Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Όμορφος κόσμος ηθικός, Πασοκικά πλασμένος.

Ξεσπάστε! Κάνει καλό!...
 
O ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟΣ κύριος Ηλίας Κικίλιας, είναι Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ.
Του Οργανισμού που συστάθηκε για να βοηθάει τους Έλληνες ανέργους να βρουν απασχόληση.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του κατέχει διάφορες διοικητικές θέσεις σε θυγατρικές του Ο.Α.Ε.Δ. από το 1999 και εντεύθεν.
Είναι προσωπικός φίλος και σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου αποτελώντας μαζί με τον..
 πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ και βουλευτή Επικρατείας Η. Μόσιαλο τη νέα φουρνιά «των συνομιλητών του Γιώργου».
Ο κ.Κικίλιας έχει μια σύζυγο: την Αναστασία Χάραρη του Ιωάννη.
Η σύζυγός του έχει μια αδερφή: την Βασιλική Χάραρη του Ιωάννη.
Με το ΦΕΚ Γ' 460/7-6-2010, διορίζεται η κουνιάδα του, ως Γραμματέας του:

Η κουνιάδα λοιπόν τακτοποιήθηκε, ως Γραμματέας του γαμπρού της Διοικητή του ΟΑΕΔ.

Πάμε στη σύζυγο Αναστασία τώρα.
Η κυρία Αναστασία Χάραρη, υπηρετούσε με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στη θυγατρική του ΟΑΕΔ "Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική Α.Ε. (ΠΑΕΠΑ.Ε.).
Με το ΦΕΚ Γ' 1303/31-12-2010 (την τελευταία ημέρα του χρόνου, ανάμεσα στις γιορτές), η σύζυγος του Διοικητή, μετατάχθηκε στον ΟΑΕΔ, σε θέση "μόνιμου προσωπικού κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού"

Γιατί όμως έγινε η μετάταξη στον ΟΑΕΔ, από το "Παρατητηρήριο Α.Ε.";
Μα, γιατί απλούστατα το "παρατηρητήριο" είναι ανάμεσα στους 151 φορείς, οι οποίοι θα βγάλουν το προσωπικό τους σε εργασιακή εφεδρεία ! Και προηγούνται οι εργαζόμενοι με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην απόλυση !
Ιδού η εγκύκλιος της εργασιακής εφεδρείας (http://www.tovima.gr/files/1/2011/09/12/efedreia12.pdf):
Η σύζυγος λοιπόν του Διοικητή του ΟΑΕΔ, μετατάχθηκε από τον φορέα που θα θέσει σε εφεδρεία, υπαλλήλους του, ώστε να μην έχει ...το άγχος.

Όμως η υπόθεση δεν σταματάει εκεί!

Με το ΦΕΚ Γ΄297/2-5-2011, η κ.Χάραρη μετατάσσεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου οι αμοιβές είναι σημαντικά μεγαλύτερες από κάθε άλλη υπηρεσία του δημοσίου.

Νομίζετε ότι οι "αλλαγές σαν τα πουκάμισα", που με χαρακτηριστικά ευκολία πετυχαίνουν φίλοι της οικογένειας Παπανδρέου, τελείωσαν, γελιέστε !
Με νεώτερη απόφαση του Γ.Κουτρουμάνη κι αφού οι αλλαγές εκνεύρισαν την Υπουργό Λούκα Κατσέλη, βγαίνει το ΦΕΚ Γ' 571/17-8-2011, που ακυρώνει τη μετάταξη, της μετάταξης, ω μετάταξη

Όμορφος κόσμος ηθικός, Πασοκικά πλασμένος.
Τσιφλίκι ολίγων το δημόσιο, οι οποίοι ολίγοι κατηγορούν μέρα-νύχτα τους δημοσίους υπαλλήλους, ως άχρηστους, πλεονάζοντες, αντιπαραγωγικούς, αιτία του υπέρογκου χρέους, αλλά όλοι,
τις γυνάικες, κουνιάδες, κουμπάρες και κόρες, στην αγκαλιά του δημοσίου τις βολεύουν.
Γιατί άραγε οι υπέρμαχοι του "μικρού και όχι σπάταλου κράτους" βολεύουν τους συγγενείς τους στο δημόσιο;
Γιατί δεν τους αφήνουν να παλέψουν, όπως όλοι μας στον ιδιωτικό τομέα;
Γιατί κάποιοι που υπηρετούν δεκαετίες σε παραμεθόρια ή μακρινά από το σπίτι τους μέρη, δεν καταφέρνουν να πάρουν μια απόσπαση ή μετάταξη και την ίδια ώρα οι εκλεκτοί της νομενκλατούρας που κατσικώθηκε στο σβέρκο των Ελλήνων (με ευθύνη τους!), διαλέγουν υπηρεσίες και αλλάζουν όποτε γουστάρουν φορείς και εργασιακή σχέση;

Ο Βενιζέλος και η «μπέμπα» με τα λεφτά του… λαού
Δημοσίευση 23/09/2011 09:00
http://www.newsbomb.gr/photos/newsbomb/images/sized/articles/beni110-480x0.jpg
Ρεπορτάζ: Νίκος Καλαμπάκας
Ήταν 13 Οκτωβρίου του 2009 όταν ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης αναλάμβανε να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, πως με εντολή του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, όλοι οι Έλληνες βουλευτές και οι κρατικοί αξιωματούχοι, θα μετακινούνται στο εξής με αυτοκίνητα που δεν θα ξεπερνούν τα 1600 κυβικά.
Τότε, στις δηλώσεις του, ο Ραγκούσης είχε πει: «η κυβέρνηση έλαβε εντολή από τον ελληνικό λαό να τα αλλάξει όλα και αυτό θα κάνει, ξεκινώντας από το μείζον ζήτημα του περιορισμού της σπατάλης». Και τελικά, δεν το έκανε…
Για κάποιο λόγο που ακόμα δεν μάθαμε, αυτό δεν εφαρμόστηκε τότε και φτάσαμε στις 14 Σεπτέμβρη του 2011, όταν οι βουλευτές ψήφισαν ομόφωνα πρόταση του προέδρου της Βουλής, κ. Φίλιππου Πετσάλνικου σύμφωνα με την οποία τα αυτοκίνητα που χορηγούνται με τη μέθοδο λίζινγκ στους βουλευτές της Αθήνας δεν θα ξεπερνούν τα 1400 κυβικά ενώ εκείνα που χορηγούνται στους βουλευτές της περιφέρειας δεν θα ξεπερνούν τα 1800 κυβικά.
Μάλιστα, ο κύριος Πετσάλνικος τόνισε πως με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση θα εξοικονομήσει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος «ζύγισε» μάλλον παραπάνω τις αντιδράσεις του κόσμου στις συνεχόμενες εξαγγελίες νέων μέτρων και αποφάσισε να μετακινείται με ένα αυτοκίνητο το οποίο θα μπορούσε άνετα να κάνει βόλτες στα πεδία μάχης της Παλαιστίνης και της Λιβύης…
Το νέο αυτοκίνητο του υπουργού Οικονομικών, είναι σχεδιασμένο να φέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον χώρο της θωράκισης. Η BMW 7 Series High Security, αποτελεί τη «ναυαρχίδα» των αυτοκινήτων ασφαλείας της BMW. Είναι το πρώτο θωρακισμένο μοντέλο παγκοσμίως που φέρει πιστοποίηση επιπέδου B7 και για τα κρύσταλλα.
Εσωτερικά το αυτοκίνητο μπορεί να προσφέρει όλες τις ανέσεις στον κάτοχό του. Η λέξη χλιδή, δεν αποτυπώνει όσα μπορεί να διαθέτει κάποια έκδοση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Δερμάτινα καθίσματα, τηλεοράσεις, δορυφορικά συστήματα, είναι μερικές από τις ανέσεις που απολαμβάνει ο κάτοχός τους.
Ωστόσο, για να φτάσει η αξία ενός τέτοιου αυτοκινήτου στις 750.000 ευρώ, χρειάζονται κι άλλα…
Η 7 Series, είναι σχεδιασμένη ώστε να αντέχει σε επιθέσεις κάθε τύπου οπλοπολυβόλων. Η «πανοπλία» του αποτελείται από έναν εξαιρετικά ισχυρό χάλυβα, και χρησιμοποιεί το αμάξωμα ως ένα δεύτερο επίπεδο προστασίας.
Η BMW έχει σχεδιάσει τα αυτοκίνητα αυτά, ώστε να μην έχουν κανένα πρόβλημα εφόσον κάποιος πραγματοποιήσει επίθεση με τα εξής όπλα: Μ16, Heckler & Koch G3, Steyer AUG, Kalashnikov RPK-74, Kalashnikov AK-47, FN FAL και Steyer AUG είναι τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από την εταιρία στις δοκιμές της αλεξίσφαιρης προστασίας του αυτοκινήτου. Στις δοκιμές, το αυτοκίνητο ανταποκρίθηκε θετικά σε επιθέσεις από εκρηκτικές ύλες αλλά και χειροβομβίδες.

Μάλιστα, η BMW ξέροντας ποια είναι τα πιο αδύνατα σημεία ενός αμαξιού, έχει καταφέρει να θωρακίσει έξτρα τα παράθυρα, το αμάξωμα και τις πόρτες της BMW 7 Series High Quality.

Καταλαβαίνει κανείς εύκολα πως ένα τέτοιο αυτοκίνητο χρησιμοποιείται από πάρα πολύ VIP πρόσωπα, τα οποία φοβούνται για τη ζωή τους και όχι από βουλευτές ή αξιωματούχους κρατών. Εκτός πια κι αν ο κύριος Βενιζέλος το επέλεξε προκειμένου να προστατευθεί από τυχόν επιθέσεις με γιαούρτια ή πέτρες.
Επίσης, να σημειώσουμε πως από το 1,5 εκατ. που κατάφερε η κυβέρνηση να εξασφαλίσει από όλα του βουλευτικά Ι.Χ., τα μισά πήγαν για την «μπέμπα» του κυρίου Βενιζέλου.
Τέλος, καλό θα ήταν να αναρωτηθεί πόσο πρέπων είναι, μετά από μια τηλεδιάσκεψη με την τρόικα στην οποία αποφάσισαν από κοινού να «ξεζουμίσουν» ακόμα περισσότερο τον Ελληνικό λαό, να μπαίνει μπροστά στις κάμερες σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο χωρίς καμία ντροπή.

Στην φωτογραφία που ακολουθεί φαίνεται το μοντέλο της BMW το οποίο έχει δεχθεί τις σφαίρες των παραπάνω τύπων οπλοπολυβόλων. Όπως βλέπετε, καμία δεν μπόρεσε να το διαπεράσει…
http://www.newsbomb.gr/images/sized/articles_new/bmw.JPG

«Πληρώστε χαράτσια για να έχετε μισθούς, συντάξεις»

Πληρώστε για να σας πληρώσουμε. Το εκβιαστικό δίλημμα, ακόμη και έναντι όσων δεν έχουν πόρους, έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κάλεσε τους Ελληνες να πληρώσουν τις έκτακτες εισφορές και το τέλος ακινήτων, προκειμένου να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και να εξοφληθούν οι κρατικοί τίτλοι.
 
Το άρθρο εδώ
 

Η κορυφαία πρόταση για τους (μεγαλο)μετόχους των τραπεζών

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011 - 07:03

Όταν η κυρία Μέρκελ λέει επίσημα ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την ανακεφαλαιοποίηση των γερμανικών τραπεζών, θα ήταν υπερβολικά αισιόδοξο να υποστηρίξει κανείς ότι οι ελληνικές τράπεζες θα παραμείνουν ως έχουν. Κι αυτό το έχουν αντιληφθεί πλήρως οι σημερινές διοικήσεις των τραπεζών. Κάποιες σπεύδουν να αγοράσουν μελλοντικό χρόνο με δάνεια σε εκδότες, λες και κάτι φοβούνται. Κάποιοι άλλοι κάνουν deals με ρυθμό πυροβόλου. Το κορυφαίο, όμως, είναι η πρόταση του option για τους μετόχους των τραπεζών.

Η πρόταση αυτή κάνει τις τελευταίες ημέρες το γύρο των υπουργικών γραφείων. Ευτυχώς δεν έχει βρει ένθερμους υποστηρικτές (ακόμη). Βλέπετε, το πολιτικό κατεστημένο φοβάται ότι η αποδοχή τόσο προκλητικών προτάσεων θα μπορούσε να είναι η σταγόνα που θα ξεχείλιζε το ποτήρι της οργής. Και δεν είναι εποχή για τόσο μεγάλα ρίσκα.

Η περίφημη πρόταση λέει το εξής: «Να δοθεί option στους σημερινούς μετόχους των τραπεζών να μπορούν να αγοράσουν μετοχές σε δύο χρόνια στην τιμή που πρόκειται να αποκτήσει τις μετοχές το κράτος με την ανακεφαλαιοποίηση». Τι σημαίνει αυτό; Αν οι τράπεζες σωθούν, οι σημερινοί μέτοχοι να ελέγχουν και αύριο τις τράπεζες και μάλιστα έχοντας πληρώσει τις μετοχές με τιμές... Αργεντινής! Αν δεν σωθούν, τι είχαμε τι χάσαμε. Με τον τρόπο αυτόν οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών θα μπορούν να επανέλθουν ΑΝ τους συμφέρει. Αυτά δεν έχουν γίνει ούτε στις πιο σκοτεινές μέρες της φεουδαρχίας...

Χρησιμοποιούν ως άλλοθι τους ένα εκατομμύριο επενδυτές – μετόχους των τραπεζών. Στην πραγματικότητα δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των μικροεπενδυτών. Δεν το έκαναν στο παρελθόν, δεν θα το κάνουν ούτε στο μέλλον.
Όσο για τη συμπεριφορά ορισμένων διορισμένων διοικήσεων (να μην τους πάρει όλους η μπάλα, όταν λέμε "ορισμένες" κυριολεκτούμε) σε κρατικές τράπεζες; Κάνουν σαν να μην υπάρχει αύριο. Συμπεριφέρονται λες και πρόκειται σύντομα να πέσουν τα τείχη της πόλης και οι ίδιοι δείχνουν να βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτου πανικού. Ξεχνούν ότι δεν διοικούν το μαγαζί του πατέρα τους και ότι δεν αποκλείεται να κληθούν στο μέλλον να δώσουν εξηγήσεις. Το γεγονός ότι οι παλιότεροι δεν έδωσαν, αυτό δεν σημαίνει ότι το καθεστώς της ατιμωρησίας θα ισχύσει και γι΄αυτούς...

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@capital.gr

Θα τους πολεμησουμε ως μαχητες!


(Με αφορμή το κάτωθι, που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο)
"Συλλαμβάνω τον εαυτό μου να έχει πλημμυρίσει, όχι από αγανάκτηση, αλλά από άσβεστο μίσος… Σήμερα ξεπούλησα όσα λίγα χρυσαφικά είχαν οι γονείς μου, μεταξύ αυτών τις δύο (2) βέρες τους… Ο μισθός μου, με τις μειώσεις, δεν αρκεί να συντηρήσω την οικογένειά μου… Ο μισθός μου αρκεί να περάσω 2 εβδομάδες… Ο φοιτητής γιος μου άφησε τις σπουδές του στα Ιωάννινα, επέστρεψε στην Αθήνα και θα πηγαίνει -όποτε μπορούμε- να δίνει κάποιο μάθημα… Η αγανάκτηση έγινε απόγνωση… Η σκέψη της αυτοκτονίας περνάει στο μυαλό…

Δυστυχώς, τώρα έχω μίσος, άσβεστο μίσος και θέλω να τους δω -όλους όσους ψηφίζουν την εξόντωση της οικογένειάς μου- μέσα σε ένα φέρετρο και να σας φτύνω! Σας μισώ, σας μισώ, σας μισώ και... φοβάμαι όταν σας συναντήσω, γιατί δεν υπάρχει ελπίδα να συγκρατήσω το μίσος μου, θέλω να σας κάνω κακό, θέλω να εκδικηθώ για την ανέχεια, την οριστική καταστροφή της οικογένειάς μου!
Βλέπω την απόγνωση, την κατάθλιψη, την αγανάκτηση και το μίσος να θεριεύουν στους Έλληνες γύρω μου. Διαβάζω για συνεχώς αυξανόμενο αριθμό αυτοκτονιών. Για λόγους οικονομικούς. Και οργίζομαι.

Οργίζομαι με τους πολιτικούς που ξεγέλασαν επαναλαμβανόμενα τον λαό μου και τον οδήγησαν σ’ αυτήν την κατάσταση. Οργίζομαι διπλά γιατί το έκαναν απολύτως συνειδητά.

Οργίζομαι γιατί πρώτα έκαναν έναν σκληρό, λιτό, υπερήφανο και εφευρετικό λαό να εξαρτάται σε βαθμό κατάθλιψης και αυτοκτονίας από την υπερκατανάλωση, τον έκαναν να θεωρεί τις πολυτέλειες «ανάγκες». Του έκαμψαν το φρόνημα, του σκότωσαν την χαρά της ζωής, τον μαλθάκεψαν, του έδωσαν ως όραμα το υπαλληλίκι αντί την εργασία, τις υπηρεσίες αντί την παραγωγή, τον καναπέ αντί τον καθημερινό αγώνα, το δικαίωμα αντί το καθήκον… Τον έκαναν να απεχθάνεται την σκληροτράχηλη ζωή των παππούδων του. Τον έκαναν "πρεζάκι" του καταναλωτισμού και, τώρα, τον αναγκάζουν ξαφνικά να μειώσει δραματικά την "δόση" του.

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ σε τι ψυχολογική κατάσταση τον φέρνουν. Και αυτό ακριβώς θέλουν. Αυτό είναι το σημείο όπου ήθελαν να τον φτάσουν, όταν του έκαναν πλύση εγκεφάλου για την αστική καταναλωτική ζωή, το καρότο που τον άφησαν να δαγκώσει και τώρα του το τραβάνε απ’ το στόμα. Τώρα τον κάνουν να σκέφτεται ΜΟΝΟ αυτό. Αυτός που θα του ξαναδώσει το καρότο, θα γίνει ο μεγάλος λατρεμένος του – όποιος κι αν είναι, όσες αλυσίδες κι αν του περάσει, όσα κι αν του ‘χει κλέψει στο μεταξύ. Και προορίζουν να το κάνει ο μελλοντικός εκλεκτός της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, ο σιωνιστής ηγέτης της απόλυτα εφαρμοσμένης παγκοσμιοποίησης.


Οφείλουμε να είμαστε όλοι μας ψύχραιμοι, ώστε να εμπνεύσουμε ψυχραιμία. Να είμαστε εφευρετικοί, όπως οι πρόγονοί μας στις καθημερινές δυσκολίες, ώστε να εμπνεύσουμε εφευρετικότητα. Να δώσουμε ξανά στους συμπατριώτες μας το όραμα της αυτάρκειας (ατομικής, οικιακής, εθνικής), να τους δείξουμε ότι είναι αρκετά ισχυροί για ν’ ανταπεξέλθουν σε κάθε δυσκολία που τους προκαλούν οι αποφάσεις των εξουσιαστών. Να καταφέρουμε, ο καθένας από εμάς, να ιεραρχήσει τις προτεραιότητες ανάλογα με την σπουδαιότητά τους – και όχι ανάλογα με την εξάρτησή μας απ’ αυτές. Τότε θα δούμε, ως έθνος, το «καρότο» τους όπως ακριβώς είναι: ως το δόλωμα για την πλήρη υποδούλωση των παιδιών μας, για την ολική αρπαγή της περιουσίας τους. Και θα χάσει την δύναμή του, οποιαδήποτε στιγμή και αν μας το ξαναπροσφέρουν. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΗ ΜΑΣ.

Να επιστρέψουμε στην οικιακή οικονομία, στην αυτοπειθαρχία και την λιτότητα. Να φτύσουμε το προβαλλόμενο “life style” τους. Να συμβουλευτούμε τους προγόνους μας. Η δύναμή μας είναι το αίμα της φυλής μας. Είναι η εμπειρία και οι γνώσεις των παππούδων μας. Ρωτήστε τους πώς τα κατάφεραν στις εποχές της φτώχιας και της χαράς. Πώς αξιοποιούσαν στα μέγιστα την τροφή. Πώς ανακύκλωναν το κάθε τι, βρίσκοντας νέες χρήσεις του. Χρησιμοποιείστε τα χέρια σας και το μυαλό σας. Παραδειγματιστείτε, εμπνευστείτε, μιμηθείτε, δημιουργείστε. Και ΕΠΙΒΙΩΣΤΕ. Πιο δυνατοί, πιο υπερήφανοι, πιο ανεξάρτητοι, πιο αυτάρκεις. Ξεφύγετε απ’ τις παγίδες τους και πολεμήστε τους στο πεδίο, που μέχρι τώρα σας είχαν νικήσει.

Δεν θα τους πολεμήσουμε ως ένας λαός εξαθλιωμένων αγανακτισμένων, αλλά ως ένας λαός σκληροτράχηλων μαχητών. ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

Α.Μ.
Ο Λοβέρδος που λέει για τους δημοσίους υπαλλήλους, διόρισε τη γυναίκα του
 
Description:
http://static.parapolitika.gr/0/images/article_thumbs_cropped/loverdos654_600_375_-1520156842.jpg
Description:
http://static.parapolitika.gr/0/images/article_thumbs_cropped/loverdos-fek_600_375_-1520156842.jpg

Η κυρία στη φωτογραφία λέγεται Πηνελόπη Παπαιωάννου, τα τελευταία χρόνια λέει ότι είναι αγιογράφος ενώ από το 1993 μέχρι το 2009 ήταν αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία.
Στις 12 Νοεμβρίου 2010 με την απόφαση των υπουργών Ντόλιου, Σαχινίδη και Ρέππα, “διορίστηκε” στο δημόσιο και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Εσωτερικών σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση.
Όλα τα παραπάνω θα είχαν την αξία ενός ακόμα “νόμιμου” ρουσφετιού εαν η κυρία Παπαιωάννου δεν ήταν η σύζυγος του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου. Ιδού και το ΦΕΚ για να μην υπάρχουν παρερμηνείες.
Η κυρία Παπαιωάννου όταν έφυγε από την Ο.Α πήρε εφ άπαξ 50.000 ευρώ και τώρα θα έχει το δικαίωμα να πάρει ένα δεύτερο και βέβαια να απολαμβάνει τον μισθό της και μια καλή συνταξη για τα γηρατειά. Είναι η γνωστή συνταγή Καρχιμάκη περί “μεταφοράς” των απολυμένων της Ο.Α στο δημόσιο. Νόμιμο, θα πείτε. Ηθικόν; Αλλά τι λέμε τώρα.

Το θέμα δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” και όπως του πρέπει, θα θαφτεί από όλα τα ΜΜΕ. Το βράδυ όμως στο “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”, στο “ΚΟΝΤΡΑ” στις 10.15 ,θα πάρει την αξία που του πρέπει όπως και άλλα ονομάτα φίλων του κ.δελφίνου-Βασιλάκη Καίλα του ΠΑΣΟΚ που βολεύτηκαν στο δημόσιο με υπέρογκους μισθούς.
Και να φανταστούμε ότι ο μέγας πολιτικός υποκριτής Λοβέρδος, πριν από μία εβδομάδα έβριζε συλλήβδην όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο ως τεμπέληδες. “1 εκ δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν 9 εκ έλληνες”. Ειναι και η γυναικούλα σας μέσα κύριε Αντρέα;” Ντροπή σας και ντροπή μας που σας ανεχόμαστε ακόμα…

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Οι Ούγγροι αψηφούν Δ.Ν.Τ - Ε.Ε! - Αρνήθηκαν τη λιτότητα και φορολόγησαν τις τράπεζες
Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. «Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο Δ.Ν.Τ. και στην Ε.Ε. που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική «Λιμπερασιόν».

Η επίσης γαλλική «Μοντ» δείχνει εξίσου σοκαρισμένη....
με τη στάση τόσο του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν όσο και των στελεχών της κυβέρνησής του απέναντι στη συμφωνία υποτέλειας της Ουγγαρίας προς το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. που είχε υπογράψει η προηγούμενη, σοσιαλιστική και εκεί, ουγγρική κυβέρνηση, η οποία συνετρίβη στις εκλογές το Μάιο, για να πάρει δάνειο 20 δισ. ευρώ.

«Η νέα ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία στη Βουδαπέστη φαίνεται να θέλει να απαλλαγεί από τους όρους του δανείου. Αυτό είναι επικίνδυνο» γράφει η «Μοντ» και συνεχίζει: «Τα πάντα εξελίσσονται σαν να προτίθεται ο Βίκτορ Όρμπαν, ο νέος πρωθυπουργός, να αναιρέσει το λόγο που έχει δοθεί στην Ε.Ε. και στο Δ.Ν.Τ. Ο Όρμπαν επιδεικνύει ανοιχτά μια προκλητική και προσβλητική αναίδεια απέναντι στους πιστωτές του»!

Με ιερή αγανάκτηση η «Μοντ» πληροφορεί τους αναγνώστες της ότι ο νέος Ούγγρος πρωθυπουργός «προκαλεί την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.». Απουσίαζε από τη Βουδαπέστη όταν μετέβη εκεί ειδική αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. γιατί προτίμησε να πάει στη Νότια Αφρική προκειμένου να παρακολουθήσει τον... τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου! «Η αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. δεν κατόρθωσε να πάρει από τους Ούγγρους στοιχεία και καθαρές απαντήσεις και έτσι επέστρεψε στην Ουάσιγκτον με άδεια χέρια» υπογραμμίζει θιγμένη η «Μοντ», προχωρώντας στη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας «δεν σκοτίζεται καθόλου για τις απαιτήσεις της Ε.Ε. ή των διεθνών οργανισμών!».

ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ

Η άρνηση της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης να συνεχίσει την πολιτική εθνικής υποτέλειας των σοσιαλιστών προκατόχων της, προκάλεσε φυσικά αντιδράσεις από τους θιγόμενους Ευρωπαίους, γέννησε όμως και αισθήματα μόλις συγκαλυπτόμενου θαυμασμού σε διεθνές επίπεδο.

«Προκαλώντας τους πιστωτές της, η Ουγγαρία αρνείται περαιτέρω σφίξιμο του ζωναριού», έγραψαν π.χ. στους τίτλους σχετικής ανάλυσής τους οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και υπογράμμιζαν: «Η προκλητική στάση... αποτυπώνει την κόπωση και την αντίσταση που απειλεί να προκαλέσει σε όλη την Ευρώπη η συνεχιζόμενη ώθηση για δημοσιονομική ορθότητα».

Ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών Σκιέργκι Μάτολσι ήταν σαφέστατος, όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση αναφορικά με τη γραμμή της κυβέρνησης Όρμπεν απέναντι στο «μνημόνιο» που είχαν υπογράψει οι Ούγγροι σοσιαλιστές:
«Αυτό το κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και θα θέλαμε να καταργήσουμε τις ατυχείς συνέπειες αυτών των βημάτων. Είπαμε στους εταίρους μας ότι δεν εξετάζουμε σε καμία περίπτωση τη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας», διακήρυξε χωρίς περιστροφές.

«Σπανίως μια ουγγρική κυβέρνηση ρίχτηκε στη δουλειά με τόση ορμή. Αυτό ήταν επειγόντως αναγκαίο γιατί έχει καθορίσει ως σκοπό της την υπέρβαση της απελπισίας και της έλλειψης αυτοπεποίθησης που άφησαν στον ουγγρικό πληθυσμό οκτώ χρόνια σοσιαλιστικής κυριαρχίας» ομολογεί και η γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτ Αλγκεμάινε» και προσθέτει: «Η ομάδα του Όρμπεν θέλει εξαιτίας αυτού του λόγου να προωθήσει την "εθνική συνοχή"».

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Το χειρότερο από όλα όμως για την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. δεν ήταν η άρνηση των απαιτήσεών τους εκ μέρους της ουγγρικής κυβέρνησης ούτε η εθνικά υπερήφανη στάση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν μέσω της επιδεικτικής περιφρόνησης των εκπροσώπων τους. Ήταν το ότι η Βουδαπέστη τόλμησε να θίξει τα... «Άγια των Αγίων» της Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.: τις τράπεζες!

Για το 2010, η ουγγρική κυβέρνηση έχει να επιτελέσει ένα πανεύκολο έργο σε ό,τι αφορά στις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της: να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού από 4% του ΑΕΠ που ήταν το 2009 σε... 3,8% του ΑΕΠ το 2010. Τίποτα δηλαδή.

Παρόλα αυτά, οι δυνάστες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. απαιτούν από την ουγγρική κυβέρνηση να περικόψει τις ήδη γλίσχρες συντάξεις, να μεταρρυθμίσει επί τα χείρω το εθνικό σύστημα υγείας περικόπτοντας μισθούς και θέσεις γιατρών και νοσοκόμων και μειώνοντας τα κρατικά κονδύλια για την υγεία, να κλείσει τεράστιες ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις απολύοντας εκατοντάδες χιλιάδες Ούγγρων.

Απαιτούνται περικοπές τουλάχιστον ενός δισ. ευρώ για να μπορέσετε να μειώσετε το έλλειμμα φέτος σε 3,8% και του χρόνου σε 3% είπαν οι εμπειρογνώμονες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. στους Ούγγρους.

Άρα, απαιτούνται πρόσθετα μέτρα λιτότητας, διαπίστωσαν εμβριθώς. Εκεί τους έκανε ρολάνς και τους τρέλανε η ουγγρική κυβέρνηση! Ένα δισ. πρόσθετα έσοδα σε δύο χρόνια θέλατε;» τους απάντησαν.

«Εμείς θα μαζέψουμε περισσότερα. Όχι όμως με νέα λιτότητα για τον κοσμάκη. Απλούστατα, θα φορολογήσουμε τις τράπεζες!».

ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αμ' έπος αμ' έργον! Η κυβέρνηση Όρμπαν ανακοίνωσε έκτακτη εισφορά για τρία χρόνια των τραπεζών, ύψους 0,45% όχι όμως επί των κερδών, αφού φυσικά όλες θα φρόντιζαν να εμφανίσουν ζημιές, αλλά επί των ακαθάριστων εσόδων! Έριξε και μια έκτακτη φορολογία 5,2% στο ύψος των συναφθέντων συμβολαίων των ασφαλιστικών εταιριών και μια έκτακτη φορολογία μέχρι 6% στις χρηματιστηριακές εταιρίες και σε όλες τις υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες!

Κόντεψαν να πάνε από εγκεφαλικό όλοι μαζί - η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., οι τραπεζίτες και όλα τα παράσιτα και τα «λαμόγια» του χρηματοπιστωτικού συστήματος! Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου τη δεύτερη - με βάση τα έσοδα του 2009, τα οποία έχουν ήδη δηλώσει.

Περιχαρής ο υπουργός Οικονομικών της Ουγγαρίας έκανε δημοσίως τους λογαριασμούς του: οι τράπεζες θα «σκάσουν» 450 εκατομμύρια, οι ασφάλειες άλλα 135 και οι υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές εταιρίες ακόμη 110 εκατομμύρια - να 'τα τα 700 εκατομμύρια ευρώ αμέσως - αμέσως μόνο για φέτος!

«Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια σημαντική έκτακτη επιβάρυνση, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο του ελλείμματος τους 3,8%» δήλωσε σαρκαστικά στην τηλεόραση ο Γκιέργκι Μάτολσι, ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών.

Με τα χρήματα αυτά όχι μόνο θα μειώσουμε το έλλειμμα στο 3,8% αλλά και θα δώσουμε κίνητρα για ανάπτυξη της οικονομίας, πρόσθεσε. Θα μειώσουμε στο μισό - δηλαδή στο 10% - τον συντελεστή φορολόγησης όλων των επιχειρήσεων που έχουν μικτά κέρδη μέχρι 1,8 εκατομμύρια ευρώ, ένα μέτρο που αφορά 250.000 επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες, οι οποίες αποτελούν τα τρία τέταρτα του συνόλου των ουγγρικών επιχειρήσεων.

Επίσης, με τα λεφτά που θα πάρει η ουγγρική κυβέρνηση από τις τράπεζες, θα μπορέσει να μειώσει τον συντελεστή φορολογικού εισοδήματος φυσικών προσώπων στο ενιαίο ύψος του 16%, καλύπτοντας τις απώλειες φορολογικών εσόδων με ένα τμήμα των χρημάτων των τραπεζών!

«ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ "ΓΔΑΡΑΤΕ" ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!»

Πανικός επικράτησε στους κύκλους της Ε.Ε. Η Κομισιόν έσπευσε να προσάψει στην ουγγρική κυβέρνηση ότι... δεν εκτίμησε σωστά τις επιπτώσεις αυτής της έκτακτης φορολογίας στις τράπεζες, η οποία «ενδέχεται να έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη» και να «αποθαρρύνει τους ξένους επενδυτές».

Ανοησίες και προσχήματα. Ο πραγματικός λόγος που πανικόβαλε την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. ήταν μήπως αυτή η εθνικά επωφελής ουγγρική στάση βρει μιμητές και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δημιουργήσει «σχολή» παρακινώντας και άλλες κυβερνήσεις κρατών - μελών των «27» να φορολογούν τις τράπεζες αντί να υποβάλλουν τους λαούς τους σε εξοντωτικά μέτρα λιτότητας.

«Η Ουγγαρία θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με μια αντίστοιχη απόφαση τέτοιων διαστάσεων» έγραψε η γερμανική «Φράνκφουρτ Αλγκεμάινε» την παραμονή της ψήφισης του νόμου για την έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών από το ουγγρικό κοινοβούλιο, η οποία έλαβε ήδη χώρα από την περασμένη εβδομάδα.

Υπάρχει όμως ένα ακόμη «μυστικό» όπου καθιστά πραγματικά εξαιρετική αυτή την απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης.

Το 80% του ουγγρικού τραπεζικού συστήματος ελέγχεται από... ξένες τράπεζες - πρωτίστως αυστριακές και γερμανικές, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές!

Πρακτικά, λοιπόν, από τα 700 εκατομμύρια ευρώ ένα τεράστιο τμήμα θα το πληρώσουν όχι οι Ούγγροι τραπεζίτες και παράγοντες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά οι... Ευρωπαίοι!

Όσον αφορά δε στην έλλειψη ρευστότητας που ενδέχεται να παρουσιάσουν κάποιες τράπεζες στην Ουγγαρία εξαιτίας της έκτακτης φορολογίας, αυτή θα καλυφθεί μέσω προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οπότε πάλι οι Ευρωπαίοι θα πληρώσουν!

Ομολογουμένως διπλά αριστουργηματική η κίνηση της ουγγρικής κυβέρνησης...

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ

Η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., πέρα από τις φραστικές διαμαρτυρίες, προσπάθησαν να υπονομεύσουν και στην πράξη την πολιτική της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης. Κύριο όργανό τους ο διοικητής της Τράπεζας της Ουγγαρίας.

Η κυβέρνηση απαιτούσε να μειώσει τα επιτόκια χορηγήσεων, ώστε να διοχετευθούν χρήματα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στους χρεωμένους καταναλωτές και νοικοκυριά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να κινηθεί η οικονομία. Αυτός όμως αρνείται πεισματικά, με πρόσχημα τον κίνδυνο... πληθωρισμού. Αρνείται επίσης να σηκωθεί να φύγει, παρόλο που η κυβέρνηση ακόμη και με δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού εκφράζει την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης της προς το πρόσωπό του και τον καλεί δημοσίως να παραιτηθεί.


Η κυβέρνηση Όρμπαν αποφάσισε λοιπόν να τον χτυπήσει εκεί που πονούν όλα τα «λαμόγια» του φυράματος αυτού: στην τσέπη! Του περιέκοψε τον μισθό κατά... 75% από 30.000 ευρώ το μήνα (ποσό αστρονομικό για την Ουγγαρία) του τον έκανε 7.500 ευρώ. Ξεσηκώθηκε αμέσως αυτή τη φορά η... Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεν αντέχει να βλέπει τραπεζίτες να υφίστανται τέτοια «μαρτύρια» και κατάγγειλε την ουγγρική κυβέρνηση για «καταχρηστικά μέτρα».

Μέσα σε ένα γενικό κλίμα κατάληψης ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού από τη Δεξιά και μάλιστα εξ εφόδου με σαφώς αντιδημοκρατικές μεθόδους, η κυβέρνηση Όρμπαν ξηλώνει με αστραπιαία ταχύτητα και τους μηχανισμούς των «Κουίσλινγκ» που υπηρετούν την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.

Ήδη «αποκεφαλίστηκαν» οι άνθρωποι που είχαν τοποθετηθεί επικεφαλής της Ουγγρικής Υπηρεσίας Ανάπτυξης που διαχειρίζεται τα κονδύλια της Ε.Ε., της Ουγγρικής Τράπεζας Ανάπτυξης, της Γενικής Διεύθυνσης Φόρων, της Αρχής Ελέγχου Χρηματοοικονομικών Θεσμών, του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής κ.λπ., πέρα φυσικά από τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και κρίσιμων υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης...

Παράλληλα, μέχρι σήμερα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά του ο Λάσλο Πάπτσακ στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος αναφορικά με τη ζημιά που προξένησε στο δημόσιο συμφέρον η διακυβέρνηση των σοσιαλιστικών κυβερνήσεων του Φέρεντς Γκιούρτσαν και του Γκόρντον Μπάιναϊ προκειμένου να αποφασίσει ο Όρμπαν αν θα τους παραπέμψει σε εξεταστική επιτροπή της Βουλής για να τον καταδικάσει...
http://www.eleftheria.gr
 

ΠΡΟΣΟΧΗ : Με νόμο, μπορούν πλέον να καταβάλλουν τις συντάξεις κάθε μήνα, ἤ δίμηνο, ἤ τρίμηνο. Όποτε αυτοί θέλουν !!!

Επί συμπληρώσει διετίας από της λαμπράς Παλινορθώσεως του Σοσιαλισμού, η βουβουζελική Ανθυπατεία προσφέρει στους υπηκόους της ανεπανάληπτο δώρο γενεθλίων (της).
Στα βάθη μιας ακόμη κλασικής πασοκικής νομοθετικής τούρτας (στην υποπαράγραφο 7β του
άρθρου 20 του νόμου 4019, δημοσιευθέντος στο υπ’ αριθμ. 216 φύλλο του Α΄ τεύχους του ΦΕΚ, της 30ης Σεπτεμβρίου 2011, κυκλοφορηθέντος δε την 3η Οκτωβρίου, κυριώνυμον ημέρα της ιστορικής επετείου
), ακτινοβολεί η προαιώνιος παπανδρεϊκή εύνοια προς τους απομάχους της εργασίας, και δη τους «μη προνομιούχους»: «Η καταβολή της απονεμηθείσης συντάξεως από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης ενεργείται κάθε μήνα, ἤ δίμηνο, ἤ τρίμηνο μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα». Το δεύτερο εδάφιο της ίδιας υποπαραγράφου χρυσώνει μακαβρίως το χάπι: «Μηνιαία σύνταξη που προκαταβλήθηκε σε αποβιώσαντα εντός μηνός ἤ διμήνου ἤ τριμήνου συνταξιούχο δεν αναζητείται».
Έτσι, μετά από αυτή τη «νομοθετική ρύθμιση», τα (δοτά) Διοικητικά Συμβούλια των Ασφαλιστικών (που λέει ο λόγος…) Φορέων θα μπορούν, κατά την κρίση τους, να πληρώνουν τους συνταξιούχους ανά μήνα ἤ ανά δίμηνο ἤ ανά τρίμηνο! Κι όσοι αντέξουν…. Κι όσοι επιζήσουν…. Και για όσους δεν τα καταφέρουν, η πασοκική πρόνοια επιφυλάσσει το «bonus» της μη αναζήτησης μιας μηνιαίας σύνταξης… Οποία ξεφτίλα, σύντροφοι!

 

http://filotimia.blogspot.com/2011/10/blog-post_1100.html

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Κόψε,κόψε,κόψε! Το δόγμα Μπεγλίτη


Κόψε,κόψε,κόψε! Το δόγμα Μπεγλίτη δεν κάνει διακρίσεις και γι΄ αυτό προκαλεί τεράστιες,αντιδράσεις,αντιστάσεις και τελικά οργή! 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του ΕΚΟΕΜΣ,το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μειώνεται με προοπτική να κοπεί ,έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις. 
Η ΑΝΕΑΕΔ με ανακοίνωσή της καταγγέλει την “απαθή και αδιάφορη στάση του ΥΕΘΑ”.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φέρεται να έχει αποδεχθεί την εισήγηση του προέδρου του ΜΤΣ για μείωση του ΕΚΟΕΜΣ κατά 25%, αναδρομικά(!) από 1-1-2011, με επίπτωση την μη καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης μερισματούχων του Στρατού Ξηράς (ΕΚΟΕΜΣ) για το τέταρτο τρίμηνο του 2011. Οι ίδιες φήμες μάλιστα, φέρουν να δρομολογούνται αντίστοιχες κινήσεις και στα άλλα Μετοχικά Ταμεία του Ναυτικού και της Αεροπορίας.

Η ΑΝΕΑΕΔ τονίζει σε ανακοίνωσή της:

“Η πιθανότητα μιας τέτοιας εξέλιξης, που ίσως να προοιωνίζει και την πλήρη κατάργησή του (η οποία αναφέρεται σαφώς στις γνωστές μελέτες που συχνά πυκνά επικαλείται ο υπουργός), δημιουργεί πρόσθετη οργή και αγανάκτηση στους απόστρατους, αλλά και στους ενεργούς στρατιωτικούς, οι οποίοι συνεχίζουν να καταβάλλουν ανελλιπώς τις εισφορές τους, που εν μέσω του τυφώνα των φόρων και των περικοπών των αποδοχών, βλέπουν να πυρπολείται ακόμη ένα κομμάτι από το εισόδημα τους. Επιπρόσθετη δε οργή δημιουργεί το γεγονός ότι ο ΕΚΟΕΜΣ είναι πρακτικά αδύνατο να πέσει σε κατάσταση αδυναμίας πληρωμών αφού:

Ο λογαριασμός αυτός είναι αυτόνομος, αυτοχρηματοδοτούμενος, πλήρως ανταποδοτικός και χωρίς ίχνος επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό

Δεν υφίσταται ίχνος εισφοροδιαφυγής ή εισφοροαποφυγής, τόσο από τους μετόχους ενεργούς στρατιωτικούς, όσο και από τους αντίστοιχους μερισματούχους απόστρατους.

Το συνολικό διανεμητέο βοήθημα υπολογίζεται, αφού έχει αφαιρεθεί από τα έσοδα του Λογαριασμού το ποσό που αφορά στα πάσης φύσης λειτουργικά και διοικητικά έξοδα και επιπρόσθετη αποθεματοποίηση 10%. Άρα, στα 14 χρόνια λειτουργίας, του δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζει πρόβλημα αδυναμίας καταβολής του βοηθήματος.

Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση, παρά το γκρέμισμα και του ΕΚΟΕΜΣ να εμπίπτει στο κύκλο «αμαρτιών» του ΜΤΣ. Έναν κύκλο, τον οποίο έχουν καταδείξει, τόσο ο νυν πρόεδρος του ΜΤΣ στην γνωστή φράση του «Το ΜΤΣ δεν έφθασε εδώ τυχαία δεν ήταν παιδί που σκόνταψε και έπεσε. Κάποιοι το έφθασαν σ’ αυτό το σημείο και θεωρώ ότι και τα ΔΣ/ΜΤΣ των τελευταίων ετών δεν ήσαν αμέτοχοι με τις πράξεις και τις παραλήψεις», όσο και οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας σε κατά καιρούς δηλώσεις τους. Έναν κύκλο, ο οποίος δυστυχώς δεν φαίνεται να έχει κλείσει όταν, χωρίς καμία απόφαση θεσμικού οργάνου,  υφαρπάζονται τα αποθεματικά του ΕΚΟΕΜΣ (34.000.000 € μέχρι το τέλος του 2010) και όταν το Υπ. Οικονομικών κατάσχει, με άγνωστες διαδικασίες, τις εισφορές των μετόχων του ΜΤΣ, οδηγώντας το σε τεχνητή ασφυξία και σε προδιαγεγραμμένο θάνατο.

Σε αυτό το σημείο, κρίνουμε αναγκαίο να επαναλάβουμε, ότι οι στρατιωτικοί είναι η μόνη κατηγορία Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι δεν οφείλουν δεκάρα σε κανέναν, με την Πολιτεία να τους κατάσχει την περιουσία τους και παράλληλα να τους επιβάλει επιπρόσθετες υπέρογκες μειώσεις στα εισοδήματά τους, τη στιγμή που η ίδια δεν τολμά να πράξει το ίδιο, τόσο προς τους οφειλέτες φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής των 40 και πλέον δις €, όσο και προς αυτούς τους Δημόσιους λειτουργούς και προνομιούχους εργαζόμενους του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, που παραδοσιακά χαϊδεύει και οι οποίοι απολαμβάνουν ακόμη και σήμερα αποδοχές υπερδιπλάσιες του ΑΓΕΕΘΑ.

Με τις από 18-7-2011 και από 22-7-2011 επιστολές μας, προς τον κ. ΥΕΘΑ και προς το Υπ. Οικονομικών και Γενικό Επιθεωρητή Δημόσια Διοίκησης αντίστοιχα, είχαμε κάνει τις παρακάτω εκκλήσεις:

Να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα από τον πρόεδρο του ΜΤΣ, τουλάχιστον με τη διενέργεια μιας Διοικητικής Εξετάσεως, ώστε να εντοπισθούν οι παραλήψεις και να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες και

Να αναληφθεί η πρωτοβουλία για πλήρη διαχειριστικό έλεγχο του ΜΤΣ, της τελευταίας 40ετίας, προκειμένου πέσει άπλετο φως και ενημερωθούν αυτοί που καλούνται να πληρώσουν λάθη αυτών που δείχνει πως γνωρίζει ο πρόεδρος του ΜΤΣ.

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, διατηρεί την απαθή στάση, έως προκλητική αδιαφορία του, για την ανάληψη των ενεργειών που θα συμβάλλουν στην πλήρη διαλεύκανση, τόσο της πραγματικής κατάστασης του ΜΤΣ, όσο και στον εντοπισμό και κολασμό ευθυνών και υπευθύνων, ενώ παράλληλα φαίνεται πως ετοιμάζει το νέο χτύπημα εξόντωσης των στρατιωτικών με τη νέα μείωση κατά 25% στο ΕΚΟΕΜΣ.

Θέλουμε να θυμίσουμε ειδικά στον Πρόεδρο του ΜΤΣ, την δέσμευση του για παραίτηση σε περίπτωση που δεν θα εξαγγέλλετο πρόγραμμα εξυγίανσης, όπως επίσης και την κοινή πρακτική ότι ένας αποτυχημένος μάνατζερ σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος ή παραιτείται ή τον παραιτούν. Και δυστυχώς κύριε Πρόεδρε το λιγότερο που ισχύει είναι ότι είστε αποτυχημένος.
         

Τέλος, και εάν αληθεύουν οι φήμες και πληροφορίες για την περικοπή του ΕΚΟΕΜΣ, θέλουμε να συγχαρούμε τους κκ. ΥΕΘΑ, Α/ΓΕΣ και πρόεδρο του ΜΤΣ, που βρήκαν τον καταλληλότερο τρόπο για να ενισχύσουν το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτικών, σε αυτή την ιδιάζουσα χρονική συγκυρία”.
 

Ερντογάν, είμαι ο Αρχηγός της Ανθρωπότητας


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Ολοκληρώνοντας την πρόσφατη επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, ο Ερντογάν έστειλε μήνυμα παγκόσμιων αξιών και συνεργασίας για ένα κοινό μέλλον με τα βαλκανικά κράτη. Επίσης μίλησε σε Βαλκανικό Φόρουμ που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη υπογραμμίζοντας τους δεσμούς μεταξύ Τουρκίας και Βαλκανίων. Από το φόρουμ απουσίαζε η Σερβία και η Ελλάδα λόγω της παρουσίας του Κοσσυφοπεδίου και της πΓΔΜ, αντίστοιχα, που αποτελούσε μια ξεκάθαρη υπενθύμιση πως στα Βαλκάνια η ενότητα είναι ακόμη ζητούμενο.
Στο ίδιο φόρουμ μιλώντας μαζί με τους ηγέτες των βαλκανικών χωρών τόνισε τους πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς μεταξύ της Τουρκίας και των Βαλκανίων, ενώ παράλληλα είπε πως η περιοχή θα πρέπει να ξεπεράσει την ταραγμένη της ιστορία προκειμένου να συνεργαστεί και να ενωθεί για να συγκροτήσει ένα κοινό μέλλον.

“Στο μέλλον, η μεγαλύτερη ανάγκη των Βαλκανίων θα είναι να μάθουν από τις εμπειρίες τους και να ξεκινήσουν να βαδίζουν προς την ευημερία, την ανάπτυξη και την ειρήνη”, είπε, προσθέτοντας πως οποιαδήποτε προβλήματα δημιουργούνται στα Βαλκάνια επηρεάζουν άμεσα την Τουρκία λόγω των ιστορικών δεσμών αδελφότητας’’.
Η ενδο-βαλκανική οικονομική ένταξη και οι επενδύσεις ήταν τα κύρια σημεία της ομιλίας του, ενώ ανέφερε ότι η ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία της Τουρκίας και οι επενδύσεις στην περιοχή έθεσαν το υπόβαθρο για την αυξανόμενη σημασία της Τουρκίας.
Περιγράφοντας τα Βαλκάνια ως “την πύλη της Τουρκίας προς τη Δύση”, ο πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων (TUSKON), Ρίζανουρ Μεράλ, είπε πως η Τουρκία μεταμορφώθηκε οικονομικά από το 2002 και μετά και είναι πλέον η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία παγκοσμίως, ενώ παράλληλα έχει σημειώσει τεράστια αύξηση εξαγωγών από $35 δισεκατομμύρια δολάρια σε $135 δισεκατομμύρια.
Οι βαλκανικές χώρες θα πρέπει να επεκτείνουν τις αγορές τους λόγω του μικρού μεγέθους των τοπικών αγορών, είπε ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, Ιμπραήμ Τουρχάν, προσθέτοντας πως χώρες όπως η Τουρκία και η Ρωσία έχουν να προσφέρουν ευκαιρίες.
Σαφέστατη προσπάθεια ανάδειξης της Τουρκίας σε χώρα ανάλογης σημασίας με την Ρωσία, σε επίπεδο εξαγωγών βέβαια αλλά με πολλαπλά πολιτικά υπονοούμενα.
Σύμφωνα με τον Τίμοθι Ας, επικεφαλής του τμήματος έρευνας αναδυόμενων αγορών του παγκόσμιου τραπεζικού ιδρύματος RBS, καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα η Τουρκία μπορεί να διαδραματίσει ένα ρόλο ως η κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη των Βαλκανίων. Ωστόσο, προειδοποίησε, τα βαλκανικά κράτη θα πρέπει να κάνουν περισσότερα από το να προσελκύσουν εξωτερικές άμεσες επενδύσεις, καθώς οι ευρωπαϊκοί οικονομικοί πόροι στερεύουν.
Ως ο μεγαλύτερος επενδυτής στο Κοσσυφοπέδιο, η Τουρκία διαδραματίζει έναν μοναδικό ρόλο στη χώρα εξαιτίας του “κοινού παρελθόντος, θρησκείας, γεωγραφικής θέσης και της μεγάλης υποστήριξης που λάβαμε από την τουρκική κυβέρνηση” δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου Ενβέρ Χοτζάι.
Επισημαίνοντας τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Αλβανίας και της Τουρκίας, ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα είπε πως οι τουρκικές επενδύσεις στην Αλβανία τετραπλασιάστηκαν μεταξύ του 2005 και του 2010.
Εντωμεταξύ, ο Βούλγαρος υπουργός εξωτερικών Νικολάι Μλάντενοβ, είπε πως η ενεργειακή συνεργασία με την Τουρκία, ειδικά η ολοκλήρωση του Ναμπούκο, είναι η κορυφαία προτεραιότητα της χώρας του.
“Η σύνδεση των ενεργειακών αγορών και η διασφάλιση ύπαρξης μιας νοτιοανατολικής ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας με κοινή στρατηγική ώστε να είμαστε σίγουροι πως τα ενεργειακά δίκτυα είναι συνδεδεμένα”, είναι ένας τομέας, όπως ο Μλάντενοβ πιστεύει, στον οποίο τα βαλκανικά κράτη πρέπει να κάνουν μεγάλες προσπάθειες για συνεργασία και ένταξη.
Στο πολιτικό μέτωπο, ο Μλάντενοβ είπε πως είναι απαραίτητο να δουλέψουμε μαζί για να υπερπηδήσουμε τις δυσκολίες του παρελθόντος για να επιτύχουμε την περιφερειακή συνεργασία. “Ένα πολύ σημαντικό παράδειγμα των τελευταίων ετών είναι ο ρόλος που έχει διαδραματίσει η Τουρκία στην προσπάθεια ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ κρατών, ειδικά της Βοσνίας και της Σερβίας”, είπε.
Όλα τα κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, είπαν πως το μέλλον τους βρίσκεται εντός της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που θα δρα ως άγκυρα για τη συνεργασία και την ασφάλεια της περιοχής.
Ωστόσο, ο Ερντογάν επισήμανε πως για ένα κοινό μέλλον απαιτείται κάτι περισσότερο από οικονομική ανάπτυξη και υλικό κέρδος: τα ανθρώπινα δικαιώματα, η δημοκρατία και το κράτος δικαίου είναι εξίσου σημαντικά.
Δεν μας είπε βέβαια μήπως και σε αυτό τον τομέα θα πρέπει να εμπνευστούμε από τα δημοκρατικά ιδεώδη της γείτονος.
Μιλώντας επίσης σε εκδήλωση που οργανώθηκε από το Τουρκικό Ίδρυμα Πολιτικής, Οικονομικής και Κοινωνικής Έρευνας (SETA), ο Ερντογάν είπε πως η εποχή των αυτοκρατορικών καθεστώτων έχει παρέλθει και πως η Τουρκία θα δρα σύμφωνα με τις διεθνείς αρχές και τη θέληση του λαού.
Όπως δηλαδή για παράδειγμα συμβαίνει στα κατεχόμενα στην Κύπρο ή στην εφαρμογή του δικαίου της θάλασσας θα προσθέταμε.
Και το πιο ωραίο το άφησε για το τέλος σε ένα παραλήρημα αυτοκρατορικής έπαρσης λέγοντας ότι “Η μοίρα του Σεράγεβο είναι δεμένη με τη μοίρα της Εντίρνε (Αδριανούπολης), των Σκοπίων με του Κοσσυφοπεδίου, της Παλαιστίνης με της Ιστανμπούλ (Κωνσταντινούπολης), σε αυτή την περίπτωση η μοίρα της ανθρωπότητας θα πρέπει να γίνει η μοίρα της Άγκυρας”, είπε.
Βλέπουμε πλέον πόσο η ασκούμενη εξωτερική πολιτική προβολής της Τουρκίας ως περιφερειακής υπερδύναμης, υποστηρίζεται από όλους τους φορείς της, με απόλυτη συνέπεια. Μια υπερφίαλη πολιτική αλαζονείας που τα αποτελέσματα είτε οικονομικά , είτε πολιτικά θα τα βιώσουμε στο μέλλον , χωρίς κατ’ανάγκη να αποβαίνουν υπέρ των Τουρκικών συμφερόντων. Διότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε για παράδειγμα και την περίπτωση η Τουρκία να αποτελέσει την πύλη των Ευρωπαϊκών Βαλκανίων στην Μέση Ανατολή την Α. Μεσόγειο και τον Καύκασο.
Επίσης προβληματίζει σημαντικά η αναγκαστική απουσία Ελλάδας και Σερβίας από φόρουμ όπου παρίσταται η ΠΓΔΜ και το Κοσσυφοπέδιο, καθόσον μπορούν οι Τούρκοι ανενόχλητοι να προπαγανδίζουν και να προωθούν πολιτικές, ενώ ταυτόχρονα η Ελλάδα να απομονώνεται μαζί με την Σερβία δίνοντας δικαιώματα για αρνητική κριτική.
http://www.drougos.gr/