Τρίτη 8 Μαΐου 2012

«Χτύπημα φωτιάς» από νέο κανόνι λέιζερ


14:34

  • 1
     
image159 «Χτύπημα  φωτιάς» από νέο κανόνι λέιζερ
  Το πρώτο αρθρωτό κανόνι λέιζερ  στερεάς κατάστασης δοκιμάστηκε επιτυχώς στις ΗΠΑ.
Με τα πυρά του έκαψε την κάλυψη του στόχου, που προσομοίαζε με πύραυλο τύπου cruise (φωτογραφία κάτω) !
Το νέο  εξάρτημα Gamma ισχύος 13,3 kW δοκιμάστηκε σύμφωνα με τις στρατιωτικές προδιαγραφές  από την εταιρία Northrop Grumman.
Η εστιασμένη δέσμη 13,3 kW του λέιζερ είναι σε θέση να κάψει γρήγορα το λεπτό μέταλλο, ενδύματα και ανθρώπινο δέρμα. Ενώ ένα λέιζερ των 100 kW σχεδόν ακαριαία θα καταστρέψει μια οβίδα πυροβολικού, έναν τηλεκατευθυνόμενο πύραυλο ή θα σκοτώσει τους άνδρες του εχθρού.
To εξάρτημα Gamma ζυγίζει μόλις 226 κιλά και έχει διαστάσεις 58x101x30 cm.
Η αρχή της χρήσης των εξαρτημάτων επιτρέπει να συναρμολογούνται λέιζερ διαφορετικής ισχύος και διαστάσεων αναλόγως από τη βάση εγκατάστασής της.
Έτσι, για παράδειγμα σε ένα πλοίο μπορεί να εγκατασταθεί ισχυρό κανόνι λέιζερ των 200 kW, βάρους αρκετών τόνων, ενώ σε ένα τεθωρακισμένο όχημα εδάφους ένα μεμονωμένο Gamma βάρους  περίπου 200 κιλών. «Χτύπημα  φωτιάς» από νέο κανόνι λέιζερ
Ειδικοί λένε ότι το Gamma (κάτω) είναι το πρώτο  κατάλληλο για χρήση σε συνθήκες μάχης πολεμικό λέιζερ στερεάς κατάστασης. Ο συνδυασμός της καλής εστίασης της δέσμης σε μεγάλη απόσταση και της υψηλής φωτεινότητας της δέσμης στον στόχο, καθιστά το  Gamma όπλο με υψηλή βλητική ικανότητα και το »χτύπημα φωτιάς» αποτελεσματικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου