Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ανησυχούν στο Πεντάγωνο


Πρώτη καταχώρηση: 05/09/2012
02:45Διεθνή
Το Πεντάγωνο εκτίμησε ότι το βιβλίο που γράφτηκε από ένα πρώην μέλος της ομάδας Navy Seals (του αμερικανικού πολεμικού Ναυτικού) για την επιδρομή κατά του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν τον Μάιο του 2011 περιέχει ευαίσθητες και διαβαθμισμένες πληροφορίες που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν δικαστικές διώξεις εναντίον του συγγραφέα του.
"Πιστεύουμε ότι αυτό το βιβλίο περιέχει διαβαθμισμένες πληροφορίες", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζορτζ Λιτλ, ενώ το βιβλίο με τίτλο "No easy day" (Μια όχι εύκολη ημέρα) κυκλοφόρησε σήμερα σε όλη τη χώρα.
Την Πέμπτη το βράδυ, ο επικεφαλής δικηγόρος του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας είχε απευθύνει προειδοποίηση προς τον συγγραφέα, υπογραμμίζοντας ότι είχε παραβιάσει μια συμφωνία μη-αποκάλυψης που είχε υπογράψει όταν ήταν στην ενεργό υπηρεσία.
Αλλά μέχρι στιγμής, οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου δεν έχουν απαντήσει αν γνωρίζουν αν το βιβλίο περιέχει πραγματικά πληροφορίες διαβαθμισμένες ως απόρρητες.
Ο Λιτλ πρόσθεσε σήμερα ότι το υπουργείο είναι στη διαδικασία της εξέτασης όλων των πιθανών νομικών διαδικασιών. "Υπάρχουν πολλές δυνατότητες, αλλά δεν σκοπεύω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες", τόνισε.
Ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι ο συγγραφέας του βιβλίου θα έπρεπε να έχει υποβάλει το βιβλίο του πριν από τη δημοσίευσή του στο Πεντάγωνο, σύμφωνα με την "κοινή λογική".
Την Παρασκευή, ο δικηγόρος του πρώην "Navy Seal" είχε διαβεβαιώσει ότι ο πελάτης του δεν έχει παραβιάσει οποιαδήποτε ρήτρα εμπιστευτικότητας που τον δέσμευε με το Πεντάγωνο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου