Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Υποσχέσεις για αυξήσεις στους στρατιωτικούς

Βαρατε Νομή!
Αγαπητέ Ναύαρχε,
Δεν ξερω αν στο Ναυτικο, υπαρχει κατι αντιστοιχο[προφανως οχι]
Στο στρατο παλια ειχαμε μουλαρια για τη μεταφορα των εφοδιων[εκαναν θαυματα το 1940-41]
Ομως πολλές φορες δεν υπηρχε νομη και τα μουλάρια την ωρα του φαγητου αρχιζαν να λακτιζουν και να ξεσηκώνονται στους σταυλους.
Ετρεχε ο σταυλαρχης στον υπεύθυνο αξιωματικο και τον ρώταγε τι να κάνει.
Και αυτος, -"βαρατε νομή!"[που σημαινε να σαλπίσει το -γνωστο για τα μουλαρια -σαλπισμα φαγητου!]
Για μιση [το πολύ,] ωρα, τα μουλάρια σταματουσαν τη φασαρία ...[για να επανελθουν αργοτερα κ.ο.κ]
Λυπαμαι αλλα οι πολιτικοι μας για "μουλαρια" μας περνανε και κάθε εκλογες "βαρανε νομή"!!!
Παντως θα προτιμουσα να μην έλεγαν τιποτε και να ανεβαζαν ουσιαστικα την αξιοπιστια της αποτρεπτικης δυναμης του στρατου γιατι ερχονται ασχημες μερες για την εθνικη μας υπόσταση,
Με εκτιμηση,
Δημητρης Αλευρομαγειρος

3 σχόλια:

  1. Σχετικά με τις "δεσμεύσεις" του "ΥΕΘΑ. περί αυξήσεων στο μισθολόγιο των στρατιωτικών, το άρθρο της Μακεδονικής Οικονομίας ΔΕΝ αποδίδει σωστά το αίτημά μας για την διαμόρφωση των συντελεστών βαθμών.
    1) Στις προτάσεις μας ο καταληκτικός βαθμός είναι Αντιστράτηγος, δεδομένου ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕ και ΑΣ, συνιστούν "αξιώματα" και όχι βαμολογική εξέλιξη, γι αυτό και πρέπει να τεθούν εκτός κλίμακας συντελεστών βαθμού και να μισθοδοτούνται με ιδιαίτερο μισθολόγιο, ανάλογο του αξιώματός τους.
    3) Αυτή η εξαίρεση θα έχει ως αποτέλεσμα, να μειωθεί ο αριθμός των ...μεριδίων, κατά τρία (Ανθ/γός-Στρατηγός) και επομένως το αναλογούν ποσοστό σε κάθε βαθμό να αυξηθεί σε συντελεστή, λίαν ικανοποιητικό.
    2) Η διαφορά συντελεστών μεταξύ των 8 βαθμών (Ανθ/γός-Αντιστράτηγος), να είναι σταθερή 0,25 (8 Χ 0.25 = 2) δηλαδή να καλύπτεται το εύρος των νέων συντελεστών βαθμού (3 - 1 = 2).
    3) Η προτενόμενη από τον ΥΠΕΘΑ αύξηση στον συντελεστή του Στρατηγού από 2,6 σε 3, είναι λογιστικό εφεύρημα ΥΠΟΙΚ-ΥΕΘΑ, για να μειώσουν δραματικά, το ποσοστό της αύξησης.
    Για την υλοποίηση των προεκλογικών υποσχέσεων του ΥΠΕΘΑ, έχω σοβαρές επιφυλάξεις (εμπαιγμός), γιατί ουδέποτε εφάρμοσε τις δεσμεύσεις του, ακόμα και εκείνες για τις οποίες είχε δεσμευτεί στη Βουλή.
    Πάνω από 3 χρόνια το Συντονιστικό Συμβούλιο των Ενώσεων (ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ) ζητούσαμε εγγράφως και κατ'επανάληψη, να δούμε τον Υπουργό, αλλά ουδέποτε μας δέχτηκε !!!!
    Πριν παραδώσω τα καθήκοντα του Προέδρου τον συνάντησα στη...βόλτα του Προεδρικού μεγάρου και τον ρώτησα: Κε Υπουργέ, μήπως πρέπει να βάλουμε ..."μέσον" για να δεχτείτε -επί τέλους- το Συντονιστικό ???
    Η απάντησή του, με εξέπληξε και με εξόργισε.
    "Μα κε Ναύαρχε, πριν λίγες ημέρες είδα τον κ. Πανταζόπουλο και συζητήσαμε τα θέματα των Αποστράτων !!!"
    Με όση ηρεμία μπορούσε να αντλήσω, του εξήγησα τη διαφορά μεταξύ των νόμιμων και εκλεγμένων εκπροσώπων των Αποστράτων, τους οποίους "εποπτεύει" ο ΥΠΕΘΑ μέσω των Α.ΓΕ και ενός ΝΠΙΔ που δεν εκπροσωπεί τους Αποστράτους !!!
    Η απάντηση ήταν: Καλά, θα αναθέσω στον Δ/ντή του Γραφείου μου , να εξετάσει το θέμα !!!
    Δηλαδή ο Υπουργός δεν ήξερε ποιούς εποπτεύει (ΝΠΔΔ) στο Υπουργείο του !!!
    Κ.Σ.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είτε χρησιμοποιηθεί λογιστικό εφεύρημα ,είτε όχι ,αντιλαμβάνομαι ότι δεν περιμένουμε τίποτα από εκείνη την πλευρά , αλλά ούτε και να περιμένει τίποτε από μας.

    ΓΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι λόγια προεκλογών που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Είναι αναξιόπιστοι και θα το ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ .Αλλά εμείς εκεί !!!Και το ξέρουν.Εύστοχες όλες οι παρατηρήσεις σας. ¨Αλλωστε, όλοι είμαστε παθόντες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.
    Κακουδάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή