Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Πειρατεία η νέα απειλή

Π. Καμμένος: Πειρατεία η νέα απειλή

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009 07:00

Ως τη νέα απειλή της διεθνούς ασφάλειας, χαρακτήρισε την πειρατεία ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Πάνος Καμμένος στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της 8ης χειμερινής συνάντησης στο πλαίσιο του OSCE.

«Οι διεθνείς επιχειρήσεις καταστολής του φαινομένου της πειρατείας είναι αναγκαίες για να δημιουργήσουμε ασφαλείς συνθήκες για τους ναυτικούς που ταξιδεύουν στις θάλασσες αυτές και για τη διακίνηση του πετρελαίου και των εμπορευμάτων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πειρατικές οργανώσεις έχουν πια τα χρήματα να επενδύσουν σε σύγχρονα, εξοπλισμένα και γρήγορα πλωτά μέσα, σε οπλισμό και υψηλής τεχνολογίας τηλεπικοινωνιακά μέσα», ανέφερε ο υφυπουργός και προσέθεσε:

«Είναι συμφέρον όλης της διεθνούς κοινότητας να συνεχίσει να αναπτύσσει συμφωνίες πολυεπίπεδων συνεργασιών που θα θεμελιώσουν γερές υποδομές (τόσο νομολογικές όσο και θεσμικές) που απαιτούνται και μέσα από κυβερνητικές συμμαχίες - συμπεριλαμβανομένων και των συντονισμένων περιπολιών σε υψηλού κινδύνου περιοχές και την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειρίας - να μειώσουν τον κίνδυνο των απρόκλητων επιθέσεων σε αθώα εμπορικά πλοία».

Η ανθρώπινη ζωή

Ταυτόχρονα ο κ. Καμμένος τόνισε ότι πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα που προσφέρεται, μέσα από τους διεθνείς οργανισμούς προστασίας της ανθρώπινης ζωής και των ατομικών δικαιωμάτων, για να αλλάξουνε οι συνθήκες αυτές που οδηγούν τους λαούς στην εξαθλίωση και ευνοούν τη δημιουργία παράνομων ομάδων.

«Ομάδων που απειλούν την ανθρώπινη ζωή, την εθνική ασφάλεια και τη σταθερότητα της διεθνούς οικονομίας», τόνισε και προσέθεσε: «Τα ισχυρά κράτη, οφείλουμε να προσπαθούμε για τη δημιουργία πλαισίων στήριξης και ανάπτυξης των μη προνομιούχων χωρών, για την ευημερία των πολιτών τους, ώστε μακροχρόνια να εκλείψουν φαινόμενα όπως η πειρατεία και η λαθρομετανάστευση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

·                                 Πειρατική επίθεση δέχθηκε ελληνικό εμπορικό πλοίο ανοικτά της Σομαλίας - 22/2 18:42

·                                 Πειρατεία σε ελληνικό πλοίο στον Κόλπο του Αντεν - 22/2 18:13

·                                 ΝΑΤΟ: Σχέδια για δεύτερη επιχείρηση κατά της πειρατείας - 19/2 21:41

·                                 Προειδοποίηση Τσάκου για την πειρατεία στη δυτική Αφρική - 19/2 10:14

·                                 Απέτρεψε πειρατές - 17/2 07:00

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/24/1633200.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου