Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

«Θα λάμψει η αλήθεια» Στη φυλακή ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ, Μοσέ Κατσάβ, που δηλώνει αθώος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2011

Τα βέλη του στο Ισραήλ εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Μοσέ Κατσάβ, ο οποίος ξεκινά την Τετάρτη να εκτίει την ποινή φυλάκισης που του έχει επιβληθεί για υπόθεση βιασμού.

Ο Μ.Κατσάβ επιμένει ότι είναι αθώος και καθ' οδόν προς τη φυλακή δήλωσε ότι «το Ισραήλ "εκτελεί" έναν άνθρωπο βασισμένο σε φήμες, χωρίς πραγματικό χρόνο να καταθέσει, χωρίς αποδείξεις».

«Η αλήθεια θα λάμψει» δήλωσε σε σύντομο σχόλιό του προς δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το σπίτι του πριν φύγει για τη φυλακή Μαασιγιάχου, όπου θα εκτίσει το υπόλοιπο της επταετούς ποινής του.

Ο πρώην πρόεδρος είχε κριθεί ένοχος τον Δεκέμβριο του 2010 από το δικαστήριο του Τελ Αβίβ για δύο βιασμούς με θύμα μια υφιστάμενή του την περίοδο που ήταν υπουργός Τουρισμού τη δεκαετία του 1990.

Είχε επίσης κριθεί ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ακόμη δύο γυναικών που εργάζονταν στο γραφείο του στο υπουργείο Τουρισμού και κατόπιν στην προεδρία μετά την εκλογή του το 2000. Είχε επίσης κριθεί ένοχος για παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης.

Ελλείψει στοιχείων, οι εισαγγελείς έχτισαν την υπόθεση στις καταθέσεις μαρτύρων. Εκτιμάται ότι οι ομοιότητες στις καταθέσεις ατόμων που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους οδήγησαν τελικά στην καταδίκη του πρώην προέδρου του Ισραήλ.

http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4678562

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου