Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Οι 'Ελληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στην ΕΕ!

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011 - 15:14:51 Bookmark and Share     

Αποκαλυπτικότατα τα στοιχεία της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας για τις ώρες εργασίας στην ΕΕ το διάστημα Απριλίου - Ιουνίου.

Οι Ελληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στην Ενωση, συγκεκριμένα 42,2 ανά εβδομάδα, ενώ οι Ιρλανδοί τις λιγότερες, μόλις 35. Οι Γερμανοί, που έχουν ασκήσει δριμεία κριτική μέσω των media για τους ''τεμπέληδες'' Ελληνες, δουλεύουν 35,6 ώρες την εβδομάδα. Γάλλοι και Βρετανοί εργάζονται, εβδομαδιαίως, 38 και 36,3 ώρες αντίστοιχα. Ο μέσος όρος στην ΕΕ κυμαίνεται στις 38 ώρες. 

Χαρακτηριστικό είναι επίσης, ότι οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης σε Ελλάδα (αλλά και Αυστρία) εργάζονται 43,7 ώρες την εβδομάδα - περισσότερες από ό,τι οι εργαζόμενοι στην υπόλοιπη ΕΕ.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian μάλιστα, αναφέρει, σχολιάζοντας τα στοιχεία: "Με την ανεργία στους νέους στο 43,5%, οι Ελληνες πρέπει να αισθάνονται τυχεροί και μόνο που έχουν δουλειά. Αλλά τα στοιχεία αυτά εξηγούν γιατί η κοινή γνώμη θεωρεί πως δεν φταίει για την κρίση''.

Η παραγωγικότητα, όμως, αποκαλύπτει μια διαφορετική εικόνα, σημειώνει η εφημερίδα. Ο δείκτης παραγωγικότητας της Eurostat δείχνει πως παρόλο που δουλεύουμε πολύ παραπάνω απ' όλους, η παραγωγικότητα μας δεν κινείται στα αντίστοιχα επίπεδα.  Ο δείκτης παραγωγικότητας στην Ελλάδα είναι 76,3, ενώ στη Γερμανία 123,7. Πρώτοι στην παραγωγικότητα ανά ώρα στην ΕΕ είναι επίσης το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και η Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου