Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ο Λουκάς Παπαδήμος για το χρέος — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

Ο Λουκάς Παπαδήμος για το χρέος — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

Ο Λουκάς Παπαδήμος για το χρέος

11/04/2011 | 06:01Τελευταία Ενημέρωση 06:01 11/04/2011

Διαφημίσεις GoogleΜεγάλη Προσφορά CosmoteΑποκλειστικά στο e-shop της Cosmote με κάθε νέα σύνδεση κερδίζεις!www.Cosmote.gr
Η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους δεν είναι ούτε χρήσιμη αλλά ούτε και απαραίτητη τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην υποδιοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας σε σεμινάριο στην Ουάσινγκτον.
Ο κ. Παπαδήμος υποστήριξε ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να επικεντρώσει την προσοχή της στην εφαρμογή του οικονομικού της σχεδιασμού, στην συλλογή των φόρων, στη δημοσιονομική πειθαρχεία στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας αλλά και στην εφαρμογή ενός φιλόδοξου αλλά εφικτού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.
Ο πρόεδρος του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, προειδοποιεί για επικείμενο έλεγχο των δαπανών του ελληνικού δημοσίου.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο κ. Γιούνκερ υπογραμμίζει τις ανησυχίες των ευρωπαίων εταίρων πως η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να περιορίσει το άνοιγμα της διαφοράς μεταξύ δαπανών και εσόδων.
Σοβαρή διαφωνία έχει προκύψει ανάμεσα στον Ζαν Κλοντ Τρισέ και ορισμένους υπουργούς Οικονομικών αναφορικά με την ικανότητα της Ελλάδας να εξυπηρετήσει το χρέος της και να βγει ξανά στις αγορές τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με το Der Spiegel.
Ο Τρισέ, σύμφωνα με το δημοσίευμα αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα, καθώς φοβάται ότι η Ευρωζώνη και οι τράπεζες που διαθέτουν ελληνικά ομόλογα θα υποστούν ζημιά από μία τέτοια συζήτηση.
Όπως αναφέρει το περιοδικό, διαφωνία αυτή καταγράφηκε σε τηλεφωνική συνδιάσκεψη του προηγούμενου Σαββάτου.
Εκτός από τον Τρισέ, στην τηλεφωνική συνδιάσκεψη έλαβαν μέρος οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας καθώς και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα ο κ. Σόιμπλε θεωρεί τη συμπεριφορά του Τρισέ στην αντιμετώπιση των αγορών κεφαλαίου υπερβολική και έως ένα βαθμό αναξιόπιστη.

Αυτός είναι ο κ Λ Παπαδήμος Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Ο Παπαδήμος, που, ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, επέτρεπε σε ξένους να "μαγειρεύουν" τα οικονομικά στοιχεία της χώρας, εργάζεται σήμερα για τους δανειστές μας στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα του Τρισέ και μας προτείνει "λύσεις", για να ξεπληρώσουμε τα παράνομα δάνεια, στα οποία είχε κι αυτός συμμετοχή. Ο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σήμερα ως υπουργός οικονομικών ξεπουλάει τα πάντα και παρακάμπτει την ίδια τη Βουλή, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους "δανειστές" μας, ήταν ανάμεσα σ' αυτούς, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι στην εποχή του Παπαδήμου για τα παράνομα δάνεια.

Μόνον αν ο Τσοχατζόπουλος, ο Σημίτης, ο Παπαδήμος και τα άλλα τα "παιδιά" πάνε φυλακή, θα έχουμε ελπίδες να σωθούμε ως κράτος, ως κοινωνία και ως οικονομία. Μόνον αν καταδικαστούν αυτοί, μπορούμε ν' απαλλαγούμε από το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού μας χρέους. Ν' απαλλαγούμε νόμιμα και με τη "βούλα" του νόμου του εθνικού, αλλά και του διεθνούς.

Τον Παπαδήμο καλύπτει ο Προβόπουλος και η Ελλάδα "αποδέχεται" και στο υπηρεσιακό επίπεδο —και χωρίς περαιτέρω έλεγχο— τη νομιμότητα του χρέους της. Με τους διαφόρους αντισυνταγματικούς νόμους περί "ασυλίας", "ευθύνης υπουργών" κλπ., οι διεφθαρμένοι έχουν εξασφαλίσει και τις "πλάτες" της δικαιοσύνης. Μιας δικαιοσύνης, η οποία έχει εξασφαλίσει άλλοθι να μην αντιδρά και της οποίας οι "λειτουργοί" για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να μην χάσουν τις αυξήσεις και τα αναδρομικά τους.

Τρέμουν και μόνον στην ιδέα ότι μπορεί να απαιτήσουν ακόμα και με τη βία να εκδοθεί ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης για έναν Παπαδήμο, ο οποίος γνωρίζει τα πάντα για την παράνομη μεθόδευση που οδήγησε στη διόγκωση του χρέους μας.

Πιο πολύ και από τη γυναίκα του Τσοχατζόπουλου τρέμει η Goldman Sachs μην τυχόν και πάει ο Άκης φυλακή. Μόνον αν καταδικαστούν αυτοί οι διεφθαρμένοι Παπαδήμοι και Άκηδες για διαφθορά, το πρόβλημα "μετακινείται" προς τους διαφθορείς τους και άρα προς τους δανειστές μας. Μόνον με αυτόν τον τρόπο το δίκιο έρχεται προς το μέρος μας. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Ή εμείς θα σωθούμε ως λαός ή οι διεφθαρμένοι …Ή αυτοί ή εμείς …Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Εκεί όπου μπορεί ν' απειλεί ότι θα τα σπάσει όλα, αν δεν εκδοθεί ένα ένταλμα σύλληψης για τον Παπαδήμο

Δεν γνωρίζουν οι πολίτες ότι θα πρέπει να ξημεροβραδιάζονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες έξω από τον Άρειο Πάγο, μέχρι ν' αναγκαστεί η Δικαιοσύνη να ασκήσει δίωξη απέναντι στον Παπαδήμο, στον Σημίτη, τον Τσοχατζόπουλο, τον Μαντέλη, τον Κόκκαλη, τον Χριστοφοράκο, τον Σκαρπέλη και τον Μπόμπολα. Να μην φεύγουν από εκεί οι Έλληνες μέχρι να δικαστούν όλοι οι διεφθαρμένοι …και να καταδικαστούν.

Να κληθεί ο Παπαδήμος να μας "εκθέσει" τις γνώσεις του και τότε είναι βέβαιον ότι θ' αρχίσουν να χτυπάνε οι "καμπάνες" για πολλούς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου