Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Ελληνικό Σύνταγμα και οι συναθροίσεις των αλλοδαπών

Με αφορμή τα επαίσχυντα επεισόδια στην Αθήνα, από εν δυνάμει θύλακες της Αλ Κάιντα, ανθελληνικά σκουλίκια και αφελείς μετανάστες, ανέτρεξα στο Σύνταγμα της Ελλάδος για να δω ποιοι έχουν το δικαίωμα του "συνέρχεσθαι" και διάβασα τα εξής :
 

Άρθρο 11

1. Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα. 
2. Μόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία. Οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει.

**Άρθρο 12

1. Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνιστούν ενώσεις και μη κερδοσκοπικά σωματεία, τηρώντας τους νόμους, που ποτέ όμως δεν μπορούν να εξαρτήσουν την άσκηση του δικαιώματος αυτού από προηγούμενη άδεια. [...]
 
συμπεραίνω πως :
 α) μόνον ΕΛΛΗΝΕΣ μπορούν να συνέρχονται (άρα όχι αλλγενείς, μετανάστες κ.ά)
 β) η Αστυνομία, εφ' όσον έχει βάσιμες ενδείξεις για ταραχές, δύναται να απαγορεύσει την όποια συνάθροιση (πολλώ δε μάλλον αν αυτή δεν πληροί την απαραίτητη προϋπόθεση που θέτει η παράγραφος α' του άρθρου 11)  
 γ) όλοι αυτοί οι σύλλογοι με τους εμφανιζόμενους "προέδρους" αλβανών, πακιστανών, αφγανών κλπ, έχουν επικύρωση από Πρωτοδικείο ; αν ναί, δεν υποχρεώνονται με κάποιον τρόπο τα μέλη που εγγράφονται σε αυτούς να είναι τουλάχιστον νομιμοποιημένη η παρουσία τους στην Ελλάδα ;
 
Υπάρχει κάποιος με γνώσεις Συνταγματικού Δικαίου να μας διαφωτίσει ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου