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235
στην διεθνή αγορά (το 1998) ήταν 20.000 δολάρια το γραμμάριο !.

Βάσει των παραπάνω, με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με υπολογισμούς από τα παραπάνω, εμπεριέχονται 48 εκατ τόνοι ουρανίου προς 20δις δολάρια ο τόνος δηλ. συνολικά
$ 960.000.000.000.000.000 (τα μηδενικά είναι σωστά και είναι : 960 τετράκις εκατομμύρια δολάρια !!!!

ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ $ 96.000.000.000

Διαβάστε το δυνατά (96 δισεκατομμύρια δολάρια) !!!!

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ...  ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ....

Να γιατί θέλουν λοιπόν τη Μακεδονία....



Δ Ι Α Δ Ω Σ Τ Ε  Τ Ο ........

 

 


Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

"Οι αθλητικές σπατάλες όταν ο George σιωπούσε" του Διονύση Ελευθ

Οι αθλητικές σπατάλες όταν ο George σιωπούσεΤου Διονύση Ελευθεράτου
10/3/2010 
Το είπαμε, το εξηγήσαμε και θα συνεχίσουμε να το αναλύουμε όσο  διαρκεί η κοροϊδία: τα αισχρά μέτρα του Τζορτζ είναι τόσο «αναγκαία» όσο «υπαρκτός» ήταν και ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας. Αμφότερα είναι τόσο «αληθινά» όσο φάνταζε κι ο Τζορτζ όταν διάβαζε από χειρόγραφο τα σπαραξικάρδια που του έλεγε, δήθεν, ο κόσμος στον δρόμο. Τέτοια εμμονή με τις σημειώσεις; Μα ποιος είναι; Ο Σόλιντ; 
Η Ελλάδα, που έχει έλλειμμα 12,7% και δημόσιο χρέος 179%, δανείζεται με επιτόκιο 6,4%. Την ίδια στιγμή η Ισπανία του ελλείμματος 11,4% και του χρέους 207% δανείζεται με επιτόκιο 3%. Συμπέρασμα: ο γρίφος επιζητεί πολιτική κι όχι δημοσιονομική εξήγηση.
«Θα λάβουμε τα μέτρα για να μπορέσουμε να δανειστούμε τώρα», μας έλεγαν την ώρα που γινόταν καβγάς για το ποιος θα... προλάβει να μας δανείσει. Και συμπλήρωναν: «Αμέσως μετά θα εξοικονομήσουμε πόρους χτυπώντας φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή». Τότε γιατί ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε (πριν αλέκτορα φωνήσαι) πως τα μέτρα θα ισχύσουν στο διηνεκές; Πόση αφέλεια χρειάζεται για να «χάψει» κάποιος ότι αυτό που «παίζεται» είναι η «δημοσιονομική ανάρρωση» της χώρας, όταν η Κομισιόν υποδέχεται την ανακοίνωση των μέτρων με το σχόλιο «άντε, γρήγορα και στον ιδιωτικό τομέα»; Βλέπετε, θέλει η πόρνη να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει. 
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σημαντικά δημοσιονομικά προβλήματα, αλλά αυτό συμβαίνει σχεδόν με όλους. Εάν η παρέα του George θεωρεί μονόδρομο τον ακρωτηριασμό εισοδημάτων των 1.500 ή 2.000 ευρώ, ας κάνει πρώτα ένα ξεγυρισμένο χαρακίρι για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος εκ μέρους των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα ας ρίξουμε  μια ματιά σε ένα οικείο πεδίο: τον αθλητισμό. 
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Βαρκελώνης (1992) και του Σίδνεϊ (2000) κόστισαν το 1,6%  και το 1,5% του ισπανικού και αυστραλιανού ΑΕΠ, αντιστοίχως. Στο Σίδνεϊ, βεβαίως, η «αυτοχρηματοδότηση» άφησε μαύρη τρύπα μεγαλύτερη των δύο δισ. δολαρίων. Κρατήστε, όμως, τα ποσοστά για τις δέουσες συγκρίσεις: στην Αθήνα το κόστος των Αγώνων προϋπολογίστηκε στο 4% του ελληνικού ΑΕΠ κι επειδή εδώ τα χρήματα τα είχαν οι κυβερνώντες για στραγάλια, το ποσοστό έκανε μερικά ακόμα τινάγματα προς τα πάνω.
Ο αρχικός προϋπολογισμός των Αγώνων, δίχως τα έξοδα του Οργανισμού «Αθήνα 2004», ήταν 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Λίγο προτού απέλθει από την εξουσία το ΠΑΣΟΚ, ο λογαριασμός είχε φτάσει επισήμως τα 4,6 δισ. ευρώ. Κυβερνητικό στέλεχος ήταν ο Τζορτζ, ο νυν μισθοκτόνος. Θυμάστε εσείς να εξέφρασε καμία αντίρρηση, αν μη τι άλλο, για τον υπερδιπλασιασμό της «λυπητερής»; Εμείς όχι.
Πόσο πληρώσαμε εν τέλει για εκείνο το πανηγύρι της «ισχυρής Ελλάδας», που εκτός των άλλων δεν καταδεχόταν να κορδωθεί κάτω από τον αττικό ουρανό και ήθελε οπωσδήποτε και στέγη Καλατράβα; Επισήμως, 11,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Στα «ψιθυριστά», πάνω από 20 δισεκατομμύρια.
Μερικές ακόμα «λεπτομέρειες»: το Δημόσιο κάλυπτε το 12% των δαπανών του Οργανισμού «Αθήνα 2004», αναλαμβάνοντας και το κόστος που απέρρεε από την έλλειψη ιδιωτών χρηματοδοτών. Λόγου χάριν, ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας φορτώθηκε την κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού. Τότε, βεβαίως, υπήρχαν και οι «τρελοί του χωριού» (όχι του Ολυμπιακού, αλλά του πανελλαδικού) ή –αν προτιμάτε– οι απομονωμένοι του «γαλατικού χωριού».
Ποιοι ήταν εκείνοι; Μα φυσικά οι λίγοι, οι δακτυλοδεικτούμενοι, οι  «μίζεροι», που αρνούνταν να ενσωματωθούν στον Ολυμπιακό μεγαλοϊδεατισμό. Εκείνοι που διέβλεπαν εγκαίρως τι θα άφηνε πίσω του το μεγάλο πάρτι εργολάβων, διακινητών ντόπας και εμπόρων κάλπικων «εθνικών ιδεολογημάτων»: τρομακτικές οικονομικές «μαύρες τρύπες», ακριβοπληρωμένες εγκαταστάσεις που θα έμεναν στα αζήτητα, μεγαλύτερο αθηναϊκό χάλι και λιγότερο πράσινο. Οι Κασσάνδρες δικαιώθηκαν πλήρως...
Για εκείνη την εξωφρενική σπατάλη, λοιπόν, ευθύνονταν αμφότερα τα μεγάλα κόμματα, αλλά περισσότερο το ΠΑΣΟΚ της εποχής Σημίτη. Τότε που κυριαρχούσε η ιδεοληψία της «ισχυρής Ελλάδας της ΟΝΕ». Ιδεοληψία η οποία, μάλιστα, άφηνε τη ζώνη του (απλώς) υπερφίαλου και έμπαινε στα χωράφια της γραφικότητας, όσες φορές αναζητούσε την επιβεβαίωσή της στα μετάλλια του στίβου και της άρσης βαρών ή ακόμα και σε καλές... ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες! Εκτός αν ξεχάσαμε τη μνημειώδη δήλωση του Σημίτη πως η ταινία «Peppermint» αποδείκνυε τη δημιουργική πνοή της «ισχυρής Ελλάδας»...
Επειτα από το ξεφούσκωμα του χρηματιστηριακού ονείρου του 1999, η «ισχυρή Ελλάδα» χρειαζόταν επειγόντως ένα άλλο όραμα. Κάτι που δεν θα υποσχόταν, πλέον, γρήγορο κι εύκολο προσωπικό πλουτισμό στους κοινούς θνητούς, αλλά θα τους έκανε μετόχους μιας μέθης νεοπλουτισμού. Αλλοι έπιναν, αυτοί, όμως, θα μεθούσαν. Ποιο θα ήταν αυτό το όραμα; Οι όσο το δυνατόν πιο «γκλαμουράτοι» και ακριβοί Αγώνες το 2004, στη χώρα που κατά τ' άλλα επαίρεται πως κάποτε δίδαξε την ομορφιά και τη σοφία του μέτρου.
Ανοησία δίχως μέτρο. Οχι μόνο διότι η «ισχυρή Ελλάδα» βασίστηκε και στις ντόπες της πολυθρύλητης, απατηλής «δημιουργικής λογιστικής», αλλά κυρίως επειδή το σήκωμα της μύτης της ήταν άνευ αντικειμένου: βαφτίστηκε εθνική επιτυχία η ένταξη στην ΟΝΕ, λες και υπήρξε χώρα που ήθελε να μπει κι έμεινε απέξω! Στην «κούρσα» της ΟΝΕ θα «νικούσαν» εκ προοιμίου όσοι λάμβαναν μέρος. Ολοι τότε έκαναν τις αλχημείες τους, εν γνώσει φυσικά των Γερμανών.  
Ο Σημίτης άκουγε μια έκφραση και το πρόσωπό του, στα διαστήματα ανάμεσα στις ελιές, γέμιζε σπυράκια. Ηταν ο όρος «οι δύο Ελλάδες».  Πώς να μη λανσαριστεί; Το ΑΕΠ έκανε άλματα, αλλά οι δείκτες οικονομικής ανισότητας «χτυπούσαν» δυτικοευρωπαϊκή πρωτιά. Στην «ισχυρή Ελλάδα» το πλουσιότερο 20% του πληθυσμού είχε εισοδήματα 6,7 φορές μεγαλύτερα από εκείνα του φτωχότερου 20%. Γι' αυτό, όμως, δεν είναι οι μεγάλες ιδέες; Για να νιώθουν νικητές και οι ιθαγενείς της «δεύτερης Ελλάδας»..
Οι Αγώνες του 2004 αποτέλεσαν την κορυφή του παγόβουνου. Τηρουμένων των αναλογιών, το αβασάνιστο ξόδεμα δημόσιου χρήματος για αθλητικές διοργανώσεις-βιτρίνες ήταν κανόνας κι όχι εξαίρεση. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα έκθεσης που αφορά το 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλασικού Αθλητισμού «Αθήνα '97». Ναι, 1997, χαραυγή της εποχής Σημίτη:
«Αδικαιολόγητος κρίνεται ο υπερδιπλασιασμός των δαπανών, από 9.236.000.000 σε 19.000.000.000 δραχμές, χωρίς να έχει γίνει αναμόρφωση του σχετικού προϋπολογισμού από την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή της ανωτέρω διοργάνωσης. Επίσης, δεν αιτιολογείται επαρκώς ούτε και η μοναδική αναμόρφωση που έγινε στις 9/6/1997 με εισήγηση του γεν. δ/ντή της διοργάνωσης του πρωταθλήματος, Ευάγγελου Σαβράμη, στο ποσό των 9.236.000.000 δραχμών έναντι του αρχικού προϋπολογισμού του Μαΐου 1996, που ανερχόταν σε 5.180.626.000 δραχμές».
Λαμπρά! Από 5,1 στα 9,2 και κατόπιν στα 19 δισεκατομμύρια δραχμές μέσα σε ένα μόνο έτος! Ανάμεσες στις πολλές, ενδιαφέρουσες ειδικότερες επισημάνσεις της έκθεσης συμπεριλαμβάνονται και οι εξής: προέκυψε τεράστια, υπέρογκη δαπάνη επειδή ανατέθηκε «εν λευκώ» στον Βαγγέλη Παπαθανασίου η τελετή έναρξης και λήξης των Αγώνων του '97. Κακώς ο ΣΕΓΑΣ δεν έδωσε λογαριασμό «της διαχείρισης των διατεθέντων εισιτηρίων αξίας 249.500.000 δραχμών και ανεξάρτητα αν αυτά είχαν χορηγηθεί δωρεάν».
Κακώς έμεινε ανασφάλιστος μεγάλος αριθμός εργαζομένων στη διοργάνωση. Ξοδεύτηκε τσάμπα χρήμα για την προμήθεια πολλών τηλεοράσεων εκ μέρους της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής –τα δύο τρίτα δεν χρησιμοποιήθηκαν. Γενικώς, στις αναθέσεις έργων ή προμηθειών παρατηρήθηκαν αφενός «υπερβάσεις των ποσών της δαπάνης μέχρι και του διπλασίου εκείνης που συνομολογήθηκε» και αφετέρου –σε πολλές περιπτώσεις– παράκαμψη της κανονικής διαδικασίας του διαγωνισμού.  
Σε αυτό το πόρισμα κατέληξε το 2007 ο διαχειριστικός έλεγχος, ο οποίος είχε ζητηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τον Ιούνιο του 2002 και διενεργήθηκε κατόπιν εντολών της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Δημοσίων Διαχειρίσεων Νομικών Προσώπων και ΔΕΚΟ. Η έκθεση, με ημερομηνία 21 Νοεμβρίου 2007 και αριθμό πρωτοκόλλου 4543, υπογράφεται από τον επιθεωρητή Φώτη Κουρλαμάνη.
Αν τυχόν το ξεχάσατε, και το 1997 ο Τζορτζ κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ήταν. Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. Ολα τούτα είναι ενδεικτικά της «ειλικρίνειας» των ανθρώπων που σήμερα θεσμοθετούν το πετσόκομμα των μισθών. Θα γίνουν δε ακόμα πιο χαρακτηριστικά όταν θυμηθούμε τα χαρισμένα των ΠΑΕ και ΚΑΕ επί ΠΑΣΟΚ και επί Ν.Δ. Αυτά ακριβώς θα δούμε αύριο.       
Πηγή:  http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=6240&autid=2
--
Σχόλιο
Αυτά είναι λίγο-πολύ γνωστά και μη εξαιρετέα. Και επειδή δεν δεχόμαστε τις τυχόν μαζοχιστικές αδυναμίες τίθενται πολλά ερωτήματα.
Το κυρίαρχο ερώτημα που τίθεται είναι: Εμείς τι κάνουμε;
ΣΓΣ

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Μαθήματα από την Ρωσία

Ανεξάρτητα από τι πιστεύει ο καθένας από μας για την θρησκεία , οι κινήσεις των ρώσων διοικούντων , νομίζω ότι λένε πολλά και για πολλούς  .

Θ.Γ

 

Μαθήματα από τήν Ρωσία

 

Από τίς επισκέψεις μου στήν Ρωσία καί γενικά στίς χώρες πού είχαν κομμουνιστικά καθεστώτα διεπίστωσα ότι η νέα πολιτική κατάσταση αντιμετωπίζει διαφορετικά τήν Εκκλησία. Οι πολιτικοί αντιλαμβάνονται τήν αδικία πού έγινε σέ βάρος τής Εκκλησίας όλα τά τελευταία χρόνια πού διωκόταν, καί μέ πολλούς τρόπους τώρα επιδιώκει νά αποκαταστήση τά πράγματα. Βέβαια, σέ αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε η «αντίσταση» τού λαού, πού εξακολουθούσε όλα αυτά τά δύσκολα χρόνια νά πιστεύη στόν Θεό καί νά κρατά τίς παραδόσεις.

Σέ πρόσφατη ανταπόκρισή του από τήν Μόσχα ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός (Περιοδικό «Ελλάδα», «Μακεδονία» 6-1-2010) μάς ενημερώνει ότι ο Πρωθυπουργός τής Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν τήν ημέρα τών Χριστουγέννων επισκέφθηκε τόν Πατριάρχη Μόσχας καί Πασών τών Ρωσιών κ. Κύριλλο καί επήνεσε τήν Εκκλησία, διότι «προσφέρει πολλά γιά τή διαπαιδαγώγηση τών πολιτών στό πνεύμα τού πατριωτισμού, εμπνέει σέ όλους μας τήν αγάπη στήν ιστορία καί τίς πνευματικές αξίες».

Συγχρόνως ο Ρώσος Πρωθυπουργός ανέφερε ότι τό Κράτος θά μεταβιβάση στήν Εκκλησία «ένα από τά πιό γνωστά μοναστήρια καί αρχιτεκτονικά μνημεία τής Μόσχας, εκείνο τών "Νεαρών Παρθένων’’ (Ναβαντέβιτσι), πού ιδρύθηκε τόν 16ον αιώνα καί λειτουργεί επίσης ως νεκροταφείο τών επιφανών τής χώρας, μετά τήν Κόκκινη Πλατεία καί τά τείχη τού Κρεμλίνου, τά οποία έκλεισαν τόν κύκλο τους». Επίσης, ο Πούτιν δήλωσε «ότι από τό 2005, περίπου 100 ναοί καί μοναστήρια πέρασαν από τό κράτος ξανά στήν ιδιοκτησία τής εκκλησίας, όπως καί πολλά φορητά θρησκευτικά κειμήλια, ενώ περίπου 12.000 μνημεία εξαιρετικής πολιτιστικής σημασίας παραμένουν υπό τήν προστασία κρατικών μουσείων καί μέ σταθερούς ρυθμούς συντηρούνται καί περνούν στά χερια τής εκκλησίας».

Ακόμη, ο δημοσιογράφος μάς ενημερώνει ότι αυτό τό έτος θά γίνη καί ένα άλλο σημαντικό γεγονός στήν Ρωσία, ήτοι «θά αναλάβουν υπηρεσία στίς μονάδες τού ρωσικού στρατού στό εξωτερικό, καί εν συνεχεία σέ όλες τίς στρατιωτικές μονάδες, οι πρώτοι στρατιωτικοί ιερωμένοι, η πλειονότητα τών οποίων θά είναι ορθόδοξοι ιερείς». Επίσης σημειώνεται ότι «σύμφωνα μέ τίς στατιστικές, τό 70% τών ρώσων στρατιωτών δηλώνουν πλέον θρησκευόμενοι, εκ τών οποίων τό 80% ορθόδοξοι χριστιανοί, 13% μουσουλμάνοι, 3% βουδιστές καί 4% εβραίοι ή πιστοί άλλων θρησκειών, ενώ στίς στρατιωτικές μονάδες τής χώρας λειτουργούν 530 ορθόδοξοι ναοί καί λατρευτικά ιδρύματα εν γένει, μιά ολοζώντανη διάψευση τής πολυτετούς αθεϊστικής προπαγάνδας τού σοβιετικού κράτους».

Αυτά συμβαίνουν στήν Ρωσία, ενώ εδώ στήν Χώρα μας μερικοί είναι καθυστερημένοι ακόμη, γιατί δέν θέλουν νά καταλάβουν τίς μεγάλες αλλαγές πού έγιναν στήν παγκόσμια σκηνή, ούτε τήν μεγάλη προσφορά τής Εκκλησίας στήν κοινωνία καί τούς ανθρώπους, γιά νά αντμετωπίζουν τά διάφορα προβλήματα στήν ζωή τους. Υπάρχουν ακόμη καί μερικοί πού επαναφέρουν τήν πολεμική τους εναντίον τής Εκκλησίας, χρησιμοποιώντας παλαιά επιχειρήματα, τά οποία πλέον έχουν ξεπερασθή από τά ίδια τά γεγονότα καί θέλουν νά τήν φορολογούν καί νά τήν υπονομεύουν, χωρίς νά βλέπουν τό μεγάλο φιλανθρωπικό, ανθρωπιστικό καί πολιτιστικό έργο τό οποίο επιτελεί στήν κοινωνία μας καί τόν άνθρωπο.

Πρέπει όλοι νά καταλάβουν ότι η Εκκλησία έχει μεγάλη δύναμη, καί αντέχει σέ όλες τίς επιθέσεις, τήν οποία όμως δύναμη δέν έχουν οι πολέμιοί της. Άς πάρουν παράδειγμα από τό τί γίνεται στήν Ρωσία.

Ν.Ι.

 

http://www.parembasis.gr/2010/frames_10_01.htm

 



ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΟΥΣ = Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ

ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΟΥΣ = Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ

 

 

                                                                       «ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΡΠΑΝΕ ΤΟ ΦΑΪ ΑΠΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

                                                                        κηρύχνουν τη λιτότητα.

                                                                        Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα

                                                                        ζητάν θυσίες.

                                                                        Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους

                                                                        για τις μεγάλες εποχές που θαρθουν                                                                                                   

                                                                                                     Μπέρτολτ Μπρέχτ

 

Επιτέλους! Αυτό αναφώνησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημ. Δασκαλόπουλος, μετά το πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού. Ενθουσιάστηκε από τη σκληρότητα των μέτρων που εξαγγέλθηκαν. Τώρα που μπήκαμε σε επιτήρηση θα  πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκε σε μια έκθεση στο Λονδίνο κι αγόρασε ένα πίνακα 1,5 εκατ. $. Όσα θα βγάλει ένας εκπαιδευτικός δουλεύοντας 60 χρόνια ή ένας εμποροϋπάλληλος δουλεύοντας 80 χρόνια ! Είναι να μη χαίρεται με τη σκληρή λιτότητα (των εργαζομένων) και με την επιτήρηση

              Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει συσσωρευμένος τεράστιος πλούτος κι εμείς πρέπει πάλι να πληρώσουμε για χρέη που ποτέ δεν δημιουργήσαμε. Τα ταμεία είναι άδεια αλλά και οι τσέπες μας επίσης. Ποιοι έχουν  τέλος πάντων τα λεφτά; Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα :

              Τα τελευταία 12 χρόνια το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 60%. Αφού το δικό μαςτων εργαζομένωνεισόδημα δεν αυξήθηκε καθόλου, ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ;

              30.000 ελληνικές οικογένειες διαθέτουν στα τμήματα private banking των τραπεζών περίπου 50 δις ενώ άλλα 40 δις έχουν καταθέσει έλληνες πολίτες στο εξωτερικό. Μάλλον δημόσιοι υπάλληλοι θαναι.

              Μόνο οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες είχαν κέρδη: 11,8 δις το 2009, 10 δις το 2008 και 11,3 δις το 2007.  Η Εθνική Τράπεζα την τελευταία πενταετία είχε κέρδη 6,3 δις . Το 2009 η ΔΕΗ πραγματοποίησε κέρδη 1,1 δις ενώ προέβλεπε ο προϋπολογισμός της 531 εκατ. .

              Ελληνικές επιχειρήσεις (υπολογίζονται 4.000) έχουν επενδύσει σχεδόν 20 δις στο εξωτερικό, από τα οποία τα 16 δις στα Βαλκάνια.

              Την τετραετία 2004 – 2008  χαρίστηκαν πάνω από 9 δις σε περίπου 50.000 επιχειρήσεις ( τα 5,1 δις από τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών από 35% σε 25% και 3,5 δις από τις δυο ρυθμίσεις περαίωσης ανέλεγκτων χρήσεων.)

              Υπάρχουν 10.000 υπεράκτιες (offshore) εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που διακινούν γύρω στα 500 δις και το δημόσιο χάνει ετησίως από φόρους 6 δις.

              Κάθε χρόνο οι καταναλωτές πληρώνουν και οι επιχειρήσεις εισπράττουν αλλά δεν αποδίδουν περί τα 6 με 6,5 δις από ΦΠΑ.

              Η εισφοροδιαφυγή φτάνει τα 8 δις ετησίως.

              Πάνω από 5.000 επιχειρήσεις οφείλουν 31 δις στο δημόσιο.

              Οι έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν το 2009 -χρονιά κρίσης- 164 μεταχειρισμένα πλοία διαθέτοντας 3,16 δις $. Μικρό ποσό για τους εφοπλιστές. Ο ελληνικός εφοπλισμός ελέγχει σχεδόν το 20% του παγκόσμιου στόλου και το 40,9% της κοινοτικής ναυτιλίας. Αν και αποτελεί παγκόσμια δύναμη στηρίζεται σημαντικά από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η Εθνική Τράπεζα τους έχει δανείσει 3,5 δις , η Πειραιώς 2 δις κι ακολουθούν οι υπόλοιπες. Με τις δικές μας, τις λαϊκές αποταμιεύσειςκαταθέσεις οι τράπεζες  χρηματοδοτούν το «θαύμα» της ελληνικής ναυτιλίας.

              Κι επειδή είμαστε παραδοσιακά ναυτική χώρα δεν θα μπορούσε να υστερούμε και σε κότερα, θαλαμηγούς κλπ. Ο Θοδ. και Γιάννα Αγγελοπούλου πούλησαν τη θαλαμηγό τουςου ήταν η καλύτερη στη χώρα- κι αγόρασαν ένα υπερσύγχρονο mega yacht μήκους 85,6 μέτρων κι αξίας 150 εκατομ. $. Ο  εφοπλιστής Προκοπίου έχει παραγγείλει θαλαμηγό 106 μέτρων και αξίας πάνω από 100 εκατ.$.  Ο Π. Δράγνης έχει κότερο 82 μέτρα. Έχει γραφτεί ότι η θαλαμηγός του Μελισσανίδη κοστίζει 65 εκ., του Κούστα 60 εκ., του Βαφειά το ίδιο κι ακολουθούν άλλοι με ακριβότερα κι άλλοι με φθηνότερα κότερα, όπως Κοπελούζος, Πατέρας, Τσάκος, Αλαφούζος, Δημ. Κωστόπουλος, Ρέστης, Βασιλάκης, Κοντομηνάς, Μαρινόπουλος κλπ. Ο Σπ. Λάτσης νοικιάζει την 117 μέτρων «Τurama», σε μη έχοντες κότερο επιχειρηματίες, αντί 90.000 τη μέρα !

              Μη νομίσετε ότι υστερούμε και στον αέρα. Διακόσια είκοσι ιδιωτικά αεροπλάνα είναι καταγεγραμμένα στα ελληνικά νηολόγια (χώρια όσα είναι σε νηολόγια του εξωτερικού ). Η Μαρ. Λάτση έχει 3 ιδιωτικά τζετ (Boeing 757, Boeing 737 και Gulfstream IV), o Βγενόπουλος 2 (Cesna και Falcon 900), o M.Κυριακού ένα και καλό αξίας 50 εκ., ο Ρέστης ένα των 47 εκ., ο Κόκκαλης, ο Μελισσανίδης, ο Τσακίρης, ο Μαρινάκης, ο Θοδ. κι η Γ. Αγγελοπούλου και πολλοί άλλοι. Τα έξοδα συντήρησης ενός τέτοιου αεροσκάφους φτάνουν το χρόνο 1 με 1,5 εκατ. !

              Ο  Λ. Λαυρεντιάδης ξόδεψε το Δεκέμβρη 70 εκ. κι αγόρασε το 31,3% της Proton Bank αφού πρωτύτερα είχε δώσει 36 εκ. για το 50% του γηπέδου Καραϊσκάκη και άλλα 86 εκ. για να επαναγοράσει τη «Νεοχημική», από την πολυεθνική Carlyle. Έδωσε και κάτι «ψιλά» για ναποκτήσει μερτικό σε κάποια από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της χώρας (13,53% στον Πήγασο, που ελέγχει ΜEGA και Έθνος,  9,62% στην Ελευθεροτυπία, κι ελέγχει Flash 9.61, Espresso, City Press, Αthens News, Σφήνα, Ισοτιμία κλπ). Ο Β. Ρέστης αγόρασε το πιο αναγνωρίσιμο τουριστικό αξιοθέατο του Μαυροβουνίου, το νησάκι του Αγ. Στεφάνου, ξοδεύοντας 30 εκ. και σχεδιάζει να επενδύσει 50 εκ. χτίζοντας βίλες σε αυτό.

              Έρευνα του Hotels.com (καλοκαίρι 2009) έδειξε πως η ακριβότερη σουϊτα στον κόσμο νοικιάζεται 50.000$ και είναι του Grand Resort στο Λαγονήσι Αττικής!

              Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΤ, από το Μάρτη του 2005 ως τον Οκτώβρη του 2009, είχαν υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο (Ν. 3290/04) 1790 επενδύσεις ξενοδόχων προϋπολογισμού 5,7 δις και επιδοτήθηκαν με 2,5 δις . Δηλαδή το 44% ήταν από δικά μας λεφτά. Τζάμπα επενδυτές μιας και τα υπόλοιπα είναι δανεικά από τις δικές μας καταθέσεις στις τράπεζες.

              Πάνω που πήγαν να μας πείσουν πως «δεν υπάρχει σάλιο» και λίγο μετά την ανακοίνωση της επιτήρησης, πληροφορηθήκαμε ότι αγοράζουμε 6 γαλλικές φρεγάτες κόστους 2,5 δις , για να υπερασπίζουν τα «εθνικά μας δίκαια» ανοιχτά της Σομαλίας και στον Περσικό κόλπο.

 

Δεν αναφέρομαι καθόλου στις μίζες και στα σκάνδαλα (Siemens, Βατοπαίδι, δομημένα ομόλογα, διαγραφή προστίμου 5,5 δις της «Ακρόπολης» κλπ) γιατί είναι γνωστά. Άλλωστε έχει επιληφθεί κι η ελληνική  …«δικαιοσύνη».

Ούτε  στα 28 δις που τέθηκαν στη διάθεση των τραπεζών και τώρα τα χρησιμοποιούν για να δανείσουν το κράτος σαν κοινοί τοκογλύφοι.

Μπορεί να ζούμε όλοι στην ίδια χώρα αλλά είμαστε δυο διαφορετικές χώρες, δυο διαφορετικοί και αντίθετοι κόσμοι. Δυο κόσμοι μέσα στην ίδια χώρα.

 

Από τη μια ο κόσμος μαςανεργίααπολύσειςτρομοκρατία κι  εξευτελισμοί στους χώρους δουλειάς, ανασφάλιστη εργασίαμερική απασχόληση,  προσωρινή απασχόλησησυντάξεις των 400μισθοί των 700 σύνταξη στα 67,  δάνεια και  κάρτες, τα φροντιστήρια των παιδιών, η βενζίνη στα 1,4 , ο 14ος μισθός που κόβεται , η κατάργηση των συμβάσεων, ο φόβος κι η αγωνία για το αύριο.

              Κι απ’ την άλλη ο κόσμος τουςτραπεζίτεςεπενδυτές,  golden boys, βιομήχανοι κι εφοπλιστές, πολυτελείς επαύλεις, ιδιωτικά τζετ, θαλαμηγοί, χειροποίητες Bentley και θηριώδη Hummer, διαμάντια και τσάντες Luis Vitton και Hermes, η Μύκονος, το Κολωνάκι και η Εκάλησαλέ και σούσι μπαρ, χαριτωμένοι μόδιστροι και «καλλιτεχνάδες διανοούμενοι λινάτσες», όπως λένε κι οι Active Member. Ένας κόσμος σπατάλης, χλιδής , σαπίλας και παρακμής.

 

Τελικά λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για μας. Είναι δικά μας αλλά δεν είναι για μας. Εμείς τα «γεννήσαμε» αλλά δε μας ανήκουν. Φταίμε όμως κι εμείς γιατί όπως λέει κι η παροιμία «αν δεν εγονάτιζε η καμήλα δεν τηνε φορτώνανε». Η επίθεση που δεχόμαστε από  ΠΑΣΟΚΝΔΕΕ και κεφαλαιοκράτες (διεθνείς και εθνικούς) δε θα σταματήσει ποτέ από μόνη της. Τώρα πρέπει να αναχαιτίσουμε την επίθεση, τώρα να διεκδικήσουμε  αναδιανομή του πλούτου, έξοδο από τη ληστρική Ε.Ε. του κεφαλαίου. Για να επιστρέψει πάνω από την Ευρώπη το φάντασμα που κάποτε πλανιόταν, όπως έλεγε ο Μαρξ. Για ναρχίσουν πάλι να τρέμουν οι ξεσαλωμένες, σήμερακυρίαρχες τάξεις.

 

 

Γιάννης Κυριακάκης