Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Σενάριο εσωτερικού δανεισμού με «μετατροπή» καταθέσεων σε ομόλογα Συζητείται ως έσχατη λύση. Πράσινο φως" από ΕΕ

6 σχόλια:

  1. Ισως είναι η προσφορώτερη λύση και θα φέρει και τα περισσότερα έσοδα που τόσο χρειάζονται χωρίς να υποχρεωθούμε σε κανέναν φ...ού...στη!!
    Αρκεί να βρεθεί κατάλληλη διαχείριση για να μήν πάνε χαμένα και τότε........οόοοοολοι στου Γουδή!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο εσωτερικός δανεισμός είναι μια πολύ παλιά ιδέα, αλλά επειδή το πολιτικό κατεστημένο είναι άκρως αναξιόπιστο και μπαταξήδικο, επί εκουσίας βάσεως δεν θα είχε επιτυχία. Τώρα υπάρχει η σκέψη να τα πάρουν υποχρεωτικά. Δεν είμαι απ' αυτούς που έχουν κομπόδεμα στις ελληνικές τράπεζες, αλλά ας σκεφτούμε αυτούς που μια ζωή μάζευαν, σαν μερμήγκια, χρήματα για τα γεράματά τους και για μια ώρα ανάγκης; Τους τα πήρανε με το χρηματιστήριο, τους πήρανε τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων με το δομημένο, τώρα τους πετσοκόβουν τις συντάξεις και μειώνουν ραγδαία τη νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη. Είναι κράτος προστασίας του πολίτη; Ουδείς τους θα λογοδοτήσει. Μετά το μεγάλο συγχωροχάρτι του 1974 (Φάκελος Κύπρου) εκχωρούνται το ένα συγχωροχάρτι μετά το άλλο και όλοι μας είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι (επί του προκειμένου έχω αναφερθεί αναλυτικότατα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα μπορούσα να συμπληρώσω το προηγούμενο σχόλιο μου με το ακόλουθο δημοσίευμα.
    http://koukfamily.blogspot.com/2011/12/ta.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΥΕΙΣ , ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΑΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΔΗΜΕΥΣΗ.
    ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ , ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΝΕΙΣ ΑΣΤΟΥΣ ΧΑΧΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΜΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ απόλυτα.
    Αν κάνουν κάτι τέτοιο οι αγχόνες της πλάκας που είχαν στηθεί στο Σύνταγμα θα γίνουν πραγματικότης και πλέον στο μέλλον δεν θα μιλάμε για Γουδή, αλλά Σύνταγμα, αν και κατά την γαλλική επανάσταση οι καρατομήσεις γίνονταν στην πλατείας της Ομόνοιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολυ φοβάμαι ότι αυτές οι ιδέες προέρχονται απο τους γνωστούς κύριους που ψάχνουν για λεφτά για την εκλογική τους πελατεία . Κάποτε ο Αντρέας με χρέος 20% είχε βρει "καμένη γη ". Το πήγε στο 80% και οι διάδοχοι στο 160%. Αντα τώρα να πουλήσουμε και το παλιαμπελο , για να πληρώσουμε γι κανά δυο μήνες τα κρατικοδιαιτα συνδικάτα .αλλα η γη που θα αφήσουν πως θα λέγεται "καρβουνιασμενη " , εξαερωμενη " ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή