Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Τσίπρας: «Μόνη λύση η προσφυγή στις κάλπες»
«H χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα Δημοκρατίας το οποίο μπορεί να λύσει μόνο η προσφυγή στις κάλπες» υποστηρίζει με συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αναλαμβάνει δεσμεύσεις αποκεφαλισμού του λαού ερήμην του, και πως μετατρέπει τη χώρα σε αποικιοκρατούμενη χώρα με τις αποφάσεις για τη δημόσια περιουσία. «Πρώτα έκλεψαν τη ψήφο του λαού και τώρα αρπάζουν την περιουσία του» αναφέρει χαρακτηριστικά. Σημειώνει, δε, ότι το κούρεμα του χρέους είναι αναπόφευκτο αλλά «προσπαθούν να το κάνουν συντεταγμένα γιατί το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας τρομοκρατεί την Ευρώπη και τις αγορές».
Υπογραμμίζει, τέλος, την επιδίωξή του να συναντηθεί πολιτικά η Αριστερά με δυνάμεις και στελέχη που εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ προτείνοντας και πάλι τη συγκρότηση αντι-μνημονιακού μετώπου με αριστερό προσανατολισμό.
Ικανοποίηση για τη συμπαράσταση του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς
Την απόλυτη ικανοποίησή του για την συμπαράσταση του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) προς τον ελληνικό λαό εξέφρασε με δήλωσή του στο Παρίσι ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι «η ευρωπαϊκή αριστερά βρίσκεται για άλλη μια φορά στο πλευρό του ελληνικού λαού ενάντια στην εγκληματική πολιτική λιτότητας του μνημονίου, ενάντια στην πολιτική ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που προωθούν τόσο οι συντηρητικοί και οι νεοφιλελεύθεροι όσο και οι σοσιαλδημοκράτες σε ολόκληρη την Ευρώπη».
Ο κ. Τσίπρας, που συμμετέχει στη συνάντηση του προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ τόνισε επίσης ότι «σήμερα η ευρωπαϊκή αριστερά ενωμένη καλεί όλους τους λαούς της Ευρώπης σε έναν κοινό αγώνα να συντάξουν τις δυνάμεις τους σε ένα ευρύ μέτωπο για να αποτρέψουμε την κοινωνική καταστροφή, για να αποτρέψουμε μια νέα μεγάλη τραγωδία που έρχεται για την Ευρώπη αν επιβληθούν αυτές οι πολιτικές. Μια τραγωδία αντίστοιχη αυτής που έζησε η Ευρώπη με την άνοδο του ναζισμού τη δεκαετία του ΄30. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη νέα βαρβαρότητα να έρθει στην Ευρώπη. Από κοινού θα αγωνιστούμε για να την αποτρέψουμε» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου