Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Επιστημονική απάντηση για τους ψευδεπίγραφους "Μακεδόνες"

Ευχαριστώ τον ΣΓ για επισήμανση.

Το PR είναι PR και προέχει

Πολύ καλά κάνουν. Εμείς;

Αυτοί συνεχίζουν το βιολί τους κι εμείς περιμένουμε φώς από τον Νίμιτς!!!

Κλικ ΕΔΩ

Θ. ΑΥΓΕΡΗΣ

Εξωτερική πολιτική αυτή η άγνωστη...

Ευχαριστώ τον ΣΓ για υπόδειξη

Ελλάδα η νεότερη Μήδεια

Αρρωστοκρατία…

Ένα από τα αποφθέγματα του τωρινού Αρχιεπισκόπου ήταν, στην αρχή της θητείας του, πως «οι άρρωστοι άνθρωποι αρρωσταίνουν τους θεσμούς». Όμως…Η πραγματικότητα φωνάζει ότι εξίσου μπορεί να ισχύει και το αντίστροφο: Ότι, δηλαδή, οι άρρωστοι θεσμοί να αρρωσταίνουν τους ανθρώπους. Και απόδειξη;Το πολίτευμα της Εκκλησίας.
Κάθε φορά, που θα ξεσπάσει κάποιο σκάνδαλο-όπως η πρόσφατη αθώωση του πρώην Μητροπολίτη Αττικής απ’ τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο- οι ευσεβείς και ορθόδοξοι χριστιανοί θρηνούν και οδύρονται και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους…Αλλά σε καμιά όμως περίπτωση δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν πως ρίζα και πηγή, το σκανδαλωδέστερο των σκανδάλων, είναι το ίδιο το πολίτευμα της Εκκλησίας. Το αντιευαγγελικό και αντιχριστιανικό και δυσώνυμο πολίτευμα της δεσποτοκρατίας. Που θέλει τους δεσποτάδες να αποφασίζουν και να διατάσσουν «όταν, όπως και ο, τι θελήσουν»…
Ρωτείστε τον οποιονδήποτε λαό του κόσμου για το πολίτευμα, που προτιμάει. Σίγουρα θα σας αποκριθεί ότι η δημοκρατία είναι το άριστο και η τυραννία το χείριστο πολίτευμα.
Και ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως το χείριστο για την πολιτεία πολίτευμα, είναι το…άριστο για την Εκκλησία!
Και μια και ο χαρακτήρας της Εκκλησίας είναι θεανθρώπινος, ας ρωτήσουμε, πέρα απ’ το λαό, τον ίδιο το Χριστό: Ποιο, δηλαδή, θέλει ο Χριστός να είναι το πολίτευμα της Εκκλησίας του;
Ο Χριστός αναμφίλεκτα καταδικάζει κάθε μορφή δεσποτοκρατίας και ανατρέπει εκ βάθρων την περί εξουσίας αντίληψη, που επικρατεί στα κοσμικά καθεστώτα:
«Γνωρίζετε, είπε στους μαθητές του, ότι οι κοσμικοί άρχοντες και όσοι διαθέτουν εξουσία, συμπεριφέρονται απέναντι στους λαούς, όπως οι κύριοι απέναντι στους δούλους. Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν θα συμβαίνει με σας. Όποιος θέλει να είναι μεγάλος ανάμεσά σας, θα είναι στην υπηρεσία των άλλων».
Και ανάλογη με το πνεύμα του Χριστού ήταν και η πολιτεία των Αποστόλων. Οι οποίοι μαζί με όλους τους συμπαριστάμενους εξέλεξαν δημοκρατικά τον αντικαταστάτη του Ιούδα. Και δημοκρατικά επίσης έγινε η εκλογή των επτά διακόνων και η σύνοδος των Ιεροσολύμων, κλπ, κλπ.
Και μάλιστα η εκκλησιαστική δημοκρατία δεν ήταν δημοκρατία των τύπων και των λόγων. ΄Όπως είναι οι κοσμικές δημοκρατίες. Όπου «ος μεν πεινά, ος δε μεθύει»(Α΄ Κορινθίους:ΙΑ:21). Όπου, δηλαδή, άλλοι σπαταλούνε και ασωτεύουν και άλλοι υποφέρουν και βιοπαλεύουν. Αλλά ουσιαστική δημοκρατία, που διαχεόταν σε όλες τις πτυχές του κοινωνικού βίου των χριστιανών. Αφού «ήταν όλα για όλους κοινά» (Πράξεων: Δ,32, κλπ).
Περιχαράκωσαν, λοιπόν, οι Απόστολοι το εκκλησιαστικό πολίτευμα, με τρόπο που δεν επιδεχόταν παραχάραξη. Και την παράδοσή τους διατήρησαν και οι Πατέρες της Εκκλησίας....
Τι έγινε όμως αργότερα;
Αργότερα δεν παραχαράχτηκε απλώς, αλλά αναποδογυρίστηκε κυριολεκτικά το πολίτευμα της Εκκλησίας. Και από δημοκρατικό, που ήταν, έγινε…προκλητικά δεσποτικό και προκλητικά ιδιοτελές. 
Και τι γίνεται σήμερα;
Σήμερα λένε στους εκπροσώπους της δεσποτοκρατίας: "Γιατί, δεν αφήνετε το λαό να εκλέγει τους μητροπολίτες; Και εκείνοι αποκρίνονται: "Αλίμονο, αν αφήναμε το λαό να εκλέξει"! Που, με άλλα λόγια, σημαίνει: "Αλίμονό" μας, που έχουμε στην πολιτεία δημοκρατία και μακάρι να είχαμε δικτατορία! Και ευτυχώς, που έχουμε δεσποτοκρατία και όχι δημοκρατική Εκκλησία…
Αλήθεια, θα τολμούσαν να πουν “αλίμονο” στην εκκλησία του δήμου της αρχαίας Αθήνας; Όταν έστηνε ανδριάντες στους τυραννοκτόνους και είχε θεσπίσει τον εξοστρακισμό, για όποιον κινούσε έστω και την παραμικρή υποψία ότι θα μπορούσε να γίνει τύραννος! Αλίμονό τους, αν το έλεγαν…
Και ποιος θα τολμούσε, ύστερα απ’ όλα αυτά, να διατυπώσει τον βλάσφημο ισχυρισμό ότι μπορεί η τυραννία να καταδικάζεται ως πολιτικό καθεστώς, αλλά ως εκκλησιαστικό είναι άριστο και ευλογημένο;
Αν θα μπορούσαν; Μα και βέβαια! Μήπως αυτό δεν κάνουν; Δεν μας έχουν καταντήσει απ’ την αριστοκρατία του Χριστού και των Αποστόλων και των Πατέρων της Εκκλησίας στην αρρωστοκρατία της δεσποτοκρατίας! Την πηγή και ρίζα, το σκανδαλωδέστερο όλων των άλλων σκανδάλων!…
Γιατί, αν η οποιαδήποτε τυραννία είναι αποτρόπαιη και αποκρουστική, η τυραννία εν ονόματι του Χριστού, που θυσιάστηκε για την καθολική απελευθέρωση του ανθρώπου, είναι η τραγικότερη τραγική ειρωνεία…..
Παπα-Ηλίας

Ελληνικό διάβημα για την τουρκική πρόκληση με τη φρεγάτα

Διάβημα προς την Άγκυρα υπέβαλε χθες η ελληνική πλευρά αναφορικά με την προχθεσινή πολύ σοβαρή τουρκική πρόκληση, την εμφάνιση, δηλαδή, της φρεγάτας «Τουρκούτ Ρέις» στο στενό μεταξύ δυτικής Κέας και ακτών της Αττικής, παραβαίνοντας τους κανόνες της αβλαβούς διελεύσεως, που ορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο.

Ακόμα, χθες το βράδυ εκδόθηκε από το ΓΕΝ (και όχι από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, που προχθές χειριζόταν το συμβάν) δισέλιδη ανακοίνωση, όπου αναλύεται το συμβάν. Σύμφωνα με αυτή, λοιπόν, αφού σημειώνονται λεπτομερώς οι προϋποθέσεις αβλαβούς διελεύσεως, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, επισημαίνεται ως μία «από τις ουσιαστικότερες υποχρεώσεις των διαπλεόντων από τη χωρική θάλασσα ενός κράτους» η υποχρέωση των ξένων πλοίων «να μην προβαίνουν σε κάθε απειλή ή χρήση βίας κατά της κυριαρχίας της εδαφικής ή της πολιτικής ανεξαρτησίας του παράκτιου κράτους ή, κατά οποιοδήποτε άλλον τρόπο, σε παράβαση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου που περιέχονται στο Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης επισημαίνεται ότι «η εν λόγω τουρκική φρεγάτα εκτέλεσε επιτρεπόμενη αβλαβή διέλευση διερχόμενη από το στενό του Καφηρέα (Ν. Άνδρος-Ν. Εύβοια) και μέχρι τη στιγμή που ανέστρεψε την πορεία της στην περιοχή δυτικά-νοτιοδυτικά της νήσου Κέας».

Η υπεύθυνη Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, αφού σημείωσε ότι η τουρκική ενέργεια αποτελεί «καθαρή πρόκληση», κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά της προσφεύγοντας στους διεθνείς οργανισμούς. Ανάλογη δήλωση έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος.

http://www.apogevmatini.gr/?p=4864

Σχετικά Άρθρα

Τιμή στον αρχηγό ΓΕΝ

Με τον «Ταξιάρχη της Λεγεώνας της Τιμής», εκ μέρους του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς, τιμήθηκε ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Γιώργος Καραμαλίκης, από τον Αμερικανό ομόλογό του ναύαρχο Γκάρι Ράφχεντ. Μια παρασημοφόρηση ενδεικτική του εξαιρετικά θερμού και εποικοδομητικού κλίματος που επικράτησε σε όλη τη διάρκεια της πολυήμερης επίσκεψης, που ολοκληρώνεται σήμερα, του Έλληνα αρχηγού στις ΗΠΑ. Στη συνάντηση των δύο αρχηγών ναυτικού, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του ναυάρχου Ράφχεντ στο Πεντάγωνο, συζητήθηκαν επίσης θέματα αμοιβαίου διμερούς ενδιαφέροντος, που αφορούν την εκπαίδευση του προσωπικού και των διαδικασιών που εφαρμόζονται στην εύρυθμη και επιχειρησιακή λειτουργία των δύο ναυτικών, ενώ συζητήθηκε και η πιθανότητα πρόσκτησης δύο επιπλέον ναρκοθηρευτικών τύπου «Όσπρεϊ» από το αμερικανικό Ναυτικό. Και αμέσως μετά την επιστροφή του αρχηγού στην Ελλάδα, έπειτα και από την Καθαρά Δευτέρα, θα πρέπει να επιλύσει το μείζον πρόβλημα των έξι συμμαθητών στη Σχολή, αντιναυάρχου και υποναυάρχων. Γιατί, όπως καταλάβατε, από την προσεχή Τρίτη αρχίζουν οι ετήσιες τακτικές κρίσεις όχι μόνο στο Π.Ν., αλλά σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις… Καλή τύχη σε όλους.

«Καθαρό μήνυμα» προς τα Σκόπια

Ντόρα Μπακογιάννη: «Καθαρό μήνυμα» προς τα Σκόπια

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009 07:00
Θεσσαλονίκη,






«Καθαρές κουβέντες, καθαρό μήνυμα» απηύθυνε η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, τόσο προς την ΠΓΔΜ, όσο και εντός συνόρων προς το ΠΑΣΟΚ και -εμμέσως πλην σαφώς- και προς το ΛΑΟΣ, από το βήμα της χθεσινής εκδήλωσης της κομματικής οργάνωσης της Ν.Δ. Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης.

Η κα Ντόρα Μπακογιάννη έστειλε μηνύματα και προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Το μήνυμα στους γείτονές μας ήταν και είναι σαφές: δεν μπορούν να συνεχίζουν την πρακτική του αλυτρωτισμού, δεν μπορούν να εξακολουθούν να παραχαράσσουν την ιστορία, και να μην έχουν συνέπειες. Το ευρωπαϊκό και ευρωατλαντικό τους μέλλον προϋποθέτει λύση στο ζήτημα του ονόματος. Αυτό επιδιώκει και η Ελλάδα.

Λύση με ονομασία σύνθετη, με γεωγραφικό προσδιορισμό, με ισχύ έναντι όλων. Καθαρό μήνυμα. Καθαρές κουβέντες» τόνισε η κα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της αναφοράς της στο χειρισμό του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ και την υιοθέτηση του βέτο της Ελλάδας στην ένταξη της γείτονος στο ΝΑΤΟ από τη σύνοδο του Συμφώνου στο Βουκουρέστι.

Σαφέστατη ήταν εξάλλου η «μπηχτή» της υπουργού Εξωτερικών προς το κόμμα του ΛΑΟΣ -ο πρόεδρος του οποίου κ. Καρατζαφέρης εξαπέλυσε ως γνωστόν το βράδυ της Πέμπτης δριμεία επίθεση εναντίον της για το χειρισμό των εθνικών θεμάτων κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την εξωτερική πολιτική- με την αναφορά της ότι «πετυχαίνουμε μεγάλους εθνικούς στόχους, γιατί και στην εξωτερική μας πολιτική επιλέγουμε τη δράση και όχι την ακινησία, την εξωστρέφεια και όχι την ομφαλοσκόπηση, τα πειστικά, σύγχρονα επιχειρήματα και όχι τις λαϊκίστικες κορόνες».

Το, δε, κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκέντρωσε κατ' επανάληψη τα «πυρά» της κας Μπακογιάννη για λαϊκισμό, κομματισμό, καλλιέργεια μιζέριας, έντασης και διχασμού και για «γνωστή ανευθυνότητα, γνωστές μικροκομματικές σκοπιμότητες», όσον αφορά το θέμα της συναίνεσης για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης, αλλά και για το αίτημά του για εκλογές, για το οποίο έσπευσε από την πλευρά της να ξεκαθαρίσει ότι «Μιλάμε καθαρά, αγαπητοί φίλοι. Η κυβέρνηση δεν σκέφτεται τις εκλογές. Η Ελλάδα, οι Έλληνες, έχουν ανάγκη από υπεύθυνη και σταθερή πολιτική, που θα τους οδηγήσει με ασφάλεια έξω από την κρίση».

Β.Β.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Που είναι ο ... πάτος;


Δεν έγινε ούτε μία προσαγωγή
Ανυπολόγιστες ζημιές από 40 κουκουλοφόρους
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009 07:00

Οι κουκουλοφόροι έσπαγαν ό,τι εύρισκαν μπροστά τους για αρκετά λεπτά της ώρας. Ο απολογισμός των ζημιών που προκάλεσαν είναι δεκάδες σπασμένες τζαμαρίες και παρμπρίζ αυτοκινήτων.
Επιδρομή πολυμελούς ομάδας κουκουλοφόρων, οπλισμένων με βαριοπούλες, λοστάρια, τσεκούρια και άλλα αντικείμενα, έγινε χτες το μεσημέρι στο Κολωνάκι.

Οι δράστες εμφανίστηκαν ξαφνικά στην οδό Σκουφά και μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων περαστικών και θαμώνων καφετεριών, άρχισαν να κάνουν γυαλιά καρφιά σταθμευμένα πολυτελή αυτοκίνητα, βιτρίνες καταστημάτων και υποκαταστήματα τραπεζών.

Αστυνομικοί δεν υπήρχαν στην περιοχή για να τους εμποδίσουν, με αποτέλεσμα οι κουκουλοφόροι να σπάζουν ανενόχλητοι ό,τι εύρισκαν μπροστά τους για αρκετά λεπτά της ώρας, στις οδούς Σκουφά, Ηρακλείτου, Πινδάρου και Σόλωνος. Ο απολογισμός των ζημιών που προκάλεσαν είναι δεκάδες σπασμένες τζαμαρίες και παρμπρίζ αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι από τους κουκουλοφόρους εισέβαλαν σε τραπεζικό κατάστημα και αφού πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα υπέρ προφυλακισμένου για ληστεία τράπεζας αντιεξουσιαστή απεχώρησαν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι πριν κάνουν την επιδρομή οι δράστες είχαν συγκεντρωθεί στη Δεξαμενή απ' όπου κατέβηκαν ομαδικά προς την οδό Σκουφά.

Μετά τις καταστροφές που προκάλεσαν, οι κουκουλοφόροι - περίπου 40 - κατευθύνθηκαν προς την οδό Σόλωνος και κατέφυγαν στη Νομική σχολή. Οταν έφτασαν στην περιοχή δύο διμοιρίες των ΜΑΤ οι δράστες είχαν εξαφανιστεί. Έτσι δεν έγινε ούτε μία προσαγωγή ή σύλληψη.

Επιθέσεις και στη Θεσσαλονίκη

Aνάστατο ήταν χθες, το πρωί, το κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τις συντονισμένες επιθέσεις με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, που πραγματοποίησαν, ομάδες αγνώστων, σε τρία υποκαταστήματα τραπεζών της περιοχής, προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές. Σύμφωνα με την αστυνομία, νεαρά άτομα εκτόξευσαν αντικείμενα στην πρόσοψη του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Σιντριβάνι και στη συνέχεια διέφυγαν.

Από την αιφνιδιαστική επίθεση δεν τραυματίστηκε κανένας από τους υπαλλήλους και τους πελάτες, ενώ προκλήθηκαν φθορές στην τζαμαρία του υποκαταστήματος. Λίγο αργότερα, άλλη ομάδα ατόμων επιτέθηκε στα υποκαταστήματα των τραπεζών Πειραιώς και Εurobank στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, προκαλώντας, και σ' αυτήν την περίπτωση, μόνο υλικές ζημιές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αιχμηρή ανακοίνωση ΕΣΑ για τα επεισόδια - 13/3 19:51
ΚΚΕ: Κλίμα εκφοβισμού του λαού - 13/3 16:37
Ευ. Αντώναρος: «Το έγκλημα δεν μπορεί να σταματήσει να υπάρχει» - 13/3 14:55
ΛΑΟΣ: Η κυβέρνηση έχει παραχωρήσει εξουσία στους κουκουλοφόρους - 13/3 14:21
ΠΑΣΟΚ: Βαθύ αίσθημα ανασφάλειας από την έξαρση της εγκληματικότητας - 13/3 14:16

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/14/1641036.htm

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Ασωπός ΣΥΝΕΧΕΙΑ

13 Μαρ 2009
Εξασθενές χρώμιο στη Χαιρώνεια
Αναστάτωση και ανησυχία στους κατοίκους και φορείς της Χαιρώνειας στην Εύβοια προκαλεί η ανακάλυψη εξασθενούς χρωμίου στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.

Ένα χρόνο μετά την πρώτη καταγραφή της ρύπανσης, οι εργαστηριακές αναλύσεις έδειξαν ότι το εξασθενές χρώμιο ανιχνεύεται στα 15 μικρογραμμάρια ανά λίτρο. Σημειώνεται ότι στην περιοχή δεν υπάρχει βιομηχανική ζώνη.

Για περισσότερα http://oikomargarita.blogspot.com/2009/03/blog-post_2895.html


Ασωπός συνέχεια ...

13 Μαρ 2009

Πυρά κατά ΥΠΕΧΩΔΕ από «γαλάζιους» βουλευτές
ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Φωτης Καλλιαγκοπουλος

Διακομματική φωνή αγωνίας για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Λεκανοπέδιο εξέπεμψε χθες η Βουλή, αλλά και έντονα πυρά εκ των έσω δέχθηκε το ΥΠΕΧΩΔΕ γιατί όχι μόνον αδρανεί, αλλά και απουσιάζει συστηματικά από τον διάλογο για το ζέον αυτό ζήτημα.

Τα έντονα πυρά όχι μόνον της αντιπολίτευσης, αλλά και κυβερνητικών βουλευτών, παράλληλα με την προειδοποίηση ότι έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ στο παρά πέντε τον κίνδυνο να ξεφύγει η κατάσταση των σκουπιδιών από κάθε έλεγχο, κυριάρχησαν στη χθεσινή κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

http://oikomargarita.blogspot.com/2009/03/blog-post_13.html


«Εμπόδιο στα Σκόπια η διμερής διαφορά»

Τα ψηφίσματα που υιοθέτησε χθες η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009 07:00
Βρυξέλλες

Διμερή διαφορά που δεν πρέπει να παρακωλύει την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων, θεωρεί το ζήτημα της ονομασίας, ψήφισμα που υιοθέτησε χθες η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Την έκθεση και το 
συνοδευτικό ψήφισμα καταψήφισαν οι Ελληνες ευρωβουλευτές.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβενκόφσκι.

Είναι πρώτη φορά που η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λαμβάνει μια τόσο αρνητική θέση για τη χώρα μας, η οποία ναι μεν δεν δεσμεύει τα κράτη-μέλη, αλλά πολιτικά θα την εκμεταλλευτεί η σκοπιανή κυβέρνηση.

Ειδικότερα, το ψήφισμα καλεί το Συμβούλιο Υπουργών να ορίσει μια ημερομηνία, εντός του τρέχοντος έτους, για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ. Παράλληλα, καλεί τα Σκόπια και την Αθήνα να καταλήξουν σε μια συμβιβαστική λύση σχετικά με το ζήτημα του ονόματος.

Η ολομέλεια εξέφρασε την ελπίδα ότι η ΠΓΔΜ και η Ελλάδα θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις παρά την πρόσφατη προσφυγή της πρώτης στο Διεθνές Δικαστήριο σχετικά με την εφαρμογή της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.

Προειδοποίησε δε ότι, εάν δεν επιτευχθεί σύντομα συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών, υπάρχει ο κίνδυνος να καθυστερήσει επί μακρόν η ένταξη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην Ε.Ε.

Κατά την άποψη των ευρωβουλευτών, «παρόμοιες εκκρεμείς διμερείς διαφορές στα Βαλκάνια δεν πρέπει να παρακωλύουν την προσχώρηση ή να έχουν προβάδισμα έναντι της διεργασίας της ευρωπαϊκής ενοποίησης». Η εν λόγω φράση που δεν κατέστη δυνατόν να εξαλειφθεί υποχρέωσε τους Ελληνες ευρωβουλευτές να καταψηφίσουν την έκθεση και το ψήφισμα.

Η Ευρωβουλή αναγνώρισε τις προσπάθειες που κάνει η ΠΓΔΜ για να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για ένταξη στην Ε.Ε. Εξέφρασε, όμως, τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι, τρία χρόνια μετά την αναγνώρισή της ως υποψήφιας προς ένταξη χώρας, οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.

Τέλος, το ψήφισμα που υιοθετήθηκε με συντριπτική πλειοψηφία (478 ψήφους υπέρ, 92 κατά και 42 αποχές) καλεί την ΠΓΔΜ, ως υποψήφιο κράτος-μέλος, να συνεχίσει να διατηρεί καλές γειτονικές σχέσεις και να επιλύσει εκκρεμή ζητήματα με τους γείτονές της.

Του ανταποκριτή μας ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΛΟΥ

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/13/1640423.htm

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΥΛΙΔΗ

Το ψάχνει ο ανακριτής για ευθύνη υπουργού

Το αποδεικτικό υλικό της έρευνάς του συνεκτιμά αυτές τις ημέρες ο ανακριτής της «υπόθεσης εκβιασμού» σε βάρος του εφοπλιστή Μανούση, προκειμένου να καταλήξει εάν υπάρχουν ενδείξεις που να επιβάλλουν την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή προς διερεύνηση της καταγγελλόμενης εμπλοκής στο σκάνδαλο του πρώην υπουργού Αιγαίου, Αριστ. Παυλίδη.

Ο 20ός τακτικός ανακριτής Αθήνας, Απ. Ζαβιτσάνος, ο οποίος εξέτασε ενδελεχώς όλες τις πτυχές της υπόθεσης, έχει στην κατοχή του τη μαρτυρία κάθε εμπλεκόμενου, καθώς και τα όποια στοιχεία προσκόμισαν όλες οι πλευρές προς επίρρωσιν των ισχυρισμών τους. Απομένει να ακούσει και τον εκ των «πρωταγωνιστών» της υπόθεσης και μοναδικό κατηγορούμενο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, Παν. Ζαχαρίου, στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου.

Οπως βέβαια τόνιζαν έγκυροι δικαστικοί κύκλοι, εάν ο ανακριτής κρίνει ότι η δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή, το πιθανότερο είναι να μη λάβει απολογία κατηγορουμένου σε αυτό το στάδιο.
Αρ. Παυλίδης

Τα παραστατικά Παυλίδη

Σε ό,τι αφορά τώρα τις ανακριτικές πράξεις που διενήργησε τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Ζαβιτσάνος, σημαντικές είναι οι καταθέσεις που έλαβε από δύο υπαλλήλους της εταιρείας του καταγγέλλοντος Μανούση.

Και οι δύο επιβεβαίωσαν τον πολιτικώς ενάγοντα, καταθέτοντας ο μεν ένας ότι ύστερα από παραγγελία του εφοπλιστή «σήκωσε» από τράπεζα το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ που στη συνέχεια δόθηκε στον Παν. Ζαχαρίου στο πλαίσιο του «εκβιασμού» για να μπουν τα πλοία Μανούση στην άγονη γραμμή, η δε δεύτερη ότι γνώριζε για τις πέντε επιταγές (των 100.000 εκάστη) που φέρεται να είχε «κόψει» ο εφοπλιστής για τον ίδιο σκοπό.

Από πλευράς Μανούση προσκομίστηκαν στον κ. Ζαβιτσάνο και «βίντεο» από τον χώρο του γραφείου του, στα οποία, όπως υποστηρίζει, έχει καταγραφεί η επίσκεψη Ζαχαρίου αλλά και η στιγμή που παίρνει στα χέρια του σε μετρητά 100.000 ευρώ.

Τέλος, ο πρώην υπουργός φέρεται επίσης να προσκόμισε στον ανακριτή στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι η αγορά του σπιτιού της κόρης του δεν έχει σχέση, όπως έχει καταγγελθεί, με τα χρήματα που κατηγορείται ότι είχε εισπράξει ο Παν. Ζαχαρίου από τον Φ. Μανούση. Σύμφωνα με πληροφορίες, εισέφερε στην ανάκριση έγγραφο, που καταδεικνύει ότι είχε λάβει από τον αδερφό του, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό ποσό 100.000 ευρώ ως δάνειο το οποίο χρησιμοποίησε για την αγορά.

Εκείνο βέβαια που προβλημάτιζε ήταν ότι, παρότι αργότερα ελήφθη ισόποσο στεγαστικό δάνειο προκειμένου να επιστραφούν στον συγγενή τα χρήματα, αυτό φέρεται να αποπληρώθηκε πάραυτα μετά την εκταμίευσή του. Ο ίδιος ο πρώην υπουργός φέρεται να έχει ισχυριστεί ότι τελικά δεν χρειάστηκε να επιστρέψει τα χρήματα.

Κ.ΚΑΤ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/03/2009

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=86861796


«Βέτο» Ιερώνυμου για Παντελεήμονα


Τη ριζική διαφωνία του με την απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου να θέσει στο αρχείο την υπόθεση του μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα, ο οποίος έχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση 160.000 ευρώ από τη Μονή του Οσίου Εφραίμ και βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, εξέφρασε ανοικτά χθες ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος



http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&tag=9464&pubid=6121146


Σύγκρουση σε επίπεδο αρχηγών


Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή με σύγκρουση σε επίπεδο αρχηγών
Αφορμή η εξωτερική πολιτική
Ο κ. Κώστας Καραμανλής απέκλεισε ουσιαστικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΛΑΟΣ, λέγοντας δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με χώρους «που μας χωρίζουν μεγάλες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές».

Κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την εξωτερική πολιτική στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, μετά το αίτημα του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη, ο κ. Καραμανλής τόνισε: «Δεν ζητώ λευκή επιταγή από κανέναν. Και αυτό είναι σαφές. Δεν επιδιώκω κανενός είδους συγκυβέρνηση», ενώ επανέλαβε ότι η χώρα διαθέτει αυτοδύναμη και συμπαγή κυβερνητική πλειοψηφία.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε πως «δεν διεκδικώ τίποτα μέσα από την ΝΔ. Κι όλες αυτές οι διαρροές που γίνονται, μακριά από μένα. Και σαφώς ο πρωθυπουργός το διαχώρισε. Δεν έχω καμία σχέση με το δικό σας κόμμα, όπως κι εσείς με το δικό μου».

Γ.Καρατζαφέρης: «Λειτουργείτε ως όργανο των Αμερικανών»

Ο κ. Καρατζαφέρης απέρριψε το χαρακτηρισμό «άκρο», τον οποίο είχε χρησιμοποιήσει νωρίτερα εναντίον του η υπουργός Εξωτερικών και επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον της κας Ντόρας Μπακογιάννη.

«Ατυχήσατε ατυχία μεγάλη κα Μπακογιάννη. Εναντιωνόμαστε γιατί έχετε γίνει χρήσιμο εργαλείο στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Αυτή είναι η διαφορά μας. Εάν αλλάξετε πολιτική και δεν λειτουργείτε ως όργανο των Αμερικανών στη χώρα, δεν έχουμε κανένα λόγο να σας ενοχλούμε», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, προσθέτοντας πως αυτός είναι ο μόνος λόγος των επιθέσεών του.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατηγόρησε επίσης την κα Μπακογιάννη ότι «θέλει να χρησιμοποιήσει ως βατήρα το ΥΠΕΞ και δεν θέλει τριβές και δυσκολίες που θα την έφερναν σε δύσκολη θέση».

«Η κυβέρνησή σας, κ. Καραμανλή, είναι όμηρος των σχεδιασμών της κ. Μπακογιάννη, που θυσιάζει την ενεργή εξωτερική πολιτική για την ιδιοτέλειά της» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Καταλόγισε στην κα Μπακογιάννη ότι προσβάλλει το εκλογικό σώμα και τον πατέρα της, του οποίου ο ίδιος ήταν επί δεκαετία στενός συνεργάτης, όταν τον χαρακτηρίζει «άκρο».

Πρόσθεσε πως ο κόσμος που τον ψήφισε δεν είναι φασίστες, ούτε το εκλογικό σώμα της ΝΔ που τον τίμησε τρεις φορές με την ψήφο του όταν ανήκε στους κόλπους αυτής της παράταξης.

Απευθύνθηκε στο σημείο αυτό προς τον πρωθυπουργό για να πει: «Εγώ δεν είμαι από αυτούς που θέλουν να σας καταργήσουν. Είμαι ο τελευταίος. Άλλοι θέλουν να σας καταργήσουν και να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη».

Ο κ. Καραμανλής, στη δευτερολογία του, παρείχε στήριξη στην κ. Μπακογιάννη, λέγοντας ότι «η εξωτερική πολιτική που ασκείται είναι πολιτική όλων μας».

Η ίδια η υπουργός Εξωτερικών απάντησε στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ λέγοντας: «Ακούσαμε τον κ. Καρατζαφέρη να αγωνίζεται να πείσει ότι εν είναι των άκρων για ολόκληρα 3 λεπτά και τα υπόλοιπα 25 να αποδεικνύει ότι σωστά ονομάζεται των άκρων. Αντιπαρέρχομαι όσα εργολαβικά έχει αναλάβει να κάνει με τη λάσπη και τις επιθέσεις εναντίον μου. Δεν με αγγίζουν. Κρίνεται κι εκείνος όπως και όλοι μας από τον ελληνικό λαό».

Παπανδρέου: «Αποτύχατε παταγωδώς και στην εξωτερική πολιτική»

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική που ασκεί, αποδίδοντάς της «παταγώδη αποτυχία», επανέλαβε το αίτημά του για πρόωρες εκλογές, ενώ τόνισε ότι οι ευρωεκλογές είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να σταλεί ένα διπλό μήνυμα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

«Δεν κάνουμε εκλογολογία. Ζητούμε ευθέως εκλογές. Εσείς κάνετε εκλογολογία, με τα μισόλογα και τα προεκλογικά ημίμετρα που λαμβάνετε τα οποία δεν συνιστούν έξοδο από την κρίση», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το 2004 «παρέλαβε την Ελλάδα της ασφάλειας και του μεγαλείου των Ολυμπιακών Αγώνων, μια Ελλάδα αξιοσέβαστη στο διεθνές στερέωμα, ενώ τώρα ο λαός είναι απαισιόδοξος, η διεθνής κοινότητα μάς αγνοεί και μας μνημονεύει μόνο για τα αρνητικά».

Αντιπαράθεση μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν ασκούμε πολεμική στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν περίμενα να ακούσω μια ομιλία με τέτοιο μεγαλοϊδεατισμό», είπε χαρακτηριστικά η κα Αλέκα Παπαρήγα.

«Εμείς, κα Παπαρήγα, δεν αισθανόμαστε ότι είμαστε μηδέν, σε μια Ελλάδα που ήταν his master voice των ΗΠΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι έχουμε πολιτικές να ακουμπήσουνε και άλλες χώρες. Δεν μπορώ να δεχθώ τη λογική σας της Ψωροκώσταινας για την Ελλάδα, αλλά και τη λογική σας για μια μικρή αριστερά», απάντησε ο Αλέκος Αλαβάνος στην δευτερολογία του.

Ακόμα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «το φάντασμα μιας ενοποιημένης δεξιάς που δεν αφήνει να γίνει μια κουβέντα επί της ουσίας».

* «Εγώ δεν βλέπω κανένα φλερτ» μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ είπε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=994721
Επίσης κλικ στα :
www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/13/1640482.htm, www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/13/1640493.htm


Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Βρετανία: Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από την οικονομία

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 07:00

Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από τη βρετανική οικονομία. Το διάστημα Δεκεμβρίου - Φεβρουαρίου το ΑΕΠ συρρικνώθηκε 1,8% όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας, το εμπορικό έλλειμμα της χώρας διευρύνθηκε στον Ιανουάριο στα 7,745 δισ. στερλίνες από 7,237 δισ. στερλίνες ένα μήνα νωρίτερα - κάτι που οφείλεται στη μεγάλη πτώση των εξαγωγών προς χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τη ρευστότητα στην αγορά και να τονώσει την οικονομία η Τράπεζα της Αγγλίας εκδίδει νέο χρήμα για την αγορά ομολόγων. Χθες ανακοινώθηκε η πρώτη προσφορά της για εξαγορά κρατικών ομολόγων ύψους 2 δισ. στερλινών από χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και ιδιώτες. Η κεντρική τράπεζα σκοπεύει να διοχετεύσει 75 δισ. στερλίνες στην οικονομία τους επόμενους τρεις μήνες.

Σε μία θετική εξέλιξη για το Λονδίνο εν τω μεταξύ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» στο βρετανικό πακέτο στήριξης ύψους 2,3 δισ. στερλινών για το δοκιμαζόμενο κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θράσος ή βλακεία

Πόντιοs Πιλάτοs για τα χρυσά πούρα

Ανακοίνωση - μνημείο της Εθνικής Ασφαλιστικής που προσπαθεί να δικαιολογήσει τη χλιδάτη ζωή των στελεχών μιλώντας για θεσμοθετημένες δαπάνες«E» 11/3

Παρά τη θύελλα που ξέσπασε από την αποκάλυψη του «Εθνους» για τη μεγάλη ζωή των golden boys με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, ούτε η «μαμά» Εθνική Τράπεζα ούτε η «εντολέας» κυβέρνηση άνοιξαν ομπρέλα για να παράσχουν κάλυψη στη διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Η θυγατρική έμεινε μόνη να εξηγεί τα ανεξήγητα, στη γνωστή λογική του Γ. Βουλγαράκη, «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», και γενικότερα της νέας διακυβέρνησης, «για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ»!

Γιατί, όπως αναφέρεται στην απάντηση του Τομέα Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων και σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δ. Παλαιολόγος, «το είδος των δαπανών (σ.σ.: δημοσίων σχέσεων) έχει θεσμοθετηθεί από δεκαετίας και πλέον»! Η επόμενη φράση, όμως, αποκαλύπτει το μέγεθος του προβλήματος.

Οι δαπάνες αφορούν «μεγάλο αριθμό υπαλλήλων που κατέχουν θέσεις ευθύνης στην εταιρεία και τα όρια δεν έχουν αναπροσαρμοστεί από το 1999»! Δεν διευκρινίζεται ούτε πόσοι είναι οι δικαιούχοι, ούτε ποιο είναι το ποσό που λαμβάνουν, ούτε με τι παραστατικά το δικαιολογούν!

Πού καταλήγουν
Γιατί μπορεί η εταιρεία να έχει δίκιο όταν ισχυρίζεται πως δικαιούται να χορηγεί έξοδα δημοσίων σχέσεων, φιλοξενίας και παραστάσεως, αλλά καλό θα ήταν να ξέρουν όλοι ποια είναι αυτά τα δώρα και σε ποιους καταλήγουν.

Κατόπιν εορτής η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής παραδέχεται πως «οι σημερινές οικονομικές συνθήκες επιβάλλουν δραστικό περιορισμό των εξόδων» και υποστηρίζει πως «έχει μειώσει τις δαπάνες φιλοξενίας και παραστάσεως κατά 9% το 2008 σε σχέση με το 2007»!

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι στην ανακοίνωση συνδέεται η περικοπή των προνομίων κατά... 9% -αν και δεν διευκρινίζονται τα πραγματικά ποσά- με τη μείωση των επαρχιακών καταστημάτων! Τα δώρα μπαίνουν στην ίδια κατηγορία με τις περικοπές θέσεων εργασίας!

Ερωτηματικά γεννούν και οι απαντήσεις που έδωσε στον «Alpha 9,89» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας για τα συγκεκριμένα παραστατικά που έφερε στη δημοσιότητα το δημοσίευμα του «Εθνους»:

«Η δαπάνη η συγκεκριμένη, του ενός κουτιού πούρων αξίας 230 ευρώ και η δαπάνη του αναπτήρα 340 ευρώ και τα δύο είναι διαπιστωμένα από μένα τον ίδιο δώρα, τα οποία έχουν γίνει σε μεγάλο συνεργάτη πελάτη της εταιρείας»!

«Για τις γραμματείς, είδα ένα τιμολόγιο 16 ευρώ για μία φούστα και 6 ευρώ για μία πασμίνα. Αυτές οι δαπάνες είναι δαπάνες φιλοξενίας που δικαιούνται στελέχη της εταιρείας να κάνουν»!

«Υπάρχει και το θέμα του συλλόγου με το φαγητό. Δεν υπάρχει τιμολόγιο 7.200 ευρώ. Ανθρωποι του συλλόγου δικαιούνται τον μήνα κάποια χρήματα για έξοδα φιλοξενίας. Αυτά τα μαζεύουν όλα μαζί. Αυτό το 7.200 είναι 10 ατόμων μηνιαίο δικαίωμα χρήσης εξόδων. Δεν είναι κάτι το επιλήψιμο. Δεν είναι προσπάθεια της διοίκησης να δωροδοκήσει τον σύλλογο»!

Την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην εταιρεία καταγγέλλει με αποκλειστική δήλωσή του στο «Εθνος» και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Α. Νικολάου: «Θεωρούμε απαράδεκτο έξοδα δημοσίων σχέσεων που δίνονται σε στελέχη της εταιρείας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για ανάπτυξη εργασιών να δαπανώνται για ιδία χρήση όπως είναι αγορές ρουχισμού, φούστες, πουκάμισα κ.λπ.

Εχουμε κατ’ επανάληψη ζητήσει από τη διοίκηση της εταιρείας τόσο τη μείωση των ιδίων εξόδων όσο και των εξόδων που δημιουργούνται με την επαναπρόσληψη συναδέλφων που συνταξιοδοτούνται και νέων συμβούλων που δεν θεωρούνται απαραίτητοι»!

Ζητούν έλεγχο
Το σωματείο των εργαζομένων που συνεδρίασε χθες εκτάκτως ζήτησε από την εταιρεία «να κάνει έλεγχο και να διαπιστωθεί ποιος διευθυντής και ποιες ιδιαιτέρες έχουν κάνει αυτά τα πράγματα και να απολυθούν»!

Σε ό,τι αφορά τις αποδείξεις από ψαροταβέρνες που πληρώθηκαν από τον λογαριασμό των εργαζομένων, οι συνδικαλιστές της Εθνικής Ασφαλιστικής υποστηρίζουν πως δεν έχουν πάει ποτέ στο συγκεκριμένο μαγαζί που έκοψε τις αποδείξεις.

Η εξήγηση που δίνουν είναι ότι τις προσκόμισαν συνδικαλιστές από την επαρχία, προκειμένου να καλύψουν τα χρήματα που έλαβαν από το ταμείο της επιχείρησης για να παραστούν σε συνεδριάσεις στην πρωτεύουσα.

Η αποκάλυψη του θέματος προκάλεσε έντονες πολιτικές αντιδράσεις. Ο Μ. Καρχιμάκης μίλησε για «ρεσιτάλ απληστίας και σπατάλης την ώρα που δοκιμάζονται οι πολίτες» και έκλεισε τις δηλώσεις του με τη μοναδική λέξη που μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματα των πολιτών: «Αίσχος»!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

Τραγωδία του Ασωπού


Μαζική κινητοποίηση το Σάββατο 21 Μαρτίου 2009, ώρα 11.00

Πολίτες απο Αν. Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, οργανώθηκαν σε ένα μόνιμο ΔΙΚΤΥΟ ενιαίας δράσης για να σταματήσει το οικολογικό έγκλημα της Τραγωδίας του Ασωπού και όχι μόνο!


Ενημερώνουμε περισσότερους. Πολλαπλασιάζουμε το αποτέλεσμα!

Δίνουμε τη δυνατότητα σε περισσότερους να γνωρίσουν και να συμμετέχουν στις δράσεις μας.

ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ!
Πάνω από 3.350 τα μέλη στο facebook που έχουν ενώσει τη φωνή τους στο σύνθημα: "Τραγωδία του Ασωπού: Να σταματήσει το έγκλημα"! http://apps.facebook.com/causes/212271
Οι πολίτες Ανατ. Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας συντονίζουν τον αγώνα τους 

Για μια Νέα Φιλοσοφία της Φύσης.



 Παπαδημητρίου Ευθύμιος: Εκδόσεις: Gutenberg

Στο βιβλίο αυτό που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις GUTENBERG, αναλύονται προβλήματα σχετικά με την παγκόσμια περιβαλλοντική κρίση, την οικολογική συζήτηση και τις απαντήσεις της Φιλοσοφίας. 

Στο πρώτο μέρος γίνεται παρουσίαση της Ιστορίας της Φιλοσοφίας της Φύσης από την Αρχαιότητα ως τις μέρες μας, που στηρίζεται στη μελέτη των πηγών. 

Το δεύτερο μέρος, που είναι αφιερωμένο στη διεθνή οικολογική συζήτηση στον αιώνα μας, αναδεικνύει τα ιδεολογικά και κοινωνικά αίτια της περιβαλλοντικής κρίσης και καταθέτει προτάσεις για την υπέρβαση του ανθρωποκεντρικού κοσμοειδώλου από μια φυσιοκεντρική προσέγγιση των προβλημάτων, που προϋποθέτει μιαν επαναθεμελίωση της σχέσης της ανθρώπινης κοινωνίας με τη φύση. 

Το βιβλίο είναι ευανάγνωστο και χρήσιμο όχι μόνο για σπουδαστές και ειδικούς επιστήμονες αλλά και για κάθε πολίτη που θέλει να είναι ενημερωμένος και ενεργός. 

http://oikomargarita.blogspot.com/2009/03/blog-post_12.html

Ο Ομπάμα στην Τουρκία ...



Άλλο πράγμα το τί θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα και άλλο πράγμα το φιλοτουρκικό -και έξω από την πραγματικότητα -παραλήρημα του θιασώτου του σχεδίου Αννάν Άλκη Κούρκουλα, το οποίο δεν μπορεί να  αποκρύψει και με το σημερινο κειμενό του.....[προφανέστατα και δεν βρίσκεται "δωρεάν" στην Κωνσταντινούπολη τόσα χρόνια και προφάνέστατα δεν ηταν "δωρεάν' η αδελφή του "Φεγγάρω" το πουλέν του Σιμίτη στο Υπουργείο Παιδείας...]
 
Δ.Αλευρομάγειρος

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

The UN Expert's Report

Aegean Macedonians 'Encouraged' After UN Expert's Report, To Mark Anniversary

I am ... glad that Greek inactions encourage the "Macedonians" and discourage us, aren't you?  Perhaps we should ask Dora, the omniscient or should I say nescient, about it.  She will probably explain all about the Treaty of Bucharest as she did to Koloski.  The man was stunned!  He never knew that geographic Macedonia totalled 125% of its actual territory, let alone all other nonexistent "facts" that she so graciously offered to him. 

Skopje MIA in English 1508 GMT 10 Mar 09

["Association of Aegean Macedonians To Mark 60th Anniversary of the End of Greece's Civil War" -- MIA headline]
Skopje, March 10 (MIA) -- The Associations of Macedonians hailing from Aegean Macedonia say they are encouraged by the latest international reports confirming the existence of Macedonian minority in Greece, especially by the recent report prepared by the United Nations Independent Expert on Minority Issues Gay McDougall.

It is vital that the latest report was made on the basis of direct contacts that confirmed that Macedonians live in the northern part of Greece, said Georgi Ajanovski at a press conference on Tuesday [ 10 March].
Gjorgji Donevski added that in recent years the treatment of the "Aegean issue" has been changed after a long period of 60 years, when no one had defended the right of the Macedonians in Greece.
With government's support and a resolution passed by the Parliament, we have done everything we could in our country, now it's Europe's turn. If Europe adopts a similar resolution, Greece will be unable to proclaim it a provocation and will have to take measures regarding the Macedonian issue, Donevski stated.
He pointed out that the 60th anniversary since the civil war in Greece ended would be marked with appropritate events as of March 31 till the end of 2009 in cooperation with the Ministry of Culture.
15,000 Macedonian soldiers out of the 25,000-strong Democratic Army of Greece (DAG) took part in the war. 30% of them were women, said Donevski. 



Ευχαριστώ τον ΣΓ