Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Γιατί η αποσιώπηση των «εθνικών θεμάτων»




Tου Χρηστου Γιανναρα


Eρώτημα δημοσκοπικής περιέργειας (δηλαδή ανάγκης για ρεαλισμό ατομικού και συλλογικού προσανατολισμού):
Ποιο ποσοστό ψηφοφόρων στην Ελλάδα σήμερα επηρεάζεται στην εκλογική του προτίμηση από τη στάση των κομμάτων στα λεγόμενα «εθνικά θέματα»; Πόσες ψήφους έχασε ο αρχηγός του σοσιαλεπώνυμου «κινήματος», επειδή, πριν από πέντε χρόνια, υπεράσπισε και προπαγάνδισε το «Σχέδιο Ανάν»; Πόσες ψήφους έχασε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, επειδή βουβός, άτολμος και άνευ όρων, υπέγραψε την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση; Πόσοι από τους πολίτες του ελλαδικού κράτους έχουν υποψιαστεί ότι η υπερψήφιση της Πλεκτάνης Ανάν θα σήμαινε για τον Ελληνισμό μια δεύτερη, αυτοπροαίρετη Μικρασία στην Κύπρο; Πόσοι καταλαβαίνουν ότι η στιγμή που κρινόταν η (πολυπόθητη για τον Ερντογάν) έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ήταν και μοναδική δυνατότητα να απαιτήσει η Ελλάδα, από θέσεως ισχύος, την άρση του casus belli και τη δέσμευση της Τουρκίας για σεβασμό των ελληνικών συνόρων στη θάλασσα, στον αέρα, στην ξηρά;

Για περισσότερα http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_11/10/2009_332958

4 σχόλια:

  1. Ο ΕΛΛΗΝ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΑΜΝΗΜΟΣΥΝΗ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ , ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
    ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΘΗΚΕ:
    1/ ΣΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ-ΕΣΤΩ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ- ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ.
    2/ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
    3/ ΠΑΡ' ΟΛΙΓΟΝ ΝΑ ΑΦΟΜΟΙΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.
    4/ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣΠΑΣΘΗΚΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ.
    5/ ΑΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε
    6/ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΠΟΧΗ, ΑΠΩΛΕΣΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.
    7/ ΤΩΡΑ ΑΝΑΠΟΛΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΘΩΜΑΝΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΚΕΤΑΙ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟΣ, ΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΩΣ ΥΛΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ.
    ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΟΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΗ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΥΔΕΝ ΕΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΑ. ΑΥΤΑ "ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ" . ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΩΣ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.
    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ 3-4 ΕΚΑΤ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΠΛΗΡΗΣ Η ΕΛΛΗΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ.
    ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΡΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΑΣ. ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΣΒΥΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΑΝ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

    ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

    Γίνετε μέλος του ιστοτόπου
    http://amphiktyon.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαφώς και οι πολιτικές μας ηγεσίες εχουν βαρύτατη ευθυνη για την απουσια απο την προεκλογικη [και οχι μονον] περιοδο των υψιστων εθνικών μας θεμάτων.

    Τα οποία όχι μονον απόντα δεν είναι αλλά θα καθορίσουν αποφασιστικά την πορεία της πατρίδας μας και συνεπως και του καθε πολιτη ξεχωριστα.

    Η ευθύνη ειναι ακόμη βαρύτερη γιατι αυτη η 'απουσια" εγινε οχι απο αγνοια αλλά για να υπάρχει 'ευελιξια" στους χειρισμους..

    Αυτην την "ευελιξία' φοβούμεθα...αφ ενος λογω του προεκλογικού σκοτους γύρω απο τους μελλοντικους χειρισμούς [εν μεσω ευφορίας για την εσωτερικη "προοδο',] αφ ετέρου γιατι τα πρώτα δείγματα κινησεων και τοποθετήσεων προσώπων καθε άλλο απο ενθαρυντικα ειναι...

    Ομως,

    Η διαφωνία μας με τον κυριο Γιανναρα εγκειται στο οτι, ο Λαος μπορει να δειχνει οτι δεν ασχολειται, αλλα δεν κοιμάται και ηδη φανηκαν εντονα τα σημάδια αυτής της διαφωνίας και -θα μου επιτραπει να πω- οτι καμμια κυβερνηση δεν μπορει να τα περιφρονησει.

    Οπως δεν μπορεσε ο κ.Χριστοφιας να περιφρονησει τα αισθηματα του Κυπριακου Λαου και ηδη "ανακρουει πρύμναν", έτσι και ο κ. Παπανδρεου δεν ειναι τοσο ανοητος για να τα αγνοήσει. Ηδη οι δηλωσεις του στη Κωνσταντινουπολη ηταν πολυ προσεκτικες.

    Δεν πρέπει να ξεχναμε οτι μολις εγινε Πρωθυπουργός ο Σιμιτης το 80% του Λαου ηταν θετικος απέναντι στην κυβερνησή του και ηρκεσε η κριση των Ιμιων και το "ευχαριστουμε τους αμερικανους "για να τον καταβαραθρωσει.

    Ο κ. Καραμανλης φανηκε να περιφρονει την αντιδραση για το βιβλιο Ιστοριας και ο Λαος τον τιμωρησε το 2007 και η μια πλειοψηφουσα [λογω κυριως αυτου του βιβλιου] ψηφος τον οδηγησε σε πληρη αδυναμια και ανικανότητα κυβέρνησης [πλεον των αλλων οδυνηρων σφαλματων]

    Ο Λαος ειναι εδω και θα αντιδρασει αποφασιστικα μεσα στα συνταγματικα πλαίσια, οπως αντεδρασε στην Κυπρο με το ΟΧΙ του 76% και οπως αντεδρασε με το οχι στην Γιαννακου για το κουρελουργημα της Στ, και οπως τιμωρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για την διαστρεβλωση των γεγονότων του Δεκέμβρη με αφορμη την τραγικη δολοφονία του 15χρονου μαθητου.

    Ο Λαος ειναι βαθυτατα πατριωτης, οτι αηδιες και αν λενε οι διάφοροι "οδοιπόροι για τα Σουσα" [για να μεταχειριστω την προ 5ετίας πετυχημενη εκφραση του κ.Γιανναρα. και δεν παγιδεύεται με το life-style των νεων υπουργων [που συμφωνα με την δημοσιογραφο της Καθημερινης κ.Κουναλακη "ο νέος [υπουργός] ειναι ωραίος" και, επίσης σύμφωνα ,με τον κ. Αλιβιζάτο "η αύρα ειναι καλυτερη απο το γκρίζο" [και φυσικα ειναι αρκει να μην μεινει στην "αυρα" γιατι αυτη εξατμιζεται ακαριαία......]

    Επαναλαμβανω οτι δεν θεωρω τοσο ανοητο τον Κυριο Γ.Παπανδρεου να το αγνοήσει,

    Δ.Αλευρομάγειρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν συμφωνώ ότι ο Σημίτης, μετά το "ευχαριστώ" καταβαραθρώθηκε. Ο ελληνικός λαός, ο κυρίαρχος λαός το υπερψήφισε το 1996 και το 2000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστω,
    Σαφως και ο Σημιτης κερδισε το 1996 και το 2000 αλλα η εξωθεν καλη μαρτυρια ειχε χαθει και σημερα δεν ασχολειται κανεις μαζυ του,
    Δ.Αλευρομαγειρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή