Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΠΟΙΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 17, 2013
20130317-090827.jpg

Θα ανεχθούν οι Κύπριοι αυτά που ανεχθήκαμε εμείς το 2009 με αυτούς που “γνώριζαν”;
Για παμε στο προκείμενο…
Το Ολυμπία φώναζε από τον Δεκέμβρη του 2009, ότι κάποια ελληνόφωνα καθάρματα που είδαν στον ύπνο τους τι σκόπευε να κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου – Προβόπουλου, έβγαλαν κολοσσιαία ποσά στο εξωτερικό μετά την εκλογή του “μεγάλου στοχαστή”. Όταν “λεφτά υπήρχαν”.
Μεταξύ αυτών για παράδειγμα, ο στενός συνεργάτης του κυρίου Ανδρέα (“Ανδρίκου”) Α. Παπανδρέου, αδελφός του σωτήρα της Ελλάδας, Κυριάκος Γριβέας. που εξαγόρασε εταιρείες συμφερόντων του στο εξωτερικό, με 15 εκατομμύρια Ευρώ. Ο κύριος αυτός, όλως 
τυχαίως, διοργάνωνε τα περιβόητα “πράσινα” συνέδρια του αδελφού του πρωθυπουργού, με “χρυσές” χορηγίες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Η λεπτομέρεια; Τα λεφτά που χρησιμοποίησε για την “εξαγορά”, ήταν δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το οποίο βεβαίως έγινε “κόκκινο” μετά από κάποιους μήνες! Τρία χρόνια μετά, το ισχυρότατο αυτό τραπεζικό ίδρυμα που έδινε αφειδώς δάνεια και χορηγίες σε συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, κατέρρευσε. (Όλη η υπόθεση εδώ: Ο Ανδρίκος, ο Γριβέας, η Βάτσικα, η Ελβετία και τα 15 εκατ. ευρώ)
Εκτός από αυτή την περίπτωση, υπάρχουν δεκάδες άλλες ελληνοφώνων που “κάτι γνώριζαν”, έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό λίγο πριν τους τιτανικούς και τα Τ3-Τ10, επένδυαν σε CDS και γενικώς, έβγαζαν μεροκάματο.
Δυστυχώς, η εξεταστική για το μνημόνιο δεν ψηφίστηκε στην βουλή, αν και θα ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναγκαστεί ο κύριος Προβόπουλος να δώσει στην δικαιοσύνη έναν προς έναν αυτούς που “τυχαία” έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό εκείνη την επίμαχη περίοδο. Μεσολάβησε και η προγενέστερη λίστα Λαγκάρντ, οπότε προσωρινά την γλιτώνουν.
Είναι δεδομένο ότι κάτι παρόμοιο έγινε και στην Κύπρο.
Έτσι, ανεξαρτήτως των εξελίξεων, θα πρέπει να εντοπιστούν όλοι αυτοί που έβγαλαν πακτωλούς χρημάτων εκτός Κύπρου, την ώρα μάλιστα που ο Ανανστασιάδης δήλωνε ότι “δεν υπάρχει περίπτωση κουρέματος των καταθέσεων”.
Μην περιμένουν και οι αδελφοί Κύπριοι 10 χρόνια μέχρι να εντοπίσουν τους εκεί παπανδρέηδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου