Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Μια καθόλου «αθώα» συνάντηση


Posted: 10 Sep 2009 10:38 PM PDT
Συνάντηση με την αντιπροσωπεία των «Elders» είχαν χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη. Η «άγνωστη», για τους πολλούς, αυτή οργάνωση που αυτοαπακαλλείται «πρωτοβουλία προσωπικοτήτων για την εμπέδωση της ειρήνης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων», έχει πολύ γνωστά μέλη με πλούσια και συγκεκριμένη δράση.


Μια καθόλου «αθώα» συνάντηση

Συνάντηση με την αντιπροσωπεία των «Elders» είχαν χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη. Η «άγνωστη», για τους πολλούς, αυτή οργάνωση που αυτοαπακαλλείται «πρωτοβουλία προσωπικοτήτων για την εμπέδωση της ειρήνης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων», έχει πολύ γνωστά μέλη με πλούσια και συγκεκριμένη δράση. Μέλη που ισχυρίζονται ότι «προσφέρουν την συλλογική τους επιρροή και πείρα για να στηρίξουν πρωτοβουλίες ειρήνευσης και δραστηριοποιούνται σε διάφορα παγκόσμια θέματα, όπως το Μεσανατολικό και το Κυπριακό»... Πίσω από τους «αθώους» τίτλους που χρησιμοποιούν, βρίσκονται πολιτικά πρόσωπα που στήριξαν, δρομολόγησαν και προώθησαν ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Σήμερα οι «Elders», βρέθηκαν στην Ελλάδα και πραγματοποίησαν τις συγκεκριμένες συναντήσεις «στο πλαίσιο των επαφών για την επίλυση του Κυπριακού»... Μάλιστα, η αντιπροσωπεία των «Elders» ήρθε από την Αγκυρα και θα μεταβεί μετά την Αθήνα, στην Κύπρο!

Ας δούμε όμως μερικά από τα μέλη της για να καταλάβουμε πώς ακριβώς έχουν δραστηριοποιηθεί στην περιοχή, για να ...«στηρίξουν πρωτοβουλίες για την ειρήνευση». Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Κάρτερ που υπήρξε βασικός «εμπνευστής» των σχεδίων για το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, με πρωταγωνιστικό ρόλο την περίοδο της ιμπεριαλιστικής επιδρομής των ΗΠΑ στη γειτονική χώρα επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον.

Μάλιστα, ο Τζ. Κάρτερ θεωρείται και ο «αρχιτέκτονας» της συμφωνίας του «Ντέιτον» που οδήγησε στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Στην «πρωτοβουλία» συμμετέχει και ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν γνωστός για την προώθηση του «ομώνυμου» σχεδίου για τη διχοτόμηση της Κύπρου. Βασικός χρηματοδότησης της οργάνωσης είναι ο Ρ. Μπράνσον μεγάλος Βρετανός ιδιοκτήτης της αεροπορικής και δισκογραφικής εταιρείας «virgin».

Με τέτοιες «προσωπικότητες» στις τάξεις τους, μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς το σκοπό της επίσκεψής τους και στις συναντήσεις τους με τον Γ. Παπανδρέου και την Ντ. Μπακογιάννη, σε προεκλογική μάλιστα περίοδο στην Ελλάδα και ενώ «αναθερμαίνονται» τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τη διχοτόμηση της Κύπρου. Τις προθέσεις των εταίρων του δικομματισμού σφυγμομετρούν, ειδικά για την επομένη των εκλογών. Και είναι βέβαιο ότι βρίσκουν απόλυτα εναρμονισμένες τις θέσεις και των δύο.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου