Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

20100428 Εφραίμ: H Πολιτεία «έσυρε» τη Μονή στις ανταλλαγές

Εφραίμ: H Πολιτεία «έσυρε» τη Μονή στις ανταλλαγές

NAFTEMPORIKI.GR
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010 23:49
237 λέξεις
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1809277




O ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, αρχιμανδρίτης Εφραίμ, διέψευσε κατηγορηματικά τα περί διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος, καθώς και τα περί δωροδοκιών πολιτικών ή άλλων προσώπων προκειμένου η Μονή να πετύχει τους σκοπούς της.
Δεν υπήρξε κανένα σκάνδαλο, υποστήριξε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, αρχιμανδρίτης Εφραίμ, καταθέτοντας στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Αποποιήθηκε δε την ευθύνη των ανταλλαγών και την κατηγορία της φιλοχρηματίας και της διαπλοκής με συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως τις ανταλλαγές δεν τις επεδίωξε ο ίδιος, αλλά η Πολιτεία, ύστερα από την κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας της Ξάνθης. Ο ίδιος, όπως επεσήμανε, επεδίωξε να ανταλλάξει μονάχα τις εκτάσεις που είχαν ήδη παραχωρηθεί σε ιδιώτες (σε πρόσφυγες που αποκαταστάθηκαν), αλλά η Πολιτεία «έσυρε» τη Μονή στις ανταλλαγές, με τον όρο «όλα ή τίποτα».

Κατά τον γέροντα Εφραίμ, «η ανταλλαγή άρχισε να μας σφυρίζεται από τον κ. Τσιτουρίδη», τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, «ο οποίος μας έλεγε ότι δεν μπορεί να μας δώσει χρήματα ή ομόλογα. Έτσι αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε από τότε, ότι πάει το θέμα προς τα εκεί».

Διέψευσε επίσης κατηγορηματικά τα περί διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος, καθώς και τα περί δωροδοκιών πολιτικών ή άλλων προσώπων προκειμένου η Μονή να πετύχει τους σκοπούς της.

Τέλος, ερωτηθείς εάν υπογράφει και σήμερα το έγγραφο που είχε αποστείλει στον Γ. Αλογοσκούφη, ότι διατίθεται να επιστρέψει στο Δημόσιο τα οικόπεδα που παραχωρήθηκαν στη Μονή, ο γέρων Εφραίμ απάντησε πως «η Ιερά Μονή Βατοπεδίου έχει καλή διάθεση για όλα και ένας διάλογος μεταξύ Δημοσίου και Μονής θα ήταν χρήσιμος».

Σε ό,τι αφορά το έγγραφό του, είπε ότι «σήμερα υπάρχουν νέα δεδομένα και πρέπει να το ξανασκεφθούμε».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ





--
ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΟ 2010.

Κάθε μέρα, κάθε ώρα υπάρχει κάτι νέο στο http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/?sk=nf, στα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΕΠΙΚΑΙΡΑ [http://sotsot36.blogspot.com] + στο ΑΡΧΕΙΟ SOTSOT36 [http://arxeio-sotsot36.blogspot.com] + οπωσδήποτε το "η ζωή μέσα απ'τα μάτια του αρχιτέκτονα" [//bloggerkm2009.blogspot.com]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου