Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Οφείλουμε να εντοπίζουμε και να σπάμε το «αβγό του φιδιού»

Οφείλουμε να εντοπίζουμε και να σπάμε το «αβγό του φιδιού»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010 07:00
227 λέξεις, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1769257



Ο υπουργός Εθνικής ?μυνας Ευάγγελος Βενιζέλος μπροστά στο μνημείο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, στη Θεσσαλονίκη. «Αναλαμβάνουμε την υποχρέωση, ηθική και πολιτειακή, να αποκατασταθούν οι ζημίες και να διαφυλαχτεί η εβραϊκή συναγωγή των Χανίων», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός για το πρόσφατο διπλό χτύπημα.
Τη «βαθύτατη λύπη» της ελληνικής κυβέρνησης για το πρόσφατο διπλό χτύπημα κατά της εβραϊκής συναγωγής στην πόλη των Χανίων εξέφρασε -σε ομιλία του στο ετήσιο μνημόσυνο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος- ο υπουργός Εθνικής ?μυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Θεωρούμε πολύ θετικό γεγονός τον εντοπισμό των δραστών, κατά την πλειονότητά τους ξένων πολιτών, πολιτικών δυτικών χωρών που διαμένουν στην Κρήτη και είμαστε βέβαιοι ότι οι διωκτικές αρχές και η ελληνική δικαιοσύνη θα εντοπίσουν και θα τιμωρήσουν τους ενόχους.

Αναλαμβάνουμε δε την υποχρέωση, δική μας ηθική και πολιτειακή υποχρέωση, όχι απλώς να αποκατασταθούν οι ζημίες αλλά και να διαφυλαχτεί το μνημείο αυτό, όπως και όλα τα εβραϊκά μνημεία στη χώρα μας», είπε.

«Αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε το δικαίωμα του Ισραήλ στην ασφάλειά του και στην κρατική του υπόσταση. Όπως αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να βρει τη δική του ενιαία και ασφαλή κρατική εστία. Μόνο τα ειρηνικά μέσα, ο διάλογος, και η συνδιαλλαγή μπορούν να δώσουν λύση στο Μεσανατολικό ζήτημα», είπε ακόμη ο κ. Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στα θύματα του Ολοκαυτώματος, ο υπουργός Εθνικής ?μυνας τόνισε ότι «οφείλουμε να εντοπίζουμε και να σπάμε εγκαίρως το "αβγό του φιδιού" που συχνά εκκολάπτεται και στις σύγχρονες κοινωνίες μας», καθώς και ότι «ο σεβασμός της ετερότητας, η καταπολέμηση κάθε ξενοφοβικής ή ρατσιστικής αντίδρασης, είναι η μόνη ασφαλής μέθοδος για να μπορέσουμε να συμβιώνουμε ειρηνικά και να αναπτυσσόμαστε ως πολιτισμένες κοινωνίες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου