Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού συγκαλύπτει το έγκλημα προστασίας της ΝΕΣΤΛΕ

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού συγκαλύπτει το έγκλημα προστασίας της ΝΕΣΤΛΕ

09 February 2010         

Article Author: Γιώργος Κοσμόπουλος

Ο επιχειρηματίας Γιώργος Δρίτσας προσέφυγε το 2002 στην Επιτροπή Ανταγωνισμού καταγγέλοντας με ατράνταχτα στοιχεία τις παράνομες εγκληματικές πράξεις της πολυεθνικής εταιρείας ΝΕΣΤΛΕ στην ελληνική αγορά του καφέ.Οι εγκληματικές πράξεις της ΝΕΣΤΛΕ αφορούσαν όχι μόνο την εταιρεία του η οποία καταστράφηκε από την πολυεθνική , αλλά τον έλληνα πολίτη-καταναλωτή ο οποίος πληρώνει τίς ακριβότερες τιμές καφέ στην Ευρώπη.

Υπάρχουν ατυχείς άνθρωποι τών οποίων η ζωή κυριολεκτικά καταστράφηκε από πολύ συγκεκριμένα καρτέλ καί ολιγοπώλια, πού πίστεψαν ότι η δημόσια αυτή υπηρεσία θα ηταν πρόθυμη να διαπιστώσει επίσημα τα εγκλήματα σε βάρος τους, να τούς δικαιώσει και να τούς αποκαταστήσει. Όπως όριζε ο ελληνικός και ευρωπαικός νόμος. Αφελείς; Ισως όταν ξεκίνησαν.

Ο επιχειρηματίας Γιώργος Δρίτσας είναι ένας από αυτούς.Προσέφυγε το 2002 στην Επιτροπή Ανταγωνισμού καταγγέλοντας με ατράνταχτα στοιχεία τις παράνομες εγκληματικές πράξεις της πολυεθνικής εταιρείας ΝΕΣΤΛΕ στην ελληνική αγορά του καφέ.Οι εγκληματικές πράξεις της ΝΕΣΤΛΕ αφορούσαν όχι μόνο την εταιρεία του η οποία καταστράφηκε από την πολυεθνική , αλλά τον έλληνα πολίτη-καταναλωτή ο οποίος πληρώνει τίς ακριβότερες τιμές καφέ στην Ευρώπη.

-Η καταγγελία αυτή παρέμεινε για 4 χρόνια κρυμμένη στα συρτάρια της Επιτροπής Ανταγωνισμού ενώ η ΝΕΣΤΛΕ ανενόχλητη θησαύριζε, συμβάλοντας στη διόγκωση του  ελληνικού εμπορικού ελλείματος,πού αποτελεί αποφασιστικό μέρος υπεύθυνο για τη σημερινή οικονομική κατάρρευση της χώρας.

-Η καταγγελία κατά της ΝΕΣΤΛΕ ενεργοποιήθηκε μόνο όταν ο επιχειρηματίας προσέφυγε στη Διοικητική Δικαιοσύνη η οποία με 2 αποφάσεις της καταδίκασε την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την παράνομη απραξία της και επεδίκασε σε βάρος της Ανεξάρτητης Αρχής πρόστιμα ύψους 100.000 ευρώ αυξάνοντας το δημόσιο χρέος πού καλούνται τώρα να πληρώσουν οι Ελληνες φορολογούμενοι στούς διεθνείς τοκογλύφους.

-Η ΝΕΣΤΛΕ απεδείχθη ότι για τουλάχιστον  5 χρόνια (2002-2006) χρησιμοποίησε παράνομες καταχρηστικές πρακτικές πρωτοφανούς οικονομικής βαρβαρότητας, για τις οποίες της επεβλήθη πρόστιμο 30 εκατ ευρώ.

-Τα στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού τα οποία είναι υπεύθυνα για τον ενταφιασμότης καταγγελίας κατά της ΝΕΣΤΛΕ και τη συνακόλουθη προστασία της για χρόνια, κυρίες Καμπερίδου και Ταραμπίκου, έχουν έκτοτε επιβραβευτεί για τίς παράνομες πράξεις τους και φαίνεται ότι τυγχάνουν πολύμορφης υψηλής επαγγελματικής φροντίδας, αφού η δεύτερη, εντελώς σημειολογικά,δεν δίσταζε ,όπως αναφέρεται, μέχρι και να παραλαμβάνει δώρα από την KRAFT μέλος του καρτέλ καφέ ανενόχλητη και αυτοπροσώπως στην είσοδο της Αρχής.

Σήμερα το STOPCARTEL αποκαλύπτει ότι η διορισμένη από την προηγούμενη κυβέρνηση, Επιτροπη Ανταγωνισμού, Πρόεδρος και μέλη της, εξακολουθούν να καλύπτουν το μεγάλο αυτό σκάνδαλο σε βάρος των συμφερόντων των πολιτών.

Φέρνουμε στο φώς την Αιτηση* τού κ.Γιώργου Δρίτσα , πρός τη Επιτροπή Ανταγωνισμού με την οποία ζητά τη άμεση διενέργεια ΕΔΕ για την εξακρίβωση των ευθυνών των ως άνω υπαλλήλων στην υπόθεση συγκάλυψης της καταγγελίας κατά της ΝΕΣΤΛΕ και τον καταλογισμό της αποζημίωσης που καλείται να καταβάλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, δηλαδή ο Έλληνας πολίτης για όποιον υπάλληλο βρεθεί ένοχος.

Ημερομηνία Αιτησης 18-12-2009.

Αποτέλεσμα: Aπόλυτη σιωπή.

Πιστεύουμε μέ βάση και τις δραματικές εξελίξεις στην οικονομία τις οποίες καλούνται να πληρώσουν οι αδύναμοι πολίτες, ότι ηλθε η ώρα να πραγματοποιηθεί αυτο που ηδη έχει ζητηθεί δημόσια πάλι ,πρίν από 1 χρόνο με αφορμή τη συγκάλυψη άλλου μεγάλου καρτέλ που δρά ανενόχλητο στη χώρα.

Οι αναφορές και οι μηνύσεις στη δικαιοσύνη για υποθέσεις πού χειρίζεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού υπάρχουν καί είναι δεκάδες.

Ας εγκατασταθεί,για όσο χρειαστεί  εισαγγελέας στην οδο Πατησίων και ας προχωρήσει επιτέλους στην κάθαρση.

Ο τόπος δεν μπορεί πλέον να το αντέξει άλλο.Οι πολίτες, θύματα των κάθε είδους καρτέλ πού τούς ληστεύουν διαχρονικά  απαιτούν μια νέα Αντιμονοπωλιακή Αρχή πού να ενεργεί στο όνομα του ελληνικού λαού  και οχι των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Οι τραγικές συνθήκες,στίς οποίες οι έχοντες και κατέχοντες την οικονομία, οδήγησαν τον τόπο μας απαιτούν αλλαγή πορείας εδω και τώρα.

Γράφει ο Γιώργος Κοσμόπουλος

info@stopcartel.org 

* ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΡΙΤΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

http://www.scribd.com/doc/26565447

http://www.scribd.com/doc/26565644

http://www.scribd.com/doc/26565798

 http://www.stopcartel.info/2010/02/09/ΕΠ._ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ/Η_Επιτροπή_Ανταγωνισμού_συγκαλύπτει_το_έγκλημα_προστασίας_της_ΝΕΣΤΛΕ/2731.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου