Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

20100525 Η μεγάλη απάτη της βιομηχανικής Γερμανίας εις βάρος


Ισχυρή ανάκαμψη

Ευρωζώνη
Αύξηση 20% στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Μάρτιο

Το ΒΗΜΑ Online
Τρίτη 25 Μαΐου 2010  [ 12:45 ]


Διαβάστε περισσότερα:

 http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=333546&dt=25/05/2010#ixzz0p133A46s

 

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=333546&dt=25/05/2010

"Αλμα» 20% σημείωσαν οι νέες βιομηχανικές παραγγελίες στην ευρωζώνη τον Μάρτιο, καταδεικνύοντας ότι, παρά τα προβλήματα, οι ευρωπαϊκές οικονομίες ανακάμπτουν από τη χειρότερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών."

Σχόλιο:

Η μεγάλη απάτη της βιομηχανικής Γερμανίας εις βάρος μας.

Καταλάβατε; Αμφιβάλλω.

Εξηγώ:

Η Γερμανία είναι βαριά «βιομηχανική» και πολλάκις την αναφέρουν ως την «ατμομηχανή» της Ευρώπης.

Είναι όμως «φτωχή» σε πρώτες ύλες.

Ένα «ακριβό» νόμισμα (ευρώ=>$1,35) της δίνει την δυνατότητα να αγοράσει φτηνά τις πρώτες ύλες και πετρέλαιο από χώρες εκτός ευρωζώνης - και εκτός Ε.Ε. Κι αν εξαιρέσει κανείς τα πρώτα βήματα του €, (=$0,87) για πολλά χρόνια η ισοτιμία διατηρήθηκε ψηλά (>$1,30) Βολικότατο…

Το ακριβό νόμισμα όμως αποτελούσε πρόβλημα στις εξαγωγές προς χώρες εκτός ευρωζώνης. Η Γερμανία δεν στενοχωρήθηκε. Υπήρχε ο «φτωχός» ευρωπαϊκός νότος (Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία) που «δέχτηκαν» με πανηγυρισμούς το Ευρώ, και στις οποίες μπορούσε κάλλιστα να πουλήσει τα ..καγιέν της. Μάλιστα, για να μην στερέψει» γρήγορα η νεοαποκτηθείσα (λόγω ευρώ) αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, φρόντιζαν οι τράπεζές της να αγοράζουν συνεχώς ελληνικά ομόλογα, κάνοντας τα στραβά μάτια στην οικονομική πραγματικότητα.

Όμως, κάποτε τελειώνουν τα κουκιά, η Ελλάδα χρεοκοπεί, και η Γερμανία θέλει να συνεχίσει να πουλάει τις BMW της. Τι μπορεί να κάνει; Το ακριβό ευρώ δεν βολεύει πια. Στην ευρωζώνη, τα Ευρώ συγκεντρώθηκαν στην Γερμανία πρωτίστως και δευτερευόντως σε Αλβανία, Βουλγαρία όπου κατέληγαν τα εμβάσματα των λαθρομεταναστών από Ελλάδα. Άλλα Ευρώ, δεν έχει. Για να πουλήσει λοιπόν εκτός ευρωζώνης, το Ευρώ πρέπει να «φτηνύνει». Έτσι, με αρκετή μαεστρία ομολογουμένως, δείχνει δήθεν «αλλοπρόσαλλη» συμπεριφορά, «σκληρή στάση», κλπ, δημιουργώντας «φοβία» στη ζώνη του Ευρώ. Πόση; Όση χρειάζεται. Το νόμισμα έφτασε τα χαμηλότερα 4ετίας ($1,22) και η βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν ήδη κατά 20%!

Τι κι αν χώρες της Ευρωζώνης καταστρέφονται;  Αδιαφορεί. Ζήτω το 4ο Ράϊχ!

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι το «ΒΗΜΑ» παρουσιάζει χαρούμενο(!?) την αύξηση της ζήτησης βιομηχανικών προϊόντων από χώρες της ευρωζώνης (από ποιες άραγε;) ως ένδειξη «ανάκαμψης» των οικονομιών τους (ποιών χωρών άραγε;)

Δεν ξέρω αν το ΒΗΜΑ είναι ενήμερο, αλλά όταν λέμε «βιομηχανικές χώρες στην ευρωζώνη», κανείς δεν εννοεί την Ελλάδα!

Τώρα καταλάβατε;


kokinimilia@yahoo.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου